Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-30, 12:52   #4291
Wiolka525
Rozeznanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Dziewczyny znalazłam w necie serię do włosów wypadających NUTRICAP,
http://www.aptekawsieci.pl/go/_searc...words=nutricap
może wiecie coś o jej efektywności? Jest jeszcze szampon
http://www.zdrowko.com.pl/sklep,1772...,207548,0.html
Z góry dzięki za wszelkie informacje.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 14:32   #4292
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam w necie serię do włosów wypadających NUTRICAP,
http://www.aptekawsieci.pl/go/_searc...words=nutricap
może wiecie coś o jej efektywności? Jest jeszcze szampon
http://www.zdrowko.com.pl/sklep,1772...,207548,0.html
Z góry dzięki za wszelkie informacje.

Też jestem ciekawa, chociaż ten opis na stronie produktu jest tak ubogi, że albo nie ma producent co o nim napisać, albo pod tymi 2-ma nazwami składników, które nazywa chowa się jakiś zwykły roślinny krzaczek, któremu nadano tylko dziwną nazwę, żeby brzmiało bardzo naukowo i sprawiało wrażenie super odkrycia

Ale...., może się mylę.
Stary 2007-09-30, 21:20   #4293
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
a co to za efekt odbicia?
Efekt odbicia polega na tym ,że dany lek na początku pomoże i jest skuteczny, ale po jego odstawieniu, droga przez mękę rozpoczyna się ze zdwojoną siłą z powodu braku składników z danego leku.
Czyli może i przestałyby włosy wypadać na początku, a po skończeniu kuracji, wypadłoby ich więcej niż ta kuracja ich uratowała.
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale wytłumaczyłam

gaagatko czy taki efekt wystąpił po Loxonie?

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 21:26   #4294
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Efekt odbicia polega na tym ,że dany lek na początku pomoże i jest skuteczny, ale po jego odstawieniu, droga przez mękę rozpoczyna się ze zdwojoną siłą z powodu braku składników z danego leku.
Czyli może i przestałyby włosy wypadać na początku, a po skończeniu kuracji, wypadłoby ich więcej niż ta kuracja ich uratowała.
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale wytłumaczyłam

gaagatko czy taki efekt wystąpił po Loxonie?
dziękuję za wytłumaczenie
Stary 2007-09-30, 21:57   #4295
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
dziękuję za wytłumaczenie
Ależ proszę bardzo

Stary 2007-10-01, 11:32   #4296
Wiolka525
Rozeznanie

W tym tygodniu skończę łykać revalid. Miałam 90 tabletek, zastanawiam się czy kupić go ponownie. Nie zauważyłam jeszcze rezultatów, jednak takie pojawiają sie po ok.3 miesiacach. Myślę też o wspomnianym wcześniej praparacie NUTRICAP, który ukierunkowany jest typowo na włosy, a nie jak wiekszość na skórę i paznokcie.
Znalazłam w necie opinie wystawioną przez Mojra87
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...cap#post869827
Dziewczyny może któraś z Was miała kiedyś styczność z tymi tabletkami, bądź serum i szamponem Nutricap?Nie są to tanie preparaty, będę wdzięczna za info.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 12:50   #4297
IWoOnA18
Raczkowanie

mi sie wydaje ze kazdemu wypadaja włosy, nio ale troche to wnerwiajace no jak myje sie glowe a tu tyle włosow wyszlo...ja zaczelam uzywac Dove i nawet roche mi pomaga oczywiscie musze jeszcze zakupic jakies tabletki bo odzywic sie od wewnatrz tez trzeba
ACHTUNG!
15.08.08
IWoOnA18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 13:22   #4298
jusii
Rozeznanie

[QUOTE=zrozpaczona77;53976 53]Mam pytanie czy ktoś używał szamponu Pregaine-wyczytałam od nim dużo pochlebnych komentarzy czy ktoś może używał?????

Może zadziała też na ten łojotok skóry głowy?

[QUOTE]
Ja używałam i byłam zadowolona
Teraz zmieniłam na H-Pantonten bo słyszałam że nie wolno długo używać jednego szamponu i ten mi nie odpowiada więc na dniach chyba wrócę do Pregaine

Cytat:
Kiedyś używałam Pregaine, byłam zadowolona, całkiem o nim zapomnialam, chyba do niego powrócę. Szampon ten dobrze oczyszczał skórę głowy, zarazem był delikatny dla włosów, nie powodował plątania ich.
...
Tak ten szampon jest delikatny i chyba taki trzeba stosować pzry wypadających włosach a oprócz tego jakieś wcierki pzreciw wypadaniu

[QUOTE=Anuska77;5415031]
Cytat:
Uzywalam tego szamponu przez jakis czas (z polecenia dermatologa) i dla mnie zadna rewelacja. Owszem jest delikatny ale wcale nie zmniejsza nadmiernego przetluszczania sie wlosow, wlosy po nim plataly sie (bez odzywki sie nie obeszlo). Po nim przerzucialm sie na ziolowe i one bardziej mi odpowiadaja. Pregaine nie jest tani i ma mala buteleczke (jak na moje dlugie wlosy) wiec zbankrutowalabym stosujac go ciagle...
Pregaine kosztuje ok 22 zł ale starcza na bardzo długo Jest w formie gęstego żelu i wystarcza mała ilośc żeby szampon dobrze się pienił Ja jedna butelke miałam przez ponad 3 m-ce codziennego mycia włosów 2 razy
Teraz od 2 tyg używam H-pantonten i zużyłam juz 1/3 butelki
Stary 2007-10-01, 13:43   #4299
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
A olej mineralny nie jest podobny do nafty kosmetycznej? Obydwie rzeczy kojarzą mi się z ropą naftową.....
Pewnie się mylę
Masz rację . Olej mineralny i nafta to produkty destylacji ropy naftowej.
Stary 2007-10-01, 15:18   #4300
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IWoOnA18 Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze kazdemu wypadaja włosy, nio ale troche to wnerwiajace no jak myje sie glowe a tu tyle włosow wyszlo...ja zaczelam uzywac Dove i nawet roche mi pomaga oczywiscie musze jeszcze zakupic jakies tabletki bo odzywic sie od wewnatrz tez trzeba
Ten nowy Dove przeciw wypadaniu włosów??
Hmmm, też się nad nim zastanawiałam, ale widziałam, że ma wysoko w składzie sls-y, a to podobno nie jest za dobre dla włosów, zresztą ogólnie ciężko znaleźć szampon, który tego nie ma...i już sama nie wiem...

Stary 2007-10-01, 15:29   #4301
cini_mini
Raczkowanie

odnosnie lojotoku, wczesniej ktos sie pytal ale teraz juz nie pamietam kto...

ja myje wlosy co drugi dzien i to niestety juz jest lojotok stwierdzony przez dermatologa
tez myslalam ze lojotok to wtedy jak sie przetluszczaja z dnia na dzien albo tego samego dnia a co drugi dzien to bez przesady, lekkie przetluszczenie, ale niestety nie..

sprawdzcie testosteron, androgeny nasilaja lojotok, tlusta cere, dodatkowe wloski w innych, niepozadanych miejscach. Przy czym to nie musi byc wcale wielki wąs czy inne mega owłosienie, male pojedyncze wloski tez zostaly mi zaliczone jako nadmierne owlosienie
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 15:40   #4302
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
odnosnie lojotoku, wczesniej ktos sie pytal ale teraz juz nie pamietam kto...
ja myje wlosy co drugi dzien i to niestety juz jest lojotok stwierdzony przez dermatologa
tez myslalam ze lojotok to wtedy jak sie przetluszczaja z dnia na dzien albo tego samego dnia a co drugi dzien to bez przesady, lekkie przetluszczenie, ale niestety nie..
sprawdzcie testosteron, androgeny nasilaja lojotok, tlusta cere, dodatkowe wloski w innych, niepozadanych miejscach. Przy czym to nie musi byc wcale wielki wąs czy inne mega owłosienie, male pojedyncze wloski tez zostaly mi zaliczone jako nadmierne owlosienie
Hmmm, czyli być może tu leży mój problem, ciekawe co powie mój dermatolog...czy potwierdzi tą teorię. Zobaczymy...
Jakie masz zalecenia?

Stary 2007-10-01, 16:03   #4303
cini_mini
Raczkowanie

dermatologicznie - mam jakas apteczna wcierke do skory glowy

ale problemem sa hormony - jestem w fazie badan endokrynologicznych takich bardzo dokladnych, bo androgeny to nie tylko testosteron, za jakis czas odbieram wszystkie wyniki i wtedy pewnie dostane jakies leki. Trzeba tez zauwazyc ze testosteron i inne androgeny moga byc w normie ale np. estrogeny (czyli hormony zenskie) sa na nizszym poziomie i zastaje zaklocona rownowaga hormonalna i wtedy tez wlosy moga wypadac.

ja robie wszystkie badania i bardzo dokladne, bo doszlam do wniosku ze nie bede bujala sie z tymi wlosami, wcierkami, witaminkami, szamponami i badaniami miesiacami.

ja juz jestem stara d...a ale wiele mlodych dziewczyn ma zaburzenia hormonalne, torbielki na jajnikach, zaburzenia miesiaczkowania,za wysoka prolaktyne,PCO, niedoczynnosc(nadczynnosc ) tarczycy- tu tez moze tkwic problem.. I tu chodzi o wlasnie takie wypadanie wloskow wielomiesieczne. Bo wiadomo ze te traktowane prostownicami, odchudzaniem, anemia itp. to szybciej wracaja do normy.
Stary 2007-10-01, 16:18   #4304
virka
Zakorzenienie

Cytat:
dermatologicznie - mam jakas apteczna wcierke do skory glowy

ale problemem sa hormony - jestem w fazie badan endokrynologicznych takich bardzo dokladnych, bo androgeny to nie tylko testosteron, za jakis czas odbieram wszystkie wyniki i wtedy pewnie dostane jakies leki. Trzeba tez zauwazyc ze testosteron i inne androgeny moga byc w normie ale np. estrogeny (czyli hormony zenskie) sa na nizszym poziomie i zastaje zaklocona rownowaga hormonalna i wtedy tez wlosy moga wypadac.

ja robie wszystkie badania i bardzo dokladne, bo doszlam do wniosku ze nie bede bujala sie z tymi wlosami, wcierkami, witaminkami, szamponami i badaniami miesiacami.

ja juz jestem stara d...a ale wiele mlodych dziewczyn ma zaburzenia hormonalne, torbielki na jajnikach, zaburzenia miesiaczkowania,za wysoka prolaktyne,PCO, niedoczynnosc(nadczynnosc ) tarczycy- tu tez moze tkwic problem.. I tu chodzi o wlasnie takie wypadanie wloskow wielomiesieczne. Bo wiadomo ze te traktowane prostownicami, odchudzaniem, anemia itp. to szybciej wracaja do normy.
Ja już raczej też nie zaliczam się do "młodych dziewczyn"
Teraz jak pójdę do dermatologa, to postaram się wyciągnąć od niego jak najwięcej skierowań na badania...

Stary 2007-10-01, 16:33   #4305
gaagatka
Raczkowanie

Ja też w najbliższym czasie pójdę na badania hormonalne. Zbadam sobie poziom: estradiolu (E2), progesteronu, prolaktyny, testosteron i TSH.

Ktoś by coś jeszcze polecił do tej listy?

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 16:52   #4306
cini_mini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja już raczej też nie zaliczam się do "młodych dziewczyn"
Teraz jak pójdę do dermatologa, to postaram się wyciągnąć od niego jak najwięcej skierowań na badania...
no ja chcialam zwrocic uwage mlodych dziewczyn zeby przyjrzaly sie swojemu cialu i organizmowi

ale my, te "starsze" dziewczyny tez przechodzimy przez faze roznych zaburzen..
Ja po prostu od razu skojarzylam wlosy z lekkimi zaburzeniami miesiaczkowymi i dlatego od razu poszukalam sobie endokrynologa, bo mysle ze nawet moja niezla ginekolozka nie poradzilaby sobie z tymi wszystkimi hormonami.
Stary 2007-10-01, 17:01   #4307
cini_mini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Ja też w najbliższym czasie pójdę na badania hormonalne. Zbadam sobie poziom: estradiolu (E2), progesteronu, prolaktyny, testosteron i TSH.

mysle ze wybralas super. Ja moze dodalabym androgeny nadnerczowe - androstendion i i DHEA - nie wiem czy one strasznie drogie, bo ja hurtem robilam, ale jak masz sie juz i tak wykosztowac to lepiej miec pelna diagnoze.
Jezeli wyjdzie cos nie tak, to napisz, ostatnio duzo "siedze" w hormonach to moze cos doradze. Jest np. tak ze powinno sie znalezc przyczyne podwyzszonego poziomu testosteronu a nie leczyc standardowo i troche w ciemno. TSH na granicach normy tez nalezy zbadac dokladniej, robiac kolejne badania.
Stary 2007-10-01, 17:10   #4308
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Ja po prostu od razu skojarzylam wlosy z lekkimi zaburzeniami miesiaczkowymi
Właśnie !!!! nawet nie wiesz jakie to jest ważne zdanie ... niewiele kobiet zwraca uwagę na te dwa objawy jednocześnie...

u mnie też jak mam akurat zaburzenia miesiączki to i włosy lecą ... podejrzane oczywiście są hormony ... tylko ze jestem w kropce bo np. cerę mam jak pupcia niemowlaczka i sie nie przetłuszcza ... ... więc ciekawe które hormony są winne (bo jak cera ładna to nie androgeny) ... już sama nie wiem

Cytat:
mysle ze wybralas super. Ja moze dodalabym androgeny nadnerczowe - androstendion i i DHEA - nie wiem czy one strasznie drogie, bo ja hurtem robilam, ale jak masz sie juz i tak wykosztowac to lepiej miec pelna diagnoze.
Jezeli wyjdzie cos nie tak, to napisz, ostatnio duzo "siedze" w hormonach to moze cos doradze. Jest np. tak ze powinno sie znalezc przyczyne podwyzszonego poziomu testosteronu a nie leczyc standardowo i troche w ciemno. TSH na granicach normy tez nalezy zbadac dokladniej, robiac kolejne badania.
O właśnie androstendion też ... dobry pomysł..
Na badania idę w przyszłym tygodniu ... zobaczymy co wyjdzie.. od razu napiszę

ale DHEA chyba nie jest taki konieczny ... na razie listę wzbogacę o androstendion, niestety ide prywatnie więc się wykosztuję

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-10-04 o 07:47 Powód: post pod postem
gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 17:12   #4309
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość

Cytat:
Wszystkie te hormony sobie spiszę idąc z wizytą do dermatologa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 18:13   #4310
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja zmagam sie z wysokim testosteronem i bardzo obnizonym estrogenem. biore go w tabletkach (anty - jasmin) na razie nie zauwazylam roznicy w wypadaniu wlosow ale cera juz sie poprawia. cale szczescie nie mam poki co PCO, wiec nie jest zle Dziewczyny wiem ze to juz sie powtarza ktorys raz, ale robcie sobie badania hormonow. to jest bardzo wazne a tak malo zauwazane przez lekarzy...
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 19:10   #4311
cini_mini
Raczkowanie

Virka, oczywiscie zycze Ci bardzo dobrego dermatologa ale szczerze mowiac ja nie bardzo wierze ze pomoze Ci w hormonach, nawet w zleceniach odpowiednich badan. Albo rob na wlasna reke albo zapisz sie do endokrynologa. To wyzsza szkola jazdy

kosmita77 - jak dlugo bierzesz anty? Ja pewnie sie tez bez nich nie obejde, ale zobacze po wynikach skad ten moj podwyzszony testosteron ( z jajnikow, czy nadnerczy, jak z nadnerczy anty nie wystarczy...)

gaagatka - o DHEA duzo czytalam,ze to drugi obok androstendionu nadnerczowy, moja endo mi go zlecila, ostatnio jak bylam na tych kompleksowych badaniach co mowilam (w szpitalu) tez go robili, co prawda jeszcze kilka innych tez ale co do tamtych moja wiedza troche za mala zeby sie dzielic..
Stary 2007-10-02, 10:53   #4312
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Virka, oczywiscie zycze Ci bardzo dobrego dermatologa ale szczerze mowiac ja nie bardzo wierze ze pomoze Ci w hormonach, nawet w zleceniach odpowiednich badan. Albo rob na wlasna reke albo zapisz sie do endokrynologa. To wyzsza szkola jazdy
Też nie jestem dobrze nastawiona na jakąś super pomoc i jeśli to się potwierdzi, to jak najbardziej udam się do endokrynologa , ale pewnie o dobrego też nie będzie łatwo...

Stary 2007-10-02, 11:27   #4313
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
no wlasnie ja zmagam sie z wysokim testosteronem i bardzo obnizonym estrogenem. biore go w tabletkach (anty - jasmin) na razie nie zauwazylam roznicy w wypadaniu wlosow ale cera juz sie poprawia. cale szczescie nie mam poki co PCO, wiec nie jest zle Dziewczyny wiem ze to juz sie powtarza ktorys raz, ale robcie sobie badania hormonow. to jest bardzo wazne a tak malo zauwazane przez lekarzy...
Kosmitko,dokładnie.tez uwazam,ze badania to podstawa i od tego trzeba zacząć. Przeglądnęłam ostatnio moje wyniki i nie znalazłam tam badania na androgeny. Mozliwe,ze coś u mnie nie w porządku (z tymi androgenami) bo cera się przetłuszcza (włosy tez?) i czasem wyskakują mi bolesne guzki.Reszta badań ok (z wyjątkiem prolaktyny).
W przyszłym tygodniu idę do endokrynologa.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2007-10-02, 11:33   #4314
virka
Zakorzenienie

Angi daj znać jak będziesz po

Stary 2007-10-03, 08:03   #4315
Iwona M
Przyczajenie

Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

Rewelacyjnie działa napar z kłączy tataraku!Mama mojej koleżanki zasnęła kiedyś z rozjaśniaczem na głowie i została z gołą poparzoną skórą.Tatarak uratował ją przed kompletnym wyłysieniem.
Iwona M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 08:41   #4316
anna42
Raczkowanie

Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

Cytat:
Napisane przez kokuryu Pokaż wiadomość
Alien---> ze zniszczonych włosów nie zrobisz zdrowych, muszą odrosną wtedy będą dobrze wyglądały. Najlepszymi środkami odżywczymi jest olejek rycykowy i pokrzywa, ale ty już to wiesz, bo wiele razy na ten temat rozmawiałaś. Wystarczy być wytrwałą i stosować te środki, a rezultaty będą zachwycające.
Olejek rycynowy jest dobry na skórę głowy - systematycznie stosowany działa wznmacniajaco na cebulki włosowe, ale same włosy po prostu wysusza. Na włosy polecany jest olej kokosowy, jojoba - te są najlepsze.
anna42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 15:02   #4317
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dziewczyny, zmieniłam w poniedziałek lekarza pierwszego kontaktu i dziś poszłam na wizyte (bo niestety nadal mam wahania temperatury 36,5-37,3 po tym jak się przeziębiłam 3 tygodnie temu :/ ). Powiedziałam pani doktor ze bardzo wypadają mi włosy i nic nie pomaga oraz że biorę tablety anty a pani doktor powiedziała, że nawet jeśli by to miało oznaczać katorgi dla mojego chłopaka muszę sobie zrobić chociaż półroczną przerwe od tabletek, bo skoro wypadają mi włosy to może to oznaczać, że mam problemy z hormonami a gdyby przy badaniu wyszło coś niepokojącego to ona mnie skieruje do specjalistycznej przychodni w Łodzi. Byłam w szoku, że tak profesjonalnie podeszła do sprawy :szokniestety mój poprzedni lekarz był dobry ale tylko w wypisywaniu recept na mnóstwo witaminek ). Dała mi też skierowanie na pełne badanie moczu, morfologię oraz OB (bo nadal ten stan podgorączkowy u mnie wraca a co ciekawe, wyższątemperaturę mam rano niż wieczorem ). Więc w piątek zrobię te badania a w przyszłą środę umówiłam się na kolejną wizytę żeby pani doktor sprawdziła wyniki.

No i niestety ale przez jakiś czas trzeba się będzie bez sexiku obyć (oczywiście dopiero jak skończę obecny listek ) ale mój TŻ już wcześniej mi mówił, że jeśli zdecyduję się odstawić tabletki to on nie będzie się sprzeciwiał, bo to dla mojego dobra. Ale troche się boję, bo wiele dziewczyn w miesiąc po odstawieniu zaobserwowało większe wypadanie niż normalnie (ciekawe ile to będzie u mnie włosów :szok: pewnie koło 300-400 skoro normalnie ponad 200 ) ale jeśli to pomoże mi w ustaleniu czemu tak wypadają, to jakoś przecierpię najwyżej obetne się na krótko i zamiast chodzić do fryzjera kupię ładną perukę

BTW. odstawiłam Belisse bo mnie wysypało na czole i plecach jak cholera przez jakiś tydzień nie będę też brała Vitapilu, żeby nadmiar skrzypu polnego ze mnie "zszedł"

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 17:51   #4318
nitek
Raczkowanie

Ja musze sie z wami podzielic smutna(dla mnie) wiadomoscia....Otoz po wizycie u kolejnej dermatolog(tym razem prof.-wiec przypuszczam,ze jakas wiedze z tego zakresu posiada-powiedziala mi,ze wlosy leczy sie JEDYNIE tabletkami (tzn witaminami).A ze ja juz chyba wszystkie bralam to mam sobie sprowadzic z niemec(za 500zl) tabletki.Jesli one nie pomoga to juz nic(tak przynajmniej powiedziala...).No i ze wszystkie wcierki sa nic niewarte-bo jedyne leki zewnetrzne to loxon i alpicort.A z szamponow to ewentualnie dermena i vichy...No i za te wiadomosci zaplacilam 150 zl za wizyte...wiec docencie to,ze napisalam o tym
Aczkolwiek jakos trudno mi uwierzyc,ze tylko tabletki sa skuteczne...z drugiej strony moze tylko ona byl uczciwa i pozbawila mnie nadziei
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 18:04   #4319
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
Ja musze sie z wami podzielic smutna(dla mnie) wiadomoscia....Otoz po wizycie u kolejnej dermatolog(tym razem prof.-wiec przypuszczam,ze jakas wiedze z tego zakresu posiada-powiedziala mi,ze wlosy leczy sie JEDYNIE tabletkami (tzn witaminami).A ze ja juz chyba wszystkie bralam to mam sobie sprowadzic z niemec(za 500zl) tabletki.Jesli one nie pomoga to juz nic(tak przynajmniej powiedziala...).No i ze wszystkie wcierki sa nic niewarte-bo jedyne leki zewnetrzne to loxon i alpicort.A z szamponow to ewentualnie dermena i vichy...No i za te wiadomosci zaplacilam 150 zl za wizyte...wiec docencie to,ze napisalam o tym
Aczkolwiek jakos trudno mi uwierzyc,ze tylko tabletki sa skuteczne...z drugiej strony moze tylko ona byl uczciwa i pozbawila mnie nadziei
Czyli zadna nowosc jesli chodzi o lekarzy. Ja tez w to nie wierze, zeby chodzilo tylko i wylacznie o witaminy. Profesor czy nie profesor niech ich wszystkich...przepraszam ale mi lekarze kojarza sie tylko ze zlewka pacjenta. Jak bardzo trudno trafic na lekarza z prawdziwego zdarzenia...150 zl hmmm bardzo duzo plus koszty tabletek 500zl...bardzo ciekawie. Czemu mnie to nie dziwi??? Tez mialam propozycje wydania 500 zl na suplementy po zrobieniu komputerowej analizy wlosa ale nie skorzystalam i nie zamierzam.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 19:04   #4320
cini_mini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
o matko jedyna!
nitek a badania wszystkie robilas? ze sie tak przypne do tych hormonalnych - tarczyca, jajnikowe,nadnerczowe,do tego poziom zelaza

wiesz,mnie specjalnie opinia pani doktor nie dziwi, w sumie to lekarz dermatolog, co se bedzie glowe zaprzatala hormonami na przyklad..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości