|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
To z niecierpliwością czekam na relację ![]()
![]() |
#4502 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=una creatura bella;5502029]Jeśli nie masz innych objawów typu: owłosienie w nietypowych miejscach, łojotok, nadmierne pocenie itp., to moim zdaniem nie ma sensu. Zwłaszcza, że - jak piszesz - przyczyna wypadania leży prawdopodnie gdzie indziej.
Ja mam powyzsze objawy z wyjątkiem nadmiernego owłosienia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie to samo chciałam dopisać
![]() ![]()
#4504 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się niedawno zarejestrowałam na przyszły wtorek (16-go) ![]() Zobaczymy, jak będzie tak samo kompetentny jak pani dermatolog to ![]() ![]()
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oooo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny naprawdę podziwiam Was za wytrwałość w walce z wypadającymi włosami.
Ja mam znowu dylemat. Skończyłam właśnie drugie opakowanie merz special i cały czas narzekałam, że mi w ogóle nie pomaga. Planowałam je zmienić na vitapil, ale pod koniec tego drugiego opakowania zaczęło mi się wydawać, że jest jakaś mini poprawa.. Tylko sama nie wiem, czy sobie ją wmówiłam, czy coś naprawdę pomogło? No i nie wiem, czy w związku z tym zmieniać te tabletki. A może jednak ten vitapil będzie dla mnie lepszy? Sama nie wiem, co robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Raczkowanie
|
Witam!!
Też mam problem z wypadającymi włosami a dodatkowo boli mnie skóra głowy. Włosy mi wypadają i na nowo odrastają i tak co roku, męczę się z tym problemem ok 8 lat . Dermatolodzy do których trafiłam byli do kitu. Teraz dostałam namiary na dermatolog Zofię Gerlicz-Pruszyńską we Wrocławiu . Leczyła się u niej któraś z was? Może któraś z was ma namiary na dobrego Dermatologa i ginekologa-endokrynologa we Wrocławiu ? Muszę coś z tym zrobić bo chyba oszaleję. ![]() Edytowane przez elka100 Czas edycji: 2007-10-13 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
ech...A ja widze,ze moja psychika znacznie ucierpiala po tej wizycie u dermatolog...Zaczelo mi od razu wiecej wlosow wypadac...Szczerze mowiac zaczynam rozwazac zakup tych tebletek choc na razie brak mi funduszow.Te tabletki to GELACET i choc sa drogie-to te 500zl to polroczna kuracja...Musze to gleboko przemyslec bo juz mam dosc wyrzucanuia pieniedzy na wlosy skoro i tak niewiele im pomaga...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Raczkowanie
|
Kochane a już powoli zaczyna sie sezon na rzepę
![]() ![]()
#4515 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podsumowujac: mimo ze mamy 21wiek, powstaja leki na coraz to powazniejsze choroby, potrafimy przeprowadzac skomplikowane oparacje - wiele przyczyn chorob czy metod skutecznego leczenia pozostaja niepoznane. Nawet glupi katar trwa tydzien a leczony 7 dni. Glupie pryszcze sa zmora coraz to nowych pokolen nastolatkow i nie tylko. Tak i jest m.inz wypadaniem wlosow ze nie zawsze wiadomo co na konkretny organizm wplynelo i jak na niego wyplynac. Po drugie STRES jako przyczyna nie ejst tylko wymowka lekarzy. I nie nalezy go bagatelizowac. Wiele osob pisze "no ale nie da sie nie stresowac" i dalej wydaje pieniadze na cud srodki. Tez nie moglam uwierzyc ile stres moze zdzialac. Dalam na luz - przestalam zyc szybko i nerwowo. Zrezygnowalam z niektorych rzeczy i podchodze do wszystkiego z wiekszym spokojem bo moje zdrowie nie jest tego warte. Naprawde pomoglo. Po trzecie cierpliwosc. Najgorsze w tym wszystkim jest ze aby zobaczyc jakiekolwiek efekty to potrzeba MINIMUM 2 miesiace. Wiec moim zdaniem nie nalezy przerzucac sie z jednych tabletek na drugie, z jednego szamponu na inny. I nie robic tez ZA DUZO przy wlosach. Dajcie im zyc. I sobie tez - po tym jak czesto piszeci w tym watku widac ze niektore juz troche obsesyjnie mysla o nich co nie sprzyja wyciszeniu sie i wyluzowaniu. Mniej przejmowania sie+Vitapil+ mniej stresu+wyciag z pokrzywy+ wiecej luzu+ nafta + ziolowy lagodny szampon - farbowanie i suszenie = mniej wypadajacych wlosow. To zadzialalo u mnie. Kazdy musi znalesc swoje tabletki, swoj szampon i inne komsmetyki, pozostale rzeczy polecam kazdemu.
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
Owszem sprawdzi sie, jednak nie przy powaznych problemach z wlosami a w tym przypadku niezbedni kompetentni lekarze i badania.
Nie wiem czy sledzisz watek od dawna ale sa tu osoby ktorym wlosy wypadaja od wielu miesiecy, czasami nie jest to "zwykle" wypadanie a naprawde dramatyczne i uwierz mi ze radzenie im soku z pokrzywy czy witaminek jest nie na miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na przykład ja, walczę już od marca i co? od kilku dni znów wypada mi 150 włosów ![]() Dzisiaj jadę po moją rzepkę do Reala (jak to dobrze że jest niedaleko ![]()
![]() |
#4521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
Mniej przejmowania sie+Vitapil+ mniej stresu+wyciag z pokrzywy+ wiecej luzu+ nafta + ziolowy lagodny szampon - farbowanie i suszenie = mniej wypadajacych wlosow. To zadzialalo u mnie. Kazdy musi znalesc swoje tabletki, swoj szampon i inne komsmetyki, pozostale rzeczy polecam kazdemu.[/quote]
Baudolino polecać można ale sama napisałaś że każdy organizm jest inny więc twoja rada nie jest cudownym środkiem. Ja jak pisałam mam problem już kilka ładnych lat i wiele już przetestowałam włosy mi wypadają i odrastają niezależnie czy stosowałam jakieś leki czy nie. Wiesz do jakiego wniosku doszłam , że jest mi potrzebny porządny specjalista który będzie w stanie zbadać przyczynę wypadania włosów. Ponawiam prośbę : może ktoś ma NAMIARY NA JAKIEGOś DOBREGO ENDOKRYNOLOGA-GINEKOLOGA WE WROCłAWIU LUB GDZIEś W OKOLICACH KALISZA ![]() Edytowane przez elka100 Czas edycji: 2007-10-14 o 14:51 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja z poczatku sie troche przerazilam tym wiekszym wypadaniem wlosow jak zastosowalam rzepe ![]() ![]() ![]() No tylko najpierw musza mi przestac wypadac ... ![]() No ale miejmy nadzieje ze wreszcie moj koszmar sie skonczy, a inwestycje sie oplaca- tj. rzepa, Dermena, Merz Special i Anastim Ducray. Bo zauwazylam juz lekka poprawe, tylko ze sama nie wiem co mi pomoglo :P No to pozdrawiam serdecznie i zycze owocnej ( a w tym wypadku warzywnej ![]() ![]() ![]()
It won't always be the same, Can't be afraid of change. You wanna have your way, Demand till you're satisfied. Learn to express your mind. Sometimes you gotta fight, It's your life so don't you give up. ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
A ja przyrządzam jedną dorodną rzepkę następująco. Obieram ją ze skórki, wsadzam do sokowirówki i po chwili mam dużo (ok.150 ml) soku. Następnie składam gazę na kilka razy, przez nią przesączam sok i wlewam do butelki z atomizerem. Do tego dodaję ok. 0,05 g EDTA (konserwant) i mam wcierkę na długi okres czasu
![]() ![]()
#4525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrowionka ![]()
It won't always be the same, Can't be afraid of change. You wanna have your way, Demand till you're satisfied. Learn to express your mind. Sometimes you gotta fight, It's your life so don't you give up. ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Czesc! Zgadzam sie z Toba w połowie. Jak zauwazylas watek lekarzy przewija sie od dluzszego czasu. Niestety jedynym wnioskiem jaki mi sie nasuwa to jest lekcewazenie pacjeta. Ja mam wykupiony abonament w prywatnej klinice i badania mam rowniez za darmo, a lekarz nie kwapil sie do ich wypisania. Lekarz zlekcewazyl mnie na maxa, zapisal podsawowe leki, ajkie przypisuje sie nawet na ostre zapalenia skory glowy. Lekarz patrzyl na mnie jak na zjwisko. Zapytal sie po co przychodze skoro nie mam przezedzonych wlosow. Kompletnie zignorowal moje wypadnie wlosow. Bylam rowniez u lekarza panstwowo i sytuacja sie rowniez powtorzyla. Pani doktor byla wrecz obrazona na to ze jej glowe zawracam. Oczywiscie nic z ich "swietnych" srodkow nie pomoglo. Z wypadaniem wlosow mecze sie az 4 lata i uwazam ze nie wymyslam sobie problemu. Sama metoda prob i bledow oraz dzieki doswiadczeniu naszych formułowiczek, powiedzmy ze poradzialam sobie w 60 %. Stres rowniez jest powodem wypadania wlosow, ale nie jedynym. A rowniez prawda jest to, ze cierpilowosc tez jest wazna. Ale ja osobiscie nie mam juz cierpliwosci po 4 latach i nie wiem ilu cholernych deramtologach . Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4528 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak na razie wypadło mi trochę więcej włosów ![]() ![]()
![]() |
#4529 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
z drugiej strony, chodzi po tym świecie mnóstwo mądrych 21-latek) i chyba nigdy naprawdę nie wypadały Tobie włosy oraz nie szukałaś pomocy u różnych specjalistów... Nie wypada nawet komentować Twojej zawiłej wypowiedzi. Nie próbuj już pocieszać i radzić, nie ma to sensu. Ps. Minimum 3 miesiące, my tu wszystkie o tym wiemy. Doczytaj dokładnie bo mija się to z Twoją wypowiedzią 'przez cały ten wątek...' Pozdrawiam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez levante Czas edycji: 2007-10-15 o 09:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.