|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Rozeznanie
|
Dot.: POMOCY!!! strasznie wypadają mi włosy... co zrobić????
Cytat:
Raz w tygodniu wlewam do naczynka olejku r. i nafty, podgrzewam,smaruje skore glowy i czekam godzinke (mozesz nawet 3 h z tym chodzic na glowie),potem ide pod prysznic,myje wloski zazwyczaj dwa razy bo sa mocno natluszczone. Po wysuszeniu sa mieciutkie,delikatne i napewno nie suche ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Sky1980, na pewno to wypróbuję, ale dopiero gdzieś za miesiąc. Muszę najpierw podleczyć te moje kłaczki tym cholernie drogim preparatem
![]()
![]() |
#963 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
No i jak, Nika135, ładne są po nich włosy? Jak się nazywają?
![]() |
#965 |
Mod-Śnieżynka
|
Również polecam szampon NERIL i tabletki SILICA. Mnie bardzo pomogły. Włosy zaczęły mi bardzo wypadać, ściągałam z grzebienia dość spore kłębki i dodatkowo ciągle ktoś zdejmował mi włosy z ubrania (dość kłopotliwe), włosy były wszędzie. Teraz nastąpiła znaczna poprawa. Nic nie wypada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Wtajemniczenie
|
Opowiem wam moja historie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Sylweczka, mam nadzieję, że juz z twoim ogólnym zdrowiem wszystko w porządku
![]() ![]()
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
Myszko u mnie wyniki tez ok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam i mam bardzo duze problemy z włosami
![]() ![]() Na pewno wypróbuję opisane tu sposoby,ktorych nie znałam, na wzomcnienie włosów i zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Opalia, może spróbuj tabletek o nazwie Vitapil. http://www.i-apteka.pl/go/_info/?id=716 Tu masz opis tego oraz odnoścniki do innych tabletek na ten problem. Trzymaj się
![]()
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Hej mysza ,dzięki za rade
![]() Właśnie dziś mam zamiar wybrać się do apteki i je kupić,zobaczymy jaki będzie efekt - na pewno napisze czy nastąpiła poprawa czy też nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Ale na efekty to będzie i tak poczekać ze 2-3miesiące
![]() ![]()
![]() |
#973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że może. Włosy wypadają m.in. kiedy ma się jakieś choroby skóry, ale to może stwierdzić dermatolog.
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Dzięki.
![]()
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
moj dermatolog to nic by nie stwierdzil.Bylam u niej bo mialam strupki na glowie. Przepisala mi jakis plyn z alkoholem ktory zrobili mi w aptece. A na kartce napisala nazwy szamponow jakie moge sobie kupic. Siedzialam tam jedna minute
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Judytka, współczuję. Ja trafiłam do miłej pani dermatolog, ale pierwsza kuracja, jaką mi przepisała, była nieskuteczna. A co do drugiej - to na efekty trzeba będzie poczekać ze 2 miesiące
![]()
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Drogie koleżanki i koledzy.
Ja poddalam sie zabiegowi farbowania wlosow,ale szanowna fryzjerka nie poinformowala mnie o zagrozeniu jakie mnie dotknelo. W 2 tygodnie po zabiegu, z przerazeniem stwierdzilam ze zarowno na poduszce jak i na grzebieniu da sie zauwazyc doslownie ogrom moich wlosow. jestem w fazie zapuszczania z jeza i doszlam do ramion,jak zobaczylam co sie dzieje wpadlam w panike. Tyle miesiecy zapuszczania i pracy nad soba. Badania OK! a lekarz niestety nic madrego nie potrafil mi powiedziec. Udalam sie do apteki i zostawilam tam caly majatek na kuracje vichy dercos(szampon i ampulki) i preparat evelle do lykanie. Tabletki lykam od 5 dni, dercos od 3. Efekty moze nie sa oszalamiajace,leca dalej ale zamiast trzech garsci-doslownie-wlosow wyjmuje 2. jestem zadowolona bo przy okazji poprawia mi sie pomalusiu cera. POlecam,jest to droga impreza ale warta ceny. NIe wszystkie kobiety maja czas na maski z rycyny i inne zabiegi trwajace godzinami. Jest to bardzo dobre wyjscie. POzdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
arrakis4 - ależ Tobie fajnie!!
![]() U mnie w dalszym ciągu nic. ![]() ![]() Niestety zauważyłam, że włosy, które mi wypadają, mają na końcu takie białe kuleczki. Czy to może być zapalenie łojotokowe? ![]() Używam obecnie: - naftę -wodę brzozową - tabletki "silica" - szampon i tonik firmy "Alpecin" - wax Na rezultaty czekam... czy się doczekam? |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A czy robiłaś jakiekolwiek badania? Wiem, że pisałam to 100 razy, ale to naprawdę podstawa! Z resztą chciażby w tym wątku u wielu dziewczyn wielokrotnie okazywało się, że przyczyną wypadania włosów są braki magnezu, żelaza, tarczyca czy nawet choroby (nie tylko skóry). Jeśli opisane przez Ciebie kuracje nic nie pomogły tym bardziej powinnaś czym prędzej udać się do lekarza. Pozdrawiam i życzę powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
Wiem, że badania są najważniejsze, by móc odnaleźć przyczynę i ją zniwelować. Problem w tym, że przez najbliższe dwa miesiące czekam na ubezpieczenie, które pozwoli mi na bezpłatne wizyty do lekarzy. Dlatego teraz nie mogę sobie pozwolić na badania, niestety. Na razie muszę radzić sobie domowymi sposobami.Obym tylko psychicznie dotrwała do połowy września.
Niby takie nic nie znaczące włosy, a jednak... ![]() I na koniec pytanie do dziewcząt, które tu zaglądają z tym samym problemem. Kiedy zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów czy pod czas mycia, czesania, w ciągu dnia, po nocy? Dziękuję Myszi za wsparcie i odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Teraz przede wsyztskim podczas mycia. Po nocy na poduszce nie widze włosow, wczesniej zanim je obcięłam duzo wypadalo tez podczas czesania, teraz troszke się to zmniejszyło, ale przy myciu leca jak dawniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
mi pomaga olejek rycynowy...moj przepis na niewypadajace wlosy:
-mieszam duza ilosc olejku rycynowego z odzywka z czarnej rzepy, nakladam ja na wlosy na ok 1-2 godzin - pozniej myje porzadnie wlosy szamponem z proteinami - na koniec nakladam serum ziolowe radical musze przyznac wlosy lepiej sie ukladaja a przede wszystkim mi nie wypadaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny prosze pomózcie mi od jakiegos czasu strasznie wypadają mi włosy normalnie wypadają masowo,boję sie jednak iść do lekarza bo przez ostatnie 6 miesiecy sie odchudzałam stracilam 10 kg i boję sie co powie.od dzisiaj zaczełam myć włosy dermeną ale gdy zobaczylam ile włosów po tym szamponie zostalo w wannie aż sie poplakałam przeciez ja łysa zostane,już zaczynam mieć na czubku głowy łyse placki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Ja dalej walczę
![]() ![]() ![]() Obecnie stosuję szampon Farmony Farmed... Wypadanie się wzmożyło, ale postaram się to przeczekać. Czy ktoś moze jeszcze stosuje ten szampon? Bo ogólnie to słyszałam o nim tylko same pochlebne opinie. Wytrwałej walki ![]()
#987 |
Przyczajenie
|
U mnie wzmożone wypadanie występuje przy każdym ich zmoczeniu. I czy to myje je, czy wcieram wodę brzozową, albo naftę, to od razu moje dłonie są pokryte włosami. Brrrrr, jak ja nie lubię tego uczucia
![]() Również zwiększa się liczba wypadających włosów przy czesaniu. Kupiłam ostatnio specjalną szczotkę z wypustkami, która podczas czesania masuje skórę głowy. Podobno po takim zabiegu nasze cebulki są lepiej odżywione. Od paru dniu codziennie rano i wieczorem czeszę się około 5 minut nad wanną. Na razie widzę tylko tyle, że usuwa dość skutecznie moje martwe włosy. Co podobno również dobre jest, gdyż dzięki temu cebulka ma miejsce, by móc wypuścić nowy włos. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny prosze pomózcie mi od jakiegos czasu strasznie wypadają mi włosy normalnie wypadają masowo,boję sie jednak iść do lekarza bo przez ostatnie 6 miesiecy sie odchudzałam stracilam 10 kg i boję sie co powie.od dzisiaj zaczełam myć włosy dermeną ale gdy zobaczylam ile włosów po tym szamponie zostalo w wannie aż sie poplakałam przeciez ja łysa zostane,już zaczynam mieć na czubku głowy łyse placki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
![]()
dziękuje Fabienne za pomoc ;* jutro pójde do mojego lekarza i poprosze o skierowanie na wyniki.Zobaczymy co mi powie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.