|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Hm no ja nie mam zawrotów głowy (chyba że czasem jak nagle wstane to mam takie krótkie jakby zamroczenie, ciemno sie sie robi przed oczami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
BAN stały
|
Cytat:
U mnie zawroty były tak silne że nie mogłam przejsć kilku kroków. Dlatego właśnie w szpitalu potraktowali tak tę sprawę powaznie - wyszłam, z masą badań i diagnozą. Zaburzenia równowagi przy zawrotach głowy przejawiają sie tak że...tracisz tę równowagę, przewracasz się ![]() A to że czasem boli brzuch przy stresie to normalne i nie oznacza jeszcze nerwicy więc nie denerwuj sie na zapas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no a jak dolegliwości zakłócają Twoje codzienne życie,obowiązki to udaj się do lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za rady. Wlasnie wróciłam od dermatologa. Przepisala mi jakieś wcierki w skóre glowy ale nawet nie obejrzala moich wlosów. Jak pokazalam badania to powiedziala ze sama tarczyca TSH to nic nie daje i ze musze miec FT3 i FT4. A co do testosteronu i prolaktyny to zaczela sie wymądrzac ze to sie robi w zaleznosci od dnia cyklu (jakbym tego nie wiedziala) i ze od tego to jest ginekolog i zeby z nim konsultowac takie sprawy. Poza tym poradzila kupic jakies tabletki uspakajajace, a propos, znacie jakies (lekarka mowila cos o Deprim ale to jest chyba na depresje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
deprim nie dziala, nawet na depresje
![]() ![]() ![]() ![]() tez sie zastanawiam co z tymi włosami, moze to rzeczyiwscie stres ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Raczkowanie
|
A ta neospasminka to jest ziołowa? Bo mi kazala jakies ziolowe zeby nie działało ogluszajaco:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ddaisydee musimy sie trzymac co ma dac ci tauryna ?cynk to rozumiem ale tauryna dziwne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Raczkowanie
|
Hm czytam o tym leky Piloxydil :Piloxidil przeznaczony jest dla kobiet i mężczyzn z wypadaniem włosów typu męskiego, tzn. spowodowane przez męski hormon DHT.Jak można przepisac taki lek nie sprawdziwszy przyczyny wypadania??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja przeczytalam taki artykul ze dziennie powinno wypadac od 40 do 100 wlosow
![]() podaje link: http://www.obcasy.pl/wlosy/Wlosy:_wy...1,294,302.html
#1751 |
Raczkowanie
|
No moze i powinno. Z tym ze trzeba pamietac o jednym: nie policzymy wszystkich wlosow ktore nam wypadly w ciagu dnia. Nie wiem nawet czy uda sie zliczyc polowe, reszta sie wymyka niezauwazona. Bo co, przejade reka po wlosach, akurat wyjme 3... Tak sobie mysle- chociaz mnie to strasznie doluje- ze skoro nalicze dziennie kolo 70, to pewnie wypada ponad 150 tak naprawde...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kluczowe znaczenie dla gęstości włosów cebulka włosa. To żywa część włosa opleciona gęstą i elastyczną tkanką i siecią naczyń krwionośnych, które dostarczają składników odżywczych koniecznych do wytwarzania mocnych, gęstych, gładkich i btyszczących włosów. Pod wpływem niekorzystnych czynników tkanka otaczająca cebulkę ulega zniekształceniu, mikrokrążenie pogarsza się, cebulka jest gorzej odżywiona. Wtosy rosną cieńsze i siabsze, mają tendencję do przedwczesnego wypadania. Gęstość włosów zmniejsza się. tnneov gęstość włosów, suplement diety wskazany jest dla osób pragnących zwiększyć gęstość włosów - w przypadku włosów cienkich i słabych oraz codziennego wypadania włosów. Unikalne połączenie tauryny i katechin przeciwdziała procesowi zniekształcania cebulki włosa (testy in vitro), aby pobudzać wytwarzanie mocnych i gęstych włosów. Innowacja tauryna:Aminokwas tauryna wykazuje siłne powinowactwo z cebulką wtosa (testy in vrtro). Tauryna jest docelowo magazynowana w cebulce włosa, gdzie wytwarzany jest włos. Tym samym pomaga przedłużyć życie włosa i pobudzić jego wzrost.Katechiny z zielonej herbaty i winogron, łatwo bioprzyswajalne polifenole, połączono z innymi polifenolami. Umożliwiają one poprawę mikro-krążenia odpowiedzialnego za transport składników odżywczych do cebulki wtosa. Cynk jest mikroelementem koniecznym do produkcji keratyny głównego budulca włosa. Potwierdzona skuteczność - poprawa gęstości włosów.Codzienne wypadanie włosów znacząco zmniejsza się w porównaniu z grupą przyjmującą placebo. Sposób użycia: 2 tabletki dziennie przez okres minimum 3 miesięcy. Dzienną dawkę można przyjąć jednorazowo. Popić wodą. Podczas stosowania suplementów diety zawierających żelazo Inneov gęstość włosów należy spożywać o innej porze dnia, aby zwiększyć jego przyswajanie (3 godziny, przerwy) Opakowanie: 60 tabletek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tabletek ziołowych dostępnych bez recepty to moim zdaniem powinnaś uważać na walerianę bo zdaża się że wywołuje ból brzucha więc trzeba na to zwrócić uwagę jeśli tak się stanie zwracać uwagę na skład i kupować preparaty bez tego składnika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
