Polecamy - odradzamy :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 12:53   #3271
maggol111
Raczkowanie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Jestem też przed zakupem spacerówki, bo ta, którą mam emmajlunga, chociaż jestem z niej bardzo zadowolona bo jest duża i wygodna dla dziecka, to jednak zajmuje sporo miejsca w samochodzie, no i trochę jest ciężka. Chciałabym jakąś dużą, składaną, lekką i z oponami (plastykowe kółka nie spawdzają się w moim parku, który nie jest odśnieżany ). Bardzo proszę o Wasze porady.
moze Mutsy Transporter? ja polecam, wózek lekki, duze koła piankowe, bardzo mały po złozeniu, ale uzywałam tylko gondoli, moje dziecko nie chce jezdzic na razie przodem do kierunku jazdy (a innej opcji nie ma w tej spacerówce), wiec teraz mam inną spacerówkę
Stary 2011-10-15, 12:52   #3272
Layla79
Zakorzenienie

Dziewczyny, doradźcie dobry kubek niekapek.
mamy nuk do nauki picia, ale nie jest niekapkiem, jest fatalny.
szukam kubka, który jak mała będzie z nim chodzić i machać, to nie będzie zalewać wszystkiego dokoła i żeby miał miękki ustnik. nuk ma gruby, gumowy i za dużo z niego leci. moja mała ma 9 mcy skończone i pije tylko z butelki tt 6+. nie wiem, jaki kubek kupić, bo ten nuk kosztował 33 zł i to wyrzucone pieniądze w błoto.

myślę o tt albo avent. a Wy?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:07   #3273
oolong
Zakorzenienie

nam Nuk najlepiej się sprawdza, bo właśnie nie kapie, ale za to ma dziwny sposób uwalniania płynu - synek musi się bardzo zassać, by płyn ruszył. Ustnik gruby, plastikowy.

Mamy też TT Explora z miękkim ustnikiem średnio-grubym, ale z kolei jego mały za bardzo uwielbia podgryzać.
Avent mamy 12m+ z cienkim płaskim ustnikiem, niestety płyn w niego wycieka.

Canpol nie polecam, wystarczy, by go zrzucić kilka razy na podłogę, a ta gumowa uszczelka wewnątrz się obluzowuje i przy następnym zassaniu dziecko krztusi się wodą albo zalewa podłogę/łóżeczko.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:22   #3274
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
szukam kubka, który jak mała będzie z nim chodzić i machać, to nie będzie zalewać wszystkiego dokoła i żeby miał miękki ustnik. nuk ma gruby, gumowy i za dużo z niego leci. moja mała ma 9 mcy skończone i pije tylko z butelki tt 6+. nie wiem, jaki kubek kupić, bo ten nuk kosztował 33 zł i to wyrzucone pieniądze w błoto.

TT ma dobre opinie wśród niekapków.
Miałam i był ok, tylko mój syn akurat nie był niekapkowy, wolał bidon ze słomką, wiec za dużo sobie nie poużywaliśmy. Ale nie miałam do niego zastrzeżeń.
Stary 2011-10-15, 14:15   #3275
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Dokladnie tez kupilam niekapek Nuk-a i to pyl raczej kubek kapek ,
zwazywszy na cene , nie chcialam go wyzucac i dokupilam nowy ustnik-sä w sprzedarzy ale trzeba sie naszukac - ustnik jest miekki silikonowy i ma poprzeczne naciecie - zapewniam nie kapie i mloda cuda z nim robi . Tylko przy zmianie ustnika dziec sie musi przyzwyczaic do nowego bo calkiem inaczej sie w nim pije .
No i uwaga na zäbki , mloda jeden zgryzla , i ciezko bylo dokupic nowy .
Ale i tak zachwycona nie jestem jak i cenä wszystkich niekapköw , Zwazywszy na wiek mojej cory teraz mam zamiar zakupic bidon - praktyczniejszy na wyjscia .

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 15:06   #3276
andziat
Zakorzenienie

ja polecam Lovi z twardym ustnikiem, moja córka biega z nim wszędzie, robi z nim wszystko co tylko jej wpadnie do głowy (oprócz picia z niego ) i nic nawet nie kapnie.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 18:05   #3277
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nam Nuk najlepiej się sprawdza, bo właśnie nie kapie, ale za to ma dziwny sposób uwalniania płynu - synek musi się bardzo zassać, by płyn ruszył. Ustnik gruby, plastikowy.

Mamy też TT Explora z miękkim ustnikiem średnio-grubym, ale z kolei jego mały za bardzo uwielbia podgryzać.
Avent mamy 12m+ z cienkim płaskim ustnikiem, niestety płyn w niego wycieka.

Canpol nie polecam, wystarczy, by go zrzucić kilka razy na podłogę, a ta gumowa uszczelka wewnątrz się obluzowuje i przy następnym zassaniu dziecko krztusi się wodą albo zalewa podłogę/łóżeczko.
wiesz, co.. ja właśnie odkryłam, że wyjęłam taką nakładkę z tej butelki, może dlatego kapie? kupiłam już tt, bo ma miękki ustnik. niedroga była w porównaniu z nukiem. dzięki za rady

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
TT ma dobre opinie wśród niekapków.
Miałam i był ok, tylko mój syn akurat nie był niekapkowy, wolał bidon ze słomką, wiec za dużo sobie nie poużywaliśmy. Ale nie miałam do niego zastrzeżeń.
moja w ogóle niechętna do nowości. zawsze piła z tt, więc i niekapek kupiłam tej firmy dzisiaj właśnie przez all, ciekawe, jaki będzie jak doleci. kupiłam też niejaką magiczną matę z miseczką

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dokladnie tez kupilam niekapek Nuk-a i to pyl raczej kubek kapek ,
zwazywszy na cene , nie chcialam go wyzucac i dokupilam nowy ustnik-sä w sprzedarzy ale trzeba sie naszukac - ustnik jest miekki silikonowy i ma poprzeczne naciecie - zapewniam nie kapie i mloda cuda z nim robi . Tylko przy zmianie ustnika dziec sie musi przyzwyczaic do nowego bo calkiem inaczej sie w nim pije .
No i uwaga na zäbki , mloda jeden zgryzla , i ciezko bylo dokupic nowy .
Ale i tak zachwycona nie jestem jak i cenä wszystkich niekapköw , Zwazywszy na wiek mojej cory teraz mam zamiar zakupic bidon - praktyczniejszy na wyjscia .
gdybym wiedziała, że ma taki twardy ustnik, to nie kupiłabym
Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja polecam Lovi z twardym ustnikiem, moja córka biega z nim wszędzie, robi z nim wszystko co tylko jej wpadnie do głowy (oprócz picia z niego ) i nic nawet nie kapnie.
właśnie twardy ustnik. moja lubi miękki. widziałam te lovi, ale zupełnie nie znam firmy i nie przekonała mnie, jak widziałam zdjęcie.

a'propos polecanych - kupiliśmy matę mothercare do kąpieli z siedzonkiem. w sklepie kosztuje jakieś zawrotne 200 zł czy nawet więcej, kupiłam używaną za 80 zł i powiem Wam, że fajna jest.
coprawda siedzonko to sobie można do szafki schować, ale tak to antypoślizgowa jest i git. wcześniej to mało, co sobie zębów nie wybiła w wannie.

macie coś fajnego do kąpieli? jakieś zabawki?
co byście poleciły z zabawek must have dla 9 miesięcznej dziewczynki?
moja ma głównie książeczki, kostki, klocki gumowe i maskotki, ale mi się coś wydaje że nie jest zachwycona. ma jeszcze hulę kulę. najbardziej lubi telefon, piloty i grzebanie w szafkach. a Wasze, jak?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 19:08   #3278
madelinem
Zadomowienie

Mamy taki niekapek http://allegro.pl/canpol-kubek-treni...873674643.html

Nie cieknie nawet po rzuceniu, miękki ustnik, sama z niego pije już ze 3 miesiące (ma prawie 9)
jedyny minus jest taki, że obrazki i skala się zmyły. a tak to polecam.

O zabawkach też chętnie się dowiem co nieco. Mała interesuję się tym, czego nie może mieć, np pilot, telefon itp.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 19:31   #3279
oolong
Zakorzenienie

witaj w klubie

mój 16mies - dobiera się już nawet do kosza na śmieci (świeża umiejętność otwarcia szafki śmieciowej) i na pieluchy
w obrocie są: pilot, chochle plastikowe do zupy, szczotka i szufelka (kupiliśmy mu własną, czystą), rury od odkurzacza w trakcie odkurzania, moje kosmetyki (szczególnie kremy w tubkach - otwiera zębami).

A z akceptowalnych książeczki małe kwadratowe twarde - niestety w większości już poobgryzane na rogach i grzbietach. Czasem włączy szczeniaczka uczniaczka, szczególnie melodyjki z czerwonej łapki. Bawi się tez wrzucając różne rzeczy do garnuszka na klocuszek, wsiada sam do jeździka, ale trzeba go pchać, no i lubi układać albo chociaż porzucać/powrzucać w różne inne rzeczy klocki lego duplo.

Stary 2011-10-16, 10:03   #3280
anetak
Wtajemniczenie

Hej

Czy możecie mi polecic butelke do karmienia noworodka?Moja córeczka ma 9 dni i od samego początku jest karmiona mm. Mam trzy butelki firmy Tommee Tippee jedna antykolkowa, z taką rurką odprowadzająca powietrze, oraz dwie zwykłe. Wczoraj zaczełam szukac informacji w internecie odnośnie tych butelek ponieważ córcia przy każdym karmieniu była mocno zdyszana. Okazało sie że zakupiłam butelke z wadą ponieważ przy rurce nie ma otworu i Amelcia musi baardzo mocno ssać aby mleko popłyneło ze smoczka, strasznie jest zmęczona i zasapana przy karmieniu.
Odstawiłam więc butelke antykolkową i zaczęłam karmić zwykłą, ale mała przyzwyczajona do tego ze musi mocno ssać krztusi sie przy każdym karmieniu ponieważ wypływa za dużo mleka. Teraz juz nie wiem jaka butelka bedzie dla niej dobra. Za każdą rade z góry dziękuje.

Pozdrawiam
anetak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 10:14   #3281
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Mamy taki niekapek http://allegro.pl/canpol-kubek-treni...873674643.html

Nie cieknie nawet po rzuceniu, miękki ustnik, sama z niego pije już ze 3 miesiące (ma prawie 9)
jedyny minus jest taki, że obrazki i skala się zmyły. a tak to polecam.

O zabawkach też chętnie się dowiem co nieco. Mała interesuję się tym, czego nie może mieć, np pilot, telefon itp.
Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
witaj w klubie

mój 16mies - dobiera się już nawet do kosza na śmieci (świeża umiejętność otwarcia szafki śmieciowej) i na pieluchy
w obrocie są: pilot, chochle plastikowe do zupy, szczotka i szufelka (kupiliśmy mu własną, czystą), rury od odkurzacza w trakcie odkurzania, moje kosmetyki (szczególnie kremy w tubkach - otwiera zębami).

A z akceptowalnych książeczki małe kwadratowe twarde - niestety w większości już poobgryzane na rogach i grzbietach. Czasem włączy szczeniaczka uczniaczka, szczególnie melodyjki z czerwonej łapki. Bawi się tez wrzucając różne rzeczy do garnuszka na klocuszek, wsiada sam do jeździka, ale trzeba go pchać, no i lubi układać albo chociaż porzucać/powrzucać w różne inne rzeczy klocki lego duplo.
poleciłabyś garnuszek klocuszek?
Cytat:
Napisane przez anetak Pokaż wiadomość
Hej

Czy możecie mi polecic butelke do karmienia noworodka?Moja córeczka ma 9 dni i od samego początku jest karmiona mm. Mam trzy butelki firmy Tommee Tippee jedna antykolkowa, z taką rurką odprowadzająca powietrze, oraz dwie zwykłe. Wczoraj zaczełam szukac informacji w internecie odnośnie tych butelek ponieważ córcia przy każdym karmieniu była mocno zdyszana. Okazało sie że zakupiłam butelke z wadą ponieważ przy rurce nie ma otworu i Amelcia musi baardzo mocno ssać aby mleko popłyneło ze smoczka, strasznie jest zmęczona i zasapana przy karmieniu.
Odstawiłam więc butelke antykolkową i zaczęłam karmić zwykłą, ale mała przyzwyczajona do tego ze musi mocno ssać krztusi sie przy każdym karmieniu ponieważ wypływa za dużo mleka. Teraz juz nie wiem jaka butelka bedzie dla niej dobra. Za każdą rade z góry dziękuje.

Pozdrawiam
nie wiem za bardzo, co Ci polecić, bo my mieliśmy TT antykolkowe i moim zdaniem to są świetne butelki. na Twoim miejscu kupiłabym inną taką samą antykolkową, a najlepiej cały zestaw. trafiła Ci się jedna felerna, ale ogólnie to wg mnie najlepsze butelki. zestaw z różnymi smoczkami wychodzi taniej niż potem dokupywanie. no chyba że avent, też bardzo chwalony.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 10:51   #3282
22Kamila22
Rozeznanie

[B]anetak[LIST] Moja Mała ma 9 miesięcy i od samego początku miala butelki Dr. Browna. Ja jestem nimi zachwycona! Jak dałam jej butelkę z tt to się krztusiła tak jak Twoje Maleństwo. Poczytaj sobie opinię o tych butelkach. Kupisz je w niktórych Smykach
Stary 2011-10-16, 11:17   #3283
kasiagora23
Zadomowienie

ten kubeczek treningowy z canpola faktycznie jest bardzo dobry- u mnie sprawdził się najbardziej z wszystkich kubków a było ich kilka.
Jest bardzo tani w porównaniu z innymi, ustniki tez można do niego dokupić za ok 4 zł gdyby dziecko przegryzło- co nie zdarza się często.
Stary 2011-10-16, 11:30   #3284
anetak
Wtajemniczenie

Cytat:
poleciłabyś garnuszek klocuszek?

nie wiem za bardzo, co Ci polecić, bo my mieliśmy TT antykolkowe i moim zdaniem to są świetne butelki. na Twoim miejscu kupiłabym inną taką samą antykolkową, a najlepiej cały zestaw. trafiła Ci się jedna felerna, ale ogólnie to wg mnie najlepsze butelki. zestaw z różnymi smoczkami wychodzi taniej niż potem dokupywanie. no chyba że avent, też bardzo chwalony.
Dziękuje za odpowiedź

Zastanawiam sie czy może nie kupić samego smoczka tylko z wolniejszym przepływem. Tylko czy sa jeszcze wolniejsze? Na smoczku jest cyferka 1 to może powinno być 0
Tż wrócił właśnie ze sklepu z butelką Nuka (identyczny smoczek był w szpitalu)więc bedziemy testować.

Edytowane przez anetak
Czas edycji: 2011-10-16 o 11:34
Stary 2011-10-16, 11:50   #3285
oolong
Zakorzenienie

ja akurat polecam garnuszek na klocuszek, ale niektóre dzieci kompletnie go olewają

mały go nosi za sobą, rzuca różne rzeczy do niego, przykrywa przykrywką

jeszcze dodam, choć na razie na zasadzie ciągnięcia przez nas i gonienia przez synka - piesek Fisher Price

Stary 2011-10-16, 12:38   #3286
andziat
Zakorzenienie

z butelek polecam avent i lovi.
ja swoją córeczkę tez karmiłam butelką od pierwszych dni i jadła z aventu ze smoczkiem z jedną dziurką, nie musiała się za bardzo wysilać i nie krztusiła się, także polecam.

jeśli chodzi o zabawki moja córka (11 miesięcy) ma takie duże plastikowe klocki, książeczki, bębenek, domek chicco ze zwierzątkami, jak się naciśnie dany pokarm to wyskakuje zwierzątko, które się nim pożywia, książeczkę śpiewającą fisher price (pomaga przy karmieniu bo moja córka to straszny niejadek ) i ponieważ już chodzi dostała takie coś z ikei, co się prowadzi lub za sobą ciągnie i to strasznie hałasuje (nie wiem jak się to fachowo nazywa). najlepsze zabawki to jednak łyżeczki, puszki, kubeczki, różnego rodzaju opakowania, płyty dvd w opakowaniach, zakrętki od słoiczków, wtyczki do kontaktów od różnych przedmiotów typu ładowarka, laptop, itp., wszystko co szeleści lub jest metalowe oraz szczoteczka do zębów ta pierwsza do masowania dziąseł. Moja córka jeszcze nie ma żadnego zęba i wprost uwielbia tą szczoteczkę
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 14:24   #3287
anetak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 22Kamila22 Pokaż wiadomość
[B]anetak[LIST] Moja Mała ma 9 miesięcy i od samego początku miala butelki Dr. Browna. Ja jestem nimi zachwycona! Jak dałam jej butelkę z tt to się krztusiła tak jak Twoje Maleństwo. Poczytaj sobie opinię o tych butelkach. Kupisz je w niktórych Smykach
Dziękuje bardzo za odpowiedź Jeszcze spróbuje z nukiem, ale wydaje mi sie ze tez nie bedzie dobra może zakupie tego Dr Browna którego polecasz, nawet jest u mnie w Tesco
Stary 2011-10-16, 21:07   #3288
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Avent ma smoczki 1 z mniejszą dziurką niż normalne, potem jest 2 od pierwszego miesiąca. Ale podejżewam, ze większość jedynek ma podobne smoczki i kazdym bedzie się krztusić.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:34   #3289
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Czy możecie mi polecic butelke do karmienia noworodka?
U nas butelka Avent zupełnie się nie sprawdziła. Mały strasznie dużo łykał przy niej powietrza, za to TT antykolkowe okazały się rewelacyjne. Czasami zdarza się, że ta końcówka, którą nakłada się na rurkę, nie ma przecięcia i dlatego nie można normalnie ssać. Wystarczy lekko naciąć (nawet widać pod światło taką kreseczkę) i po sprawie.

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 06:47   #3290
anetak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
U nas butelka Avent zupełnie się nie sprawdziła. Mały strasznie dużo łykał przy niej powietrza, za to TT antykolkowe okazały się rewelacyjne. Czasami zdarza się, że ta końcówka, którą nakłada się na rurkę, nie ma przecięcia i dlatego nie można normalnie ssać. Wystarczy lekko naciąć (nawet widać pod światło taką kreseczkę) i po sprawie.
Dzięki za odpowiedź napisałam meila do producenta w sprawie butelki, jak nie odpowie to zrobie tak jak mówisz
Butelk Nuka w ogóle sie nie sparawdziła, mleko praktycznie samo wypływa ze smoczka
Stary 2011-10-22, 13:57   #3291
201607291951
Konto usunięte

Gdzie najlepiej zajrzeć za kombinezonami dla dzieci . Ostatnio troszkę pochodziłam po sklepach, i szczerze, ceny mnie zabiły
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:29   #3292
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Allegro, ciuchlandy

Layla, ja bym garnuszka nie poleciła, moja córa najpierw się go bała, a po wielu miesiącach zaakceptowała o tyle, że wrzuca do niego rózne rzeczy (nie włączając go, więc to samo zadanie spełni zwykły gar, a 15 razy tańszy)
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 23:09   #3293
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Gdzie najlepiej zajrzeć za kombinezonami dla dzieci . Ostatnio troszkę pochodziłam po sklepach, i szczerze, ceny mnie zabiły
Allegro. Szczególnie te mniejsze rozmiary są bardzo często w idealnym stanie za grosze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 14:26   #3294
KiziMizi
Przyczajenie

Cytat:
Dziękuje bardzo za odpowiedź Jeszcze spróbuje z nukiem, ale wydaje mi sie ze tez nie bedzie dobra może zakupie tego Dr Browna którego polecasz, nawet jest u mnie w Tesco
Dr. Brown ma również smoczki dla wcześniaków oznaczone literką P . Dla mojej małej był to najlepszy smoczek do 3-go miesiąca. Potem przeszłam na butelki TT i smoczki 1
KiziMizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 23:03   #3295
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Allegro. Szczególnie te mniejsze rozmiary są bardzo często w idealnym stanie za grosze.
Kombinezonki można też dostać w niskiej cenie w sieci sklepów Pepco, albo na dziecięcych stoiskach na różnego rodzaju bazarkach - czasem można znaleźć super rzeczy za naprawdę niską cenę!
Stary 2011-10-25, 00:42   #3296
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Kombinezonki można też dostać w niskiej cenie w sieci sklepów Pepco, albo na dziecięcych stoiskach na różnego rodzaju bazarkach - czasem można znaleźć super rzeczy za naprawdę niską cenę!
No u mnie Pepco nie ma, one są z tego co się orientuję w mniejszych miejscowościach.
Natomiast wolę używany markowy (dobry jakościowo) z allegro za grosze niż w tej samej cenie nowy no name z bazarku. No niestety widzę różnicę.
Stary 2011-10-25, 11:52   #3297
gwiazdeczka89
Rozeznanie

my mamy ten
http://allegro.pl/kombinezon-dwuczes...886337986.html

Zamawiałam 2 tygodnie temu i kosztował wtedy prawie 60zł, a teraz 20zł tańszy

Fajny jest i bardzo ciepły. Narazie chodzimy w kurtce bo za cieplo na kombinezonek.
Zamówiłam troszkę za duży bo 86 a mogłam w sumie wziąć 80. Teraz muszę guziczki przeszyć niżej w spodniach. Mam nadzieję że mi się córcia trochę wyciągnie

gwiazdeczka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:14   #3298
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

http://www.agito.pl/ubrania/coccodri...aign=wszystkie

http://www.agito.pl/ubrania/coccodri...?attr=1-477925

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:36   #3299
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka89 Pokaż wiadomość
my mamy ten
http://allegro.pl/kombinezon-dwuczes...886337986.html

Zamawiałam 2 tygodnie temu i kosztował wtedy prawie 60zł, a teraz 20zł tańszy

Fajny jest i bardzo ciepły. Narazie chodzimy w kurtce bo za cieplo na kombinezonek.
Zamówiłam troszkę za duży bo 86 a mogłam w sumie wziąć 80. Teraz muszę guziczki przeszyć niżej w spodniach. Mam nadzieję że mi się córcia trochę wyciągnie
Nie kupiłabym kombinezonu za 40 zł (podejrzana cena pewnie jakość kiepska) Nie boisz się , że podczas zabaw na śniegu po prostu się nie sprawdzi . ?
Wczoraj byłam w h&m i chyba zdecyduje się na ich kombinezon . 99 spodnie i chyba 130 zl kurtka.

Edytowane przez 201607291951
Czas edycji: 2011-10-26 o 14:40
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 18:01   #3300
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Nie kupiłabym kombinezonu za 40 zł (podejrzana cena pewnie jakość kiepska) Nie boisz się , że podczas zabaw na śniegu po prostu się nie sprawdzi . ?
Wczoraj byłam w h&m i chyba zdecyduje się na ich kombinezon . 99 spodnie i chyba 130 zl kurtka.
Chciałam zauważyć, że H&M też nie ma odzieży specjalnie wysokiej jakości, więc nie rozumiem jaki sens przepłacać za markę? Ja miałam dla siebie i dla dziecka parę ubrań stamtąd i jakość oceniam na bardzo niską, bazarową wręcz. Jeśli już mowa o sieciówkach to wg mnie ubranka z C&A są dużo lepsze.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości