|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
jak to robie? proste, klade sie mamie na kolana daje jej grzbien w reke a ona robie mi przedzalki i widzi czy sa nowe czy nie. Sama tez robie sobie przedzialki i widze ze mam nowe, stojace kielki ronzj dlugosci.
Ampulki Radical stymuluja odrost wlosa, ziolowe skladniki, nie powinny podraznic skory. I jeszcze jedno, ampuki jakiekolwiek czy Dercos czy Klorane nie mozna stosowac jak ma sie podrazniona skore glowe, darmo wyrzucona kasa wtedy. Wpierw leczymy skore a potem wlosy. Pytanie, ktoras dzieczyna chwalila kiedys KLORANE chyba ampulki, piszcie jak cos wiecie.
![]() |
#1622 |
Raczkowanie
|
ok dziekuej juz wiem ze nie odrastaja mi nowe wlosy
musze poczekac na wizyte u demratologa w takim razie zeby mi powoedzial co to za czerwone placki mam na gowie dikeuje CI |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Przyczajenie
|
witajcie kobietki
![]() pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Raczkowanie
|
Mnie jednak dalej włosy wypadają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Raczkowanie
|
ila20 - ja mam dokładnie tak samo!!! Przy samym mysiu to może nie wypada ich aż tak strasznie dużo, ok 30, 40 ale najgorzej jest przy rozczesaniu. I nie ważne że po myciu jak rozczesze wyjdzie ich sporo ( i łudze się, że wyszło co miało wyjść) to następnego dnia przy czesaniu też ich wyjdzie sporo (ok 40) a wdodatku mam je też tego dnia na ubraniu. Nastepne dni są ok, wypada ich może z 30 przez cały dzień. Zauważyłam też że jak robie coś ze skórą głowy (np jak wcierałam toniki na wypadanie) to wtdy tez ich wypadało znacznie wiecej. No i mam te grudki żółtawe na cebulkach. Pamietam też że jak kiedyś zafarbowałam włosy szamponem koloryzujacym, obawiając sie jednocześnie że zaczną wypadać bardziej, to jednak chyba mniej ich wypadało o dziwo. Teraz też to wypróbuje bo chyba nic im już nie moze bardziej zaszkodzic. No i wybieram sie do dermatologa jak tylko bede mieć wiecej gotówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Raczkowanie
|
Dolaczam sie do watku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Przyczajenie
|
Witam
Ale będzie działo sie z naszymi włosami jesienią i zimą :-((( Wiem, że ten problem w tym wątku był poruszany ale tego jest bardzo dużo i nie mogę znalść.Proszę napiszcie jak używacie olejku rycynowego przed myciem? Dodam,że mam długie włosy i pewnie strasznie się poplączą :-(((Ale warto spróbować!I jeszcze jedno, kiedy używałam maseczki WAX o rozczesaniu włosów mogłam tylko pomarzyć.O! Przyszło mi jeszcze do głowy- ile kosztuje i na ile starcza Vitapil?Słyszałam,że jest dobry i chciałabym spróbować. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
kosmitka
|
Cytat:
Powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzięki MisQa!
Będę musiała się jeszcze porozglądać. Obecnie biorę Silicę i jestem zadowolona więc chyba nie będę narazie zmieniać. Kiedyś pani dermatolog przepisała mi płyn Vitapil (chyba płyn do wcierania w głowę) ale go niestety nie kupiłam, bo kosztował 80 zł. Czy może ktoś go używał?! Bo jeśli działa, to faktycznie warto zapłacić więcej. ![]() Słuchajcie, dziś przecztałam, że "W ciągu jednego dnia na Twojej głowie przybywa średnio 30 metrów włosów!" Gdzie one sa?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Zadomowienie
|
Kobietki!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj wybrałam wyniki badań i prawie wszystko (łącznie z poziomem żelaza) jest w normie, poza TSH (tarczyca). Norma jest od 0.4 do 4.0. Ja mam 5,710. Moje pytanie: czy taka niewielka moim zdaniem ponad norma może mieć wpływ na moje drastyczne wypadanie włosów? Czy któras z was tak miała? I czy może któraś się orientuje ile kosztują badania na poziom cynku i magnezu we krwi (moja pani doktor uznała, że nie muszę takich badań robić i mimo próśb nie wypisała skierowania)...co za życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! umylam dzis wlosy i wypadlo mi tylko ok 20 wlosow! nie moge uwierzyc no! a uzywam szamponu Seboradin Niger,odzywki z Joanny z czarnej rzepy i czasami lotion Seboradin
![]() ![]() ![]()
#1635 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie wiem, może to już kiedyś było w tym wątku, ale proszę napiszcie mi jak dokładnie nazywa się ta sławna odżywka wax? bo jak ostatnio pytalam panią w aptece, to zrobiła wielkie oczy ze zdziwienia i stwierdziła, że nie słyszała o czymś takim...
Aha - kilka razy było tu wspomniane o wersji dla włosów blond - czy to też jest zaznaczone w nazwie? bo nie wiem jak dokładnie mam pytać o tą odżywkę następnym razem... Z góry dziekuję za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Raczkowanie
|
Henna Treatment Wax powiedz pani w aptece poprostu ktora chcesz,do jakich wlosow,ja powiedzialam,ze do czarnych i dala mi w bialo czarnym opakowaniu. Wczoraj nalozylam ja poraz pierwszy,a dzis poraz pierwszy od wielu lat nie musze z samego rana byc włósow nie przetluscily sie i sa nie do poznania
![]() Anciaahk,dziekuje bardzo za rady,mam teraz caly sprzet ....witaminy, wax i dobry szampon z apteki ktory kosztowal kupe kasy i zaczynam dzialac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
kosmitka
|
Szancjer - powodzenia w kuracji. Daj znać, jakie będą rezultaty.
Czy to ten szampon: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=14602? Nie ma żadnych opinii - narazie.
![]() |
#1638 |
Raczkowanie
|
a znacie jakieś domowe sposoby na wzmocnienie struktury włosa?
![]()
#1639 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Raczkowanie
|
Anuska77
Jasne, że tarczyca może mieć wpływ na stan włosów. Za wysoki poziom THS jak u ciebie to niedoczynność tarczycy a jednym z jej objawów jest właśnie osłabienie i wypadanie włosów, sucha i szorstka skóra itd. Koniecznie musisz iść z tym do endo, on napewno przepisze ci jakieś leki( wiem bo sama mialam THS 5,30 i tak to się właśnie skończyło). Z tym cynkiem to ciężka sprawa, niezbyt chętnie przepisują badenie jego poziomu bo z tego co się orientowałam kosztuje ok 90 zł. Zostaje albo siła perswazji albo trzeba sobie samemu zasponsorowć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wyzebralam skierowanie na TSH ale reszte badan na hormony moze zlecic endokrynolog. dostalam skierowanie oczywiscie, dzonie wiec do endo i dowiaduje sie ze w listopadzie bedą zapisy na wizyty w 2007 roku ![]() Czyli pomimo ubezpieczenia, trzeba isc prywatnie, i nie dosc ze zaplacic za wizyte to pewnie za badania tez no ktos musi. Dostalam tez namiary na fajna klinike dermatologi i klinike chorob wlosa.. ale tam sie zapisac na wizyte to graniczy z cudem. Watroba juz mi siada z tych wszystkich lekow, skutki są dwa : coraz mniej kasy i coraz wiekszy łupież ![]() Nic tylko szukać sponsora ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie zaczynam kurację
![]() Kupiłam Wax za 26 zł pudełko prawie półkilogramowe, do tego silike bo paznokcie też jakieś słabe mam. Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ! Musze wam napisac ze dzieki temu forum nie wypadaja mi juz wlosy !!! Ja nie mialam pojecia co z tym problemem zrobic ale dzieki wam znalazlam wyjscie !!! Szampon i odzywka ziolowa, wax, olejek rycynowy, herbata z melisy i witaminki do skóry, wlosów i paznokci i po problemie !!!
Wypada mo ok 10 wlosów przy myciu i czesaniu !!! A juz myslalam ze bede lysa ! Zycze wam powodzenie i tylko pozytywnych rezultatów w walce z tym cholerstwem !!! Pozdrawiam !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Raczkowanie
|
Ehh... Kolejne mycie i kolejne 70 włosów... Już ręce opadają, mam nadzieję że z nadejściem zimy skończy się ten problem bo zwariuje !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Raczkowanie
|
Anuska77
Niestety trzeba dla tych włosków troche pobiegać po lekarzach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Zadomowienie
|
Balitagscarlet, dziękuję Ci za słowa otuchy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.