Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-15, 16:11   #4921
sirgunia
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Powtarzam po raz kolejny, możesz wcierać sok z pokrzywy
Jedne dziewczyny wcierają sok z pokrzywy inne wodę, ale i jedno i drugie nadaje się do wcierania w skórę głowy. Z tego co zdążyłam się zorientować, to sok z pokrzywy ma w sobie więcej pokrzywy niż woda pokrzywowa i innym alkoholem są konserwowane. Ja wcieram sok, wody nie miałam. Ale i jedno i drugie nadaje się do wcierania. Więc wcieraj i się nie zadręczaj
dziekuje kochana!!!! kamien mi spadl z serca )
sirgunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 17:55   #4922
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Powtarzam po raz kolejny, możesz wcierać sok z pokrzywy
No nie Mi się te wcierki już na półce nie mieszczą

BTW: Czy czasami nadmiar tego wszystkiego nie zaszkodzi Zaczynam się bać, że przesadzam z tymi preparatami do włosów
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 18:33   #4923
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sirgunia Pokaż wiadomość
ja tez wcieram sok, wody nigdy nie mialam
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 20:49   #4924
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

Cytat:
Napisane przez elka100 Pokaż wiadomość
Dzięki już lista doszła , te wyniki co mam do odbioru to właśnie robiłam prolaktynę , testosteron i coś jeszcze.

Spirulinę biorę po 5 tabletek 3razy dziennie to jest pełna dawka ale żeby do niej dojść trzeba rozpocząć od mniejszych to znaczy najpierw po 1 tabl. dziennie zależy od samopoczucia.Ja miałam na początku rozwolnienia więc wchodziłam bardzo powoli .
Biorę tę spirulinę
http://www.spirulina.pl/spirulina/ja...ine-kupic.html
podobno jest bez chemicznych dodatków kupiłam najpierw tę najmniejszą a jak zużyłam to tą w sercu największą .
A co do ceny to warto poszperać w necie ja za tę samą cenę znalazłam z gratisem książeczką o spirulinie.
Elunia,ja to byl jednak uwazala z ta spirulina.to nie chodzi o to ze to skladnik naturalny,bez sztucznych dodatkow.ale to jest z glon z naturalna zawortoscia jodu.jod nie jest obojetnym pierwiastkiem,kazda jego spulementacja powinna byc przemyslana i podjeta po oznaczeniu jego poziomu i istnieniu wskazan do jego suplementacji.
dodatkowo jesli ma sie jakies niedomogi ze stony tarczycy,moze ona nie byc w stanie jodu odpowiednio wykorzystac i moze to zaostrzac objawy niedoczynnosci.
polecam Ci naprawde skonsultowanie sprway spiruliny z twoja endo.buziaki
babethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 20:52   #4925
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babethka Pokaż wiadomość
Elunia,ja to byl jednak uwazala z ta spirulina.to nie chodzi o to ze to skladnik naturalny,bez sztucznych dodatkow.ale to jest z glon z naturalna zawortoscia jodu.jod nie jest obojetnym pierwiastkiem,kazda jego spulementacja powinna byc przemyslana i podjeta po oznaczeniu jego poziomu i istnieniu wskazan do jego suplementacji.
dodatkowo jesli ma sie jakies niedomogi ze stony tarczycy,moze ona nie byc w stanie jodu odpowiednio wykorzystac i moze to zaostrzac objawy niedoczynnosci.
Zgadzam sie w 100%...
Stary 2007-11-15, 21:02   #4926
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sirgunia Pokaż wiadomość
To dobrze

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
No nie Mi się te wcierki już na półce nie mieszczą

BTW: Czy czasami nadmiar tego wszystkiego nie zaszkodzi Zaczynam się bać, że przesadzam z tymi preparatami do włosów
Napisz co wcierasz, może zrobimy z tego jakiś "bogaty mix"
Częstotliwość też jest istotna

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 21:41   #4927
elka100
Raczkowanie

GG do elka100

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100%...
Dzięki Kochane za troskę , niedługo idę do endo to wypytam się dokładnie.
A tak na oko to moje samopoczucie po tabletkach jest coraz lepsze więc myślę ,że nic złego na razie się nie dzieje.
Ale do ustalenia już tej właściwej dawki leków na tarczycę może być ta spirulina istotna.
Dzięki za oświecenie. Pozdrowienia
elka100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-16, 09:38   #4928
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz co wcierasz, może zrobimy z tego jakiś "bogaty mix"
Częstotliwość też jest istotna
Nafte + olejek rycynowy + juvit - to trzymam na głowie jakieś 30 minut.

Mam ampułki seboradin i joanne. Wcieram na przemian Nie wiem czy słusznie Czy nie powinnam się skupić na jednej firmie Mam jeszcze waxa - raz w tygodniu na godzinkę ( czasami mieszam go z olejkiem rycynowym)

Czy nie za często i nie za dużo naraz
Stary 2007-11-16, 14:05   #4929
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Nafte + olejek rycynowy + juvit - to trzymam na głowie jakieś 30 minut.
To jest ok, myślę, że raz na tydzień, a nawet raz na dwa tygodnie wystarczy Możesz dodać do tego jeszcze żółtko, jeśli nie za każdym razem, to na pewno raz na jakiś czas. Żółtko jest naprawdę cennym źródłem witamin dla włosów.
Cytat:
Mam ampułki seboradin i joanne. Wcieram na przemian Nie wiem czy słusznie Czy nie powinnam się skupić na jednej firmie Mam jeszcze waxa - raz w tygodniu na godzinkę ( czasami mieszam go z olejkiem rycynowym)

Tutaj zdecydowałabym się na jedne ampułki. Je się stosuje przez pewien okres czasu i przerwa. Więc najpierw stosowałabym jedne, później przerwa, następna sesja drugimi i tak na przemian. Niech mają szansę się wykazać pojedynczo , będziesz mogła stwierdzić, które Ci lepiej służą

Cytat:
Czy nie za często i nie za dużo naraz
Tutaj ograniczyłabym trochę wax, możesz stosować jeśli chcesz, ale dostarczasz skórze głowy już mnóstwo cennych składników. Wax dałabym rzadziej, i na pewno należy trzymać krócej (tak pół godziny).

To są tylko moje sugestie i oczywiście nie musisz się do nich stosować

Stary 2007-11-16, 14:43   #4930
levante
Zadomowienie

Spis badań hormonalnych - mój ostatni post na poniższej stronie:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=70767&page=86.
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 14:52   #4931
Milka19
Zakorzenienie

Dziękuje virko

Ja nie mogę się skupić na jednym produkcie, a powinnam go stosować dłużej i czekać cierpliwie na rezultaty Więc tak zmieniam te ampułki i różne odżywki i wcierki stosuje Ale postaram się uzbroić w cierpliwość i dać się wykazać na początku jednym ampułkom

Twoje rady są bardzo pomocne

Tylko nie wiem czy przemoge się z żółtkiem... Raz zaszalałam i na głowie mi jajecznica wyszła Wiem, wiem, nie powinnma białka dodawać i ta gorąca woda...

BTW: A z tym waxem też czytała, że nie można dłużej W sumie producent radzi 30 min, ale jak już nałoże to się zapominam i mi jakoś tak szybko czas upływa Czasami nawet kilka godzin

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-17, 09:23   #4932
nusia2605
Rozeznanie

Wink Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Witam dawno mnie nie było.Włosy mi rosną i mniej wypadają.3miesiące stosowania Merz Spezial......,Kamiwaza,wc ierki od dermatolog,Wax,Garnier Neril.Potrzeba czasu moje drogie i cierpliwości i nie przejmujcie się aż tak bardzo bo to jeszcze pogarsza sprawę.Psychika bardzo dużo robi w tym przypadku.Pozdrawiam WAS wszystkie i powodzenia życzę.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 11:56   #4933
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:

Na anemię, o której dziewczyny pisały jest jak najbardziej wskazane picie soku pokrzywy
Na anemię polecam tabletki z żelazem BIOFER http://www.apteka-centrum.pl/biofer-p-2127.html
Merz Special też ma dużo żelaza, wiec też jest dobry

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Witam dawno mnie nie było.Włosy mi rosną i mniej wypadają.3miesiące stosowania Merz Spezial......,Kamiwaza,wc ierki od dermatolog,Wax,Garnier Neril.Potrzeba czasu moje drogie i cierpliwości i nie przejmujcie się aż tak bardzo bo to jeszcze pogarsza sprawę.Psychika bardzo dużo robi w tym przypadku.Pozdrawiam WAS wszystkie i powodzenia życzę.
bardzo się cieszę Nusiu . Ja też biorę Merz (narazie miesiąc)... no i czekam ...

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 17:47   #4934
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Karolina86 zrob sobie badanie tarczycy w kierunku TSH i hormonow tarczycowych FT3 i FT4. Jak TSH bedziesz miec w normie to nie musisz juz robic badan na hormony tarczycy, a noma TSH to: 0.4 - 4.0. Skierowanie da Ci lekarz rodzinny. Jesli chodzi o tycie to mozesz przytyc ale jak nie bedziesz leczyc tarczycy!!! oczywiscie tylko i wylacznie w przypadku kiedy masz niedoczynnosc tarczycy. Przy nadczynnosci sie z kolei chudnie, i zeby swierdzic ewentualna chorobe musisz zrobic badania.
ja nigdy nie mialam problemow z tarczyca...
A co ona ma do czynienia z wypadaniem wlosow?

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 18:52   #4935
CaTe18
Raczkowanie

GG do CaTe18

Mi też wypadają włosy,próbowałam już kilku preparatów,które troche pomagają,ale po kilku tygodniach od odstawienie znowu to samo,pewnie ma na to wpływ stres i to,że nie jem mięsa,alejuż sama perspektywa wyłysieniapowoduje stres

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 10:10   #4936
Milka19
Zakorzenienie

A ja mam takie pytanko poza tematem Pewnie nie jedna z Was robiła Czy na badanie prolaktyny (to po tabletce) jest potrzebne skierowanie Lekarz kazał zrobić, dziś poszłam i słysze, że bez skierowania nie robią Nie mam siły znowu się na wizyty umawiać Robiłam 3 lata temu i o ile pamiętam nie potrzebowałam żadnego skierowania
Stary 2007-11-19, 10:16   #4937
virka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam takie pytanko poza tematem Pewnie nie jedna z Was robiła Czy na badanie prolaktyny (to po tabletce) jest potrzebne skierowanie Lekarz kazał zrobić, dziś poszłam i słysze, że bez skierowania nie robią Nie mam siły znowu się na wizyty umawiać Robiłam 3 lata temu i o ile pamiętam nie potrzebowałam żadnego skierowania
Ja robiłam, ale ze skierowaniem od ginekologa. Jednak myślę, że prywatnie mogłabyś zrobić bez skierowania

Stary 2007-11-19, 10:34   #4938
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam, ale ze skierowaniem od ginekologa. Jednak myślę, że prywatnie mogłabyś zrobić bez skierowania
Byłam u ginekologa i dostałam karteczke z napisem badania (skierowanie to nie jest) Poszłam dziś rano właśnie prywatnie i usłyszałam, że jest potrzebne skierowanie Zaraz zadzwonie do innego laboratorium aby się upewnić, że potrzebuje to skierowanie

EDIT: Zadzwoniłam do innego laboratorium i nie potrzebne jest skierowanie Nie wiem dlaczego tam gdzie byłam, były z tym takie problemy...
Stary 2007-11-19, 10:46   #4939
virka
Zakorzenienie

Cytat:

EDIT: Zadzwoniłam do innego laboratorium i nie potrzebne jest skierowanie Nie wiem dlaczego tam gdzie byłam, były z tym takie problemy...
To dobrze, że już się wyjaśniło
Jakiś brak kompetencji...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 11:04   #4940
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś brak kompetencji...
A ja musiałam wstać przed 7 głodna () i zła na cały świat, a moje poświęcenie i tak na nic się zdało Swoją drogą ciekawe dlaczego tam gdzie byłam potrzebują skierowania Taki brak kompetencji bardzo niekorzystnie działa na moje włosy a stres i zdenerwowanie podwyższa mi i tak już prawdopodobnie za wysoką prolaktynę
Stary 2007-11-19, 11:08   #4941
virka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja musiałam wstać przed 7 głodna () i zła na cały świat, a moje poświęcenie i tak na nic się zdało Swoją drogą ciekawe dlaczego tam gdzie byłam potrzebują skierowania Taki brak kompetencji bardzo niekorzystnie działa na moje włosy a stres i zdenerwowanie podwyższa mi i tak już prawdopodobnie za wysoką prolaktynę

Teraz musisz się wyluzować i odstresować, co pozytywnie wpłynie na włosy i poziom prolaktyny

Stary 2007-11-19, 11:16   #4942
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz musisz się wyluzować i odstresować, co pozytywnie wpłynie na włosy i poziom prolaktyny
Obiecuje, że wrzuce na luz, ale dopiero po jutrzejszym badaniu Nie znosze szczykawek
Stary 2007-11-19, 11:21   #4943
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
ja nigdy nie mialam problemow z tarczyca...
A co ona ma do czynienia z wypadaniem wlosow?
Ma i to duzo. Tarczyca to bardzo wazny gruczol wydzielania wewnetrznego. Choroby tarczycy (szczegolnie niedoczynnosc) wplywaja na kondycje wlosow i nie tylko. Nieleczone moga miec katastrofalne skutki. Proponuje poczytac nieco info na ten temat w necie (bo najszybciej i najlatwiej) albo dokladnie zapoznac sie z tym watkiem, w ktorym na temat tarczycy bylo juz mnostwo info!!!

ps. Skad wiesz, ze nigdy nie mialas problemow z tarczyca? Badalas TSH i hormony tarczycowe, zeby miec co do tego pewnosc?
Stary 2007-11-19, 13:34   #4944
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:

Milko, jutro przybądź na badanie ok.10. Rano poziom prolaktyny jest podwyższony .
Stary 2007-11-20, 07:56   #4945
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Milko, jutro przybądź na badanie ok.10. Rano poziom prolaktyny jest podwyższony .
Dzięki

Badanie przeniesione - tak zimno na dworze

To znaczy mam wstać dopiero tak żeby się na 10 wyrobić Czy dużo wcześniej i poprostu wraz z upływem czasu poziom prolaktyny spada W sumie myślałam, że z rana (wczesnego) jest najniższa, bo w ciągu dnia w skutek aktywności fizycznej chyba jednak rośnie

Mam nadzieje, że to tylko ta prolaktyna jest odpowiedzialna za moje wypadanie włosów
Stary 2007-11-21, 10:54   #4946
cute-poison
Raczkowanie

Hej

Nie czytałam wątku, bo z moim rozkładem zajęć zajęłoby mi to rok. Ale obiecuję, że dziś wieczorkiem zacznę i w październiku będę o wiele mądrzejsza

Problem ten siedzi mi w głowie od pewnego czasu.
Dostałam w spadku po tacie piękne zakola, które tuszuję grzywką. Ale chciałabym może kiedyś ją zapuścić.
Czy środki na porost włosów działają także na miejsca gdzie nigdy ich nie było? Bo tam gdzie wypadły to zostają cebulki, mieszki włosowe czy cuś, a tu z kolei ni ma nic.
Z góry dziękuję za odpowiedź
cute-poison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:41   #4947
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cute-poison Pokaż wiadomość
Czy środki na porost włosów działają także na miejsca gdzie nigdy ich nie było? Bo tam gdzie wypadły to zostają cebulki, mieszki włosowe czy cuś, a tu z kolei ni ma nic.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Wiesz co, moim zdaniem, popartym autopsją to tak
Ja po różnych wcierkach widzę odrosty na linii czoło-włosy, w miejscu, w którym nigdy włosów nie miałam

Stary 2007-11-21, 14:28   #4948
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

Cytat:
Wiesz co, moim zdaniem, popartym autopsją to tak
Ja po różnych wcierkach widzę odrosty na linii czoło-włosy, w miejscu, w którym nigdy włosów nie miałam
Przypomnij Virunia co wcierasz za cuda??prosze
babethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 15:13   #4949
lolitka123
Rozeznanie

wlasnie zaczelo mi wypadac coraz wiecej wloso.. tak gdzies od wrzesnia.. nie wiem czym to jest spowodowane, myslalam, ze przejdzie, ale nie przeszlo i musze jakos zaczac z tym walczyc.
Myslalam, zeby zaczac pic herbate z pokrzywy, kupic jakis ziolowy - pokrzywowy, brzozowy szampon, odzywke ziolowa (znacie jakas dobra i tania?). I chce kupic jakies tabletki - zastanawiam sie nad VItapilem lub skrzypem - bo paznokcie tez mam slabe i klopoty z tradzikiem - jak myslicie co bedzie lepsze?

i czy to bedzie dobre na poczatek?

Edytowane przez lolitka123
Czas edycji: 2007-11-23 o 14:32
lolitka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 15:29   #4950
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomnij Virunia co wcierasz za cuda??prosze
Wcieram kilka zestawów:

1. nafta + olejek rycynowy
2. nafta + olejek rycynowy + żółtko + odżywka jantar
3. sama odżywka jantar
4. Sok z pokrzywy (czasem mieszam go z sokiem z brzozy, czasami dodaję biostyminę, jak nie zapomnę )
Podane składniki można mieszać i łączyć w dowolny sposób w zależności od potrzeb
5. Jeszcze czasami płukam włosy naparem z pokrzywy i skrzypu polnego (niestety rzadko, ale muszę zwiększyć częstotliwość tej płukanki )

I zamierzam do tego koniecznie dołączyć olejki eteryczne

Oraz będę jeszcze wcierała wcierki z mazideł, kiedy je zamówię i dostanę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości