|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
A Ty Ad_asia uporałaś się z wypadaniem włosów?? Może opiszesz swoją kurację? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Przyczajenie
|
Zauważyłam, że mojemu chłopakowi zaczęły robić się zakola (osobiscie uważam że jest to seksowne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
A tak pozatym mój chłopak czasem też narzeka, że ma zakola a ja nawet nie wiem o ich istnieniu bo jest tak przystojny że ach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
Ja swoją kuracje zaczęłam pół roku temu- poprostu przestałam farbowac włosy, teraz znowu mam swój piekny naturalny kolor i problem wypadania włosów zniknął!! A Wy dziewczeta farbujące włosy uważajcie, żebyście nie miały wiekszych wynkli od mojego chłopaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nadal się zastanawiam, bo to drogie, a czy włosy mogą rzeczywiście zgęstnieć? ![]() Chyba, że odrosną te co wypadły? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
mi tez straaaasznie wypadaja wlosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
mnie przestały wypadać włosy po zajściu w ciążę.
Jesli nic nie pomaga to oprócz zrobienia podstawowych badan na krew i hormony (zakladam, ze je robiłaś) radzę przebadac tarczyce i wątrobę |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Dot.: wypadają mi włosy
Witam Kobietki!
Naprawdę byłam zdesperowana wypadaniem włosków i mam wrażenie że jest to spowodowane stresem (wiecie ja jeszcze malolata maturka w tym roku ![]() Zainwestowałam w Garnier Neril zapłaciłam 35 zł :/ za szmpon i tonik. Obydwa strasznie... noo nieładnie pachną ![]() ![]() po umyciu na glowie powstaje jeden wielki KOŁTUN!! jeśli nie ma się odżywki nie ma sposobu żeby je rozczesać ( przy okazji polecam odżywkę z avonu jakąś śródziemnomorską SPA jest naprawdę bardzo dobra jak na avon!!) nawściekałam się przy toniku bo to jest woda... no ale robie tak: przedziałek na środku głowy, przechylam buteleczkę aż poczuję że troszeczkę się wylało na skórę i wcieram i tak do końca przedziałka. potem robię następny np. co 1-1,5 cm i powtarzam czynność. jak np. lewą stronę łebka mam skończoną to masuje przez te 3 min jak nakazują i zabieram się za prawą stronę. to naprawdę wielkie ułatwienie, inaczej tego toniku zaaplikować się NIE DA ![]() Kobietki niedługo będziemy miały długaśne, zdrowe i grube włoski!!! (chcę w to wierzyć ) ![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Jejku, tyle tych tabletek różnych, że nie wiem już całkiem na co się zdecydować... Kiedyś pomagał mi skrzyp z witaminami w takim fioletowym opakowaniu, ale myślę, że może by spróbować czegoś innego. Tylko czego? Z tego, co czytam, każdemu prawie pomaga inny specyfik... i jak tu wybrać, kogo się posłuchać :P Chyba kupię sobie skrzypowitę na początek... Pozdrowionka for all
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
hehe, juz sie pogodzilam z mezem, wiec moge go po szampon garniera wyslac
![]() ![]()
#434 |
Zakorzenienie
|
czesć dziewczyny!!!oczywisice ten sam problem zmiatal mi sen z powiek od jakiegos roku
![]() 1.seboradin ampulki kuracja na 14 dni, wcieralam codziennie albo co drugi dzien(troche przetluszczaja wlosy ale niewiele) 2.szmpon seboradin niger 3.balsam z zenszeniem jako odzywka (bo ciezko sie rozczesuje bez niej) 4.od wewnatrza Humavit skrzyp i pokrzywa 5.raz na tydzien treatment henna wax(nakladam na wlosy czepek kapielowy i na to recznik zeby bylo cieplo) 6.po wykonczeniu ampulek zamiast bede uzywac lotionu seboradin kuracja trwa jakies niecale trzy tygodnie i widze poprawe naprawde spora, nosze zazwyczaj kucyk iwec mi w czasie dnia nie maja jak wypadac ale jak czesze na wieczor to jest niewiele wlosow na szczotce, przed myciem tez rozczesuje i niewiele, w czasie mycia kilka, wiecej po odzywce, no i troche sie martwie ze rozczesujac wlosy jednak jest ich troche?dziewczyny to minie, ile mam pypadac podczas czesania po myciu?? ogolnie jestemzadowolona, na poduszcze jest dwa wlosy po nocy na krzyz, polecam seboradin goraco!! |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Rozeznanie
|
moje dzialania chyba przynosza skutki
![]() ![]() ![]()
#438 |
Zadomowienie
|
oj, dobry wątek, mi tez wypadają.. a ze mam długie to na panelach je strasznie widac (są wszędzie) do tego stopnia ze trzeba codziennie odkurzac bo jest ich pełno :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
oj, dobry wątek, mi tez wypadają.. a ze mam długie to na panelach je strasznie widac (są wszędzie) do tego stopnia ze trzeba codziennie odkurzac bo jest ich pełno :-(
mam nadzieje ze w watku znajde jakąs metode dla siebie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
aaa, no chyba ze tak! thx, Puniax
![]() ![]() ![]()
#441 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak niektóre z tańszych tabletek niestety zawierają mniejsze dawki poszczególnych witamin czy innych składników i przeważnie nie mają żelaza... Wiadomo, że wszystko zalezy od tego czego nasz ogranizm potrzebuje... Ja ciągle nie wiem o co chodzi mojemu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Przyznam ,że czytam ten wątek regularnie,ponieważ wypadające włosy są także moim problemem
![]() - od 3 miesięcy szamponu Garnier Neril. - raz w tygodniu Wax - robiłam kurację ampułkami Seboradin - od miesiąca wciaram lek przepisany przez dermatologa ; (Verospironi 0,1 ,70% spir. vini ) - łykałam skrzyp polny z witaminami (opakowanie 50 tabletek, pozniej 150) - obecnie od miesiąca łykam Silica i Periofem (żelazo,kwas foliowy ,jod,cynk) Niestety na razie nie zauważyłam ŻADNEJ poprawy, i mam wrażenie że wypadanie się nasila ( a może mam już obsesję ??) (Wiem ,że po tych specyfikach wypadanie może się troche nasilić początkowo( wypychanie słabych włosów przez nowe itp.)ale wydaje mi się ,że to kwestia 2 tygodni max.) Byłam wczoraj u dermatologa ponownie, ale moja dermatolog była na urlopie ,wiec przyjął mnie inny. Obejrzał mnie,przeczesał włosy palcami stwierdził ,że nie widać wyłysień ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Ktos tu pyta o Vitapil. Bralam go dlugo, bo dwa pelne opakowania chyba po 100 tabletek i powiem szczerze - odradzam ludziom z problemami zołądkowymi. Były to jedyne tabletki po którym mdliło mnie non stop , a efektów nie było zadnych. Jesli nawet byly to chyba skutki uboczne tego preparatu (smakuje to jak tynk po rozgryzieniu) rownowazyły dzialanie pozytywne. O dziwo, były to jedyne tableti tego typu, które tak koszmarnie na mnie dziaały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Aaaa liczyć codziennie włosy?!
Ostatnio myślałam, że zwariuję, jak do dwudziestu przy czesaniu doliczyłam... i mi się odechciało (: |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
ale czasem tak jest (u mnie na przyklad) ze dlugie wlosy, takie do lopatek ja wypadaja to sie wydaje ze jest ich masa!!!ostatnio malo nie zemdlalam a to po prostu dlugosc wlosa robi za 5 krotszych!!czym dluzsze tym sie wydaje ze wypada wiecej!!
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo... ma wrażenie, że została mi połowa wlosów.... Kiedyś zawsze wsyzscy się zachwycali moim grubym kucykiem albo warkoczem, teraz mi jakieś takie liche coś pozostało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.