Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-05, 19:54   #1621
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

jak to robie? proste, klade sie mamie na kolana daje jej grzbien w reke a ona robie mi przedzalki i widzi czy sa nowe czy nie. Sama tez robie sobie przedzialki i widze ze mam nowe, stojace kielki ronzj dlugosci.

Ampulki Radical stymuluja odrost wlosa, ziolowe skladniki, nie powinny podraznic skory. I jeszcze jedno, ampuki jakiekolwiek czy Dercos czy Klorane nie mozna stosowac jak ma sie podrazniona skore glowe, darmo wyrzucona kasa wtedy. Wpierw leczymy skore a potem wlosy.

Pytanie, ktoras dzieczyna chwalila kiedys KLORANE chyba ampulki, piszcie jak cos wiecie.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 20:00   #1622
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

ok dziekuej juz wiem ze nie odrastaja mi nowe wlosy
musze poczekac na wizyte u demratologa w takim razie zeby mi powoedzial co to za czerwone placki mam na gowie
dikeuje CI
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 21:24   #1623
ila20
Przyczajenie

witajcie kobietki mam pytanie wiekszość z Was pisze że włosy wypadają wam głównie kiedy są tłuste...a mi najbardziej wypadaja po umyciu i przez cały dzień póżniej(myje co dwa dni) i na drugi dzień jet już lepiej...czy któraś ma podobnie? to znaczy że mam suchą skóre głowy?
pozdrawiam cieplutko
ila20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 15:11   #1624
daisydee
Raczkowanie

Mnie jednak dalej włosy wypadają postanowiłam dać drugą szansę waxowi, kupiłam wczoraj ten dla blondynek, siedziałąm z nim dziś 3 godziny i jestem bardzo zadowolona, nic a nic nie przetłuścił skóry głowy, wcale mnie nie swędziała, choć nałozylam też na całą głowę, włosy mam teraz strasznie gładkie, takie lejące. Mam nadzieję, że zaczną mi po nim rosnąć nowe włosy, bo jak narazie leczę się już ponad 4 miesiące i nic
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 17:36   #1625
moonshine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daisydee Pokaż wiadomość
Mnie jednak dalej włosy wypadają postanowiłam dać drugą szansę waxowi, kupiłam wczoraj ten dla blondynek, siedziałąm z nim dziś 3 godziny i jestem bardzo zadowolona, nic a nic nie przetłuścił skóry głowy, wcale mnie nie swędziała, choć nałozylam też na całą głowę, włosy mam teraz strasznie gładkie, takie lejące. Mam nadzieję, że zaczną mi po nim rosnąć nowe włosy, bo jak narazie leczę się już ponad 4 miesiące i nic
WAX jest świetny ! Chyba będę uzywała go częściej niż raz w tygodniu bo naprawdę jestem zadowolona ze stanu swoich włosków !!! Ajjj... jest lepiej i myśle że i Tobie pomoże 3mam kciuki dawajcie znać na bierząco jak wasz włoski
Pozdrawiam !!
moonshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 18:04   #1626
remaiz
Raczkowanie

GG do remaiz

ila20 - ja mam dokładnie tak samo!!! Przy samym mysiu to może nie wypada ich aż tak strasznie dużo, ok 30, 40 ale najgorzej jest przy rozczesaniu. I nie ważne że po myciu jak rozczesze wyjdzie ich sporo ( i łudze się, że wyszło co miało wyjść) to następnego dnia przy czesaniu też ich wyjdzie sporo (ok 40) a wdodatku mam je też tego dnia na ubraniu. Nastepne dni są ok, wypada ich może z 30 przez cały dzień. Zauważyłam też że jak robie coś ze skórą głowy (np jak wcierałam toniki na wypadanie) to wtdy tez ich wypadało znacznie wiecej. No i mam te grudki żółtawe na cebulkach. Pamietam też że jak kiedyś zafarbowałam włosy szamponem koloryzujacym, obawiając sie jednocześnie że zaczną wypadać bardziej, to jednak chyba mniej ich wypadało o dziwo. Teraz też to wypróbuje bo chyba nic im już nie moze bardziej zaszkodzic. No i wybieram sie do dermatologa jak tylko bede mieć wiecej gotówki Pozdrawiam wszystkich
remaiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 20:01   #1627
szancjer
Raczkowanie

Dolaczam sie do watku bo mnie chyba dzis olśniło! Od jakiegos czasu zaczely wypadac mi włosy ale tylko na pejsach!(fryzura "małpka") nie wiedzialam dlaczego akurat tylko tam! a dzis czytajac watek a profesjonalnych kosmetykach do włosow Loreal ,doszłam do wniosku,ze popełniłam wielki blad .gdyz mocnąodbudowujaca maske do wlosow ,ktora nalezy uzywac raz w tygodniu nakładałam na te moje pejsy codziennie! i przewaznie tylko na nie, bo zalezalo mi na ich dobrym stanie,zamiast tego zaczely mi wylazic Jak myslicie, czy to wlasnie jest przyczyną? i co ja mam teraz zrobic zeby je znowu zagescic? łykam Vitapil niecaly miesiac , koncze ampułki Vichy(nie pomogły) myje wlosy szamponem Anaphase Ducray , moze zakupic maske Wax??ona tak nie obciaza wlosow ? Z gry dziekuje za jakies rady . Dodam ze doszlam do tego wniosku dzis i dopiero od jutra przestaje stosowac ta maske,mam nadzieje,ze to o to chodzi
szancjer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-07, 08:38   #1628
Michalinek
Przyczajenie

Witam
Ale będzie działo sie z naszymi włosami jesienią i zimą :-((( Wiem, że ten problem w tym wątku był poruszany ale tego jest bardzo dużo i nie mogę znalść.Proszę napiszcie jak używacie olejku rycynowego przed myciem? Dodam,że mam długie włosy i pewnie strasznie się poplączą :-(((Ale warto spróbować!I jeszcze jedno, kiedy używałam maseczki WAX o rozczesaniu włosów mogłam tylko pomarzyć.O! Przyszło mi jeszcze do głowy- ile kosztuje i na ile starcza Vitapil?Słyszałam,że jest dobry i chciałabym spróbować.
Pozdrawiam serdecznie
Michalinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 08:42   #1629
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez szancjer Pokaż wiadomość
Dolaczam sie do watku bo mnie chyba dzis olśniło! Od jakiegos czasu zaczely wypadac mi włosy ale tylko na pejsach!(fryzura "małpka") nie wiedzialam dlaczego akurat tylko tam! a dzis czytajac watek a profesjonalnych kosmetykach do włosow Loreal ,doszłam do wniosku,ze popełniłam wielki blad .gdyz mocnąodbudowujaca maske do wlosow ,ktora nalezy uzywac raz w tygodniu nakładałam na te moje pejsy codziennie! i przewaznie tylko na nie, bo zalezalo mi na ich dobrym stanie,zamiast tego zaczely mi wylazic Jak myslicie, czy to wlasnie jest przyczyną? i co ja mam teraz zrobic zeby je znowu zagescic? łykam Vitapil niecaly miesiac , koncze ampułki Vichy(nie pomogły) myje wlosy szamponem Anaphase Ducray , moze zakupic maske Wax??ona tak nie obciaza wlosow ? Z gry dziekuje za jakies rady . Dodam ze doszlam do tego wniosku dzis i dopiero od jutra przestaje stosowac ta maske,mam nadzieje,ze to o to chodzi
Na pewno zbyyt duże stosowanie kosmetyków obciąża włos - i może doprowadzić do takiego stanu. Dodatkowo dochodzi do tego przesilenie jesienne oraz może jakiś stresik? Dobrze, że łykasz Vitapil, powinien pomóc. Wax - stosowany co 4, 5 dni też pomógł wielu osobom. Oprócz tego, że może zahamować wypadanie, powoduje przyspieszony wzrost włosa (u większości). Nie wiem, jaki szampon Ci polecić, skoro ampułki vichy nie pomogły. Mi kiedyś pomógł Vichy czerwony, teraz zużyłam całe opakowanie nerila - szamponu i tonika - i zero efektu. Chwalą tu jeszcze szampon dermeny, radical i seboravit, więc wybór jest dosyć szeroki. A na każdego działa coś innego.
Powodzenia .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 08:55   #1630
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Michalinek Pokaż wiadomość
Witam
Ale będzie działo sie z naszymi włosami jesienią i zimą :-((( Wiem, że ten problem w tym wątku był poruszany ale tego jest bardzo dużo i nie mogę znalść.Proszę napiszcie jak używacie olejku rycynowego przed myciem? Dodam,że mam długie włosy i pewnie strasznie się poplączą :-(((Ale warto spróbować!I jeszcze jedno, kiedy używałam maseczki WAX o rozczesaniu włosów mogłam tylko pomarzyć.O! Przyszło mi jeszcze do głowy- ile kosztuje i na ile starcza Vitapil?Słyszałam,że jest dobry i chciałabym spróbować.
Pozdrawiam serdecznie
vitapil kosztuje 30-40 zł, zależy w jakiej aptece i starcza na 60dni, bo pije sie 1 tabletke dziennie. A to czy jest dobry to jak ze wszystkim, ile osób, tyle opinii Dla mnie żadna rewelacja jak za taką cene, ale może dla Ciebie akurat podpasuje
Pozdrawiam
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 10:46   #1631
Michalinek
Przyczajenie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Dzięki MisQa!
Będę musiała się jeszcze porozglądać. Obecnie biorę Silicę i jestem zadowolona więc chyba nie będę narazie zmieniać. Kiedyś pani dermatolog przepisała mi płyn Vitapil (chyba płyn do wcierania w głowę) ale go niestety nie kupiłam, bo kosztował 80 zł. Czy może ktoś go używał?! Bo jeśli działa, to faktycznie warto zapłacić więcej.

Słuchajcie, dziś przecztałam, że "W ciągu jednego dnia na Twojej głowie przybywa średnio 30 metrów włosów!"
Gdzie one sa?!
Michalinek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-07, 12:14   #1632
Anuska77
Zadomowienie

Kobietki!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj wybrałam wyniki badań i prawie wszystko (łącznie z poziomem żelaza) jest w normie, poza TSH (tarczyca). Norma jest od 0.4 do 4.0. Ja mam 5,710. Moje pytanie: czy taka niewielka moim zdaniem ponad norma może mieć wpływ na moje drastyczne wypadanie włosów? Czy któras z was tak miała? I czy może któraś się orientuje ile kosztują badania na poziom cynku i magnezu we krwi (moja pani doktor uznała, że nie muszę takich badań robić i mimo próśb nie wypisała skierowania)...co za życie((((((((.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 12:55   #1633
sylssa
Raczkowanie

GG do sylssa

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Kobietki!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj wybrałam wyniki badań i prawie wszystko (łącznie z poziomem żelaza) jest w normie, poza TSH (tarczyca). Norma jest od 0.4 do 4.0. Ja mam 5,710. Moje pytanie: czy taka niewielka moim zdaniem ponad norma może mieć wpływ na moje drastyczne wypadanie włosów? Czy któras z was tak miała? I czy może któraś się orientuje ile kosztują badania na poziom cynku i magnezu we krwi (moja pani doktor uznała, że nie muszę takich badań robić i mimo próśb nie wypisała skierowania)...co za życie((((((((.
Ja miałam TSH na poziome 6,7, jest to niedoczynność tarczycy. Porzepisano mi hormony Eutyrox 25, w niewielkiej dawce. Zażywam je od kwietnia i właściwie to nie wiem czy to one pomogły czy inne czynniki i specyfiki do włosów, ale w ciągu dnia tracę znacznie mniej włosów. W trakcie mycia jest ich dużo, ale z zacisniętymi zębami można to przeboleć... Zalecam udanie się do endykronologa który po kolejnym badaniu krwi przepisze Ci hormony. Moim zdaniem ta niedoczynność nie jest głównym powodem wypadania Twoich włosów, ale napewno Ci nie pomaga .

...on Cię wybrał dawno temu... wymyślił Cię sobie...

...i spotkasz go - powie Ci, że to Ty...

sylssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 22:06   #1634
julka:)
Zakorzenienie

Dziewczyny! umylam dzis wlosy i wypadlo mi tylko ok 20 wlosow! nie moge uwierzyc no! a uzywam szamponu Seboradin Niger,odzywki z Joanny z czarnej rzepy i czasami lotion Seboradin)jeny ale sie ciesze)
how much I care"

I told myself I won't miss you,but I remember what it feels like beside you...
julka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 23:34   #1635
fabienne
Raczkowanie

Dziewczyny, nie wiem, może to już kiedyś było w tym wątku, ale proszę napiszcie mi jak dokładnie nazywa się ta sławna odżywka wax? bo jak ostatnio pytalam panią w aptece, to zrobiła wielkie oczy ze zdziwienia i stwierdziła, że nie słyszała o czymś takim...
Aha - kilka razy było tu wspomniane o wersji dla włosów blond - czy to też jest zaznaczone w nazwie? bo nie wiem jak dokładnie mam pytać o tą odżywkę następnym razem... Z góry dziekuję za odpowiedź
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 07:42   #1636
szancjer
Raczkowanie

Henna Treatment Wax powiedz pani w aptece poprostu ktora chcesz,do jakich wlosow,ja powiedzialam,ze do czarnych i dala mi w bialo czarnym opakowaniu. Wczoraj nalozylam ja poraz pierwszy,a dzis poraz pierwszy od wielu lat nie musze z samego rana byc włósow nie przetluscily sie i sa nie do poznania zobaczymy jak to bedzie z ich wypadaniem,mam nadzieje ze przestanie.

Anciaahk,dziekuje bardzo za rady,mam teraz caly sprzet ....witaminy, wax i dobry szampon z apteki ktory kosztowal kupe kasy i zaczynam dzialac . Apropo szamponu ktory uzywam to narazie moge malo napisac,bo krotko myje nim glowe ale sie nazywa firma Ducray a szampon Anaphase.Dziala ponoc tak ,ze otwiera łuski wlosa ,przygotowujac skore glowy doleczniczej kuracji,wtedy np. lecznicze skladniki Waxa lepiej sie wchlaniaja. Moze to prawda,bo ten szampon straszniewymywa farbe z wlosow,wiec faktycznie ładnie czysci nasade wlosa . Do tego pachnie jak sok z marchwi,b. orginalnie hehe.Powodzenia dziewczyny!!!.
szancjer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 08:47   #1637
anciaahk
kosmitka

Szancjer - powodzenia w kuracji. Daj znać, jakie będą rezultaty.
Czy to ten szampon:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=14602?
Nie ma żadnych opinii - narazie.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 09:16   #1638
olcia_tg
Raczkowanie

a znacie jakieś domowe sposoby na wzmocnienie struktury włosa?
olcia_tg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 18:54   #1639
ila20
Przyczajenie

witajcie spotkałyście się może z czymś takim że podczas brania tabletek na włosy(ja biore humavit) zaczeły wam bardzij wypadać? biore od dwóch tygodni i mam wrażenie jakby wypadały mocniej, mam nadzieje że jest to spowodowane tym że cebulki nowych włosów wypychaja te stare....a może to jakieś uczulenie na skrzyp polny? czy to wogóle możliwe? chyba przestane się tym wypadaniem przejmować bo to już chyba jakaś obsesja pozdrawiam wizażanki
ila20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-08, 20:02   #1640
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ila20 Pokaż wiadomość
witajcie spotkałyście się może z czymś takim że podczas brania tabletek na włosy(ja biore humavit) zaczeły wam bardzij wypadać? biore od dwóch tygodni i mam wrażenie jakby wypadały mocniej, mam nadzieje że jest to spowodowane tym że cebulki nowych włosów wypychaja te stare....a może to jakieś uczulenie na skrzyp polny? czy to wogóle możliwe? chyba przestane się tym wypadaniem przejmować bo to już chyba jakaś obsesja pozdrawiam wizażanki
Ja tak miałam ale po Skrzypowicie. Niestety włosy nadal wypadają mi strasznie. Jestem w trakcie szukania przyczyny: badania, lekarze. Mam nadzieję, że to problem przejściowy, bo jeśli nie to załamka
Stary 2006-10-08, 22:12   #1641
remaiz
Raczkowanie

GG do remaiz

Witam Możecie mi polecić jakiś dobry szampon koloryzujący? Spróbuje je zafarbować, zobaczymy

Pozdrawiam
remaiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 22:58   #1642
balitagscarlet
Raczkowanie

Anuska77
Jasne, że tarczyca może mieć wpływ na stan włosów. Za wysoki poziom THS jak u ciebie to niedoczynność tarczycy a jednym z jej objawów jest właśnie osłabienie i wypadanie włosów, sucha i szorstka skóra itd. Koniecznie musisz iść z tym do endo, on napewno przepisze ci jakieś leki( wiem bo sama mialam THS 5,30 i tak to się właśnie skończyło). Z tym cynkiem to ciężka sprawa, niezbyt chętnie przepisują badenie jego poziomu bo z tego co się orientowałam kosztuje ok 90 zł. Zostaje albo siła perswazji albo trzeba sobie samemu zasponsorowć
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 13:48   #1643
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

a u mnie mija okolo 3 miesiac jak sie zmagam z leczeniem, a wlosy wypadaly juz duzo wczesniej.
Wyzebralam skierowanie na TSH ale reszte badan na hormony moze zlecic endokrynolog. dostalam skierowanie oczywiscie, dzonie wiec do endo i dowiaduje sie ze w listopadzie bedą zapisy na wizyty w 2007 roku
Czyli pomimo ubezpieczenia, trzeba isc prywatnie, i nie dosc ze zaplacic za wizyte to pewnie za badania tez no ktos musi.
Dostalam tez namiary na fajna klinike dermatologi i klinike chorob wlosa.. ale tam sie zapisac na wizyte to graniczy z cudem.

Watroba juz mi siada z tych wszystkich lekow, skutki są dwa : coraz mniej kasy i coraz wiekszy łupież

Nic tylko szukać sponsora ...
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 15:19   #1644
Flykee
Zadomowienie

A ja właśnie zaczynam kurację
Kupiłam Wax za 26 zł pudełko prawie półkilogramowe,
do tego silike bo paznokcie też jakieś słabe mam.

Trzymajcie kciuki
Flykee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 15:19   #1645
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez balitagscarlet Pokaż wiadomość
Anuska77
Jasne, że tarczyca może mieć wpływ na stan włosów. Za wysoki poziom THS jak u ciebie to niedoczynność tarczycy a jednym z jej objawów jest właśnie osłabienie i wypadanie włosów, sucha i szorstka skóra itd. Koniecznie musisz iść z tym do endo, on napewno przepisze ci jakieś leki( wiem bo sama mialam THS 5,30 i tak to się właśnie skończyło). Z tym cynkiem to ciężka sprawa, niezbyt chętnie przepisują badenie jego poziomu bo z tego co się orientowałam kosztuje ok 90 zł. Zostaje albo siła perswazji albo trzeba sobie samemu zasponsorowć
Wiem, że to niedoczynność tarczycy, lekka bo lekka ale na pewno ma wpływ na kondycję moich włosów (choć może nie jest to główna przyczyna). Cynk i magnez zaaplikuję sobie bez robienia badań. Cóż...prawie 100zł za badanie to dużo. Poza tym czeka mnie prywatna wizyta u endokrynologa bo nie będę czekać tak długo na refundowaną wizytę. Poza tym muszę też zrobić badania na hormony T3 i T4, konieczne przy ewentualnych podejrzeniach chorób tarczycy. Oczywiście mówiłam pani doktor rodzinnej, że wcześniej czy później bedę musiała takie zrobić, ale ona dała mi tylko skierowanie na samo TSH, bo chyba uznała że bedzie w normie. Tak więc wizyta u endokrynologa, który oczywiście zleci wykonanie tych badań, i bujanie się po laboratoriach analitycznych i kłucie non stop zanim rozpoczną właściwe leczenie, a włoski mnie cały czas opuszczają. Muszę je ratować bo jest ich już coraz mniej. Najtrudniejsze jest zawsze ustalenie przyczyny wypadania włosów szczególnie, że może ich być całe mnóstwo. Chodzenie od lekarza do lekarza mnie przeraża. Strasznie ucieszyłabym się gdybym była pewna, że to od tarczycy, bo wtedy odpowiednie leki zatrzymałyby ten proces. Dziekuję Ci balitagscarlet za info
Stary 2006-10-09, 21:07   #1646
"N@sty"
Raczkowanie

Dziewczyny ! Musze wam napisac ze dzieki temu forum nie wypadaja mi juz wlosy !!! Ja nie mialam pojecia co z tym problemem zrobic ale dzieki wam znalazlam wyjscie !!! Szampon i odzywka ziolowa, wax, olejek rycynowy, herbata z melisy i witaminki do skóry, wlosów i paznokci i po problemie !!!
Wypada mo ok 10 wlosów przy myciu i czesaniu !!! A juz myslalam ze bede lysa ! Zycze wam powodzenie i tylko pozytywnych rezultatów w walce z tym cholerstwem !!! Pozdrawiam !!!
"N@sty" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 22:52   #1647
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szancjer Pokaż wiadomość
Henna Treatment Wax powiedz pani w aptece poprostu ktora chcesz,do jakich wlosow,ja powiedzialam,ze do czarnych i dala mi w bialo czarnym opakowaniu
Dzięki ale tym razem pójdę poszukac w innych aptekach
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 13:24   #1648
moonshine
Raczkowanie

Ehh... Kolejne mycie i kolejne 70 włosów... Już ręce opadają, mam nadzieję że z nadejściem zimy skończy się ten problem bo zwariuje !
moonshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 15:02   #1649
balitagscarlet
Raczkowanie

Anuska77
Niestety trzeba dla tych włosków troche pobiegać po lekarzach Ja mam swoje pod kontrolą dermatologa i endo. Ten pierwszy a właściwie pierwsza powiedziała, że na 99% jest winna tarczyca, endo też potwierdziła. Więc narazie mam brać normalnie lekarstwa na niedoczynność i za 3 m-ce powinno być ok. Jak nie będzie to wtedy szukamy innej przyczyny...Oczywiście oprócz tego jeszcze łykam tabletki z witaminami, smaruje włosy jakimiś śmierdzącymi specyfikami z apteki, ale to robiłam już dużo wcześniej i niestety nie pomogło
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 16:46   #1650
Anuska77
Zadomowienie

Balitagscarlet, dziękuję Ci za słowa otuchy. Niestety jestem świadoma wizyt u lekarzy, ale muszę znalźć właściwą przyczynę cierpienia moich włosów i przy okazji mojego. Jakie objawy niedoczynności tarczycy poza wypadaniem włosów i suchą skórą zauważyłaś u siebie? Przeczytałam wiele informacji na temat tej choroby i poza problemem z włosami innych rzeczy nie zauważyłam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości