|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kosmita, masz super włoski, o takich właśnie marzę ... i jakie długie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3722 |
Wtajemniczenie
|
Gagatko,moje włosy po rozprostowaniu wyglądają bardzo podobnie-kitka ma taką samą grubość.U Ciebie widać,ze masz więcej włosow u nasady-są tam chyba bardziej gęste dzięki nowym odrostom.Czy masz przerzedzone na skroniach-tak by wynikało z trzeciej fotki?
Widzę duze analogie u siebie.Postaram się jutro zamieścić moje foty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Przyczajenie
|
Ja Pinkole Ile Tu Znajde Wiedzy Na Temat Wypadania..tez Mam Z Tym Problem I Musze Przyznać że Póki Co To Odstawilam Suszarke I Prostownice Używam Tylko Raz Na Ruski Rok.mam Lotion Subrine Ale Nic Nie Daje Skrzyp O Którym Zapominam...i Garś Wyciągniętych Włosów. Normalnie Pospisywałam Sobie Produkty Od Was Z Forum Przeciw Wypadaniu I Mam Nadzieje Ze Poskutkuje To Równiez Na Moich Włoskach..ooo Właśnie Znowu Wyciągnełam. No I Jeszcze Może Znacie Jakiś Sposób żeby Szybciej Rosły Czytałam Tu O Olejku Rycynowym, Ale Czy Później Włosy Nie Są Zbyt Tłuste??jutro Zganiam Do Kosmetyznego Na Zakupy Marzę O Pięknych Długich Gęstych Włosach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Rozeznanie
|
Jestem w trakcie pierwszego opakowania kapsułek revalid (jest też w formie płynnej?). Wiadomo zbyt wczesnie żeby mówić o efektach...Możesz powiedzieć po jakim czasie zauważyłaś je u siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3726 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie co do pokrzywy , czy można płukać włosy taka pokrzywą z apteki która się zaparza do picia ??? bo niestety nie znalazłam samych liści pokrzywy do tego aby zaparzyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | |
BAN stały
|
Cytat:
można ![]() ![]() co ważne: warto tę pokrzywę powcierać w skórę głowy - wtedy będzie działała na wypadanie ![]() co do efektów: włosy bardziej błyszczące, trochę suchsze (mogłam je rzadziej myć) możesz też kupić gotowy sok z pokrzywy w aptece i wcierać w skórę głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Przyczajenie
|
ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3731 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny -jeszcze raz pokazuje moje fotki (nowe ze stanu obecnego wkleję jutro) Moje włosy były bardzo ,bardzo przerzedzone-same zobaczcie. http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2666
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
BAN stały
|
a ja już chyba nawet opanowałam wypadanie
![]() ![]() tzn. wypada mi więcej niż 100 (tak 120-150), ale myję włosy co 2 dni, no i przy mojej obecnej kondycji (leki, ciągłe infekcje) lepiej raczej nie będzie ![]() ale najważniejsze: wypadają już właściwie tylko przy myciu i czesaniu ![]() ![]() no i rosną jak szalone ![]() tak że uznałam, że odniosłam sukces ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Angi foteczki już widziałam kiedyś, naprawdę super poprawa, wierzę że i u mnie tak będzie ![]()
![]() |
#3735 |
Wtajemniczenie
|
Z tym ,ze u mnie nieco gorzej po ubiegłorocznym łysieniu (po narkozie) tak wiec druga fota trochę nieaktualna,ale i tak juz jest nie źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja tam nie jestem żadną bezkompromisową perfekcjonistką ![]() ![]() Gaagatko: jak obrabiałaś swoje fotki? żeby były takie rozmyte? bo ja właśnie coś tam cykłam, ale wolałabym ukryć ten bajzel, który mnie otacza ![]() aaa i super avatar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Obrobiłam w Photoshopie (mimo że chemik to jeszcze grafik komputerowy ze mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3738 |
Raczkowanie
|
gaagatka,ja chyba tez mam mniej wiecej takie wloski jak Ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Przyczajenie
|
a i jeszcze jedno malutkie pytanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 |
Raczkowanie
|
benito i gaagatka, gratuluje wam
![]() Ja niestety nie mogę powiedzieć że wygrałam ten problem, bo wypadanie zmniejsza mi się bądż zwiększa w zależności od.....nie wiem czego ![]() Ostatnio niestety problem sie zwiększył jak już pisałam....linienie jesienne, stres? nigdy nie wiem, co wybrać jako winowajce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
mysza_87
Moim zdaniem wcale nie wyglądają źle, nie widać, że są rzadkie ![]() Może w kucyku lepiej by było widać, ale rozpuszczone są naprawdę ok. kosmita 77 Super włoski, wyglądają na bardzo zdrowe i gęste ![]() Jedynie końcóweczki są rzadsze, ale przy długich włosach to typowy problem, ja mam tak samo. Ale generalnie naprawdę nie wyglądają na problematyczne. nitek Pokaż ![]() jusii Biorąc pod uwagę jakie miałaś włosy na ostatnim zdjęciu i piszesz, że krótka fryzurka jest efektem ich wypadania, to faktycznie jest to trochę spora ilość. Ale na krótkich włosach wydaje mi się, że są gęściejsze i sporo jest odrastających ![]() gaagatka W kucyku wyglądają zdecydowanie gorzej niż rozpuszczone (kucyk pokazuje ilość), ale rozpuszczone wyglądają fajnie, są puszyste co dodaje im objętości ![]() Jak tylko odrosną te nowe włoski, które Ci rosną (jest ich naprawdę sporo) to będzie super. Angi74 Różnica jest imponująca, na drugim zdjęciu wyglądają jak po trwałej, bo są trochę pofalowane i puszyste.
#3743 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny-to ja Was teraz postraszę moimi fotkami.Zrobiłam foty moich przerzedzen-po rozprostowaniu włosów (wtedy widać problem).Natomiast wstawiam tez zdjęcie bez rozprostowania,loki tworzą burze włosów i na szczęscie wtedy nie widać problemu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 |
Raczkowanie
|
Witam,
przeczytalam juz duzo o wypadaniu wlosow, ten watek prawie w calosci tez.. Byc moze jednak umknela mi informacja jakiej potrzebuje. Przy niedoborach mikroelementow jak dlugo nalezy je przyjmowac aby uzupelnic niedobory, po jakim czasie wlosy zaczynaja je w pelni pobierac i przestaja wypadac. Ile np. czasu lykac magnez? Jakie badania sprawdzajace zrobic, mam niejasne troche, ale jednak, podejrzenia ze to moze byc ta sprawka. Badania hormonalne sa w toku, tarczyca za tydzien, morfologia ok. Jezeli morfologia w porzadku to zelaza juz nie musze sprawdzac? Co moglam sobie (odpowiadajacego za wlosy) z organizmu wyplukac? - magnez, krzem, cynk? |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Raczkowanie
|
tutaj sa moje 2 zdjecia.Chybe nie sa zbyt reprezentacyjne ale na razie lepszych nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj dla odmiany, na moje oko gęściejsze wydają się w kucyku niż rozpuszczone...Może to kwestia fotek.
![]() |
#3748 |
Raczkowanie
|
Angi74 mam podobna sytuacje do twojej, na szczescie tez mam krecone wlosy i po umyciu pierwszy dzien jest ok. drugiego albo myje (bo sie przetluszczaja) albo jak jest w miare ok (chce im kiedy sie da zaoszczedzic codziennego mycia) to tapiruje lekko u gory. Ogolnie zauwazylam ze mniej wypadaja ale nie widze aby odrastaly w miejscach przeswitow;( TO jest prawdziwy problem i powinno podbudowac dziewczyny z tego watku ktore narzekaja a w rzeczywistosci nie maja pojecia o tym jakie to straszne, bac sie najmniejszego powiweu wiatru, ja nawet nigdzie nie moge wyjechac na dluzej bo trzeba myc wlosy i wszyscy zobaczyliby jak strasznie wygladam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Raczkowanie
|
Anuska77 - dzieki serdeczne za odpowiedz
zaczelam sie rozpisywac sie ale cos mi zezarlo i zniknelo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.