Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-25, 22:13   #3631
nusia2605
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Ja dopiero idę na TSH a na dzień dzisiejszy wiem że mam niedobór żelaza.Robiłam badania.Wynik badań hormonów będę miała za tydzień i wtedy zobaczymy co jest w tym temacie grane.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 08:25   #3632
Baudolina
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

ponawiam swoje pytania z mojego postu troche wyzej

"An eye for an eye only ends up making the whole world blind"
Mahatma Gandhi
Baudolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 09:22   #3633
goplana84
Raczkowanie

GG do goplana84

Ja mialam badane TSH, T3 oraz T4 i wszystko okazalo sie w normie. Nie zawsze przyczyna sa hormony. Ja prawie oszalalam ilu lekarzy odwiedzilam ... i do dzis nie wiem co bylo przyczyna wypadania wlosow. Oprocz stresu. Tak zastanawiam sie czy tylko sam stres mogl spowodowac , ze z bardzi gestych wlosow zrobil mi sie mysi ogonek??
Co myslicie o tej Kamiwazie?? tez duzo czytalam na ten temat? Narazie stosuje jajko z nafta i szampon kolorane, oraz drazetki merz special Chyba dobra mieszanka. Nie wypadaja narazie., ale szalu nie ma , bo nie chca odrastac, tzn. odrastaja ale w bardzo malej ilosci....ja bym bardzo chciala efekt natychmiast, ale chyba tak nie da rady.
Baudolino Merz special polecil mi aptekarz i wlosy sa bardziej blyszczace, na tle innych ptoduktow i cena przystepna, 37 zl miesieczna kuracja, a inneow miesieczna wynosi 80 zlotych. A w aptece polecili mi Merz special. Chyba nie sa zle, ale biore dopiero pierwsze opakowanie, cos wiecej powiem jak skoncze przynajmniej 3 opakowania....
goplana84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 09:36   #3634
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jennuś Pokaż wiadomość
czego ja już nie probowalam i wszystko na nic nic nie pomaga

no ja ide do lekarki we wrzesniu i poprosze ja zeby mi przpeisala letrox z powrotem bo jednak wlosy tak nie wypadaly jak po eut.... Powiem Ci ze nie zwrocilam na to uwagi dopiero teraz jak mi powiedzialas to sie zastanwoilam i rzeczywiscie, musze przyznać ze odkad biore te nowe hormony to jakoś ciezej mi wrocic do syl;wetki i przytylo mi sie troszke, nieduzo ale troszke jednak jest.
no wlasnie... w sumie to ja od zawsze euty, ale zapytam lekarke o te Twoje tabletki glowa do gory, damy rade
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 11:53   #3635
Alien :*
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

Dziewczyny,a czym mogę odżywić włosy żeby nie tylko były zdrowe ale żeby też na takie wyglądały?Znacie coś na maksa odżywczego?
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 14:22   #3636
Wiolka525
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanko, znalazłam w necie sklep z profesjonalnymi kosmetykami do włosów
http://www.twojewlosy.pl
Korzystałyście kiedyś z jego oferty? Może znacie inny, godny polecenia, z podobnym asortymentem? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 14:52   #3637
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ale fajnie musialo byc mi po tym szamponie strasznie wlosy lecialy... wiec stoi i czeka na lepsze czasy
Mój też tak czekał, czekał a ja płowiałam i łysiałam (choć jeszcze nie przestałam ) ale już uznałam że pora zadbać i o kolor skoro i tak wcieram pokrzywę

Cytat:
Napisane przez kaszellek Pokaż wiadomość
kupiłam ten szampon garniera na wypadanie, zobaczymy jak się sprawdzi

w ogóle znajomy mojej mamy (który jest jakimś bio-lekarzem) polecił picie codziennie rano i wieczorem łyżeczki oleju kukurydzianego, mówi że po tygodniu powinna być poprawa, jak myślicie?

gaagatka ja za tydzień śmigam na Sycylię, tak sobie myślę, że właśnie jak odpocznę, będę jeść dużo owoców i jak zawsze na południu mocno dbać o włosy to może problem wypadania się zmniejszy trzeba być dobrej myśli!
Hmm.. olej kukurydziany ?? .. pierwsze słyszę ... trzeba sprawdzić co ma kukurydza oprócz wielu witamin .

