Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-17, 10:44   #391
As!a
Raczkowanie

GG do As!a
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez Myszi
Bez sensu... Znów patrzyłam w aptece i małe opakowanie Waxu kosztowało 17 zł , a wy duże za tyle kupujecie??
Wiesz...już zwątpiłam, ile gramów ma to duże opakowanie, a ile małe?
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-17, 11:19   #392
201804200952
Konto usunięte

Ja mam takie 480g "w cenie 400g", ale kupiłam je już jakiś czas temu, kosztowało wtedy właśnie koło 23 zł, a teraz widzę, że są już o parę złotych droższe
Jak u Ciebie takie jest za 17, to chyba sobe u Ciebie zamówię

Pozdrawiam!
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-17, 20:17   #393
Ewuńka
Rozeznanie

GG do Ewuńka
Dot.: wypadają mi włosy

ja wlasnie zamierzam wypowiedziec wojne moim wypadajacym wlosom!!! narazie biore humawit-12 tabletek na dzien, do tego olejek rycynowy, i jeszcze seboradin i wax musze zakupic
ostatnio w aptece jakas pani strasznie zachwalala kuracje Vichy no ale niestety cena...

Ewuńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-18, 18:44   #394
anetkas
Raczkowanie

GG do anetkas

Jejku !!, a ja kupiłam 240 g za 19 zł. To starszne ! . Ale co tam . Najważniejsze, że na mnie to działa !!. WAX w połączeniu z NERILEM, skrzypem polnym i zdecydowanie mniejsza ilością stresu zadziałały. Co prawda, jeszcze mi trochę wypadają, ale to bez porównania z tym co działo się jeszcze miesiąc temu. Jak już wczesniej pisałam, włosy suszę suszarką codziennie a po WAXie są takie błyszczące i wyglądają na naprawdę zdrowe. To prawda, NERIL niesamowicie plącze włosy, one są wtedy w dotyku jak obrzydliwe stare siano, ale mi pomaga lekka odżywka CLAIROL Natural Volume. Myję włosy, nakładam odżywkę, myję twarz, spłukują odżywkę i jest OK. Z tym, że ja z natury mam tych włosów zdecydowanie za mało i są za cienkie. To może i łatwiej je poskromić.
anetkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 07:35   #395
Chinka-chu-min
Raczkowanie

Mojsposób na wypadanie włosków to:
H-pantoten 2 razy dziennie
Wax do blnd włosków 2 razy na tydzień
zdrowsza dieta tzn. mniej słodyczy, wiecej warzyw i soków,mieso chude, otreby zbozowe, galaretki owocowe, sezamki i rózne orzeszki kakao i gorzka czekolada ale w rozsadnych ilosciach.
codziennie wcieram w skóre głowy Radical serum troche alkoholem smierdzi ale pomaga
myje głowe szamponem Radical
co 2 dni ampułka wcierana w skóre głowy Radical, jesli mam czas to płukam główke naparem ze skrzypu polnego ( z apteki ziołowej taki w torebkach)
nie zwiazuje włosów ciasnio gumka(NAPRAWDE SZKODZI)
czasem wetre w koncówki taki olejek SUBRINA aby sie nie rozdwajały
troszeczke podciełam włoski ale nieznacznie
pije taka owocowa cherbatke ze skrzypem (Fruit Magic) mniam mniam
TE wszystkie zabiegi bardzo mi pomogły włosów coraz mniej wypada.No ale coś kosztem czegoś NIE FARBUJE WŁOSÓ JUŻ 3 MIESIĄC mam spore odrosty ale pasemka blond narazie nie sa najlepsym pomysłem. Zawsze po takim zabiegu (mimo ze u fryzjera wypadanie sie nasila ).Myśle że istotnym antidotum na te problemy sa brak stresu, zdrowy tryb życia, mało zabiegów chemicznych.Łatwo napisac a trudniej wykonać pozdrowionka dla wszystkich
Chinka-chu-min jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 10:34   #396
cléo
Rozeznanie

przeczytałam cały wątek i postanowiłam zakupić dzisiaj szamponik Neril i WAX, mnie włoski wypadają od zawsze, w ilościach takich, że regularnie używam kreta do przetykania rur i codziennie zmywam podłogę w łazience. jednak po przeczytaniu waszych opini biorę się od dzisiaj za moją głowę i marne włoski z niej wyrastające
cléo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 20:21   #397
Ana :)
Raczkowanie

Przez pewien czas wypadaja mi włosy!! Uzywałam rożnych domowych sposobów jednak one nie pomogły!!Wybrałam sie więc do dermatologa! Przepisał mi tonik Neril! Czy ktoś może mi coś o nim powiedzieć??Czy jest dobry i po jakim czasie widać rezultat??
Ana :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 20:34   #398
Ewuńka
Rozeznanie

GG do Ewuńka

w tym watku juz duzo osob sie na ten temat wypowiadalo, z pewnoscia znajdziesz tu odpowiedz na swoje pytanie

Stary 2005-10-19, 21:18   #399
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ana :)
Przez pewien czas wypadaja mi włosy!! Uzywałam rożnych domowych sposobów jednak one nie pomogły!!Wybrałam sie więc do dermatologa! Przepisał mi tonik Neril! Czy ktoś może mi coś o nim powiedzieć??Czy jest dobry i po jakim czasie widać rezultat??
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767 Tu jest jeszcze wątek podsumowujący
Stary 2005-10-20, 11:03   #400
Puniax
Rozeznanie

Pisałam to w sąsiednim wątku, ale i tu wkleić nie zaszkodzi, prawda?

No więc podaję przepis na moją terapię:
- kupiłam szampon, balsam i lotion Seboradin niger i używałam tego zestawu do każdego mycia włosów (codziennie lub co dwa dni)
- kupiłam ampułki Seboradin niger (czternastodniowa kuracja wzmacniająca włosy - jedna ampułka na dzień - stosowałam codziennie)
- raz na tydzień stosowałam (i nadal stosuję) maseczkę z: 1 żółtka, 2 łyżeczek nafty kosmetycznej, 1 łyżeczki olejku rycynowego i 1 łyżeczki soku z cytryny - to wszystko wymieszać, wetrzeć we włosy (u nasady, w skórę i na całej długości, na końcówki też). Jeśli mieszanka wychodzi zbyt mała, można proporcjonalnie zwiększyć ilość każdego składnika.
- raz na tydzień Wax (ale to jest chyba lepsze na wzmocnienie niż na wypadanie włosów)
- kupiłam "Wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy" (dawkowanie: 2 razy dziennie po 1 tabletce) - zobaczcie tu na samym dole:
http://www.wizaz.pl/forum/showthrea...mikroe lementy

Teraz mam o wiele gęstrze, nie wypadające, z nowymi odrostami, włosy. Być może ta kuracja sporo mnie kosztowała, ale mi pomogła bardzo. Serię Seboradin już skończyłam i teraz używam normalnego szamponu i odżywki Gliss Kur, w tabletkach zrobiłam sobie przerwę, a maseczki raz w tygodniu stosuję dla połysku i dobrej kondycji moich włosów.
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 11:08   #401
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewuńka
ja wlasnie zamierzam wypowiedziec wojne moim wypadajacym wlosom!!! narazie biore humawit-12 tabletek na dzien, do tego olejek rycynowy, i jeszcze seboradin i wax musze zakupic
ostatnio w aptece jakas pani strasznie zachwalala kuracje Vichy no ale niestety cena...
Może daj sobie narazie spokój z Waxem, bo on na początku wzmoży wypadanie włosów. Lepiej sobie kup coś na wypadające włosy, np różne produkty Seboradin lub Neril (toniki, szampony, balsamy...). A Waxu możesz używać już kiedy włosy przestaną lecieć, w celu poprawy kondycji włosów.
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 11:21   #402
iwonia11
Przyczajenie

Gorąco polecam inneov, jest świetny, rewelacyjny. Gdy zaczęłam go brać podchodziłam do niego sceptycznie bo drogi no i byłam zrażona do takich specyfików bo na każdym piszą że daje efekty a później tych efektów nie widać. Po 3 miesiącach brania inneov włosy są gęstsze, nie wypadają no i ich kondycja jest super. Byłam naprawdę w rozpaczy bo po urodzeniu dziecka włosy wychodziły garściami i nic nie pomagało. Jest to drogi preparat bo kosztuje 85 zł i starcza na miesiąc ale w aptece internetowej aptecus.pl można go kupić za 74 zł. Pozdrawiam goraco i jeszcze raz polecam ten preparat.
iwonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 12:10   #403
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonia11
Gorąco polecam inneov, jest świetny, rewelacyjny. Gdy zaczęłam go brać podchodziłam do niego sceptycznie bo drogi no i byłam zrażona do takich specyfików bo na każdym piszą że daje efekty a później tych efektów nie widać. Po 3 miesiącach brania inneov włosy są gęstsze, nie wypadają no i ich kondycja jest super. Byłam naprawdę w rozpaczy bo po urodzeniu dziecka włosy wychodziły garściami i nic nie pomagało. Jest to drogi preparat bo kosztuje 85 zł i starcza na miesiąc ale w aptece internetowej aptecus.pl można go kupić za 74 zł. Pozdrawiam goraco i jeszcze raz polecam ten preparat.
czy ktoś jeszce stosował inneov? nie na wypadanie włosów po ciąży ale ogólnie aby je wzmocnić?
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 12:30   #404
smerfeta01
Zakorzenienie

Dziewczyny ja już nie wiem co robię źle że włosy wypadają mi zamiast coraz mniej to coraz więcej
czy to zły szampon, wax, a może dieta, za mało jakiejś witaminy ?
zaczęłam pić skrzyp polny z myslą o jakiejś poprawie, ale nic takiego się nie zdarzyło
jestem prawdę powiedziawszy coraz bardziej załamana
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 12:38   #405
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beliczek
czy ktoś jeszce stosował inneov? nie na wypadanie włosów po ciąży ale ogólnie aby je wzmocnić?
Właśnie też chciałabym więcej opinii, bo to jednak drogie i nie chciałabym się zawieść

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-20, 13:34   #406
Apiska
Zakorzenienie

kupiłam WAX 24g za 17,49zł
Gdybym poszła do innej apteki zaplaciłabym jeszcze mniej

WAX'u użyłam już 2 razy...Jeszcze kilka i wogole włosy nie będą mi wypadać
Nawet mi się mniej przetłuszczają
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-20, 14:41   #407
Ewuńka
Rozeznanie

GG do Ewuńka

Cytat:
Napisane przez Puniax
Może daj sobie narazie spokój z Waxem, bo on na początku wzmoży wypadanie włosów. Lepiej sobie kup coś na wypadające włosy, np różne produkty Seboradin lub Neril (toniki, szampony, balsamy...). A Waxu możesz używać już kiedy włosy przestaną lecieć, w celu poprawy kondycji włosów.
hmm... skoro tak mowisz to skorzystam z rady

Stary 2005-10-20, 14:43   #408
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
Dziewczyny ja już nie wiem co robię źle że włosy wypadają mi zamiast coraz mniej to coraz więcej
czy to zły szampon, wax, a może dieta, za mało jakiejś witaminy ?
zaczęłam pić skrzyp polny z myslą o jakiejś poprawie, ale nic takiego się nie zdarzyło
jestem prawdę powiedziawszy coraz bardziej załamana
Wiem co czujesz. Ja mam tak samo,czasem brakuje mi sił. Już ostatnio zauważyłam poprawę i nagle znowu 5 tysięcy kudłów w wannie i na ubraniach. Nie poddawaj się! Nie jesteś sama z takim problemem. Musimy się wspierać!
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-21, 09:12   #409
smerfeta01
Zakorzenienie

to jest koszmar a najgorsze jest to, że zawsze miałam zdrowe włosy i nigdy przenigdy mi nie wypadały
nie wiem czemu teraz tak sie dzieje
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-21, 12:11   #410
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Ja również stosowałam-co prawda wytrwałam tylko przez miesiąc,bo to drogie i w tym miesiącu zeszłam na vitapil, ale w nastepnym zamiarzam znó go zacząć brac i stosować kurację przez 6 mięsięcy.
Po 1 miesiącu zauważyłam,że one rzeczywiście są gęstsze. Mocniejsze też i mniej wypadały. jak dla mnie ten preparat jest nie do pobicia i gorąco go polecam.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-21, 13:04   #411
beoneself
Zakorzenienie

Ile z Was stosowało Vitapil?
Czy jest lepszy i bardziej "wartościowy" od skrzypu polnego (+witaminy i mikroelementy)...
Czy warto? Czy skuteczny? Jaka cena?

beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-21, 14:05   #412
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beoneself
Czy jest lepszy i bardziej "wartościowy" od skrzypu polnego (+witaminy i mikroelementy)...

Ja właśnie też szukam nowych tabletek (po H-Pantotenie i Skrzypowicie)... Analizuję sobie ostatnio ich składy, bo nie wiem na jakie się zdecydować
Tylko najgorsze, że jak jedne z tabletek mają czegoś więcej to znowu drugiego mniej A ja w sumie tak do końca nie wiem czego mi brakuje przecież.
Vitapil (28 zł) ma najwięcej z wszystkich pantotenianu wapnia, kwasu PABA, witaminy PP i żelaza i myślę, że to dobrze, zawiera też cholinę i inozytol, których nie widziałam w innych tabletkach...
Ale jak tu się połapać i dobrać dla siebie? Sama jeszcze nie wiem

Pozdrawiam!
Stary 2005-10-21, 15:27   #413
lulina
Wtajemniczenie

Ja jak narazie muszę pochwalić tabletki Humavit . Ciężko określić jak na włosy działa, ale super dizała na paznokci,więc na włosy pewnie też. Od miesiąca biore te tabletki a pazury mam twarde jak nigdy. A co do włosów to:
-jak już napisałam te tabletki
- szampon Garniel Neril
- tonik Garniel Neril
- odżywka Treatamen Wax(ale tylko raz w tyg.)

Myślę że włosy mi troszkę mniej wypadają, ale nie jestem pewna. Zobaczymy jak dłużej postosuję

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-21, 20:09   #414
paoolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Złośnica81
Aguś - a co najmniej raz w tygodnniu na parę godzin? Ja trzymałam minumum 5, przeważnie do 8 godzin...Co drugie mycie. Efekty były gdzieś po 6 tygodniach, jak jeszcze skróciłam włosy do ramon, to dziennie wypadało do 5 włosów...
jak sie robi ta rycyne na wlosy?? ja robilam nafta kosmetyczna i nic nie dalo
paoolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-21, 23:28   #415
e_w_u
Raczkowanie

a ja nadal nie moge zdecydowac pomiedzy dermena a nerilem, chyba zapytam pani aptekarki... ale wydaje mi sie ze an dermene padnie bo mnie ostatnio lupiez zaatakował i nie mam zamiaru go znosic.. co do tabletek to juz twardo postanowilam ze mi watroby na nie szkoda...
e_w_u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-21, 23:44   #416
e_w_u
Raczkowanie

a swoja droga, gdybym sie na neril zdecydowala, to co lepiej dziala, szampon, odzywka, czy oba?
e_w_u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 01:31   #417
Germini
Zakorzenienie

hmm, ja od dwoch tygodni walcze z moja postepujaca lysinka na forum trafilam dopiero wczoraj, wiec moglam sobie co nieco poczytac

kiedys mialam podobny problem, ale pouzywalam troche waxa i dal rade
ale teraz to po prostu nie wiem, co sie dzieje
znowu uzywam waxa i zobaczymy, jak to bedzie tym razem. do tego lykam sobie revalid (tyle ze wysypuje zawartosc na lyzeczke, bo nie polkne czegos tak wielkiego... ) - i nie wiem, jak z wlosami (tzn poprawy jeszcze nie zauwazylam), ale pazurki mi wzmocnilo

no i strasznie mnie zgrzalyscie na garniera. tez bym meza jutro wyslala, gdyby nie to, ze jestesmy pokloceni
Germini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 18:36   #418
yaminishi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beoneself

Ja stosowałam vitapil i jeśli chodzi o włosy to efekty jego działania a działania Skrzypovity były dużo bardziej zadawalające
yaminishi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 18:44   #419
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Apiska
kupiłam WAX 24g za 17,49zł
Gdybym poszła do innej apteki zaplaciłabym jeszcze mniej

WAX'u użyłam już 2 razy...Jeszcze kilka i wogole włosy nie będą mi wypadać
Nawet mi się mniej przetłuszczają
Też używam waxu, tylko od dwóch miesięcy. Włosy mam bardzo zdrowe, ale farbuję je i mam naturalnie kręcone. Z tego powodu są suche.
Od niedawna zaczęły mi wypadać bardziej niż zwykle, więc wax u mnie nie ma wpływu na zaprzestanie wypadania włosów.
Poza tym mam naprawdę bardzo zdrowe włosy. Pewnie brak witamin, albo coś

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 19:00   #420
ad_asia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yaminishi
Ja stosowałam vitapil i jeśli chodzi o włosy to efekty jego działania a działania Skrzypovity były dużo bardziej zadawalające

zgadzam się z Tobą
ad_asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości