![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]()
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
ja miałam przez pierwsze 5 miesięcy taki koszyk, rewelacja. Czasami jak mała płakała w nocy to jedną ręką ją kołysałam przez sen.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zakorzenienie
|
A stabilne to jest? Bo mi sie podoba, ale balabym sie, ze mi koty przewroca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
stabilne. Tez się bałam że jak dziecko będzie się mocno wiercić to koszyk się przewróci ale nie ma takiej możliwości. Mój kot często zaglądał do koszyka i patrzył jak córcia śpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym już kupić, ale wolę się jeszcze Was poradzić:
http://allegro.pl/regal-kapielowy-su...103267887.html Co sądzicie? Wiem, że wanienka malutka, ale podobno na początek jest ok. A później kupimy większą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Konto usunięte
|
ja taki zestaw na początek miałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
a przewijałam ponad ,5 roku.. syna już niestety nie przewijam bo strasznie jest ruchliwy i 2 metrowe łóżko to też dla niego za mało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Raczkowanie
|
A przewijak nakłada się na wanienkę? Da się to zrobić trzymając dziecko? Bo załóżmy kąpię dziecko, wyjmuję je z wanienki i gdzie mam położyć? Na drugi przewijak?
Ollencja, niby fajne, ale ja bym chyba pochlapała łóżeczko... Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2012-02-06 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Hm, ja to widziałam tak, że wyciągam dziecko i zamykam wanienkę, nad którą jest przewijak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
Ten przewijak jest jakby klapą dla wanienki. Ściągasz go to wisi sobie z boku na stelażu. Po kąpieli spokojnie możesz założyć go jedną ręką (ja tak robiłam).
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3582 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem strata kasy- my swoją kąpaliśmy w pokoju na ławie a jak zaczęła siedzieć to w łazience- mamy duży brodzik i wanienka się mieści. Moim zdaniem to zbędny mebel. Przewijak używa sie max pół roku bo później dziecko już nie chce tak grzecznie leżeć i ja się bałąm na tym ją kłaść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3584 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() Cytat:
przestałam używać bo zaszłam w drugą ciążę i nie mogłam jej podnosić..na łóżko w sypialni właziła sama.. a syna tylko 6mcy bo on jest mega aktywny i zanim ja rozłożę pieluchę jest e stanie kilka przerotów wykonać ![]() zalezy od dziecka wszystko ![]() poza tym ta komoda ma super pojemne półki.na zapas pieluch, podkładów, watek i innych dzieciowych gadżetów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Konto usunięte
|
Moja córka ma 21mcy i dalej z przewijaka korzystamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak najbardziej przydatny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba wszystko trzeba dostosować do siebie, jak dużą masz łazienkę i jak daleko do pokoju. my mamy dużą łazienkę, zimą w domu chłodnawo, więc ważne było, żeby ubrać dziecko w łazience. ale gdybym miała małe mieszkanie, to chyba bym nie kupiła tej komody. w naszym przypadku jednak sprawdziła się doskonale. i tęsknię za nią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję pięknie za odpowiedzi. Musimy to wszystko kilka razy przemyśleć i mam nadzieję, ze uda nam się dobrze wybrać. Przy maluchu chyba nie ma nic gorszego niż zajmujący miejsce grat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Rozeznanie
|
jak dla mnie zbędne bo zajmuje kolejny kawałek miejsca
![]() ![]() my mamy wanienke- chociaz teraz juz córa myje sie w wannie, i mamy przewijak-nakadkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Konto usunięte
|
Ja też pisałam o przewijaku - nakładce na łóżko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zadomowienie
|
Magic- moja córa urodziłą się 55 cm i w ciuszkach rozm 56 na początku się topiła, starczyły na ok 2 mies, biorąc pod uwagę że miałąm takie ze 2 komplety to musiałąm później dokupić tych małych bo wszystko było za duże, więc zależy od dziecka. Mi się nie podobało moje dziecko z zadługimi rękawami, nogawkami plączącymi się i w ogóle w za dużych rzeczach. Dobrze jest kupić taki rozm np w lumpku to się nie wyda za dużo, bo póxniej na większe dziecko (od rozm 74) cięzko jest coś fajnego trafić w lumpku bo dziecko dłużej używa i bardziej się niszczą.
Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2012-02-14 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Co do zabawek, to samo. Polecam dobre, markowe czyli drogie zabawki. Na dłużej starczą, nie popsują się po kilku dniach, lepiej wykonane niż to chińskie badziewie, a po latach dobrze się sprzedają. Ja kupuję markowe, ale w prezentach zdarzało nam się mieć tańsze z bazarku i niebo a ziemia jeśli chodzi o wykonanie, wytrzymałość i funkcjonalność.
![]() |
#3593 |
Zadomowienie
|
Co do zabawek- moja ma i tańsze i droższe, nie kupowałam takich typu miś uczniaczek itp bo moim zdaniem szybko się nudzą, dostała na gwiadkę taką pszczółkę interaktywną i bawi się nią rano z nami w łózku, ja osobiście wolę zabawki typu klocki- bardzo ładnie i długo się bawi- układa, rozwala, wykłada i wkłąda do pudełka także trochę jej to zjamuje, tak samo łądnie się bawi sorterem czy kółeczkami wkłądanymi na patyczek (piramidka)- kupiona za ok 15 zł a wiem że są też dużo droższe. Moim zdaniem nie wszystko FP jest fajne/ rozwiające (tylko piszczy/ gra a niczego nie uczy)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o te edukacyjne, to wiele z nich ma te same powtarzające się funkcje ![]()
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
ja polecam garnuszek klocuszek FP i telefon vtech taki duży ze słuchawką. rewelacyjne zabawki. niby garnek nic takiego, a bawi się tylko nim. zabawki porządnie wykonane, pózniej można odsprzedać za połowę ceny. tańsze firmy nie schodzą, więc odzysku nie ma że tak powiem. poza tym dziecko rzuca tym wszystkim, a te zabawki są solidne. poza tym, dla małych dzieci najlepsze są książeczki. moja 13 mcy najbardziej lubi twarde książeczki, przynosi, siada mi na kolanach i pokazuje - to. i trzeba jej nazywać. super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostalam 'uszczesliwiona' takim przewijakiem z wanienka Cosatto. Gdybym miala duzy dom/mieszkanie z duza lazienka to pewnie bym sie z tego cieszyla, ale lazienke mam malenka i niestety jawi mi sie to jako grandziol. Fajna jest wysokosc, ze do kapieli dziecka nie bede sie schylac, schowki sa w porzadku, ale gdybym mogla wybierac, to odpuscilabym sobie na rzecz wanienki i przewijaka-nakladki na lozeczko. Chyba szybko puszcze w swiat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
ja miałam przewijak z wanienką, stał w sypialni, uważam, że był to świetny pomysł
![]() ![]() tym razem niestety muszę zrezygnować z niego na rzecz wanienki i przewijaka na łóżeczko - bo w sypialni będą 3 łóżka i zajmą każdą ścianę. na czwartej ścianie jest zabudowana szafa wnękowa, więc niestety ![]() jak widać każdy ma inaczej ![]() ps. a jak Mała wyrosła z wanienki, to kąpała się z nami w wannie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 |
Konto usunięte
|
Odnośnie takich regałów kąpielowych jeszcze - miałam w sali po porodzie, i dla mnie koszmar, bo... za wysokie. Mam 156cm, więc niech wezmą pod uwagę to niskie osoby - regał jest za wysoki aby można było wygodnie dziecko kąpać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dziękuję! Chyba już poważniej zastanawiam się nad wanienką i przewijakiem na łóżeczko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Konto usunięte
|
Przewijak łóżkowy fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.