Ahh.. Sycylia .. najadaj się dużo cytrusów i koniecznie full relax

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
witaj Kochana
widzę, że wypoczęłaś i się odstresowałaś a to najważniejsze

u mnie poprawa była, potem dostałam kolejny antybiotyk (zatoki ciąg dalszy) i poprawa poszła się bujać ogólnie włosów wypada mi mniej niż kiedyś, ale raczej powyżej setki (niestety )
no nic, staram się nie przejmować, odżywiać kudełki, nawet się farbnęłam jak skończę te leki to pewnie będzie lepiej
Odstresowałam się jak nigdy . teraz może być już tylko lepiej.
Ja byłam chora na zatoki w dzieciństwie. Do tej pory jak mam przeziębienie to zatoki zawalone brrr... . Wiem co czujesz

Cytat:
kosmita77 - wczesniej brałam Letrox 50 i powiem że z włosami było nie tak tragicznie ale i tak wypadały. Jednak moja lekarka zdecydowala ze zwiekszy mi dawkę żeby zmniejszyc wskaźnik tarczycy. Teraz biorę Euthyrox N 75 1 tabletkę dziennie
Moja mama też ma niedoczynność tarczycy i też łyka Letrox50. A włosy? Też jej lecą ale ona już się z tym pogodziła

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 16:39   #3638
virka
Zakorzenienie

Na razie coś nie mogę znaleźć szamponów, ani tej Venity, ani nawet Barwy tatarowo-chmielowej....
Będę szukać dalej i na razie wcierać sok z pokrzywy.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 17:24   #3639
Dahlia
Raczkowanie

Cytat:
kosmita77 - wczesniej brałam Letrox 50 i powiem że z włosami było nie tak tragicznie ale i tak wypadały. Jednak moja lekarka zdecydowala ze zwiekszy mi dawkę żeby zmniejszyc wskaźnik tarczycy. Teraz biorę Euthyrox N 75 1 tabletkę dziennie
No to witam w klubie, bo ja też biorę Euthyrox 75. Na szczęście na razie nie przytyłam, ale panicznie się tego boję, bo nie umiałabym zaakceptować siebie grubszej niż jestem - nie dość, że łysiejąca, to jeszcze puszysta? Trochę byłoby tego smutku za wiele, więc mam nadzieję, że poprzestanę na swojej wadze.
Zaciekawiłaś mnie tym Letroxem, muszę to sobie zanotować . Moja endo pociesza, że w leczeniu niedoczynności trzeba być cierpliwym, ale ja już przestałam w to wierzyć, bo leczę się już pół roku, a włosy ani trochę nie przestały wypadać. Z kolei specyfiki mineralno-witaminowe biorę już równy rok, a też nic nie pomogły. Może tę naftę trzeba częściej używać albo co - już normalnie zaczyna mi brakować pomysłu na dalsze leczenie...
Dahlia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 17:29   #3640
Dahlia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Na razie coś nie mogę znaleźć szamponów, ani tej Venity, ani nawet Barwy tatarowo-chmielowej....
Będę szukać dalej i na razie wcierać sok z pokrzywy.
Barwę tataro-chmielową kupiłam w Tesco, więc może tam spróbuj. Ale muszę powiedzieć, że nie jestem zachwycona. Obydwa szampony Barwy, które mam (chmielowy i pokrzywowy), bardzo kiepsko się pienią (o czym już wspominałam) i jakoś niemiło mi się nimi myje. No ale u nas woda twarda, to może dlatego. Chyba muszę zacząć łapać deszczówkę
Dahlia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 18:48   #3641
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Cytat:
Napisane przez Dahlia Pokaż wiadomość
Barwę tataro-chmielową kupiłam w Tesco, więc może tam spróbuj. Ale muszę powiedzieć, że nie jestem zachwycona. Obydwa szampony Barwy, które mam (chmielowy i pokrzywowy), bardzo kiepsko się pienią (o czym już wspominałam) i jakoś niemiło mi się nimi myje. No ale u nas woda twarda, to może dlatego. Chyba muszę zacząć łapać deszczówkę
A mnie niestety po barwie tatarowo chmielowej zrobił się łupież a nigdy wcześniej do łupieżu skłonności nie miałam :/
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 19:02   #3642
jusii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baudolina Pokaż wiadomość
Przyszla paczka z Kamiwaza - no to zaczynam eksperymenty z nowym specyfkiem. Dam znac za miesiac czy dwa. Tylko teraz jak mysliscie skoro bede wcierac codziennie ta Kamiwaze to wcierac tez dodatkowo sok z pokrzywy?

