|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Origami modułowe
i kilka innych z wieeeelu które juz zrobiłam
![]()
![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
i kolejne
![]()
![]() |
![]() |
#2163 |
Rozeznanie
|
i jeszcze
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2164 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś wie konkretnie gdzie kupić papier brązowy80gformatu A4.Najlepiej jak podacie nr telefonu gdzie mogę go zakupić.Niestety w hurtowniach (tam gdzie mieszkam)nie ma.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
tymczasowylogin masz może link do jakiegoś opisu jak zrobić żabkę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Ma może któraś z was diagram jak zrobic Czesia,albo którąś z tych postaci ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Przyczajenie
|
Tablis tu jest pokazane jak zrobić żabke:
http://stranamasterov.ru/node/49071?tid=451%2C328 Wielkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Przyczajenie
|
a to moje origami:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
Oto moje kolejne prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Boskie, tez chce tak umiec buuu!!! zaczynam skladac moduly
![]()
ZAPRASZAM!!! Kilka moich prac Papierowe szaleństwa sagap Galeria niewędraś - Dzieckiem być PREFERENCJE Edytowane przez sagap Czas edycji: 2011-03-18 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
![]()
sagap jak zrobisz to sie nam tu pochwal
![]() A ja zapraszam do mojego niedawno powstałego blogu, znajdziecie tu wszystko co udało mi się zrobić własnoręcznie metodą origami segmentowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Raczkowanie
|
ewuska byłam na twoim blogu super się zapowiada czekam na kontynuację
zakrecona12 Twoje dzieła są super sagap ja również czekam na Twoje dzieła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Ewuska biegne zobaczyc bloga
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Ewuska jak sie robi te piekne kwaitki ktore masz na blogu? mozesz podac jakis link do instrukcji, albo tu wkleic?
![]() |
#2176 |
Przyczajenie
|
Hej dawno mnie tu nie było super rzeczy robicie to mój koń
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Sylwuś zobaczysz to wciaga jak zrobisz jedno to nie odejdziesz
![]() Czekam na efekt ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
Kilka moich ostatnich prac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Tablis - jedno wielkie WOW! Przepiękne prace, takie staranne, a te kolory... mmm
![]() ![]() Z mojej strony po kilkutygodniowej przerwie tym razem klasycznie - łabędziowo z kolorystycznymi kombinacjami. Łabędź powędrował do przyjaciółki - jak można się domyślić - Małgorzaty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Piekne!!!!
![]()
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Wow
![]() ![]() ![]() Kobitki a macie może jakieś strony albo diagramy na komputerze, jak zrobić coś związane z Wielkanocą? Bo chciałam zabrać się za robienie, a i jeszcze jedno pytano, skąd bierzecie kartki? bo kurcze jak poszłam do księgarni to bloczki kartek maja takie wyblaknięte a jak w bloczku są śliczne kartki to znowu z tyłu klej maja:/
![]() |
#2185 |
Przyczajenie
|
Hej! Dawno mnie tu nie było, a taki piękny wysyp prac
![]() ![]() Ja ostatnio też nie próżnowałam i udało mi się stworzyć kolejnego łabędzia, króliczki i lilie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
@mousedream
Królik - http://stranamasterov.ru/technic/bunny Króliczyca - http://stranamasterov.ru/technic/lady-bunny Kurczak - http://stranamasterov.ru/node/52133?tid=451%2C1149 Strona jest po rosyjsku ale zawsze można przetłumaczyć na polski, chociaż ja preferuję angielski, jest bardziej zrozumiały ![]() Co do papieru to trzeba szukać, szukać i jeszcze raz szukać ![]() Przy okazji moje ostatnie 'dzieło' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Przyczajenie
|
piękne rzeczy robicie
energya masz może diagram albo instrukcje na ten koszyczek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
Dla pytających o koszyk - nie korzystałam z żadnego diagramu (ponieważ zupełnie nie mogę się w takowych połapać, zawsze przyglądam się jedynie i liczę moduły w prawo, w lewo, w dół, górę, na krzyż itd., potem dobieram jakąś proporcję, 1:1 lub np. x2, x3, x4 itd.), jedynym wzorem był koszyczek pokazany na ilustracji, jaką dołączam.
Kurcze, nie pamiętam w tej chwili podstawy, ale po tradycyjnym policzeniu na zdjęciu każdy wystający nazwijmy to... ząbek - ma 9 w swojej podstawie, więc 9x6=54 i to będzie pewnie to. Najlepiej obrać tyle modułów w podstawie, żeby ta ilość dzieliła się równiutko na liczbę odpowiadającą wystającym "ząbkom", ale to na tyle łopatologiczna uwaga, że wszyscy "zapaleni w boju" (a w zasadzie w składaniu) Origamowicze wiedzą o co chodzi ![]() Przy okazji - mam pewną sprawę, w której PROSZĘ O POMOC: poszukuję pomysłu na origami dla taty z okazji 50-tych urodzin. Jaki motyw mogłabym wykorzystać? Składam moduły na zapas, póki co brak inspiracji. Przydałoby się, żeby tworzone "coś" pozwalało na umieszczenie we wzorach jakiegoś okazjonalnego napisu, przynajmniej "TATA 50". Łabędź z prawie 8 tys. modułów stoi już w domu, trudno będzie go przebić, ale przydałoby się już teraz jednak coś bardziej wyszukanego. Czekam na propozycje, wszelkie mile widziane ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
To jeszcze raz ja.
Szukałam sposobu na to, jak podzielić się z Wami szablonami, jakie robię sobie sama przed składaniem kolorowych origami. Może to pomoże nieco tym, którzy zapytują o szablon koszyka. W załączniku jest wypełniony szablon, przeniesiony na płaską płaszczyznę. Składając wg tego trudno o pomyłkę w kolejności nakładanych kolorów. Tabelka szablonu pochodzi z worda, dalej zrzut ekranu do painta - i zabawa w wypełnianie. Zazwyczaj drukuję sobie te tabelki, sklejam, koloruję kredkami ![]() Polecam ten sposób i chętnie dowiem się, czy ktoś korzystał, nie tylko do koszyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Czyli z zwykłej kartki tniecie na paseczki jakie wam odpowiadają?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.