|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Ja za mój dałam 17 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Konto usunięte
|
No to ładnie przepłaciłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny piszcie co Wam pomaga bo chyba zgole się na 0 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jednak dermatolog... ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja kupilam sobie szampon vichy dercos i juz po kilku dniach stosowania zauwazylam ze wlosy coraz mniej mi wypadaja.Mam nadzieje ze przestana wypadac calkowicie
![]()
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli wierzysz że Ci pomoże to oczywiście...ja nie wierze więc udam się w OSTATECZNOŚCI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio wreszcie trafiłam na kogoś, kto jakoś logicznie się mną zajął... ... muszę zrobic badania podst krwi plus żelazo tarczyca i coś tam jeszcze. Mam nadzieję, że tym razem mi pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O zrobieniu badań też juz myślałam, szkoda tylko że lekarze są do tego tak nieprzychylni ![]() Jestem na etapie zapuszczania włosów (chciałabym mieć takie do łopatek, narazie mam do ramion) ale postanowiłam że jeżeli do grudnia nie uporam się ze swoim problemem to nożyczki pójdą w ruch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Ujć to muszę iść szybciutko kupic, póki jest za 17zł hihi
![]()
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zapuszczam i tez do łopatek. Teraz mam za ramiona. Tylko się martwię, bo włosów co raz mniej... Zawsze miałam taie grube i gęste, teraz pozostała mi chyba połowa z tego... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
sposob na wypdajace wlosy- sprawdzony juz przez kilka osob
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Konto usunięte
|
Bez sensu...
![]() ![]() ![]() Co do badań to straszna lipa, bo ja pierwsze co zrobiłam to poszłam do lekarza i dostałam skierowanie na morfologię, TSH, żelazo... Moja lekarka jest pod tym względem na prawdę w porządku ![]() Już to chyba pisałam w tym wątku, ale to ważne więc napiszę jeszcze raz! Na prawdę trzeba iść do lekarza, w dodatku z nastawieniem, że te badania wam się należą i nikt nie robi wam żadnej łaski ![]() Bądźcie twarde! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam kręcone, cienkie i suche włosy, a Neril powoduje, że są jeszcze bardziej splątane i wysuszone. Stosuję Neril - szampon + tonik i ze dwa trzy razy w tygodniu odżywkę henna Treatment Wax. Łykam Silicę, chociaż fryzjerka stwierdziła, że lepsze byłyby jakieś tabletki ze skrzypem, ja nie narzekam, a przynajmniej na 100% widzę że mam mocniejsze paznokcie. Kupiłam jeszcze odżywkę do spłukiwania ze złotej serii regenerującej Pantene i zamówiłam sobie serum na końcówki Avonu . Niestety to jeszcze za mało by moje włoski były dostatecznie nawilżone... jakaś odżywka bez spłukiwania... co polecacie?
O stylizacji w ogóle nie myślę na razie staram się nie obciążać i wysuszać swoich włosków - nawet suszarki nie używam. Może jednak powinnam się zaopatrzyć w jakieś cuda wzmacniające skręt cy cuś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() "Co za dużo to nie zdrowo!" Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fakt też się obawiałam, że to za dużo chemii więc zapytałam fryzjerki.... poradziła dołożyć odżywkę bez spłukiwania, ale o tą już pytam tutaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przecież wiele dziewczyn powyżej chwali Nerila, a i u mnie nie jest to pierwsza kuracja tym specyfikiem w życiu... ![]() Mogę Ci tylko pozazdrościć że wax Ci wystarcza.... mnie niestety nie wystarcza... aha no i oczywiście jak używam waxa to nie używam pantene! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Wtajemniczenie
|
jejku Myszi, źle Cie zrozumiałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
A ja dziewczyny podam swój sposób. Stosuję szampon z olejkiem rozmarynowy firmy pollenaaroma, odżywkę do włosów robię sobie sam z odpowiedniego oleju roślinnego do którego dodaję olejki eteryczne i 10% oleju jojoba, to nakładam na włosy uprzednio umyte i zawijam ciepłym ręcznikiem (można czapkę ) po około 30min jeszcze raz myje włosy dwa razy. Nie susze suszrką. Oczywiście unikam stresu, polecam herbatkę z pokrzywy do picia i sama pokrzywę do płukania. Może przyda się poniższa tabelka z olejkami i olejami do włosów wypadających. jeżeli zainteresuję kogoś dalsza jej część mogę przesłać emailem
WYPADAJĄCE 6. ROZMARYNOWY 2. CYTRYNOWY 8. MARCHEWKOWY 5. BRZOZOWY 10. CYPRYSOWY 9.SZAŁWII LEKARSKIE 7. TYMIANKOWY OLEJE ROŚLINNE JOJOBA WIESIOŁKOWY 1.RUMIANKU RZYMSKIEGO 3.PALMAROZOWY 4.SZAŁWII MUSZ. |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Sprawa wyjaśniona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Seboradin czarna rzepa + od czasu do czasu ampułki Seboradin + maglek + mało stresu
![]()
#383 |
Raczkowanie
|
hej czyli waszym zdaniem jest jakis niezbyt drogi szampon ktrory wzmocni i odzywi włosy bo niestety Avon nie zadzialala fructis tak srednio
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Borman ja na maila bym bardzo prosiła
![]()
#385 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich! Czytam sobie forum juz od dawna ale dopiero teraz zdecydowałam sie udzielic
![]() ![]()
#386 |
Przyczajenie
|
![]()
Stosowałam:
1)olejek rycynowy - bez specjalnych efektów, 2)tabletki Merz Spezial 2 x dziennie, płyn Neril do wcierania w skórę głowy 1 x dziennie i takie śmieszne małe kuleczki (spiszę całą nazwę, bo qrcze nie wiem co to jest) BOIRON PARATYPHOIDINUM B, których brałam 10 sztuk 1x na 2 tygodnie pod język (koniecznie po jedzeniu) - bez efektu 3)2 łyżeczki słonecznika łuskanego + 1 łyżeczka rodzynek, zalać wrzątkiem i zjeść - jakoś nie miałam cierpliwości, 4)2 x dziennie po pół łyżeczki żelatyny i popijać to wodą gazowaną, a do tego uzupełnić poziom żelaza w organizmie - i tylko to jako tako pomaga. Dodam, że u mnie syt. jest trochę inna, ponieważ 6 mies. temu urodziłam dziecko więc i podłoże wypadania włosów jest inne.
#387 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() Efekt rewelacyjny, ale na poczatku bylo strasznie, wlosy "zjadaly" WAX-a, ciezko sie rozczesywaly i ogolnie przez ok 2 tygodnie zadnego efektu. Puzniej to sie zmienilo, wlosy WAX-a nie "zjadaly" ladnie sie splukiwal, wlosy gladkie, blyszczace ![]() Super rozczesywanie to Rigenol ![]() Ogolnie razem z WAX uzywam najczesciej szamponu i mgielki Radical (szampon 9 zl, mgielka ok 10 zl) Ostatnio Seboradin (13 zl ), nafta kosmetyczna (5 zl) - i wszystko co sie nadaje na glowe, za kazdym razem cos innego ![]() pozdrawiam aniolek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziwczyny poradzcie mi znacie moze jakies odzywki lub domowe sposoby na wypadajace wloski prosze pomozcie mi z gory wam dziekuje pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Dot.: wypadajace wlosy
Jest o tym mnóstwo na wizażu, wystarczy użyć wyszukiwarki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Borman: ja też prosiłabym szczegóły na maila ehla@o2.pl
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.