Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-15, 14:18   #361
As!a
Raczkowanie

GG do As!a
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez Apiska
Wczoraj byłam u fryzjera i fryzjerka poleciłą mi wlaśnie WAX do włosów blond.
Mówicie, że ok. 23zł kosztuje?
Będe musiała kupić w pon, bo słyszałam, że naprawde pomaga i odżywi włosy
Ja kupiłam duże opakowanie WAX'u za 18 zł. Czyżby przez miesiąc aż tak podrożał?
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-15, 14:25   #362
beoneself
Zakorzenienie

Ja za mój dałam 17 zł
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-15, 16:00   #363
201804200952
Konto usunięte

No to ładnie przepłaciłam A w jednej aptece w Krk widziałam nawet za 27 zł Będę się przy drugim opakowaniu musiała więcej "pokręcić"
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-15, 19:37   #364
yaminishi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anetkas
Jeśli włosy nie wypadają Ci tak bardzo, to jak zaczniesz stosować NERIL, to mogą zacząć wypadać. Producent pisze, że na początku kuracji może pojawić się wzmozone wypadanie włosów, bo stare słabe włoski będą wypychane przez nowe. Ja stosuję NERIL od początku października i on nie spodowaował większego wypadania. Pewnie już mi wszystko stare wypadło . Nie wiem natomiast co z DERMENĄ. Właśnie kończy mi się NERIL i sama zastanawiam się czy nie kupić teraz DERMENY.
Ja osobiście nie polecam Dermeny. Kończe własnie pierwsze opakowanie (używałam dość oszczędnie bo to drogi szampon,bynajmniej dla mnie) i nie widze żadnych efektów czasem wydaje mi sie, że włosy jeszcze bardziej się sypią Pozatym kosmicznie plącze włosy więc należy zaopatrzyć się w odżywke ułatwiającą rozczesywnie włosów. Obecnie zastanawiam się na kuracją Seboradinem (szampon,lotion i ampułki) lub szamponem Neril. Dziś znowu czuje się załamana po umyciu włosów
Dziewczyny piszcie co Wam pomaga bo chyba zgole się na 0
yaminishi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-15, 19:57   #365
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yaminishi
Ja osobiście nie polecam Dermeny. Kończe własnie pierwsze opakowanie (używałam dość oszczędnie bo to drogi szampon,bynajmniej dla mnie) i nie widze żadnych efektów czasem wydaje mi sie, że włosy jeszcze bardziej się sypią Pozatym kosmicznie plącze włosy więc należy zaopatrzyć się w odżywke ułatwiającą rozczesywnie włosów. Obecnie zastanawiam się na kuracją Seboradinem (szampon,lotion i ampułki) lub szamponem Neril. Dziś znowu czuje się załamana po umyciu włosów
Dziewczyny piszcie co Wam pomaga bo chyba zgole się na 0
Używałam Nerilu 2 miesiące o zero efektów

Może jednak dermatolog... ?
Stary 2005-10-15, 20:24   #366
Agnes11
Przyczajenie

Cool Dot.: wypadają mi włosy

Ja kupilam sobie szampon vichy dercos i juz po kilku dniach stosowania zauwazylam ze wlosy coraz mniej mi wypadaja.Mam nadzieje ze przestana wypadac calkowicie
Stary 2005-10-15, 20:47   #367
yaminishi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beoneself
Używałam Nerilu 2 miesiące o zero efektów

Może jednak dermatolog... ?

Jesli wierzysz że Ci pomoże to oczywiście...ja nie wierze więc udam się w OSTATECZNOŚCI

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-15, 20:52   #368
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yaminishi
Jesli wierzysz że Ci pomoże to oczywiście...ja nie wierze więc udam się w OSTATECZNOŚCI
Właśnie się wkurzyłam i poszłam. Do jednego. Potem drugiego. Kilka ich było.
A ostatnio wreszcie trafiłam na kogoś, kto jakoś logicznie się mną zajął...
... muszę zrobic badania podst krwi plus żelazo tarczyca i coś tam jeszcze. Mam nadzieję, że tym razem mi pomoże
Stary 2005-10-15, 21:12   #369
yaminishi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beoneself
Właśnie się wkurzyłam i poszłam. Do jednego. Potem drugiego. Kilka ich było.
A ostatnio wreszcie trafiłam na kogoś, kto jakoś logicznie się mną zajął...
... muszę zrobic badania podst krwi plus żelazo tarczyca i coś tam jeszcze. Mam nadzieję, że tym razem mi pomoże
Życzę powodzenia
O zrobieniu badań też juz myślałam, szkoda tylko że lekarze są do tego tak nieprzychylni
Jestem na etapie zapuszczania włosów (chciałabym mieć takie do łopatek, narazie mam do ramion) ale postanowiłam że jeżeli do grudnia nie uporam się ze swoim problemem to nożyczki pójdą w ruch
Stary 2005-10-16, 08:49   #370
Apiska
Zakorzenienie

Ujć to muszę iść szybciutko kupic, póki jest za 17zł hihi
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-16, 10:42   #371
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yaminishi
Życzę powodzenia
O zrobieniu badań też juz myślałam, szkoda tylko że lekarze są do tego tak nieprzychylni
Jestem na etapie zapuszczania włosów (chciałabym mieć takie do łopatek, narazie mam do ramion) ale postanowiłam że jeżeli do grudnia nie uporam się ze swoim problemem to nożyczki pójdą w ruch
Noo tak, mi dopiero na którymśtam razem kazali badania zrobić. BEZ SENSU. Przecież właśnie to jest najbardziej istotne;}

Ja też zapuszczam i tez do łopatek. Teraz mam za ramiona. Tylko się martwię, bo włosów co raz mniej... Zawsze miałam taie grube i gęste, teraz pozostała mi chyba połowa z tego...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-16, 11:00   #372
paoolina
Raczkowanie

sposob na wypdajace wlosy- sprawdzony juz przez kilka osob)) pokrzywa (nie expresowa, moza kupic w aptece zwykle ziele pokrzywy) 2 opakowania, skrzyp polny (tak samo nie expresowy,dostepny w aptece ziele skrzypu polnego) 2 opakowania, i jedno opakowanie pylku kwiatowego rowniez dostepny w aptece...to wszystko nalezy zmielic w mlynku do kawy i taki proszek jesc po jednej lyzeczce rano i wieczorem:0 pomaga juz po tygodniu podobno)0 sama chce to wyprobowac ale nie mam mlynku do kawy i nie mam jak zmielic(
paoolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-16, 11:22   #373
201804200952
Konto usunięte

Bez sensu... Znów patrzyłam w aptece i małe opakowanie Waxu kosztowało 17 zł , a wy duże za tyle kupujecie??

Co do badań to straszna lipa, bo ja pierwsze co zrobiłam to poszłam do lekarza i dostałam skierowanie na morfologię, TSH, żelazo... Moja lekarka jest pod tym względem na prawdę w porządku

Już to chyba pisałam w tym wątku, ale to ważne więc napiszę jeszcze raz!
Na prawdę trzeba iść do lekarza, w dodatku z nastawieniem, że te badania wam się należą i nikt nie robi wam żadnej łaski
Bądźcie twarde!
Stary 2005-10-16, 12:05   #374
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Ja mam kręcone, cienkie i suche włosy, a Neril powoduje, że są jeszcze bardziej splątane i wysuszone. Stosuję Neril - szampon + tonik i ze dwa trzy razy w tygodniu odżywkę henna Treatment Wax. Łykam Silicę, chociaż fryzjerka stwierdziła, że lepsze byłyby jakieś tabletki ze skrzypem, ja nie narzekam, a przynajmniej na 100% widzę że mam mocniejsze paznokcie. Kupiłam jeszcze odżywkę do spłukiwania ze złotej serii regenerującej Pantene i zamówiłam sobie serum na końcówki Avonu . Niestety to jeszcze za mało by moje włoski były dostatecznie nawilżone... jakaś odżywka bez spłukiwania... co polecacie?
O stylizacji w ogóle nie myślę na razie staram się nie obciążać i wysuszać swoich włosków - nawet suszarki nie używam. Może jednak powinnam się zaopatrzyć w jakieś cuda wzmacniające skręt cy cuś...
Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-16, 12:25   #375
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yola
Ja mam kręcone, cienkie i suche włosy, a Neril powoduje, że są jeszcze bardziej splątane i wysuszone. Stosuję Neril - szampon + tonik i ze dwa trzy razy w tygodniu odżywkę henna Treatment Wax. Łykam Silicę, chociaż fryzjerka stwierdziła, że lepsze byłyby jakieś tabletki ze skrzypem, ja nie narzekam, a przynajmniej na 100% widzę że mam mocniejsze paznokcie. Kupiłam jeszcze odżywkę do spłukiwania ze złotej serii regenerującej Pantene i zamówiłam sobie serum na końcówki Avonu . Niestety to jeszcze za mało by moje włoski były dostatecznie nawilżone... jakaś odżywka bez spłukiwania... co polecacie?
O stylizacji w ogóle nie myślę na razie staram się nie obciążać i wysuszać swoich włosków - nawet suszarki nie używam. Może jednak powinnam się zaopatrzyć w jakieś cuda wzmacniające skręt cy cuś...
A nie za dużo tej chemii? Też mam kręcone włosy i wystarcza mi Wax, ja bym nie przesadzała z tymi różnymi cudami, Używałam kiedyś bez spłukiwania Ms.Potters czy jakoś tak, ale te Avony, Pantiny...
"Co za dużo to nie zdrowo!"
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-16, 12:44   #376
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Napisane przez Myszi
A nie za dużo tej chemii? Też mam kręcone włosy i wystarcza mi Wax, ja bym nie przesadzała z tymi różnymi cudami, Używałam kiedyś bez spłukiwania Ms.Potters czy jakoś tak, ale te Avony, Pantiny...
"Co za dużo to nie zdrowo!"
Pozdrawiam!
Myszi, ale czymś chyba myjesz głowę? Wszytko to chemia.... wypadały włoski to coś trzeba z nimi zrobić ... żeby ograniczyć specyfiki rezygnuję z pianek, żeli itp.. Jeżeli nie zastosuję odżywki po szamponie , nie doczeszę włosów będą się łamać na potęgę - jaki z tego pożytek? I serum Avonu (na które dopiero czekam) i odżywkę Pantene wybrałam jako kosmetyki sprawdzone - KWC wizaz.pl

Ale fakt też się obawiałam, że to za dużo chemii więc zapytałam fryzjerki.... poradziła dołożyć odżywkę bez spłukiwania, ale o tą już pytam tutaj
Stary 2005-10-16, 12:54   #377
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yola
Myszi, ale czymś chyba myjesz głowę?
Przecież chodziło mi o to, że poza szamponami i środkami typowo na wypadanie staram się używać tylko Waxu... To też jest chemia, więc chciałam napisać, że można sobie dla własnego dobra darować inne specyfiki, w którch skuteczność mało wierzę (skład tych sklepowych szamponów jest przeważnie ten sam, z to na co działają bardzo szerokie)
Stary 2005-10-16, 13:13   #378
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Napisane przez Myszi
Przecież chodziło mi o to, że poza szamponami i środkami typowo na wypadanie staram się używać tylko Waxu... To też jest chemia, więc chciałam napisać, że można sobie dla własnego dobra darować inne specyfiki, w którch skuteczność mało wierzę (skład tych sklepowych szamponów jest przeważnie ten sam, z to na co działają bardzo szerokie)
Oki oki ..... ale każdy szampon to chemia więc.... możesz mieć swoje zdanie, nawet mogłybyśmy się troszkę kłócić o to jeżeli jest tak, że po swojej 500-tnej wiadomości dostanę status uzależnionej ... (to niewiele mi zostało), ale nie zaśmiecajmy wątku...
Przecież wiele dziewczyn powyżej chwali Nerila, a i u mnie nie jest to pierwsza kuracja tym specyfikiem w życiu...
Mogę Ci tylko pozazdrościć że wax Ci wystarcza.... mnie niestety nie wystarcza... aha no i oczywiście jak używam waxa to nie używam pantene!
Stary 2005-10-16, 13:27   #379
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

jejku Myszi, źle Cie zrozumiałam Z tym Nerilem sorki ... już wszystko jasne...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-16, 13:52   #380
borman
Raczkowanie

GG do borman

A ja dziewczyny podam swój sposób. Stosuję szampon z olejkiem rozmarynowy firmy pollenaaroma, odżywkę do włosów robię sobie sam z odpowiedniego oleju roślinnego do którego dodaję olejki eteryczne i 10% oleju jojoba, to nakładam na włosy uprzednio umyte i zawijam ciepłym ręcznikiem (można czapkę ) po około 30min jeszcze raz myje włosy dwa razy. Nie susze suszrką. Oczywiście unikam stresu, polecam herbatkę z pokrzywy do picia i sama pokrzywę do płukania. Może przyda się poniższa tabelka z olejkami i olejami do włosów wypadających. jeżeli zainteresuję kogoś dalsza jej część mogę przesłać emailem
WYPADAJĄCE
6. ROZMARYNOWY
2. CYTRYNOWY
8. MARCHEWKOWY
5. BRZOZOWY
10. CYPRYSOWY
9.SZAŁWII LEKARSKIE
7. TYMIANKOWY
OLEJE ROŚLINNE
JOJOBA
WIESIOŁKOWY
1.RUMIANKU RZYMSKIEGO
3.PALMAROZOWY
4.SZAŁWII MUSZ.
borman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-16, 14:28   #381
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yola
jejku Myszi, źle Cie zrozumiałam Z tym Nerilem sorki ... już wszystko jasne...
Ja chciałam tylko dobrze poradzić Sama używam tych wszystkich Nerili, Seboradinów, Waxów
Sprawa wyjaśniona Pozdrawiam!
Stary 2005-10-16, 14:40   #382
misia_bella
Zakorzenienie

Seboradin czarna rzepa + od czasu do czasu ampułki Seboradin + maglek + mało stresu
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-16, 14:44   #383
trine
Raczkowanie

hej czyli waszym zdaniem jest jakis niezbyt drogi szampon ktrory wzmocni i odzywi włosy bo niestety Avon nie zadzialala fructis tak srednio
trine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-16, 14:48   #384
misia_bella
Zakorzenienie

Borman ja na maila bym bardzo prosiła everlayt@poczta.onet.pl
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-16, 15:08   #385
lili88
Raczkowanie

Witam Wszystkich! Czytam sobie forum juz od dawna ale dopiero teraz zdecydowałam sie udzielic Czekałam z wyrazeniem swojej opini na temat wypadania włosów do czasu aż na 100% przekonam sie ze bede mogła dobrze poradzic. I juz jestem przekonana! A tym specyfikiem, który chciałabym tu polecic jest wspominama juz wczesniej DERMENA. Uzywam jej juz ponad miesiac i własnie zaczynam drugie opakowanie. Do szamponu stosuje równiez żel z tej samej serii i dodatkowo raz w tygodniu WAX. I muszę przyznac ze efekt jest znakomity. Chodz juz jestem bardzo zadowolona narazie nie przerywam kuracji bo woski jeszcze trochke wypadaja przy myciu ale w znikomej ilosci (ok. 5-10) w porównaniu do stanu przed trzema miesiacami (ok 100 przy kazdym myciu). Wtedy byłam przerazona bo traciłam włosy w błyskawicznym tepie. Byli lekarze, badania i rózne specyfiki. Nic nie pomagało. Az trafiłam na DERMENE. To prawda ze wysusza i plącze włosy ale najwazniejsze ze zatrzymała wypadanie. Tak sobie myle ze jak juz skończe kuracje dermeną to przerzuce sie na jakis szampon nawilzajacy który przywróci włosom zadowalajacy wyglad. Wtedy juz mozna bedzie myslec o wygladze włosów bo juz nie bedzie problemu z wypadaniem. Teraz trzeba przetrzymac to sianko na glowie. Jak dla mnie warto Polecam!!!
Stary 2005-10-16, 15:43   #386
Katiqq
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Stosowałam:

1)olejek rycynowy - bez specjalnych efektów,
2)tabletki Merz Spezial 2 x dziennie, płyn Neril do wcierania w skórę głowy 1 x dziennie i takie śmieszne małe kuleczki (spiszę całą nazwę, bo qrcze nie wiem co to jest) BOIRON PARATYPHOIDINUM B, których brałam 10 sztuk 1x na 2 tygodnie pod język (koniecznie po jedzeniu) - bez efektu
3)2 łyżeczki słonecznika łuskanego + 1 łyżeczka rodzynek, zalać wrzątkiem i zjeść - jakoś nie miałam cierpliwości,
4)2 x dziennie po pół łyżeczki żelatyny i popijać to wodą gazowaną, a do tego uzupełnić poziom żelaza w organizmie - i tylko to jako tako pomaga.
Dodam, że u mnie syt. jest trochę inna, ponieważ 6 mies. temu urodziłam dziecko więc i podłoże wypadania włosów jest inne.
Stary 2005-10-16, 16:04   #387
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez Apiska
.. bo słyszałam, że naprawde pomaga i odżywi włosy
Ja uzywam od 2,5 miesiaca co 2 dni , czasem codziennie. Trzymam : zalezy od czasu, czasem 3 minuty czasem 30 minut

Efekt rewelacyjny, ale na poczatku bylo strasznie, wlosy "zjadaly" WAX-a, ciezko sie rozczesywaly i ogolnie przez ok 2 tygodnie zadnego efektu.
Puzniej to sie zmienilo, wlosy WAX-a nie "zjadaly" ladnie sie splukiwal, wlosy gladkie, blyszczace jednak staraj sie go nie wcierac mocno w glowe, poniewaz mimo wszystko wlosy sie za latwo nie rozczesuja (mam dlugie).
Super rozczesywanie to Rigenol (cena ok 36-40 zl , 500ml)

Ogolnie razem z WAX uzywam najczesciej szamponu i mgielki Radical (szampon 9 zl, mgielka ok 10 zl)
Ostatnio Seboradin (13 zl ), nafta kosmetyczna (5 zl) - i wszystko co sie nadaje na glowe, za kazdym razem cos innego

pozdrawiam
aniolek
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-16, 21:18   #388
marta1981
Przyczajenie

Question wypadajace wlosy

hej dziwczyny poradzcie mi znacie moze jakies odzywki lub domowe sposoby na wypadajace wloski prosze pomozcie mi z gory wam dziekuje pozdrawiam
marta1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-16, 21:21   #389
As!a
Raczkowanie

GG do As!a
Dot.: wypadajace wlosy

Jest o tym mnóstwo na wizażu, wystarczy użyć wyszukiwarki.
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-17, 08:03   #390
Vivien
Raczkowanie

Borman: ja też prosiłabym szczegóły na maila ehla@o2.pl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości