|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja dopiero idę na TSH a na dzień dzisiejszy wiem że mam niedobór żelaza.Robiłam badania.Wynik badań hormonów będę miała za tydzień i wtedy zobaczymy co jest w tym temacie grane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
ponawiam swoje pytania z mojego postu troche wyzej
![]()
#3633 |
Raczkowanie
|
Ja mialam badane TSH, T3 oraz T4 i wszystko okazalo sie w normie. Nie zawsze przyczyna sa hormony. Ja prawie oszalalam ilu lekarzy odwiedzilam ... i do dzis nie wiem co bylo przyczyna wypadania wlosow. Oprocz stresu. Tak zastanawiam sie czy tylko sam stres mogl spowodowac , ze z bardzi gestych wlosow zrobil mi sie mysi ogonek??
Co myslicie o tej Kamiwazie?? tez duzo czytalam na ten temat? Narazie stosuje jajko z nafta i szampon kolorane, oraz drazetki merz special ![]() Baudolino Merz special polecil mi aptekarz i wlosy sa bardziej blyszczace, na tle innych ptoduktow i cena przystepna, 37 zl miesieczna kuracja, a inneow miesieczna wynosi 80 zlotych. A w aptece polecili mi Merz special. Chyba nie sa zle, ale biore dopiero pierwsze opakowanie, cos wiecej powiem jak skoncze przynajmniej 3 opakowania.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
Dziewczyny,a czym mogę odżywić włosy żeby nie tylko były zdrowe ale żeby też na takie wyglądały?Znacie coś na maksa odżywczego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko, znalazłam w necie sklep z profesjonalnymi kosmetykami do włosów
http://www.twojewlosy.pl Korzystałyście kiedyś z jego oferty? Może znacie inny, godny polecenia, z podobnym asortymentem? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ahh.. Sycylia .. ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja byłam chora na zatoki w dzieciństwie. Do tej pory jak mam przeziębienie to zatoki zawalone brrr... ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Na razie coś nie mogę znaleźć szamponów, ani tej Venity, ani nawet Barwy tatarowo-chmielowej....
![]() Będę szukać dalej i na razie wcierać sok z pokrzywy.
#3639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaciekawiłaś mnie tym Letroxem, muszę to sobie zanotować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Raczkowanie
|
Zaplace kazda cene byle wlosy przestaly wypadac.. No alke moze zaczne ejdnak od Merz Special a Inneov zostawie jako ostatnia deske ratunku. W skladzie Kamiwazy nie ma chya pokrzywy moze jednak ja tez wcierac? Do tej pory robilam sama plukanke , teraz jednak chcialabym kupic cos gotowego. Dostane takie cos w aptece? Sok z pokrzywy? I jakiej firmy najlepszy zeby bylo to jak najbardziej naturalne, bez alkoholu i innych takich.
#3644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3645 |
Rozeznanie
|
Alien---> ze zniszczonych włosów nie zrobisz zdrowych, muszą odrosną wtedy będą dobrze wyglądały. Najlepszymi środkami odżywczymi jest olejek rycykowy i pokrzywa, ale ty już to wiesz, bo wiele razy na ten temat rozmawiałaś. Wystarczy być wytrwałą i stosować te środki, a rezultaty będą zachwycające.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Raczkowanie
|
![]()
dokladnie jest tak jak mowi Kukuryku, albo ziolowe plukanki i nacieranie rzepa albo cebula, odczekac z pol roku na zadowalajace rezultaty albo podciac wlosy lub calkowicie sciac, poplakac, podenerwowac sie ale czasem trzeba cierpiec aby byc piekna, powodzenia.
Edytowane przez blekitneoczy Czas edycji: 2007-08-27 o 00:17 Powód: zjedzenie literki:) |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Rozeznanie
|
![]()
A ten Garnier Neril to ile kosztuje?I czy jest tylko w aptece do kupienia?I to jest w ogóle z Firmy GARNIER,tak?Przepraszam za to banalne pytanie ale nigdy nie spotkałam się z szamponami leczniczymi tej firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zadomowienie
|
tak, Neril jest Garniera (TEGO Garniera
![]() miałam właśnie o nim pisać, bo dziś nasze pierwsze spotkanie ![]() zapaszek nawet ok, ale myłam włosy tak jak tam napisali (umyć, a potem nałożyć i potrzymać kilka minut, dopiero spłukać- też tak robicie?) i jak spłukałam go ostatecznie, to miałam mega szorstkie włosy, no, ale odżywka poszła i luzik.. wypadło ich tyle co zawsze ostatnio, ale wyglądają ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co myślicie o siemieniu lnianym?Warto je jeść lub pić? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kukurydziany kojarzy mi sie z kukurydzą, a ta znowu zapadła mi w pamięć jako 'coś' co nie pomaga w utrzymaniu wagi.---->takie głupie skojarzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Rozeznanie
|
Tak jak pisałam na Twoim poprzednim wątku musi minąć pół roku, rok zanim zobaczy się rezultaty. Włosy muszą odrosnąć, a rosną już wzmocnione przez pokrzywę.
Olejek rycynowy najlepiej dodawać do szamponu i raz,dwa w tygodniu robić z niego maskę. Efekty działania olejku widać już po 3 miesiącach. Siemię lniane jest bardzoz drowe i pozytywnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Rozeznanie
|
blekitneoczy ---> Ja nie jestem Kukuryku :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 |
Zadomowienie
|
nazywał się Wax
![]() ![]()
![]() |
#3655 |
Przyczajenie
|
CZesc.Mam wkoncu wyniki badan hormonow prolaktyne mam na poziomie 44,60 progesteron 24,53 testosteron 1.55 fsh 3.33-tylko nie wiem czy sa do konca prawidlowe szczegolnie ta rpolaktyna...dlatego moze zna ktos z was jakiegos dobrego ginekologa albo endokrynologa z okolic wroclawia lub opola ktory moglby mi pomoc??moze znacie jakiegos dobrego dermatologa ktoremu sprawy wlosow nie sa obce i jest chetny do pomocy..bede wdzieczna za pomoc..pozdrawiam wszystkich ktorzy walcza aby naglowie miec coraz wiecej...albo zeby uratowac to copozostalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Rozeznanie
|
W ciągu pół roku, roku. Nie da się powiedzieć, w którym to aktualnie momencie się dzieje, bo trzebaby nieustannie obserwować skórę głowy pod lupą. Wszystko zależy od indywidualnych cech organizmu i tego jak traktujemy włosy zewnętrznie. Jeśli są regularnie osłabiane, to wiadomo, że ich odbudowa potrwa znacznie dłużej.
Zagęszczenie fryzury powinnaś zauważyć właśnie po tych kilku, kilkunastu miesiącach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś umyłam włosy i wściekłam się sama na siebie masakrycznie. Nie chciało mi się trzymać 3 minutek odżywki do spłukiwania to potem prawie rozpłakałam się przy rozczesywaniu bo nie dość, że włosy były poplątane to jeszcze wyszło mi ich tyle, co nigdy
![]() Jakbyście mogły jeszcze raz napisać gdzie kupiłyście wodę brzozową/pokrzywową lub sok brzozowy/pokrzywowy, w jakich cenach i jakie objętosci oraz co jest lepsze, to będę bardzo wdzięczna ![]()
![]() |
#3659 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kamiwaza ZAWIERA w swoim składzie sok z pokrzywy. Nie zawiera etanolu ale zamiast tego ma konserwanty, więc znów .. coś za coś ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dodam tylko tyle, że zarówno sok pokrzywowy jak i brzozowy jest dobry. Możesz spróbować po kolei i zobaczyć, który na Ciebie "działa". Możesz również zakupić obydwa i stosować naprzemiennie, jeśli nie pomogą to na pewno nie zaszkodzą ![]() Wybór należy do Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.