I prosba o rade Inneov gestosc wlosow czy Merz special? (byla juz skrzypowita i radical a treraz skonczylam opakowanie Vitapilu)
Merz special tańszy i chyba lepszy
jusii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 20:04   #3643
Baudolina
Raczkowanie

Zaplace kazda cene byle wlosy przestaly wypadac.. No alke moze zaczne ejdnak od Merz Special a Inneov zostawie jako ostatnia deske ratunku. W skladzie Kamiwazy nie ma chya pokrzywy moze jednak ja tez wcierac? Do tej pory robilam sama plukanke , teraz jednak chcialabym kupic cos gotowego. Dostane takie cos w aptece? Sok z pokrzywy? I jakiej firmy najlepszy zeby bylo to jak najbardziej naturalne, bez alkoholu i innych takich.

"An eye for an eye only ends up making the whole world blind"
Mahatma Gandhi
Baudolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 20:56   #3644
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dahlia Pokaż wiadomość
Dziękuję za informację, skoczę do tesco. Ja kiedyś miałam barwę pokrzywową i nie narzekałam na pienienie, zobaczymy jakie będą wrażenia po tej drugiej, kiedy wkońcu uda mi się ją dostać

Cytat:
Napisane przez Baudolina Pokaż wiadomość
Zaplace kazda cene byle wlosy przestaly wypadac.. No alke moze zaczne ejdnak od Merz Special a Inneov zostawie jako ostatnia deske ratunku. W skladzie Kamiwazy nie ma chya pokrzywy moze jednak ja tez wcierac? Do tej pory robilam sama plukanke , teraz jednak chcialabym kupic cos gotowego. Dostane takie cos w aptece? Sok z pokrzywy? I jakiej firmy najlepszy zeby bylo to jak najbardziej naturalne, bez alkoholu i innych takich.
Ja mam sok z pokrzywy z Phyto Pharmu w aptece za 5,45 zł. Zawiera on etanol (20-25%), ale jest to nieuniknione, gdybyś kupiła sobie pokrzywę i chciałabyś zrobić sama sok, też musiałabyś zalać to spirytusem, żeby uzyskać odpowiednie właściwości.

Stary 2007-08-26, 23:49   #3645
kokuryu
Rozeznanie

Alien---> ze zniszczonych włosów nie zrobisz zdrowych, muszą odrosną wtedy będą dobrze wyglądały. Najlepszymi środkami odżywczymi jest olejek rycykowy i pokrzywa, ale ty już to wiesz, bo wiele razy na ten temat rozmawiałaś. Wystarczy być wytrwałą i stosować te środki, a rezultaty będą zachwycające.
kokuryu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-27, 00:15   #3646
blekitneoczy
Raczkowanie

Post Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

dokladnie jest tak jak mowi Kukuryku, albo ziolowe plukanki i nacieranie rzepa albo cebula, odczekac z pol roku na zadowalajace rezultaty albo podciac wlosy lub calkowicie sciac, poplakac, podenerwowac sie ale czasem trzeba cierpiec aby byc piekna, powodzenia.

Edytowane przez blekitneoczy
Czas edycji: 2007-08-27 o 00:17 Powód: zjedzenie literki:)
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-27, 10:53   #3647
nusia2605
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

