|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Ja (jak mi wypadały) stosowałam szampon + odżywkę Garnier Fructis "Długie i mocne" i po 2 tygodniach już wypadały słabiutko a po 3,4 już wogóle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Hej Myszi!!! Dzięki za odzew. Też pomyślałam o tym badaniu (na obecność Helicobactera) po przeczytaniu postów Ani- może a nuż okaże się, że to jest przyczyna. Po urlopie się za to wezmę. Zrobię też aktualne hormony i pierwiastki. Tamto badanie było sprzed roku. Jeszcze się nie poddałam, mimo częstych chwil zwątpienia ![]() Pozdrawiam gorąco Ciebie i wszystkie Forumowiczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Mam pytanie, bo nie wiem już wkońcu do jakiego lekarza się wybrac: czy jeśli pójdę do gin (prywatnie) i da mi skierowanie na badania, np morfologii, to czy za te badania będę musiała zapłacic?? Aha, i czy hormony są płatne, czy może tylko niektóre?? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Raczkowanie
|
na hormony powinna dac demratolog,ale ginekolog i endokrynolog tez.
A na morfologie zwykła pediatra.Chyba ze od jednego lekarza cały zestaw.Nasza pediatra w osrodku jest tak uprzejma ze na zwykła morfologie nie da a co mówic o innym skierowaniu,łaske robia na wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Raczkowanie
|
zakupiłam seboradi, czy lotion wcierac codziennie czy tylko po myciu ? i przez jaki czas stosowa,podobno 2 tyg i odstawic,potem wrocic spowrotem do lotionu,uzywałyscie ? pomogło ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czy pomogło? Sama nie wiem ![]() Przy tym arsenale środków jakie stosowałam trudno odgadnąć co tak naprawdę zadziałało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jakie są Twoje zasoby finansowe przeznaczone na ratowanie włosków, ale może spróbuj też mezoterapii (chyba o tym pisałam). Nie leczy to przyczyny, ale pomaga w regenacji. Będę trzymać za Ciebie kciuki ![]()
![]() |
#1058 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny ( i nie tylko:P)!
oczywiscie mam ten sam problem co Wy ![]() ![]() ![]() ![]() Lykam od 3 tygodni skrzypowite, ale nie wiem czy sa jakes efekty.... kupilam tez odzywke WAX i szampon Radical, mam nadzieje, ze pomoze. Bylam u dermatologa i ta kobieta bez zadnego ogladania moich wlosow ani skory glowy zapisala mi jakies masci do wcierania i kazala pic biostymine... zalecila mi tez zalatwienie na wlasna reke wszystkich badan ![]() bylam tez dzisiaj u fryzjera i fryzjerka zobaczyla moje wlosy i chyba z 10 razy uslyszalam "o Boze, to jest straszne, okropne masz te wlosy, strasznie cieniutkie...." O_o nie dosartosciowala mnie za bardzo ![]() Mam tez Neril tonik ale boje sie go stosowac, bo jak mi JESZCZE JAKIES WLOSY maja wypasc w poczatkowym stadium uzywania, to nie wiem ![]() ![]() teraz czekam na wyniki.. mam nadzieje, ze sie uporam z tym problemem, chociaz czasami juz ja trace... jak beda jakies postepy to dam znac! trzymajmy sie! Ps. maseczka z jajka i oleju spowodowala u mnie jeszcze silniejsze wypadanie.... PS2. czy ktos z Was stosowal biostymine doustnie? Bo moja dermatolog tak mi zalecila...pomoglo?
![]() |
#1059 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O biostyminie Lafigue pisała coś na tej stronie wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...244#post939244 ale chyba zewnętrznie ją tylko stosowała. Kiedy ja byłam u fryzjera w trakcie mojego najbardziej intensywnego wypadania pani fryzjerka też nade mną ubolewała: "O jej... takie ładne włosy, ale szkoda..." ![]() Ale mówiła mi też wtedy, że gdy wyjechała kiedyś za granicę włosy strasznie jej wypadały - chyba ze stresu i przestały dopiero po powrocie i kuracji szamponem Neril Nie martw się. Poczekaj na wyniki badań, może coś się wyjaśni ![]() Znalezienie przyczyny wypadania włosów to naprawdę już wielkie szczęście, wtedy przynajmniej wiadomo jak się leczyć. Pozdrawiam! ![]() Ps. Zapomniałam napisać! Twój avatar zdecydowanie poprawił mi humor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Raczkowanie
|
[quote=KarolinaPW]
Aktualnie zużywam 2 opakowanie ampułek Vichy razem z szamponem i traktuję go jako ostatnią szansę( jeszcze nie ma efektu-wlosy lecą jak leciały), jeżeli to nie pomoże to już nie napisz czy vichy pomogło ! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 |
Raczkowanie
|
[quote=madzia_89]Hej Dziewczyny ( i nie tylko:P)!
Misiac temu pojechalam do niemiec na kurs jezykowy, i przezylam tam istne pieklo... wlosy zaczely mi wychodzic garsciami, .. Madzia wiesz podobno miałam zjawisko,siedziałam w Belgii i tam było ok z włosami,zaczeły wypadac jak do naszego kraju wrociłam i od razu głowa zaczeła mnie swedziec, moze woda ??? sama juz nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O mezoterapii myślałam już kiedyś, ale odradziła mi to jedna z dermatolożek, do których chodziłam. Powiedziała, że to niepotrzebne wydawanie kasy i daje taki sam efekt jak dokładne wmasowywanie i wklepywanie preratów w skórę. Wtedy zrezygnowałam z tego pomysłu. Ale często jest tak, że to co jeden lekarz odradza inny poleca, bo przecież wielu osobom mezoterapia pomaga. Może więc się zdecyduję. Czasem myślę też o operacji przeszczepu cebulek włosowych. Wiem, że takie zabiegi są przeprowadzane u mężczyzn, nie wiem jak to wygląda u kobiet. Minusem jest też to, że długo widać blizny i szwy, a właściwy efekt pojawia się dopiero po roku. Naprawdę bardzo dziękuję za to, że mogę podzielić się moim problemem, dostać porady i wsparcie- to wiele dla mnie znaczy. ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zadomowienie
|
[quote=Karmen_1984]
Cytat:
Hej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Przyczajenie
|
CZESC DZIEWCZYNY !! DAWNO TU NIE ZAGLĄDAŁAM BO MYŚLAŁAM ŻE DZIĘKI RADICALOWI STAN MOICH WŁOSÓW ULEGNIE JAKIEJŚ POPRAWIE I TAK JUZ NAWET SIĘ STAŁO ALE TYLKO CHWILOWO .... EH DALEJ UCIEKAJĄ MI Z GŁOWY JAK OPĘTANE I ZNOWU SIĘ MARTWIĘ
![]() DLATEGO ZNOWU WAS ODWIEDZAM ![]() W KRAKOWIE TYLKO JEDEN LEKARZ WYKONUJE TE TESTY I MA NA TO CHYBA MONOPOL ;/ JAKBY TO SPRAWDZIĆ?
#1066 |
Rozeznanie
|
podobno długie siedzenie przed telewizorem/komputerem sprzyja wypadaniu włosów
EDIT: a i jeszcze zapomniałam dodać, że łupież tłusty osłabia cebulki a z brakiem magnezu i zelaza to swieta prawda. Jestem nałogową zjadaczką czekolady ale ostatni tydzień jakoś tak nie było okazji sobie podjeść i proszę: włoski zaczynają wypadać. Coprawda nie jakoś super ekstra ale wypadaja
#1067 |
Raczkowanie
|
hmmm.... to zamiast magnezu-czekolade, a najlepiej z orzechami bo wpływaja na kondycje wlosa.
i racja,odkąd mam komputer mam problemy,wogole wsyztskie ! to na forum przeczytałam jak zachwalają Loxon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Mam pytanko: czy po kuracji ampułkami np Seboradin należy kurację powtórzyc, jeśli tak to w jakim odstępie czasu?? Jak pisałam wcześniej stosuje szampon i mgiełkę Radical oraz ampułki Seboradin. Minęło 9 dni odkąd je stosuje i wydaje mi się, że trochę mniej mi wypadają włosy. Podczas wczorajszego mycia i czesania wypadło mi ok 80 włosów a nie 150 ![]() Zauważyłam też, że na cebulkach niektórych włosów są takie malutkie, żółtawe jakby kulki ale kształt mają podłużny ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zadomowienie
|
eh... ja na drugie mam Wypadający włos
![]()
#1070 |
Przyczajenie
|
Editaphx : ja zawsze na mokro i wtedy najbardziej "wychodzą"
![]() remaiz : zauwazylam to samo u siebie, mysle ze to dzialanie ampulek ktore wcierasz, to coś oblepia cebulkę włosa żeby sie lepiej "trzymała" głowy... nie rozumiem czemu te reparaty tak działają, może dlatego że mamy za cienkie cebulki i część roztworu się nie wchłania ?
#1071 |
Raczkowanie
|
[quote=remaiz]Hej!
![]() Mam pytanko: czy po kuracji ampułkami np Seboradin należy kurację powtórzyc, jeśli tak to w jakim odstępie czasu?? Jak pisałam wcześniej stosuje szampon i mgiełkę Radical oraz ampułki Seboradin. Minęło 9 dni odkąd je stosuje i wydaje mi się, że trochę mniej mi wypadają włosy. Podczas wczorajszego mycia i czesania wypadło mi ok 80 włosów a nie 150 ![]() Zauważyłam też, że na cebulkach niektórych włosów są takie malutkie, żółtawe jakby kulki ale kształt mają podłużny ![]() a czy dolega ci łojotok ?bo jesli tak to moze jest to własnie to ? mam pytanie,starcza ci na skóre i włosy taka jedna ampulka seboradinu ?ja musiałam zuzyc wczoraj dwie.Pozatym taka kuracja nie moze zakonczyc sie na jednymm opakowaniu,podobno najlepsze rezultaty są gdy stosujesz dwa miesiace,miesiąc przerwy,znowu dwa i przerwa.Zeby włos mial szanse dobrze odrosnąc i zeby słaby nie był bo wypadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Raczkowanie
|
W sumie to nie wiem czy mam łojotok, włosy nie przetłuszczają mi się jakoś bardzo ale swędzi mnie też czasem skóra głowy. Poza tym ja te kulki na cebulkach mam od dawna, zanim zaczełam stosowac ampułki. Byc moze jest jakiś łagodny łojotok??
![]() Jedna ampułka ledwie starcza mi na wmasowanie w skóre głowy, na same włosy musiałabym zużyc chyba jeszcze ze dwie bo mam długie włosy ![]() Czyli mam rozumec że należy te ampułki stosowac co najmniej 2 miesiące bez przerwy?? Hm, zaczyna mnie już trochę denerwowac to codzienne wmasowywanie tych ampułek ![]() W dodatku zauważyłam, ze po takim wmasowaniu wypada mi trochę włosów, tak jakbym naruszajac cebulki je wyrywała, co oznacza że cebulki są dośc słabe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Raczkowanie
|
Remaiz,tez tak miałam,ale potem zaczeły sie wmacniac i juz nie wychodziły gdy wcieralam.Tak,nalezy ampułki uzywac 2-3 mies zeby kuracja cos dała.Akurat Seboradin jest tansze,Radical 36 zł
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Raczkowanie
|
Karmen- dzięki za odp.
Ja we wtorek wyjeżdżam do Tunezji i boję się, że woda, upał zwiększy wypadanie moich włosów ![]() Kurcze, zastanawiam się jak to jest, że kilka lat temu w ogóle nie dbałam o włosy (tylko szampon i czasem pianka) a nie wypadały nic a nic. A teraz pomimo tych wszystkich super kosmetyków wypadają a na efekty jakichś kuracji trzeba czekac miesiącami a itak efekty są raczej marne ![]() ![]() Pozdrowienia dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Przyczajenie
|
Ja juz od miesiaca stosuje tabletki (Merz + Skrzypovita), myje wlosy Radicalem i nakladam serum Radical, a ponadto obcielam drastycznie wlosy. Zrobilam sobie tez juz 5 sesji "cieplnych" z odzywka Wax Treatment.
I musze powiedziec (tfu, tfu), ze widac efekty. Co prawda przy myciu i nakladaniu odzywki troche wlosow jeszcze leci, ale tak +/- nie wiecej niz setka. Przy czesaniu porannym gora 20. Co prawda w innym watku napisalam, ze ten Wax mi nie lezy, bo przesusza wlosy, ale teraz nakladam po nim jeszcze serum Radicalu i jest ok. Martwie sie tylko, bo mam juz duze odrosty i chcialabym ufarbowac juz wlosy. Wiem, ze powinnam sie z tym jeszcze wstrzymac, ale juz nie moge patrzec na swoj szary leb ![]() Zmienie tylko ten szampon Radical na Seboradin, bo Radical przesusza mi wlosy.
#1076 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz stosuje Seboradin,krótko ale moge napisac ze jest ukojeniem mojej glowy- podziałał na mój łojotok.Jak to dobrze jak nie swedzi glowa po umyciu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny!
Mi juz troche przestaly wypadac wlosy, mysle, ze juz w normie wypadaja... Zrobilam sobie badania, okazalo sie, ze mam anemie... :||.. i to juz chyba dosyc dlugo. teraz zazywam magnez, ktory musze żuć, a podobno to rozpuszcza wrecz zeby, wiec troche sie boje i ide do lekarki po inne tabletki (mamja stomatolog mnie nastraszyla ze mi same korzenie zostana...:P). No, i jak sobie ten magnez lykam teraz to juz nie wypadaja, i ogolnie sie mocniejsza czuje. Biore tez Skrzypowite juz od jakiegos miesiaca, nie widze raczej zadnej roznicy no ale moze ja jeszcze zauwaze? ![]() Myje wlosy Radicalem a potem nakladam na godzine WAX, w pierwszym dniu po umyciu wlosy sa super, na drugi dzien totalne siano ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie, damy rade! Zrobcie sobie badania, moze tez Wam cos wyjdzie, jak mi! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za radę, chyba kupię ten lotion. Myślę jednak, że łykanie magnezu daje pewne efekty. Rok temu na wiosnę kupiłam magnez bo też zaczęły mi bardziej wypadac i była poprawa. No ale jak problem z wypadaniem się zmniejszył to zaprzestałam kuracji magnezowej. I to był błąd ![]() Dzięki za życzenia, postaram się dobrze bawic ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Raczkowanie
|
Do Madzia_89 - proponuje ampułki Raidcal,2-3 miesiace aby kuracja miała sens,chyba ze ampułki Seboradin,tansze,a czy skuteczne okarze sie,jak tez stosuje,no ale skoro Seboradin Lotion chwala to ampułki tez powinny byc dobre,w koncu ten sam skladnik,napewno dam znac jak warto.
------------------------------------------------------ Pochwale sie Synkiem www.kubuskowalczyk.blog.onet.pl ------------------------------------------------------ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.