Polecamy - odradzamy :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 11:09   #2971
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Malin, ja też okres szybko dostałam, jeszcze karmilam piersią, coś koło 4 tygodnia to było.

Co do BOMI - nie oplaca mi się jechać, nie ma u mnie, ale jeśli ktoś ma blisko to pewnie. Fajne są
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 06:22   #2972
oolong
Zakorzenienie

będę miała do kupienia sporo rzeczy:
łóżeczko turystyczne + materacyk 120x60 + 2 prześcieradła
łóżeczko 140x70 rozkładane na tapczanik + materacyk do niego
fotelik 9-36kg, pewnie z platformą, Maxi Cosi?
spacerówkę, Baby Design?
dostawkę do wózka, taką, by dziecko drugie sobie stało
parasolkę do wózka
2 kubki niekapki (tylko nie Canpol, bo kapią)
osłonki p-słoneczne na szyby
nakładka na fotel samochodowy na picie i inne drobiazgi

i mam nadzieję, że nie wiele już poza tą listę.....

pytanie jest takie, jaki polecacie sklep, gdzie mogłabym to wszystko sprawnie i niedrogo zakupić?

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 08:14   #2973
dominikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
spacerówkę, Baby Design?
parasolkę do wózka

pytanie jest takie, jaki polecacie sklep, gdzie mogłabym to wszystko sprawnie i niedrogo zakupić?
taniej niż na allegro to chyba nie znajdziesz, zwłaszcza fotelik, łóżeczko, wózek - wiem bo sama tak kupowałam

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 13:50   #2974
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
taniej niż na allegro to chyba nie znajdziesz, zwłaszcza fotelik, łóżeczko, wózek - wiem bo sama tak kupowałam
też kupowałam na Allegro

ale pytanie jest o konkretnego sprzedawcę lub sklep, by (prawie) wszystko kupić za jednym razem

czy znasz może konkretnego sprzedawcę na Allegro, który by wszystko miał? chodzi w tym o wygodę i też o negocjację ceny przy większym zakupie

Stary 2011-06-20, 21:25   #2975
oolong
Zakorzenienie

jeszcze mam pytanie:

jakie niekapek nie kapie?
nie polecam Cahnpol, maja taka nakładana od środka podwójną gumkę, przy ktorymś zrzuceniu z krzesełka, guma sie obsuwa, kubek kapie, a dziecko się krztusi przy piciu (za dużo zasysa na raz)

chciałabym coś z rozwiązaniem a'la Nuk (od środka plastik z taką jakby miniwajchą? jakie firmy jeszcze robią coś takiego? próbowałam w sklepie podejrzeć, ale niekapki jak na złość były pancernie zapakowane, a nie chcę w ciemno ponad 20zl wydawać

Stary 2011-06-20, 21:27   #2976
Klarissa
Zakorzenienie

Niekapek z Nuby nie kapie, o taki:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=530
Stary 2011-06-20, 21:33   #2977
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
dzięki, on jest dobry dla roczniaka? nie za miękki ustnik?

Stary 2011-06-20, 21:58   #2978
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, on jest dobry dla roczniaka? nie za miękki ustnik?
Ja go kupiłam dla mojej 6 miesięcznej córki, ale okazał się zbyt "dorosły" dla niej póki co - ona nie rozumie, że można z tego pić. Myślę, że dla rocznika będzie ok Zrobiony jest w formie smoczka, z gumy czy tam czego oni te smoczki robią, z tym, że ma inną końcówkę, ale jest miękki. Nie wiem czy nie za miękki wg mnie ok.
Stary 2011-06-20, 22:28   #2979
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja go kupiłam dla mojej 6 miesięcznej córki, ale okazał się zbyt "dorosły" dla niej póki co - ona nie rozumie, że można z tego pić. Myślę, że dla rocznika będzie ok Zrobiony jest w formie smoczka, z gumy czy tam czego oni te smoczki robią, z tym, że ma inną końcówkę, ale jest miękki. Nie wiem czy nie za miękki wg mnie ok.
dzięki, po prostu mały pije z twardych ustników - zarówno te Canpola, jak i Nuk są twarde

Stary 2011-06-21, 11:00   #2980
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27441914]
Polecam kaszki Holle - fajne, nie są ryżowe, raczej nie zatwardzają, bez cukru. robię je w płynnej formie do picia. Minus - do kupienia chyba tylko przez neta.[/QUOTE]
Kupiłaś?

Ja też polecam.
Choć trzeba dostosować do nich smoczek, zwłaszcza do tych po 6 miesiącu, jak np. musli - są tam spore kawałki, przytykają czasem nawet ten wieloprzepływowy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:36   #2981
Beata_Batumi
Zadomowienie

Moja Lilka pije z philipsa avent- ustnik niby miękki, nie z plastku ale twardawy.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

nie polecam rajstop z lidla (tanie przynajmniej, więc na codzien po domu moga być) i z h&m (2 paki po 30 zl)- straszne szmaty sie robią po 1 praniu

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 19:32   #2982
Layla79
Zakorzenienie

ja miałam owulację 6 tyg. od porodu, po cc i karmieniu piersią non stop, czasem nawet co godzinę. owulację miałam potwierdzoną usg, bo akurat byłam na kontroli. także różnie bywa, jedne nie mają okresu 9 mcy, inne jak ja - od razu okres. na dodatek przy owulacji nie można stosować tych tabletek jednoskładnikowych.

acha, właśnie kupiłam krzesełko baby design model bambi za 322 zł. kolor beżowy z elementami limonki, 3 pozycje krzesła, kilka wysokości, koszyk, dwie tacki, także gites. dzisiaj złożyłam, jest stabilne i ma wkładkę dla małych dzieci. bardzo fajne i polecam. na allegro widziałam używane za 150 zł plus wysyłka, ale jest popyt, więc podejrzewam, że aukcja nie skończyła się na 150. sama kupiłam używaną wanienkę brevi /sklep 500 zł/ za 250 i byłam bardzo zadowolona. także mam nadzieję, że 150 zł odzyskam. zatem krzeselko za 170 zeta.
polecAm, dobre materiały i ładny kolor /dodam wzięłam stary kolor/.

Cytat:
spacerówkę, Baby Design?
parasolkę do wózka

Oolong, wiesz, będziesz miała problem znaleźć jednego sprzedawcę. ja miałam identyczny plan, jak Ty, ale sprzedawcy jakoś podzielili się rynkiem i nigdy nie trafisz u jednego na wszystko. im większy zresztą asortyment, tym wyższe ceny, więc niestety, musisz sama to przejrzeć. powiem Ci jedno, ja się kierowałam zasadą, żeby wózek i łóżko kupić stacjonarnie, bo wiem że wózki często trzeba reklamować i wtedy problem, żeby zapakować wózek w pudło i wysłać i na dodatek zapłacić za przesyłkę. a tak jedziesz do sklepu i z głowy, od ręki przyjmują reklamację. my kupiliśmy stacjonarnie wózek w świecie dziecka i nie dość, że był 20 proc. przeceniony, to jeszcze dostaliśmy kartę 8 proc. rabatu. mieliśmy użyć 8 proc. zniżki na łóżko, ale się okazało, że jest inna promocja na łóżka i znowu dostaliśmy 20 proc. zniżki. cena wyszła niższa niż w necie zarówno wózka, jak i łóżka. także te rzeczy, to ja bym jednak poleciła kupić stacjonarnie.

acha, parasolkę kup razem z wózkiem. my kupiliśmy sam wózek i potem był problem z zamówieiem tego koloru. parasol zazwyczaj musi być oryginalny, przynajmniej do mutsy. folię i moskitierę kupilismy za grosze, bezmarkowe. i dobre. butelki niekapki nuk są bajeranckie, ale widziałam za 35 zł w selgrosie, więc drogo, ale.. chyba jeden taki kubek wystarczy na dłużej, nie?

co do innych rzeczy, nie wiem, czy macie selgrosa u siebie w mieście, ale u mnie pampersy active baby midi 4-9 kg są za 48 zł, taniej niż w necie. chusteczki cleanic kindii za 17 zł za 4 pak po 72 chusteczki. co ciekawe, ogólnie makro jest droższe od selgrosa. makro jest przereklamowane. ja jestem super zadowolona z zakupów w selgrosie, jest ogromny wybór słoików ale mały środków do mycia. kupiłam też tam wodę mama i ja, którą można bez gotowania dawać do picia, przynajmniej tak czytałam w necie. innych nie można.

co do tapczanika, pewnie będę nudziarą, ale jeżeli kupisz słabej jakości łóżko, to ten tapczanik nie doczeka. w świecie dziecka zrobią Ci dostawę do domu, zorientuj się, może mają 20 proc. zniżki. a jak nie, to może na allegro są używane mebelki bellamy, są super jakości. zazwyczaj te firmy, co mają pościel nie mają innych rzeczy, więc niestety nie da rady kupić wszystko naraz.

acha, nie kupujcie na allegro pościeli od my sweet baby - zdjęcia super, ale szajs jak mało który. ohyda! zamówiłam cały komplet z becikiem i część zwróciłam , masakra. najlepsza pościel jest z polskiej firmy ceba, podobnie takie przewijaki na komodę mam z ceby, rewelacyjna jakość! mamy też satynowaną pościel i zagłówek, warto było.

a w ogóle, to ja jestem zwolenniczką kupowania używanych, ale wysokiej jakości produktów. bo ile to dziecko może zużyć dobre meble, komodę, albo komodę kąpielową, czy krzesełko? to tylko kilka mcy zazwyczaj używania, oprócz mebli rzecz jasna. a można kupić za połowę ceny. sama mam nadzieję odsprzedać swoje rzeczy.

co do łóżek turystycznych - polecam coneco z przewijakiem. ale super to łóżko, kolor limonkowy, przewijak super stabilny, można zawiesić grającą dyndałkę, podwieszany materac, wyjście na suwak, kieszonki przy przewijaku. dla mnie super. składa się jak parasolka do małej torebki, super! acha, jak ktoś ma pomysł kupna kojca, to głupi pomysł, kojce są drogie, i ani to łóżko ani nic. sama zamierzałam kupić kojec, więc piszę.. to łożko jest super, w ogóle warto brać łóżko z przewijakiem.
no dobra, za dużo napisałam, jak zwykle.
zapraszam na forum gotowania dla dzieci, bo sama gotuję słoiczki z musem i potrzebuję dalszych przepisów, jeżeli ktoś chciałby się podzielić
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 19:43   #2983
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
ja miałam owulację 6 tyg. od porodu, po cc i karmieniu piersią non stop, czasem nawet co godzinę. owulację miałam potwierdzoną usg, bo akurat byłam na kontroli. także różnie bywa, jedne nie mają okresu 9 mcy, inne jak ja - od razu okres. na dodatek przy owulacji nie można stosować tych tabletek jednoskładnikowych.

acha, właśnie kupiłam krzesełko baby design model bambi za 322 zł. kolor beżowy z elementami limonki, 3 pozycje krzesła, kilka wysokości, koszyk, dwie tacki, także gites. dzisiaj złożyłam, jest stabilne i ma wkładkę dla małych dzieci. bardzo fajne i polecam. na allegro widziałam używane za 150 zł plus wysyłka, ale jest popyt, więc podejrzewam, że aukcja nie skończyła się na 150. sama kupiłam używaną wanienkę brevi /sklep 500 zł/ za 250 i byłam bardzo zadowolona. także mam nadzieję, że 150 zł odzyskam. zatem krzeselko za 170 zeta.
polecAm, dobre materiały i ładny kolor /dodam wzięłam stary kolor/.

Oolong, wiesz, będziesz miała problem znaleźć jednego sprzedawcę. ja miałam identyczny plan, jak Ty, ale sprzedawcy jakoś podzielili się rynkiem i nigdy nie trafisz u jednego na wszystko. im większy zresztą asortyment, tym wyższe ceny, więc niestety, musisz sama to przejrzeć. powiem Ci jedno, ja się kierowałam zasadą, żeby wózek i łóżko kupić stacjonarnie, bo wiem że wózki często trzeba reklamować i wtedy problem, żeby zapakować wózek w pudło i wysłać i na dodatek zapłacić za przesyłkę. a tak jedziesz do sklepu i z głowy, od ręki przyjmują reklamację. my kupiliśmy stacjonarnie wózek w świecie dziecka i nie dość, że był 20 proc. przeceniony, to jeszcze dostaliśmy kartę 8 proc. rabatu. mieliśmy użyć 8 proc. zniżki na łóżko, ale się okazało, że jest inna promocja na łóżka i znowu dostaliśmy 20 proc. zniżki. cena wyszła niższa niż w necie zarówno wózka, jak i łóżka. także te rzeczy, to ja bym jednak poleciła kupić stacjonarnie.

acha, parasolkę kup razem z wózkiem. my kupiliśmy sam wózek i potem był problem z zamówieiem tego koloru. parasol zazwyczaj musi być oryginalny, przynajmniej do mutsy. folię i moskitierę kupilismy za grosze, bezmarkowe. i dobre. butelki niekapki nuk są bajeranckie, ale widziałam za 35 zł w selgrosie, więc drogo, ale.. chyba jeden taki kubek wystarczy na dłużej, nie?

co do innych rzeczy, nie wiem, czy macie selgrosa u siebie w mieście, ale u mnie pampersy active baby midi 4-9 kg są za 48 zł, taniej niż w necie. chusteczki cleanic kindii za 17 zł za 4 pak po 72 chusteczki. co ciekawe, ogólnie makro jest droższe od selgrosa. makro jest przereklamowane. ja jestem super zadowolona z zakupów w selgrosie, jest ogromny wybór słoików ale mały środków do mycia. kupiłam też tam wodę mama i ja, którą można bez gotowania dawać do picia, przynajmniej tak czytałam w necie. innych nie można.

co do tapczanika, pewnie będę nudziarą, ale jeżeli kupisz słabej jakości łóżko, to ten tapczanik nie doczeka. w świecie dziecka zrobią Ci dostawę do domu, zorientuj się, może mają 20 proc. zniżki. a jak nie, to może na allegro są używane mebelki bellamy, są super jakości. zazwyczaj te firmy, co mają pościel nie mają innych rzeczy, więc niestety nie da rady kupić wszystko naraz.

acha, nie kupujcie na allegro pościeli od my sweet baby - zdjęcia super, ale szajs jak mało który. ohyda! zamówiłam cały komplet z becikiem i część zwróciłam , masakra. najlepsza pościel jest z polskiej firmy ceba, podobnie takie przewijaki na komodę mam z ceby, rewelacyjna jakość! mamy też satynowaną pościel i zagłówek, warto było.

a w ogóle, to ja jestem zwolenniczką kupowania używanych, ale wysokiej jakości produktów. bo ile to dziecko może zużyć dobre meble, komodę, albo komodę kąpielową, czy krzesełko? to tylko kilka mcy zazwyczaj używania, oprócz mebli rzecz jasna. a można kupić za połowę ceny. sama mam nadzieję odsprzedać swoje rzeczy.

co do łóżek turystycznych - polecam coneco z przewijakiem. ale super to łóżko, kolor limonkowy, przewijak super stabilny, można zawiesić grającą dyndałkę, podwieszany materac, wyjście na suwak, kieszonki przy przewijaku. dla mnie super. składa się jak parasolka do małej torebki, super! acha, jak ktoś ma pomysł kupna kojca, to głupi pomysł, kojce są drogie, i ani to łóżko ani nic. sama zamierzałam kupić kojec, więc piszę.. to łożko jest super, w ogóle warto brać łóżko z przewijakiem.
no dobra, za dużo napisałam, jak zwykle.
zapraszam na forum gotowania dla dzieci, bo sama gotuję słoiczki z musem i potrzebuję dalszych przepisów, jeżeli ktoś chciałby się podzielić
dzięki, mam już jednego szkraba, więc trochę już wiem odnośnie tych zakupów, ale niestety muszę znów wejść w zakupy noworodkowe
dopytam Cie jeszcze o ten Świat Dziecka, bo co tam nie byłam, to było drogo i bez przecen, kiedy tam byłaś, by załapać się na te rabaty?

Stary 2011-06-21, 19:55   #2984
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, mam już jednego szkraba, więc trochę już wiem odnośnie tych zakupów, ale niestety muszę znów wejść w zakupy noworodkowe
dopytam Cie jeszcze o ten Świat Dziecka, bo co tam nie byłam, to było drogo i bez przecen, kiedy tam byłaś, by załapać się na te rabaty?
łóżko i wózek kupowaliśmy w listopadzie zeszłego roku, ale wiem, że tam często robią te rabaty, tylko nie są wywieszone w sklepie, trzeba zapytać. ktoś mi mówił, że ostatnio też był rabat na wózki. a może się skusisz na używany na gwarancji? wielu moich znajomych tak kupiło, my jednak kupiliśmy nowy bo i tak 1600 zł kosztował mutsy transp. z torbą. na allegro w sklepach jeszcze się nie nacięłam, oprócz właśnie tej pościeli, więc w sumie możesz i tam. nam wyszło tyle samo, co stacjonarnie.
Stary 2011-06-21, 20:03   #2985
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
łóżko i wózek kupowaliśmy w listopadzie zeszłego roku, ale wiem, że tam często robią te rabaty, tylko nie są wywieszone w sklepie, trzeba zapytać. ktoś mi mówił, że ostatnio też był rabat na wózki. a może się skusisz na używany na gwarancji? wielu moich znajomych tak kupiło, my jednak kupiliśmy nowy bo i tak 1600 zł kosztował mutsy transp. z torbą. na allegro w sklepach jeszcze się nie nacięłam, oprócz właśnie tej pościeli, więc w sumie możesz i tam. nam wyszło tyle samo, co stacjonarnie.
taki wózek gondolowaty 3w1 mam, tylko spacerówkę bym kupiła (już na wiosnę, ale podobno mają być spore podwyżki rzeczy dziecięcych w 2012) i dostawkę do stania dla synka

Stary 2011-06-21, 20:08   #2986
Layla79
Zakorzenienie

a czemu będą podwyżki? vat wzrasta?
my chcieliśmy kupić mclarena, a Ty?
Stary 2011-06-21, 20:14   #2987
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
my chcieliśmy kupić mclarena, a Ty?
coś chyba z dostosowaniem do Unii, nie wiem dokładnie - wolę kupić teraz, tym bardziej, że kolejne dziecko już w grudniu, a w połogu głowy nie będę miała do zakupów
nie mam pojęcia, jaką konkretnie spacerówkę, muszę się przejść na wątek wózkowy i do sklepów na oglądanie

co się odwlecze, nie uciecze niestety....

dzięki za pomoc, spróbuję ten Świat Dziecka oswoić jakoś

Stary 2011-06-21, 22:54   #2988
sheryl
szeryfcio

Cytat:

:
Co Ty.... Ja miałam mutsy i parasolki uniwersalne normalnie pasowały. Miałam dwie różne, bo niestety dziadowizny się psuły - i z tego względu warto kupić oryginalne. No ale w każdym bądź razie uniwersalne parasolki pasują do mutsy.
W ogóle plułam sobie w brodę, że nie kupiłam akcesoriów oryginalnych. Folia uniwersalna do d... (teraz mam oryginalną do Jane i niebo a ziemia, porządna i przemyślana). Torbę też kupiłam uniwersalną i przy większym dziecku nic mi się do niej już nie mieściło (a i popruła się szybko).
Podziadowałam, podziadowałam i i tak musiałam drugi raz kupić. Dobrze, że tylko na akcesoriach.

oolong, ja większość najważniejszych rzeczy kupiłam w Calineczce. Bardzo tani sklep internetowy z odbiorem osobistym na Grochowskiej. Nie dość, że tanio, to jeszcze rabat przy większych zakupach.

W Świecie Dziecka byłam ostatnio i był jakiś rabat na mebelki czy łożeczko (jakiś konkretny model, nie na wszystkie). Na niektóre wózki też są rabaty... Na pewno na Cybexy (bo ja je oglądam za każdym razem jak tam jestem).

A i jeszcze odnośnie reklamacji wózków; w Calineczce każą samemu załatwiać z serwisem (przynajmniej w przypadku mutsy), w Swiecie Dziecka oni się wszystkim zajmują. Dwa razy reklamowałam wózek i za każdym razem dobrze się spisali, ja klient zadowolona.

A z niekapków niekapiący - Tommee Tippee. Chwalony na innych forach za niekapanie, kupiłam i faktycznie
Tylko, że mój syn nie lubił niekapka i szybko przeszedł na bidon ze słomką.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-06-21 o 22:56
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 06:18   #2989
Layla79
Zakorzenienie

Sheryl, mi powiedzieli w świecie dziecka, że inna parasolka nie będzie się tak dobrze trzymać no i kupiłam oryginalną, torbę też mam oryginalną, jednak folię i moskitierę kupiłam po taniości i dobrze, bo tego nie używam, może parę razy.
co do tej calineczki, to oni mają obowiązek przyjąć reklamację, a jak nie z gwarancji, to z rękojmi. cwaniaki.
ale cwaniaków więcej, kupiłam termometr babyono za ok. 75 zł, taka tandeta, że hej. oczywiście reklamacji nie uwzględnili, a pokazuje temperaturę od 35 do 38 stopni w różnych miejscach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 07:34   #2990
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Sheryl, mi powiedzieli w świecie dziecka, że inna parasolka nie będzie się tak dobrze trzymać no i kupiłam oryginalną, torbę też mam oryginalną, jednak folię i moskitierę kupiłam po taniości i dobrze, bo tego nie używam, może parę razy.
co do tej calineczki, to oni mają obowiązek przyjąć reklamację, a jak nie z gwarancji, to z rękojmi. cwaniaki.
ale cwaniaków więcej, kupiłam termometr babyono za ok. 75 zł, taka tandeta, że hej. oczywiście reklamacji nie uwzględnili, a pokazuje temperaturę od 35 do 38 stopni w różnych miejscach.
ja mam Braun, tez pokazuje temperaturę w zależności od tego, jaki ma humor, choc z drugiej strony wiadomo, że jak pokazuje wysoką, to jej nie zmyślił, najwyżej obniżył, ale nie zawyżył także jeszcze nie wyrzucony
naprawdę ufam tylko rtęciowemu niestety

co do reklamacji, to każdy sprzedawca ma obowiązek ja przyjąć w terminie 2 lat do zakupu, a 2 miesięcy od stwierdzenia wady. Jak rozpatrzy, to inna sprawa.

Stary 2011-06-22, 11:45   #2991
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A... powiedzieli tak
Moja folia uniwersalna popruła się po kilku razach
Co do reklamacji, racja. Ja akurat na szczęście problemu z wózkiem jako takiego nie miałam, zadzwoniłam do nich z pytaniem o paski, które odkleiły mi się z podnóżka i kazali dzwonić do importera w tej sprawie. Ale gdybym się tam u nich fizycznie pojawiła z wózkiem, to musieliby sie tym zająć. No w każdym bądź razie sama je przykleiłam na kropelkę. Teraz widze, że mutsy już nie daje przyklejanych pasków, tylko wytłaczane.

Co do termometrów, kupiłam elektroniczny (douszny i czołowy) Scaneo i wiecie, że pokazuje mi stabilną temperaturę? Jak parę razy zmierzę to sam miejsce, pokazuje to samo.
Stary 2011-06-23, 13:22   #2992
Seona
Zakorzenienie

Cytat:

O te 2 rzeczy mi wychodzi? Jaki to tapczanik???? Możesz mi przykładowe zdjęcie wrzucić? Ja wszystkie tapczaniki jaki oglądam to są "gotowe" z materacami

Jaka to dostawka, pierwsze słyszę????? Gdzie ono stoi? Nigdy o czymś takim nie słyszałam, jak to wygląda???

Edit: coś takiego? http://www.bajka.net/index.php?p2205...a-do-wozka-bug

http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1216

Ale suuuuper Do większości wózków chyba pasuje

Czy coś takiego? http://zabawki.com.pl/Wiadomo%C5%9Bc...ego-41195.html

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-06-23 o 13:24 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 14:26   #2993
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość

oolong, ja większość najważniejszych rzeczy kupiłam w Calineczce. Bardzo tani sklep internetowy z odbiorem osobistym na Grochowskiej. Nie dość, że tanio, to jeszcze rabat przy większych zakupach.

.
Ja tylko mogę napisać, że polecam Calineczkę. W zeszłym roku kupiłam u nich spacerówkę i to jedyny sklep, który ma na swojej stronie internetowej to co ma w ofercie. Kupując wózek w bobowozki po tygodniu czekania dowiedziałam się, że wózka nie mają w magazynie i że może będzie za 2 miesiące i mam czekać. Kpina jakaś.
Stary 2011-06-23, 15:24   #2994
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Od 1 stycznia 2012 r. zmienia się vat (z 8% na 23%) na odzież i obuwie dziecięce... ETS się czepiał, że mamy za niskie stawki...
Cytat:
kupiłam termometr babyono za ok. 75 zł, taka tandeta, że hej.
Miałam zamiar kupić ten termometr, ale przeczytałam o nim mnóstwo niepochlebnych opinii i zrezygnowałam. Wybrałam Aqua therm i jestem z niego bardzo zadowolona

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:40   #2995
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
O te 2 rzeczy mi wychodzi? Jaki to tapczanik???? Możesz mi przykładowe zdjęcie wrzucić? Ja wszystkie tapczaniki jaki oglądam to są "gotowe" z materacami

Jaka to dostawka, pierwsze słyszę????? Gdzie ono stoi? Nigdy o czymś takim nie słyszałam, jak to wygląda???

Edit: coś takiego? http://www.bajka.net/index.php?p2205...a-do-wozka-bug

http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1216

Ale suuuuper Do większości wózków chyba pasuje

Czy coś takiego? http://zabawki.com.pl/Wiadomo%C5%9Bc...ego-41195.html
może źle się wyraziłam z tym tapczanikiem, chodzi mi o rozkładanie na takie łóżeczko bez szczebelków - zdejmuje się boczki, np takie łóżeczko, które nota bene mam dla starszego:
http://allegro.pl/jake-lozeczko-140x...596597977.html

a dostawka do wózka, to tak, o coś takiego mi chodzi - u mnie będzie 1,5 roku różnicy i pewnie starszak niechętnie na długim spacerze będzie cały czas na nogach......

Stary 2011-06-28, 20:28   #2996
mamz
Zadomowienie

Ta dostawka do wózka jest niezła, przynajmniej tak wygląda. Ciekawe czy pasuje do każdego wózka...U mnie będzie za chwilę drugie dziecko i różnica 15 mies. dlatego zastanawiam się jak rozwiązać problem spacerów z dwójką dzieciaków, ale jednym wózkiem. Czy ktoś tego używał?
mamz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:06   #2997
oolong
Zakorzenienie

jeszcze nie kupiłam dostawki, ale kupiłam niekapek Tommiego - dobry jest

Stary 2011-06-28, 21:48   #2998
ptysza
Zadomowienie

zdecydowanie odradzam:

kaczka do kąpieli z canpolu kaczka nie umie plywac, tzn plywa brzuchem do góry, a głowe ma pod woda chyba ze nam sie jakas feralna trafila
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:05   #2999
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
zdecydowanie odradzam:

kaczka do kąpieli z canpolu kaczka nie umie plywac, tzn plywa brzuchem do góry, a głowe ma pod woda chyba ze nam sie jakas feralna trafila
oo, też mamy tą kaczkę i tez nie pływa, ale myślałam, że to dlatego, że na głowie ma jakiś kask i jej zaburza równowagę... tylko nasza woli na boku

ale opowiem, że mimo tego że nie pływa to służy:
do gryzienia i wtedy popiskuje sobie
do nabierania wody do brzuszka, a potem pryskania nią malucha
do wyrzucania z wanny, stawiania na brzegu wanny, rzucania nią do wody, rzucania nią lub w nią innymi zabawkami/szczotką do zębów itp. inne standardowe zabawy

także przydaje się

Stary 2011-06-29, 07:25   #3000
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
oo, też mamy tą kaczkę i tez nie pływa, ale myślałam, że to dlatego, że na głowie ma jakiś kask i jej zaburza równowagę... tylko nasza woli na boku

ale opowiem, że mimo tego że nie pływa to służy:
do gryzienia i wtedy popiskuje sobie
do nabierania wody do brzuszka, a potem pryskania nią malucha
do wyrzucania z wanny, stawiania na brzegu wanny, rzucania nią do wody, rzucania nią lub w nią innymi zabawkami/szczotką do zębów itp. inne standardowe zabawy

także przydaje się
Popieram i w pełni się zgadzam!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości