Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-18, 10:52   #961
sky1980
Rozeznanie

Dot.: POMOCY!!! strasznie wypadają mi włosy... co zrobić????

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Sky1980, mam pytanko, ile kosztuje ta nafta i olejek rycynowy? Czy ta nafta to taka zwykła nafta czy jakaś z apteki? No i jak zachwują się po tym włosy? Są miekkie czy raczej suche?
nafta kosmetyczna: moze byc z dodatkiem witamin, olejku rycynowego lub czysta., ja mam z witaminami.
Raz w tygodniu wlewam do naczynka olejku r. i nafty, podgrzewam,smaruje skore glowy i czekam godzinke (mozesz nawet 3 h z tym chodzic na glowie),potem ide pod prysznic,myje wloski zazwyczaj dwa razy bo sa mocno natluszczone. Po wysuszeniu sa mieciutkie,delikatne i napewno nie suche acha i wzmocnione
sky1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 14:44   #962
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Sky1980, na pewno to wypróbuję, ale dopiero gdzieś za miesiąc. Muszę najpierw podleczyć te moje kłaczki tym cholernie drogim preparatem
Stary 2006-05-18, 15:24   #963
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sky1980
nafta kosmetyczna: moze byc z dodatkiem witamin, olejku rycynowego lub czysta., ja mam z witaminami.
Raz w tygodniu wlewam do naczynka olejku r. i nafty, podgrzewam,smaruje skore glowy i czekam godzinke (mozesz nawet 3 h z tym chodzic na glowie),potem ide pod prysznic,myje wloski zazwyczaj dwa razy bo sa mocno natluszczone. Po wysuszeniu sa mieciutkie,delikatne i napewno nie suche acha i wzmocnione
hmm to ja ostatno zaczęłam stosować odżywki z naftą do spłukiwania i bez
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 19:28   #964
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

No i jak, Nika135, ładne są po nich włosy? Jak się nazywają?
Stary 2006-05-18, 19:39   #965
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Również polecam szampon NERIL i tabletki SILICA. Mnie bardzo pomogły. Włosy zaczęły mi bardzo wypadać, ściągałam z grzebienia dość spore kłębki i dodatkowo ciągle ktoś zdejmował mi włosy z ubrania (dość kłopotliwe), włosy były wszędzie. Teraz nastąpiła znaczna poprawa. Nic nie wypada.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 11:20   #966
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Opowiem wam moja historie Włosy mi wypadały.moze nie tak bardzo ale znacznie,tym bardziej,ze nie miałam wczesniej takich pronlemów.Nic z tym takiego nie robiłam,zawsze sie tak zbieram do wszystkiego....Ale zaczeły sie problemy z sercem,byłam u kardiologa skierował mnie na badania dlatego,ze byłam blada cos tam...i stwierdził potem,ze brakuje mi witamin,magnezu...i poza moimi standardowymi lekami na serduszko dostałam aspargin i falvit-jako te moje witaminki.Mama mi kupiła jeszcze jakis inny zestaw i tak zaczyłam łykac to wszystkoI co?? I przestały mi włosy wypadac,teraz mam mocniejsze i naprawde widac,ze sa w lepszej kondycji.Wiec polecam falvitJa łykam ciagle...
sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 11:42   #967
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Sylweczka, mam nadzieję, że juz z twoim ogólnym zdrowiem wszystko w porządku Ja miałam na samym poczatku robione badania no i wyniki były prawidłowe. A o tym falvicie już kilka razy słyszałam i chyba za jakiś czas (jak już wybiorę te leki które mam) go spróbuję
Stary 2006-05-19, 11:49   #968
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Myszko u mnie wyniki tez ok I czuje sie juz znacznie lepiej...ale ta moja waga..waże 50 kg a mój wzrost to 175 ok.Wiec nie naleze do dobrze odzywionychU jakiego bym sie lekarza nie zajawiła to zaraz z jego ust wychodzi opinia ,ze mam anemie cos tam...a ja poprostu mam taka przemiane materiiI wynika tez nie mozna nic zarzucićAle dzieki tym moim "niedobora w witaminach" odzyskałam moje dawne włosy hehehehe.Równiez życze zdrówka
sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 14:10   #969
Opalia
Raczkowanie

GG do Opalia

Ja też miałam i mam bardzo duze problemy z włosami w przeciągu roku wypadła mi conajmniej połowa włosów . Robiłam wszystkie badania - krew,hormony ,poziom mikro i makro elementów i wszystko niby było ok a włosy garściami wychodziły. Stosowałam bardzo różne szampony,witaminy i nic. W końcu przestały wypadać ale teraz mam ich mniej niż połowę tego co było wcześniej a najdzieniejsze jest to ,że nigdy ich nie farbowałam nie robiłam trwałej a nawet unikałam suszenia suszarką...
Na pewno wypróbuję opisane tu sposoby,ktorych nie znałam, na wzomcnienie włosów i zobaczymy
Opalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 07:05   #970
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Opalia, może spróbuj tabletek o nazwie Vitapil. http://www.i-apteka.pl/go/_info/?id=716 Tu masz opis tego oraz odnoścniki do innych tabletek na ten problem. Trzymaj się
Stary 2006-05-21, 10:33   #971
Opalia
Raczkowanie

GG do Opalia

Hej mysza ,dzięki za rade
Właśnie dziś mam zamiar wybrać się do apteki i je kupić,zobaczymy jaki będzie efekt - na pewno napisze czy nastąpiła poprawa czy też nie
Opalia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 10:42   #972
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Ale na efekty to będzie i tak poczekać ze 2-3miesiące Ja dopiero zaczynam kurować moje włoski i zanim wszystkie medykamenty zaczną działać, to mi chyba reszta włosów wypadnie
Stary 2006-05-21, 12:01   #973
evka26
Raczkowanie

GG do evka26

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Sky1980, mam pytanko, ile kosztuje ta nafta i olejek rycynowy? Czy ta nafta to taka zwykła nafta czy jakaś z apteki? No i jak zachwują się po tym włosy? Są miekkie czy raczej suche?
Nafte możesz kupić w aptece za ok 6 - 7 zł. Nafte moższe nabyć rownież z dodoatkami np. witaminami A + E,olejkiem rycynowym a sam olejek rycynowy w aptece kosztuje ok 3 zł
evka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-22, 14:34   #974
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

A czy wypadanie włosów może świadczyć o jakiejś chorobie?
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-22, 14:44   #975
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Wydaje mi się, że może. Włosy wypadają m.in. kiedy ma się jakieś choroby skóry, ale to może stwierdzić dermatolog.
Stary 2006-05-22, 15:03   #976
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Dzięki.
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-22, 15:13   #977
Judytka2
Rozeznanie

moj dermatolog to nic by nie stwierdzil.Bylam u niej bo mialam strupki na glowie. Przepisala mi jakis plyn z alkoholem ktory zrobili mi w aptece. A na kartce napisala nazwy szamponow jakie moge sobie kupic. Siedzialam tam jedna minute Naewt nie powiedziala co mi jest dokladnie. Szampon nie pomaga a po tym plynie jest gorzej . W dodatku babka byla tak niezadbana i okropna ze nie wiem jak ona moze byc w ogole dermatologiem. Teraz pójde prywatnie. Włosy mi tez wypadaja. Znalazlam juz dobrago lekarza. dlatego wybierajac sie do dermatologa najpierw wypytajcie sie czy warto do niego isc bo niektorzy sa okropni,,,, Ja nie wiem jakie ta babka ma pojęcie o włosach, skórze i o zabiegach róznych jak wyglądała strasznie. Wiedzą tez nie zabłysnęła
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-22, 19:37   #978
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Judytka, współczuję. Ja trafiłam do miłej pani dermatolog, ale pierwsza kuracja, jaką mi przepisała, była nieskuteczna. A co do drugiej - to na efekty trzeba będzie poczekać ze 2 miesiące
Stary 2006-06-17, 10:35   #979
arrakis4
Przyczajenie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Drogie koleżanki i koledzy.

Ja poddalam sie zabiegowi farbowania wlosow,ale szanowna fryzjerka nie poinformowala mnie o zagrozeniu jakie mnie dotknelo.

W 2 tygodnie po zabiegu, z przerazeniem stwierdzilam ze zarowno na poduszce jak i na grzebieniu da sie zauwazyc doslownie ogrom moich wlosow.

jestem w fazie zapuszczania z jeza i doszlam do ramion,jak zobaczylam co sie dzieje wpadlam w panike.

Tyle miesiecy zapuszczania i pracy nad soba.

Badania OK! a lekarz niestety nic madrego nie potrafil mi powiedziec.

Udalam sie do apteki i zostawilam tam caly majatek na kuracje vichy dercos(szampon i ampulki) i preparat evelle do lykanie.

Tabletki lykam od 5 dni, dercos od 3.
Efekty moze nie sa oszalamiajace,leca dalej ale zamiast trzech garsci-doslownie-wlosow wyjmuje 2.

jestem zadowolona bo przy okazji poprawia mi sie pomalusiu cera.

POlecam,jest to droga impreza ale warta ceny.
NIe wszystkie kobiety maja czas na maski z rycyny i inne zabiegi trwajace godzinami.

Jest to bardzo dobre wyjscie.
POzdrawiam serdecznie.
arrakis4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-13, 10:36   #980
martucello
Przyczajenie

GG do martucello Send a message via Skype™ to martucello

arrakis4 - ależ Tobie fajnie!!

U mnie w dalszym ciągu nic. Nie wiedzę żadnej poprawy od 7 miesięcy. Nadal wypadają. W ciągu dnia jest lepiej, ale w trakcie mycia włosów liczba wypadających włosów jest zastraszająca - jednorazowo wychodzi około 100 (lub więcej, jak się zdenerwuję). Włosy mam krótkie, przyciemniane szamponami koloryzującymi do 6 tygodni.

Niestety zauważyłam, że włosy, które mi wypadają, mają na końcu takie białe kuleczki. Czy to może być zapalenie łojotokowe?

Używam obecnie:
- naftę
-wodę brzozową
- tabletki "silica"
- szampon i tonik firmy "Alpecin"
- wax

Na rezultaty czekam... czy się doczekam?
martucello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 11:25   #981
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martucello
Na rezultaty czekam... czy się doczekam?
Martucello
A czy robiłaś jakiekolwiek badania?

Wiem, że pisałam to 100 razy, ale to naprawdę podstawa!
Z resztą chciażby w tym wątku u wielu dziewczyn wielokrotnie okazywało się, że przyczyną wypadania włosów są braki magnezu, żelaza, tarczyca czy nawet choroby (nie tylko skóry).

Jeśli opisane przez Ciebie kuracje nic nie pomogły tym bardziej powinnaś czym prędzej udać się do lekarza.

Pozdrawiam i życzę powodzenia!
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 09:43   #982
martucello
Przyczajenie

Wiem, że badania są najważniejsze, by móc odnaleźć przyczynę i ją zniwelować. Problem w tym, że przez najbliższe dwa miesiące czekam na ubezpieczenie, które pozwoli mi na bezpłatne wizyty do lekarzy. Dlatego teraz nie mogę sobie pozwolić na badania, niestety. Na razie muszę radzić sobie domowymi sposobami.Obym tylko psychicznie dotrwała do połowy września.

Niby takie nic nie znaczące włosy, a jednak...

I na koniec pytanie do dziewcząt, które tu zaglądają z tym samym problemem.

Kiedy zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów czy pod czas mycia, czesania, w ciągu dnia, po nocy?

Dziękuję Myszi za wsparcie i odpowiedź.
Stary 2006-07-15, 12:32   #983
infante
Zadomowienie

Teraz przede wsyztskim podczas mycia. Po nocy na poduszce nie widze włosow, wczesniej zanim je obcięłam duzo wypadalo tez podczas czesania, teraz troszke się to zmniejszyło, ale przy myciu leca jak dawniej a do lekarza nie chce iść bo wiem ,ze nic mi nie pomoze. MOja kumpela poszła kiedyś z podobnym problemem to ja wysmiała pani doktor stwierdziła ,ze to sama sobie je do tego poprowadziła , ze ma odłozyc suszarke i prostownice i tyle.... tyle ,ze ona wogole nie prostuje.
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 14:49   #984
zabkania
Zadomowienie

mi pomaga olejek rycynowy...moj przepis na niewypadajace wlosy:
-mieszam duza ilosc olejku rycynowego z odzywka z czarnej rzepy, nakladam ja na wlosy na ok 1-2 godzin
- pozniej myje porzadnie wlosy szamponem z proteinami
- na koniec nakladam serum ziolowe radical

musze przyznac wlosy lepiej sie ukladaja a przede wszystkim mi nie wypadaja
Stary 2006-07-15, 22:05   #985
paulinka872
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

dziewczyny prosze pomózcie mi od jakiegos czasu strasznie wypadają mi włosy normalnie wypadają masowo,boję sie jednak iść do lekarza bo przez ostatnie 6 miesiecy sie odchudzałam stracilam 10 kg i boję sie co powie.od dzisiaj zaczełam myć włosy dermeną ale gdy zobaczylam ile włosów po tym szamponie zostalo w wannie aż sie poplakałam przeciez ja łysa zostane,już zaczynam mieć na czubku głowy łyse plackiod jakis 2 tyg biore witamine a+e b6 vita-mineral silice oraz skrzypowite prosze doradzcie mi cos bo chyba sie zalamie;(
paulinka872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 09:42   #986
sylssa
Raczkowanie

GG do sylssa

Ja dalej walczę Teraz włosy wypadają mi głównie podczas mycia (baaardzo dużo ) w ciągu dnia jest już trochę lepiej. Próbowałam wielu odżywek, tabletek, szamponów, maseczek.... żadnych powalających efektów. Robiłam też badania- wyszła mi mała niedoczynność tarczycy, ale jeśli taka niewielka niedoczynnośc moze być powodem tak dużej ilości traconych włosów, to ja wolę nie myśleć co jest przy większej niedoczynności....
Obecnie stosuję szampon Farmony Farmed... Wypadanie się wzmożyło, ale postaram się to przeczekać.
Czy ktoś moze jeszcze stosuje ten szampon? Bo ogólnie to słyszałam o nim tylko same pochlebne opinie.

Wytrwałej walki

...on Cię wybrał dawno temu... wymyślił Cię sobie...

...i spotkasz go - powie Ci, że to Ty...

sylssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 12:45   #987
martucello
Przyczajenie

U mnie wzmożone wypadanie występuje przy każdym ich zmoczeniu. I czy to myje je, czy wcieram wodę brzozową, albo naftę, to od razu moje dłonie są pokryte włosami. Brrrrr, jak ja nie lubię tego uczucia.

Również zwiększa się liczba wypadających włosów przy czesaniu. Kupiłam ostatnio specjalną szczotkę z wypustkami, która podczas czesania masuje skórę głowy. Podobno po takim zabiegu nasze cebulki są lepiej odżywione. Od paru dniu codziennie rano i wieczorem czeszę się około 5 minut nad wanną.
Na razie widzę tylko tyle, że usuwa dość skutecznie moje martwe włosy. Co podobno również dobre jest, gdyż dzięki temu cebulka ma miejsce, by móc wypuścić nowy włos. Ale chyba u mnie cebulki są jakieś takie za leniwe...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-16, 13:04   #988
paulinka872
Raczkowanie

Unhappy prosze pomóżcie wypadnie włosów

dziewczyny prosze pomózcie mi od jakiegos czasu strasznie wypadają mi włosy normalnie wypadają masowo,boję sie jednak iść do lekarza bo przez ostatnie 6 miesiecy sie odchudzałam stracilam 10 kg i boję sie co powie.od dzisiaj zaczełam myć włosy dermeną ale gdy zobaczylam ile włosów po tym szamponie zostalo w wannie aż sie poplakałam przeciez ja łysa zostane,już zaczynam mieć na czubku głowy łyse plackiod jakis 2 tyg biore witamine a+e b6 vita-mineral silice oraz skrzypowite prosze doradzcie mi cos bo chyba sie zalamie;(
Stary 2006-07-16, 13:14   #989
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka872
dziewczyny prosze pomózcie mi od jakiegos czasu strasznie wypadają mi włosy normalnie wypadają masowo,boję sie jednak iść do lekarza bo przez ostatnie 6 miesiecy sie odchudzałam stracilam 10 kg i boję sie co powie.
Paulinka, wypadanie włosów w Twoim przypadku jest pewnie spowodowane tym odchudzaniem... 6 miesięcy to długo, przez ten czas organizm mógł starcić niektóre cenne dla niego składniki i stąd Twój problem. Jak pisze nam za każdym razem Myszi, warto jest zrobić badania zwłaszcza w Twoim przypadku, po takim odchudzaniu. Nie ma się co obawiać lekarza. Wiadomo, że nie będzie on zadowolony jak powiesz o odchudzaniu, ale na pewno Ci pomoże Będzie wiadomo, czego dokładnie brakuje w diecie i łatwiej będzie zniwelować problem. No bo teraz jak łykasz te preparaty witaminowe, dostarczasz organizmowi wszystkiego po trochu, a może właśnie on potrzebuje np. żelaza? i to w większej dawce... Takie jest moje spojrzenie na sprawę. Życzę poprawy, pozdrawiam
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 13:34   #990
paulinka872
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

dziękuje Fabienne za pomoc ;* jutro pójde do mojego lekarza i poprosze o skierowanie na wyniki.Zobaczymy co mi powie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości