Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-09, 11:14   #4441
virka
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Nie tłum łez...

Przepraszam, żę się wcisnę - produkty z rzepy np. Joanny są szeroko dostępne w drogeriach i aptekach. I, jak pisze Ewa, są dobre. Warto jednak pamiętać, że bardzo przesuszają (moje suche włosy nie tolerują rzepy - mam po niej szopo- prześwitującego mopa z resztki loków).

Cebula - to może być skuteczna, aktualna terapia dla niejednolitego łysienia plackowatego. http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=13866133
U mnie nakładanie cebuli to rodzaj długiego rytuału połączonego z rycyną, kokosem, drożdżami, pokrzywą i Waxem (tak z grubsza). Rozpisać się?
Jasne
Na pewno więcej osób skorzysta

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 11:40   #4442
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Jasne
Na pewno więcej osób skorzysta
Poczytałam sporo o wszystkich naturalnych metodach babuni na sporządzenia masek i dopasowałam odpowiednią dla siebie (włosy suche, kręcone i wypadające - ale to juz wiecie)i z upartością maniaka trzymam się rytuału. Trwa to trochę...

Wieczorem, dwa razy w tygodniu przed myciem (mało stylizuję włosy żeby ich nie obciążać więc nie dopuszczam do mocnego zabrudzenia) wcieram ciepłą mieszankę:
2 łyżeczki oleju kokosowego + 2 łyżeczki rycyny (próbowałam naftę, ale nie służy mi - przesusza), czasami kilka kropelek cytryny i żółtko, ale wtedy odpada mocniejsze podgrzanie (zważy się). Czepek + podgrzanie suszarką i spać (jakie to spanie - trzeszczące).
Rano wcieram dodatkowo:
Wax - typowego dla wypadających i osłabionych - w miejsca szczególnie prześwitujące (czasami również imbir dla podgrzania cebulek lub rozpuszczone drożdże - grzeją jak szalone) i znowu czepek + kilkakrotne podgrzewanie. Po 40/50 min płuczę. Jeżeli nie obciążę tym wszystkim włosów, to przed spłukaniem psikam cebulę, jeżeli mocno już je wymęczyłam, to po pierwszym myciu:
Miksuję 3 cebule, odcedzam z soku, wlewam go do butelki z atomizerem (przechowuję w lodówce - cebula ma działanie konserwujące więc nie trzeba 'bawić się' w przygotowanie co każde mycie, nie popsuje się). Przed użyciem albo podgrzewam albo wcześniej stawiam ją w cieplejszym miejscu. Psiakm skórę i włosy obficie (trzeba uważać na oczka; zapach też nie jest pierwsz kalsa). 2 czepki + ręczniki 30-50min grzania. A teraz najlepsze - nadchodzi moment ściągnięcia - bieeeedny nos.
Spłukuję, płuczę mieszanką - pokrzywa + kłączę tataraku. Mycie szamponami przeciw wypadaniu i nawilżającymi naturalnymi - apteczka babuni (podaruję sobie nazwy o zanudzę do końca) i 2 maseczki po myciu - Lorysa.
Przy każdym myciu i płukaniu woda z filtra i naprzemienny natrysk od ciepławej temp po lodowatą dla poprawy krążenia, a potem już nic, pozwalam im schnąć naturalnie.
Ufam, że nie zapomniałam o czymś... Proszę pytać w razie wątpliwości.
Mnóstwo poświęconego czasu. Dobrze, że mi praca na to pozwala.
Pomogłam?

Ps. Oprócz tego:
Ducray Anastim (wcześniej Chronostim)- 2 razy w tyodniu.
Dermedic capilare - aktywny tonik przeciw wypadaniu (jednak zdecydowałam się) - zawsze przed spaniem.
Masaż główki.
Oraz inneov i biotyna do possania.
Aloes - popijam rano na czczo.

Edytowane przez levante
Czas edycji: 2007-10-09 o 12:13 Powód: Powracające szczegóły;)
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 11:51   #4443
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Poczytałam sporo o wszystkich naturalnych metodach babuni na sporządzenia masek i dopasowałam odpowiednią dla siebie (włosy suche, kręcone i wypadające - ale to juz wiecie)i z upartością maniaka trzymam się rytuału. Trwa to trochę...

Wieczorem, dwa razy w tygodniu przed myciem (mało stylizuję włosy żeby ich nie obciążać więc nie dopuszczam do mocnego zabrudzenia) wcieram ciepłą mieszankę:
2 łyżeczki oleju kokosowego + 2 łyżeczki rycyny (próbowałam naftę, ale nie służy mi - przesusza), czasami kilka kropelek cytryny i żółtko, ale wtedy odpada mocniejsze podgrzanie (zważy się). Czepek + podgrzanie suszarką i spać (jakie to spanie - trzeszczące).
Rano wcieram dodatkowo:
Wax - typowego dla wypadających i osłabionych - w miejsca szczególnie prześwitujące (czasami również imbir dla podgrzania cebulek lub rozpuszczone drożdże - grzeją jak szalone) i znowu czepek + kilkakrotne podgrzewanie. Po 40/50 min płuczę. Jeżeli nie obciążę tym wszystkim włosów, to przed spłukaniem psikam cebulę, jeżeli mocno już je wymęczyłam, to po pierwszym myciu:
Miksuję 3 cebule, odcedzam z soku, wlewam go do butelki z atomizerem (przechowuję w lodówce - cebula ma działanie konserwujące więc nie trzeba 'bawić się' w przygotowanie co każde mycie, nie popsuje się). Przed użyciem albo podgrzewam albo wcześniej stawiam ją w cieplejszym miejscu. Psiakm skórę i włosy obficie (trzeba uważać na oczka; zapach też nie jest pierwsz kalsa). 2 czepki + ręczniki 30-50min grzania. A teraz najlepsze - nadchodzi moment ściągnięcia - bieeeedny nos.
Spłukuję, płuczę mieszanką - pokrzywa + kłączę tataraku. Mycie szamponami przeciw wypadaniu i nawilżającymi naturalnymi - apteczka babuni (podaruję sobie nazwy o zanudzę do końca) i 2 maseczki po myciu - Lorysa.
Przy każdym myciu i płukaniu woda z filtra i naprzemienny natrysk od ciepławej temp po lodowatą dla poprawy krążenia, a potem już nic, pozwalam im schnąć naturalnie.
Pomogłam?

Ps. Oprócz tego:
Dermedic capilare - aktywny tonik przeciw wypadaniu (jednak zdecydowałam się) - zawsze przed spaniem.
Masaż główki.
O matko ile tego i ile czasu to zajmuje
Stary 2007-10-09, 11:59   #4444
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
O matko ile tego i ile czasu to zajmuje
Duuuuuuuuuuuuużo, ale zaczynam bardzo wcześnie dzień pracy od własnego biura ( mam tam warunki) i mogę do pewnego czasu chodzić w turbanach, przynajmniej zdążam doprowadzić się do stanu 'oglądalności', mocno uogólniając
Ps. Produktów wcale nie jest tak dużo, serio. To jedynie drobne składniki. Jak mają pomóc, to wypróbuję wszystkie
Stary 2007-10-09, 12:05   #4445
virka
Zakorzenienie

Cytat:

Rano wcieram dodatkowo:
Pomogłam?

Ps. Oprócz tego:
Masaż główki.
Wow , bardzo imponujące, chylę czoła. Aż tyle zabiegów, zazdroszczę silnej woli...
Ważne, że znalazłaś odpowiednie dla siebie mieszanki, a jak efekty?
Możesz mi jeszcze napisać jakich naturalnych szamponów używasz?

Stary 2007-10-09, 12:13   #4446
cini_mini
Raczkowanie

Virka, slonko - bardzo wspolczuje

Tez przez to przechodzilam, ale wlos mi wtedy z glowy nie spadl, moze dlatego ze bylam wtedy w ciazy...

ja wiem ze stres to zwiekszona prolaktyna, nie wiem moze tez testosteron i moze kortyzol, bo w sumie nazywany jest hormonem stresu ale w tych 2 ostatnich tylko gdybam bo sie nie znam..

Jezeli to bardzo kojarzysz z tym wydarzeniem, to rzeczywiscie powinno przejsc. Nie wiem jednak czy warto czekac i dalej sie stresowac, kolko zamkniete, wiem bo samej mi trudno byc spokojna jak wlosy leca..

Nie masz specjalnie innych objawow oprocz niechcianych wloskow w innych miejscach, jezeli to jednak nadmierne owlosienie (twarz, plecy, nogi, klatka piersiowa, brzuch) to warto sprawdzic hormony.
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 12:18   #4447
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
Virka, slonko - bardzo wspolczuje

Tez przez to przechodzilam, ale wlos mi wtedy z glowy nie spadl, moze dlatego ze bylam wtedy w ciazy...

ja wiem ze stres to zwiekszona prolaktyna, nie wiem moze tez testosteron i moze kortyzol, bo w sumie nazywany jest hormonem stresu ale w tych 2 ostatnich tylko gdybam bo sie nie znam..

Jezeli to bardzo kojarzysz z tym wydarzeniem, to rzeczywiscie powinno przejsc. Nie wiem jednak czy warto czekac i dalej sie stresowac, kolko zamkniete, wiem bo samej mi trudno byc spokojna jak wlosy leca..

Nie masz specjalnie innych objawow oprocz niechcianych wloskow w innych miejscach, jezeli to jednak nadmierne owlosienie (twarz, plecy, nogi, klatka piersiowa, brzuch) to warto sprawdzic hormony.
Dziękuję Ci pięknie
Aż tak nadmiernie nie zarastam włosami, jedynie nogi i okolice bikini (tam rosną jak szalone).
Nie chciałabym, tego kojarzyć z tym strasznym wydarzeniem, ale nie mam innego typu. Jeszcze ostatnie co zostało to endokrynolog, jeśli i to zostanie wykluczone, to już wtedy nie wiem.

Stary 2007-10-09, 12:22   #4448
levante
Zadomowienie

Cytat:
Wow , bardzo imponujące, chylę czoła. Aż tyle zabiegów, zazdroszczę silnej woli...
Ważne, że znalazłaś odpowiednie dla siebie mieszanki, a jak efekty?
Możesz mi jeszcze napisać jakich naturalnych szamponów używasz?
dziękuję, ale to nic nadzwyczajnego...
Efektów brak.
Pocieszam się, że praca nad odbudowaniem mojej dawnej 'szopy', to kwestia przynajmniej pół roku. Tyle daję sobie czasu na obserwowanie wyników kuracji (od 3 do 6 miesięcy).
Mieszam szampony Joanny http://kosmetykidlaciebie.pl/sklep/k...c-506_697.html z tataro http://sklep.salonik.com.pl/sklep/pr...roducts_id/101
z Ori/ Matrixa i innych dla kręconych.
Odżywki http://www.sther.com.br/novo_sther/n..._ing/lorys.asp
Stary 2007-10-09, 12:27   #4449
virka
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję, ale to nic nadzwyczajnego...
Efektów brak.
Pocieszam się, że praca nad odbudowaniem mojej dawnej 'szopy', to kwestia przynajmniej pół roku. Tyle daję sobie czasu na obserwowanie wyników kuracji (od 3 do 6 miesięcy).
Mieszam szampony Joanny http://kosmetykidlaciebie.pl/sklep/k...c-506_697.html z tataro http://sklep.salonik.com.pl/sklep/pr...roducts_id/101
z Ori dla kręconych.
Odżywki http://www.sther.com.br/novo_sther/n..._ing/lorys.asp
Dziękuję Ci pięknie i życzę upragnionych sukcesów
Też muszę sobie znaleźć sposób na moje włosy i "łysinkę", mam nadzieję, że taki istnieje i go znajdę...
Aha i jeszcze mi się nasunęło pytanie, czy tą serię Joanny - Apteczka Babuni, można dostać w jakimś sklepie, czy tylko przez internet?

Stary 2007-10-09, 12:27   #4450
cini_mini
Raczkowanie

Virka, no to skoro tylko nogi i bikini to raczej norma, chyba ze jakos nagle to sie zmienilo

dla spokoju idz w takim razie do endokrynologa, jak wykluczysz hormony to luz, meliska i pielegnacja
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 12:31   #4451
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
i 2 maseczki po myciu - Lorysa.
przepraszam ze tylko to wyrwalam, ale ciekawia mnie te maski. widzialam ze w auchan, rozne rodzaje i niedrogie. jak sie spisuja u Ciebie? ktora polecasz najbardziej?
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-09, 12:33   #4452
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Virka, no to skoro tylko nogi i bikini to raczej norma, chyba ze jakos nagle to sie zmienilo

dla spokoju idz w takim razie do endokrynologa, jak wykluczysz hormony to luz, meliska i pielegnacja
ależ mnie rozśmieszyłaś , ale z tym luzem, to naprawdę ciężko...
Przynajmniej jak siedzę na wizażu, to nie mam czasu na myślenie...i później mam wyrzuty sumienia...ehhh, błędne koło....
Ale nie zanudzam Was już dłużej, myślę, że w końcu wygram walkę ze stresem

Stary 2007-10-09, 12:40   #4453
levante
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Ci pięknie i życzę upragnionych sukcesów
Też muszę sobie znaleźć sposób na moje włosy i "łysinkę", mam nadzieję, że taki istnieje i go znajdę...
Aha i jeszcze mi się nasunęło pytanie, czy tą serię Joanny - Apteczka Babuni, można dostać w jakimś sklepie, czy tylko przez internet?
Dziękuję, nawzajem. Cebulę warto wypróbować, polecam
Szampony kupiłam hurtowo w... muszę przypomnieć sobie nazwę tej drogerii... Rety, nie pamiętam. Drogeria sieciowa, nie Natura, a... Dopiszę jak pamięć mi wróci.
Barwa tataro - w Tesco za grosze.

Ps. Nie zanudzasz!

Cytat:

Popieram, nie zaszkodzi się skontrolować.

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
przepraszam ze tylko to wyrwalam, ale ciekawia mnie te maski. widzialam ze w auchan, rozne rodzaje i niedrogie. jak sie spisuja u Ciebie? ktora polecasz najbardziej?
W Auchanie bywają. Wzięłam większość. Polecam Shea Butter oraz Garlic z ekstraktem z czosnku - nie czuć go
Stary 2007-10-09, 12:50   #4454
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
W Auchanie bywają. Wzięłam większość. Polecam Shea Butter oraz Garlic z ekstraktem z czosnku - nie czuć go
http://www.sklep.znane-perfumy.com/a...keywords=lorys
znalazlam ich az tyle. szkoda ze w kwc nie ma zadnej tez kupie jakas na wyrobowanie shea butter pewnie regeneruje, a ta z czosnkiem to co robi?
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 12:51   #4455
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, nawzajem. Cebulę warto wypróbować, polecam
Szampony kupiłam hurtowo w... muszę przypomnieć sobie nazwę tej drogerii... Rety, nie pamiętam. Drogeria sieciowa, nie Natura, a... Dopiszę jak pamięć mi wróci.
Barwa tataro - w Tesco za grosze.

Ps. Nie zanudzasz!
To ja poczekam (chciałoby się napisać, że włos mi z głowy nie spadnie...)
Jeszcze raz Ci dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-09, 13:12   #4456
ewakowalczyk
Raczkowanie

[quote=virka;5484236]Nawet nie wiem gdzie tej rzepy szukać...
Bardzo Ci dziękuję za wszystkie cenne informacje
A z tym uśmiechem, to nie jest łatwo, staram się, ale kiedy łzy sama cisną się do oczu...to jest ponad mną...

wiem, bol dlugo nam towarzyszy, zycze Ci zeby udalo Ci sie przezywciezyc trudnosci jak najszybciej...przechodzac ro rzepy...niestety nie latwo ja kupic, najlepiej u babci na rynku zamiwiac, albo zamowic w warzywniaku, zadko w regularnej sprzedazy, czasami maja w realu(mieli jak bylam w Polsce), ja zamiawialam w sklepiku obok, probuktow joanny tez nie polecam ale seboradin i seboravit jak najbardziej,
ewakowalczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:15   #4457
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewakowalczyk Pokaż wiadomość
wiem, bol dlugo nam towarzyszy, zycze Ci zeby udalo Ci sie przezywciezyc trudnosci jak najszybciej...przechodzac ro rzepy...niestety nie latwo ja kupic, najlepiej u babci na rynku zamiwiac, albo zamowic w warzywniaku, zadko w regularnej sprzedazy, czasami maja w realu(mieli jak bylam w Polsce), ja zamiawialam w sklepiku obok, probuktow joanny tez nie polecam ale seboradin i seboravit jak najbardziej,
Niezły pomysł, można się przejść do warzywniaka osiedlowego i zapytać, czy można zamówić.
Czemu produkty joanny nie?
A seboradin tak?

Stary 2007-10-09, 13:57   #4458
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Niezły pomysł, można się przejść do warzywniaka osiedlowego i zapytać, czy można zamówić.
Czemu produkty joanny nie?
A seboradin tak?
tak to dzialalo, rzepa na zamowienie, co do Joanny mnie nie sluzy, mam krecone wlosy i potrzebuje wiecej nawilzenia, niestey po Joannnie nie nawilzaly mi sie wlosy wcale, natomiast seboradin czy seboravit nie wysuszaly czupryny, np sebpravit szampon z rzepy + ampulki do tego odrzywka np WAX, jest odrzywka do skory glowy seboravit ale tez nie nawilzy wlosow, cos trzeba im jakas maske dolozyc, ja kladalam jajka, olej rycynowy, nafte, i sok z cytryny, czytalakm ze jdna z dziewczym stosowala do tego olejek kokosowy zaiast nafty, sadze ze to byloby lepsze, olejek kokosowy lepiej nawilza i do tego polowa Hindusek zawdziecza mu wyglad wlosow
Stary 2007-10-09, 14:21   #4459
IWoOnA18
Raczkowanie

jak dla mnie nafta to nie zabardzo bo strasznie wlosy tluscieja sie po niej. Nie moge sie doczekac na zakup tego wax moze faktycznie on jest dobry bo duzo z was pisze o nim hmm
ACHTUNG!
15.08.08
IWoOnA18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-09, 14:49   #4460
levante
Zadomowienie

Cytat:
To ja poczekam (chciałoby się napisać, że włos mi z głowy nie spadnie...)
Jeszcze raz Ci dziękuję
Drogeria a'propos

http://www.dpj.pl/apr_index.html

Cytat:
tak to dzialalo, rzepa na zamowienie, co do Joanny mnie nie sluzy, mam krecone wlosy i potrzebuje wiecej nawilzenia, niestey po Joannnie nie nawilzaly mi sie wlosy wcale, natomiast seboradin czy seboravit nie wysuszaly czupryny, np sebpravit szampon z rzepy + ampulki do tego odrzywka np WAX, jest odrzywka do skory glowy seboravit ale tez nie nawilzy wlosow, cos trzeba im jakas maske dolozyc, ja kladalam jajka, olej rycynowy, nafte, i sok z cytryny, czytalakm ze jdna z dziewczym stosowala do tego olejek kokosowy zaiast nafty, sadze ze to byloby lepsze, olejek kokosowy lepiej nawilza i do tego polowa Hindusek zawdziecza mu wyglad wlosow
Rzeczywiście ta seria Joanny 'rzepa' http://www.joanna.ic.pl/produkty/rze...pon_lupiez.asp nie służy włoskom suchym z natury.
Natomiast ta - Joanny - http://kosmetykidlaciebie.pl/sklep/k...c-506_697.html jest znakomita!
Tak, tak, olej kokosowy bije na głowę naftę
Ps. Inneov to nutircosmetyk http://www.inneov.pl/

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
http://www.sklep.znane-perfumy.com/a...keywords=lorys
znalazlam ich az tyle. szkoda ze w kwc nie ma zadnej tez kupie jakas na wyrobowanie shea butter pewnie regeneruje, a ta z czosnkiem to co robi?
'Wzamcnia i dodaje energii; odpowiedni dla włosów o słabych cebulkach, osłabionych.
Ekstrakt z czosnku pomaga odbudować uszkodzoną strukturę włosa, wzmacniając jego odporność. Pomaga zapobiegac utracie wlosów, poprzez stymulację naturalnych funkcji mieszków włosowych.'
Fragment z mojego Lorysa

PS. Przepraszam za rozbicie mojej wypowiedzi na 3 posty, poprawię się.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-11-01 o 22:07 Powód: post pod postem
Stary 2007-10-09, 15:34   #4461
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście ta seria Joanny 'rzepa' http://www.joanna.ic.pl/produkty/rze...pon_lupiez.asp nie służy włoskom suchym z natury.
Natomiast ta - Joanny - http://kosmetykidlaciebie.pl/sklep/k...c-506_697.html jest znakomita!
Tak, tak, olej kokosowy bije na głowę naftę
Ps. Inneov to nutircosmetyk http://www.inneov.pl/
Również pięknie dziękuję

A możecie mnie jeszcze oświecić, gdzie nabyć ten olejek kokosowy?

Stary 2007-10-09, 15:41   #4462
ewakowalczyk
Raczkowanie

A możecie mnie jeszcze oświecić, gdzie nabyć ten olejek kokosowy? [/quote]

olejek kokosowy http://www.helfy.pl/pielegnacja-wlos...7&id_overcat=3
Stary 2007-10-09, 15:44   #4463
virka
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję, ponownie
http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy ten dokładnie? (widzę, że go nie ma..., to jest jedyne miejsce gdzie można go nabyć?)

Stary 2007-10-09, 15:48   #4464
levante
Zadomowienie

Cytat:
A możecie mnie jeszcze oświecić, gdzie nabyć ten olejek kokosowy?
Gdzieś w naszym wątku, przerabiając ten temat, wizażanki polecały miejsca zakupu..., ja moge powiedzieć gdzie ja się zaopatruję - w Poznaniu, u producenta (ul. Zamojska 14), koszt ok. 10zł. Ciekawe czy masz daleko?
Można zamówić on line, ale przepłaca się ze względu na koszt przesylki http://www.wegetarianin.pl/sklep/pro...roducts_id/208

Teoretycznie olej zimnotłoczny i nierafinowany powinno kupić się w każdym sklepie ze zdrową żywnością, ale okazuje się, że nie jest to takie proste... Pisała o tym una creatura bella http://www.wizaz.pl/forum/showthread...wy#post4818375
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg olej kokosowy.jpg (1,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2007-10-09, 15:52   #4465
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
od ok. miesiąca stosuję cebulę dwa raz w tygodniu, włosy, które jeszcze trzymają się mojej głowy, rosną jak szalone w długości). Doszłam już do perfekcji w ekonomicznymi, szybkim i mało 'smrodkowym' jej nakładaniu. Oby zadziałała
Co do ścięcia, to ja skróciłam się na maxa i nadal odczuwam dziwne pobolewanie...
Podobne efekty zaobserwowałam również u siebie po jakimś miesiącu stosowania (codziennego ). Z tym że u mnie nie był to aż tak rozbudowany rytuał, choć i tak niemiło wspominam te chwile .

Teraz cebulę odstawiłam, ze względu na kłoptliwość procedury i aromat, jaki wydzielała moja fryzura przy deszczowej pogodzie. Poza tym widzę odrosty, więc motywacja trochę spada...

Mimo wszystko myślę, że warto spróbować, przynajmniej jako wspomaganie.

Cytat:
Napisane przez ewakowalczyk
(Zbadaj wolny testosteron to on ma dzialanie negatywne na wlosy) wiec stan wlosow sie pogarsza

Ale to dopiero po zbadaniu całkowitego poziomu.
Stary 2007-10-09, 15:54   #4466
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś w naszym wątku, przerabiając ten temat, wizażanki polecały miejsca zakupu..., ja moge powiedzieć gdzie ja się zaopatruję - w Poznaniu, u producenta (ul. Zamojska 14), koszt ok. 10zł. Ciekawe czy masz daleko?
Można zamówić on line, ale przepłaca się ze względu na koszt przesylki http://www.wegetarianin.pl/sklep/pro...roducts_id/208

Teoretycznie olej zimnotłoczny powinno kupić się w każdym sklepie ze zdrową żywnością, ale okazuje się, że nie jest to takie proste...
No trochę daleko, bo ja z Krakowa
Może mi kupisz taki i wyślesz pocztą? Oczywiście zapłacę

Stary 2007-10-09, 15:58   #4467
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Podobne efekty zaobserwowałam również u siebie po jakimś miesiącu stosowania (codziennego ). Z tym że u mnie nie był to aż tak rozbudowany rytuał, choć i tak niemiło wspominam te chwile .

Teraz cebulę odstawiłam, ze względu na kłoptliwość procedury i aromat, jaki wydzielała moja fryzura przy deszczowej pogodzie. Poza tym widzę odrosty, więc motywacja trochę spada...

Mimo wszystko myślę, że warto spróbować, przynajmniej jako wspomaganie.

Ale to dopiero po zbadaniu całkowitego poziomu.
Tak... Przy dużej wilgotności mówią na mnie 'cebulka'
Czy możesz oświecić mnie z owym testosteronem? Ja zwyczajnie poszłam w 21dzień cyklu (polecenie endokrynologa) zrobić bad hormonalne, poprosiłam 'testosteron' (między innymi) i tylko tyle... Powinnam jakoś rozgraniczyć rodzaje badania?
Stary 2007-10-09, 16:02   #4468
levante
Zadomowienie

Cytat:
No trochę daleko, bo ja z Krakowa
Może mi kupisz taki i wyślesz pocztą? Oczywiście zapłacę
Z wielką chęcią, jak tylko będę w P-niu lub sprowadzę sobie.
Ja żyję w 'stefie' zataczającej o P-ń, między trzema województwami...
Będę pamiętać
Stary 2007-10-09, 16:03   #4469
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Z wielką chęcią, jak tylko będę w P-niu lub sprowadzę sobie.
Ja żyję w 'stefie' zataczającej o P-ń, między trzema województwami...
Będę pamiętać
To super, jakby co daj znać

Stary 2007-10-09, 16:04   #4470
rybcioch
Raczkowanie

mi kolezanka ktora miala praktyki u fryzjera doradzila ze dobrym sposobem jest umycie wlosow wytarcie recznikiem nalozenie odzywki do splukiwania takiej jak sie uzywa na codzien zawinac glowe folia i recznikiem poczekac godzinke i dokladnie zmyc
myslicie ze to zadziala bo mam zamiar wlasnie tak zrobic i jestem ciekawa....
rybcioch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości