![]() |
#3271 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, doradźcie dobry kubek niekapek.
mamy nuk do nauki picia, ale nie jest niekapkiem, jest fatalny. szukam kubka, który jak mała będzie z nim chodzić i machać, to nie będzie zalewać wszystkiego dokoła i żeby miał miękki ustnik. nuk ma gruby, gumowy i za dużo z niego leci. moja mała ma 9 mcy skończone i pije tylko z butelki tt 6+. nie wiem, jaki kubek kupić, bo ten nuk kosztował 33 zł i to wyrzucone pieniądze w błoto. myślę o tt albo avent. a Wy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
nam Nuk najlepiej się sprawdza, bo właśnie nie kapie, ale za to ma dziwny sposób uwalniania płynu - synek musi się bardzo zassać, by płyn ruszył. Ustnik gruby, plastikowy.
Mamy też TT Explora z miękkim ustnikiem średnio-grubym, ale z kolei jego mały za bardzo uwielbia podgryzać. Avent mamy 12m+ z cienkim płaskim ustnikiem, niestety płyn w niego wycieka. Canpol nie polecam, wystarczy, by go zrzucić kilka razy na podłogę, a ta gumowa uszczelka wewnątrz się obluzowuje i przy następnym zassaniu dziecko krztusi się wodą albo zalewa podłogę/łóżeczko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Miałam i był ok, tylko mój syn akurat nie był niekapkowy, wolał bidon ze słomką, wiec za dużo sobie nie poużywaliśmy. Ale nie miałam do niego zastrzeżeń.
![]() |
#3275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zwazywszy na cene , nie chcialam go wyzucac i dokupilam nowy ustnik-sä w sprzedarzy ale trzeba sie naszukac - ustnik jest miekki silikonowy i ma poprzeczne naciecie - zapewniam nie kapie i mloda cuda z nim robi . Tylko przy zmianie ustnika dziec sie musi przyzwyczaic do nowego bo calkiem inaczej sie w nim pije . No i uwaga na zäbki , mloda jeden zgryzla , i ciezko bylo dokupic nowy . Ale i tak zachwycona nie jestem jak i cenä wszystkich niekapköw , Zwazywszy na wiek mojej cory teraz mam zamiar zakupic bidon - praktyczniejszy na wyjscia .
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
ja polecam Lovi z twardym ustnikiem, moja córka biega z nim wszędzie, robi z nim wszystko co tylko jej wpadnie do głowy (oprócz picia z niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a'propos polecanych - kupiliśmy matę mothercare do kąpieli z siedzonkiem. w sklepie kosztuje jakieś zawrotne 200 zł czy nawet więcej, kupiłam używaną za 80 zł i powiem Wam, że fajna jest. ![]() coprawda siedzonko to sobie można do szafki schować, ale tak to antypoślizgowa jest i git. wcześniej to mało, co sobie zębów nie wybiła w wannie. macie coś fajnego do kąpieli? jakieś zabawki? co byście poleciły z zabawek must have dla 9 miesięcznej dziewczynki? moja ma głównie książeczki, kostki, klocki gumowe i maskotki, ale mi się coś wydaje że nie jest zachwycona. ma jeszcze hulę kulę. najbardziej lubi telefon, piloty i grzebanie w szafkach. a Wasze, jak? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zadomowienie
|
Mamy taki niekapek http://allegro.pl/canpol-kubek-treni...873674643.html
Nie cieknie nawet po rzuceniu, miękki ustnik, sama z niego pije już ze 3 miesiące (ma prawie 9) jedyny minus jest taki, że obrazki i skala się zmyły. a tak to polecam. O zabawkach też chętnie się dowiem co nieco. Mała interesuję się tym, czego nie może mieć, np pilot, telefon itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
witaj w klubie
mój 16mies - dobiera się już nawet do kosza na śmieci (świeża umiejętność otwarcia szafki śmieciowej) i na pieluchy ![]() w obrocie są: pilot, chochle plastikowe do zupy, szczotka i szufelka (kupiliśmy mu własną, czystą), rury od odkurzacza w trakcie odkurzania, moje kosmetyki (szczególnie kremy w tubkach - otwiera zębami). A z akceptowalnych książeczki małe kwadratowe twarde - niestety w większości już poobgryzane na rogach i grzbietach. Czasem włączy szczeniaczka uczniaczka, szczególnie melodyjki z czerwonej łapki. Bawi się tez wrzucając różne rzeczy do garnuszka na klocuszek, wsiada sam do jeździka, ale trzeba go pchać, no i lubi układać albo chociaż porzucać/powrzucać w różne inne rzeczy klocki lego duplo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Czy możecie mi polecic butelke do karmienia noworodka?Moja córeczka ma 9 dni i od samego początku jest karmiona mm. Mam trzy butelki firmy Tommee Tippee jedna antykolkowa, z taką rurką odprowadzająca powietrze, oraz dwie zwykłe. Wczoraj zaczełam szukac informacji w internecie odnośnie tych butelek ponieważ córcia przy każdym karmieniu była mocno zdyszana. Okazało sie że zakupiłam butelke z wadą ponieważ przy rurce nie ma otworu i Amelcia musi baardzo mocno ssać aby mleko popłyneło ze smoczka, strasznie jest zmęczona i zasapana przy karmieniu. Odstawiłam więc butelke antykolkową i zaczęłam karmić zwykłą, ale mała przyzwyczajona do tego ze musi mocno ssać krztusi sie przy każdym karmieniu ponieważ wypływa za dużo mleka. Teraz juz nie wiem jaka butelka bedzie dla niej dobra. Za każdą rade z góry dziękuje. ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Rozeznanie
|
[B]anetak[LIST] Moja Mała ma 9 miesięcy i od samego początku miala butelki Dr. Browna. Ja jestem nimi zachwycona! Jak dałam jej butelkę z tt to się krztusiła tak jak Twoje Maleństwo. Poczytaj sobie opinię o tych butelkach. Kupisz je w niktórych Smykach
![]()
#3283 |
Zadomowienie
|
ten kubeczek treningowy z canpola faktycznie jest bardzo dobry- u mnie sprawdził się najbardziej z wszystkich kubków a było ich kilka.
