|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy w każdym kącie domu....
oj- a ja myślałam że tylko ja tak linieję i tylko na mnie wszyscy krzyczą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
A ja się pochwalę
![]() Wybiłam swoją bakterię ![]() ![]() ![]() Na wzmocnienie mieszków włosowych lekarz polecił mi mezoteriapię. Drogie to niestety, (200zł za zabieg) a przydałoby sie ich kilka. Wprawdzie raz 2 tygodnie albo nawet raz na miesiąć, ale... Czy któraś z Was słyszała cos o tym zabiegu? Czy to jest skuteczne?
#543 |
BAN stały
|
ja przed chwila o malo zawalu nie dostalam...zawsze mialam problemy z wlosami, slabe, niszczace sie, oklapniete...wiec ucieklam sie do sposobu dosc dobrego - lakier do wlosow... i napuszalam je aby wygladalo to jakos przyzwoicie,w miedzyczasie zuzywalam WAX i Seboradin...wlosy nie wypadaly, skonczyl sie WAX, skonczyl sie Seboradin...wlosy nie poprawily sie, ale zaczely wypadac...dzis zmywajac lakier z lba o malo sie nie poryczalam...calutka garsc wlosow mialam w dloni i nie wiedzialam co mam zrobic...strasznie malo mam teraz wlosow... wyje ze lysa zostane :| nie wiem co robic,czy leciec do dermatologa blagac by mnie zapisala na wizyte,czy co..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
kosmitka
|
![]() ![]() Pozdrowionka! |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
Hura !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
kosmitka
|
Wiosną włoski wypadały mi strasznie, prawdopodobnie po operacji pod narkozą
![]() Teraz chyba wypróbuję tak mocno polecany - także w innych wątkach na ten temat - serię seboradin albo neril. Jest tańsza ![]() ![]() ![]() Ehhhhhh :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
kosmitka
|
Dot.: wypadają mi włosy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
kosmitka
|
Mam WAX i odzywkę Matrixa Sleek.Look - ale czy stosowanie tego razem z Nerilem nie osłabi działania Nerilu? Że nie wspomnę o prostowaniu ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Przyczajenie
|
Znam ten temat bardzo dobrze. Włosy wypadały garściami, płakałam przy myciu i czesaniu. Znajdywałam je wszędzie: na pościeli, dywanie, nawet w talerzu. Zaczęłam robić badania, gdyż nie wierzyłam w pomoc "z zewnątrz". Okazało się, że brakowało mi żelaza. Wcześniej zakupiłam skrzyp, różne preparaty typu silica itp. ale nic nie pomogło. Zaczęłam przyjmować żelazo, witaminę B, odżywki typu Wax, również Loxon i NIC. Czekałam i płakałam.
Włosów ubywało, pieniędzy też, a zmian żadnych. Aż po mniej więcej 3 mies. odwiedziłam jeszcze jednego lekarza, od którego wyszłam z receptą na płyn do wcierania w skórę głowy i najzwyklejszy kwas foliowy. POMOGŁO nie mogłam uwierzyć! Po prostu z dnia na dzień! SZOK SZOK SZOK !!! Bardzo dobrze rozumiem ludzi dotkniętych tym problemem, najważniejsze aby znaleźć przyczynę i być cierpliwym. GŁOWA DO GÓRY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pod koniec września kupiłam NERIL, stosowałam go regularnie codziennie zgodnie ze wskazaniami producenta (kilka minut trzymałam na włosach). Starczył mi na około miesiąc. Teraz od tygodnia używam DERMENY. Od jakiegoś czasu używam też WAXU (jakieś 5-6 razy) w odstępach 5-6 dni. I zażywam MAGNEZ oraz WYCIĄG ZE SKRZYPU POLNEGO Z WITAMINAMI. Oczywiście po każdym umyciu włosów używam odżywki (inaczej włosów nie dałoby się rozczesać). I udało się! ![]() Ale też jeszcze jedna rzecz. Podejrzewam, że u mnie wypadanie włosów było spowodowane stresem, który trwał kilka miesięcy, ale ustał. Na szczęście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Konto usunięte
|
Wiem, wiem, że pisałaś
![]() ![]() Cieszę się, że Ci się udało, bo 17 włosów to sukces jak dla mnie... A my walczymy nadal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
kosmitka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze prostownica to naszybsza metoda zeby wlosy staly sie lamliwe, suche i niedoopanownia:/jeeli chodzi o wypadanie to nie ma bezposredniego wplywu prostowanie, bo prostownica niszczy wlos a nie jego cebulke, wiec bybor nalezy do ciebie, pozdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
kosmitka
|
Opiumalfa ... to było do mnie ? W sumie chciałam wiedzieć czy WAX lub odżywka Matrixa nie osłabiają działania Nerilu?
A co do prostownicy - dzięki za odpowiedź ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
tak to bylo do ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
kosmitka
|
Tak Matrix Sleek.Look nawilżająca ze spłukiwaniem.
Wyczytałam na forum, że po Nerilu strasznie cięzko rozczesać włsoyi i powoduje on ich wysuszenie. A ja mam bardzo suche - trochę poprawiły się po kuracji Lorealem Absolut i WAX,a le nie chcę wrócić znowu do punktu wyjścia. Naprawię jedno a zepsuję drugie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Spokojnie możesz używać WAXU i tej odżywki do Nerilu, ja jak stosowałam serię Seboradin, używałam również Waxu i mi bardzo pomogło.
#561 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal walczę. We wtorek idę do dermatologa (tylko we wtorki jest, a ostatnio we wtorek święto, a ja cierpię tu
![]() ![]() Byłam już w "normalnej" poradni i lekarka powiedziała mi, że żelaza wcale za mało nie mam. To ja już nie wiem co jest grane. Wg. normy która mi jedna z wizażanek podała miałam poniżej dolnej granicy... |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba musisz z własnej inicjatywy sobie zakupić żelazo i na pewno Ci to pomoże, bo jak się mówi o wypadających włosach to większość osób wskazuje na żelazo ![]() Także kupuj, łykaj i na pewno będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Przyczajenie
|
Dot.: wypadajace wlosy
a ja powiem tak jesli wypadaja ci wlosy ic prosto do lekarza i jesli po trzech miesiacach nie bedziesz widziala efektu popros o badania przeszlam kiedys przez to samo przez rok leczylam sie i kapa dopiero bo badaniach byla diagnoza i wlosy przestaly wypadac
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Przyczajenie
|
Inneov to tabletki i nie zawierają skrzypu ale są drogie bo kosztują 85 zł i wystarczają na miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Przyczajenie
|
Dot.: wypadajace wlosy
a znacie moze jakis dobry rozjasniacz do pasemek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Przyczajenie
|
Oj naczytałam sie naczytałam... przed sekunda wrociłam z apteki-kupiłam szampon Dermena bo ja juz też nie moge sobie z tym problemem poradzic i probuje wszystkiego :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
kosmitka
|
Zakupię chyba Vitapil, sprawdzałam, że chyba nie ma w składnikach skrzypu. No i dodatkowo Humvit o ile się dowiem który rodzaj tego Humvitu bo znalazłam ze 4 :P
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
kosmitka
|
A ja zacznę kurację od środka - Vitapilem i Humavitem tylko nie wiem którym (pomóżcie). Dobre zdanie po przeczytaniu wątku mam też o Nerilu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.