|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
![]()
"Bóle włosów", skóry głowy to oznaka niedoboru cynku, kupcie sobie preparaty z duża zawatością cynku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Chyba cos w tym jes bo jak zaczely mi wypadac wlosy rowniez odczuwalam niesamowity bol skory glowy. Po przyjmowaniu duzych dawek cynku bol minal (mam nadzieje, ze nie powroci), co nie zmienia faktu, ze wlosy nadal leca...
#4713 |
Zakorzenienie
|
magdalena1780 w moim przypadku również obwiniam stres, bo badania robiłam i wyszły ok. Stres miałam olbrzymi i nie spodziewałam się, że jest on w stanie zrobić takie spustoszenie na mojej głowie. No ale stało się...
Jak najbardziej wierzę, że nastawienie psychiczne to połowa sukcesu ![]() ![]() Staram się ich nie żałować (też słyszałam, że się nie powinno), ale ciężko jest, jak zbliża się nieuchronnie wizja ścięcia włosów za pas... ![]() ![]()
#4714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Ja również miałam okazję spotkać się z ta lekturą jak i innymi pokrewnymi i rzeczywiście.
Dylemat z włosami zgotowałam sobie na własne życzenie o.O Ponoć wizualizacje/afirmacje mogą wspomóc taka terapię więc spróbować nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4719 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha i dziewczyny nie dajcie się zwieść .. jeśli nagle wam przestały wypadać włosy to na pewno nie po tym że np. od tygodnia czegoś używacie, to absurd !! lepiej się zastanowić co się zaczeło używać 2 do miesiąca temu... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4720 |
Raczkowanie
|
A które z suplementów mają dużo cynku, myślę że mi najbardziej tego składnika brakuje, a tyle tego jest teraz że ciężko mi się połapac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
a co do preparatow...hmmm moze zamiast nich owoce lub warzywa??? zamiast tej chemii.. Jesli chodzi o lektury to polecam ksiazke "Rozwin swoj genialny umysl" przed "potega swiadomosci" ![]() Cytat:
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-11-01 o 11:49 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zadomowienie
|
Kup sobie zwykly cynk w aptece albo cynk forte (ten kupowalam juz na recepte).
#4724 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie tego olejku Amla. Znalazłam go buszując po Allegro:
http://www.allegro.pl/item260960841_...ace_wlosy.html Potem postanowiłam oczywiście sprawdzić, czy był już testowany przez Wizażanki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Coś mi te bakłażany nie podchodzą... ![]()
![]() |
#4726 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja kurde mam włosy na czubku ok.w z tylu głowy mam ich mało?Dlaczego?Muszę stosować coś tylko na tą partię głowy,może pomoże?Czy któraś z WAS też tak ma???????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Mi również najbardziej wypadają włosy z tylnej części głowy i potylicy . Wczoraj już ok.300
![]() Nie wiem no, kiedyś odżywiałam się niby źle,niedoborowo byłam b.nerwowa i wypadało mi góra 30 włosów... Btw. orientuje sie któraś czy zażywanie zbyt dużej dawki l-tyroksyny moze to powodować ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Tyroksyna to tarczyca tak? jeśli tak to chyba raczej nie, bo wtedy powstaje nadczynność tarczycy, a od tego włosy nie lecą.
Włosy najszybciej lecą z tyłu głowy, bo tam jest ich najmniej, a jest najmniej bo tam głowa jest najsłabiej ukrwiona. Jak będziecie wcierać ampułki to pamiętajcie aby dokładnie wymasować głowę (tylko delikatnie) to rozszerza naczynka i dzięki temu do cebulek dociera więcej krwi i włosy są lepiej odżywione ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Czytam, że większość z Was ma większy problem z włosami z tylnej części głowy, a ja właśnie odwrotnie...
Z tyłu mam sporo i wychodzą aż na szyję, a nad czołem łysieję... ![]() Z tyłu przynajmniej tego nie widać, a takie prześwity nad czołem są naprawdę straszne i widzi się je codziennie w lustrze... A jeszcze na dodatek ostatnio mocno mnie swędzi głowa, tak piecze, szczypie i kłuje i nie wiem co to jest...Czy to oznaka, że znowu będzie zmasowany atak wypadania... ![]() ![]()
#4731 |
Raczkowanie
|
[quote=Maria221;5637104]Tyroksyna to tarczyca tak? jeśli tak to chyba raczej nie, bo wtedy powstaje nadczynność tarczycy, a od tego włosy nie lecą.
ote] no wlasnie nie do konca to prawda!zarowno przy niedoczynnosci jak i nadczynnosci wlosy wypadaja.wlasnie tez sie zastanawialam jak to z ta l-tyroksyna(to jest taki suplement diety podkrecajacy metabolim),nigdzie niby nie pisze o skutkach ubocznych w postaci wypadania wlosow,ale z drugiej strony pisza ze nie mozna stosowac przy schorzeniach tarczycy..zatem wplyw jakis na hormony tarczycy miec musi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja mam identycznie
![]() A co do wypadania włosów i nadczynności tarczycy to wlosy lecą ![]() Dziś przez całą noc spałam z olejkiem rycynowym + juvit + odżywka wzmacniająca joanny ![]() BTW: Znacie jakąś dobrą odżywkę po której super czesze się włosy i która ich nie obciąży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Az sprawdziłam. Stosunkowo najcieńsze włosy mam z przodu, tzn. na tzw. "zakolach" oraz na skroniach. Z tyłu włosy mam stosunkowo gęste, natomiast przy uszach (chodzi mi o tę część za uszami) jest ich w miarę sporo, chociaż jak nosiłam włosy związane w kucyka to było widać, że linia tych włosów jest nieco cofnięta.
Dlatego specjalnie pielęgnuję właśnie te strefy. Nakładając WAX nakładam go więcej w te okolice, poza tym nakładam trochę WAX-u również na czoło - w efekcie widzę pojedyncze wyrastające nowe włoski i mam wrażenie, że linia włosów nad czołem trochę mi się zmienia, plus odrastają "zakola". Na razie są to delikatne włosy, ale są one już na tyle długie, że odgarniając włosy do tyłu widzę małą "szczoteczkę" z odrostów. Poza tym parę razy w tygodniu po umyciu wcieram w skórę głowy tonik Radicala (zostały nędzne resztki). Mam wrażenie, że gdybym ustaliła sobie solidną technikę walki z cienkimi włosami i stosowała ją regularnie, bez jakichś specjalnych wyrzeczeń, ale regularnie, widziałabym o wiele lepsze efekty. Poza tym od kilkunastu dni piję regularnie herbatę z pokrzywy. Od paru dni widzę poprawę stanu cery - poprzednio zmęczona i jakby przygaszona, teraz skóra jest napięta i gładka, nie muszę stosować ani podkładu, ani pudru. Czyżby dobroczynne działanie pokrzywy?
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest to bardzo możliwe, bo pokrzywa oczyszcza organizm z wszelkiego rodzaju toksyn, które między innymi mogły mieć zły wpływ na Twoją cerę.
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Też mi to przyszło do głowy, ale tak szybki efekt? Po kilkunastu dniach? Pokrzywę piję 1-2 razy dziennie, ponadto popijam też herbatkę z rumiankiem, miodem i cytryną. Może faktycznie pokrzywa zaczęła już oczyszczać mój organizm z toksyn. Będę ją nadal pić i za pare tygodni zdam relację, czy to aby nie przypadkowe polepszenie się cery.
![]()
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że jakiś wpływ już mogła mieć ![]() Ciekawe, jak wpłynie na włoski? ![]()
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, ciekawa jestem wpływu pokrzywy na włosy. Miałam kiedyś szampon pokrzywowy i pamiętam, że nie dawał takich efektów, jak czarna rzepa czy tataro-chmielowy. Ale w końcu pokrzywa ma dużo witamin i mikroelementów w składzie, więc przypuszczam, że przy regularnym stosowaniu odżywi nieco cebulki włosów. Daję powiedzmy 3 miesiące na ocenę skutków stosowania pokrzywy.
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że 3 miesiące to na pewno dobry czas na pierwsze widoczne efekty, oczywiście przy regularnym stosowaniu ![]()
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.