|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Dziewczyny znalazłam w necie serię do włosów wypadających NUTRICAP,
http://www.aptekawsieci.pl/go/_searc...words=nutricap może wiecie coś o jej efektywności? Jest jeszcze szampon http://www.zdrowko.com.pl/sklep,1772...,207548,0.html Z góry dzięki za wszelkie informacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem ciekawa, chociaż ten opis na stronie produktu jest tak ubogi, że albo nie ma producent co o nim napisać, albo pod tymi 2-ma nazwami składników, które nazywa chowa się jakiś zwykły roślinny krzaczek, któremu nadano tylko dziwną nazwę, żeby brzmiało bardzo naukowo i sprawiało wrażenie super odkrycia ![]() Ale...., może się mylę.
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Efekt odbicia polega na tym ,że dany lek na początku pomoże i jest skuteczny, ale po jego odstawieniu, droga przez mękę rozpoczyna się ze zdwojoną siłą
![]() Czyli może i przestałyby włosy wypadać na początku, a po skończeniu kuracji, wypadłoby ich więcej niż ta kuracja ich uratowała. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale wytłumaczyłam ![]() gaagatko czy taki efekt wystąpił po Loxonie?
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
#4296 |
Rozeznanie
|
W tym tygodniu skończę łykać revalid. Miałam 90 tabletek, zastanawiam się czy kupić go ponownie. Nie zauważyłam jeszcze rezultatów, jednak takie pojawiają sie po ok.3 miesiacach. Myślę też o wspomnianym wcześniej praparacie NUTRICAP, który ukierunkowany jest typowo na włosy, a nie jak wiekszość na skórę i paznokcie.
Znalazłam w necie opinie wystawioną przez Mojra87 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...cap#post869827 Dziewczyny może któraś z Was miała kiedyś styczność z tymi tabletkami, bądź serum i szamponem Nutricap?Nie są to tanie preparaty, będę wdzięczna za info. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Raczkowanie
|
mi sie wydaje ze kazdemu wypadaja włosy, nio ale troche to wnerwiajace no jak myje sie glowe a tu tyle włosow wyszlo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4298 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=zrozpaczona77;53976 53]Mam pytanie czy ktoś używał szamponu Pregaine-wyczytałam od nim dużo pochlebnych komentarzy czy ktoś może używał?????
Może zadziała też na ten łojotok skóry głowy ![]() [QUOTE] Ja używałam i byłam zadowolona ![]() Teraz zmieniłam na H-Pantonten bo słyszałam że nie wolno długo używać jednego szamponu i ten mi nie odpowiada więc na dniach chyba wrócę do Pregaine ![]() Cytat:
[QUOTE=Anuska77;5415031] Cytat:
Teraz od 2 tyg używam H-pantonten i zużyłam juz 1/3 butelki ![]()
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, też się nad nim zastanawiałam, ale widziałam, że ma wysoko w składzie sls-y, a to podobno nie jest za dobre dla włosów, zresztą ogólnie ciężko znaleźć szampon, który tego nie ma...i już sama nie wiem...
![]() |
#4301 |
Raczkowanie
|
odnosnie lojotoku, wczesniej ktos sie pytal ale teraz juz nie pamietam kto...
ja myje wlosy co drugi dzien i to niestety juz jest lojotok stwierdzony przez dermatologa ![]() tez myslalam ze lojotok to wtedy jak sie przetluszczaja z dnia na dzien albo tego samego dnia a co drugi dzien to bez przesady, lekkie przetluszczenie, ale niestety nie.. sprawdzcie testosteron, androgeny nasilaja lojotok, tlusta cere, dodatkowe wloski w innych, niepozadanych miejscach. Przy czym to nie musi byc wcale wielki wąs czy inne mega owłosienie, male pojedyncze wloski tez zostaly mi zaliczone jako nadmierne owlosienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie masz zalecenia?
![]() |
#4303 |
Raczkowanie
|
dermatologicznie - mam jakas apteczna wcierke do skory glowy
ale problemem sa hormony - jestem w fazie badan endokrynologicznych takich bardzo dokladnych, bo androgeny to nie tylko testosteron, za jakis czas odbieram wszystkie wyniki i wtedy pewnie dostane jakies leki. Trzeba tez zauwazyc ze testosteron i inne androgeny moga byc w normie ale np. estrogeny (czyli hormony zenskie) sa na nizszym poziomie i zastaje zaklocona rownowaga hormonalna i wtedy tez wlosy moga wypadac. ja robie wszystkie badania i bardzo dokladne, bo doszlam do wniosku ze nie bede bujala sie z tymi wlosami, wcierkami, witaminkami, szamponami i badaniami miesiacami. ja juz jestem stara d...a ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jak pójdę do dermatologa, to postaram się wyciągnąć od niego jak najwięcej skierowań na badania...
![]() |
#4305 |
Raczkowanie
|
Ja też w najbliższym czasie pójdę na badania hormonalne. Zbadam sobie poziom: estradiolu (E2), progesteronu, prolaktyny, testosteron i TSH.
Ktoś by coś jeszcze polecił do tej listy? ![]()
![]() |
#4306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale my, te "starsze" dziewczyny tez przechodzimy przez faze roznych zaburzen.. Ja po prostu od razu skojarzylam wlosy z lekkimi zaburzeniami miesiaczkowymi i dlatego od razu poszukalam sobie endokrynologa, bo mysle ze nawet moja niezla ginekolozka nie poradzilaby sobie z tymi wszystkimi hormonami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezeli wyjdzie cos nie tak, to napisz, ostatnio duzo "siedze" w hormonach to moze cos doradze. Jest np. tak ze powinno sie znalezc przyczyne podwyzszonego poziomu testosteronu a nie leczyc standardowo i troche w ciemno. TSH na granicach normy tez nalezy zbadac dokladniej, robiac kolejne badania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie też jak mam akurat zaburzenia miesiączki to i włosy lecą ... podejrzane oczywiście są hormony ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na badania idę w przyszłym tygodniu ... zobaczymy co wyjdzie.. od razu napiszę ![]() ale DHEA chyba nie jest taki konieczny ... na razie listę wzbogacę o androstendion, niestety ide prywatnie więc się wykosztuję ![]()
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-04 o 07:47 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Raczkowanie
|
Virka, oczywiscie zycze Ci bardzo dobrego dermatologa ale szczerze mowiac ja nie bardzo wierze ze pomoze Ci w hormonach, nawet w zleceniach odpowiednich badan. Albo rob na wlasna reke albo zapisz sie do endokrynologa. To wyzsza szkola jazdy
![]() kosmita77 - jak dlugo bierzesz anty? Ja pewnie sie tez bez nich nie obejde, ale zobacze po wynikach skad ten moj podwyzszony testosteron ( z jajnikow, czy nadnerczy, jak z nadnerczy anty nie wystarczy...) gaagatka - o DHEA duzo czytalam,ze to drugi obok androstendionu nadnerczowy, moja endo mi go zlecila, ostatnio jak bylam na tych kompleksowych badaniach co mowilam (w szpitalu) tez go robili, co prawda jeszcze kilka innych tez ale co do tamtych moja wiedza troche za mala zeby sie dzielic.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W przyszłym tygodniu idę do endokrynologa. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Angi daj znać jak będziesz po
![]()
#4315 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
Rewelacyjnie działa napar z kłączy tataraku!Mama mojej koleżanki zasnęła kiedyś z rozjaśniaczem na głowie i została z gołą poparzoną skórą.Tatarak uratował ją przed kompletnym wyłysieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zmieniłam w poniedziałek lekarza pierwszego kontaktu i dziś poszłam na wizyte (bo niestety nadal mam wahania temperatury 36,5-37,3 po tym jak się przeziębiłam 3 tygodnie temu :/ ). Powiedziałam pani doktor ze bardzo wypadają mi włosy i nic nie pomaga oraz że biorę tablety anty a pani doktor powiedziała, że nawet jeśli by to miało oznaczać katorgi dla mojego chłopaka
![]() ![]() ![]() ![]() No i niestety ale przez jakiś czas trzeba się będzie bez sexiku obyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BTW. odstawiłam Belisse bo mnie wysypało na czole i plecach jak cholera ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
Ja musze sie z wami podzielic smutna(dla mnie) wiadomoscia.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aczkolwiek jakos trudno mi uwierzyc,ze tylko tabletki sa skuteczne...z drugiej strony moze tylko ona byl uczciwa i pozbawila mnie nadziei |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nitek a badania wszystkie robilas? ze sie tak przypne do tych hormonalnych - tarczyca, jajnikowe,nadnerczowe,do tego poziom zelaza wiesz,mnie specjalnie opinia pani doktor nie dziwi, w sumie to lekarz dermatolog, co se bedzie glowe zaprzatala hormonami na przyklad.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.