|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Ano właśnie, a pamiętacie taki moment w swoim życiu, że kompletnie nic Wam nie wypadało? Bo ja już nie... Nie wiem nawet czy to w ogóle możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Moderator
|
Cytat:
moze to rodzinne jest z wlosami ![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy rodzinne ale ja wiem ze u mnie to przez farbowanie,mialam kiedys(daaawno)piekne grube wlosy a teraz...hm kitka a nie kita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Przyczajenie
|
To może i ja się dołączę
![]() Od słuzszego czasu włosy leciały mi z głowy garściami. Zostało mi ich może 1/3 z tego co było. Wypróbowałam chyba większość dostepnych na rynku preparatów witaminowych. I nic... ![]() Przestałam farbować włosy. I nic... ![]() Odstawiłam pigułki antykoncepcyjne. I ciągle nic... ![]() Robiłam różne badania, te podstawowe jak i tarczycę, poziom hormonów. Wszystkie wyniki pokazywały, że jestem zdrowa jak przysłowiowy koń. Tylko włosy ciagle wypadały. Trafiłam w końcu do porządnego dermatologa (takie przynajmniej słyszałam o nim opinie). Wygląda na to, że znalazł przyczynę : helicobacter pylori. Na razie, włosy przestały wypadać. Czekam jeszcze aż odrosną i dalej zaleczam tą wredną bakterię. Więc jeśli u którejś z Szanownych Koleżanek nie znaleziono jeszcze przyczyna utraty naszej kobiecej ozdoby, to gorąco polecam zbadanie się pod tym kątem. Życzę owocnych kuracji ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Helicobacter pylori? O kurczę! Miałam cały wykład o tej bakterii, ale że moze byc przyczyną wypadania włosów to nie wiedziałam. A jakie jest leczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Przyczajenie
|
Właśnie poza znaną wszystkim chorobą wrzodową powoduje również łysienie
![]() Co do leczenia to jak na razie:
![]() ![]()
![]() |
#458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z góry dzięki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I chyba znowu zacznę go stosować, bo niby mi włosy za bardzo nie wypadają, ale mam nadal rzadkie. Baaardzo dużooo mi wypadłooo kiedyś. A walczę z problemem praktycznie od urodzenia dziecka, to już 13 lat!!! Co do odżywki do włosów kręconych, to używam odżywki Nivea do włosów kręconych i w moim przypadku jest rewelacyjna. Fajnie się skręcają i są sprężyste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
A przeanalizujcie swoją dietę. Jakość włosów odzwierciedla rodzj i jakość naszej diety. Nie zmieniajmy szamponu, odżywki, to jest 50% drugie 50% to nasza dieta ją rónież należy wziąć pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Na początku to tylko wypadały mi włosy, paznokcie i skóra były w dobrej kondycji. Od jakiś dwóch miesięcy miam problemy z układem pokarmowym, np. silne nudności w środku nocy ![]() ![]() A tak w ogóle to "to coś" jest bardzo zdradliwe, potrafi długo czaić się w ukryciu i za plecami człowieka wyniszczać mu organizm.
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje, że lekarz całkiem rozsądnie poradził, żeby policzyć wypadające włosy. Jesienią i wiosną wypadanie się nasila, i jak ktoś ma długie włosy, to wygląda, jakby leciały garściami, podczas gdy w rzeczywistości może mieścić się to w normie i nie wymaga leczenia (co najwyżej suplementacji witaminowej itp.). Ważne jest sprawdzenie, czy to 100 wypadło, czy 400, bo od tego zależy diagnoza. Moim zdaniem, to, co pisze wyżej Whitebeth, całkiem dobrze świadczy o lekarzu - chciał najpierw sprawdzić rozmiary zjawiska, a nie przepisywać cokolwiek w ciemno.
Jeżeli przez dłuższy okres wypadałoby powyżej 300 włosów dziennie, to oczywiście byłyby widoczne lekkie 'wyłysienia', tzn. miejsca, gdzie tych długich włosów brakuje lub jest mniej. Poza tym u niektórych włosy rzedną lub stają się cieńsze z wiekiem (niestety należę do tej kategorii). Nie jest to związane z żadnymi schorzeniami, po prostu jest to objaw starzenia się organizmu. Ja mam to po mamie, w młodości miała znacznie bardziej gęste włosy i grubsze. Ja 10-12 lat temu też miałam znacznie grubszą kitkę - bywało, że klamry się łamały, bo za dużo było do spinania. A teraz jest cienko, chociaż jestem zdrowa... |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Midi, to ciekawe... W takim razie może jednak się przemęczę, wezmę szkło powiększające
![]() Ale na pewno wypada ich ponad normę, bo kucyk coraz cieńszy jest... Ale dzisiaj zauważyłam małe igiełki!!! ![]() Dzisiaj byłam na badaniu krwi (podstawowe a pozatym tsh, zelazo), wyniki będą wkrótce. A po wizycie u dermatologa dam Wam znać co i jak (: |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak mi się nie chce iść znów do lekarza... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Przyznaję się że nie przeczytałam całości tego forum (jest makabrycznie długie
![]() Czy któraś z Was jest wegetarianką i wiąże wypadanie swoich włosów z dietą??? Bo ja od około 8 lat nie jem mięsa a włosy, choć o nie bardzo dbam, mam w kiepskiej kondycji..... ![]() ![]() Dziękuję za pomoc!!!
#467 |
Zakorzenienie
|
ja łykam Humavit sdkrzyp i pokrzywa, polecam, choc trzeba sie nalykac w ciagu dnia tego, ale jak na arzie nie narzekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Sylssa, całego forum nie musisz, przyjrzyj tylko ten wątek
![]() Ja po skończeniu skrzypu przerzucam się na Vitapil (: |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#471 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Beoneself ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyznam ,że podczas rozmowy z tym dermatologiem trochę poniosły mnie emocje ,ale po prostu jest to dla mnie tak uciażliwy problem, że chciałabym cudownego lekarstwa od zaraz... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Dzięki za taki szybki odzew!!!
Badania robiłam rok temu i wtedy (o dziwo ![]() ![]() ![]() ![]()
#474 |
Przyczajenie
|
ja smarowałam włosy tonikiem seboradin, śmierdzi ale jest skuteczny
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
wcaqle nie smierdzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Przyczajenie
|
Dot.: wypadają mi włosy
A ja nadal będe wychwalać inneov tym bardziej że byłam wczoraj u fryzjera u którego byłam 4 miesiace temu i powiedział że mam włosy w tak złym stanie że mi nie zrobi baleyagu bo mi wszystkie wypadną. A wczoraj stwierdził wielką poprawę no i mam na swojej główce baleyage. Efekt stosowania inneov widać dopiero po 3 miesiącach więc trzeba cierpliwości ale warto spróbować, moim włoskom pomógł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mam koleżankę wegetariankę... Ma piękne włosy, skórę, ale na prawdę strasznie dba o swoją dietę i umiejetnie zastępuje składniki, które są w mięsie ![]() Także marsz na badania! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ogolnie to nie mam na co narzekac, nie jest zle, nadal sa raczej geste - troche mi jesiennie wiecej wypada, ale mam nadzieje, ze to przejssciowo: uzywam Nerilu i ogolnie staram sie wlosy zregenerowac, bo jakies mialam ostatnio przesuszone jakby. Myszi, zawsze mozesz isc po prostu do endokrynologa i poprosic o podstawowe badania (tj. wykupic je), a potem juz z badaniami do dermatologa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli wlosy wypadaja Ci okresowo, to oczywiscie mozesz skorzystac z preparatow witaminowo-mineralnych, ktore tu dziewczyny polecaja, ale one nie zawieraja bialka, wiec nie "zastapia" miesa: sa dobre w sytuacji ogolnego niedoboru witamin albo np. cynku. U niektorych wzmozone wypadanie wlosow jest reakcja na zabiegi fryzjerskie, np. farbowanie. Moze tez masz jakies schodzenie skory glowy, lupiez albo lojotok - czasem towarzyszy im wypadanie wlosow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.