![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić
Ehhh...piękne te nasze miejsca
![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
mam takie szczęście mieć rodzinę w Paryzu. Wszyscy się dziwia ale nie jest to miejsce, które sprawia, że miękne. Moze poza Monmartre... A co do Edynburga- ubóstwiam
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
1 góry sowie
2 góry stołowe 3 Praga
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ceriale-maleńkie hotelarskie miasteczko na Ligurii ,Italia ,niedaleko Loano. Był namiot , mrówki ,morze i...boska karuzela nad skałkami...Kolorów kwiatów zwisających z balkonów nie sposób zapomnieć!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
1. Barcelona - cuuudna atmosfera, La Ramblas..ach..kocham
2. Pekin - najlepsze miejsce na zakupy 3. Hourtin Plage - plaża, słońce, fale , jednym słowem Atlantyk 4. Shang - Hai - Najnowocześniejsze miasto na świecie!!! 5. Istambuł - raz w Europie i raz w Azji ![]() 6. Burgas(Bułgaria) - cieplutkie Morze Czarne 7. Berlin - ach te wspomnienia 8. Annency - Alpy, Alpy, Alpy ..no i szmaragdowe Jeziorko 9. Paryż - miasto snów 10. Wenecja - zwłaszcza zalany po kostki plac Świętego Marka 11. Nankin (Chiny) - Taka Chińska Wenecja 12. Quingdao (Chiny) - Zwłaszcza Złota Wyspa...plaża i szum Morza Żółtego 13. La Marina - www.campinglamarina.com 14. Chareloi - mam tam przyjaciół 15. Bruksela - małże i Tin Tin 16. Wiedeń - nawet w ulewnym deszczu 17. Chamonix - lodowiec Mer De Glace 18. Tours - zamki nad Loara i 'prywatne jezioro' ;-) 19. Wilno - takie..prawie jak Polska a jednak inne 20. Braszow (nie wiem jak to napisać) - Rumunia - Rumuńskie 'Zakopane' To moje TOP 20... Inne miejsca w których byłam też lubie , ale te są dla mnie szczególne ![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Oj jest sporo takich miejsc, do ktorych chcialabym wrocic:
- Nowy Jork, - Dallas, - Kusadasi (Turcja), - Londyn, - Rzym, - Barcelona - Niechorze, - Pogorzelica, - Miedzyzdroje, - Zakopane, - Karpacz Z kazdego z tych miejsc mam wyjatkowe wspomnienia i strrrasznie chcialabym odwiedzic te miejsca po raz kolejny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Praga - pierwszy raz za granicą, niezapomniane wspomnienia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Wenecja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Bardzo lubię zwiedzać miasta SAMA, bez żadnych wycieczek. Mogę wtedy sobie pojeździć metrem, tramwajami
![]() 1. RZYM- chyba nigdy mi się nie znudzi...... kocham to miasto, szczególnie włóczyć się tam bez celu i odkrywać co raz to nowe rzeczy!! 2. PRAGA- tak samo jak wyżej + bardzo dla mnie ważne i miłe wspomnienia.. ![]() 3. BARCELONA- chciałabym w końcu zwiedzić ją na spokojnie i odkryć miejsca opisywane przez Eduarda Mendozę w jego książkach ![]() 4. ATENY- nie doceniłam ich uroku kiedyś, a teraz żałuję (zawsze marudzę, bo każde miasto to przecież nie Rzym ![]() 5. KRYNICA GÓRSKA - lubię Krynicę i ciągnie mnie tam, bo nauczyłam się tam jeździć na nartach i spędziłam super czas ostatnio!! Szczególnie DW Beskid, w którym były przepyszne obiadki!! ![]() 6.KOPENHAGA 7. MORZE BAŁTYCKIE, byle gdzie!!!! Uwielbiam!! 8. SANKT PETERSBURG- to miasto ma w sobie jakąś takemnicę!! Strasznie mnie do niego ciągnie, a jednocześnie coś mnie niepokoi jak tam jestem!! I jest pełne historii, która mnie bardzo interesuje!!Jest bardzo specyficzne!! 9. BELGRAD- chciałabym zobaczyć co się tam zmieniło ostatnio I to tyle co mi w tej chwili przyszło do głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Jak zauważyłam wiele osób wsród swoich ulubionych miast wymienia Barcelone!
Jak cudnie ![]() Liana..ja też bym chciała zwiedzić barcelone tak na spokjnie...ale wiesz co...to się chyba nie da...nie ważne jak długo tam pozostajesz zawsze jeste tyle do zobaczenia i zawsze się boje, że nie zdąże tego zobaczyć....zobaczyć i poczuć ![]()
![]() |
#102 |
Podróżniczka
|
kilkajest takich miejsc
![]() Kolejność przypadkowa ![]() -przepiękna Grecka wyspa Thassos - spędziliśmy tam z TŻ wpaniałe wakacje -Barcelona - naprawdę urokliwa -Rzym choć zatłoczony, to chciałabym raz jeszcze zetknąć się z tą historią -wyspa Capri - niezapomniane widoki -Szkocja ![]() ![]() -Mediolan - sklepy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Benidorm w Hiszpanii - ciepłe morze, swietne restauracje, niezapomniany klimat, extra sklepy
Albena w Bułgarii-luksusowy kurort wypoczynkowy wrocław-niezapomniana atmosfera praga-przystojni męzczyźni wiedeń-świetna architektura berlin-szybkie i fajne zakupy międzyzdroje-szybki wypad w każdej chwili kopenhaga-smieszni ci duńczycy poczdam-nie zdążyłam wszystkiego zwiedzić ![]() drezno-j.w. koszyce na słowacji-uwielbiam słowację bukareszt-rumunia to fascynujący kraj,taki kosmiczny ![]()
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Kraków, Kraków i tylko Kraków. Mieszkać bym tak mogła!! I jeszce Gdańsk, bo kocham morze. Gdynia- Orłowo. No i jeszcze takie miejsce na słowacji nie pamiętam jak sie nazywało bo byłam mała. Takie pikne wodospady...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym powrócić na Cypr-spędziłam tam cudowne wakacje.
I jeszcze może być Morskie Oko i Bałtyk. ![]()
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Hahaha,mieszkam w Krakowie
![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Do Wrocławia
![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potwierdzam na Thassos jest bosko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Patysiulko..wiesz co..kilka z miejsc z Twojej listy znalazły by się u mnie też:
Benidorm (czy wiesz, że plaża w Benidormie została uznana za jedną z 10ciu najpiękniejszych na świecie???) Berlin (świetne zakupy...zgadzam się w zupełności) Poczdam....żałuje, że kiedy tam byłam nie interesowała mnie zbytnio historia (młodziutka byłam) Bukareszt (ogólnie Rumunia jest świetna..i faktycznie..taka trochę 'kosmiczna'..specyficzna i inna) Wiedeń (zawsze, kiedy tam jestem pada..dziwne....) MagdziaS....zazdroszczę Capri...mama nadzieję, że nidługo się tam wybiorę ![]() Ogólnie dziewczynki..stwierdzam, że niezłe z nas podróżniczki ;-) A gdzie w tym roku na wakacje polecacie? Bo mi się już powolutku Europa kończy :-(
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
w Polsce Wrocław oraz Kraków i Bukowina Tatrzańska, ale tam wracam często
a z zagranicznych miast zachwyciło mnie Drezno i bardzo chciałabym tam kiedyś wrócić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Ja bym chciała wrócić na moje ukochane Mazury
![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Chciała bym wrócić do tego miejsca, całym sercem, całą duszą, od zaraz
![]()
Edytowane przez DeeDee13 Czas edycji: 2006-12-06 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
![]()
Zagranica:
-Barcelona (ocenarium, Ramblas, Pałac z tańczącymi fontannami i wiele innych atrakcji, było przepięknie, ale człowiek byl za młody, żeby zwrócić uwagę na podziwianie:P) -Rzym (wiadomo czemu) -Wenecja (wiadomo czemu) -Lazurowe wybrzeże -Ahlbeck (3 km od Świnoujścia -przepięknie i od razu widać, że jesteśmy za granica) Polska: -Jura Krakowsko-Częstochowska (Szlak Orlich Gniazd od Wawelu do Jasnej Góry, przepiękne ruiny twierdz i zamków i urokliwy teren z wapiennymi skałkami) -Polskie morze (uwielbiam tam wracać) -Tatry -Sudety (głównie Góry Stołowe i okolice Karkonoszy) Miasta: -Kraków -Kazimierz nad Wisłą -Kłodzko -Puławy -Warszawa -i kupa innych ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
O widzę, Martusia że odkopałaś "mój" wątek
![]() Oj Ahlbeck, byłam na wycieczce, jeszcze w gimnazjum...ah ten aquapark ![]() ![]() PS. I faktycznie widac, że to już zagrania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała wrócić do Lloret de Mar w Hiszpanii
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Rock_Fanka dokładnie to samo Lloret, matko muszę się tam wybrac jeszcze, boskie miejsce
![]() a i Korsyka i Monako, jak do tej pory najpiękniejsze miejsca w jakich byłam i do których zawsze z chęcią bym wróciła, nawet zamieszkała ![]() ![]() EDIT: zapomniałam o Barcelonie, to chyba najpiękniejsze miasto w Europie
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam polskie morze i Trójmiasto.
Ulica Długa wypełniona po brzegi o północy i ludzie siedzący na schodach i to ciepło ogarniające i ciało i dusze.
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ustka ....Ustka ....Ustka ....Ustka i jeszcze raz Ustka
![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Bialka Tatrzańska (pod zakopanem)- moje korzenie idlatego mnie chyba ciągnie.
Mrzeżyno- małe turytuczne miasteczko.. ![]() Wenecja, wielejesttych miejsc ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Nie wierze żadna z was nie była w Zamościu ?? to cudowne miasto z piękną historią.. mieszkam w nim i za każdym razem, gdy idę starówką to zachwycam się nią... Przyjeżdżajcie do Zamościa !! Jego starówka jest wpisana na liste UNESCO !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.