|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
zapytaj o ten wosk w aptece, zero farbowania rozjasniczy lakierow suszenia itp, jakies odrzyweczki, zetnij moze wlosy jak najkrocej- odzyja, a jak nie chcesz scinac to przynajmniej podetnij, jesli sie nie zmieni idz do lekarza bo przyczyny wypadania wlosow moga byc rozne
#3422 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jakbyś miała jakieś pytania, to chętnie odpowiem, brałam go na tyle długo, że (zapewne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem co Ci poradzić... Może dobrze się stało, że go odstawiłaś. Ja się naczytałam o masowym wypadaniu po tym specyfiku i nawet nie spróbowałam go... Trzymaj się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Spróbowałam eksperymentów z olejem kokosowym. Do końca nie jestem pewna czy odpowiednio go nałożyłam - przed/po myciu, czy spłukać, jeśli tak, to po jakim czasie, trzymac ciepło czy nie... Pogubiłam się szukając gdzie w wątku pisałyście o tym... Gdyby któraś miła wizażanka zechciała mi przypomnieć jak sama walczy ![]() ![]() Acha, czy lepiej rozczesywać włosy na sucho przed myciem, czy po myciu wilgotne? Kiedy mniej wypadnie? Ps. kosmita 77, znalazłam właśnie Twoje rady co do oleju kokosowego http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=70767&page=91 Powiedz, czy da radę uniknąć spłukiwania? Tzn. czy Twoim zdaniem niewielka ilość oleju obciążyłaby włoski gdyby go pozostawić? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używałam już Waxu,o którym piszesz i nie widziałam żadnych rezultatów.Lakieru i suszarki nie używam,a przestać rozjaśniać jak już pisałam nie mogę,bo ciemne odrosty wyglądałyby naprawdę tragicznie! ![]() Nie stosuję pigułek hormonalnych,więc i ta przyczyna odpada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
nie kojarzę by ten wosk nazywał się Waxu, ale niech Ci będzie.
Według mnie właśnie największym zabójstwem jest rozjaśnianie (po tym też mi włosy wypadały garściami), do tego jeszcze słońce, może woda (jeśli chodzisz np. na basen). Już mniej szkodliwe jest użycie szamponu koloryzującego ciemniejszego (polecam z Mariona- nie ma rozjaśniaczy, ładnie łapie) Jeśli nie chcesz ścinać, to przynajmniej te końcówki podetnij- to też ożywia trochę włosy. A co do innych przyczyn nie myślałam o tabletkach hormonalnych, to nie straszenie (sama zresztą wiesz najlepiej co robiłaś z włosami, że wypadają), ale mojej znajomej włosy zaczęły wypadać bardzo mocno, a potem się okazało, że ma chorą tarczycę (jak chyba wiesz tarczyca ma związek z hormonami).
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
No tak,ale ja jestem właściwie pewna że wypadają mi przez rozjaśnianie,bo są też ogólnie przez nie zniszczone.I też pewnie przez to nie odrastają m nowe,bo jak pryskam tuż przy głowie i spray dostaje się na skórę to pewnie drażni cebulki.Ale nie mogę przestać rozjaśniać niestety
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
jesli jest tak tragicznie jak piszesz to idz do lekarza
Kobiety tez łysieją,znam z widzenia 1 bez wlosów i 1 z przerzedzonymi na przodzie.. Mozesz przestac rozjasniac,po prostu nie chcesz |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zadomowienie
|
Skoro wiesz, że od rozjaśniania niszczą Ci się włosy i przez to wypadają, to dlaczego nadal tego używasz? Dla mnie to nielogiczne. Jeśli coś mi szkodzi, to to odstawiam, to chyba proste, prawda? Odstaw rozjaśniacz, to na pewno dobrze zrobi Twoim włosom. Jeśli nie zniesiesz odrostów - kup szamponetkę o najbardziej zbliżonym do Twojego naturalnego kolorze. Podetnij włosy, może kup jedwab do włosów? To pomaga. Daj włosom odrosnąć, podcinaj końcówki co jakiś czas. Ale rozjaśniaczowi powiedz kategoryczne nie!
#3429 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem cie dziewczyno, wiesz ze to ci szkodzi a mimo to stosujesz, no bledne- chore kolo. to albo dalej rozjasniaj i nie placz ze tracisz wlosy albo zrob co pisalysmy, bo innego logicznego wyjscia z tej sytuacji nie ma!
#3430 |
Zakorzenienie
|
Już pisałam że używam rozjaśniacza bo nie cierpię u siebie ciemnych włosów,a takie mam naturalne.Piszecie że nie ma innego wyjścia tylko odstawienie rozjaśniacza.Ale przecież tyle dziewczyn farbuje się na blond i mają dalej włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Raczkowanie
|
polecam serum na włosy. włosy mają lepszą kondycję i są zdrowsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
ja tego nie rozumiem po prostu i tyle, dziewczyny rozjasniaja wlosy ale nie raz za razem tylko raz na jakis czas. poszukaj saszetek szamponu koloryzujacego z mariona- jasny blad, on chyba nie ma tych wszystkich substancji niszczacych wlosow choc dla mnie to i tak dziwne. niszczyc tak wlosy, dziewczyny by musialy zmieniac kolor wlosow oczu robic sobie operacje roznego rodzaju jak by podchodzily do spraw jak ty zamiast sie akceptowac takimi jakie sa
#3433 |
Rozeznanie
|
O jej ile tu wpisów!Dziewczyny wybaczcie,jesli to pytanie juz bylo ale nie mam czasu by to wszystko przeczytac. Otóz od dwoch miesiecy strasznie zaczęly leciec mi wlosy -szok.Pierwszy raz tak mam.Wczesnuej sie to zdarzylo ale nie wylatywaly az tak intensywnie. Moje pytanie:CZY TO MOZE BYC PRZYCZYNA TEGO, ZE JESTEM 7 M-CY PO PORODZIE? Dodam tez ,ze strasznie zaczęlo mnie wysypywac na twarzy(ropne krosty)oraz jakis lojotok.Glowe musze myc co 2 dni -jeszcze przed ciaza mylam co 4 lub 5 dni.Czy to moze byc wina hormonow? Prosze o odpowiedz.
![]() |
#3434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wychodzi na to, że Twoje włosy są po prostu słabsze dlatego Ci wypadają. Można próbować tych wszystkich odżywek, tabletek itd. Tylko czy nie lepiej zostawić te włosy w spokoju? W tym przypadku to chyba jedyne dobre rozwiązanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie. Wolisz mieć włosy, ciemne, bo ciemne, ale je mieć, czy wolisz trochę pobyć blondynką i na zawsze pożegnać się z włosami, bo po prostu Ci wypadną?
Przemyśl to.
#3436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hormony z pewnością wpływają na regulowanie bądź rozregulowanie gospodarki organizmu. Popularny jest pogląd, że w trakcie ciąży kobieta 'kwitnie', w tym ma piękne włosy, a po porodzie wraca do szarej normy ![]() Niestety trudno orzec czy w Twoim przypadku nie ma innej przyczyny nadmiernego wypadania. A co na to ginekolog? Ps. Gratulacje, mamusiu! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Rozeznanie
|
Dziekuje levante.U ginekologa bylam jak jeszcze wlosy mi nie wychodzily jakies 4 m-ce temu.moze czas sie wybrac??ech ....a czy moze ktos stosowal zel dermena?
![]() |
#3438 | |
BAN stały
|
dzięki Kochane
![]() włosy mi dalej lecą ale za to jakie mam wizażowe wsparcie ![]() nie biorę Bromegronu, zresztą po głębszej analizie stwierdziłam, że to chyba nie tyle od leku co od samego stresu związanego z (kolejną ![]() ![]() ja nie wiem, środek lata, wszyscy zdrowi, a ja bez przerwy siąpię nochalem ![]() no ale nic to ![]() Nosku jak tam fryzjer? ![]() i co tu poradzić, może to fatum jakieś i nie pisane są nam bujne koafiury ala Violetta Villas ![]() ostatnio to już wypatruję jakichś spadających gwiazd, zgadnijcie jakie miałabym życzenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ja na razie mam olej z awokado (nie kokos, ale zawsze coś), jak dla mnie to działa tak samo jak oliwa z oliwek i rycyna (albo ja mało spostrzegawcza jakaś jestem ![]() osobiście nie wyobrażam sobie położenia tego bez późniejszego spłukiwania, mimo, że włosy mam grubachne (i niegdyś gęste ![]() ale z tego co pamiętam Maybebayby ma kręciołki jak Ty i pisała, że aplikuje sobie czasami kokosowy na suche kłaczki, co by podkreślić loki ![]() ja żadnych loków nie mam więc u mnie wyszłyby ino tłuste strąki ![]() a najlepiej to samemu przetestować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Raczkowanie
|
Pomaluj sobie może te włosy na jakiś jasny brąz/ciemny blond/ średni orzech.. wtedy nie bedzie widać tak bardzo odrostów - aha,nie mam pojecia jaki własciwie masz ten blond, czy średni,czy jaasny, ale jaki by nie był, bardzo włos niszczy. Nie rozjaśniaj ich juz sprayem. poprostu ciut przyciemnij, najlepiej obetnij tyle ile najwiecej jestes w stanie obciąć i zamiast je dobijać rób im odżywki wzmacniające.. Mi też wax nie pomógł..
Dziewczyny,do jakiego lekarza najlepiej sie wybrać z tymi włosami?? Byłam u dermatologa,kobita mi nic nie powiedziala,tylko dostalam coś na N marki Garnier.. 5 minut siedzenia i 60zł do tyłu:/ ...ZERO efektów.. eeh ![]() ![]()
#3440 |
Raczkowanie
|
Skoro farbowanie tak bardzo niszczy włosy to po co je w ogóle farbować?! Chyba lepiej mieć ładne, zdrowe włosy w kolorze naturalnym, niż jakieś siano zniszczone?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Raczkowanie
|
U mnie tez zbytnio widocznej poprawy w owlosieniu nie ma...no..moze minimalna(doslownie).:coo l:Ale za to twarz pzrez ten tydzien kuracji mi sie tak poprawila,ze jak na moje mowliwosci cera mam niemalze idalna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
zielonejabłuszko masz rację,ale co jak ktoś ma brzydki,nijaki kolor i naprawdę beznadziejnie się w nim czuje?Ja tak mam
![]() Poszperałam trochę w necie i znalazłam szampon koloryzujący z Londy,podobno nie niszczy włosów,a przynajmniej nie tak bardzo.Chyba go wypróbuję jak uda mi się wzmocnić włosy i zahamować wypadanie.O ile oczywiście kolor mi złapie ![]() I zamierzam skrócić włosy i stosować sok z rzepy,czytałam że to najlepszy sposób na wypadające włosy. Mam nadzieję że to wszystko pomoże i znowu będę kiedyś mieć gęste włosy.Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Raczkowanie
|
no nie wiem, nie wiem,ja przez dluzszy czas nie moglam sie pogodzic z tym, ze moje wlosy nie są proste, dlatego non stop uzywalam prostownicy. tak sie zniszczyly, ze musialam zaprzestac i wreszcie docenilam swoje naturalne loki.
w kazdym badz razie powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamierzam skoczyc do apteki jutro i rozglądnąć sie czy mają na stanie żele aloesowe....myśle że to dobra rzecz dla loków, alternatywa zamiast zwykłego żelu. Wracając do oleju kokosowego, używam go na suche włosy ale jeśli wiem że je potem umyje(np. rano olej na włosy, a wieczorem mycie), lub przed opalaniem, a potem kąpiel w np. jeziorze....efekt---->ładnie nawilżone loczki. Oczywiście czasami zostaje wrażenie (bardziej psychiczne), że przecież mam olej na włosach, ale trzeba sie przyzwyczaić. Znany jest przykład z Indii, gdzie kobiety pielęgnuja włosy tylko naturalnymi sposobami(wśród nich jest olej kokosowy). Używaja go napewno bez spłukiwania, bez obawy. Zreszta w Indiach jest ciepło więc olej łatwiej sie wchłania...wybaczcie za mały offtop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
lipiec na maksa!!! :)
|
hm
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3447 |
Rozeznanie
|
![]()
No cóż....Ja przed chwilą znów opitolił....się na 0,4mil
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
lipiec na maksa!!! :)
|
nusiu podziwiam
![]() powodzenia u dermatologa ![]()
![]() |
#3449 |
Rozeznanie
|
Dziękuję.Ja mam 27 lat,dzieci i męża tu gdzie mieszkam wszyscy mnie znają i czasem coś pod nosem może i pogadają ale wiesz....Mam to gdzieś.Pozdrawiam serdecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i bez obawy, mimo że tamtejsze kobiety mają dostęp do tylu cudeniek, na które my możemy jedynie spoglądać pożądliwym okiem i ewentualnie po wielu trudach kupić płacąc jak za zboże, wszelkie Garniery, Dove i inne Fructisy mają się tam całkiem dobrze ![]() Ja również przepraszam za offtop. Żeby nie być już tak całkiem nie w temacie - co to za żel aloesowy? Podobno aloes sprawdza się w roli stymulatora wzrostu włosów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.