Jest bardzo tani w porównaniu z innymi, ustniki tez można do niego dokupić za ok 4 zł gdyby dziecko przegryzło- co nie zdarza się często.
#3284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam sie czy może nie kupić samego smoczka tylko z wolniejszym przepływem. Tylko czy sa jeszcze wolniejsze? Na smoczku jest cyferka 1 to może powinno być 0 ![]() Tż wrócił właśnie ze sklepu z butelką Nuka (identyczny smoczek był w szpitalu)więc bedziemy testować. Edytowane przez anetak Czas edycji: 2011-10-16 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
ja akurat polecam garnuszek na klocuszek, ale niektóre dzieci kompletnie go olewają
mały go nosi za sobą, rzuca różne rzeczy do niego, przykrywa przykrywką jeszcze dodam, choć na razie na zasadzie ciągnięcia przez nas i gonienia przez synka - piesek Fisher Price |
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
z butelek polecam avent i lovi.
ja swoją córeczkę tez karmiłam butelką od pierwszych dni i jadła z aventu ze smoczkiem z jedną dziurką, nie musiała się za bardzo wysilać i nie krztusiła się, także polecam. jeśli chodzi o zabawki moja córka (11 miesięcy) ma takie duże plastikowe klocki, książeczki, bębenek, domek chicco ze zwierzątkami, jak się naciśnie dany pokarm to wyskakuje zwierzątko, które się nim pożywia, książeczkę śpiewającą fisher price (pomaga przy karmieniu bo moja córka to straszny niejadek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
Avent ma smoczki 1 z mniejszą dziurką niż normalne, potem jest 2 od pierwszego miesiąca. Ale podejżewam, ze większość jedynek ma podobne smoczki i kazdym bedzie się krztusić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
U nas butelka Avent zupełnie się nie sprawdziła. Mały strasznie dużo łykał przy niej powietrza, za to TT antykolkowe okazały się rewelacyjne. Czasami zdarza się, że ta końcówka, którą nakłada się na rurkę, nie ma przecięcia i dlatego nie można normalnie ssać. Wystarczy lekko naciąć (nawet widać pod światło taką kreseczkę) i po sprawie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Butelk Nuka w ogóle sie nie sparawdziła, mleko praktycznie samo wypływa ze smoczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Konto usunięte
|
Gdzie najlepiej zajrzeć za kombinezonami dla dzieci . Ostatnio troszkę pochodziłam po sklepach, i szczerze, ceny mnie zabiły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Konto usunięte
|
Allegro, ciuchlandy
![]() Layla, ja bym garnuszka nie poleciła, moja córa najpierw się go bała, a po wielu miesiącach zaakceptowała o tyle, że wrzuca do niego rózne rzeczy (nie włączając go, więc to samo zadanie spełni zwykły gar, a 15 razy tańszy) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 |
Przyczajenie
|
Dr. Brown ma również smoczki dla wcześniaków oznaczone literką P . Dla mojej małej był to najlepszy smoczek do 3-go miesiąca. Potem przeszłam na butelki TT i smoczki 1
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
Kombinezonki można też dostać w niskiej cenie w sieci sklepów Pepco, albo na dziecięcych stoiskach na różnego rodzaju bazarkach - czasem można znaleźć super rzeczy za naprawdę niską cenę!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Natomiast wolę używany markowy (dobry jakościowo) z allegro za grosze niż w tej samej cenie nowy no name z bazarku. ![]()
![]() |
#3297 |
Rozeznanie
|
my mamy ten
http://allegro.pl/kombinezon-dwuczes...886337986.html Zamawiałam 2 tygodnie temu i kosztował wtedy prawie 60zł, a teraz 20zł tańszy ![]() Fajny jest i bardzo ciepły. Narazie chodzimy w kurtce bo za cieplo na kombinezonek. Zamówiłam troszkę za duży bo 86 a mogłam w sumie wziąć 80. Teraz muszę guziczki przeszyć niżej w spodniach. Mam nadzieję że mi się córcia trochę wyciągnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
http://www.agito.pl/ubrania/coccodri...aign=wszystkie
http://www.agito.pl/ubrania/coccodri...?attr=1-477925
#3299 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj byłam w h&m i chyba zdecyduje się na ich kombinezon . 99 spodnie i chyba 130 zl kurtka. Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2011-10-26 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zauważyć, że H&M też nie ma odzieży specjalnie wysokiej jakości, więc nie rozumiem jaki sens przepłacać za markę? Ja miałam dla siebie i dla dziecka parę ubrań stamtąd i jakość oceniam na bardzo niską, bazarową wręcz. Jeśli już mowa o sieciówkach to wg mnie ubranka z C&A są dużo lepsze.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.