Polecamy - odradzamy :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 10:02   #3691
wandaweranda
Zakorzenienie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Droga Skarbnico Wiedzy - czyli Doświadczone Mamusie,
Dzidziuś płyn do prania, czy płatki mydlane? Czy u któreś z Was ta firma się nie sprawdziła?
ja piore w proszku Dzidzius (oczywiscie z podwojnym płukaniem). jestem zadowolona, ładnie pachnie, nie uczula, nie jest drogi-u nas sprawdzil sie. ponoc płatki mydlane ciezko spłukac
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:26   #3692
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja mialam taki lezaczek z tacka i otworem na napoje, ale raz w nim nakarmilam z łyżeczki i stwierdziłam,z e to nie ma sensu. Takie lezaczki za za niskie do komfortowego karmienia, poza tym czesto tapicerka sie nie chce domyć dobrze.A juz o roczniaku jedzącym w leżaczku to mozna sobie pomarzyć Jednak nie am to jak normalne krzeselko do karmienia.
Rozumiem, brzmi to rozsądnie Czyli najlepiej po prostu leżaczek z wibracjami (niektóre mamy chwalą - niektóre nie, ale zawsze można z tego nie korzystać). Niektóre foteliki samochodowe wyglądają jak leżaczki i można je bujać - myślicie, że można ich na co dzień używać w domu zamiast leżaczka?

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
ja piore w proszku Dzidzius (oczywiscie z podwojnym płukaniem). jestem zadowolona, ładnie pachnie, nie uczula, nie jest drogi-u nas sprawdzil sie. ponoc płatki mydlane ciezko spłukac
Dziękuję Mam trochę ciuszków z lumpka i chciałabym je już powoli zacząć prać.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 22:55   #3693
blueberry88
Zakorzenienie

A jakiej wielkości najlepiej kupić ręczniczki z kapturkiem? No i jak materac do łóżeczka 120x60, to jakiej wielkości i z jakiego materiału prześcieradło - myślę o takim na gumkę?
Stary 2012-03-12, 23:00   #3694
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, brzmi to rozsądnie Czyli najlepiej po prostu leżaczek z wibracjami (niektóre mamy chwalą - niektóre nie, ale zawsze można z tego nie korzystać). Niektóre foteliki samochodowe wyglądają jak leżaczki i można je bujać - myślicie, że można ich na co dzień używać w domu zamiast leżaczka?

ja miałam bez wibracji akurat, nie zbadano do końca, jaki to moze miec wplyw na dziecko, wiec wolałam nie eksperymentować, a zazwyczaj te z wibracjami są droższe. Zdarzało nam sie używać fotelika jako lezaczka, bo byl bardziej mobilny.

Cytat:
A jakiej wielkości najlepiej kupić ręczniczki z kapturkiem? No i jak materac do łóżeczka 120x60, to jakiej wielkości i z jakiego materiału prześcieradło - myślę o takim na gumkę?

Reczniczka z kapturkiem nie miałam, wiec sie nie wypowiem- nam wystarczyl taki duzy zwykly ręcznik. A prześcieradło z gumka to wlasnie 120x60, tam jest przewidziany juz zapas, zeby wszedł na materac. Co do materiału, to ja preferuje frotte.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:14   #3695
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:

O rany, zaczynam panikować jak czytam. Chyba też się wezmę.
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 00:22   #3696
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Prześcieradło 60x120 Ja akurat za frotte nie przepadam, wolę gładkie bawełniane, np. z Ikei są fajne. Z gumkami oczywiście

Ręczniki z kapturkiem mam i z perspektywy czasu uważam, że to zupełnie zbędne Tzn. nie przeszkadza, ale też do niczego - wbrew temu, co sobie wyobrażałam w ciąży - się nie przydaje. Wystarczą zwykłe, jak dla dorosłych. Co do wielkości, to jak największe No, może nie plażowe, ale 120/130 x 60/70., ewentualnie 90x90. Mniejszych nie polecam.
Jeśli koniecznie chcesz z kapturkiem, to świetne są ręczniki Motherhood. Mają taki nietypowy kształt, ale się bardzo dobrze sprawdzają. Można malucha łatwo zawinąć. (Choć w sumie w każdy inny też )

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-03-13 o 00:23
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 00:26   #3697
Bakteryika
Wtajemniczenie

blueberry - lezaczek mialam z wibracjami, ale moj synek nie przepadal za nimi, natomiast uwielbial zwierzatka zwieszone nad nim i do tej pory sie nimi bawi. Lezaczek szybko poszedl w odstawke bo jak tylko nauczyl przekladac sie na brzuszek, to byl koniec lezaczka. Czesc dzieci jak zaczyna byc bardziej mobilna juz nie usiedzi w takim sprzecie

i nam i naszym znajomym najlepiej sprawdzily sie na cienkich drucikach, takie ktore dziecko samo moze 'rozbujac'

przescieradlo kupuj z czystej bawelny

reczniczki z kapturkiem uwielbiamy, proponuje od razu kupowac wieksze bo w te male tylko noworodka mozna otulic, bardzo szybko wyrastaja (ikea ma bardzo fajne jesli masz dostep)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/

(nam kapturek sluzy do zabawy w akuku i przejscia z lazienki do sypialni)

taszkin - nie panikuj przeciez ty juz doswiadczona mama jestes

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2012-03-13 o 00:30
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 00:31   #3698
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
taszkin - nie panikuj przeciez ty juz doswiadczona mama jestes
Hehe, no dziękuję, ale teraz jakoś inaczej... no i dalej nie wiem jak się rodzi
Stary 2012-03-13, 00:34   #3699
Bakteryika
Wtajemniczenie

ja tez nie przespalam porod

bedzie dobrze
Stary 2012-03-13, 00:51   #3700
traicionera
Zakorzenienie

U nas to jakoś od początku z łazienki do sypialni w tym, w czym młoda śpi-kiedys bodziak plus pajac, potem sam bodziak, ostatnio bodziak plus rajstopy, żeby sie w nocy nie drapała. a w sypialni mamy dużo chłodniej niż w łazience. No ale ja bardziej zimny chów praktykuję a w akuku to można równie dobrze bawić sie ręcznikiem bez kapturka
Sprawdziłam wymiary ręczników córeczki i maja 140x70cm.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-03-13, 17:16   #3701
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam bez wibracji akurat, nie zbadano do końca, jaki to moze miec wplyw na dziecko, wiec wolałam nie eksperymentować, a zazwyczaj te z wibracjami są droższe. Zdarzało nam sie używać fotelika jako lezaczka, bo byl bardziej mobilny.

Reczniczka z kapturkiem nie miałam, wiec sie nie wypowiem- nam wystarczyl taki duzy zwykly ręcznik. A prześcieradło z gumka to wlasnie 120x60, tam jest przewidziany juz zapas, zeby wszedł na materac. Co do materiału, to ja preferuje frotte.
No właśnie widziałam u znajomych taki fotelik, który dziecko samo rozbujało.
A tego się nie spodziewałam, że prześcieradła już mają zapas

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
O rany, zaczynam panikować jak czytam. Chyba też się wezmę.
Hehe, to moje pierwsze maleństwo. Próbuję zbierać opinie, bo przecież człowiek jest w tym temacie zielony Choć pomyłek, no i błędów nie uniknę - i nawet nie o to chodzi. Chciałabym nie wydać kroci na coś, czego nie użyję.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Prześcieradło 60x120 Ja akurat za frotte nie przepadam, wolę gładkie bawełniane, np. z Ikei są fajne. Z gumkami oczywiście

Ręczniki z kapturkiem mam i z perspektywy czasu uważam, że to zupełnie zbędne Tzn. nie przeszkadza, ale też do niczego - wbrew temu, co sobie wyobrażałam w ciąży - się nie przydaje. Wystarczą zwykłe, jak dla dorosłych. Co do wielkości, to jak największe No, może nie plażowe, ale 120/130 x 60/70., ewentualnie 90x90. Mniejszych nie polecam.
Jeśli koniecznie chcesz z kapturkiem, to świetne są ręczniki Motherhood. Mają taki nietypowy kształt, ale się bardzo dobrze sprawdzają. Można malucha łatwo zawinąć. (Choć w sumie w każdy inny też )
Ja osobiście też wolę gładkie prześcieradła
Może kupię jeden lub dwa z tym kapturkiem

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
blueberry - lezaczek mialam z wibracjami, ale moj synek nie przepadal za nimi, natomiast uwielbial zwierzatka zwieszone nad nim i do tej pory sie nimi bawi. Lezaczek szybko poszedl w odstawke bo jak tylko nauczyl przekladac sie na brzuszek, to byl koniec lezaczka. Czesc dzieci jak zaczyna byc bardziej mobilna juz nie usiedzi w takim sprzecie

i nam i naszym znajomym najlepiej sprawdzily sie na cienkich drucikach, takie ktore dziecko samo moze 'rozbujac'

przescieradlo kupuj z czystej bawelny

reczniczki z kapturkiem uwielbiamy, proponuje od razu kupowac wieksze bo w te male tylko noworodka mozna otulic, bardzo szybko wyrastaja (ikea ma bardzo fajne jesli masz dostep)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/

(nam kapturek sluzy do zabawy w akuku i przejscia z lazienki do sypialni)
Ładniutkie te z Ikei. W takim razie 76x76cm skreślam całkowicie. Widziałam maluchy w takich leżaczkach i wydawało się to fajną sprawą. Przy wyprawce jest tyle wydatków, że ciężko wybrać na co się zdecydować. Tym bardziej, że to, co dla jednego jest "hitem", dla drugiego jest "kitem".

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
U nas to jakoś od początku z łazienki do sypialni w tym, w czym młoda śpi-kiedys bodziak plus pajac, potem sam bodziak, ostatnio bodziak plus rajstopy, żeby sie w nocy nie drapała. a w sypialni mamy dużo chłodniej niż w łazience. No ale ja bardziej zimny chów praktykuję a w akuku to można równie dobrze bawić sie ręcznikiem bez kapturka
Sprawdziłam wymiary ręczników córeczki i maja 140x70cm.
Dzięki
Stary 2012-03-13, 19:27   #3702
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja również miałam z Ikei, zarówno prześcieradła jak i ręczniki. Bardzo fajne, polecam.
Ręczniki mają ten dodatkowy plus, że są dość duże, spokojnie wystarczają dla mojego już trzylatka i jeszcze trochę pewnie posłużą . Zamierzam dokupić jeszcze 2 dla mojego drugiego bobasa.

U mnie kapturek przy ręczniku się sprawdził. Jakoś czułam się pewniej, jak po myciu głowy zakładałam mu ten kapturek przy wynoszeniu z łazienki. Pozdrawiam.
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:44   #3703
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe, to moje pierwsze maleństwo. Próbuję zbierać opinie, bo przecież człowiek jest w tym temacie zielony Choć pomyłek, no i błędów nie uniknę - i nawet nie o to chodzi. Chciałabym nie wydać kroci na coś, czego nie użyję.
Ale to nie było złośliwe! ja na prawde dzięki postom jak Twój uświadamiam sobie, że wcale nie mam tak dużo czasu jak mi się ciągle wydaje
Stary 2012-03-13, 20:52   #3704
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja miałam 2 z kapturkiem i 2 duże, zwykłe - z kapturkiem fajne o tyle, że córa z włoskami od razu była duuużymi i dobrze mi się tym wycierało

A duży ręcznik - świetny z Ikei, o taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116386/ bardzo fajna jakość, gruby ale miękki, nie sztywny, i chyba dokupię takie dla dorosłych
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:05   #3705
Bakteryika
Wtajemniczenie

mi sie kapturki podobaja - dzieci jak krasnalki w tym wygladaja

nie kupuj za duzo na raz bo nie wiesz co ci bedzie pasowac - tyle ile na pierwsze pare tygodni potrzebne (mowi ta co kupila ciuszki na 2 latka przed urodzinami )
bujawki nie musisz juz teraz miec, a znajomi czy rodzina moga tez kupic ci takie rzeczy jak reczniki

Stary 2012-03-13, 21:07   #3706
traicionera
Zakorzenienie

ale na początku warto mieć przynajmniej dwa na zmianę- znajomi mogą kupić, a mogą nie, ja nic takiego nie dostawałam, tylko ciuszki, a jak dziecko zrobi co nieco na jeden ręcznik, to lepiej mieć drugi w pogotowiu
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-03-13, 21:13   #3707
Bakteryika
Wtajemniczenie

dwa to minimum ja musze miec zawsze jeden ' wpraniu', w 'suszeniu' i 'uzyciu'

(tylko wlasnie mialam male i przydaly sie na krociotko, teraz wiem lepiej)

ja znajomym mowilam zeby ciuszkow nie bo sama przesadzilam
Stary 2012-03-13, 21:16   #3708
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
dwa to minimum ja musze miec zawsze jeden ' wpraniu', w 'suszeniu' i 'uzyciu'

(tylko wlasnie mialam male i przydaly sie na krociotko, teraz wiem lepiej)

ja znajomym mowilam zeby ciuszkow nie bo sama przesadzilam
U nas nie zakładałam, ze ktos ze znajomych przyniesie prezenty dla córeczki, bo to tylko dobra wola i to byłoby głupie, gdybym im coś sugerowała Tzn ja bym to odebrała jako napraszanie o prezenty.

Ja na początku miałam jeden ręcznik i pamiętam, jak leciałam do slepu po kolejny, gdy młodzież mi zrobiła mokra niespodziewankę
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-03-13, 21:17   #3709
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
Ale to nie było złośliwe! ja na prawde dzięki postom jak Twój uświadamiam sobie, że wcale nie mam tak dużo czasu jak mi się ciągle wydaje
Nie odebrałam tego jako złośliwe

Cytat:
mi sie kapturki podobaja - dzieci jak krasnalki w tym wygladaja

nie kupuj za duzo na raz bo nie wiesz co ci bedzie pasowac - tyle ile na pierwsze pare tygodni potrzebne (mowi ta co kupila ciuszki na 2 latka przed urodzinami )
bujawki nie musisz juz teraz miec, a znajomi czy rodzina moga tez kupic ci takie rzeczy jak reczniki

Bujawki nie kupię jednak teraz, już tak postanowiłam. Najpierw zobaczę, jaki dorwę wózek i ile miejsca zajmie mi łóżeczko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 21:20   #3710
Bakteryika
Wtajemniczenie

traicionera - ja nie obdzwanialam znajomych z lista zachcianek, ale kazdy w wiekszosci sie pyta, poza tym znaja mnie troche i wiedza gdzie moje slabosci leza...

ja robie dokladnie to samo - dzwonie i pytam
Stary 2012-03-13, 22:51   #3711
Izu91
Raczkowanie

GG do Izu91

i nic więcej mi nie pozostało.
Na ostatniej wizycie u pani ginekolog dowiedziałam się, że będzie dziewczynka na 90%. To wybraliśmy imię, kupiłam różowe ubranka... Wyprałam, wyprasowałam. I co? I trach. Dzisiaj na wizycie okazuje się, że jednak chłopak. i tak sobie trochę szokłam.
Więc odradzam przedwczesne kupowanie ubranek. Chyba, że unisex na początek. A później dopiero coś konkretnego, jak brzdąc wyskoczy na świat.
Zobaczymy, co będzie za miesiąc. :P Narazie maleństwo płata nam figle. ;D
Stary 2012-03-14, 09:30   #3712
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
przescieradło 200 na 200
z dzerseju.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:02   #3713
andziat
Zakorzenienie

ja mam prześcieradło frotte i bawełniane, dla mojego dziecka to chyba nie ma różnicy bo zarówno w tym jak i w tym źle sypia te bawełniane zakładam w lato bo są cieńsze i chłodniejsze, te frotte używam jak jest zimno bo są cieplejsze (tak mi się wydaje, że przyjemniej się na nich wtedy śpi). Moja córka i tak jest z tych, którym wiecznie gorąco, więc w zime nie odkręcam kaloryferów chyba, że w takie mrozy jak były po - 15 stopni.

Ręczniki na początek kupiłam małe z kapturkiem, fakt starczają na jakieś 5 - 6 miesięcy ale jakieś takie są wygodniejsze i pewniej się trzyma w nich dziecko, w tych dużych dziecko mi się "gubiło" kapturek rewelacyjny, podobnie jak któraś z was zakładałam na bujną czuprynę córki wychodząc z łazienki do pokoju.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 11:22   #3714
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
przescieradło 200 na 200
Ty złośliwcze
blueberry, jak pojedziesz do sklepu po wyprawkę, to na pewno ekspedientka Ci też dużo rozjasni w głowie. ja sie sporo dowiedzialam wlasnie w trakcie zakupów w dzieciowym sklepie, a tez mialam różne watpliwosci i zero doswiadczenia.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:40   #3715
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izu91 Pokaż wiadomość
i nic więcej mi nie pozostało.
Na ostatniej wizycie u pani ginekolog dowiedziałam się, że będzie dziewczynka na 90%. To wybraliśmy imię, kupiłam różowe ubranka... Wyprałam, wyprasowałam. I co? I trach. Dzisiaj na wizycie okazuje się, że jednak chłopak. i tak sobie trochę szokłam.
Więc odradzam przedwczesne kupowanie ubranek. Chyba, że unisex na początek. A później dopiero coś konkretnego, jak brzdąc wyskoczy na świat.
Zobaczymy, co będzie za miesiąc. :P Narazie maleństwo płata nam figle. ;D
A w którym jesteś tygodniu?

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
przescieradło 200 na 200
Heh, szukam produktów w internecie i nie zawsze jest napisane, czy podany wymiar dotyczy materacyka, czy całego prześcieradła. Nie wydaje mi się, żeby pytanie było głupie.
Stary 2012-03-14, 13:09   #3716
izuniax
Przyczajenie

witaj odpowiadajac na twoje pytanie to napewno odradzam karuzele fischer price jes bardzo ciezka jak na lozeczko przechyla sie a do tego bardzo zżera baterie,ja wymienilam szybko na karuzele nakrecana z pluszowymi miskami ale i tak dopiero przyda sie od 3-4 miesiaca.Body wkladane przez glowke maja zapiecie na zatrzask lub guziczek z boku i nie widzialam problemu by je zakladac jak dla mnie sie sprawdzily zas body zapinane w koperte nie lubialam jak dla mnie sie nie sprawdzily.Mata edukacyjna strata pieniedzy moje dziecko wogule sie nia nie intresowala.Lezaczek bujaczek z wibracjami super sprawa i wygoda dla rodzica dziecko wygodnie odpoczywa i swietnie zasypia.Ubranka z kapturami z tylu odradzam sama tez nie uzrzywalam,teraz nawet kiedy wiem ze synek mi zasnie po drodze jak wychodze a ma poltora roczku to nadal mu nie ubieram z kapturami bluz bo to niewygodne dla pleckow,rownierz nie polecam pajacykow zapianaych z tylu.Buciki dla maluszka napewno ubiera sie dla ozdoby a nie dla wygody.
izuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:47   #3717
Izu91
Raczkowanie

GG do Izu91

Cytat:
A w którym jesteś tygodniu?
30 nam stuknął w sobote.

Cytat:
Heh, szukam produktów w internecie i nie zawsze jest napisane, czy podany wymiar dotyczy materacyka, czy całego prześcieradła. Nie wydaje mi się, żeby pytanie było głupie.
Ja tak samo. Na szczęście jeszcze nic nie kupiłam, prócz ubranek. Ale spotkałam się z opisami produktów i przeważnie pisało, że takie i takie prześcieradełko pasuje na jakiś tam materacyk do jakiegoś tam łóżeczka. Podobnie było z pościelą i wypełnieniem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 17:14   #3718
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izu91 Pokaż wiadomość
30 nam stuknął w sobote.

Ja tak samo. Na szczęście jeszcze nic nie kupiłam, prócz ubranek. Ale spotkałam się z opisami produktów i przeważnie pisało, że takie i takie prześcieradełko pasuje na jakiś tam materacyk do jakiegoś tam łóżeczka. Podobnie było z pościelą i wypełnieniem.
To jesteś dalej niż ja Trzy razy lekarz u mnie potwierdził płeć, ciekawe, czy się zmieni... Za tydzień 3D, to myślę, że po nim płeć się nie zmieni - choć pewność można mieć po urodzeniu
Trafiłam już potem na aukcje, gdzie podali wymiar materacyka Widocznie źle trafiłam na początku.
Powoli się zaopatrzę, bo później czekają spore wydatki takie, jak wózek. Sukcesywnie wydawane pieniądze mniej odczuję - mam nadzieję
Stary 2012-03-14, 18:48   #3719
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
Ty złośliwcze
blueberry, jak pojedziesz do sklepu po wyprawkę, to na pewno ekspedientka Ci też dużo rozjasni w głowie. ja sie sporo dowiedzialam wlasnie w trakcie zakupów w dzieciowym sklepie, a tez mialam różne watpliwosci i zero doswiadczenia.
złośliwiec? nigdy w życiu!

Cytat:
Napisane przez blueberry88;329179$47
no tak, ale jest ta sama zasada, jak kupujesz prześcieradło dla siebie.
jaki masz materac, taki bierzesz wymiar. kup bawełnę satynowaną, czyli dzersej, koszt 20 zł na all. z pościeli piękne wzornictwo ma polska ceba, też bawełna satynowana. na all jest taniej niż w sklepie. nie kupuj pościeli nieznanych firm na all, ja kupiłam cały komplet i masakra, tandetna chińska jakość szorstkiej ścierki do podłogi. lepiej jeden komplet pościeli, a dobrej.

Cytat:
Sukcesywnie wydawane pieniądze mniej odczuję - mam nadzieję
jeżeli mogę coś doradzić, to polecam używany zestaw 3 w 1 mutsy transporter z fotelikiem maksi cosi. fotelik wystarczy do 9 mca, gondola maks do 6 mca, sam wózek z uwagi na gabaryty i wagę też do roku, bo przejdziesz na spacerówkę. zupełnie nie opłaca się kupowac nowego zestawu. chociaż nie powiem, ja kupiłam nowy zestaw za 2100, a sprzedałam właśnie za 1500. czyli kosztowało mnie to 600 zł użytkowanie 3 rzeczy przez rok. nieżle, nie? ale gdy kupisz za 1500 i sprzedasz za 1200, to jeszcze lepszy wynik. w ogóle to dużo rzeczy odsprzedaliśmy i mieliśmy duży zwrot na nowe zakupy. komodę kąpielową kupiłam używaną za 240 zł, a sprzedałam za 220. opłaca się kupować używane dobre marki, ale takie chodliwe. potem bez problemu myk i kupujesz za to całą resztę ubrań, nowy wózek etc.
ależ ja jestem oszczędna! nie oszczędzam za to na butach. dobrym materacu. są rzeczy ważne i mniej ważne. jak znajdziesz meble bellamy, też możesz wziąć używane, rewelacyjna jakość. ja się z nich cieszę każdego dnia, takie są ładne i stabilne.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:54   #3720
traicionera
Zakorzenienie

Nie wyobrażam sobie jednego kompletu pościeli w przypadku dziecka, które może przemoczyć pieluchę czy ulać Juz nie wspominając on bardziej śmierdzących przypadkach
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości