|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
tak, artykuł jest o masce aczkolwiek chodzilo mi o inne informacje
![]() Maski nie uzywałam, juz dobralam sobie produkty dla siebie i nie czuje sie skuszona oferta Joico - jest bardzo droga, zwlaszcza ze probowalam troche kosmetykow w tej cenie - ostanio sporo Kerastase - i jestem rozczarowna Za takie pieniadze to chyba dlugo nic z pielegnacji wlosów nie kupie ![]()
#752 |
Zakorzenienie
|
juz sie chyba wyleczylam z tych toksyn w kosmetykach, zdaje sobie sprawe ze one sa wszedzie
![]() ![]() ![]() ehh, zobaczymy coz tego bedzie, ale mam szczescie ze mam dobrego dermatologa(za darmo w przychodni) ktory mnien ie olal, czego nei mozna powiedziec o mojej gin:[poinformuje o przebiegu leczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Będziesz sama płacić za te badania hormonalne? Czemu? Pozdrawiam! I pamiętaj żeby napisać nam co i jak z tego wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
no bo ta moja przychodnia to taka jest pol panstwowa, za badanie hormonow tarczycy tez bede msuiala zaplacic-22zl, niektore sa platne a niektore nie, ale wlasnie znalazlam w Lodzi szpital na ul.Sterlinga , ktory oferuje te trzy bada nia hormonalne za ok 50zl a nie za 170, jak u mnie wprzychodni!!!!niewiarygo dne, ale dermatolog powiedzila ze te badania to w 5tym dniu cyklu trzeba wykonac, wiec czekam i ide na badania, moze cos wykarza w koncu...eh.bede informowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Rozeznanie
|
sama mam problemy hormonalne - na szczescie na wlosach to sie nie odbija jakos wyjatkowo i szczegolnie , a te badania.. droga przez meke, nigdy nic z nich nie wynika - kupe kasy na to stracilam i zdrowia (zle przepisane leki) nie to ze strasze ale jestem niesamowicie rozgoryczna tym wszystkim
teraz przynjamniej staram sie aby bylo jak najtaniej bo potrafia na to niezle wyciagac kase ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#756 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Swoją drogą dobrze, że napisałaś o tych różnicach cenowych, chyba nie spodziewałabym się takiej rozbieżności, dobrze wiedzieć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzieki za założenie takiego wątku, który tak bagato został uzupełniony. Nie musiałam dzięki temu zakłądac 1723895 z koleji...
![]() Mam nadzieję, że kiedys wszystkie będziemy mieły włosy takie o jakich zawsze marzyłyśmy, bez szczotki "noszącej" ten sam odcień i długośc włosów co my ![]() ![]() ![]()
Kobieta łatwa do zdobycia, może być trudna do zniesienia... Książki - wymiana: Vasconcelos, Czepiel, Fitzgerald, Beauman, Fielding i inne książki... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post16594958 Kosmetyki - wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post13661126 |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Przyczajenie
|
Myszi mialam ten sam problem co Ty...
Wlosy wypadaly mi pasmami!!!Az sie wystraszylam ze lysieje ![]() Ja uzywalam szmponu do wlosow firmy "vichy"kolor czerwony specjalnie przeznaczony do wlosow ktore wypadaja...i bralam tableti "merz spezial" i tak szczerze to chyba te tabletki z tego wszystkiego przyniosly najlepszy efekt ![]() Trzymam kciuki za Ciebie i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, wczoraj zrobilam badania, oczekalam sie w szpitalu i popbrali mi krwi jak na slonia
![]() ale nikt mi nie odposal na razie.przeczytajcie i moze wypiedzcie sie co na ten teamt sadzicie ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie moze te glinki pomoga
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84178645 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84859811 sprzedaje to jakis fryzjer, seria 1.7 i 3.7 pozdr i czekam najakies wiesci ![]() ps ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wiecie co dziewczyny...? Ja raczej też mam przetłuszczjące się włosy i taki jakby łupież "mokry". Po wszelkich badaniach i zmaganiach doszłam również do wniosku, że to własnie było przyczyną wypadania. Pomógł mi chyba szampon Neril, bo zapobiega wypadaniu właśnie z takich przyczyn, jednak ostatnio mam wrażenie, że nie działa już tak jak poprzednio. Obcięłam też sporo włosy i wycieniowałam, żebym miały "więcej powietrza" ![]() Nie wiem zatem czy nie skuszę się na tą Glinkę. ![]() (Ps. Niezbyt składna ta moja wypowiedź ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Ja juz na pewno sie skusze tylko na pieniazki czekam
![]() pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
u mnie dermena przeszla sprawdzian na dpuszczajacy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Przyczajenie
|
ludzie!!!
Dzieki za to wszystkie informacje!!jak to dobrze moc miec internet i Was drogie kolezanki!! zaraz lece na wiieeeelllkie zakupy i (mam nadzieje) za jakis czasmoje wlosy znow beda zrowe .. ![]() no nic,zycze powodzenia wszystkim paniom ,ktore maja ten sam problem!!!damy rade!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Przyczajenie
|
Dot.: wypadają mi włosy
Drogie kolezanki przeczytalam caly watek i pisze. Wlosy mi nie wypadaja - sypaly sie strasznie kiedy chodzilam w ciazy i zaraz po porodzie. Obecnie nie wypadaja, ale sa strasznie liche. Co najlepiej zaczac stosowac zeby zaczely wyrastac nowe wlosy - seboradin? Moze pomoc? A moze cos innego? Pomozcie!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
w sprawie glinki i Cynku Forte itd napisalam w tym watku:http://www.wizaz.pl/forum/showthread...35#post1388835
nie chce wklejac dwa razy teo samego.Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
Dot.: poprawić kondycje włosów-wypadaja:(
Oj nie wiem czy cokolwiek ci pomoże.Piszę tak bo ja też miałam podobne problemy z odżywianiem i z wypadaniem włosów i mimo,że przytyłam,normalnie jem itd. już od 2 lat to moje włosy nadal sa beznadziejne i juz chyba nigdy nie beda takie jak kiedys.
A co do olejku-to w moim przypadku leci po nim ze 4 x wiecej wlosow z glowy niz normalnie.Uzywam od niecalego tygodnia,myslalam ze moze skora sie musi przyzwyczaic heh. |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Przyczajenie
|
Intensywny środek SEISHIN na porost włosów
Nazwa GENKI_RI GENESIS,Zapobiega utracie włosów i wspomaga ich naturalny wzrost.
Skład: eukaliptus,menthol,kamfor a,lawenda rozmaryn,sosna,pokrzywa,c ynk,miedz,hydrolizowana keratyna i vit B2,B6,A,PP E,F Czas trwania kuracji trzy miesiące. Do zestawu potrzebny jest GENKI płyn energetyzujący skórę głowy. Poga on w opóźnianiu procesów starzenia się cebulek włosa.Wspomaga proces zapobiegania wypadaniu włosów działając stymulująco na krwioobieg i gęstość kapilarów. Ups trochę się napisałam-z ulotki o produktach. Włos Wam z głowy nie spadnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Przyczajenie
|
Intensywny środek na porost włosów SEISHIN.
Polecam środek na wypadające włosy.
Nazwa Genki płyn energetyzujący skórę głowy. Hypoalergiczny preparat poprawiający stan cebulek włosów.Wspomaga proces regeneracji i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się cebulek. GENKI_RI GENESIS intensywny środek na porost włosów.Skład: eukaliptus,mentol,kamfora ,lawenda,rozmaryn,sosna,p okrzywa,cynk,miedź,hydrol izowana keratyna i vit B2,B6,PP,A E F Stosowałam jesienią i napradę przestały moje włosy wędrować. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
U mnie na wypadające włosy pomoglo łykanie witaminy: zelaza. Jedna tabletkę dziennie. Oczywiście mówie to z perspektywy czasu,minęly 3 miesiące i w koncu przy rozczesywaniu włosów nie zostaja kłebuszki! na szczotce. Tak więc baaardzo polecam. Zelazo ogólnie wzmocni kazdemu organizm, bo wypadanie włosow jest m.in. wynikiem jego osłabienia. tabletki dostepne w każdej aptece,bez recepty
![]() Ps. Lykam teraz skrzyp polny,ale mam nadizeje ,ze pon zadziała na pazurki a nie włosy, bo inaczej to się udusze tym przyrostem naturalnym sierści ![]()
#773 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale uważajcie z tym żelazem
![]() Łykałam tabletki z żelazem mając poziom żelaza w normie (żeby mi przestały wypadać...). I faktycznie, wypadanie włosów pewnym stopniu się uspokoiło, za to po około 2 tygodniach miałam straszne dolegliwości ze strony układu pokarmowego, mocne bóle brzucha. Nie dowiedziałam się ostatecznie, co je spowodowało, aczkolwiek po odstawieniu tabletek objawy ustąpiły. Jeśli chodzi o wypadanie włosów, to stosowałam kolejno całą masę preparatów. Płyny, olejki, tabletki, toniki, szampony, odżywki, ampułki... Stale przez ponad rok i jak na złość rezultatów żadnych ![]() ![]() A teraz - po kilku miesiącach spokoju - znowu lecą i nie mam pojęcia co począć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
moje rowniez wypadaly jak opetane
![]() ![]() lykam je od jakis 4 miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was zauważyła większe wypadanie włosów po szamponie Dermena? Czy to działa na tej samej zasadzie co Garnier Neril? Bo po dwóch tygodniach stosowania Dermeny zaczęło mi wypdać o wiele więcej włosów. I już nie wiem czy to dobrze, czy nie, czy odstawić czy stosować dalej...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny. Zagladam czasem do tego watku aby znalezc jakas alternatywe dla moje kuracji bo po 4 miesiacach musze zrobic chyba przerwe a nie chce zeby znowu zaczely wlosy mi wypadac. Mysle o Inneov..ale zastanowie sie jeszcze. Ale nie o tym chcialam. Ja zapanowalam nad wypadaniem wlosow i pomyslalam ze warto sie podzielic z wami doswiadczeniami. Pol roku temu zaczelam brac tabletki o skladzie : L-cystine 500mg i wit B6 50mg na sztuke a bralam 4 dziennie. Tabletki przepisane przez dermatologa. Wlosy przestaly wypadac, zaczely szybciej rosnac (niestety nie tylko na glowie
![]() ![]() Nazwy nie podaje bo leki chyba niedostepne w Pl. Dodatkowo skonczylam z rozjasnianiem i lekko podcielam. No i mialam okres mycia szamponem Welli Proffesional do wypadajacych wlosow ale tylko podraznil mi skore glowy. Pozdrawiam Was wszystkie i zycze wytrwalosci |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie dermena pomogla i teraz zdecydowanie mniej wlosow mi wypada, ale troche to trwalo. Do tego lykam revalid, a odzywke mieszam z olejkiem rycynowym. Ale mysle ze wypadaniu zapobiegla wreszcie skonczona i wyjatkowo paskudna sesja ![]() ![]() ![]()
Im wyższy poziom rozwiju, tym rzadziej się śmiejemy, a częściej uśmiechamy. "Trud istnienia" K.Dąbrowski Kramik: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...31#post3489631 Torby: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148476 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Rozeznanie
|
Mi na poczatku stosowania dermeny też zaczęły bardziej wypadać włosy, ale zaparłam się i używałam dalej. Po jakimś czasie całkiem przestały wypadać
![]() Podobno tak właśnie działa ten szampon, że pobudza do pracy cebulki włosowe, i one wtedy wypychaja stare włosy (dlatego wydaje się, że wypada ich więcej) a potem odrastają nowe, mocne. Dlatego na efekt trzeba minimum kilka tygodni zaczekać, ale naprawdę warto ![]()
#780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Im wyższy poziom rozwiju, tym rzadziej się śmiejemy, a częściej uśmiechamy. "Trud istnienia" K.Dąbrowski Kramik: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...31#post3489631 Torby: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148476 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.