przy deprim trzeba uwazac na promienie sloneczne i nie wolno chodzic na solarium
skora staje sie wrazliwa i moga powstac plamy
![]() |
#1756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sobie tą herbatę odpuszczę, bo ona nie ma tam az tak znacznego działania. Tauryny jest bardzo duzo rodzajow np olimp tez ją produkuje, ale w sumie to chyba obojetnie jaka firma, wazne zeby byla w duzym stęzeniu, zeby nie trzeba bylo lykać 12 tabl dziennie jak przy humavicie (myslałam ze oszaleje). Jak narazie biore od dzis profilaktycznie to zelazo, potem zaczynam maraton taurynowy ![]() Aha, ja nie robilam zadnych badan, leczę się na własną ręke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Raczkowanie
|
Czyli kupic krople dziurawcowe?? To chyba nie dobre jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
w jakim sensie niedobre??? smakowym???jeśli tak to nie martw się kropelki pije się w rozcieńczeniu i to w b małej ilości.nie musisz przecież brać dziurawca jest mnustwo leków ziołowych które można kupić bez recepty i nie kieruj się radami że komuś pomogło czy nie bo przecież kążdy organizm reaguje innaczej na dany preparat
![]() a co do zielonej herbaty to czemu z niej rezygnować albo kupować w tabletkach można ją po prostu pić. zielona herbata "tonizuje" organizm ale delikatnie i nie można się spodziewać spektakularnych efektów, ja się po niej bardzo dobrze czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
Po raz drugi rozpoczynam walkę z wypadającymi włosami. 1,5 roku temu się udało
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1760 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Przyczajenie
|
Hej! Od paru miesięcy farbuję włosy. Zauważyłam, że od pewnego czasu zaczęły mi nagiminnie wypadać. (A liczenie ich powoli staje się moją obsesją...) Jeszcze nie bardzo jestem rozeznana w tego typu środkach pielęgnacyjnych do włosów etc. dlatego zwracam się do Was z pytaniem co byłoby w miarę skuteczne w przypadku farbowanych włosów? I co przyspiesza odrastanie włosów? Z góry dzięki za odp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki. Przeglądałam dziś net na temat wypadających włosów i znalazłam bardzo ciekawy blog poświęcony właśnie temu tematowi, kobieta która go prowadzi choruje na łysiebie plackowate, biedna
![]() ![]() http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/blog/2/239/2006/6 pozdrawiam
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto przejrzeć cały wątek i wybrać coś dla siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Raczkowanie
|
Właśnie zaczełam stosowac waxa,bio-aktywny szampon myjący do pielęgnacji skóry głowy z zapaleniem łojotokowym Oceanic(jakas nowość pani w aptece bardzo zachwalała) i silice,mam nadzieje ze pomoze chociaz nie jest to pierwszy taki "zestaw pierwszej pomocy"w którym pokładałam nadzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Na wypadajace wlosy POLECAM szampon VICHY czerwona seria szampon zawiera AMINEXIL - dzieki czemu wlosy przestaja wypadac. Dostaniecie go w kazdej aptece uprzedzam ze nie jest tani....Po poprawie zalecam kupic sobie tabletki INNOVE na gestosc wlosow. Nie pamietam jak jest napisane w ulotce jak go sie uzywa ile razy w tygodniu ale ja go stosowalam co kazde mycie wlosow i po tygodniu przestaly wypadac naprawde POLECAM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zaczynam walke z wypadającymi włosami..seboradin(szampo n+lotion) + WAX + H-Pantoten...mam nadzieje ze bede miec fajne wloski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
nie no znowu zaczelo mi wiecej wypadac.Zauwazylam ze jak sie czyms martwie to mi wiecej wypada
![]()
![]() |
#1768 |
Przyczajenie
|
helo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
Ach i czy na takie badania skierowanie może napisać rodzinny czy ginekolog?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.