|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Rozeznanie
|
Ja dopiero idę na TSH a na dzień dzisiejszy wiem że mam niedobór żelaza.Robiłam badania.Wynik badań hormonów będę miała za tydzień i wtedy zobaczymy co jest w tym temacie grane.
|
|
|
|
#3632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
ponawiam swoje pytania z mojego postu troche wyzej
|
#3633 |
|
Raczkowanie
|
Ja mialam badane TSH, T3 oraz T4 i wszystko okazalo sie w normie. Nie zawsze przyczyna sa hormony. Ja prawie oszalalam ilu lekarzy odwiedzilam ... i do dzis nie wiem co bylo przyczyna wypadania wlosow. Oprocz stresu. Tak zastanawiam sie czy tylko sam stres mogl spowodowac , ze z bardzi gestych wlosow zrobil mi sie mysi ogonek??
Co myslicie o tej Kamiwazie?? tez duzo czytalam na ten temat? Narazie stosuje jajko z nafta i szampon kolorane, oraz drazetki merz special Chyba dobra mieszanka. Nie wypadaja narazie., ale szalu nie ma , bo nie chca odrastac, tzn. odrastaja ale w bardzo malej ilosci....ja bym bardzo chciala efekt natychmiast, ale chyba tak nie da rady.Baudolino Merz special polecil mi aptekarz i wlosy sa bardziej blyszczace, na tle innych ptoduktow i cena przystepna, 37 zl miesieczna kuracja, a inneow miesieczna wynosi 80 zlotych. A w aptece polecili mi Merz special. Chyba nie sa zle, ale biore dopiero pierwsze opakowanie, cos wiecej powiem jak skoncze przynajmniej 3 opakowania.... |
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glowa do gory, damy rade
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
Dziewczyny,a czym mogę odżywić włosy żeby nie tylko były zdrowe ale żeby też na takie wyglądały?Znacie coś na maksa odżywczego?
|
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko, znalazłam w necie sklep z profesjonalnymi kosmetykami do włosów
http://www.twojewlosy.pl Korzystałyście kiedyś z jego oferty? Może znacie inny, godny polecenia, z podobnym asortymentem? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
|
|
|
|
#3637 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) ale już uznałam że pora zadbać i o kolor skoro i tak wcieram pokrzywęCytat:
.Ahh.. Sycylia .. najadaj się dużo cytrusów i koniecznie full relax Cytat:
. teraz może być już tylko lepiej.Ja byłam chora na zatoki w dzieciństwie. Do tej pory jak mam przeziębienie to zatoki zawalone brrr... . Wiem co czujesz Cytat:
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie coś nie mogę znaleźć szamponów, ani tej Venity, ani nawet Barwy tatarowo-chmielowej....
![]() Będę szukać dalej i na razie wcierać sok z pokrzywy.
|
#3639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaciekawiłaś mnie tym Letroxem, muszę to sobie zanotować . Moja endo pociesza, że w leczeniu niedoczynności trzeba być cierpliwym, ale ja już przestałam w to wierzyć, bo leczę się już pół roku, a włosy ani trochę nie przestały wypadać. Z kolei specyfiki mineralno-witaminowe biorę już równy rok, a też nic nie pomogły. Może tę naftę trzeba częściej używać albo co - już normalnie zaczyna mi brakować pomysłu na dalsze leczenie...
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nigdy wcześniej do łupieżu skłonności nie miałam :/
|
|
|
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
Zaplace kazda cene byle wlosy przestaly wypadac.. No alke moze zaczne ejdnak od Merz Special a Inneov zostawie jako ostatnia deske ratunku. W skladzie Kamiwazy nie ma chya pokrzywy moze jednak ja tez wcierac? Do tej pory robilam sama plukanke , teraz jednak chcialabym kupic cos gotowego. Dostane takie cos w aptece? Sok z pokrzywy? I jakiej firmy najlepszy zeby bylo to jak najbardziej naturalne, bez alkoholu i innych takich.
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3645 |
|
Rozeznanie
|
Alien---> ze zniszczonych włosów nie zrobisz zdrowych, muszą odrosną wtedy będą dobrze wyglądały. Najlepszymi środkami odżywczymi jest olejek rycykowy i pokrzywa, ale ty już to wiesz, bo wiele razy na ten temat rozmawiałaś. Wystarczy być wytrwałą i stosować te środki, a rezultaty będą zachwycające.
|
|
|
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
dokladnie jest tak jak mowi Kukuryku, albo ziolowe plukanki i nacieranie rzepa albo cebula, odczekac z pol roku na zadowalajace rezultaty albo podciac wlosy lub calkowicie sciac, poplakac, podenerwowac sie ale czasem trzeba cierpiec aby byc piekna, powodzenia.
Edytowane przez blekitneoczy Czas edycji: 2007-08-27 o 01:17 Powód: zjedzenie literki:) |
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
A ten Garnier Neril to ile kosztuje?I czy jest tylko w aptece do kupienia?I to jest w ogóle z Firmy GARNIER,tak?Przepraszam za to banalne pytanie ale nigdy nie spotkałam się z szamponami leczniczymi tej firmy.
|
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
tak, Neril jest Garniera (TEGO Garniera
), ja swój kupiłam za 17 złmiałam właśnie o nim pisać, bo dziś nasze pierwsze spotkanie ![]() zapaszek nawet ok, ale myłam włosy tak jak tam napisali (umyć, a potem nałożyć i potrzymać kilka minut, dopiero spłukać- też tak robicie?) i jak spłukałam go ostatecznie, to miałam mega szorstkie włosy, no, ale odżywka poszła i luzik.. wypadło ich tyle co zawsze ostatnio, ale wyglądają ładnie
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co myślicie o siemieniu lnianym?Warto je jeść lub pić? |
|
|
|
|
#3650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kukurydziany kojarzy mi sie z kukurydzą, a ta znowu zapadła mi w pamięć jako 'coś' co nie pomaga w utrzymaniu wagi.---->takie głupie skojarzenia
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak pisałam na Twoim poprzednim wątku musi minąć pół roku, rok zanim zobaczy się rezultaty. Włosy muszą odrosnąć, a rosną już wzmocnione przez pokrzywę.
Olejek rycynowy najlepiej dodawać do szamponu i raz,dwa w tygodniu robić z niego maskę. Efekty działania olejku widać już po 3 miesiącach. Siemię lniane jest bardzoz drowe i pozytywnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. |
|
|
|
#3652 |
|
Rozeznanie
|
blekitneoczy ---> Ja nie jestem Kukuryku :P
|
|
|
|
#3653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
nazywał się Wax
-używałam kogo, czego-Waxu
|
|
#3655 |
|
Przyczajenie
|
CZesc.Mam wkoncu wyniki badan hormonow prolaktyne mam na poziomie 44,60 progesteron 24,53 testosteron 1.55 fsh 3.33-tylko nie wiem czy sa do konca prawidlowe szczegolnie ta rpolaktyna...dlatego moze zna ktos z was jakiegos dobrego ginekologa albo endokrynologa z okolic wroclawia lub opola ktory moglby mi pomoc??moze znacie jakiegos dobrego dermatologa ktoremu sprawy wlosow nie sa obce i jest chetny do pomocy..bede wdzieczna za pomoc..pozdrawiam wszystkich ktorzy walcza aby naglowie miec coraz wiecej...albo zeby uratowac to copozostalo
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
W ciągu pół roku, roku. Nie da się powiedzieć, w którym to aktualnie momencie się dzieje, bo trzebaby nieustannie obserwować skórę głowy pod lupą. Wszystko zależy od indywidualnych cech organizmu i tego jak traktujemy włosy zewnętrznie. Jeśli są regularnie osłabiane, to wiadomo, że ich odbudowa potrwa znacznie dłużej.
Zagęszczenie fryzury powinnaś zauważyć właśnie po tych kilku, kilkunastu miesiącach. |
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś umyłam włosy i wściekłam się sama na siebie masakrycznie. Nie chciało mi się trzymać 3 minutek odżywki do spłukiwania to potem prawie rozpłakałam się przy rozczesywaniu bo nie dość, że włosy były poplątane to jeszcze wyszło mi ich tyle, co nigdy
Jakbyście mogły jeszcze raz napisać gdzie kupiłyście wodę brzozową/pokrzywową lub sok brzozowy/pokrzywowy, w jakich cenach i jakie objętosci oraz co jest lepsze, to będę bardzo wdzięczna
|
|
#3659 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Kamiwaza ZAWIERA w swoim składzie sok z pokrzywy. Nie zawiera etanolu ale zamiast tego ma konserwanty, więc znów .. coś za coś ![]() Cytat:
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dodam tylko tyle, że zarówno sok pokrzywowy jak i brzozowy jest dobry. Możesz spróbować po kolei i zobaczyć, który na Ciebie "działa". Możesz również zakupić obydwa i stosować naprzemiennie, jeśli nie pomogą to na pewno nie zaszkodzą Wybór należy do Ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

nic nie pomaga
) ale już uznałam że pora zadbać i o kolor skoro i tak wcieram pokrzywę
najadaj się dużo cytrusów i koniecznie full relax
ogólnie włosów wypada mi mniej niż kiedyś, ale raczej powyżej setki (niestety
. Wiem co czujesz