|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Konto usunięte
|
Ja mam takie 480g "w cenie 400g", ale kupiłam je już jakiś czas temu, kosztowało wtedy właśnie koło 23 zł, a teraz widzę, że są już o parę złotych droższe
![]() Jak u Ciebie takie jest za 17, to chyba sobe u Ciebie zamówię ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Rozeznanie
|
Dot.: wypadają mi włosy
ja wlasnie zamierzam wypowiedziec wojne moim wypadajacym wlosom!!! narazie biore humawit-12 tabletek na dzien, do tego olejek rycynowy, i jeszcze seboradin i wax musze zakupic
ostatnio w aptece jakas pani strasznie zachwalala kuracje Vichy no ale niestety cena...
#394 |
Raczkowanie
|
Jejku !!, a ja kupiłam 240 g za 19 zł. To starszne !
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Mojsposób na wypadanie włosków to:
H-pantoten 2 razy dziennie Wax do blnd włosków 2 razy na tydzień zdrowsza dieta tzn. mniej słodyczy, wiecej warzyw i soków,mieso chude, otreby zbozowe, galaretki owocowe, sezamki i rózne orzeszki ![]() codziennie wcieram w skóre głowy Radical serum troche alkoholem smierdzi ale pomaga myje głowe szamponem Radical co 2 dni ampułka wcierana w skóre głowy Radical, jesli mam czas to płukam główke naparem ze skrzypu polnego ( z apteki ziołowej taki w torebkach) nie zwiazuje włosów ciasnio gumka(NAPRAWDE SZKODZI) czasem wetre w koncówki taki olejek SUBRINA aby sie nie rozdwajały troszeczke podciełam włoski ale nieznacznie pije taka owocowa cherbatke ze skrzypem (Fruit Magic) mniam mniam TE wszystkie zabiegi bardzo mi pomogły włosów coraz mniej wypada.No ale coś kosztem czegoś NIE FARBUJE WŁOSÓ JUŻ 3 MIESIĄC ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
przeczytałam cały wątek i postanowiłam zakupić dzisiaj szamponik Neril i WAX, mnie włoski wypadają od zawsze, w ilościach takich, że regularnie używam kreta do przetykania rur i codziennie zmywam podłogę w łazience. jednak po przeczytaniu waszych opini biorę się od dzisiaj za moją głowę i marne włoski z niej wyrastające
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Przez pewien czas wypadaja mi włosy!! Uzywałam rożnych domowych sposobów jednak one nie pomogły!!Wybrałam sie więc do dermatologa! Przepisał mi tonik Neril! Czy ktoś może mi coś o nim powiedzieć??Czy jest dobry i po jakim czasie widać rezultat??
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
w tym watku juz duzo osob sie na ten temat wypowiadalo, z pewnoscia znajdziesz tu odpowiedz na swoje pytanie
#399 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Pisałam to w sąsiednim wątku, ale i tu wkleić nie zaszkodzi, prawda?
![]() No więc podaję przepis na moją terapię: - kupiłam szampon, balsam i lotion Seboradin niger i używałam tego zestawu do każdego mycia włosów (codziennie lub co dwa dni) - kupiłam ampułki Seboradin niger (czternastodniowa kuracja wzmacniająca włosy - jedna ampułka na dzień - stosowałam codziennie) - raz na tydzień stosowałam (i nadal stosuję) maseczkę z: 1 żółtka, 2 łyżeczek nafty kosmetycznej, 1 łyżeczki olejku rycynowego i 1 łyżeczki soku z cytryny - to wszystko wymieszać, wetrzeć we włosy (u nasady, w skórę i na całej długości, na końcówki też). Jeśli mieszanka wychodzi zbyt mała, można proporcjonalnie zwiększyć ilość każdego składnika. - raz na tydzień Wax (ale to jest chyba lepsze na wzmocnienie niż na wypadanie włosów) - kupiłam "Wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy" (dawkowanie: 2 razy dziennie po 1 tabletce) - zobaczcie tu na samym dole: http://www.wizaz.pl/forum/showthrea...mikroe lementy Teraz mam o wiele gęstrze, nie wypadające, z nowymi odrostami, włosy. Być może ta kuracja sporo mnie kosztowała, ale mi pomogła bardzo. Serię Seboradin już skończyłam i teraz używam normalnego szamponu i odżywki Gliss Kur, w tabletkach zrobiłam sobie przerwę, a maseczki raz w tygodniu stosuję dla połysku i dobrej kondycji moich włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Przyczajenie
|
Gorąco polecam inneov, jest świetny, rewelacyjny. Gdy zaczęłam go brać podchodziłam do niego sceptycznie bo drogi no i byłam zrażona do takich specyfików bo na każdym piszą że daje efekty a później tych efektów nie widać. Po 3 miesiącach brania inneov włosy są gęstsze, nie wypadają no i ich kondycja jest super. Byłam naprawdę w rozpaczy bo po urodzeniu dziecka włosy wychodziły garściami i nic nie pomagało. Jest to drogi preparat bo kosztuje 85 zł i starcza na miesiąc ale w aptece internetowej aptecus.pl można go kupić za 74 zł. Pozdrawiam goraco i jeszcze raz polecam ten preparat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja już nie wiem co robię źle że włosy wypadają mi zamiast coraz mniej to coraz więcej
![]() czy to zły szampon, wax, a może dieta, za mało jakiejś witaminy ? zaczęłam pić skrzyp polny z myslą o jakiejś poprawie, ale nic takiego się nie zdarzyło ![]() jestem prawdę powiedziawszy coraz bardziej załamana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
kupiłam WAX 24g za 17,49zł
![]() Gdybym poszła do innej apteki zaplaciłabym jeszcze mniej ![]() WAX'u użyłam już 2 razy...Jeszcze kilka i wogole włosy nie będą mi wypadać ![]() Nawet mi się mniej przetłuszczają ![]()
#407 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
to jest koszmar
![]() ![]() nie wiem czemu teraz tak sie dzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 1 miesiącu zauważyłam,że one rzeczywiście są gęstsze. Mocniejsze też i mniej wypadały. jak dla mnie ten preparat jest nie do pobicia i gorąco go polecam.
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Ile z Was stosowało Vitapil?
Czy jest lepszy i bardziej "wartościowy" od skrzypu polnego (+witaminy i mikroelementy)... Czy warto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko najgorsze, że jak jedne z tabletek mają czegoś więcej to znowu drugiego mniej ![]() Vitapil (28 zł) ma najwięcej z wszystkich pantotenianu wapnia, kwasu PABA, witaminy PP i żelaza i myślę, że to dobrze, zawiera też cholinę i inozytol, których nie widziałam w innych tabletkach... Ale jak tu się połapać i dobrać dla siebie? Sama jeszcze nie wiem ![]() Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak narazie muszę pochwalić tabletki Humavit
![]() ![]() -jak już napisałam te tabletki - szampon Garniel Neril - tonik Garniel Neril - odżywka Treatamen Wax(ale tylko raz w tyg.) Myślę że włosy mi troszkę mniej wypadają, ale nie jestem pewna. Zobaczymy jak dłużej postosuję ![]()
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
a ja nadal nie moge zdecydowac pomiedzy dermena a nerilem, chyba zapytam pani aptekarki... ale wydaje mi sie ze an dermene padnie bo mnie ostatnio lupiez zaatakował i nie mam zamiaru go znosic.. co do tabletek to juz twardo postanowilam ze mi watroby na nie szkoda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
a swoja droga, gdybym sie na neril zdecydowala, to co lepiej dziala, szampon, odzywka, czy oba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
hmm, ja od dwoch tygodni walcze z moja postepujaca lysinka
![]() ![]() kiedys mialam podobny problem, ale pouzywalam troche waxa i dal rade ![]() ale teraz to po prostu nie wiem, co sie dzieje ![]() znowu uzywam waxa i zobaczymy, jak to bedzie tym razem. do tego lykam sobie revalid (tyle ze wysypuje zawartosc na lyzeczke, bo nie polkne czegos tak wielkiego... ![]() ![]() no i strasznie mnie zgrzalyscie na garniera. tez bym meza jutro wyslala, gdyby nie to, ze jestesmy pokloceni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja stosowałam vitapil i jeśli chodzi o włosy to efekty jego działania a działania Skrzypovity były dużo bardziej zadawalające ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Od niedawna zaczęły mi wypadać bardziej niż zwykle, więc wax u mnie nie ma wpływu na zaprzestanie wypadania włosów. Poza tym mam naprawdę bardzo zdrowe włosy. Pewnie brak witamin, albo coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.