![]() |
#271 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję Beliczkowi za listę "niepolecanych" specyfików! Słuszna koncepcja ![]() Ja z resztę też bym nie polecała wierzyć np. w jakieś reklamowane szampony, dostępne w każdym sklepie, tylko raczej szukała czegoś w aptekach! ![]() Piszcie jeszcze!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Lekkie dygresje są wskazane dla rozładowania atmosfery co sprzyja relaksowi, dzięki temu mniej włosów wypada z powodu stresu
![]()
#275 |
Zadomowienie
|
Uwaga uwaga: Dzisiaj przy myciu glowy wypadlo mi mniej wlosow niz zwykle... Podczas prostowania wypadlo 10 ( slownie: Dziesiec ) sztuk wlosow ( co przy wczesniejszej zapchanej umywalce stanowi ilosc znikoma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
A pisalam juz gdzies
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Że też Twoje włosy to wytrzymują... Że też Ci się tak chce... U mnie maximum to wax plus jakieś piguły na włosy, ale żeby aż tyle... No ale ważne, że działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Aha, przypomniało mi się jeszcze, że w zeszłym roku o tej porze zaczęłam łykać Silicę i po 1 małym i jednym dużym opakowaniu zaprzestałam kuracji, bo problem wypadania miałam z głowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Niestety ja tez borykam sie z problemem wypadajacych włosów
![]() Jeszcze nie robilam stosownych badan, dopiero mam zamiar pwiedziec o tym lekarzowi , przy najbilzszej okazji. Teraz zazywam kapsulki URTICAPS, ktorych sklad stanowia sproszkowane liscie pokrzywy i ziela skrzypu polnego. Biore je od trzych tygodni, efektow narazie nie widze, tzn. paznokcie staly sie w koncu mocniejsze, ale wlosy jak wypadaly tak wypadaja. Czy ktoras z Was brala juz te kaspsulki? Czy przynosza ne przadane efekty? Pani w sklepie zielarskim, stwierdzila , ze sa najlepsze, czy jest to jednak prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja ze swojej strony polecam bardzo:
ampułki Radical FARMONY szampon i tonik do wcierania GARNIER NERIL zielony HUMAVIT ze skrzypem i pokrzywą do łykania lotion SEBORADIN rozczarowały mnie: szampon do włosów wypadających VICHY (czerwony) odżywka Henna Treatmen Wax |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypadają mi włosy
dziewczynki mam pytanko!!!!! Ile kosztują kosmetyki SEBORADIN???? Zdecyduję się chyba na nie bo po Garnier najpierw mocniej wypadają włosy więc zanim się zagęszczą to całkiem wyłysieję. Więc proszę odpowiedzcie ile kosztuje SEBORADIN?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Mi wypadały garściami, inni mówili, że im też wypadają, ale gdy zobaczyli ilość wypadających włosów podczas mycia to byli zszokowani. Wybrałam się do lekarza, ale on nie pomógł, więc postanowiłam sama się za to wziąć (zawdzięczam to też Agabil
![]() No więc podaję przepis na moją terapię: - kupiłam szampon, balsam i lotion Seboradin niger i używałam tego zestawu do każdego mycia włosów (codziennie lub co dwa dni) - kupiłam ampułki Seboradin niger (czternastodniowa kuracja wzmacniająca włosy - jedna ampułka na dzień - stosowałam codziennie) - raz na tydzień stosowałam (i nadal stosuję) maseczkę z: 1 żółtka, 2 łyżeczek nafty kosmetycznej, 1 łyżeczki olejku rycynowego i 1 łyżeczki soku z cytryny - to wszystko wymieszać, wetrzeć we włosy (u nasady, w skórę i na całej długości, na końcówki też). Jeśli mieszanka wychodzi zbyt mała, można proporcjonalnie zwiększyć ilość każdego składnika. - raz na tydzień Wax (ale to jest chyba lepsze na wzmocnienie niż na wypadanie włosów) - kupiłam "Wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy" (dawkowanie: 2 razy dziennie po 1 tabletce) - zobaczcie tu na samym dole: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+mikroelementy Teraz mam o wiele gęstrze, nie wypadające, z nowymi odrostami, włosy. Być może ta kuracja sporo mnie kosztowała, ale mi pomogła bardzo. Serię Seboradin już skończyłam i teraz używam normalnego szamponu i odżywki Gliss Kur, w tabletkach zrobiłam sobie przerwę, a maseczki raz w tygodniu stosuję dla połysku i dobrej kondycji moich włosów. Słyszałam jeszcze, że dobre są ampułki Vichy, tylko że kosztują 150 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiesz, jakbyś miała problem ze zużyciem czegokolwiek, to ja chętnie przygarnę cosik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mi też wypadają włosy więc mam takie pytanko. Mam już upatrzonych kilka produktów, w które mogłabym zainwestować ale... Możecie mi powiedzieć jakie maja ceny. Bo nie chcę iść do apteki i tak pytać "Ile kosztuje to, a ile tamto... a to..." Chodzi mi tutaj o: serię Seboradin, szmpon Garnier Neril, Radical, Dermena, loxon 2%.
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Garnier Neril tonik - ok 18 zł. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
-> Radical, szampon - 8 zł, Preparat witaminowy z ziołami - 32 sztuk/19 zł, 64 sztuki/35 zł, Kompleks odzywczy w kapsułkach (15 sztuk) stymulujący wzrost włosów - 29 zł -> Dermena, Żel zapobiegający wypadaniu włosów (100m) - 26 zł, szampon - 25 zł, Szampon-żel DERMENA PLUS (7 saszetek po 7 ml) - 24 zł -> LOXON 2% (60 ml) - 22 zł, "Leczenie łysienia andgrogenowego u mężczyzn i kobiet" ![]() Edytowane przez 201804200952 Czas edycji: 2005-09-19 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy któraś z Was używala juz nowej serii Revalid? Wyszly szampon, balsam i krem - jestem ciekawa co to takiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
To może ja też zabiore głos
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#293 |
Konto usunięte
|
No to ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które juz poradziły sobie z problemem...
Przeszłam już etap kiedy włosy wychodziły mi kępkami podczas dnia... Teraz w ciągu dnia nie jest źle, ale jak przychodzi do mycia włosów to... ![]() Czy też tak miałyście? Czy to może jakiś postęp? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Myszi - miałąm podobnie jak Ty w tej chwili. W ciągu dnia, było ok ale podczas mycia dosłownie widizałam jak całe pasma włosów spływały razem z wodą. WEdług mnie to postęp - potem było ich coraz mniej podczas mycia.
pzodrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
Ale mnie ucieszyłaś
![]() ![]() ![]() ![]() Muszę uzbroić się w cierpliwość! ![]() I zapraszam "doświadczone" panie do pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
Ja łykam tabletki SILICA "preparat wzmacniający włosy paznokcie i poprawiający wygląd skóry" ze składu wynika że powinny zadziałać - przyznaje że po tygodniu widze różnice (troche krótko ale jest ich mniej na szczotce) Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Włosy wypadały mi w ilości 300-400 dziennie przez około 6 miesięcy. Wcześniej stosowałam Seboradin lotion przez 2 miesiące, Wax i Silicę, z marnym skutkiem. Od 5 tygodni zaczęłam następującą kurację: ampułki Vichy, 3 razy w tygodniu+szampon z tej serii, ale dopiero od tygodnia+skrzypovita. Efekty: w ciągu dnia wypada mi teraz niewiele włosów, a podczas mycia ok.100; poza tym, są gęściejsze co widać gołym okiem (zreszta nie tylko moim ![]() Z całego serca polecam ta kurację, mi jeszcze zostały 3 tygodnie do jej zakończenia, a już widzę efekty. Prawdopodobnie największym czynnikiem, który spowodował wypadanie włosów w moim przypadku, był stres i produkty Vichy naprawdę mi pomogły ![]() Życzę powodzenia i pozdrawiam Was cieplutko, wybierzcie jak najlepszą dla siebie metodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Znowu te wypadajace włosy...
Odkąd trafiłam na to forum, o pielegnacji włosów wiem już chyba wszystko. Moim problemem są wypadajace włosy, zaopatrzyłam się już w Seboradiny, Garnier Neril, hennę WAX i wiele innych
![]() Z góry dziękuję ![]()
#299 |
Rozeznanie
|
Dot.: Znowu te wypadajace włosy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Dot.: Znowu te wypadajace włosy...
Kasieńko2883, ja znam tamten watek, ale mi chodzi, żeby wśród tych wszystkich szamponów i masek oddzielić środki działające "od wewnątrz", sprawdzić które są najlepsze i ile kosztują, bo tam są potraktowane troszkę po macoszemu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.