![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
Ale ostatnio zobaczyłam w Rossmannie pieluchy-majteczki, w rozm 4, a że były w małych paczkach, to się skusiłam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam bardzo długo. Byłam zadowolona. Do czasu aż przeszliśmy na 5tki. Śmierdzą jak plastikowe butelki. Sa sztywne i zbyt grube jak na upały. Nie wiem czy to cała marka się osłabiła czy tylko te większe rozmiarki takie są.
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2012-05-03 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zadomowienie
|
Co do pieluch to podaję swój ranking:
1. Pampers active i premium care 2. Dada/ Happy/ sleep&play 3. Babydream (wg mnie grube są)/ huggies (zbija się wkład) 4. Huggies ekonomy/ gaga |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Zakorzenienie
|
kiciulec w 4 dada- ten sie zauwazylam ze te gumeczki ktore sie koncza juz wysoko na posladkach czesto przyklejaja sie do pupy. ale nie podrazniaja akurat u nas.
no i troche wiglotne sa przy duzej ilosci sikow. ale tylko wewnatrz. Ciekawe czy w nocy sie sprawdza, bo dotyhczas zakladalam pampers baby i mam ostatnie pol paczki i chcialabym juz zaprzestac tego heh. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
z pieluchami to chyba bardzo indywidualna sprawa.
ja najbardziej lubię pampers active. huggies są jakieś sztywne i przeciekają. rossmanowskie powodowały jakieś odparzenia u nas i u naszych znajomych. happy kupiłam z tym wycięciem na pępek, ale wcale nie były fajne. pampers sleep and play przeciekają, rossman zresztą też przeciekał. niektórzy w dzień używają tańszych pieluszek, a na noc pampersa, ale u nas odparzały po kupie. może pampers daje coś neutralizującego kupę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz używam:
Pieluchomajtek huggies na dzień Dada z Biedronki na noc. Nic mi nie przecieka, nie podraznia, mała nie zgłasza zastrzeżeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
BAN stały
|
Moja koleżanka spodziewa się dziecka jest w 6 miesiącu ciąży wraz z innymi dziewczynami dostałyśmy zaproszenie na "baby shower" szukamy gadżetów które mamie mogłyby się przydać. Zastanawiamy się nad takim otulaczem http://www.motokobiety.pl/Przydatny,...wlat,1497.html I mam pytanie do Mam czy to zbędny gadżet? Czy może się coś takiego przydać? Czy może zwykły kocyk jest wystarczający?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Jest śliczny i na pewno by się przydał ale za tą cenę (jeśli miałaś na myśli konkretnie ten otulaczek, na dole jest cena 199 zł) można kupić wiele innych niezbędnych rzeczy dla mamy lub dziecka. Kocyk lub rożek spełnia podobną rolę a są o wiele tańsze,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się - to przecież normalny rożek jest, tyle, że 10 razy droższy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
Ja otulaczki miałam dwa i oba bardzo polecam. Miałam z feretti i z Sterntaler.
Przydały sie do wózka, fotelika, do spania w lozeczku. Ten z feretti jest grubszy i używałam go głownie do gondoli. Do fotelika i do otulania miałam Sterntaler. Fajne są tez spiworki do spania z feretti. Polecam kupić jakiś większy, starczy na dłużej ![]() http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...-babyhood.html http://www.kinderbajer.pl/shop/pokaz...hp?idprod=1392 ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- http://www.tosia.pl/sklep/product/p/1054/b.php ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- A cena prezentu zależy tylko od tego ile możesz wydać. Te ktore wkleilas są ładne, jakby mnie było stać na taki ITI acz to bym kupiła ![]() Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2012-05-07 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zakorzenienie
|
Jak sama nazwa wskazuje - jest to gadżet, czyli rzecz może i potrzebna, ale może nie akurat ta i w dodatku w dużo niższej cenie. Jeśli koleżanka jest w 6 miesiącu ciąży, to dziecko będzie jesienne, a wtedy ubiera się dzieci w kombinezony (cieńsze, potem zimą w grubsze).
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas Active są za miękkie, młody robi z nich stringi i sika bokami, a między nogami wisi mu bycze jajo. To samo robi nam Dada. Sleep and play strasznie nam przeciekały, w dodatku spadały z brzuchola, bo nie są elastyczne w pasie. Huggiesy były fajne, ale przed zmianą, te z balonami są takie same jak Dada. Bella Happy koszmar. Fajne są Pampersy Premium, ale drogie. W tej chwili najbardziej pasują nam czerwone Baby Dream. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2012-05-07 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
Już kilka dni używam dady4 i są super, o ile z trójkami miałam problem to te są już rewelacyjne.
#3855 |
Przyczajenie
|
Ja przetestowałam kilka rodzajów. Dla newborna oczywiście Pampersy. Dla starszego malucha byłam zadowolona z Dada 4, a w tej chwili używamy Babydreem 4 z Rossmana i naprawdę są super - mięciutkie i wytrzymałe tzn. nad ranem mój maluch jest suchutki, a w nocy jeszcze pije. Cena też jest przystępna bo można kupić je w fajnej promocji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Zakorzenienie
|
Kolejny raz i na pewno nie ostatni zwracam się do was z pytaniem
![]() Mam córkę 9 miesięczna (sama dobrze siedzi) która jest na etapie odkrywania dżwięków, bardzo cieszy ją stukanie o blat stołu, odgłos spuszczania wody, uwielbia mate na której jest grana melodyjka kiedy uderzy w odpowiednim miejscu ect. I tak się zastanawiam jaką zabawkę jej kupić? Chciałabym taką wielofunkcyjną z dżwiękami, na podobnej zasadzie działająca jak ta w macie. Żeby musiała troszkę "pokombinować" żeby jakiś dzwięk się rozległ, chciałabym aby mogła się bawić jak siedzi - więc zabawka większa. Jeśli chodzi o cenę to nie ważne, jeśli będzie miała wiele zabawek w sobie ![]() ![]()
#3857 |
Zakorzenienie
|
Lowczyni u mnie z kombajnow wielofunkcyjnych najbardziej sprawdziła sie taka kostka:
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...272768519.html Córka ma 2 lata i nadal lubi sie nią bawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Konto usunięte
|
Jedna z nielicznych zabawek dźwiękowych/interaktywnych któe polecam - domek Kiddieland. TEORETYCZNIE od 18mca, w praktyce uważam, że spokojnie młodsze dziecko da radę. Moja córa na roczek dostała:
http://www.kiddieland.pl/index.php?d=produkt&id=38 a tu na YT pokazane jakie możliwości: http://www.youtube.com/watch?v=NPdZXM1HhDA Córka od roku prawie codziennie tym się bawi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33963864]Jedna z nielicznych zabawek dźwiękowych/interaktywnych któe polecam - domek Kiddieland. TEORETYCZNIE od 18mca, w praktyce uważam, że spokojnie młodsze dziecko da radę. Moja córa na roczek dostała:
http://www.kiddieland.pl/index.php?d=produkt&id=38 a tu na YT pokazane jakie możliwości: http://www.youtube.com/watch?v=NPdZXM1HhDA Córka od roku prawie codziennie tym się bawi.[/QUOTE] fajny ![]() ![]()
#3860 |
Konto usunięte
|
No fajny
![]() skrzypienie drzwi dzwonek do drzwi spłukiwanie wody w kibelku kwakanie kaczuszki i szum wody w wannie chrapanie dziecka śmiech dziecka jadące auto halo i bye-bye w telefonie pralka gotowanie obiadu pies szczeka ptaszki ćwierkają taki śmieszny dźwięk jak się naciska takie coś by ptaszek do góry podskoczył 3 melodyjki króciutkie, niby przy naciśnięciu telewizora włącza się lampkę więcej nie pamiętam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zakorzenienie
|
obejrzałam to na youtube i za jakis czas chyba kupimy
![]()
#3862 |
Zakorzenienie
|
polecam taki domek, ja kupiłam dla córki od koleżanki używany z fisher price, ma mniej możliwości do przyciskania ale też jest bardzo fajny, mam do niego sporo ludzików, warsztat samochodowy i plac zabaw, zajmują ją na długo zarówno samą jak i z mamą lub tatą
![]() http://allegro.pl/domek-dla-lalek-li...321771645.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33964410]
więcej nie pamiętam ![]() ![]() Zabawka faktycznie bardzo fajna ![]()
#3864 |
Konto usunięte
|
Aaa fakt, nie sowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zadomowienie
|
Lowczyni- dla takiej dziwczynki zajmujące mogą być klocki drewniane, kółeczka wkładane na pałąk- piramidka, kubek w kubek, moja się tym łądnie bawiła i dalej bawi a ma 1,5 roku no i nie mają dzwięków, moja lepiej się tym bawi niż tymi grającymi, drogimi pierdólkami co tylko nacisniej i gra i nic prawie więcej. Bylismy tertaz u kolezanki która ma 0,5 roczną dziewczynkę i powyciągsała różne zabawki- piłkę grającą, stoliczek itp i moja praktycznie zero zaineteresowania, trochę popstrykała i tyle. Polecam zabawki które uczą myślenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też jestem za tym aby zabawki uczyły myślenia, kojarzenie, i miały dobre odgłosy. W macie mamy fajne utwory, odgłosy zwierząt ale akurat najbardziej lubi melodie z muzyki poważnej ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() |
#3867 |
Konto usunięte
|
No bo nie demonizujmy, nie każda dźwiękowa/plastikowa zabawka jest zła i nie każda drewniana jest super.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
szeryfcio
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33970340]Aaa fakt, nie sowa
![]() A nie szop? ![]() ![]() Ja uwielbiam ten domek. W ogóle wszystkie zabawki Kiddielandu, które mieliśmy były super [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33971290]No bo nie demonizujmy, nie każda dźwiękowa/plastikowa zabawka jest zła i nie każda drewniana jest super.[/QUOTE] Dokładnie. ![]() I ja zdecydowanie wolę plastikowe lego od drewnianych klocuszków ![]()
#3869 |
Konto usunięte
|
A może i szop
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33971290]No bo nie demonizujmy, nie każda dźwiękowa/plastikowa zabawka jest zła i nie każda drewniana jest super.[/QUOTE]
Zgadzam się, ale tylko stwierdzam, żem oja córka lepiej się bawi takimi prostymi rzeczami, gdzie musi pokombinować jak np kubek w kubek- najpierw miaął takie 5 szt a teraz dostała zestaw że jest chyba z 15 szt i ma zajęcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.