![]() |
#301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Znowu te wypadajace włosy...
No, ale przecież tam równie dobrze mogłaś zadać to pytanie
![]() Po to właśnie zrobiłam tamtem wątek, żeby były konkrety... Tak samo mogą być tam konkrety w sprawie tabletek ![]() Chciałam żeby to wszystko jakoś zebrać, a nie tworzyć ciągle nowe wątki ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Rozeznanie
|
W tamtym wątku każda dziewczyna, ok prawie kazda
![]() ![]() Nie ma sensu zakladać nowego wątku. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Jest, bo mnie interesuje wzmocnienie od wewnątrz, nie mam ochoty po raz kolejny czytanie o Seboradinie i WAX'ie, bo na ich temat mogę napisać książkę.A Wam na prawdę mniej czasu zajęłoby napisanie odpowiedzi o treści "Bardzo dobra jest Silica, kosztuje 16 zł.", niż kłócenie się czyj wątek jest lepszy i na którym jest fajniej.
#304 |
Konto usunięte
|
Czy ktoś się tu kłóci?
![]() Nikt Ci nie zabrania niczego robić... Czy ktoś mówił o fajności wątku? Nie wiem o co chodzi ![]() Nieważne... Chciałam dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Słuchaj, znam Twój wątek bardzo dobrze, bo sama go podbijałam kiedy gdzieś zaginał. Gdybym nie widziała sensu zakładania tego wątku to bym go nie założyła. To jest forum z poradami i chciałam tej jednej konkretnej porady.
#306 |
Rozeznanie
|
mi pomógł skrzyp polny, skrzypo vita
![]() Edytowane przez czeko Czas edycji: 2005-09-21 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
mi od wewnatrz pomogly tabletki DROVIT
zjadłam cale opakowanie zanim zauwazylam poprawe ![]() a od zewnatrz szampon błotny - REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Moni@, a co to za szampon błotny?? możesz coś bliżej?- dzięki z góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam delikatne i słabe włosy- natura poskąpiła
![]() -pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Rozeznanie
|
Jesli tak stawiasz sprawę, to mi pomogła Skrzypovita, zjadłam z 2 opakowania, ale już po pierwszym widoczna byla poprawa, takze skory i paznokci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi
![]()
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...158e1d77893999 Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2005-09-23 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
I co? Któraś z pań poradziła już sobie z włosami?
![]() Ja niestety ciągle walczę ![]() Może jakieś nowe pomysły, spostrzeżenia? Czy komuś może wypadały włosy z powodu złego stanu skóry? Łupieżu, łojotoku? Znacie może jakieś specjalne kuracje na to? Czy są podobne do innych? Piszcie jak coś wiecie, proszę ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
No tak, od kilku tygodni cierpliwie wcieram w skóre głowy Loxon 5%- efekt przerazajacy, włosy leca jeszcze bradziej, nie wiem teraz tylko czy zrezygnować z Loxonu (podobno dziala dopiero po kilku miesiacach) czy sprobowac czegos innego (choc przeciez tez od razu efektow nie uzyskam ) :/
Nie wiem co robic, połykam tez Skrzypowite, stosuje maseczke Wax a tu jak na złośc rzadnych rezultatów! No i myje włosy Seboradinem ale chyba wróce do Garnier Neril, bo jak dotychczas jedynie po nim widac bylo efekty!!! Włosy lecą garściami, szczególnie z tyłu głowy, co prawda zauwazyłam nowiutkie rosnące włoski ale co z tego jak nadal lecą? Tragedia- bynajmniej u mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Kramado znam Twój ból
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Oj tak, nie ma to, jak wzajmne wsparcie- kupiłam dzis w aptece druga z kolei buteleczke loxonu(tym razem 2% bo5% moze bylo abyt drastyczne) no i bede wcierac nadal...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na ile tygodni całe opakowanie wystarcza??? pytam czy na całą kuracę 12 ampułkek wystarczy?? Męczę się z wypadaniem włosów od około 2 miesięcy. Od ok 1,5 miesiąca stosowałam szampon Neril (dzis skończyłam 1 butelkę) i nie wiem czy dalej sięgnąć po niego czy np. po Dermenę. Po umyciu nakładam Wax na ok godzinkę i od kilku dniu wcieram Seboradin Lotion. Od wewnątrz Humavit - skrzyp i pokrzywa. Efektów nie widzę żadnych, włosy myję 2, 3 razy w tygodniu i najwięcej wypada ich przy myciu, szok, mam nadzieję, że to niedługo minie, tłumacze to jesienią itd, nie przeżyłam większych stresów (prócz własnego śubu w lipcu). Dlaczego te włosy taknas nękają, jakby nie mogły spokojnie rosnąć długie, zdrowe, błyszczące i gęęęęęste. ![]() Poradzcie mi który szmpon wybrac Neril czy Dermenę a może zupełnie inny/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Apropo tego szamponu to musze dodac, ze troche denerwuja mnie negatywne opinie na jego temat ![]() ![]()
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
helo to chyba moj pierwszy post
![]() ja sie boryklam z tym broblemem juz od 3 lat. i dopiero teraz przestaly wypadac mi wlosy tzn wypadaja ale tak powiedzmy jak je rozczesuje po myciu wypada ich 2-8 kiedys wypadalo po 30-40 albo wiecej powiedz moze co stosowalam i co nie pomoglo: vichy dercos szampony i ampulki - bez rezultatow piloxidil - bez rezultatow neril - jedynym rezultatem stosowania szamponu i toniku bylo to ze jak wyszlam na slonce to ta czesc skory glowy ktora byla wystaiona na slonce czyli przedzialek palila mnie zywym ogniem witaminy, h-pantoten, silica, revalid i rozne inne - bez rezultatow alpicort i rozne mieszanki na recepte - bez rezultatow mialam robione wszystkie badania hormony, tarczyca, cholesterol, magnec cynk i takie tam. wszystko wyszlo mi idealnie chociaz nie jem miesa. do mi pomoglo? przynajmniej tak podejrzewam ale nie mam 100% pewnosci. od kilku tygodni jem drozdze. nie takie w tabletkach ani nie ze spozywczego. kupilam je w sklepie vegetariankim. wygladaja jak wiorki drewna sa zolte i smakuja jak ser. ja posypuje nimi kanapke i widze poprawe nie tylko stanu wlosow ale i nie mam problemow z cera. no i trawienie tez jest wporzo... polecam poszukanie w takich drozdzy w sklpeach ze zdrowa zywnoscia. maja wyle skladnikow mineralnych ze na jednej kartce ledo sie mieszcza a co najwazniejsze maja duzo witaminy B |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko!!! Czy ten szampon Dermen jest dostepny normalnie w sklepach czy tylko w aptekach??
#321 |
Konto usunięte
|
Mi się wydaje, że Dermena tylko w aptekach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jeszcze ktoś ma takie doświadczenia? Dzisiaj byłam u dermatologa i babka przepisała mi: płyn jakiś to wciernia w skorę głowy. jest z jakimś hormonem. kosztuje ok 70 zł ![]() i chciała mi jakieś zastrzyki przepisać!!! Ale powiedziałam, że narazie spróbuję tylko tego płynu z hormonem, on działa konkretnie na włosy, a to coś w zastrzykach ogólnie dla organizmu. (mam lęk przed strzykawkami. kłucie powoduje u mnie dziwne reakcje. przeraziłam się, kiedy o tym wspomniała ![]() Czy któraś z wizażanek miała już styczność z czymś takim? Bo nie wiem czy dobrze zrobiłam, i czy wukipić tą receptę z tym piekielnie drogim płynem ![]() Pomóżcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... drożdże. Ciekawe, chyba się skuszę
![]() ![]() ![]() Ja mam pytanko czy stosowalyscie Vitapil? ![]() ![]() ![]()
#324 |
Konto usunięte
|
Witam!
![]() A ja mam pytanie odnośnie LOXONU czy panie, które go stosują robiły badania? Hormonalne? Bo ja wszędzie czytam, że to na łysienie typu męskiego i żeńskiego spowodowane hormonami, więc chyba nie wolno go sobie samemu używać? Jak myślicie? ![]() Beoneself, możesz zapytać w aptece czy są jakieś odpowiedniki, albo chociaż czemu to takie drogie... ![]() A tak ogólnie to ja też myślę, że takiego poważnego wypadania nie da się zahamować szamponami i witaminami, jeśli to zwykłe okresowe wypadanie to owszem, ale z innymi trzeba niestety iść do lekarza ![]() Pozdrawiam! I powodzenia wszystkim życzę... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Przyczajenie
|
ja stosowalam vitapil kiedys i nic nie pomogl. teraz stosuje go razm z drozdzami jako uzupelnienie i widac ze polaczenie wlasnie tych 2 daje efekt. ale mowie nigdy nikt nie moze miec pewnosci ze to wlasnie to zadzialalo. rownie dobrze wlosy moga wypadac przez stres czy hoprmony i nagle przestaja wypadac bo wszystko wrocilo do normy a nie przez jakis lek. inneov mi polecala moja dermatolog. mowila ze byla na konferencji we wloszech i ze dermatolodzy z calej europy chwala ten lek. szkoda tylko ze cena taka wysoka, ale w aptekach internetowych mozna kupic go chyba za 75
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
Hurrraaa! Uporałam się z problemem (tfu-tfu-tfu odpukuję w niemalowan drewno)
Co zadziałało? Włosy wypadały mi GARŚCIAMI od lipca. Tarczycę miałam ok. Próbowałam Nerila, ale jak już pisałam, robiły mi się po nim filce i nic nie pomagał. Zabralam sie za zestaw: Vitapil + magnez doustnie oraz codziennie szamponik Dermena + 3xtydzień godzina z Waxem na głowie. Teraz, po miesiącu tej kuracji przy myciu wychodzi mi 4-5 włosów a na codzień nie obserwuję wypadania wcale! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Konto usunięte
|
Fajnie CI
![]() Bo powoli tak to znaczynam nazywać... ![]() Ja noszę się z zamiarem zmiany Nerilu na Dermenę i Skrzypovity na coś "mocniejszego", bo te tabletki mają chyba słabszy skład niż np. H-Pantoten. Ale może dam im jeszcze trochę czasu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Myszi, zgadzam się, koszmaru
![]() Chyba też odstawiam Neril. Stosuję już od 6 tygodni i ZERO EFEKTÓW. Od miesiąca skrzyp I ZERO EFEKTÓW! Robiłam już chyba 6 razy Wax, I JEST JESZCZE GORZEJ. Chyba czeka mnie ten płyn z hormonem na 70zł (mała butelka 100ml!!!)... A może zmienić Neril na Dermenę? |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Ja tez zmienilam Neril na Dermene, a Skrzypovite po skonczeniu zmieniam na Revalid. Juz sama nie wiem - wydaje mi sie ze bylo chwilowa poprawa i znow wypada ich 2 razy wiecej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Konto usunięte
|
Kurczę
![]() ![]() A co do Loxonu to ja się boję go stosować bez zalecenia lekarza, bo to na łysienie hormonalne, a ja nie wiem czy je mam ![]() Ehhh... Mimo wszystko POWODZENIA ![]() ![]() Ps. April007 słyszałam, że jest jakiś odpowiednik Revalidu i tańszy jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.