![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Odradzam przesadnego przejmowania się wszystkim przed porodem
![]() ![]() ![]() ![]()
#362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bepanthen krem "Łagodzi i leczy oparzenia i podrażnienia skóry" A chusta typu nosidło, np. Infant Carrycot (ja miałam Premax BabyBag) dla 2-3 miesięcznego jeszcze jest ok (pod warunkiem, że nie ma problemów z bioderkami!!!), ale już dla starszego znacznie wygodniejsza jest chusta długa wiązana, w której można nosić już noworodki (też uwaga na bioderka w wiązaniach typu kołyska). A wiązanie, wbrew pozorom, jest łatwe i szybkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
#365 |
Konto usunięte
|
tak na prawdę to 99% rzeczy sprawdza się "w praniu", przecież nie każde dziecko będzie nie nawidziło gryzaczka, nie każde bedzie umiało/nie umiało pic z niekapka, nie dla wszystkich dzieci idealne będą pieluchy XY, bo zdarzają się uczulenia
![]() ![]() Ja lubię z ciuszków: body, ogrodniczki, rampersy - plecki zakryte nic nie wystaje, nie wyciąga się przy noszeiu na rękach. Śpiochy-tylko zapinane w kroku, piżamki pajacyki. I nie wiem dlaeczego ale lubię bluzy z kapturem, nawet taką 62 mieliśmy ![]() kosmetyki: HIPP, Bubchen, Bepanthen, Alantan, Linomag. (nie cierpię białych kremów do pupy! wysuszają Jasiowi skórę, ciężko sie je zmywa) Ale do nivei, johnsona tez nic nie mam... Dla noworodków: Oilatum, Balneum !!! Płyn do mycia buźki Musteli. Chusteczki - dla mnie bez różnicy które ![]() Akcesoria: tu znów .. zalezy kto jakie ma priorytety, czy w wózku najważniejszy jest kolor czy gabaryty zeby sie do bagaznika mieścił... Ale mam i jestem zadowolona z: wózka Implast Volant (czerwony) fotelik Maxi Cosi Priori mata eduk. , żaden Fisher P., dostalismy w prezencie a Jasio był nią zainteresowany pościel Gluck - trochę droga jest, my dostalismy po kuzynce, czyli juz drugie dziecko pod nią spi i mimo licznych prań, kolory są żywe i nic się nie pruje, przydało się nosidełko Chicco do 9kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
ja odradzam wszelkie bluzy z kapturem dla "leżacych" jeszcze maluszków. Jak nic szlag mnie trafia, ze sporo rzeczy jest z nieodpinanymi kapturami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
No ja też miałam jedną bluzę z kapturem i lubiłam ją Ali zakładać, bo jak leżała w wózeczku to poza cienką czapeczką miała główkę otuloną kapturkiem, nic nam, nie uciekało ani nie przeszkadzało
![]() ![]()
#369 |
BAN stały
|
ja równiez bardzo lubie kaptury, bo wlasnie otulaja dodatkowo główke
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
ja nie cierpie bo mi przeszkadzaja
![]() ![]() zreszta kazdemu pasuje co innego ja zwracam uwagę , ze tak moze sie dziać ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2007-12-07 o 07:06 Powód: błąd ort |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie!!
![]() Co do bluz z kapturem, to ja je lubie, bo ja generalnie lubie bluzy z kapturem w kazdym rozmiarze ![]()
#372 |
Zakorzenienie
|
my bardzo lubimy kaptury.. wg mnie one nawet przytrzymuja czapeczke na glowce
#373 |
Zakorzenienie
|
![]()
kaptury sa super ale tylko odpinane bluzy i takie co maja zabezpieczony suwak przy szyjce
![]() ![]() ![]() ja strasznie cenie sobie ten temat sporo rzeczy kupiłam potrzebnych i nie kupiłam głupot! polecam: do noska frida czopki homeopatyczne Viburcol N probiotyk dicoflor 30 na kolki sabsimplex i herbatka rumiankowa do ciała i buźki kosmetyki z serii emolium do kąpieli tańszy i wydajny hascosan proszek dzidziuś - cudownie pachnie i dopiera ładnie chusteczki frotto z sieci Lidl butelki, smoki uspokajacze - kształt jak pierś nie zaburzają faktycznie karmienia i inne akcesoria Tommy Tippee leżaczek Fisher price z wibracją nawilżacz powietrza i polecam najbardziej czytanie tego tematu ![]()
![]() |
#374 |
BAN stały
|
Patrilla a mozesz cos napisac o tym nawilzaczu powietrza? jak masz i jak sie sprawdza? ja sie wlasnie przymierzam do kupienia, do tej pory wynajmowalismy mieszkanie na parterze w "zielonej"czesci miasta wiec czesto wietrzylam mieszkanie, ale teraz jestesmy juz na swoim czyli na 12 pietrze w centrum miasta...i mysle ze teraz to juz musze kupic nawilzacz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
~refleksyjna z tymi nawilżaczami jest dziwnie ja dostałam w prezencie bardzo drogi i szczerze nie do końca jestem zadowolona uważam ze powinien mieć nieco więcej bajerów ...
podstawa żeby był ultradźwiękowy i miał stopnie regulacji mgiełki w temacie mam czerwiec - sierpień wałkowałyśmy swego czasu nawilżacze - dziewczyny maja modele z all - http://www.allegro.pl/item281001731_...matic_313.html ale nie wiem czy są zadowolone 9ale chyba tak) porostu zapytaj u nas ![]()
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Odradzam kombinezon na zimę z odpinanymi stópkami/butkami dla ok. półrocznego dziecka. Ja taki kupiłam i tylko się wkurzam przy zakładaniu bo żeby go dobrze założyć to trzeba te stópki odpiąć. Druga wada tego kombinezonu to za szeroki kaptur, którego nie można ściągnąć bo nie ma sznurków. Sama musiałam "zmontować" tunelik i dopiero teraz jest ok. Nieudany zakup
![]()
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item279761572_...matic_311.html Ma regulowany wypływ mgiełki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
BAN stały
|
dzieki dziewczyny , czyli Climatic jest ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Przyczajenie
|
Witajcie
u mnie natomiast nie sprawdzilo sie -Rozki -Kaftaniki -bujaczek - pieluszki Pampers'a |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
Ja jestem mamą 19 miesięcznej Emilki :
1)kupując pajacyki radzę zwrócic uwagę aby były rozpinane w kroku i z przodu na brzuszku, czesto kolorowe aplikacje od wewnętrznej strony mają szorstkie wykonczenie co podrażnia brzuszek ( tak więc jak najmniejszy obrazek) 2)body rewelacyjna sprawa 3)niekapki tylko aventa inne przeciekają 4)do pupci sudokrem- nie jest tani ale bardzo wydajny, warto zakupić największe opakowanie ![]()
#381 |
Rozeznanie
|
Nam sudocream się w ogóle nie sprawdzał.Smarowałam pupe profilaktycznie a potem zmyć tego nie mogłam.
Leżaczek FP z wibracjami i melodyjkami-rewelka! Bluzy tylko kapturowe(tak zresztą do dziś-Patka ma 14 mies.)-jak wieje, to kaptrek na główkę. Body zawsze io na każdą porę roku-długi i krótki rękawek. Sukienki tylko do sesji zdjęciowych ![]() Kombinezon-worek- bardzo praktyczny na pierwsze zimowe miesiące malutkiej-wkładasz dzidzię, zapinasz i wychodzimy ![]() Przewijak na łóżeczko?A jak bez niego?-nie da się! ![]() Pościel-nam do dziś wystarczają dwa komplety-jeden do prania, czysty na łóżeczko. Pluszowe misie-dopiero teraz zaczynają ją interesować. |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
to teraz ja podam swoje hity:
pieluszki pampers lub bella happy ale sprawdzałam takie z lidla cien i tez sa ok jak spotkam to od razu kupie husteczki bez róznicy ale te dzidziusia nowe maja fajny zapaszek do kapilei oilatum ale teraz dzidzia konczy 4 miesiące i zakupimy chyba mydeko oilatum lub płyn nivea z oliwka do noska zamiast fridy kupiłam duzo tansy sopelek tak samo działa czopki viburcol no i oczywiście bodziaki na krótki i na długi rekaw pajacyki rozpinane w kroku kombinezonik na zime razem z butami i rekawiczkami bron boże wszystko oddzielnie koszmar przewijak ze wzgledu nawet na moja wygode - na odpowiedniej wysokości i wszystko pod reką a nie sprawdziły sie: kosmetyki bambino chociaz kremu do twarzy to ja uzywam i jest ok sudocrem bo wysuszał skórke nozyczki do paznokci - wole cazki rożek - przydał się tylko w szpitalu a teraz robi za przescieradło w wózku |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
plecm -krem alpika dla maluszków-rewelacja
odradzam -rożek-do szpitala i na pierwszych kilka dni(jezeli juz to jakis najtanszy)
#385 |
Zadomowienie
|
A dlaczego???
#386 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a możecie napisać coś więcej o tych leżaczkach
![]() Ja właśnie szukam czegoś dla mojej Kasi i będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
bo później to dzieciątko już nie lubi być takie ściśnięte w beciku tylko woli sobie leżeć swobodnie( pod kocykiem)
a becik to chyba dla tych co bojąć się wziąść maleństwo na ręce. takie jest oczywiście moje zdanie. wykorzystam go pewnie jako kołderkę albo przekażę komuś innemu.
#388 |
Zadomowienie
|
Co do rożka to moim zdaniem jest bardzo przydatny chociaz nie nie-zastapiony
![]() ![]() ![]() co do lezaczka - afiliks - my mamy taki http://www.kidsii.com.pl/index.php?l=3906&p=4115 Jestem z niego baaardzo zadowolona - Blanka w zasadzie od pierwszych dni super sie w nim uspokajala, jak spala w ciagu dnia to mialam ja na oku jednoczesnie mogac zrobic cos np w kuchni. Na poczatku musialam jej go mocno wyplycac zeby nie pzrebywala zbyt dlugo w wygietej pozycji. Teraz sprawdza sie super bo stanowi dla niej punkt obserwacyjny - siedzi wygodnie przypieta pasami i interesuje sie wsyztskim na okolo - w lozeczku pewnie bylby placz po 15 minutach pod karuzelka. Co jest jego spora zaleta - bardzo lekki ale solidnie wykonanay, mozna prac tapicerke, reguluje sie kat nachylenia siedziska. Ma melodyjki w tym np dzwieki z brzucha mamy albo odglosy natury ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Co do rożka to ja jestem zadowolona z tego, że go kupiłam. Alicja zawsze w nim spała, czuła się właśnie tak ciasno jak w brzuszku, dokładnie jak pisze biankaaa. Teraz rożek służy nam jako podkładka pod tyłek
![]() ![]()
#390 |
Zadomowienie
|
Dziekuję za informacje o rożku
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.