A ten Garnier Neril to ile kosztuje?I czy jest tylko w aptece do kupienia?I to jest w ogóle z Firmy GARNIER,tak?Przepraszam za to banalne pytanie ale nigdy nie spotkałam się z szamponami leczniczymi tej firmy.
Stary 2007-08-27, 14:19   #3648
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

tak, Neril jest Garniera (TEGO Garniera ), ja swój kupiłam za 17 zł
miałam właśnie o nim pisać, bo dziś nasze pierwsze spotkanie
zapaszek nawet ok, ale myłam włosy tak jak tam napisali (umyć, a potem nałożyć i potrzymać kilka minut, dopiero spłukać- też tak robicie?) i jak spłukałam go ostatecznie, to miałam mega szorstkie włosy, no, ale odżywka poszła i luzik.. wypadło ich tyle co zawsze ostatnio, ale wyglądają ładnie
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-27, 15:15   #3649
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokuryu Pokaż wiadomość
Alien---> ze zniszczonych włosów nie zrobisz zdrowych, muszą odrosną wtedy będą dobrze wyglądały. Najlepszymi środkami odżywczymi jest olejek rycykowy i pokrzywa, ale ty już to wiesz, bo wiele razy na ten temat rozmawiałaś. Wystarczy być wytrwałą i stosować te środki, a rezultaty będą zachwycające.
A jak najlepiej stosować olejek?Bo do tej pory dodawałam go do szamponu,ale nie wiem czy to coś daje,bo przecież szampon trzymam na włosach dosłownie parę chwil.A po jakim czasie picia pokrzywy i stosowania płukanki mogę się spodziewać wyrastania nowych włosów?Jak to było u Ciebie?

A co myślicie o siemieniu lnianym?Warto je jeść lub pić?
Stary 2007-08-27, 19:11   #3650
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:

w ogóle znajomy mojej mamy (który jest jakimś bio-lekarzem) polecił picie codziennie rano i wieczorem łyżeczki oleju kukurydzianego, mówi że po tygodniu powinna być poprawa, jak myślicie
Myśle, że olej jak olej, więc możesz uzywać innego, nie tylko kukurydzianego, np. lniany, migdałowy, sezamowy.....te akurat przyszły mi na myśl. Ważne żeby zawierały nienasycne kwasy tłuszczowe omega 3.
Kukurydziany kojarzy mi sie z kukurydzą, a ta znowu zapadła mi w pamięć jako 'coś' co nie pomaga w utrzymaniu wagi.---->takie głupie skojarzenia
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-27, 19:13   #3651
kokuryu
Rozeznanie

Tak jak pisałam na Twoim poprzednim wątku musi minąć pół roku, rok zanim zobaczy się rezultaty. Włosy muszą odrosnąć, a rosną już wzmocnione przez pokrzywę.

Olejek rycynowy najlepiej dodawać do szamponu i raz,dwa w tygodniu robić z niego maskę. Efekty działania olejku widać już po 3 miesiącach.

Siemię lniane jest bardzoz drowe i pozytywnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu.
Stary 2007-08-27, 19:14   #3652
kokuryu
Rozeznanie

blekitneoczy ---> Ja nie jestem Kukuryku :P
Stary 2007-08-27, 20:00   #3653
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
tak, Neril jest Garniera (TEGO Garniera ), ja swój kupiłam za 17 zł
miałam właśnie o nim pisać, bo dziś nasze pierwsze spotkanie
zapaszek nawet ok, ale myłam włosy tak jak tam napisali (umyć, a potem nałożyć i potrzymać kilka minut, dopiero spłukać- też tak robicie?) i jak spłukałam go ostatecznie, to miałam mega szorstkie włosy, no, ale odżywka poszła i luzik.. wypadło ich tyle co zawsze ostatnio, ale wyglądają ładnie
Dziękuję za odp.Więc kupię go i zastosyje.Zobaczymy......

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-27, 20:50   #3654
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

Cytat:
Napisane przez bea-tka Pokaż wiadomość
nie kojarzę by ten wosk nazywał się Waxu, ale niech Ci będzie.
nazywał się Wax-używałam kogo, czego-Waxu
Stary 2007-08-27, 21:32   #3655
andziul
Przyczajenie

CZesc.Mam wkoncu wyniki badan hormonow prolaktyne mam na poziomie 44,60 progesteron 24,53 testosteron 1.55 fsh 3.33-tylko nie wiem czy sa do konca prawidlowe szczegolnie ta rpolaktyna...dlatego moze zna ktos z was jakiegos dobrego ginekologa albo endokrynologa z okolic wroclawia lub opola ktory moglby mi pomoc??moze znacie jakiegos dobrego dermatologa ktoremu sprawy wlosow nie sa obce i jest chetny do pomocy..bede wdzieczna za pomoc..pozdrawiam wszystkich ktorzy walcza aby naglowie miec coraz wiecej...albo zeby uratowac to copozostalo
andziul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-27, 21:33   #3656
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokuryu Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam na Twoim poprzednim wątku musi minąć pół roku, rok zanim zobaczy się rezultaty. Włosy muszą odrosnąć, a rosną już wzmocnione przez pokrzywę.

Olejek rycynowy najlepiej dodawać do szamponu i raz,dwa w tygodniu robić z niego maskę. Efekty działania olejku widać już po 3 miesiącach.

Siemię lniane jest bardzoz drowe i pozytywnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu.
Pytając o to po jakim czasie widać efekty pokrzywy,miałam na myśli,że na tamtym wątku napisałaś że po jej stosowaniu zaczęło Ci wyrastać więcej włosów z jednego mieszka.Czy dopiero po pół lub roku wyrastają te nowe włoski?
Stary 2007-08-27, 21:40   #3657
kokuryu
Rozeznanie

W ciągu pół roku, roku. Nie da się powiedzieć, w którym to aktualnie momencie się dzieje, bo trzebaby nieustannie obserwować skórę głowy pod lupą. Wszystko zależy od indywidualnych cech organizmu i tego jak traktujemy włosy zewnętrznie. Jeśli są regularnie osłabiane, to wiadomo, że ich odbudowa potrwa znacznie dłużej.

Zagęszczenie fryzury powinnaś zauważyć właśnie po tych kilku, kilkunastu miesiącach.
Stary 2007-08-28, 07:01   #3658
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Ja dziś umyłam włosy i wściekłam się sama na siebie masakrycznie. Nie chciało mi się trzymać 3 minutek odżywki do spłukiwania to potem prawie rozpłakałam się przy rozczesywaniu bo nie dość, że włosy były poplątane to jeszcze wyszło mi ich tyle, co nigdy

Jakbyście mogły jeszcze raz napisać gdzie kupiłyście wodę brzozową/pokrzywową lub sok brzozowy/pokrzywowy, w jakich cenach i jakie objętosci oraz co jest lepsze, to będę bardzo wdzięczna
Stary 2007-08-28, 07:39   #3659
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja mam sok z pokrzywy z Phyto Pharmu w aptece za 5,45 zł. Zawiera on etanol (20-25%), ale jest to nieuniknione, gdybyś kupiła sobie pokrzywę i chciałabyś zrobić sama sok, też musiałabyś zalać to spirytusem, żeby uzyskać odpowiednie właściwości.
Ja też mam z Phyto Pharmu. Etanol w soku pełni funkcję stabilizatora i jeśli któraś z was sama chciałaby zrobić taki sok to nie musi go dolewać, zamast tego powinna go szybko zużyć więc coś za coś .

Kamiwaza ZAWIERA w swoim składzie sok z pokrzywy. Nie zawiera etanolu ale zamiast tego ma konserwanty, więc znów .. coś za coś

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Jakbyście mogły jeszcze raz napisać gdzie kupiłyście wodę brzozową/pokrzywową lub sok brzozowy/pokrzywowy, w jakich cenach i jakie objętosci oraz co jest lepsze, to będę bardzo wdzięczna
Soki w aptece, wody widziałam w hipermarkecie Warus do którego jeżdżę po zakupy, ale wg. mnie soki to bardziej skoncentrowana forma więc wody sobie odpuściłam

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 14:13   #3660
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Ja dziś umyłam włosy i wściekłam się sama na siebie masakrycznie. Nie chciało mi się trzymać 3 minutek odżywki do spłukiwania to potem prawie rozpłakałam się przy rozczesywaniu bo nie dość, że włosy były poplątane to jeszcze wyszło mi ich tyle, co nigdy

Ja już pisałam na poprzedniej stronie, post mój zacytowała gaagatka i dopisała jeszcze cenne informacje od siebie
Ja dodam tylko tyle, że zarówno sok pokrzywowy jak i brzozowy jest dobry. Możesz spróbować po kolei i zobaczyć, który na Ciebie "działa". Możesz również zakupić obydwa i stosować naprzemiennie, jeśli nie pomogą to na pewno nie zaszkodzą
Wybór należy do Ciebie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości