![]() |
#3691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Zakorzenienie
|
A jakiej wielkości najlepiej kupić ręczniczki z kapturkiem? No i jak materac do łóżeczka 120x60, to jakiej wielkości i z jakiego materiału prześcieradło - myślę o takim na gumkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Reczniczka z kapturkiem nie miałam, wiec sie nie wypowiem- nam wystarczyl taki duzy zwykly ręcznik. A prześcieradło z gumka to wlasnie 120x60, tam jest przewidziany juz zapas, zeby wszedł na materac. Co do materiału, to ja preferuje frotte.
![]() |
#3695 |
Zakorzenienie
|
O rany, zaczynam panikować jak czytam. Chyba też się wezmę.
#3696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ręczniki z kapturkiem mam i z perspektywy czasu uważam, że to zupełnie zbędne ![]() ![]() Jeśli koniecznie chcesz z kapturkiem, to świetne są ręczniki Motherhood. Mają taki nietypowy kształt, ale się bardzo dobrze sprawdzają. Można malucha łatwo zawinąć. (Choć w sumie w każdy inny też ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-13 o 00:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Wtajemniczenie
|
blueberry - lezaczek mialam z wibracjami, ale moj synek nie przepadal za nimi, natomiast uwielbial zwierzatka zwieszone nad nim i do tej pory sie nimi bawi. Lezaczek szybko poszedl w odstawke bo jak tylko nauczyl przekladac sie na brzuszek, to byl koniec lezaczka. Czesc dzieci jak zaczyna byc bardziej mobilna juz nie usiedzi w takim sprzecie
![]() i nam i naszym znajomym najlepiej sprawdzily sie na cienkich drucikach, takie ktore dziecko samo moze 'rozbujac' ![]() przescieradlo kupuj z czystej bawelny reczniczki z kapturkiem uwielbiamy, proponuje od razu kupowac wieksze bo w te male tylko noworodka mozna otulic, bardzo szybko wyrastaja (ikea ma bardzo fajne jesli masz dostep) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/ (nam kapturek sluzy do zabawy w akuku ![]() taszkin - nie panikuj ![]() ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2012-03-13 o 00:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
Hehe, no dziękuję, ale teraz jakoś inaczej... no i dalej nie wiem jak się rodzi
![]()
#3699 |
Wtajemniczenie
|
ja tez nie
![]() ![]() bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Zakorzenienie
|
U nas to jakoś od początku z łazienki do sypialni w tym, w czym młoda śpi-kiedys bodziak plus pajac, potem sam bodziak, ostatnio bodziak plus rajstopy, żeby sie w nocy nie drapała. a w sypialni mamy dużo chłodniej niż w łazience. No ale ja bardziej zimny chów praktykuję
![]() ![]() Sprawdziłam wymiary ręczników córeczki i maja 140x70cm.
#3701 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego się nie spodziewałam, że prześcieradła już mają zapas ![]() Hehe, to moje pierwsze maleństwo. Próbuję zbierać opinie, bo przecież człowiek jest w tym temacie zielony ![]() Cytat:
![]() Może kupię jeden lub dwa z tym kapturkiem ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ręczniki mają ten dodatkowy plus, że są dość duże, spokojnie wystarczają dla mojego już trzylatka i jeszcze trochę pewnie posłużą ![]() U mnie kapturek przy ręczniku się sprawdził. Jakoś czułam się pewniej, jak po myciu głowy zakładałam mu ten kapturek przy wynoszeniu z łazienki. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3704 |
Konto usunięte
|
Ja miałam 2 z kapturkiem i 2 duże, zwykłe - z kapturkiem fajne o tyle, że córa z włoskami od razu była duuużymi i dobrze mi się tym wycierało
![]() A duży ręcznik - świetny z Ikei, o taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116386/ bardzo fajna jakość, gruby ale miękki, nie sztywny, i chyba dokupię takie dla dorosłych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Wtajemniczenie
|
mi sie kapturki podobaja - dzieci jak krasnalki w tym wygladaja
![]() nie kupuj za duzo na raz bo nie wiesz co ci bedzie pasowac - tyle ile na pierwsze pare tygodni potrzebne (mowi ta co kupila ciuszki na 2 latka przed urodzinami ![]() bujawki nie musisz juz teraz miec, a znajomi czy rodzina moga tez kupic ci takie rzeczy jak reczniki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Zakorzenienie
|
ale na początku warto mieć przynajmniej dwa na zmianę- znajomi mogą kupić, a mogą nie, ja nic takiego nie dostawałam, tylko ciuszki, a jak dziecko zrobi co nieco na jeden ręcznik, to lepiej mieć drugi w pogotowiu
![]()
#3707 |
Wtajemniczenie
|
dwa to minimum
![]() (tylko wlasnie mialam male i przydaly sie na krociotko, teraz wiem lepiej) ja znajomym mowilam zeby ciuszkow nie bo sama przesadzilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na początku miałam jeden ręcznik i pamiętam, jak leciałam do slepu po kolejny, gdy młodzież mi zrobiła mokra niespodziewankę ![]()
![]() |
#3709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bujawki nie kupię jednak teraz, już tak postanowiłam. Najpierw zobaczę, jaki dorwę wózek i ile miejsca zajmie mi łóżeczko ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 |
Wtajemniczenie
|
traicionera - ja nie obdzwanialam znajomych z lista zachcianek, ale kazdy w wiekszosci sie pyta, poza tym znaja mnie troche i wiedza gdzie moje slabosci leza...
ja robie dokladnie to samo - dzwonie i pytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na ostatniej wizycie u pani ginekolog dowiedziałam się, że będzie dziewczynka na 90%. To wybraliśmy imię, kupiłam różowe ubranka... Wyprałam, wyprasowałam. I co? I trach. Dzisiaj na wizycie okazuje się, że jednak chłopak. ![]() Więc odradzam przedwczesne kupowanie ubranek. Chyba, że unisex na początek. A później dopiero coś konkretnego, jak brzdąc wyskoczy na świat. ![]() Zobaczymy, co będzie za miesiąc. :P Narazie maleństwo płata nam figle. ;D
#3712 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
ja mam prześcieradło frotte i bawełniane, dla mojego dziecka to chyba nie ma różnicy bo zarówno w tym jak i w tym źle sypia
![]() Ręczniki na początek kupiłam małe z kapturkiem, fakt starczają na jakieś 5 - 6 miesięcy ale jakieś takie są wygodniejsze i pewniej się trzyma w nich dziecko, w tych dużych dziecko mi się "gubiło" ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 |
Zakorzenienie
|
Ty złośliwcze
![]() ![]() blueberry, jak pojedziesz do sklepu po wyprawkę, to na pewno ekspedientka Ci też dużo rozjasni w głowie. ja sie sporo dowiedzialam wlasnie w trakcie zakupów w dzieciowym sklepie, a tez mialam różne watpliwosci i zero doswiadczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, szukam produktów w internecie i nie zawsze jest napisane, czy podany wymiar dotyczy materacyka, czy całego prześcieradła. Nie wydaje mi się, żeby pytanie było głupie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Przyczajenie
|
witaj odpowiadajac na twoje pytanie to napewno odradzam karuzele fischer price jes bardzo ciezka jak na lozeczko przechyla sie a do tego bardzo zżera baterie,ja wymienilam szybko na karuzele nakrecana z pluszowymi miskami ale i tak dopiero przyda sie od 3-4 miesiaca.Body wkladane przez glowke maja zapiecie na zatrzask lub guziczek z boku i nie widzialam problemu by je zakladac jak dla mnie sie sprawdzily zas body zapinane w koperte nie lubialam jak dla mnie sie nie sprawdzily.Mata edukacyjna strata pieniedzy moje dziecko wogule sie nia nie intresowala.Lezaczek bujaczek z wibracjami super sprawa i wygoda dla rodzica dziecko wygodnie odpoczywa i swietnie zasypia.Ubranka z kapturami z tylu odradzam sama tez nie uzrzywalam,teraz nawet kiedy wiem ze synek mi zasnie po drodze jak wychodze a ma poltora roczku to nadal mu nie ubieram z kapturami bluz bo to niewygodne dla pleckow,rownierz nie polecam pajacykow zapianaych z tylu.Buciki dla maluszka napewno ubiera sie dla ozdoby a nie dla wygody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | |
Raczkowanie
|
30 nam stuknął w sobote.
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trafiłam już potem na aukcje, gdzie podali wymiar materacyka ![]() Powoli się zaopatrzę, bo później czekają spore wydatki takie, jak wózek. Sukcesywnie wydawane pieniądze mniej odczuję - mam nadzieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jaki masz materac, taki bierzesz wymiar. kup bawełnę satynowaną, czyli dzersej, koszt 20 zł na all. z pościeli piękne wzornictwo ma polska ceba, też bawełna satynowana. na all jest taniej niż w sklepie. nie kupuj pościeli nieznanych firm na all, ja kupiłam cały komplet i masakra, tandetna chińska jakość szorstkiej ścierki do podłogi. lepiej jeden komplet pościeli, a dobrej. jeżeli mogę coś doradzić, to polecam używany zestaw 3 w 1 mutsy transporter z fotelikiem maksi cosi. fotelik wystarczy do 9 mca, gondola maks do 6 mca, sam wózek z uwagi na gabaryty i wagę też do roku, bo przejdziesz na spacerówkę. zupełnie nie opłaca się kupowac nowego zestawu. chociaż nie powiem, ja kupiłam nowy zestaw za 2100, a sprzedałam właśnie za 1500. czyli kosztowało mnie to 600 zł użytkowanie 3 rzeczy przez rok. nieżle, nie? ale gdy kupisz za 1500 i sprzedasz za 1200, to jeszcze lepszy wynik. w ogóle to dużo rzeczy odsprzedaliśmy i mieliśmy duży zwrot na nowe zakupy. komodę kąpielową kupiłam używaną za 240 zł, a sprzedałam za 220. opłaca się kupować używane dobre marki, ale takie chodliwe. potem bez problemu myk i kupujesz za to całą resztę ubrań, nowy wózek etc. ależ ja jestem oszczędna! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie jednego kompletu pościeli w przypadku dziecka, które może przemoczyć pieluchę czy ulać
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.