Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-11-04, 17:50   #541
ghola
Raczkowanie

Dot.: Włosy w każdym kącie domu....

oj- a ja myślałam że tylko ja tak linieję i tylko na mnie wszyscy krzyczą ale dobrze że nie jestem odosobnionym przypadkiem albo i nie dobrze...
ghola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-04, 19:46   #542
mala_ania
Przyczajenie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

A ja się pochwalę
Wybiłam swoją bakterię Szkoda tylko, że tak późno...

Na wzmocnienie mieszków włosowych lekarz polecił mi mezoteriapię.
Drogie to niestety, (200zł za zabieg) a przydałoby sie ich kilka. Wprawdzie raz 2 tygodnie albo nawet raz na miesiąć, ale...

Czy któraś z Was słyszała cos o tym zabiegu? Czy to jest skuteczne?
Stary 2005-11-04, 22:55   #543
eyeangel
BAN stały

GG do eyeangel

ja przed chwila o malo zawalu nie dostalam...zawsze mialam problemy z wlosami, slabe, niszczace sie, oklapniete...wiec ucieklam sie do sposobu dosc dobrego - lakier do wlosow... i napuszalam je aby wygladalo to jakos przyzwoicie,w miedzyczasie zuzywalam WAX i Seboradin...wlosy nie wypadaly, skonczyl sie WAX, skonczyl sie Seboradin...wlosy nie poprawily sie, ale zaczely wypadac...dzis zmywajac lakier z lba o malo sie nie poryczalam...calutka garsc wlosow mialam w dloni i nie wiedzialam co mam zrobic...strasznie malo mam teraz wlosow... wyje ze lysa zostane :| nie wiem co robic,czy leciec do dermatologa blagac by mnie zapisala na wizyte,czy co..
eyeangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-05, 09:04   #544
anciaahk
kosmitka

Post Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Jak jest tak źle to radzę iść do lekarza. A może stosowanie dużej ilości lakieru osłabiło Twoje włosy ?

Pozdrowionka!
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-05, 10:01   #545
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eyeangel
ja przed chwila o malo zawalu nie dostalam...zawsze mialam problemy z wlosami, slabe, niszczace sie, oklapniete...wiec ucieklam sie do sposobu dosc dobrego - lakier do wlosow... i napuszalam je aby wygladalo to jakos przyzwoicie,w miedzyczasie zuzywalam WAX i Seboradin...wlosy nie wypadaly, skonczyl sie WAX, skonczyl sie Seboradin...wlosy nie poprawily sie, ale zaczely wypadac...dzis zmywajac lakier z lba o malo sie nie poryczalam...calutka garsc wlosow mialam w dloni i nie wiedzialam co mam zrobic...strasznie malo mam teraz wlosow... wyje ze lysa zostane :| nie wiem co robic,czy leciec do dermatologa blagac by mnie zapisala na wizyte,czy co..
Najlepiej przeczytaj cały ten wątek i jeszcze te: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=dylematy oraz http://www.wizaz.pl/forum/showthread...daj%B1+w%B3osy
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-05, 10:56   #546
anetkas
Raczkowanie

GG do anetkas

Hura !! U mnie kuracja trwa od końca września, przy czesaniu włosów po umyciu wypadło mi ich jeszcze tydzień temu 70 sztuk (nie liczę tych co spłynęły wraz z wodą do odpływu) a dzisiaj naliczyłam ich tylko 17 !
anetkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-05, 11:44   #547
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anetkas
Hura !! U mnie kuracja trwa od końca września, przy czesaniu włosów po umyciu wypadło mi ich jeszcze tydzień temu 70 sztuk (nie liczę tych co spłynęły wraz z wodą do odpływu) a dzisiaj naliczyłam ich tylko 17 !
To pisz szybko jaka kuracja, a nie tylko
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-05, 16:25   #548
anciaahk
kosmitka

Wiosną włoski wypadały mi strasznie, prawdopodobnie po operacji pod narkozą . Wtedy pomógł im Vichy Dercos czerwony - szampon zamówiony na Alegro, coś za ok.25 zł.
Teraz chyba wypróbuję tak mocno polecany - także w innych wątkach na ten temat - serię seboradin albo neril. Jest tańsza . Tylko nie wiem czy to stosować co drugie mycie - bo mam całkiem nowy szampnik Absolut Repair... Czy może odstawić ten szampon i przeprowadzić kurację na wypadanie ??? Tylko czy po takiej kuracji moje suche i połamane włosy nie będą jeszcze gorsze
Ehhhhhh :/
Stary 2005-11-05, 16:27   #549
anciaahk
kosmitka

Dot.: wypadają mi włosy

Cytat:
Napisane przez iwonia11
A ja nadal będe wychwalać inneov tym bardziej że byłam wczoraj u fryzjera u którego byłam 4 miesiace temu i powiedział że mam włosy w tak złym stanie że mi nie zrobi baleyagu bo mi wszystkie wypadną. A wczoraj stwierdził wielką poprawę no i mam na swojej główce baleyage. Efekt stosowania inneov widać dopiero po 3 miesiącach więc trzeba cierpliwości ale warto spróbować, moim włoskom pomógł.
Inneov to tabletki ? Zawierają skrzyp (bo ja nie mogę niczego ze skrzypem)? I ile kosztują?
Stary 2005-11-05, 16:38   #550
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Wiosną włoski wypadały mi strasznie, prawdopodobnie po operacji pod narkozą . Wtedy pomógł im Vichy Dercos czerwony - szampon zamówiony na Alegro, coś za ok.25 zł.
Teraz chyba wypróbuję tak mocno polecany - także w innych wątkach na ten temat - serię seboradin albo neril. Jest tańsza . Tylko nie wiem czy to stosować co drugie mycie - bo mam całkiem nowy szampnik Absolut Repair... Czy może odstawić ten szampon i przeprowadzić kurację na wypadanie ??? Tylko czy po takiej kuracji moje suche i połamane włosy nie będą jeszcze gorsze
Ehhhhhh :/
Neril straszliwie wysusza włosy, także musiałabyś się zaopatrzyć w jakies maski , może Wax? Nerilu najlepiej uzywać jak najczęściej (przy kazdym myciu) także jak się na niego zdecydujesz to radziłabym uzywac tylko jednego.
whitebeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-05, 16:59   #551
anciaahk
kosmitka

Mam WAX i odzywkę Matrixa Sleek.Look - ale czy stosowanie tego razem z Nerilem nie osłabi działania Nerilu? Że nie wspomnę o prostowaniu ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-05, 18:50   #552
Jolkaa_
Przyczajenie

Znam ten temat bardzo dobrze. Włosy wypadały garściami, płakałam przy myciu i czesaniu. Znajdywałam je wszędzie: na pościeli, dywanie, nawet w talerzu. Zaczęłam robić badania, gdyż nie wierzyłam w pomoc "z zewnątrz". Okazało się, że brakowało mi żelaza. Wcześniej zakupiłam skrzyp, różne preparaty typu silica itp. ale nic nie pomogło. Zaczęłam przyjmować żelazo, witaminę B, odżywki typu Wax, również Loxon i NIC. Czekałam i płakałam.
Włosów ubywało, pieniędzy też, a zmian żadnych. Aż po mniej więcej 3 mies. odwiedziłam jeszcze jednego lekarza, od którego wyszłam z receptą na płyn do wcierania w skórę głowy i najzwyklejszy kwas foliowy. POMOGŁO nie mogłam uwierzyć! Po prostu z dnia na dzień! SZOK SZOK SZOK !!!
Bardzo dobrze rozumiem ludzi dotkniętych tym problemem, najważniejsze aby znaleźć przyczynę i być cierpliwym. GŁOWA DO GÓRY
Jolkaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-05, 19:32   #553
anetkas
Raczkowanie

GG do anetkas

Cytat:
Napisane przez Myszi
To pisz szybko jaka kuracja, a nie tylko
W wątku jest kilka moich postów, ale napiszę jeszcze raz wszysto razem.
Pod koniec września kupiłam NERIL, stosowałam go regularnie codziennie zgodnie ze wskazaniami producenta (kilka minut trzymałam na włosach). Starczył mi na około miesiąc. Teraz od tygodnia używam DERMENY. Od jakiegoś czasu używam też WAXU (jakieś 5-6 razy) w odstępach 5-6 dni. I zażywam MAGNEZ oraz WYCIĄG ZE SKRZYPU POLNEGO Z WITAMINAMI. Oczywiście po każdym umyciu włosów używam odżywki (inaczej włosów nie dałoby się rozczesać).
I udało się! 17 włosów jednorazowo przy czesaniu, wypadło ich pewnie sporo przy samym myciu, w ciągu dnia, ale to i tak ogromna różnica.
Ale też jeszcze jedna rzecz. Podejrzewam, że u mnie wypadanie włosów było spowodowane stresem, który trwał kilka miesięcy, ale ustał. Na szczęście.
anetkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-06, 00:45   #554
201804200952
Konto usunięte

Wiem, wiem, że pisałaś Ale ktoś nowy niekoniecznie. A że pisano, że wątek długi i trudno przebrnąć stąd moja prośba
Cieszę się, że Ci się udało, bo 17 włosów to sukces jak dla mnie...
A my walczymy nadal
Stary 2005-11-06, 08:39   #555
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Mam WAX i odzywkę Matrixa Sleek.Look - ale czy stosowanie tego razem z Nerilem nie osłabi działania Nerilu? Że nie wspomnę o prostowaniu ...
Pomóżcie dziewczyny ....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-06, 08:46   #556
Opiumalfa
Zakorzenienie

mysle, ze prostownica to naszybsza metoda zeby wlosy staly sie lamliwe, suche i niedoopanownia:/jeeli chodzi o wypadanie to nie ma bezposredniego wplywu prostowanie, bo prostownica niszczy wlos a nie jego cebulke, wiec bybor nalezy do ciebie, pozdr
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-06, 09:00   #557
anciaahk
kosmitka

Opiumalfa ... to było do mnie ? W sumie chciałam wiedzieć czy WAX lub odżywka Matrixa nie osłabiają działania Nerilu?
A co do prostownicy - dzięki za odpowiedź . Bo ze strachu, że wszystkie włosy mi wypadną zaprzestałam prostowania.... Ale skoro nie ma to wpływu na cebulki to hulaj dusza .
Stary 2005-11-06, 09:08   #558
Opiumalfa
Zakorzenienie

tak to bylo do ciebiemysle ze nie bedzie oslabial jak bedizesz uzywala waxu do 5-6 dnia odzywka to taka zwykla do splukiwania po myciu?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-06, 09:16   #559
anciaahk
kosmitka

Tak Matrix Sleek.Look nawilżająca ze spłukiwaniem.
Wyczytałam na forum, że po Nerilu strasznie cięzko rozczesać włsoyi i powoduje on ich wysuszenie. A ja mam bardzo suche - trochę poprawiły się po kuracji Lorealem Absolut i WAX,a le nie chcę wrócić znowu do punktu wyjścia. Naprawię jedno a zepsuję drugie
Stary 2005-11-06, 10:03   #560
Puniax
Rozeznanie

Spokojnie możesz używać WAXU i tej odżywki do Nerilu, ja jak stosowałam serię Seboradin, używałam również Waxu i mi bardzo pomogło.
Stary 2005-11-06, 10:57   #561
beoneself
Zakorzenienie

A ja nadal walczę. We wtorek idę do dermatologa (tylko we wtorki jest, a ostatnio we wtorek święto, a ja cierpię tu ) i wszystko będzie jasne
Byłam już w "normalnej" poradni i lekarka powiedziała mi, że żelaza wcale za mało nie mam. To ja już nie wiem co jest grane.
Wg. normy która mi jedna z wizażanek podała miałam poniżej dolnej granicy...
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-06, 11:10   #562
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beoneself
Byłam już w "normalnej" poradni i lekarka powiedziała mi, że żelaza wcale za mało nie mam. To ja już nie wiem co jest grane.
Wg. normy która mi jedna z wizażanek podała miałam poniżej dolnej granicy...
Ja również robiłam badania na poziom żelaza i norma jest w następujących granicach 60-140 (mikrogramów/dl), więc Twoje 22 to na prawdę jest dużo poniżej normy , nawet nie jest w pobliżu tych wartości, więc nie wiem dlaczego lekarka Ci tak powiedziała
Chyba musisz z własnej inicjatywy sobie zakupić żelazo i na pewno Ci to pomoże, bo jak się mówi o wypadających włosach to większość osób wskazuje na żelazo
Także kupuj, łykaj i na pewno będzie dobrze
Stary 2005-11-07, 00:32   #563
zuzia80
Przyczajenie

Dot.: wypadajace wlosy

a ja powiem tak jesli wypadaja ci wlosy ic prosto do lekarza i jesli po trzech miesiacach nie bedziesz widziala efektu popros o badania przeszlam kiedys przez to samo przez rok leczylam sie i kapa dopiero bo badaniach byla diagnoza i wlosy przestaly wypadac
zuzia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-07, 08:56   #564
iwonia11
Przyczajenie

Inneov to tabletki i nie zawierają skrzypu ale są drogie bo kosztują 85 zł i wystarczają na miesiąc.
iwonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-09, 08:53   #565
marta1981
Przyczajenie

Dot.: wypadajace wlosy

a znacie moze jakis dobry rozjasniacz do pasemek
marta1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-09, 18:05   #566
patinda
Przyczajenie

Oj naczytałam sie naczytałam... przed sekunda wrociłam z apteki-kupiłam szampon Dermena bo ja juz też nie moge sobie z tym problemem poradzic i probuje wszystkiego :P
patinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-09, 20:43   #567
anciaahk
kosmitka

Zakupię chyba Vitapil, sprawdzałam, że chyba nie ma w składnikach skrzypu. No i dodatkowo Humvit o ile się dowiem który rodzaj tego Humvitu bo znalazłam ze 4 :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-09, 21:11   #568
anciaahk
kosmitka

A ja zacznę kurację od środka - Vitapilem i Humavitem tylko nie wiem którym (pomóżcie). Dobre zdanie po przeczytaniu wątku mam też o Nerilu.
Stary 2005-11-09, 22:21   #569
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Zakupię chyba Vitapil, sprawdzałam, że chyba nie ma w składnikach skrzypu. No i dodatkowo Humvit o ile się dowiem który rodzaj tego Humvitu bo znalazłam ze 4 :P
Tak, są 4 rodzaje. Najczęściej polecanym jest Humavit Z "skrzyp i pokrzywa", ale ty przecież nie możesz go łykać...
Stary 2005-11-09, 22:23   #570
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
A ja zacznę kurację od środka - Vitapilem i Humavitem tylko nie wiem którym (pomóżcie). Dobre zdanie po przeczytaniu wątku mam też o Nerilu.
Ale nie ma też co przesadzać z tymi witaminami. W zupełności wystarczy ci Vitapil.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości