Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-22, 19:07   #421
yaminishi
Zadomowienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez ad_asia
zgadzam się z Tobą

A Ty Ad_asia uporałaś się z wypadaniem włosów?? Może opiszesz swoją kurację?
yaminishi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 19:08   #422
ad_asia
Przyczajenie

Zauważyłam, że mojemu chłopakowi zaczęły robić się zakola (osobiscie uważam że jest to seksowne ) no ale on sie tym martwi, jak myslycie drogie koleżanki, czy on tez może stosować vitapil??
ad_asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 19:14   #423
yaminishi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ad_asia
Zauważyłam, że mojemu chłopakowi zaczęły robić się zakola (osobiscie uważam że jest to seksowne ) no ale on sie tym martwi, jak myslycie drogie koleżanki, czy on tez może stosować vitapil??
U nas na Śląsku mówimy na to WINKLE ( to tytułem małej dygresji ) Myślę że Twój chłopak powinien zacząć dbać o resztki swoich pięknych włosów a Ty utwierdzaj go w przekonaniu, że i tak go kochasz z zakolami czy nawet całkiem bezwłosego
Stary 2005-10-22, 19:24   #424
yaminishi
Zadomowienie

A tak pozatym mój chłopak czasem też narzeka, że ma zakola a ja nawet nie wiem o ich istnieniu bo jest tak przystojny że ach...
Stary 2005-10-22, 19:26   #425
ad_asia
Przyczajenie

Ja swoją kuracje zaczęłam pół roku temu- poprostu przestałam farbowac włosy, teraz znowu mam swój piekny naturalny kolor i problem wypadania włosów zniknął!! A Wy dziewczeta farbujące włosy uważajcie, żebyście nie miały wiekszych wynkli od mojego chłopaka
ad_asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 20:56   #426
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beliczek
czy ktoś jeszce stosował inneov? nie na wypadanie włosów po ciąży ale ogólnie aby je wzmocnić?
Beliczek w tym wątku wychwalają Inneov... http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=78015
Ja nadal się zastanawiam, bo to drogie, a czy włosy mogą rzeczywiście zgęstnieć? Znajoma lekarka mówiła mi, że to ile ich mamy też leży w genach i nie jest tak łatwo tym sterować...
Chyba, że odrosną te co wypadły?

201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 20:57   #427
sweet_mystery
Rozeznanie

mi tez straaaasznie wypadaja wlosy od dwóch miesiecy stosuje tabletki H-PANTOTEN ,(ok 50 zł -za 120 tabletek - to starczy na 2 miesiace a trzeba stosowac minimum 3 miesiace) po tych 2 miiechach zauwazylam ze wlosy staly sie bardzije lsniace i przede wszystkim mniej wypadaja chociaz jeszcze dosyc sporo jest ich na szczotce
sweet_mystery jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-22, 21:06   #428
helason
Przyczajenie

mnie przestały wypadać włosy po zajściu w ciążę.
Jesli nic nie pomaga to oprócz zrobienia podstawowych badan na krew i hormony (zakladam, ze je robiłaś) radzę przebadac tarczyce i wątrobę
helason jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-22, 21:15   #429
agacion
Raczkowanie

GG do agacion
Dot.: wypadają mi włosy

Witam Kobietki!
Naprawdę byłam zdesperowana wypadaniem włosków i mam wrażenie że jest to spowodowane stresem (wiecie ja jeszcze malolata maturka w tym roku )
Zainwestowałam w Garnier Neril zapłaciłam 35 zł :/ za szmpon i tonik.
Obydwa strasznie... noo nieładnie pachną kurację zaczęłam niedawno jeszcze 2 tyg nie minęły... na opakowaniu jest napisane że mogą na początku bardziej wypadać - u mnie jak wypadały tak wypadają, nie powiedziałabym że więcej...

po umyciu na glowie powstaje jeden wielki KOŁTUN!! jeśli nie ma się odżywki nie ma sposobu żeby je rozczesać ( przy okazji polecam odżywkę z avonu jakąś śródziemnomorską SPA jest naprawdę bardzo dobra jak na avon!!)

nawściekałam się przy toniku bo to jest woda...
no ale robie tak:
przedziałek na środku głowy, przechylam buteleczkę aż poczuję że troszeczkę się wylało na skórę i wcieram i tak do końca przedziałka. potem robię następny np. co 1-1,5 cm i powtarzam czynność. jak np. lewą stronę łebka mam skończoną to masuje przez te 3 min jak nakazują i zabieram się za prawą stronę.
to naprawdę wielkie ułatwienie, inaczej tego toniku zaaplikować się NIE DA
Kobietki niedługo będziemy miały długaśne, zdrowe i grube włoski!!! (chcę w to wierzyć )
Stary 2005-10-22, 21:25   #430
beoneself
Zakorzenienie

Dzięki za rady Jak skończę opakowanie skrzypu, to chyba się na Vitapil przerzucę!
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-23, 16:36   #431
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agacion
Witam Kobietki!
Naprawdę byłam zdesperowana wypadaniem włosków i mam wrażenie że jest to spowodowane stresem (wiecie ja jeszcze malolata maturka w tym roku )
Zainwestowałam w Garnier Neril zapłaciłam 35 zł :/ za szmpon i tonik.
Obydwa strasznie... noo nieładnie pachną kurację zaczęłam niedawno jeszcze 2 tyg nie minęły... na opakowaniu jest napisane że mogą na początku bardziej wypadać - u mnie jak wypadały tak wypadają, nie powiedziałabym że więcej...

po umyciu na glowie powstaje jeden wielki KOŁTUN!! jeśli nie ma się odżywki nie ma sposobu żeby je rozczesać ( przy okazji polecam odżywkę z avonu jakąś śródziemnomorską SPA jest naprawdę bardzo dobra jak na avon!!)

nawściekałam się przy toniku bo to jest woda...
no ale robie tak:
przedziałek na środku głowy, przechylam buteleczkę aż poczuję że troszeczkę się wylało na skórę i wcieram i tak do końca przedziałka. potem robię następny np. co 1-1,5 cm i powtarzam czynność. jak np. lewą stronę łebka mam skończoną to masuje przez te 3 min jak nakazują i zabieram się za prawą stronę.
to naprawdę wielkie ułatwienie, inaczej tego toniku zaaplikować się NIE DA
Kobietki niedługo będziemy miały długaśne, zdrowe i grube włoski!!! (chcę w to wierzyć )
Ja robię tak: najpierw raz szapmonem, potem drugi(ale się wtedy pieni), potem ten Wax odżywkę lub jakąś inną jak nie mam czasu(a że włosy myję rano, to czas mam tylko w weekend). A ja nakładam tonik to na rękę z ręki na głowę, potem zonwu na rękę i w inne miejsce(i tak ze trzy-cztery razy) i masuję 3 min. Zawsze mam problem z rozczesaniem, ale po tym nie jest gorzej- jest tak samo. Za to włosy strasznie szybko mi się przetłuszczaja . A za te produkty dałam nawet 38 zł. NIe wiem gdzie dziewczyny je kupowały, ze pisały że takie tanie!!!

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-23, 19:19   #432
fabienne
Raczkowanie

Jejku, tyle tych tabletek różnych, że nie wiem już całkiem na co się zdecydować... Kiedyś pomagał mi skrzyp z witaminami w takim fioletowym opakowaniu, ale myślę, że może by spróbować czegoś innego. Tylko czego? Z tego, co czytam, każdemu prawie pomaga inny specyfik... i jak tu wybrać, kogo się posłuchać :P Chyba kupię sobie skrzypowitę na początek... Pozdrowionka for all
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-23, 21:44   #433
Germini
Zakorzenienie

hehe, juz sie pogodzilam z mezem, wiec moge go po szampon garniera wyslac powiedzcie mi tylko, czy ten tonik jest bardzo konieczny? duzo daje? sam szampon wystarczy?
Stary 2005-10-24, 09:07   #434
Opiumalfa
Zakorzenienie

czesć dziewczyny!!!oczywisice ten sam problem zmiatal mi sen z powiek od jakiegos roku najpierw myslalm ze to na jesien/wiosne ale w lecie nie przestaly wypadac.kupilam vichy AMINEXIL AMPULKI DO WCIERANIA i zuzylam 18 ampulek, mowiac szczerze nie przestaly mi jakos wypadac,moze troche mniej,ale na pewno szybciej rosly.w koncu stwierdzilam ze tak nie moze byc i zaczelam czytac wasze wypowiedzi i oto jak sie zaopatrzylam:
1.seboradin ampulki kuracja na 14 dni, wcieralam codziennie albo co drugi dzien(troche przetluszczaja wlosy ale niewiele)
2.szmpon seboradin niger
3.balsam z zenszeniem jako odzywka (bo ciezko sie rozczesuje bez niej)
4.od wewnatrza Humavit skrzyp i pokrzywa
5.raz na tydzien treatment henna wax(nakladam na wlosy czepek kapielowy i na to recznik zeby bylo cieplo)
6.po wykonczeniu ampulek zamiast bede uzywac lotionu seboradin

kuracja trwa jakies niecale trzy tygodnie i widze poprawe naprawde spora, nosze zazwyczaj kucyk iwec mi w czasie dnia nie maja jak wypadac ale jak czesze na wieczor to jest niewiele wlosow na szczotce, przed myciem tez rozczesuje i niewiele, w czasie mycia kilka, wiecej po odzywce, no i troche sie martwie ze rozczesujac wlosy jednak jest ich troche?dziewczyny to minie, ile mam pypadac podczas czesania po myciu??

ogolnie jestemzadowolona, na poduszcze jest dwa wlosy po nocy na krzyz, polecam seboradin goraco!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-24, 12:16   #435
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Germini
hehe, juz sie pogodzilam z mezem, wiec moge go po szampon garniera wyslac powiedzcie mi tylko, czy ten tonik jest bardzo konieczny? duzo daje? sam szampon wystarczy?
Szampon wcierasz we włosy i zaraz spłukujesz, a tonik wcierasz we włosy i skórę i działa długo... Więc tonik jest nawet ważniejszy od szamponu
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-24, 12:25   #436
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fabienne
Jejku, tyle tych tabletek różnych, że nie wiem już całkiem na co się zdecydować... Kiedyś pomagał mi skrzyp z witaminami w takim fioletowym opakowaniu, ale myślę, że może by spróbować czegoś innego. Tylko czego? Z tego, co czytam, każdemu prawie pomaga inny specyfik... i jak tu wybrać, kogo się posłuchać :P Chyba kupię sobie skrzypowitę na początek... Pozdrowionka for all
Możesz próbować. Jak jedno nie pomoże, to spróbujesz drugiego... Jeśli twoja kieszeń ci na to pozwoli Ja próbowałam tylko niedrogich tabletek, bo nie stać mnie na "Merz specjal" czy "H-pantoten". Ale myślę że nie zawsze cena decyduje o wartości, bo np. Humavit zielony czy wyciąg ze skrzypu polnego Aflofarmu są tanie, a bardzo skuteczne według niektórych.
Stary 2005-10-24, 13:01   #437
Ewuńka
Rozeznanie

GG do Ewuńka

moje dzialania chyba przynosza skutki wlosow w wannie coraz mniej ale ciiiii bo zapesze

Ewuńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-24, 13:11   #438
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

oj, dobry wątek, mi tez wypadają.. a ze mam długie to na panelach je strasznie widac (są wszędzie) do tego stopnia ze trzeba codziennie odkurzac bo jest ich pełno :-(

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-24, 13:12   #439
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

oj, dobry wątek, mi tez wypadają.. a ze mam długie to na panelach je strasznie widac (są wszędzie) do tego stopnia ze trzeba codziennie odkurzac bo jest ich pełno :-(
mam nadzieje ze w watku znajde jakąs metode dla siebie.

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-24, 17:33   #440
Germini
Zakorzenienie

aaa, no chyba ze tak! thx, Puniax kupie wiec i szampon i tonik w najblizszym czasie a tymczasem czekam na zbawienne dzialanie revalidu; mam nadzieje, ze cos tam da
Stary 2005-10-25, 11:35   #441
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Puniax
Możesz próbować. Jak jedno nie pomoże, to spróbujesz drugiego... Jeśli twoja kieszeń ci na to pozwoli Ja próbowałam tylko niedrogich tabletek, bo nie stać mnie na "Merz specjal" czy "H-pantoten". Ale myślę że nie zawsze cena decyduje o wartości, bo np. Humavit zielony czy wyciąg ze skrzypu polnego Aflofarmu są tanie, a bardzo skuteczne według niektórych.
Zgadzam się Ceny niektórych tabletek są na prawdę wysokie... Zwłaszcza, że trzeba jest stosować na prawdę długotrwale by działały
Jednak niektóre z tańszych tabletek niestety zawierają mniejsze dawki poszczególnych witamin czy innych składników i przeważnie nie mają żelaza...
Wiadomo, że wszystko zalezy od tego czego nasz ogranizm potrzebuje...
Ja ciągle nie wiem o co chodzi mojemu Bo włosy ciągle wypadają...
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 13:42   #442
whitebeth
Zadomowienie

Przyznam ,że czytam ten wątek regularnie,ponieważ wypadające włosy są także moim problemem Zaczęły mi wypadać w wakacje, wypadanie mocno nasiliło się od początku sierpnia i trwa do teraz.Używam:
- od 3 miesięcy szamponu Garnier Neril.
- raz w tygodniu Wax
- robiłam kurację ampułkami Seboradin
- od miesiąca wciaram lek przepisany przez dermatologa ; (Verospironi 0,1 ,70% spir. vini )
- łykałam skrzyp polny z witaminami (opakowanie 50 tabletek, pozniej 150)
- obecnie od miesiąca łykam Silica i Periofem (żelazo,kwas foliowy ,jod,cynk)

Niestety na razie nie zauważyłam ŻADNEJ poprawy, i mam wrażenie że wypadanie się nasila ( a może mam już obsesję ??) (Wiem ,że po tych specyfikach wypadanie może się troche nasilić początkowo( wypychanie słabych włosów przez nowe itp.)ale wydaje mi się ,że to kwestia 2 tygodni max.) Byłam wczoraj u dermatologa ponownie, ale moja dermatolog była na urlopie ,wiec przyjął mnie inny. Obejrzał mnie,przeczesał włosy palcami stwierdził ,że nie widać wyłysień i że wypadło tylko kilka włosów więc nie widzi problemu. Podważyłam zasadność jego metod stawiania diagnozy, i dodałam że szczotkowałam dokładnie włosy przed wyjściem z domu, więc prawdopodobieństwo ,że taraz coś wypadnie jest niewielkie. Powiedział ,że mam zbierać przez 2 tygodnie włosy które mi wypadną podzielić przez ilość dni, i jezeli średnia wyjdzie powyżej stu dziennie to przyjść jeszce raz. Delikatnie mówiąc zostałam potraktowana mało poważnie. Normalnie mi ręce opadają....
whitebeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 13:49   #443
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whitebeth
Przyznam ,że czytam ten wątek regularnie,ponieważ wypadające włosy są także moim problemem Zaczęły mi wypadać w wakacje, wypadanie mocno nasiliło się od początku sierpnia i trwa do teraz.Używam:
- od 3 miesięcy szamponu Garnier Neril.
- raz w tygodniu Wax
- robiłam kurację ampułkami Seboradin
- od miesiąca wciaram lek przepisany przez dermatologa ; (Verospironi 0,1 ,70% spir. vini )
- łykałam skrzyp polny z witaminami (opakowanie 50 tabletek, pozniej 150)
- obecnie od miesiąca łykam Silica i Periofem (żelazo,kwas foliowy ,jod,cynk)

Niestety na razie nie zauważyłam ŻADNEJ poprawy, i mam wrażenie że wypadanie się nasila ( a może mam już obsesję ??) (Wiem ,że po tych specyfikach wypadanie może się troche nasilić początkowo( wypychanie słabych włosów przez nowe itp.)ale wydaje mi się ,że to kwestia 2 tygodni max.) Byłam wczoraj u dermatologa ponownie, ale moja dermatolog była na urlopie ,wiec przyjął mnie inny. Obejrzał mnie,przeczesał włosy palcami stwierdził ,że nie widać wyłysień i że wypadło tylko kilka włosów więc nie widzi problemu. Podważyłam zasadność jego metod stawiania diagnozy, i dodałam że szczotkowałam dokładnie włosy przed wyjściem z domu, więc prawdopodobieństwo ,że taraz coś wypadnie jest niewielkie. Powiedział ,że mam zbierać przez 2 tygodnie włosy które mi wypadną podzielić przez ilość dni, i jezeli średnia wyjdzie powyżej stu dziennie to przyjść jeszce raz. Delikatnie mówiąc zostałam potraktowana mało poważnie. Normalnie mi ręce opadają....
Dokładnie tak jest... Aż ręcę opadają, jak nas olewa służba zdrowia. Pobierają nam z każdej pensji tyle kasy, a leczyć się musimy i tak prywatnie. Czysta kradzież.
Stary 2005-10-25, 14:00   #444
Opiumalfa
Zakorzenienie

współczuje whitebeth
Stary 2005-10-25, 14:07   #445
Hela_Bertz
Rozeznanie

Ktos tu pyta o Vitapil. Bralam go dlugo, bo dwa pelne opakowania chyba po 100 tabletek i powiem szczerze - odradzam ludziom z problemami zołądkowymi. Były to jedyne tabletki po którym mdliło mnie non stop , a efektów nie było zadnych. Jesli nawet byly to chyba skutki uboczne tego preparatu (smakuje to jak tynk po rozgryzieniu) rownowazyły dzialanie pozytywne. O dziwo, były to jedyne tableti tego typu, które tak koszmarnie na mnie dziaały.
Hela_Bertz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 14:45   #446
beoneself
Zakorzenienie

Aaaa liczyć codziennie włosy?!

Ostatnio myślałam, że zwariuję, jak do dwudziestu przy czesaniu doliczyłam... i mi się odechciało (:
Stary 2005-10-25, 14:50   #447
Opiumalfa
Zakorzenienie

ale czasem tak jest (u mnie na przyklad) ze dlugie wlosy, takie do lopatek ja wypadaja to sie wydaje ze jest ich masa!!!ostatnio malo nie zemdlalam a to po prostu dlugosc wlosa robi za 5 krotszych!!czym dluzsze tym sie wydaje ze wypada wiecej!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-25, 15:01   #448
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez beoneself
Aaaa liczyć codziennie włosy?!

Ostatnio myślałam, że zwariuję, jak do dwudziestu przy czesaniu doliczyłam... i mi się odechciało (:
Też bym zwariowała jakbym musiała zacząć je liczyć, wystarczy,że tracę tyle czasu na ich pielęgnację, będę musiała zrezygnować ze szkoły jak tak dalej pójdzie.
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 15:09   #449
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
ale czasem tak jest (u mnie na przyklad) ze dlugie wlosy, takie do lopatek ja wypadaja to sie wydaje ze jest ich masa!!!ostatnio malo nie zemdlalam a to po prostu dlugosc wlosa robi za 5 krotszych!!czym dluzsze tym sie wydaje ze wypada wiecej!!
Zgadzam się , od kiedy zaczęły mi wypadać to minęło już sporo czasu i urosły trochę ,więc może mi sie tylko wydaje że wypada ich więcej . może nawet wypada ich mniej niż 100 dziennie (100 to ponoć norma) ale i tak się martwię bo widzę po prostu że się przeżedziły bardzo. Mój kitek to połowa dawnego,eh...
whitebeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-25, 15:13   #450
beoneself
Zakorzenienie

U mnie tak samo... ma wrażenie, że została mi połowa wlosów.... Kiedyś zawsze wsyzscy się zachwycali moim grubym kucykiem albo warkoczem, teraz mi jakieś takie liche coś pozostało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości