Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-04, 16:22   #4351
ewakowalczyk
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Więc zacznij stosować to wielocytowanie, bo mam wrażenie że chcesz sobie postów nabić i pewnie inne dziewczyny które czytają ten wątek też mają takie wrażenie. Po prostu naciśnij przy wszystkich postach na który chcesz odpowiedzieć przycisk "+ a następnie przycisk Odpowiedz i wtedy problmeu nie będzie. A takto naprawdę trochę podejrzanie to wygląda
zrobi sie, co prawda nie rozumiem stwierdzenia nabic sobie postow, ale to nic moje rozkojarzenie jestczesto przyczyna wrogosci i problemow
ewakowalczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 18:11   #4352
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i jestem bardzo rozczarowana
Pani doktor się bardzo spieszyła i wizyta przebiegła niemalże w biegu...
Po opisaniu problemu, pierwsze pytanie zabrzmiało, czy w ostatnim czasie był jakiś silny stres, kolejne czy wypada więcej włosów niż 100 i czy widzę wyraźne zmniejszenie ilości włosów (na wszystkie pytanie pada odpowiedź tak).
Pani doktor tylko kiwa głową...
Więc jej mówię, że słyszałam, że łojotok może być za to odpowiedzialny a mnie się bardzo przetłuszczają włosy, na drugi dzień po umyciu włosy są tłuste, nadal kiwa głową...(już myślałam, że ma taki tik...) Pytam czy to może być łojotok, nadal kiwa głową... Zapisała skierowanie na badania (morfologia+płytki, żelazo i tarczyca), pytałam jeszcze o hormony, to powiedziała, że to później, najpierw te podstawowe, bo zazwyczaj tam leży problem. Jak przyjdą wyniki i będzie coś źle, to zadzwoni, a jak nie to mam przyjść za miesiąc.
Zapisała na kartce i mówi, że mam zażywać revalid 3x1 (wcześniej powiedziałam jej, że zażywam Vitapil), rano kazała wcierać Loxon 5%, a na noc dała do wcierania Spirytus Valtera (do zrobienia, na przetłuszczanie). Koniec (dla niej). Pytam czy mam ten Vitapil odstawić, skoro zapisała mi Revalid (powiedziała, że skoro już kupiłam Vitapil to mam go skończyć, a później kupić Revalid...i tak nie kupię, ale spytałam z ciekawości ). Wracam do tego łojotoku, czy sam fakt przetłuszczonych włosów na drugi dzień wystarczy do zdiagnozowania łojotoku (tradycyjnie kiwa głową i dodaje, że przetłuszczanie włosów też sprzyja wypadaniu).
Na zakończenie, z ciekawości jeszcze zapytałam co sądzi, czy poleca o stosowania domowych środków, takich jak nafta lub sok z pokrzywy, powiedziała, że nie (do tego kiwnęła głową...na nie, tak dla odmiany ) i stwierdziła, że to co przepisała wystarczy...
Po takich "rzetelnych" informacjach, stwierdziłam, że odpuszczam i poszukam innego dermatologa
Jak same widzicie, nic konkretnego.
Oczywiście przeanalizuję stosowanie Loxonu i tego spirytusu Valtera, ale najpierw poczytam jakieś opinie.

Rozpisałam się, ale chciałam Wam oddać atmosferę tej "wspaniałej" wizyty.

Poczytaj, cały wątek jest o metodach do stosowania na wypadające włosy, w razie pytań, pomożemy
Ech.. z tymi lekarzami. Mnie rowniez tak Pani dermatolog "załatwila". To chyba norma.
Natomiast ja znowu mam problem z wlosami. Otoz odkad moja coreczka poszla do przedszkola to zczęla chorowac, no i ja sila rzeczy razem z nia. Od trzech tygodni caly czas cos: katar, bol gardla i tak naokraglo. Kupilam Lewitan z melissa ( to tak w ramach aby byc mniej nerwowa) i zastanawiam sie czy mi to pomoze. Jak sadzicie?
mamawiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 19:18   #4353
IIserenityII
Raczkowanie

Żeby tak z nóg wypadały jak z głowy

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace...
IIserenityII jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 19:51   #4354
zrozpaczona77
Przyczajenie

Cytat:
Ja już po wizycie i jestem bardzo rozczarowana
Pani doktor się bardzo spieszyła i wizyta przebiegła niemalże w biegu...
Po opisaniu problemu, pierwsze pytanie zabrzmiało, czy w ostatnim czasie był jakiś silny stres, kolejne czy wypada więcej włosów niż 100 i czy widzę wyraźne zmniejszenie ilości włosów (na wszystkie pytanie pada odpowiedź tak).
Pani doktor tylko kiwa głową...
Więc jej mówię, że słyszałam, że łojotok może być za to odpowiedzialny a mnie się bardzo przetłuszczają włosy, na drugi dzień po umyciu włosy są tłuste, nadal kiwa głową...(już myślałam, że ma taki tik...) Pytam czy to może być łojotok, nadal kiwa głową... Zapisała skierowanie na badania (morfologia+płytki, żelazo i tarczyca), pytałam jeszcze o hormony, to powiedziała, że to później, najpierw te podstawowe, bo zazwyczaj tam leży problem. Jak przyjdą wyniki i będzie coś źle, to zadzwoni, a jak nie to mam przyjść za miesiąc.
Zapisała na kartce i mówi, że mam zażywać revalid 3x1 (wcześniej powiedziałam jej, że zażywam Vitapil), rano kazała wcierać Loxon 5%, a na noc dała do wcierania Spirytus Valtera (do zrobienia, na przetłuszczanie). Koniec (dla niej). Pytam czy mam ten Vitapil odstawić, skoro zapisała mi Revalid (powiedziała, że skoro już kupiłam Vitapil to mam go skończyć, a później kupić Revalid...i tak nie kupię, ale spytałam z ciekawości ). Wracam do tego łojotoku, czy sam fakt przetłuszczonych włosów na drugi dzień wystarczy do zdiagnozowania łojotoku (tradycyjnie kiwa głową i dodaje, że przetłuszczanie włosów też sprzyja wypadaniu).
Na zakończenie, z ciekawości jeszcze zapytałam co sądzi, czy poleca o stosowania domowych środków, takich jak nafta lub sok z pokrzywy, powiedziała, że nie (do tego kiwnęła głową...na nie, tak dla odmiany ) i stwierdziła, że to co przepisała wystarczy...
Po takich "rzetelnych" informacjach, stwierdziłam, że odpuszczam i poszukam innego dermatologa
Jak same widzicie, nic konkretnego.
Oczywiście przeanalizuję stosowanie Loxonu i tego spirytusu Valtera, ale najpierw poczytam jakieś opinie.

Poczytaj, cały wątek jest o metodach do stosowania na wypadające włosy, w razie pytań, pomożemy
No to w sumie standard każdy dermatolog tak do sprawy podchodzi
ale nadal zastanawia mnie fakt dlaczego lekarze na pierwszej wizycie bez rozpoznania przyczyny i przed zrobieniem badań przepisują Loxon i alpicort
zrozpaczona77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 20:18   #4355
cini_mini
Raczkowanie

Ja od bardzo dawna mam przetłuszczajace sie wlosy, wiele lat temu byly normalne, tzn. mylam jak juz stwierdzilam ze pewnie sa brudne, ale widac tego nigdy nie bylo.Moglam nie myc i tydzien.
Potem cos sie zmienilo i musialam myc co 2-3 dni, ale sie tym specjalnie nie przejelam. Nigdy nadmiernie nie wypadaly.
Teraz przetluszczaja sie tak samo jak od lat, leca jak szalone, dermatolog stwierdzil lojotok, zreszta sama tez juz zrozumialam ze to to, do tego podwyzszony testosteron..

Kto oprocz Kosmitki obniza testosteron? jak sie lecza PCO-wiczki (oprocz olejku Amla)

Virka - ja z Loxonem bym sie wstrzymala do zakonczenia wszystkich badan. Skoro lekarz mowi ze problem predzej tkwi w tarczycy lub morfologii, niz w babskich(meskich) hormonach to po cholere dala Ci loxon, ech..

a ten spirytus - to co to, nie slyszalam?

Ja mam dermatologa jutro)
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 20:39   #4356
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
Ja od bardzo dawna mam przetłuszczajace sie wlosy, wiele lat temu byly normalne, tzn. mylam jak juz stwierdzilam ze pewnie sa brudne, ale widac tego nigdy nie bylo.Moglam nie myc i tydzien.
Potem cos sie zmienilo i musialam myc co 2-3 dni, ale sie tym specjalnie nie przejelam. Nigdy nadmiernie nie wypadaly.
Teraz przetluszczaja sie tak samo jak od lat, leca jak szalone, dermatolog stwierdzil lojotok, zreszta sama tez juz zrozumialam ze to to, do tego podwyzszony testosteron..

Kto oprocz Kosmitki obniza testosteron? jak sie lecza PCO-wiczki (oprocz olejku Amla)

Virka - ja z Loxonem bym sie wstrzymala do zakonczenia wszystkich badan. Skoro lekarz mowi ze problem predzej tkwi w tarczycy lub morfologii, niz w babskich(meskich) hormonach to po cholere dala Ci loxon, ech..

Ja mam dermatologa jutro)
też się spytaj co poradzić na łojotok. Może wreszcie twój dermatolog coś rzeczowego powie. Ja do dermatologa się wybiorę znów w listopadzie, bo wtedy to pewnie po odstawieniu tabletek zdąży mnie wysypać syfkami no i może przycisne o ten łojotok.

Puki co jutro ide z rana na badania (mocz, morfologia, OB) a w środę pani dr powie mi czy wszystko ok z tymi wynikami. Zostalo 8 tabletek anty
Stary 2007-10-04, 21:34   #4357
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IIserenityII Pokaż wiadomość
Żeby tak z nóg wypadały jak z głowy
Oj, święte słowa

Cytat:

A ten Loxon, to jest związany z hormonami?
Prawdę mówiąc nie podejrzewam tarczycy i morfologii, bo te wyniki zawsze miałam książkowe, ale oczywiście sprawdzę.

Jeśli chodzi o ten spirytus to też pierwszy raz usłyszałam, powiedziała tylko, że to na przetłuszczanie jest i do zrobienia, jutro pójdę do apteki o rozszyfrowanie składników

virka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-05, 08:25   #4358
cini_mini
Raczkowanie

No ja tez mam taka spirytusowa wcierke na lojotok, moze to cos w tym stylu..

Virka, dzialanie Loxonu polega na zatrzymywaniu i odwracaniu procesu miniaturyzacji mieszkow wlosowych, co ma miejsce w lysieniu androgenowym, czyli wypadaniu wlosow na tle hormonalnym (ale nie tarczycowym, tylko wlasnie zaburzeniach miedzy zenskimi i meskimi hormonami-glownie gdy za duzo testosteronu, ktory ma takie niszczycielskie dzialanie). Jest to leczenie wspomagajace, dzialajace bezposrednio na skore glowy, ale problemu i tak trzeba sie pozbyc wewnatrz, tzn. uregulowac poziom hormonow. Dlatego tak duzo dziewczyn pisalo ze po odstawieniuLoxonu problem wracal czesto ze zdwojona sila, bo co mialo wypasc znow wypadalo a dodatkowo to co odroslo. Jak dalej hormony nieuregulowane to Loxon dziala tylko w czasie ciaglego stosowania. Byly tez glosy ze Loxon ani nie pomogl ani nie zaszkodzil - no jak przyczyna wypadania byla inna..
Z tego co czytam to widze ze dermatolodzy tak czy siak standardowo, bez badan zapisuja Loxon i Alpicort-e(ten z kolei ma w sobie estrogeny), ja nie do konca jestem przekonana ze to wlascie postepowanie.
Stary 2007-10-05, 08:34   #4359
virka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tez mam taka spirytusowa wcierke na lojotok, moze to cos w tym stylu..

Virka, dzialanie Loxonu polega na zatrzymywaniu i odwracaniu procesu miniaturyzacji mieszkow wlosowych, co ma miejsce w lysieniu androgenowym, czyli wypadaniu wlosow na tle hormonalnym (ale nie tarczycowym, tylko wlasnie zaburzeniach miedzy zenskimi i meskimi hormonami-glownie gdy za duzo testosteronu, ktory ma takie niszczycielskie dzialanie). Jest to leczenie wspomagajace, dzialajace bezposrednio na skore glowy, ale problemu i tak trzeba sie pozbyc wewnatrz, tzn. uregulowac poziom hormonow. Dlatego tak duzo dziewczyn pisalo ze po odstawieniuLoxonu problem wracal czesto ze zdwojona sila, bo co mialo wypasc znow wypadalo a dodatkowo to co odroslo. Jak dalej hormony nieuregulowane to Loxon dziala tylko w czasie ciaglego stosowania. Byly tez glosy ze Loxon ani nie pomogl ani nie zaszkodzil - no jak przyczyna wypadania byla inna..
Z tego co czytam to widze ze dermatolodzy tak czy siak standardowo, bez badan zapisuja Loxon i Alpicort-e(ten z kolei ma w sobie estrogeny), ja nie do konca jestem przekonana ze to wlascie postepowanie.
Kochana, dziękuję Ci pięknie za wyczerpującą informację
To po tym co przeczytałam, na pewno nie zastosuję tego Loxonu, i jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu o braku kompetencji pani doktor...
Sama sobie zaprzecza, mówi co innego, robi co innego, ehhh, zdenerwowałam się

Stary 2007-10-05, 10:28   #4360
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zrozpaczona77 Pokaż wiadomość
No to w sumie standard każdy dermatolog tak do sprawy podchodzi
ale nadal zastanawia mnie fakt dlaczego lekarze na pierwszej wizycie bez rozpoznania przyczyny i przed zrobieniem badań przepisują Loxon i alpicort
Dokladnie tak wygladaly moje wizyty u dermatologOW (odwiedzilam paru). A podchodza do pacjenta tak a nie inaczej bo maja zlewke, w koncu problem wypadania wymaga dluzszego skupienia sie i zastanowienia co jest jego przyczyna, a to juz za duzo dla lekarza. Jaki z tego wniosek?? Nie pomozesz sobie sam to lekarz tym bardziej Ci nie pomoze.
Cytat:
Oj, święte słowa

A ten Loxon, to jest związany z hormonami?
Prawdę mówiąc nie podejrzewam tarczycy i morfologii, bo te wyniki zawsze miałam książkowe, ale oczywiście sprawdzę.

Jeśli chodzi o ten spirytus to też pierwszy raz usłyszałam, powiedziała tylko, że to na przetłuszczanie jest i do zrobienia, jutro pójdę do apteki o rozszyfrowanie składników
Tak z androgenowymi. Mialam taki spirytus (z biostymina i witamina chyba B) wlosy pogorszyly sie i wcale nie zmniejszylo to wypadania, anasililo tylko przetluszczanie. Loxonu do dzis nie zaryzykowalam choc mialam przepisywany przy okazji kazdej wizyty u dermatologa (2 i 5%). Nie odwazylam sie nawet na 2%..
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 11:00   #4361
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Dokladnie tak wygladaly moje wizyty u dermatologOW (odwiedzilam paru). A podchodza do pacjenta tak a nie inaczej bo maja zlewke, w koncu problem wypadania wymaga dluzszego skupienia sie i zastanowienia co jest jego przyczyna, a to juz za duzo dla lekarza. Jaki z tego wniosek?? Nie pomozesz sobie sam to lekarz tym bardziej Ci nie pomoze.

Tak z androgenowymi. Mialam taki spirytus (z biostymina i witamina chyba B) wlosy pogorszyly sie i wcale nie zmniejszylo to wypadania, anasililo tylko przetluszczanie. Loxonu do dzis nie zaryzykowalam choc mialam przepisywany przy okazji kazdej wizyty u dermatologa (2 i 5%). Nie odwazylam sie nawet na 2%..
tez mialam jakis spiryt z biostymina na przemian, skora z glowy mi sie zluszczyla, platami, przetluszczanie sie zmniejszylo i wypadanie troche tez, ale wlosy dostaly co swoje, raczej przy dluzszych wlosach nie polecam, albo moco dbac o wlosy, duzo, duzo nawilzac, do tego spirytu i biostyminy milam tabletki, chyba mediovit, na recepte, one nie sa na wlosy ale maja wszystkie potrzbene skladniki, wg ulotki pomagaja na odtluszczenie watroby, pod koniec opakowania bolala mnie watroba caly czas, coz skutki uboczne...

[quote=una creatura bella;5448302]Serio? Możesz wkleić skład?
oto sklad cosmetic kerosene, Canola Oil, Polmolein Oil, perfume, Amla Extract, TBHQ, C.I.47000, C.I.61565, C.I.26100, oczywisice wiekszosci nie rozumiem, na nowszym opakowaniu zamiast kerosene jest lighr liquid parafine-reszta bez zmian

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Serio? Możesz wkleić skład?

Ile ten olejek kosztuje w UK?

Ja stosuję go dość regularnie, ale żeby miał pomagać na wypadanie włosów na tle PCO...Jakoś nie chce mi się wierzyć .
Wiem jedno, włosy super błyszczą, są miękkie i fajnie się układają.
[quote=una creatura bella;5448302]Serio? Możesz wkleić skład?
oto sklad cosmetic kerosene, Canola Oil, Polmolein Oil, perfume, Amla Extract, TBHQ, C.I.47000, C.I.61565, C.I.26100, oczywisice wiekszosci nie rozumiem, na nowszym opakowaniu zamiast kerosene jest lighr liquid parafine-reszta bez zmian

no to znowu mie sie dostanie za jakies nabijanie postow, ale nie wyszlo mi chyba wielocytowanie, prosze o wybaczenie i nie wylewanie kublow na glowe, ponowie probe i w koncu wyjdzie

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-10-05 o 11:15 Powód: post pod postem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-05, 11:18   #4362
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

polaczylam, ale nauczyc sie musisz, bo watek robi sie mniej przejrzysty

przy kazdym poscie, ktory chcesz zacytytowac, musisz kliknac w opcje wielkocytowania, zaswieci sie na czerwono, potem dajesz "odpowiedz". a jak nie jestes pewna, czy sie dobrze zacytuje, to wlacz podglad wiadomosci
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 11:52   #4363
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
polaczylam, ale nauczyc sie musisz, bo watek robi sie mniej przejrzysty

przy kazdym poscie, ktory chcesz zacytytowac, musisz kliknac w opcje wielkocytowania, zaswieci sie na czerwono, potem dajesz "odpowiedz". a jak nie jestes pewna, czy sie dobrze zacytuje, to wlacz podglad wiadomosci
dziekuje
Stary 2007-10-05, 12:09   #4364
cini_mini
Raczkowanie

ewakowalczyk-mowilas ze wlosy Ci wypadaly przy okazji PCO, co stosowalas zatem na to, przeciez to sie leczy hormonalnie+ewentualnie inne leki. Sam olejek Ci pomogl??
Stary 2007-10-05, 12:25   #4365
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewakowalczyk
Hmm, mój skład jest bardziej rozbudowany: Mineral Oil, Vegetable Oil, Sesam Oil, Canola Oil, Peanut Oil, Cottonseed Oil, Palmolein Oil, Oil Extract of Amla, Yellow 12700, Red 12160, Green 61666, Parfum Antlex.

Czyli tak jak mówiłam wcześniej: olej mineralny + mieszanka olejów roślinnych + ekstrakt z amli + barwniki + substancja zapachowa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-05, 12:49   #4366
levante
Zadomowienie

Wiecie, ja już n i e m a m s i ł y włosy lecą jak oszalałe niedługo będę łysaserio
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 13:15   #4367
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
ewakowalczyk-mowilas ze wlosy Ci wypadaly przy okazji PCO, co stosowalas zatem na to, przeciez to sie leczy hormonalnie+ewentualnie inne leki. Sam olejek Ci pomogl??
leczyli mnie diana44, i luteina potem, do tego alpicort, potrem regaine, potem priimax, potem lek robiony, nie dostawalam innych hormonow bo moj lekarz stwierdzil, ze jak bede chciala zajsc w ciaze to dopiero wtedy zastosuje typowa kuracje na pco, a najpierw i tak powinnam sporbowac z ciazej zajsc, odstawilam wkoncu wszystko i poszlam na metode silvy, po 6 mies okres sie wyregulowal, hormony tez zaczely sie stabilizowac, nie mialam jeszcze tak 'zgrubialych'jajinkow jak w ciezkich przypadakach pco, wiec postanowilam, bo nic nie pomagalo odstwic wszystko i czekac, nie twierze, ze olejek pomaga na pco, mnie pomogl jako jedyna rzecz, pomaga tez mojej mamie(menopauza) jesli jest to ciezki przypadek pco nie weim czy zadziala najwazniejsze, ze to jest naturalne nie wpywa zle na caly organizm, stosuje nadal
Stary 2007-10-05, 13:50   #4368
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość

Ja na ten Loxon też na pewno się nie zdecyduję.
Zamierzam postawić na naturalność (wszelkie ziółka + nafta, tylko muszę się wziąć za siebie i stosować regularnie chyba nawet zdecyduję się na naftę nieoczyszczoną ) Jak widzę prześwity nad czołem, to wpadam w depresję :cry :
A o grubości "kucyka" już nie wspomnę, za niedługo chyba całkiem zniknie

Odebrałam te wyniki z morfologii (płytki, żelazo i tarczyca) i wszystko jest super w normie.
Co dalej?? Endokrynolog i hormony??

Stary 2007-10-05, 14:08   #4369
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Hmm, mój skład jest bardziej rozbudowany: Mineral Oil, Vegetable Oil, Sesam Oil, Canola Oil, Peanut Oil, Cottonseed Oil, Palmolein Oil, Oil Extract of Amla, Yellow 12700, Red 12160, Green 61666, Parfum Antlex.

Czyli tak jak mówiłam wcześniej: olej mineralny + mieszanka olejów roślinnych + ekstrakt z amli + barwniki + substancja zapachowa.
zgdonie z tym co mowi moj przyjaciel Sukhpreet to amla jest najwazniejsza, czyli indian gooseberry, czyli agrest, oni nawet kroja go i zalewaja na noc potem uzywaja tej wody do mycia glowy, w Indiach i jak narazie tylko tam w UK nie znalazlam, jest czysy olejek z amli Brahmi amla, zamowilam sobie bede miec dopiero w grudniu jak sukhpreet pojedzie do domu, a co Ty sadzisz o tym skladzie, ja sie nie znam, ale skoro pytasz zapewne wiesz wiecej, czy udalo ci sie dotrzec do tego co to jest canola, reszta w Twoim olejku wydaje sie byc super, jesli poczytac co jest dobre dla wlosow to sezam i orzechy ziemne jak najbardziej

Cytat:
Ja na ten Loxon też na pewno się nie zdecyduję.
Zamierzam postawić na naturalność (wszelkie ziółka + nafta, tylko muszę się wziąć za siebie i stosować regularnie chyba nawet zdecyduję się na naftę nieoczyszczoną ) Jak widzę prześwity nad czołem, to wpadam w depresję :cry :
A o grubości "kucyka" już nie wspomnę, za niedługo chyba całkiem zniknie

Odebrałam te wyniki z morfologii (płytki, żelazo i tarczyca) i wszystko jest super w normie.
Co dalej?? Endokrynolog i hormony??
lekarzy trzeba zliczyc, ja tez doszlam do momentu, ze przezycilam sie tylko na naturalne rzeczy, w Posce stosowalam rzepe czarna, poprostu wyciskalam sok i na glowe, piecze i smierdzi ale pomaga, do tego maska z jajakk, rycyny, nafty, i cytryny, maska pieknie odrzywia wlosy, jesli znajdziesz rzepe to sprobuj, koniecznie potem umyj glowe kilka razy, zapach dlugo sie utrzymuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-05, 14:15   #4370
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewakowalczyk Pokaż wiadomość
lekarzy trzeba zliczyc, ja tez doszlam do momentu, ze przezycilam sie tylko na naturalne rzeczy, w Posce stosowalam rzepe czarna, poprostu wyciskalam sok i na glowe, piecze i smierdzi ale pomaga, do tego maska z jajakk, rycyny, nafty, i cytryny, maska pieknie odrzywia wlosy, jesli znajdziesz rzepe to sprobuj, koniecznie potem umyj glowe kilka razy, zapach dlugo sie utrzymuje
Jeśli tylko uda mi się znaleźć rzepę, to spróbuję, dzięki za przepis

Stary 2007-10-05, 14:27   #4371
louix
Przyczajenie

ja wracam po roku - w rozpaczy, to co myślałam pomogło rok temu - teraz nie odnosi skutku, znów badania itd, dajcie proszę proporcje tych żółtek z naftą i cytryną - już wszystkiego się łapię...
w tym tempie za kilka dni nic mi nie zostanie na głowie...
louix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 14:33   #4372
virka
Zakorzenienie

Zależy od długości włosów.
Jakie masz długie włosy?

Ale możesz dać jedno żółtko, ćwierć buteleczki nafty (nawet troszkę mniej) i łyżeczkę olejku rycynowego, jak się okaże za mało to zawsze można dorobić.
Po pierwszym razie będziesz wiedziała ile jest Ci potrzebne.

Stary 2007-10-05, 14:42   #4373
cini_mini
Raczkowanie

Cytat:
leczyli mnie diana44, i luteina potem, do tego alpicort, potrem regaine, potem priimax, potem lek robiony, nie dostawalam innych hormonow bo moj lekarz stwierdzil, ze jak bede chciala zajsc w ciaze to dopiero wtedy zastosuje typowa kuracje na pco, a najpierw i tak powinnam sporbowac z ciazej zajsc, odstawilam wkoncu wszystko i poszlam na metode silvy, po 6 mies okres sie wyregulowal, hormony tez zaczely sie stabilizowac, nie mialam jeszcze tak 'zgrubialych'jajinkow jak w ciezkich przypadakach pco, wiec postanowilam, bo nic nie pomagalo odstwic wszystko i czekac, nie twierze, ze olejek pomaga na pco, mnie pomogl jako jedyna rzecz, pomaga tez mojej mamie(menopauza) jesli jest to ciezki przypadek pco nie weim czy zadziala najwazniejsze, ze to jest naturalne nie wpywa zle na caly organizm, stosuje nadal
ciekawe to co piszesz.. moze w sumie hormony Ci sie uregulowaly i to sie tak zbieglo w czasie ze stosowaniem olejku. Oleje roslinne ogolnie sa bardzo zdrowe, przynajmniej wiem o ich wewnetrznym korzystnym wplywie, moze i zewnetrznie tez sa tak dobre, kto wie..
Ja tez nie mam zgrubialych jajnikow, miesiaczki mam regualrne, urodzilam bez problemow w przeciagu 11 lat dwoje dzieci, ale lekarze cos tam PCO przebakuja

Virka, slonko, a cos Cie jeszcze niepokoi oprocz wloskow? Powiedz mi jak dlugo i ile Ci wypada? A jak miesiaczki, nadprogramowe wloski w innych miejscach?, cera, masz problem z nadwaga, rodzilas? Przepraszam jak juz o tym pisalas, ale tu tak szybko stronki leca, ze ciezko zapamietac
Stary 2007-10-05, 15:01   #4374
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
ciekawe to co piszesz.. moze w sumie hormony Ci sie uregulowaly i to sie tak zbieglo w czasie ze stosowaniem olejku. Oleje roslinne ogolnie sa bardzo zdrowe, przynajmniej wiem o ich wewnetrznym korzystnym wplywie, moze i zewnetrznie tez sa tak dobre, kto wie..
Ja tez nie mam zgrubialych jajnikow, miesiaczki mam regualrne, urodzilam bez problemow w przeciagu 11 lat dwoje dzieci, ale lekarze cos tam PCO przebakuja

Virka, slonko, a cos Cie jeszcze niepokoi oprocz wloskow? Powiedz mi jak dlugo i ile Ci wypada? A jak miesiaczki, nadprogramowe wloski w innych miejscach?, cera, masz problem z nadwaga, rodzilas? Przepraszam jak juz o tym pisalas, ale tu tak szybko stronki leca, ze ciezko zapamietac
nie weim czy powinnam odpisywac bo cytujesz moj post ale pozniej kierujesz sie do virki, to to co jest dla virki zostawie, worce do olejku, pewnie racja jest ze wszystko sie zbieglo w czasie, ale ten olejek okazal sie dla mnie zbawieniem, czesto kiedy gryze poduszke z wscieklosci, ze jestem w UK a nie w Polsce to tlumacze sobie, ze skoro tu znalazlam lek na moje wlosy to chocaz z tego powodu bylo warto
Stary 2007-10-05, 15:16   #4375
cini_mini
Raczkowanie

ewakowalczyk - dobrze odczytalas - to o olejku bylo do Ciebie, a do Virki ponizej to do Virki

Musze jeszcze poczytac jakie dzialania maja te wszystkie olejki roslinne.
Stary 2007-10-05, 15:20   #4376
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
zgdonie z tym co mowi moj przyjaciel Sukhpreet to amla jest najwazniejsza, czyli indian gooseberry, czyli agrest, oni nawet kroja go i zalewaja na noc potem uzywaja tej wody do mycia glowy, w Indiach i jak narazie tylko tam w UK nie znalazlam, jest czysy olejek z amli Brahmi amla, zamowilam sobie bede miec dopiero w grudniu jak sukhpreet pojedzie do domu, a co Ty sadzisz o tym skladzie, ja sie nie znam, ale skoro pytasz zapewne wiesz wiecej, czy udalo ci sie dotrzec do tego co to jest canola, reszta w Twoim olejku wydaje sie byc super, jesli poczytac co jest dobre dla wlosow to sezam i orzechy ziemne jak najbardzie
Olej canola pochodzi z Kanady (stąd nazwa - CANadian Oil), wytłaczana się go z genetycznie zmodyfikowanego rzepaku i ponoć jest to jedyna odmniana oleju rzepakowego, która nie zawiera toksycznego kwasu erukowego.

Ja osobiście cenię jak najbardziej naturalne kosmetyki, dlatego wolałabym uniknąć oleju mineralnego i barwników. Jednak mimo wszystko lubię ten olejek, zresztą mieszkając w Polsce nie da się za bardzo grymasić.
Myślę, że w UK mimo wszystko masz dużo większy wybór kosmetyków pochodzących z Indii. Próbowałaś amli w proszku? Można też kupić suszone, niesproszkowane owoce i spróbować zrobić własny specyfik np. na bazie oleju kokosowego. Podobno bardzo dobry jest też Mahabhringaraj Oil. Jest trochę droższy od olejku Dabura, ale ma w pełni naturalny skład (olej kokosowy, olej sezamowy i 12 ajurwedyjskich ziół m.in. brahmi i amla).
Wklejam link do strony producenta:http://www.mahabhringarajoil.com/index.htm

Acha, Ewo czy stosujesz specjalną dietę przy PCO? Wg najnowszych wytycznych to ponoć podstawa leczenia.

Edytowane przez una creatura bella
Czas edycji: 2007-10-05 o 16:25
una creatura bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 15:56   #4377
cini_mini
Raczkowanie

Acha, Ewo czy stosujesz specjalną dietę przy PCO? Wg najnowszych wytycznych to ponoć podstawa leczenia.[/quote]

ze sie wtrace Ja zaczelam diete niskoweglowodanowa (produkty o niskim indeksie glikemicznym). Dla wloskow jestem w stanie zrobic wszystko, a i bez wzgledu na moje wyniki badan, wiem ze taka dieta tak czy siak bedzie dla nich dobra.
i juz ide bo pomyslicie ze caly dzien tu siedze Poza tym moj doktorek czeka. Pa!

No i do Ewy jeszcze - zaintrygowalas mnie ta metoda Silvy - stosujesz w dniu codziennym, praktykujesz? Za chwile okaze sie ze wprowadzilas wiele zmian a olejek to tylko nieznaczny dodatek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-05, 16:20   #4378
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Olej canola pochodzi z Kanady (stąd nazwa - CANadian Oil), wytłaczana się go z genetycznie zmodyfikowanego rzepaku i ponoć jest to jedyna odmniana oleju rzepakowego, która nie zawiera toksycznego oleju kwasu erukowego.

Ja osobiście cenię jak najbardziej naturalne kosmetyki, dlatego wolałabym uniknąć oleju mineralnego i barwników. Jednak mimo wszystko lubię ten olejek, zresztą mieszkając w Polsce nie da się za bardzo grymasić.
Myślę, że w UK mimo wszystko masz dużo większy wybór kosmetyków pochodzących z Indii. Próbowałaś amli w proszku? Można też kupić suszone, niesproszkowane owoce i spróbować zrobić własny specyfik np. na bazie oleju kokosowego. Podobno bardzo dobry jest też Mahabhringaraj Oil. Jest trochę droższy od olejku Dabura, ale ma w pełni naturalny skład (olej kokosowy, olej sezamowy i 12 ajurwedyjskich ziół m.in. brahmi i amla).
Wklejam link do strony producenta:http://www.mahabhringarajoil.com/index.htm

Acha, Ewo czy stosujesz specjalną dietę przy PCO? Wg najnowszych wytycznych to ponoć podstawa leczenia.
nie stosowalam amli w proszku, widzialam ja w sklepie, napewno sporobuje, widzialam tez olejek jasminowy ale kokosowego nie, poszuka w innych sklepach, czekam na czysta amle z indii, zobaczymy jak sie bedzie zachowywac, dzieki wielkie za adres

Cytat:

ze sie wtrace Ja zaczelam diete niskoweglowodanowa (produkty o niskim indeksie glikemicznym). Dla wloskow jestem w stanie zrobic wszystko, a i bez wzgledu na moje wyniki badan, wiem ze taka dieta tak czy siak bedzie dla nich dobra.
i juz ide bo pomyslicie ze caly dzien tu siedze Poza tym moj doktorek czeka. Pa!

No i do Ewy jeszcze - zaintrygowalas mnie ta metoda Silvy - stosujesz w dniu codziennym, praktykujesz? Za chwile okaze sie ze wprowadzilas wiele zmian a olejek to tylko nieznaczny dodatek[/quote]

nie stosuje zadnej diety pod pco, stram sie jesc to co dobre dla wlosow, nie przejmuje sie juz tak jak kiedys, nie pomoaga, tylko plakac sie chce, poza silva, vitapilem dabur amla i tym co z jedzienia dobre dla wlosow nie robie nic wiecej
Stary 2007-10-05, 17:18   #4379
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
i nie tylko ja najgorszy mialam po INNEOV, niech was reka boska przed tym broni, zadzialal juz po tyg, jak odstawialm wszylo tyle ze wylam w lazience z kazdym myciem glowy
Właśnie tego się obawiałam dzięki bogu się nie zdecydowałam na Inneov

Cytat:
Ja myślę że razem mamy wiedzę znacznie lepszą niż nie jeden dermatolog

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Wiecie, ja już n i e m a m s i ł y włosy lecą jak oszalałe niedługo będę łysaserio
Nie martw się ... mi też lecą, choć juz nie tak bardzo jak kiedyś. Wciąż jest to niestety ponad 100. W tym tygodniu idę na badania hormonalne, dawno ich nie robiłam i wypadałoby powtórzyć.

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 18:29   #4380
zosianiegosia
Przyczajenie

Talking Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Od dłuższego czasu śledzę wątek bo problem dotyczy i mnie.Sorka,ewokowalczyk,c oś mi tu śmierdzi i jest grubymi nićmi szyte.
Piszesz doktorat w UK..... a sadzisz takie błędy ortograficzne.....strange
zosianiegosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości