|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
dziewczyny, a czy w przypadku wypadania wlosow z powodu zazywania tabletek anty po odstawieniu ich hormony wracaja do odpowiedniego poziomu? i wlosy samoczynnie przestana wypadac?
czy ktoras z Was może wymienić wszystkie potrzebne do wykonania badania pod kątem wypadania wlosow? magnez? cynk? żelazo? jakie hormony?
![]() Edytowane przez noseknosek Czas edycji: 2006-10-22 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Raczkowanie
|
Ja odstawiłam diane 35 jakieś 2 lata temu i włosy wypadaja mi od tamtej pory,w tym czasie zaczelam ją znow brac i była poprawa a potem znow odstawiłam i połowa włosów mi wyleciała
![]() Miałam robione badania na żelazo,magnez i pozion hormonu tarczycy ale wyniki były w normie nie mialam płciowych a to chyba wina właśnie tych... Lekarz mi powiedział że po odstawieniu leków hormonalnych po pewnym czasie wszystko wraca do normy są tylko nieliczne wyjątki Dermatolog chciał mi przepisac loxon ale dopóki nie zrobie badan nie chec tego brać a na badania w prywatnej przychodni kasy brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Raczkowanie
|
Ja też odstawiłam Diane35 w październiku tamtego roku i włosy dopiero teraz jakoś mniej wypadają, ciekawe co jest z tymi tabsami,że mają takie działanie
![]() Co do tej tauryny i cynku to ciekawe czy to zadziała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hc_zuzanka Nie wiem co można powiedzieć żeby lekarz przepisał takie badania,pewnie jakieś zaburzenia miesiączkowania czy coś takiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
ehh... ale ten watek się zrobił opasły
![]() Dziewczyny czy któraś ze stałych bywalczyń tego wątku mogłaby go podsumować?? ![]() Chodzi mi o zewnetrzne i wewnętrzne specyfiki majace przeciwdzialać wypadaniu włosów ![]()
#1777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zadomowienie
|
Proponuję jednak poświęcić trochę czasu i przeczytać cały wątek. Opinii jest mnóstwo, ponieważ problem wypadania włosów jest bardzo skomplikowany i trzeba podejść do niego indywidualnie. Każdemu może pomóc coś innego, i przyczyny wypadania też oczywiście różne. Ze swojej strony najpierw proponuję Ci zrobić podstawowe badania, bo wiele problemów z włosami ma podłoże hormonalne lub organizm może potrzebować żelaza, cynku, magnezu i witamin. Jeśli uzupełniłaś ewentualne niedobory witamin, mikroelementów i nic nie pomogło, robiłaś badania (od tego należy zacząć), a włosy nadal wypadają niestety kłania się lekarz. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
a ja chyba wygrałam..
Silica+vitapil doustnie (teraz już tylko silica) na głowe szampony głównie od farmony odżywka henna wax plus mgiełka radical i znów mam szope na głowie i nei wypadają ![]() poza tym - jestem zachwycona odzywką pantene bez spłukiwania - ta na puszystość - używam jej jak nie używam waxa.. jest boska ![]()
#1780 |
Raczkowanie
|
hc_zuzanka
o jakie konkretnie badania płciowych hormonów Ci chodzi? ja robiłam prolaktyne i testosteron. Nie robiłam ich na NFZ,ale w przychodni, w ktorej mam tzw. abonamnet firmowy i tez się trzeba natłumaczyc i nawymyslać, zeby raczyli przepisac badania. trochę (ale w sumie niewiele) naciagnęłam rzeczywistość mówiąc, że miałam problemy (zaburzenia hormonalne), leczyłam się, nieregularne miesiączki i musze hormony kontrolować. noseknosek - po lekturze tego wątku zrobiłam takie badania: morfologia z żelazem, magnezem; tsh, ft3, ft4, prolaktyna i testosteron. czekam na wyniki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zadomowienie
|
Kobietki, byłam dziś u dermatologa (na ubezpieczenie) i tej wizyty chyba nie zapomnę. Normalnie parodia wizyty to za mało, żeby określić jej przebieg. Wyobraźcie sobie, że szanowny pan dermatolg nawet nie słuchał co do niego mówię. Żadnego chociażby mini wywiadu, przepisał mi bez zajrzenia do włosów 3 rzeczy: Alpricort E, szampon do mycia włosków Pregaine (a propos, czy któraś z was to używała?) i cynk forte. Powiedziałam mu, że zażywam Revalid i że tam jest już cynk, a on na to: "proszę więc odstawić i kupić cynk i przyjść do mnie za 2 tygodnie". Na moje pytanie, na co dokładnie stosuje się ten preparat do wcierania, udał że nie słyszy pytania. Zapytałam więc, czy po tych specyfikach zauważę poprawę po 2 tygodniach, on rzekł: " nie wiem, a co pani innego proponuje?". Na koniec wysępiłam, (tak dosłownie wysępiłam), żeby chociaż spojrzał na moje włosy i sprawdził czy mam się niepokoić, czy to może nie łysienie itd. On przejchał ręką po włosach i oczywiście nie doszukał się żadnego problemu. Po wizycie poszłam do apteki i pani powiedziała, że Alpricot E nie jest już produkowany i że wątpi, że gdzieś mi to zrobią na zamówienie. To już osiągnęło kuriozum, normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać. I lecz się tu człowieku..
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Rozeznanie
|
Ja stosowalam Pregaine - to dobry szampon,znjadziesz moja recenzje na KW
![]() Na okresowe wypadanie wlosów (bo nie wiem jak to jest w przypadku chorobowym) polecam serie pielęgnaycjną Revalid - równiez zrecenzowałam działanie na KWC -efekty niemalże natychmiastowe - napewno lepszy niz Radical
#1783 |
Zakorzenienie
|
wiecie mi włosy jakoś przestały wypadać a używałam tylko taniutkiego szamponu zaia czarna rzepa i waxu bardzo się cieszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Rozeznanie
|
a ja mam problem bardzo ciekawy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Rozeznanie
|
Witam!!!
Ja przez pół roku łykałam Inneov VICHY Gęstość Włosów-w moim przypadku kasa wyrzucona w błoto. Teraz łykam drugi miesiąc tabletki H-pantoten też na razie bez efektu. Bardzo dobra jest Placenta- wyciąg z łożyska-najlepiej jeżeli jest z ludzkiego. Ja używałam placentę roślinną i też efekt był mierny. Jak tak dalej pójdzie to będę łysa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mi wlosy najbardziej wypadajaprzy pierwszym czesaniu/i/lub myciu po snie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Rozeznanie
|
a ja mam pytanie bardziej dotyczacej mojej mamy...otoz jest ona na chemioterapii i niewiele wlosow jej juz zostalo...zaczynaja sie jej robic taki "placki",przeswity... jest bardzo zdolowana tym,gdyz nie da sie tego juz nawt ukryc
![]() i tu zaczyna sie moja prosba...znacie moze jakies sposoby na porost czy zageszczenie wlosow w przystepnej cenie?niechodzi mi tu o wax czy vitapil,bo w je przypadku to nie pomaga(sama to stosuje). z gory dziekuje i przepraszam za rozpisanie sie... ![]()
kg: 54 - 53 - 52 - 51 - 50 - 49 ![]() ![]() Chcę mieć dziecko - piękne i zdrowe ![]() <a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/277fb6c356917723091e8b36a 7cc42db" rel="nofollow" target="_blank">Mój suwaczek w portalu ŚlubneiWeselne.com.pl</a> |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Rozeznanie
|
Fatim
niech Mama sprubóje biostyminy (koszt 10ampułek 14pln na recepte)- porównuja ja nawet do kosztownej mezoterapii
#1790 |
Raczkowanie
|
Ja słyszałam, że włosy mogą też wypadać gdy skóra głowy się przetłuszcza.
Stosowanie w nadmiarze odżywek, balsamów też może służyć wypadaniu włosów - a to dlatego, ze na skórze głowy tworzy się taka skorupa i włoski te które już są wypadają, a nowe nie mają siły przebić się przez tę skorupę, po jakimś czasie cebulka słabnie i zanika. Na ten rodzaj wypadania włosów najlepsze jest "głębokie oczyszczanie" włosów (wiem, że są do tego szampony, ale co jeszcze???? sama chętnie sie dowiem) ja stosowałam Vichy Dercos - jest dużo lepiej a do tego włosy podczas stosowania wyglądały świetnie i super się układały a i jem silice od czasu do czasu pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
Anuska77 mnie pani dermatolog przepisala AlpicortE i nie mialam zadnego problemu aby go dostac.I musze stwierdzic,ze nie potraktowala mnie zle-zbadala skore,zlecila badania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1794 |
Raczkowanie
|
o jakie konkretnie badania płciowych hormonów Ci chodzi? ja robiłam prolaktyne i testosteron. Nie robiłam ich na NFZ,ale w przychodni, w ktorej mam tzw. abonamnet firmowy i tez się trzeba natłumaczyc i nawymyslać, zeby raczyli przepisac badania. trochę (ale w sumie niewiele) naciagnęłam rzeczywistość mówiąc, że miałam problemy (zaburzenia hormonalne), leczyłam się, nieregularne miesiączki i musze hormony kontrolować.
noseknosek - po lekturze tego wątku zrobiłam takie badania: morfologia z żelazem, magnezem; tsh, ft3, ft4, prolaktyna i testosteron. czekam na wyniki.[/quote] Dziekuje za odpowiedz ![]() Chodzilo mi głównie o badanie testosteronu ale zrobie sobie tez ta prolaktyne moze mi w koncu cos wykaze,jakas przyczyne bo juz nie mam siły,właśnie siedzie z jakims babcinym specyfikiem na głowie i probuje sie oszukac ze to pomoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zadomowienie
|
Zuzanka, a byłaś u dermatologa? Może warto pójść, żeby sprawdzić stan włosów. Co stosowałaś do tej pory na włosy? Ja też robiłam wszystkie badania poza płciowymi, ale ciężko dostać skierowanie bez jakiegoś ważnego powodu, a prywatnie są bardzo drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Moja mała historia wypadania włosów...
Od paru lat mam wrażenie że wypada mi sporo włosów, zwłaszcza podczas mycia. Włosy myje co drugi dzień, podczas tego "drugiego dnia raczej związuję włosy bo wydaje mi się że wtedy nie widać po nich tak bardzo, że nie są pierwszej świeżości... Kiedyś, za radą fryzjerki, używałam toniku Neril - wcierałam go we włosy wieczorem przed umyciem, nosiłam ok 2-3 godzin i następnie zmywałam szamponem. Nie było mowy o stosowaniu go codziennie ze względu na intensywny zapach (a włosów myć codziennie nie mam zamiaru, aż tak źle nie wyglądają) Zużyłam pół butelki i ku mojemu zdziwienu zaczęły mi się pojawiać nowe włoski - taka aureolka na przedziałku ![]() Niby z tymi moimi włosami nie jest najgorzej, ale... chyba każdemu marzy sie gęsta, bujna czupryna ![]() TAKA MAŁA DYGRESJA - fryzjerka mi doradziła NERIL mówiąć "mój piesek miał kiedyś gołe wygolone miejsce na pupce po zaszyciu ranki i nie chciały mu tam włoski rosnąć to mu posmarowałam kilka razy Nerilem i pięknie sierść odrosła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
kg: 54 - 53 - 52 - 51 - 50 - 49 ![]() ![]() Chcę mieć dziecko - piękne i zdrowe ![]() <a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/277fb6c356917723091e8b36a 7cc42db" rel="nofollow" target="_blank">Mój suwaczek w portalu ŚlubneiWeselne.com.pl</a> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez zawsze używam odzywki w spray'u Gliss Kura- płynny jedwab i zauważyłam, że po niej moje włosy bardzo się osłabiły i jeszcze bardziej wypadają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Przyczajenie
|
Juz sama nie wiem co na te wypadajace wlosy robic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.