Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-09-21, 16:54   #301
201804200952
Konto usunięte

Dot.: Znowu te wypadajace włosy...

No, ale przecież tam równie dobrze mogłaś zadać to pytanie
Po to właśnie zrobiłam tamtem wątek, żeby były konkrety... Tak samo mogą być tam konkrety w sprawie tabletek

Chciałam żeby to wszystko jakoś zebrać, a nie tworzyć ciągle nowe wątki

Pozdrawiam
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-21, 17:12   #302
kasienka2883
Rozeznanie

W tamtym wątku każda dziewczyna, ok prawie kazda pisze jakie brała preparaty wzmacniajace, wiadomo, na kazdego działa co innego, ale kilka sie powtarza, wieć można stwierdzic z duzym prawdopodobieństwem że dla Ciebie tez beda skuteczne
Nie ma sensu zakladać nowego wątku.
Pozdrawiam.
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-21, 21:16   #303
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Jest, bo mnie interesuje wzmocnienie od wewnątrz, nie mam ochoty po raz kolejny czytanie o Seboradinie i WAX'ie, bo na ich temat mogę napisać książkę.A Wam na prawdę mniej czasu zajęłoby napisanie odpowiedzi o treści "Bardzo dobra jest Silica, kosztuje 16 zł.", niż kłócenie się czyj wątek jest lepszy i na którym jest fajniej.
Stary 2005-09-21, 21:20   #304
201804200952
Konto usunięte

Czy ktoś się tu kłóci?
Nikt Ci nie zabrania niczego robić...
Czy ktoś mówił o fajności wątku?
Nie wiem o co chodzi
Nieważne... Chciałam dobrze.
Stary 2005-09-21, 21:32   #305
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Słuchaj, znam Twój wątek bardzo dobrze, bo sama go podbijałam kiedy gdzieś zaginał. Gdybym nie widziała sensu zakładania tego wątku to bym go nie założyła. To jest forum z poradami i chciałam tej jednej konkretnej porady.
Stary 2005-09-21, 22:09   #306
czeko
Rozeznanie

mi pomógł skrzyp polny, skrzypo vita ja brałam przez 4 miesiace...skrzy polny 100 tabletek chyba kosztuje 20 zł a skrzypo vita 40 dni kuracji 15 zł

Edytowane przez czeko
Czas edycji: 2005-09-21 o 23:37
czeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-21, 22:17   #307
Moni@
Zakorzenienie

mi od wewnatrz pomogly tabletki DROVIT
zjadłam cale opakowanie zanim zauwazylam poprawe

a od zewnatrz szampon błotny - REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-22, 07:38   #308
andzia:)
Raczkowanie

Moni@, a co to za szampon błotny?? możesz coś bliżej?- dzięki z góry
andzia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-22, 08:24   #309
Kredka25
Raczkowanie

Red face Dot.: Znowu te wypadajace włosy...

Mam delikatne i słabe włosy- natura poskąpiławcześniej brałam Humavit...ale to na psu budę-nie pomogło, a brałam 2 miesiące. Potem zakupiłam Merz Spezial Dragees- poprawiły sie po nim paznokcie i skóra. Stosowałam miesięczną kurację.Ale włosy ...hmm no nie za bardzo. Jesli któraś z Wizażanek stosowała tego typu tabletki- bardzo prosze o odpowiedź po jakim czasie zauważyłyście poprawę włosków ?? Z góry bardzo dziękuję za każdą odpowiedź. Dodam że włosy miałam od zawsze bardzo delikatne. Kilka miesięcy temu odstwiłam Mercilon- może to jest powód zwiększonego wypadania włosów i wysypu krostek?
-pozdrawiam
Kredka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-22, 09:10   #310
kasienka2883
Rozeznanie

Jesli tak stawiasz sprawę, to mi pomogła Skrzypovita, zjadłam z 2 opakowania, ale już po pierwszym widoczna byla poprawa, takze skory i paznokci.
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-22, 09:21   #311
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Dziękuję ślicznie za odpowiedzi .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-23, 08:19   #312
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia:)
Moni@, a co to za szampon błotny?? możesz coś bliżej?- dzięki z góry
tu mozna poczytac cos wiecej o tym szamponie,WG MNIE JEST SUPER..WLOSY SA MIECIUTKIE I CO NAJWAZNIEJSZE PRZESTAJĄ WYPADAC

http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...158e1d77893999

Edytowane przez Moni@
Czas edycji: 2005-09-23 o 09:28
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-02, 22:47   #313
201804200952
Konto usunięte

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

I co? Któraś z pań poradziła już sobie z włosami?
Ja niestety ciągle walczę

Może jakieś nowe pomysły, spostrzeżenia?

Czy komuś może wypadały włosy z powodu złego stanu skóry? Łupieżu, łojotoku? Znacie może jakieś specjalne kuracje na to? Czy są podobne do innych?

Piszcie jak coś wiecie, proszę
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-03, 18:14   #314
kramada
Raczkowanie

No tak, od kilku tygodni cierpliwie wcieram w skóre głowy Loxon 5%- efekt przerazajacy, włosy leca jeszcze bradziej, nie wiem teraz tylko czy zrezygnować z Loxonu (podobno dziala dopiero po kilku miesiacach) czy sprobowac czegos innego (choc przeciez tez od razu efektow nie uzyskam ) :/
Nie wiem co robic, połykam tez Skrzypowite, stosuje maseczke Wax a tu jak na złośc rzadnych rezultatów! No i myje włosy Seboradinem ale chyba wróce do Garnier Neril, bo jak dotychczas jedynie po nim widac bylo efekty!!! Włosy lecą garściami, szczególnie z tyłu głowy, co prawda zauwazyłam nowiutkie rosnące włoski ale co z tego jak nadal lecą? Tragedia- bynajmniej u mnie.
kramada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-04, 14:26   #315
słodko_gorzka
Raczkowanie

Kramado znam Twój ból Sama bezskutecznie a raczej z marnym skutkiem stosuje szampon Dermena, który podobno daje doskonałe efekty. Dlaczego akurat na mnie nie działa tak jakbym chciała Jedynym jego plusem jest fakt że włosy urosły mi juz chyba z 3 cm. w ciągu miesiąca a z natury odrastają wolno. Ale co z tego że będe miała włosy po pas jeśli zostanie mi ich tylko pare Co do skrzypowity to też połykam, zauważyłam tylko poprawe paznokci (kończe pierwsze opakowanie czyli ok. 40 dni kuracji) Juz brak mi słów,ale nie można się poddawać

Honoré de Balzac
słodko_gorzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-04, 17:29   #316
kramada
Raczkowanie

Oj tak, nie ma to, jak wzajmne wsparcie- kupiłam dzis w aptece druga z kolei buteleczke loxonu(tym razem 2% bo5% moze bylo abyt drastyczne) no i bede wcierac nadal...
Cytat:
Napisane przez słodko_gorzka
Kramado znam Twój ból Sama bezskutecznie a raczej z marnym skutkiem stosuje szampon Dermena, który podobno daje doskonałe efekty. Dlaczego akurat na mnie nie działa tak jakbym chciała Jedynym jego plusem jest fakt że włosy urosły mi juz chyba z 3 cm. w ciągu miesiąca a z natury odrastają wolno. Ale co z tego że będe miała włosy po pas jeśli zostanie mi ich tylko pare Co do skrzypowity to też połykam, zauważyłam tylko poprawe paznokci (kończe pierwsze opakowanie czyli ok. 40 dni kuracji) Juz brak mi słów,ale nie można się poddawać
kramada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-04, 18:18   #317
joasia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izuniek18
Witajcie
Włosy wypadały mi w ilości 300-400 dziennie przez około 6 miesięcy. Wcześniej stosowałam Seboradin lotion przez 2 miesiące, Wax i Silicę, z marnym skutkiem.
Od 5 tygodni zaczęłam następującą kurację: ampułki Vichy, 3 razy w tygodniu+szampon z tej serii, ale dopiero od tygodnia+skrzypovita.

