|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Raczkowanie
|
no coz, jestem po wizycie..
pan doktor stwierdzil ze wypadanie nie ma nic wspolnego z hormonami ![]() mowie - panie doktorze ale ja mam podwyzszony testosteron a on na to ze to nic i zeby lysienie zostawic facetom ![]() no coz - moge zostawic ale to cos mi pomoze? ![]() na lojotok dostalam wcierke - te sama co wczesniej, powiedzial jeszcze ze lojotok to nie od testosteronu tylko od srodowiska, stresu, cywilizacji, diety i takie tam. Nie wiem, moze w tym przypadku i ma racje, w sumie lojotok (czyli wczesniejsze przetluszczanie jak blednie sadzilam) mam od wielu lat, to jakby to byla sprawka testosteronu pewnie bylabym juz na wpol lysa. No i co moge zrobic, cywilizacji nie zmienie, no to moze ta moja nowa dieta cos da?.. Co do reszty nie wiem co myslec i co robic. W sumie mi do tej pory odpowiadal, pomogl mi na lojotokowe zapalenie skory glowy, znajomym swietnie leczyl tradzik, to starszy gosciu, z wieloletnim doswiadczeniem, ale dlaczego tak odrzuca te hormony to ja nie mam pojecia.. aha - dostalam alpicort - e na co sie zbuntowalam i powiedzialam ze nie bede wcierac,bo duzo czytalam, to na mnie "nakrzyczal" ze mam wcierac, leczenie zostawic lekarzom i zaczac czytac inne rzeczy ![]() pozdrawiam, ide poczytac o alpicorcie, wiem ze duzo o tym bylo ale jak to odgrzebac?, nie wiem czy jest jakas wyszukiwarka. niech wlos bedzie z Wami, buzka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a co to jest to PCO? wiem że coś związane z wypadaniem, ale na czym to polega?
![]() |
#4385 |
Raczkowanie
|
DZiewczyny a czy też przy wypadaniu włosków boli was tak jakby skóra głowy???Niby nic na niej nie jest a boli jak piorun. I do tego moje włosy suche suche są przeraźliwie a skóra głowy wymaga codziennego mycia i jak nie umyje codziennie to wypada ich jeszcze więcej. Co stosowac na taki stan włosów i skóry???
Jestem 9 miesiędcy po porodzie i wszyscy pisza ze po 6 juz powinny przestac wypadac a mi wypadaja ciągle i ta skóra głowy. Dziewczyny mam dwójkę malutkich dzieci i nie mam kiedy poszperac w wątku jakie badana robic zeby ustalić przyczynę. jakie hormony zrobic i w jakim dniu cyklu??Byłabymw wdzięczna za odpowidź.Morfologia żelazo tarczyca ok. I jak sądzicie jak m am regularne cykle to wogóle możliwe są zaburzebia hormonalne???? Będe Wam wdzięczna za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja stosowałam Inneov swego czasu i bardzo poprwił mi stan włosów - gęstość + hamowanie wypadania ![]() ![]() Podsumowująć - ja wróciłam do Inneov, kończę 1 opakowanie, jak wcześniej, czekam na efekty przy 3pudełku. Do tego czasu cierpię niemiłosiernie... Cytat:
Dziękuję gaagatko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz myje włosy tylko w przegotowanej wodzie z dodatkiem pokrzywy i kory dębu,używam szamponu Babydream polecanego przez biochemiczki,babram włosy w rycynie i nafcie,czasem stosuje płukankę z wody i soku z cytryny no i codziennie wykonuje delikatny masaż głowy nadal stosuje WAX,ale teraz tylko raz na 2 tyg bo zawiera SlSy i jem Silice wszystkie inne cud-preparaty wywaliłam i po 3 miesiącach takiej kuracji mogę stwierdzić(cichutko nie zapeszając) ze widzę poprawę ![]() nie jakieś rewelacyjne BUM,ale jest dużo lepiej,mam nadzieje ze za kilka,kilkanaście miesięcy będzie już całkowicie dobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Raczkowanie
|
Kurcze ja już się całkiem pogubiłam ze swoimi włosami
![]() ![]() Jak oglądam swój kucyk to mam wrażenie że niby trochę pogrubiał (dużo odrostów jeszcze ma ok. 5-10 cm więc gumka je nie łapie) ale jak patrzę na czubek głowy to przedziałek się poszerzył i obawiam się że wygląda to jak prześwit ![]() Dziewczyny jak to w końcu jest .... czy jak już przestają wypadać włosy to na końcu lecą te najkrótsze? (tak jakby najsilniejsze i najdłużej czekające na swoją kolej do wypadnięcia) ... może jestem trochę przewrażliwiona ![]() Jak myślicie? Czy to jest normalne?
#4390 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziwne, że ten ból utrzymuje się już ponad 2 lata- dla mnie to takie dziwne uczucie jakby mi ktoś włosy wyrywał lub kłuł szpilkami, dziwne uczucie ![]() No tak masaż byłby na to najlepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Raczkowanie
|
Hmm.. postanowiłam odkopać grzebień elektryczny i potraktować nim swój przedziałek
![]() ![]() Tylko co zrobić z tymi krótkimi włoskami?? Dzisiaj powstrzymałam się od mycia głowy mimo iż przebierałam nogami żeby znów sprawdzić ile mi ich wypadnie ![]()
#4392 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Raczkowanie
|
Taki jakby elektryczny stymulator
![]() Kupiłam go rok temu przez internet, wybuliłam kupę kasy ... i mimo iż zahamował wypadanie włosów (prawie całkiem po 3 dniach) to okazał się niepraktyczny i przestałam go używać. Generalnie żeby był efekt to trzeba 3 razy dziennie się nim czesać, a ja biedna zabiegana czasu nie miałam. Poza tym sam fakt czesania głowy tym grzebykiem był dla mnie przerażający bo wtedy wypadało mi bardzo dużo włosów i nie chciałam ich wszystkich stracić ![]() ![]() A teraz go znów wyciągnęłam żeby ratować przedziałek i trzymam go na przedziałku tak przez chwilę 3 razy dziennie ![]() ![]()
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalazlam tylko cos takiego,ale baaardzo drogo! http://allegro.pl/item251132127_wspa...ada_filmy.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Raczkowanie
|
zrozpaczona ja właśnie też tak mam jakby mi ktoś włosy wyrywał.A jaki szampon stosujesz???Mi kiedys na te problemy skóry bardzo pomagał neril a teraz tak mi dibelnie wysusza włosy ze nawet tony odżywki nic nie dają;Jaki szmpon stosować przy tak wrażliwej skórze głowy???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Angi ja mam właśnie coś takiego ![]() ![]() No dzisiaj jak się czesałam to nic mi z czubka głowy nie wypadło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() We wtorek idę na badania hormonalne, ceny do zniesienia oprócz jednego ... androstendion kosztuje 54 zł ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4399 |
KWC
|
Mnie też od paru tygodni włosy po prostu lecą garściami. Niedawno miałam operację, zaczynam podejrzewać, że to od narkozy
![]() ![]() Dziewczyny wiecie czy ten Vitapil w kapsułkach daje jakieś efekty? Miałam się zdecydować na Ineov, ale skoro odradzacie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Raczkowanie
|
testowalyscie moze nowa serie dove hair fall control?
#4403 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Ja mam te Dove'y. Ale użyłam dopiero dwa razy, więc trudno mówić o jakichś efektach. Pachnie typowo Dove'owo, czyli mydlasto, z rozczesywaniem nawet w porządku. Niestety na opakowaniu jest wyraźnie napisane, że chodzi o włosy połamane, czyli to nie do końca to o co nam chodzi
![]() Rozśmieszył mnie trochę tekst na opakowaniu: "do 97% mniej wypadających włosów w stosunku do używania zwykłego szamponu bez substancji odżywczych" ![]()
#4405 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja zakupilam sobie Dove tylko ze serum na gladkie wlosy...i dokladnie typowe mydlo
![]() ![]() Jak tak sobie przejzalam pare postow to stwierdzam ze mam zamieszanie w glowie bo tyle tu juz produktow bylo wymienione ze naprawde jakby sie chcialo wszystkiego sprobowac to by sie mialo cala apteke w domu ![]() To teraz same juz chyba nie wiemy co jest najlepsze na te wypadajce wlosy ![]() Mi sie WYDAJE ze najlepsze to tabletki"skrzypu polnego"albo z innych zielarskich tabletek, a szampony to pewnie z pokrzyw, rzodkiewki i z jakiejs tam kory z drzew. Bo wkoncu dawniej sie takie uzywalo a w dziecinstwie to mialysmy ładne włoski ..prawda? ![]() Ale oczywiscie jesli ma ktos antidotum na nie wypadanie włosow i faktycznie pomaga to sie pisze ![]() ![]()
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
czy ja wiem czy ten skrzyp tak pomaga? Biorę Belissę już drugi miesiąc i nie widzę specjalnie poprawy
![]()
#4407 |
Zakorzenienie
|
Ja przez jakiś miesiąc używałam nafty, olejku rycynowego, waxu i tabletki ze skrzypu polnego 2*2 dziennie i teraz włosy mi wcale nie wypadają.
A wylatywały garściami ![]()
#4408 |
Raczkowanie
|
trzeba czekac pare miesciecy przeciez wlosy nie odbuduja ci sie z dnia na dzien.
Ja sprobuje zakupic wlasnie Skrzyp polny bo niby to przereklamowane i dlatego szukamyc zegos nowego, a moze to co najmniej doceniane to wlasnie najbardziej pomoze. SC-laja- jak uzywalas nafty to robilas tak jak na opakowaniu pisalo , ze trzymasz na 10min i splukujesz? bo ja wlasnie wole nie robic tak ze umyje glowe splucze i wypadnie tych wlosow z hohoh, pozniej znowu nakladam jakas odzywke i kolejna warstwa splywa..nie lubie jak widze ze tyle wlosow wypada ![]() ![]()
![]() |
#4409 | |
KWC
|
Cytat:
No własnie, dla mnie to też jest horror, nie mogę patrzeć jak po drugim płukaniu (odżywka) wyłazi mi kolejna garść. Ja już nie wiem co robić, wystarczy mi, że co trochę "obieram" sobie sweter z włosów i ze szczotki ![]() Z tym skrzypem to już sama nie wiem, kogo nie zapytać- odradza twierdzi, że nic nie dało. No, ale biorę, przecież nie zaszkodzi. Vitapil nie działa, Inneov nie działa, Belissa nie działa. Boże, to co działa? ![]() Podbudowało mnie to, że mi napisałyście, ze po narkozie to samo przejdzie. Mam nadzieję, że dotrwam z włosami do tego czasu. ![]() Edytowane przez spray Czas edycji: 2007-10-08 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Raczkowanie
|
Ja biorę już ze 2 tyg. Skrzypovitę i myje włosy Seboradinem i - chociaż to jeszcze nie to o co mi chodziło - to efekty już są, wypada mi mniej włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.