|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie kraje Was fascynują?
Byłam niedawno w Pradze... od razu pokochałam to maisto. Jak dla mnie Praga ma najpiękniejszy dworzec kolejowy na świecie.
![]() Od tej pory istnieją dla mnie tylko Czechy i to miasto ![]()
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
ja jestem zafascynowana m.in.
![]() - USA - Hiszpania - Francja - Grecja - Malediwy - Nowa Zelandia - Włochy - Egipt - Chiny
![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Mnie zafascynowała Brazylia... już nawet byłam pytać o tą wycieczkę i jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że następne wakacje spędzę własnie tam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Zadomowienie
|
To tak jak ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam dodać - CZECHY a dokładniej PRAGA
![]() ![]()
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Kraje Skandynawskie, a przede wszystkim marzy mi się Islandia i Norwegia. Później chciałabym polecieć na Alaske i do Australii, ale to już w przeciwieństwie do Skandynawii, nie marzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Z krajów skandynawskich to mnie w Norwegii się podobało. Ale jednak wolę cieplejsze kraje. Wiecie, ja jestem ciepłolubna i jednak wolę grzać się na słonku. Dostałam od rezydentki alfy w zeszłym roku przepis na maseczkę którą się nakłada na buzię po opalaniu. cerę mam super gładką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
BAN stały
|
Dominikana -chce zobaczyć ten opisywany "raj na ziemi" w marcu tam polecę..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Fascynują mnie takie państwa jak USA (szczególnie miasto, które nigdy nie śpi Nowy Jork
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Polinezja Francuska- Bora Bora, Thaiti- raj na ziemi. Wystarczy tylko wyszukać tani samolot.
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
A mnie fascynuje Kuba
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#492 |
Rozeznanie
|
Jak jechać, to tylko do ciepłych krajów!!! Najlepiej na Jamajkę
![]() My dream!
![]() |
![]() |
#493 |
Rozeznanie
|
mnie fascynują prawie wszystkie
![]() więc wymienię tylko te które mnie asolutnie NIE FASCYNUJĄ i za żadne skarby się tam nie wybiorę. USA wszelkie kraje arabskie a z krajów które mnie fascynują w tym roku zaliczę: Włochy- Rzym ![]() Portugalia-Madera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
ja jestem zafascynowana Rosją (jak mój nick wskazuje
![]() ![]()
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
Podrózowanie to moje życie.
![]() Nie wiem czemu ale uwielbiam "zakazane" kraje ![]() Kiedys miałam bzika na punkcie Włoch ale co w Europie to tak blisko i juz własnie byłam ale w kwietniu chcę pozwiedzać z prawdziwymi włochami ![]() Kolejny kraj to Indie ale to już niedługo. Ah ja do podrózy to mogę zrobić wszystko ![]() Pozdrawienia dla zdesperowanych podróżniczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Wtajemniczenie
|
Brazylia
![]() Potem są miasta Tokio i Nowy Jork. Mam nadzieję, że kiedyś odwiedzę te miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
A mi sie od dawna marzy podróż do Kolumbii, Meksyku, Brazylii lub Na Kubę (podobno znależć się w Hawanie to tak jak w latach 50 ) cud, miód i orzeszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
~ USA
~ Jamajka ~ Dominikana ~ Hiszpania (Ibiza) ~ Turcja
![]() |
#499 |
Przyczajenie
|
Grecja!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zdecydowanie ciepłe!!! Co za zima wredna. Dla mnie to są zdecydowanie za niskie temperatury. Mój mąż wertuje od wczoraj oferty biur podróży bo powiedział, że musimy się wygrzać. Ja bym chciała polecieć na Dominikanę ale za drogo, więc chyba znowu padnie na xxxx bo w alfie mają jakieś promocje - nie to żebym narzekała chociaż marzą mi się dalsze podróże...
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-10-29 o 09:02 Powód: nazwa biura |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
BAN stały
|
Mnie też fascynuje USA, zwłaszcza California. A poza tym miejsca w których byłam jak np Egipt czy Hiszpania. A ostatnio coraz bardziej Brazylia... i nie wiem czy nie wybiorę się tam na wakacje bo widziałam już kilka ciekawych ofert.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Wtajemniczenie
|
Mnie fascynuje Bliski Wschód,,,, mimo tylu konfliktów - jest piekny
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
A mnie fascynuje Tunezja , byłam już dwa razy i w tym roku planuje znów tam pojechać
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
ja marzę o podróży na Kubę (baaaardzo baaaaardzo) i do Mongolii
![]() a z cieplejszych miejsc chętnie odwiedziłabym Portugalię, Sycylię i Zanzibar. a realnie fascynują mnie wszystkie kraje położne na południowy wschód od Polski, zwiedziłam już chyba wszystko poza Mołdawią. największe wrażenie wywarła na mnie Albania i Gruzja, i mam nadzieję, że tam jeszcze wrócę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety podróż w te rejony koleją transsyberyjską, to wielki trud i znój. Mnie fascynują kraje skandynawskie. Dosłownie ryczeć mi się chce ze wzruszenia jak widzę fiordy, jak słucham "tej" muzyki i dźwięku języków północy. ![]() Co chciałabym zwiedzić? Na pewno Norwegię, Szwecję, Finlandię, Estonię, Szkocję, Islandię i Irlandię (GB jakoś mnie nie pociąga w takim stopniu). Kojarzą mi się z mistyką i są tak bardzo, bardzo eteryczne. Chyba w poprzednim wcieleniu byłam mieszkanką tamtych stron. ![]() Fascynuje mnie również Japonia. O ile do Chin za dopłatą nawet bym nie chciała jechać, o tyle Japonia - z rozkoszą (ale cena biletów...uch). Podoba mi się dźwięczność tego języka, kultura, muzyka i kuchnia. Mój kochany mnie nakręca i widzę, że bardzo by chciał tam pojechać kiedyś. Jestem również zakochana w klimacie Chorwacji. ![]() ![]() Gorące wyspy są fajne na wakacje, ale nie pałam do nich jakąś specjalną miłością i zdecydowanie wolałabym marznąć oglądając norweską zorzę lub dusić się na tłocznych ulicach Tokyo.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
Hmmm ... Może to banalnie zabrzmi , ale ja uważam ,że w każdym kraju i mieście jest coś to zwiedzania , obejrzenia .. więc gdybym miała możliwości chciałabym zobaczyć każdy kraj
![]()
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
No to ja musze przyznac, ze mnie najbardziej fascynuje Korea i Japonia, ale tez i inne kraje azjatyckie
![]()
![]() |
#508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aliy to Ty na zdjęciu? ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
No co ty, chcialabym, ale to nie ja
![]()
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
Acha. Nie znam się na azjatyckich zespołach, a ujęcie akurat mi pasowało do zdjęcia "ręcznie robionego"
![]() ![]() A pozwolę sobie zapytać: gdzie byś najchętniej, w pierwszej kolejności poleciała? Do Korei czy Japonii? ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2010-02-17 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.