Efekty: w ciągu dnia wypada mi teraz niewiele włosów, a podczas mycia ok.100; poza tym, są gęściejsze co widać gołym okiem (zreszta nie tylko moim), zdrowsze, błyszczące!
Z całego serca polecam ta kurację, mi jeszcze zostały 3 tygodnie do jej zakończenia, a już widzę efekty.
Prawdopodobnie największym czynnikiem, który spowodował wypadanie włosów w moim przypadku, był stres i produkty Vichy naprawdę mi pomogły

Życzę powodzenia i pozdrawiam Was cieplutko, wybierzcie jak najlepszą dla siebie metodę

na ile tygodni całe opakowanie wystarcza??? pytam czy na całą kuracę 12 ampułkek wystarczy??
Męczę się z wypadaniem włosów od około 2 miesięcy. Od ok 1,5 miesiąca stosowałam szampon Neril (dzis skończyłam 1 butelkę) i nie wiem czy dalej sięgnąć po niego czy np. po Dermenę. Po umyciu nakładam Wax na ok godzinkę i od kilku dniu wcieram Seboradin Lotion. Od wewnątrz Humavit - skrzyp i pokrzywa. Efektów nie widzę żadnych, włosy myję 2, 3 razy w tygodniu i najwięcej wypada ich przy myciu, szok, mam nadzieję, że to niedługo minie, tłumacze to jesienią itd, nie przeżyłam większych stresów (prócz własnego śubu w lipcu). Dlaczego te włosy taknas nękają, jakby nie mogły spokojnie rosnąć długie, zdrowe, błyszczące i gęęęęęste.
Poradzcie mi który szmpon wybrac Neril czy Dermenę a może zupełnie inny/
joasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-04, 18:38   #318
BeataWi
Wtajemniczenie

GG do BeataWi

Cytat:
Napisane przez joasia25
na ile tygodni całe opakowanie wystarcza??? pytam czy na całą kuracę 12 ampułkek wystarczy??
Męczę się z wypadaniem włosów od około 2 miesięcy. Od ok 1,5 miesiąca stosowałam szampon Neril (dzis skończyłam 1 butelkę) i nie wiem czy dalej sięgnąć po niego czy np. po Dermenę. Po umyciu nakładam Wax na ok godzinkę i od kilku dniu wcieram Seboradin Lotion. Od wewnątrz Humavit - skrzyp i pokrzywa. Efektów nie widzę żadnych, włosy myję 2, 3 razy w tygodniu i najwięcej wypada ich przy myciu, szok, mam nadzieję, że to niedługo minie, tłumacze to jesienią itd, nie przeżyłam większych stresów (prócz własnego śubu w lipcu). Dlaczego te włosy taknas nękają, jakby nie mogły spokojnie rosnąć długie, zdrowe, błyszczące i gęęęęęste.
Poradzcie mi który szmpon wybrac Neril czy Dermenę a może zupełnie inny/
Na cala kuracje raczej nie wystarczy 1 opakowanie musisz zuzyc co najmniej 2-3, to zalezy od intensywnosci wypadania wlosow. Jesli zdecydujesz sie na ampulki to proponuje ci szampon z tej samej serii.
Apropo tego szamponu to musze dodac, ze troche denerwuja mnie negatywne opinie na jego temat Zapytasz pewnie dlaczego, otoz zaden szampon nie pomogl nigdy powstrzymac wypadania wlosow, jesli ktos tak twierdzi tzn, ze przyczyna lezala gdzies indziej, ot po prostu moglo byc to zwykle "lenienie jesienne" Poza tym z tego co pamietam to opis na szamponie Dercos brzmial: Uzupelnienie do kuracji ampulkami (tak jest w kazdym razie w Niemczech).

Becia69

http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-05, 18:40   #319
...asia...
Przyczajenie

helo to chyba moj pierwszy post

ja sie boryklam z tym broblemem juz od 3 lat. i dopiero teraz przestaly wypadac mi wlosy tzn wypadaja ale tak powiedzmy jak je rozczesuje po myciu wypada ich 2-8 kiedys wypadalo po 30-40 albo wiecej

powiedz moze co stosowalam i co nie pomoglo:
vichy dercos szampony i ampulki - bez rezultatow
piloxidil - bez rezultatow
neril - jedynym rezultatem stosowania szamponu i toniku bylo to ze jak wyszlam na slonce to ta czesc skory glowy ktora byla wystaiona na slonce czyli przedzialek palila mnie zywym ogniem
witaminy, h-pantoten, silica, revalid i rozne inne - bez rezultatow
alpicort i rozne mieszanki na recepte - bez rezultatow

mialam robione wszystkie badania hormony, tarczyca, cholesterol, magnec cynk i takie tam. wszystko wyszlo mi idealnie chociaz nie jem miesa.

do mi pomoglo?
przynajmniej tak podejrzewam ale nie mam 100% pewnosci. od kilku tygodni jem drozdze. nie takie w tabletkach ani nie ze spozywczego. kupilam je w sklepie vegetariankim. wygladaja jak wiorki drewna sa zolte i smakuja jak ser. ja posypuje nimi kanapke i widze poprawe nie tylko stanu wlosow ale i nie mam problemow z cera. no i trawienie tez jest wporzo... polecam poszukanie w takich drozdzy w sklpeach ze zdrowa zywnoscia. maja wyle skladnikow mineralnych ze na jednej kartce ledo sie mieszcza a co najwazniejsze maja duzo witaminy B
...asia... jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-05, 18:52   #320
Luiza15
Raczkowanie

GG do Luiza15

Mam pytanko!!! Czy ten szampon Dermen jest dostepny normalnie w sklepach czy tylko w aptekach??
Stary 2005-10-05, 19:25   #321
201804200952
Konto usunięte

Mi się wydaje, że Dermena tylko w aptekach
Stary 2005-10-05, 19:44   #322
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...asia...
do mi pomoglo?
przynajmniej tak podejrzewam ale nie mam 100% pewnosci. od kilku tygodni jem drozdze. nie takie w tabletkach ani nie ze spozywczego. kupilam je w sklepie vegetariankim. wygladaja jak wiorki drewna sa zolte i smakuja jak ser. ja posypuje nimi kanapke i widze poprawe nie tylko stanu wlosow ale i nie mam problemow z cera. no i trawienie tez jest wporzo... polecam poszukanie w takich drozdzy w sklpeach ze zdrowa zywnoscia. maja wyle skladnikow mineralnych ze na jednej kartce ledo sie mieszcza a co najwazniejsze maja duzo witaminy B
O kurczę... i taka zasługa... Drożdży?
Czy jeszcze ktoś ma takie doświadczenia?

Dzisiaj byłam u dermatologa i babka przepisała mi:
płyn jakiś to wciernia w skorę głowy. jest z jakimś hormonem. kosztuje ok 70 zł

i chciała mi jakieś zastrzyki przepisać!!!

Ale powiedziałam, że narazie spróbuję tylko tego płynu z hormonem, on działa konkretnie na włosy, a to coś w zastrzykach ogólnie dla organizmu. (mam lęk przed strzykawkami. kłucie powoduje u mnie dziwne reakcje. przeraziłam się, kiedy o tym wspomniała ))

Czy któraś z wizażanek miała już styczność z czymś takim? Bo nie wiem czy dobrze zrobiłam, i czy wukipić tą receptę z tym piekielnie drogim płynem
Pomóżcie
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-05, 19:59   #323
Kachulec
Zakorzenienie

Hmmm... drożdże. Ciekawe, chyba się skuszę Ja wiem,że Dromin (którego podstawowym skladnikiem sa drozdze ) dziala calkiem dobrze na skore, paznokcie i wloski,wiec cos musi byc w tych drozdzach

Ja mam pytanko czy stosowalyscie Vitapil? Ja wczoraj zakupilam i zobaczymy czy beda efekty. Miesiac temu kupilam Inneov gestosc wlosow,ale stwierdzilam,ze moje wloski nie sa az w tak kiepskiem stanie by fundowac im kuracje za ok 90 zeta Chociaz musze przyznac,ze po miesiacu stosowania zauwazylam ze mniej wloskow zostaje mi na szczotce i rzeczywiscie zaczely byc gestsze (producent obiecywal wyrazny efekt po 3miesiecznej kuracji,a optymalny po 6 miesiacach )

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-05, 21:04   #324
201804200952
Konto usunięte

Witam!
A ja mam pytanie odnośnie LOXONU czy panie, które go stosują robiły badania? Hormonalne? Bo ja wszędzie czytam, że to na łysienie typu męskiego i żeńskiego spowodowane hormonami, więc chyba nie wolno go sobie samemu używać? Jak myślicie?

Beoneself, możesz zapytać w aptece czy są jakieś odpowiedniki, albo chociaż czemu to takie drogie...

A tak ogólnie to ja też myślę, że takiego poważnego wypadania nie da się zahamować szamponami i witaminami, jeśli to zwykłe okresowe wypadanie to owszem, ale z innymi trzeba niestety iść do lekarza

Pozdrawiam! I powodzenia wszystkim życzę... i cierpliwości (sobie też!)
Stary 2005-10-06, 06:50   #325
...asia...
Przyczajenie

ja stosowalam vitapil kiedys i nic nie pomogl. teraz stosuje go razm z drozdzami jako uzupelnienie i widac ze polaczenie wlasnie tych 2 daje efekt. ale mowie nigdy nikt nie moze miec pewnosci ze to wlasnie to zadzialalo. rownie dobrze wlosy moga wypadac przez stres czy hoprmony i nagle przestaja wypadac bo wszystko wrocilo do normy a nie przez jakis lek. inneov mi polecala moja dermatolog. mowila ze byla na konferencji we wloszech i ze dermatolodzy z calej europy chwala ten lek. szkoda tylko ze cena taka wysoka, ale w aptekach internetowych mozna kupic go chyba za 75
...asia... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-06, 07:01   #326
ank@
Rozeznanie

Hurrraaa! Uporałam się z problemem (tfu-tfu-tfu odpukuję w niemalowan drewno)
Co zadziałało?
Włosy wypadały mi GARŚCIAMI od lipca. Tarczycę miałam ok. Próbowałam Nerila, ale jak już pisałam, robiły mi się po nim filce i nic nie pomagał.
Zabralam sie za zestaw: Vitapil + magnez doustnie oraz codziennie szamponik Dermena + 3xtydzień godzina z Waxem na głowie.
Teraz, po miesiącu tej kuracji przy myciu wychodzi mi 4-5 włosów a na codzień nie obserwuję wypadania wcale! Napewno coś-tam leci, ale minimalne ilości. Co więcej, moja mama się załamala, bo z 3-4 tygodnie temu byłam u fryzjera i od tego czasu moje włoski pognały już ponad 3cm Wyglądam jak "idź-stąd" i jeeejku jakie mam odrosty...
ank@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-06, 14:29   #327
201804200952
Konto usunięte

Fajnie CI ... Gratuluję uporania się z koszmarem!
Bo powoli tak to znaczynam nazywać...

Ja noszę się z zamiarem zmiany Nerilu na Dermenę i Skrzypovity na coś "mocniejszego", bo te tabletki mają chyba słabszy skład niż np. H-Pantoten. Ale może dam im jeszcze trochę czasu...
Stary 2005-10-06, 16:14   #328
beoneself
Zakorzenienie

Myszi, zgadzam się, koszmaru
Chyba też odstawiam Neril. Stosuję już od 6 tygodni i ZERO EFEKTÓW. Od miesiąca skrzyp I ZERO EFEKTÓW! Robiłam już chyba 6 razy Wax, I JEST JESZCZE GORZEJ.

Chyba czeka mnie ten płyn z hormonem na 70zł (mała butelka 100ml!!!)...

A może zmienić Neril na Dermenę?
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-06, 16:45   #329
April007
Zadomowienie

GG do April007

Ja tez zmienilam Neril na Dermene, a Skrzypovite po skonczeniu zmieniam na Revalid. Juz sama nie wiem - wydaje mi sie ze bylo chwilowa poprawa i znow wypada ich 2 razy wiecej A Loxon jest moze na recepte?
April007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-06, 16:51   #330
201804200952
Konto usunięte

Kurczę Ta Skrzypovita jest chyba za słaba, nie ma żelaza i to raczej tak na poprawę sytuacji z włosami... To chyba bardziej ziołowe i taka "zabawka" (Nie mówię, że nie pomaga )

A co do Loxonu to ja się boję go stosować bez zalecenia lekarza, bo to na łysienie hormonalne, a ja nie wiem czy je mam

Ehhh... Mimo wszystko POWODZENIA! Trzymajcie się i piszcie!

Ps. April007 słyszałam, że jest jakiś odpowiednik Revalidu i tańszy jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości