|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast ja znowu mam problem z wlosami. Otoz odkad moja coreczka poszla do przedszkola to zczęla chorowac, no i ja sila rzeczy razem z nia. Od trzech tygodni caly czas cos: katar, bol gardla i tak naokraglo. Kupilam Lewitan z melissa ( to tak w ramach aby byc mniej nerwowa) i zastanawiam sie czy mi to pomoze. Jak sadzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Żeby tak z nóg wypadały jak z głowy
![]()
#4354 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ale nadal zastanawia mnie fakt dlaczego lekarze na pierwszej wizycie bez rozpoznania przyczyny i przed zrobieniem badań przepisują Loxon i alpicort ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Raczkowanie
|
Ja od bardzo dawna mam przetłuszczajace sie wlosy, wiele lat temu byly normalne, tzn. mylam jak juz stwierdzilam ze pewnie sa brudne, ale widac tego nigdy nie bylo.Moglam nie myc i tydzien.
Potem cos sie zmienilo i musialam myc co 2-3 dni, ale sie tym specjalnie nie przejelam. Nigdy nadmiernie nie wypadaly. Teraz przetluszczaja sie tak samo jak od lat, leca jak szalone, dermatolog stwierdzil lojotok, zreszta sama tez juz zrozumialam ze to to ![]() Kto oprocz Kosmitki obniza testosteron? jak sie lecza PCO-wiczki (oprocz olejku Amla ![]() Virka - ja z Loxonem bym sie wstrzymala do zakonczenia wszystkich badan. Skoro lekarz mowi ze problem predzej tkwi w tarczycy lub morfologii, niz w babskich(meskich) hormonach to po cholere dala Ci loxon, ech.. a ten spirytus - to co to, nie slyszalam? Ja mam dermatologa jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puki co jutro ide z rana na badania (mocz, morfologia, OB) a w środę pani dr powie mi czy wszystko ok z tymi wynikami. Zostalo 8 tabletek anty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Oj, święte słowa
![]() ![]() Cytat:
Prawdę mówiąc nie podejrzewam tarczycy i morfologii, bo te wyniki zawsze miałam książkowe, ale oczywiście sprawdzę. Jeśli chodzi o ten spirytus to też pierwszy raz usłyszałam, powiedziała tylko, że to na przetłuszczanie jest i do zrobienia, jutro pójdę do apteki o rozszyfrowanie składników ![]()
![]() |
#4358 |
Raczkowanie
|
No ja tez mam taka spirytusowa wcierke na lojotok, moze to cos w tym stylu..
Virka, dzialanie Loxonu polega na zatrzymywaniu i odwracaniu procesu miniaturyzacji mieszkow wlosowych, co ma miejsce w lysieniu androgenowym, czyli wypadaniu wlosow na tle hormonalnym (ale nie tarczycowym, tylko wlasnie zaburzeniach miedzy zenskimi i meskimi hormonami-glownie gdy za duzo testosteronu, ktory ma takie niszczycielskie dzialanie). Jest to leczenie wspomagajace, dzialajace bezposrednio na skore glowy, ale problemu i tak trzeba sie pozbyc wewnatrz, tzn. uregulowac poziom hormonow. Dlatego tak duzo dziewczyn pisalo ze po odstawieniuLoxonu problem wracal czesto ze zdwojona sila, bo co mialo wypasc znow wypadalo a dodatkowo to co odroslo. Jak dalej hormony nieuregulowane to Loxon dziala tylko w czasie ciaglego stosowania. Byly tez glosy ze Loxon ani nie pomogl ani nie zaszkodzil - no jak przyczyna wypadania byla inna.. Z tego co czytam to widze ze dermatolodzy tak czy siak standardowo, bez badan zapisuja Loxon i Alpicort-e(ten z kolei ma w sobie estrogeny), ja nie do konca jestem przekonana ze to wlascie postepowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To po tym co przeczytałam, na pewno nie zastosuję tego Loxonu, i jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu o braku kompetencji pani doktor... ![]() ![]() Sama sobie zaprzecza, mówi co innego, robi co innego, ehhh, zdenerwowałam się ![]()
![]() |
#4360 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
[quote=una creatura bella;5448302]Serio? Możesz wkleić skład? oto sklad cosmetic kerosene, Canola Oil, Polmolein Oil, perfume, Amla Extract, TBHQ, C.I.47000, C.I.61565, C.I.26100, oczywisice wiekszosci nie rozumiem, na nowszym opakowaniu zamiast kerosene jest lighr liquid parafine-reszta bez zmian Cytat:
oto sklad cosmetic kerosene, Canola Oil, Polmolein Oil, perfume, Amla Extract, TBHQ, C.I.47000, C.I.61565, C.I.26100, oczywisice wiekszosci nie rozumiem, na nowszym opakowaniu zamiast kerosene jest lighr liquid parafine-reszta bez zmian no to znowu mie sie dostanie za jakies nabijanie postow, ale nie wyszlo mi chyba wielocytowanie, prosze o wybaczenie i nie wylewanie kublow na glowe, ponowie probe i w koncu wyjdzie Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-05 o 11:15 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
polaczylam, ale nauczyc sie musisz, bo watek robi sie mniej przejrzysty
![]() przy kazdym poscie, ktory chcesz zacytytowac, musisz kliknac w opcje wielkocytowania, zaswieci sie na czerwono, potem dajesz "odpowiedz". a jak nie jestes pewna, czy sie dobrze zacytuje, to wlacz podglad wiadomosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Raczkowanie
|
ewakowalczyk-mowilas ze wlosy Ci wypadaly przy okazji PCO, co stosowalas zatem na to, przeciez to sie leczy hormonalnie+ewentualnie inne leki. Sam olejek Ci pomogl??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli tak jak mówiłam wcześniej: olej mineralny + mieszanka olejów roślinnych + ekstrakt z amli + barwniki + substancja zapachowa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Zadomowienie
|
Wiecie, ja już n i e m a m s i ł y
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
leczyli mnie diana44, i luteina potem, do tego alpicort, potrem regaine, potem priimax, potem lek robiony, nie dostawalam innych hormonow bo moj lekarz stwierdzil, ze jak bede chciala zajsc w ciaze to dopiero wtedy zastosuje typowa kuracje na pco, a najpierw i tak powinnam sporbowac z ciazej zajsc, odstawilam wkoncu wszystko i poszlam na metode silvy, po 6 mies okres sie wyregulowal, hormony tez zaczely sie stabilizowac, nie mialam jeszcze tak 'zgrubialych'jajinkow jak w ciezkich przypadakach pco, wiec postanowilam, bo nic nie pomagalo odstwic wszystko i czekac, nie twierze, ze olejek pomaga na pco, mnie pomogl jako jedyna rzecz, pomaga tez mojej mamie(menopauza) jesli jest to ciezki przypadek pco nie weim czy zadziala najwazniejsze, ze to jest naturalne nie wpywa zle na caly organizm, stosuje nadal
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamierzam postawić na naturalność (wszelkie ziółka + nafta, tylko muszę się wziąć za siebie i stosować regularnie ![]() ![]() ![]() A o grubości "kucyka" już nie wspomnę, za niedługo chyba całkiem zniknie ![]() ![]() Odebrałam te wyniki z morfologii (płytki, żelazo i tarczyca) i wszystko jest super w normie. Co dalej?? Endokrynolog i hormony?? ![]()
![]() |
#4369 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4371 |
Przyczajenie
|
ja wracam po roku - w rozpaczy, to co myślałam pomogło rok temu - teraz nie odnosi skutku, znów badania itd, dajcie proszę proporcje tych żółtek z naftą i cytryną - już wszystkiego się łapię...
w tym tempie za kilka dni nic mi nie zostanie na głowie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Zależy od długości włosów.
Jakie masz długie włosy? Ale możesz dać jedno żółtko, ćwierć buteleczki nafty (nawet troszkę mniej) i łyżeczkę olejku rycynowego, jak się okaże za mało to zawsze można dorobić. Po pierwszym razie będziesz wiedziała ile jest Ci potrzebne.
#4373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez nie mam zgrubialych jajnikow, miesiaczki mam regualrne, urodzilam bez problemow w przeciagu 11 lat dwoje dzieci ![]() ![]() Virka, slonko, a cos Cie jeszcze niepokoi oprocz wloskow? Powiedz mi jak dlugo i ile Ci wypada? A jak miesiaczki, nadprogramowe wloski w innych miejscach?, cera, masz problem z nadwaga, rodzilas? Przepraszam jak juz o tym pisalas, ale tu tak szybko stronki leca, ze ciezko zapamietac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
ewakowalczyk - dobrze odczytalas - to o olejku bylo do Ciebie, a do Virki ponizej to do Virki
![]() Musze jeszcze poczytac jakie dzialania maja te wszystkie olejki roslinne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja osobiście cenię jak najbardziej naturalne kosmetyki, dlatego wolałabym uniknąć oleju mineralnego i barwników. Jednak mimo wszystko lubię ten olejek, zresztą mieszkając w Polsce nie da się za bardzo grymasić. Myślę, że w UK mimo wszystko masz dużo większy wybór kosmetyków pochodzących z Indii. Próbowałaś amli w proszku? Można też kupić suszone, niesproszkowane owoce i spróbować zrobić własny specyfik np. na bazie oleju kokosowego. Podobno bardzo dobry jest też Mahabhringaraj Oil. Jest trochę droższy od olejku Dabura, ale ma w pełni naturalny skład (olej kokosowy, olej sezamowy i 12 ajurwedyjskich ziół m.in. brahmi i amla). Wklejam link do strony producenta:http://www.mahabhringarajoil.com/index.htm Acha, Ewo czy stosujesz specjalną dietę przy PCO? Wg najnowszych wytycznych to ponoć podstawa leczenia.
"...Nieosiągalność nigdy nie jest kontrargumentem przeciwko ideałowi, gdyż ideały są tylko drogowskazami, nigdy zaś celami..." ![]() Edytowane przez una creatura bella Czas edycji: 2007-10-05 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Raczkowanie
|
Acha, Ewo czy stosujesz specjalną dietę przy PCO? Wg najnowszych wytycznych to ponoć podstawa leczenia.[/quote]
ze sie wtrace ![]() ![]() i juz ide bo pomyslicie ze caly dzien tu siedze ![]() No i do Ewy jeszcze - zaintrygowalas mnie ta metoda Silvy - stosujesz w dniu codziennym, praktykujesz? Za chwile okaze sie ze wprowadzilas wiele zmian a olejek to tylko nieznaczny dodatek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ze sie wtrace ![]() ![]() i juz ide bo pomyslicie ze caly dzien tu siedze ![]() No i do Ewy jeszcze - zaintrygowalas mnie ta metoda Silvy - stosujesz w dniu codziennym, praktykujesz? Za chwile okaze sie ze wprowadzilas wiele zmian a olejek to tylko nieznaczny dodatek ![]() nie stosuje zadnej diety pod pco, stram sie jesc to co dobre dla wlosow, nie przejmuje sie juz tak jak kiedys, nie pomoaga, tylko plakac sie chce, poza silva, vitapilem dabur amla i tym co z jedzienia dobre dla wlosow nie robie nic wiecej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4380 |
Przyczajenie
|
![]()
Od dłuższego czasu śledzę wątek bo problem dotyczy i mnie.Sorka,ewokowalczyk,c oś mi tu śmierdzi i jest grubymi nićmi szyte.
Piszesz doktorat w UK..... a sadzisz takie błędy ortograficzne.....strange |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.