Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-09-17, 14:24   #271
enya
Raczkowanie

GG do enya
Wink Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez beliczek
Odydwie "Dermeny" sa do włosów wypadających, tylko że jedna z nich zwalcza też łupież. Ciężko mi stwierdzić po jakim czasie - na pewno po 3 tygodniach regularnego używania liczba wypadających włosów była znikoma. Niestety "Dermena" niemiłosiernie wręcz plącze, wysusza włosy a na dodatek wypłukuje farbę Ale... Ale efekt jest tego wart, zawsze możesz nałożyć bardzo mocną maskę na włosy.
Ja robię tak , że przed myciem smaruję włosy oliwą (jak pisałąm wyżej) i najpierw myję tylko głowę tym szmaponem - czyli staram się nie nakładać go na całe włosy (mam długie) a potem całe włosy myję szamponem odżywczym.
Dodam,że szmapon jest wydajny i starczna na dosć długo.
No właśnie tego się najbardziej obawiałam że będzie wypłukiwać farbę z włosów.Teraz mam dylemat :czy mieć piękny kolor i wypadające włoski czy jednak troszkę wyblakły a zdrowe włosy.
enya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-17, 15:06   #272
As!a
Raczkowanie

GG do As!a
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez beliczek
As!a - szampon Dermena wystepuje w dwóch rodzajach: do włosów normalnych i włsoów z łupieżem. Oprócz tego jest jeszcze żel do wcierania w skóre głowy. Ja używałam szamponu do włosów normalnych.
Pozdrawiam serdecznie kruj sie po tej imprezie-kefirek, kawka, sok pomidorowy
Dziękuję za odpowiedź . A jeśli chodzi o kaca to mój najlepszy patent to schłodzona cola.
Stary 2005-09-17, 15:46   #273
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez As!a
A jeśli chodzi o kaca to mój najlepszy patent to schłodzona cola.
Proszę mi tu nie schodzić z tematu

Dziękuję Beliczkowi za listę "niepolecanych" specyfików! Słuszna koncepcja
Ja z resztę też bym nie polecała wierzyć np. w jakieś reklamowane szampony, dostępne w każdym sklepie, tylko raczej szukała czegoś w aptekach!

Piszcie jeszcze!!
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-17, 15:53   #274
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Lekkie dygresje są wskazane dla rozładowania atmosfery co sprzyja relaksowi, dzięki temu mniej włosów wypada z powodu stresu .
Stary 2005-09-17, 17:06   #275
April007
Zadomowienie

GG do April007

Uwaga uwaga: Dzisiaj przy myciu glowy wypadlo mi mniej wlosow niz zwykle... Podczas prostowania wypadlo 10 ( slownie: Dziesiec ) sztuk wlosow ( co przy wczesniejszej zapchanej umywalce stanowi ilosc znikoma ))) Chyba cos sie zaczyna dziac Pytanie tylko co mi pomaga z tego calego arsenalu???
April007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-17, 17:39   #276
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez April007
Uwaga uwaga: Dzisiaj przy myciu glowy wypadlo mi mniej wlosow niz zwykle... Podczas prostowania wypadlo 10 ( slownie: Dziesiec ) sztuk wlosow ( co przy wczesniejszej zapchanej umywalce stanowi ilosc znikoma ))) Chyba cos sie zaczyna dziac Pytanie tylko co mi pomaga z tego calego arsenalu???
A co się składa na ten cały arsenał?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-17, 19:14   #277
April007
Zadomowienie

GG do April007

A pisalam juz gdzies Garnier Neril szampon+wax+seboradin ampulki+seboradin lotion+nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym+skrzypovita+rad ical (mgielka). I badz tu madra.... :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-17, 19:19   #278
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez April007
A pisalam juz gdzies Garnier Neril szampon+wax+seboradin ampulki+seboradin lotion+nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym+skrzypovita+rad ical (mgielka). I badz tu madra.... :P
O kurka Niezły arsenał Chyba to już artyleria ciężka
Że też Twoje włosy to wytrzymują...
Że też Ci się tak chce...

U mnie maximum to wax plus jakieś piguły na włosy, ale żeby aż tyle...
No ale ważne, że działa
Stary 2005-09-17, 19:22   #279
MagJa
Zakorzenienie

Aha, przypomniało mi się jeszcze, że w zeszłym roku o tej porze zaczęłam łykać Silicę i po 1 małym i jednym dużym opakowaniu zaprzestałam kuracji, bo problem wypadania miałam z głowy A dlatego Silica, że i dosyć tania i wystarczy tylko 1 tabletka dziennie Chyba do niej znów wróce...
Stary 2005-09-17, 19:31   #280
manolita
Zakorzenienie

Niestety ja tez borykam sie z problemem wypadajacych włosów Właściwie od niedawna, ale jednak.
Jeszcze nie robilam stosownych badan, dopiero mam zamiar pwiedziec o tym lekarzowi , przy najbilzszej okazji. Teraz zazywam kapsulki URTICAPS, ktorych sklad stanowia sproszkowane liscie pokrzywy i ziela skrzypu polnego. Biore je od trzych tygodni, efektow narazie nie widze, tzn. paznokcie staly sie w koncu mocniejsze, ale wlosy jak wypadaly tak wypadaja.
Czy ktoras z Was brala juz te kaspsulki? Czy przynosza ne przadane efekty? Pani w sklepie zielarskim, stwierdzila , ze sa najlepsze, czy jest to jednak prawda?

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-17, 19:44   #281
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

ja ze swojej strony polecam bardzo:
ampułki Radical FARMONY
szampon i tonik do wcierania GARNIER NERIL
zielony HUMAVIT ze skrzypem i pokrzywą do łykania
lotion SEBORADIN

rozczarowały mnie:
szampon do włosów wypadających VICHY (czerwony)
odżywka Henna Treatmen Wax

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-18, 09:42   #282
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl
Dot.: wypadają mi włosy

dziewczynki mam pytanko!!!!! Ile kosztują kosmetyki SEBORADIN???? Zdecyduję się chyba na nie bo po Garnier najpierw mocniej wypadają włosy więc zanim się zagęszczą to całkiem wyłysieję. Więc proszę odpowiedzcie ile kosztuje SEBORADIN?????
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-18, 10:03   #283
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez MagJa
O kurka Niezły arsenał Chyba to już artyleria ciężka
Że też Twoje włosy to wytrzymują...
Że też Ci się tak chce...

U mnie maximum to wax plus jakieś piguły na włosy, ale żeby aż tyle...
No ale ważne, że działa
No mowilam ze troche tego jest - ale odkad wyleczylam cere mam hopla na punkcie wlosow... Ja tak sobie skacze wiesz - kiedys cellulit, jeszcze wczesniej paznokcie - ciekawe co bede miala nastepne ( powoli zaczyna mi sie duzo kolorowki gromadzic ) Ale wiesz - to sa tylko rzeczy na wypadanie - oprocz tego mam krysztalki, olejek RB, maske i krem wygladzajacy alfaparf, serum na koncowki radical i tak wlasnie mysle kiedy ja to wszystko zuzyje
Stary 2005-09-18, 10:03   #284
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl
dziewczynki mam pytanko!!!!! Ile kosztują kosmetyki SEBORADIN???? Zdecyduję się chyba na nie bo po Garnier najpierw mocniej wypadają włosy więc zanim się zagęszczą to całkiem wyłysieję. Więc proszę odpowiedzcie ile kosztuje SEBORADIN?????
Szampon, balsam i lotion Seboradin kosztują od 11 do 14 zł (zależy od apteki i chyba od miasta ), natomiast ampułki kosztują 20-22 zł.
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-18, 10:30   #285
Puniax
Rozeznanie

Mi wypadały garściami, inni mówili, że im też wypadają, ale gdy zobaczyli ilość wypadających włosów podczas mycia to byli zszokowani. Wybrałam się do lekarza, ale on nie pomógł, więc postanowiłam sama się za to wziąć (zawdzięczam to też Agabil ).
No więc podaję przepis na moją terapię:
- kupiłam szampon, balsam i lotion Seboradin niger i używałam tego zestawu do każdego mycia włosów (codziennie lub co dwa dni)
- kupiłam ampułki Seboradin niger (czternastodniowa kuracja wzmacniająca włosy - jedna ampułka na dzień - stosowałam codziennie)
- raz na tydzień stosowałam (i nadal stosuję) maseczkę z: 1 żółtka, 2 łyżeczek nafty kosmetycznej, 1 łyżeczki olejku rycynowego i 1 łyżeczki soku z cytryny - to wszystko wymieszać, wetrzeć we włosy (u nasady, w skórę i na całej długości, na końcówki też). Jeśli mieszanka wychodzi zbyt mała, można proporcjonalnie zwiększyć ilość każdego składnika.
- raz na tydzień Wax (ale to jest chyba lepsze na wzmocnienie niż na wypadanie włosów)
- kupiłam "Wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy" (dawkowanie: 2 razy dziennie po 1 tabletce) - zobaczcie tu na samym dole:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+mikroelementy

Teraz mam o wiele gęstrze, nie wypadające, z nowymi odrostami, włosy. Być może ta kuracja sporo mnie kosztowała, ale mi pomogła bardzo. Serię Seboradin już skończyłam i teraz używam normalnego szamponu i odżywki Gliss Kur, w tabletkach zrobiłam sobie przerwę, a maseczki raz w tygodniu stosuję dla połysku i dobrej kondycji moich włosów.

Słyszałam jeszcze, że dobre są ampułki Vichy, tylko że kosztują 150 zł.
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-18, 15:13   #286
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez April007
No mowilam ze troche tego jest - ale odkad wyleczylam cere mam hopla na punkcie wlosow... Ja tak sobie skacze wiesz - kiedys cellulit, jeszcze wczesniej paznokcie - ciekawe co bede miala nastepne ( powoli zaczyna mi sie duzo kolorowki gromadzic ) Ale wiesz - to sa tylko rzeczy na wypadanie - oprocz tego mam krysztalki, olejek RB, maske i krem wygladzajacy alfaparf, serum na koncowki radical i tak wlasnie mysle kiedy ja to wszystko zuzyje
Maniaczka jednym słowem
Ale wiesz, jakbyś miała problem ze zużyciem czegokolwiek, to ja chętnie przygarnę cosik w końcu mieszkam całkiem niedaleko
Stary 2005-09-18, 16:04   #287
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Dziewczyny mi też wypadają włosy więc mam takie pytanko. Mam już upatrzonych kilka produktów, w które mogłabym zainwestować ale... Możecie mi powiedzieć jakie maja ceny. Bo nie chcę iść do apteki i tak pytać "Ile kosztuje to, a ile tamto... a to..." Chodzi mi tutaj o: serię Seboradin, szmpon Garnier Neril, Radical, Dermena, loxon 2%.
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-18, 16:11   #288
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl
Dziewczyny mi też wypadają włosy więc mam takie pytanko. Mam już upatrzonych kilka produktów, w które mogłabym zainwestować ale... Możecie mi powiedzieć jakie maja ceny. Bo nie chcę iść do apteki i tak pytać "Ile kosztuje to, a ile tamto... a to..." Chodzi mi tutaj o: serię Seboradin, szmpon Garnier Neril, Radical, Dermena, loxon 2%.
Garnier Neril szampon - ok 15 zł.
Garnier Neril tonik - ok 18 zł.
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-18, 17:09   #289
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez MagJa
Maniaczka jednym słowem
Ale wiesz, jakbyś miała problem ze zużyciem czegokolwiek, to ja chętnie przygarnę cosik w końcu mieszkam całkiem niedaleko
Bede miala na uwadze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-19, 15:19   #290
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez HulaGirl
Możecie mi powiedzieć jakie maja ceny. Bo nie chcę iść do apteki i tak pytać "Ile kosztuje to, a ile tamto... a to..." Chodzi mi tutaj o: serię Seboradin, szmpon Garnier Neril, Radical, Dermena, loxon 2%.
-> Seboradin, szampon i lotion kosztują około 12 złotych każdy, natomiast ampułki 20 zł.
-> Radical, szampon - 8 zł, Preparat witaminowy z ziołami - 32 sztuk/19 zł, 64 sztuki/35 zł, Kompleks odzywczy w kapsułkach (15 sztuk) stymulujący wzrost włosów - 29 zł
-> Dermena, Żel zapobiegający wypadaniu włosów (100m) - 26 zł, szampon - 25 zł, Szampon-żel DERMENA PLUS (7 saszetek po 7 ml) - 24 zł
->
LOXON 2% (60 ml) - 22 zł, "Leczenie łysienia andgrogenowego u mężczyzn i kobiet"

Edytowane przez 201804200952
Czas edycji: 2005-09-19 o 18:28
Stary 2005-09-19, 18:11   #291
April007
Zadomowienie

GG do April007

Dziewczyny a czy któraś z Was używala juz nowej serii Revalid? Wyszly szampon, balsam i krem - jestem ciekawa co to takiego
Stary 2005-09-19, 18:41   #292
słodko_gorzka
Raczkowanie

To może ja też zabiore głos Z tego co u mnie przyniosło jakiś efekt, to polecam tabletki Vitapil. Stosowałam je rok temu i wtedy po jednym opakowaniu zaobserwowałam świetne efekty,niestety spoczęłam na laurach i przerwałam kuracje Kilka miesięcy temu wróciłam do łykania tych pigułek ale efekty nie były już tak spektakularne jak wtedy Obecnie stosuje szampon Dermena i łykam Skrzypowite (już albo raczej dopiero od 3 tygodni) Zaopatrzyłam się tez w nafte kosmetyczną i tworze makabrycznie wyglądające i pachnące maseczki z wyżej wymienionej nafty,jaja kurzego(zółtka),oleju rycynowego i cytryny Wiem że do tego trzeba mieć anielską cierpliwość i należy być wytrwałym a ze mna to nie wiem jak będzie Obchodze się tez z zamiarem kupna zachwalanych produktów wspomagających:waxa lub/i seboradina. A co do efektów to stwierdziłam szybszy porost włosów-to napewno, a co do wypadania to powoli też chyba się zmiejsza aczkolwiek całkowicie jeszcze nie zostało zachamowane.

Honoré de Balzac
słodko_gorzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-21, 11:04   #293
201804200952
Konto usunięte

No to ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które juz poradziły sobie z problemem...
Przeszłam już etap kiedy włosy wychodziły mi kępkami podczas dnia... Teraz w ciągu dnia nie jest źle, ale jak przychodzi do mycia włosów to... jest ich mnóstwo wszędzie?
Czy też tak miałyście? Czy to może jakiś postęp? Czy nie?
Stary 2005-09-21, 11:18   #294
beliczek
Zakorzenienie

Myszi - miałąm podobnie jak Ty w tej chwili. W ciągu dnia, było ok ale podczas mycia dosłownie widizałam jak całe pasma włosów spływały razem z wodą. WEdług mnie to postęp - potem było ich coraz mniej podczas mycia.
pzodrawiam
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-21, 11:25   #295
201804200952
Konto usunięte

Ale mnie ucieszyłaś ... (Ehh.. Ta lejąca się woda zmieszana z włosami )

Muszę uzbroić się w cierpliwość!
I zapraszam "doświadczone" panie do pisania
Stary 2005-09-21, 11:34   #296
michelinka
Przyczajenie

Talking Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Hej

Ja łykam tabletki SILICA "preparat wzmacniający włosy paznokcie i poprawiający wygląd skóry" ze składu wynika że powinny zadziałać - przyznaje że po tygodniu widze różnice (troche krótko ale jest ich mniej na szczotce)

Pozdrowienia
michelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-21, 14:06   #297
izuniek18
Przyczajenie

Witajcie
Włosy wypadały mi w ilości 300-400 dziennie przez około 6 miesięcy. Wcześniej stosowałam Seboradin lotion przez 2 miesiące, Wax i Silicę, z marnym skutkiem.
Od 5 tygodni zaczęłam następującą kurację: ampułki Vichy, 3 razy w tygodniu+szampon z tej serii, ale dopiero od tygodnia+skrzypovita.

Efekty: w ciągu dnia wypada mi teraz niewiele włosów, a podczas mycia ok.100; poza tym, są gęściejsze co widać gołym okiem (zreszta nie tylko moim), zdrowsze, błyszczące!
Z całego serca polecam ta kurację, mi jeszcze zostały 3 tygodnie do jej zakończenia, a już widzę efekty.
Prawdopodobnie największym czynnikiem, który spowodował wypadanie włosów w moim przypadku, był stres i produkty Vichy naprawdę mi pomogły

Życzę powodzenia i pozdrawiam Was cieplutko, wybierzcie jak najlepszą dla siebie metodę
izuniek18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-21, 14:31   #298
As!a
Raczkowanie

GG do As!a
Znowu te wypadajace włosy...

Odkąd trafiłam na to forum, o pielegnacji włosów wiem już chyba wszystko. Moim problemem są wypadajace włosy, zaopatrzyłam się już w Seboradiny, Garnier Neril, hennę WAX i wiele innych .A co do wewnątrz? Silica? Coś innego? Proszę, powiedzcie jakie tabletki Wam pomogły, przez ile czasu je brałyście i (to bardzo ważne) ile kosztowały.
Z góry dziękuję .
Stary 2005-09-21, 15:27   #299
kasienka2883
Rozeznanie

Dot.: Znowu te wypadajace włosy...

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-21, 16:44   #300
As!a
Raczkowanie

GG do As!a
Dot.: Znowu te wypadajace włosy...

Kasieńko2883, ja znam tamten watek, ale mi chodzi, żeby wśród tych wszystkich szamponów i masek oddzielić środki działające "od wewnątrz", sprawdzić które są najlepsze i ile kosztują, bo tam są potraktowane troszkę po macoszemu.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości