Polecamy - odradzamy :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 11:39   #3961
primavera
Zakorzenienie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale taki skoczek to zabójstwo dla kręgosłupa. Może lepiej nie polecajmy sobie tu tego, co?
ale przecież nie polecamy
jedna osoba poleciła -po czym reszta wypowiedziała się w negatywnym tonie, wrzucając "toto" do jednej kategorii z chodzikami.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 23:54   #3962
adelajda120
BAN stały

Polecam HUŚTAWKA GRACO SWEETPEACE
rewelacyjna - wierzcie mi
- naturalne ruchy kołysania nasladujące ruchy kołysania na rekach
- bujanie w dwie strony z kilkoma prędkościami - na baterie i prąd
-wibracje
-mp3
-przyjemne dźwięki przyjazne maluszkowi = bicie serducha, szum wody, Mozart
- siedzisko ma regulacje połozenia, mozna j ściągać i ozywać jak nosidełko albo sam bujaczek
- zabaweczki dla dziecka
- no i ślicznie wygląda
adelajda120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:25   #3963
robi1976
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez apja Pokaż wiadomość
Chciałam was ostrzec przed zakupami na aukcji allegro sprzedającego ROBiK_Radom.
Uważajcie bo dostaniecie zupełnie nie to co chcecie. Inne wzory. Ale pomijam już fakt tego, że dostałam co innego.
kobieta nie rozumie zdania z opisu aukcji, cytuję:
"* ubranka wykonane z 100% bawełny drukowanej
której motywy graficzne mogą różnić się od tych ze zdjęć
* licytujesz kolor - nie wzór
"

później dzwoni z pretensjami i epitetami jaki to jestem nieuczciwy, że została oszukana itp...
mam 99,8% zadowolonych NORMALNYCH klientów, którzy potrafią ze zrozumieniem przeczytać opisy aukcji.

Cytat:
Gość nęka mnie już od miesiąca. Zamiast napisać, "przykro nam, nie było tego, dałem co innego. Jak Pani się nie podoba proszę odesłać"
klientka niepoważna, nie mam co robić tylko dzwonić i pisać maile
tu kłania się regulamin: Każdy klient ma prawo zrezygnować z zakupionego towaru w ciągu 10 dni kalendarzowych od daty otrzymania przesyłki. Jest to zagwarantowane USTAWOWO!

Cytat:
Gość pisze w aukcji, że wzory mogą się różnić. I różnią się za każdym razem. No chyba, że jest wam obojętne czy dostaniecie dla chłopca lalki czy dla dziewczynki samochody, to można kupować.
mam aukcje z wyborem konkretnych wzorów, jak również TAŃSZE z możliwością wyboru tylko koloru...
w regulaminie moich aukcji, jak i w wiadomości od sprzedającego jest napisane, żeby podczas wyboru koloru podać płeć dziecka - ułatwia mi to dobranie odpowiednich wzorków... jeśli nie mam takich informacji pakuję wzory uniwersalne.
Na dzień dzisiejszy mam ponad 21000 POZYTYWNYCH komentarzy, wiadomo, że znajdą się klienci, którzy nie doczytają opisu aukcji, ale z NORMALNY klient, po kontakcie doczyta opis, przyzna się do błędu i jeśli ma ochotę zwraca lub wymienia ubranka...

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;27220243]akurat z kolorami i wzorkami nie miałam problemu, bawełna też ok.
tylko rozmiarówka do d--y
przysyłali mi za małe ubranka, które potem odsyłałam na własny koszt[/QUOTE]

na każdej aukcji jest podany rozmiar z metki plus tabelka z wymiarami, wiadomo, że może się znaleźć jakieś felerne ubranko, ale to już wina producenta. Reklamacji co do rozmiarówki jak i jakości towarów od producenta z którym współpracuję przez 2,5 roku miałem kilka na kilkadziesiąt tysięcy sztuk sprzedanych ubranek na aukcjach i w sklepie internetowym...
robi1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 14:10   #3964
sybkaz
Przyczajenie

więc tak jeśli chodzi o body przez głowę to myślę ze jest to kwestia wprawy ja miałam i sobie chwaliłam nic się nie rozchodzi guziki nie drapią itd. karuzela u mnie była niezbędna ale polecam ci na baterie bo ja musiałam co chwile chodzić i nakręcać;/ pampersy kupowałam w biedronce naszej kochanej:P i nigdy moje dziecko nie miało pupy odparzonej mata edukacyjna w ogóle mi się nie przydała bo moje dziecko było na tyle ruchliwe ze to było 5 min i już była poza nią więc tradycyjnie kołdra rozłożona
sybkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 23:41   #3965
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robi1976 Pokaż wiadomość
kobieta nie rozumie zdania z opisu aukcji, cytuję:
"* ubranka wykonane z 100% bawełny drukowanej
której motywy graficzne mogą różnić się od tych ze zdjęć
* licytujesz kolor - nie wzór
"

później dzwoni z pretensjami i epitetami jaki to jestem nieuczciwy, że została oszukana itp...
mam 99,8% zadowolonych NORMALNYCH klientów, którzy potrafią ze zrozumieniem przeczytać opisy aukcji.

klientka niepoważna, nie mam co robić tylko dzwonić i pisać maile
tu kłania się regulamin: Każdy klient ma prawo zrezygnować z zakupionego towaru w ciągu 10 dni kalendarzowych od daty otrzymania przesyłki. Jest to zagwarantowane USTAWOWO!

mam aukcje z wyborem konkretnych wzorów, jak również TAŃSZE z możliwością wyboru tylko koloru...
w regulaminie moich aukcji, jak i w wiadomości od sprzedającego jest napisane, żeby podczas wyboru koloru podać płeć dziecka - ułatwia mi to dobranie odpowiednich wzorków... jeśli nie mam takich informacji pakuję wzory uniwersalne.
Na dzień dzisiejszy mam ponad 21000 POZYTYWNYCH komentarzy, wiadomo, że znajdą się klienci, którzy nie doczytają opisu aukcji, ale z NORMALNY klient, po kontakcie doczyta opis, przyzna się do błędu i jeśli ma ochotę zwraca lub wymienia ubranka...

na każdej aukcji jest podany rozmiar z metki plus tabelka z wymiarami, wiadomo, że może się znaleźć jakieś felerne ubranko, ale to już wina producenta. Reklamacji co do rozmiarówki jak i jakości towarów od producenta z którym współpracuję przez 2,5 roku miałem kilka na kilkadziesiąt tysięcy sztuk sprzedanych ubranek na aukcjach i w sklepie internetowym...
Forum Wizaż nie służy do załatwiania prywatnych sporów z klientami. Mnie się na przykład niemiło czyta pański perypetie z niezadowolonymi kupcami.

A tak na marginesie po co zamieszczać zdjęcia produktów, jeśli sprzedaje się całkiem inne? Zastanawiam się nawet czy to zgodne z regulaminem allegro. Ja się tak ostatnio właśnie nacięłam na "może się nieznacznie różnić" - otrzymałam coś zupełnie innego niż prezentowane w aukcji o jakości poniżej krytyki i niezgodne ze słownym opisem.

Nie dziwię się, że wizażanki przestrzegają przed sprzedającymi, którym zależy na upychaniu swojego towaru a nie na uczciwej sprzedaży.
Stary 2012-06-29, 23:56   #3966
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez robi1976 Pokaż wiadomość
po co ta tabelka, skoro przysłane ubranko nie odpowiada wymiarom z tabelki

mijają dwa lata i ja nie dostałam kasy za odesłane body (felerne z winy producenta, nie mojej)
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 23:08   #3967
hoffnungg
Przyczajenie

Osobiście polecam hustawke TAKO swing, stabilna, z pasami, sprawdza nam sie zarówno w domu jak i w ogrodzie, dość łatwa do przenoszenia. http://allegro.pl/tako-hustawka-swin...435117937.html
Dobrym zakupem był pałąk/łuk Tiny love o taki: http://allegro.pl/tiny-love-palak-lu...446938376.html

za to calkowicie zbedna okazała sie mata, u nas zakup kompletnie nie trafiony....

dostalismy w prezencie cos takiego: http://allegro.pl/interaktywny-eduka...445552803.html jednak troszeczke sie boje malutkiego w tym sadzac, jakos nie jestem przekonana do takich wynalazkow, chociaz on za tym przepada i mogłby w tym siedziec i siedziec....
co o tym myslicie?
niby sie rozni od tych skoczkow zawieszanych na drzwiach bo dziecko moze sie oprzec...
hoffnungg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 23:44   #3968
traicionera
Zakorzenienie

ten wynalazek za bardoz mi zajezdza chodzikiem i córki bym w tym nie posadziła.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 18:38   #3969
hoffnungg
Przyczajenie

no własnie my go dostaliśmy w prezencie, sadzam malutkiego na 10-15 minut jak muszę coś pilnie zrobić, to zajmie sie na chwile sam zabawa. na dłużej sie jednak obawiam o kregosłup..
Stary 2012-07-02, 22:45   #3970
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ten wynalazek za bardoz mi zajezdza chodzikiem i córki bym w tym nie posadziła.
tzw. grające majtki z osprzętem

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 06:56   #3971
hoffnungg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
tzw. grające majtki z osprzętem

spodobalo mi se Twoje podsumowanie
Stary 2012-07-05, 11:53   #3972
boska latynoska
Zadomowienie

Co sądzicie na temat ochraniaczy do łóżeczka z ikea? Nadaje się to do czegoś? Nie są za niskie?
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:58   #3973
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boska latynoska Pokaż wiadomość
Co sądzicie na temat ochraniaczy do łóżeczka z ikea? Nadaje się to do czegoś? Nie są za niskie?
Oglądałam je przed urodzeniem córki w katalogu i się napaliłam, ale na żywo zupełnie mnie rozczarowały i w końcu na szybko kupiłam w Smyku, a potem jeszcze inne zamawiałam sobie z internetu. Moim zdaniem nie warto.
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 12:27   #3974
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
moim zdaniem są w sam raz..ochraniacz nie musi mieć 50 cm wysokości i być gruby na 5...(są takie i są bardzo niebezpieczne)

ich zaletą jest to ze można owinąć całe łóżeczko..co jest przydatne gdy dziecko sie kręcić zaczyna i wystawia np nóżki co je budzi bo nie umie wyjąć..

poza tym można prać w pralce ..są po tym jak nowe

używałam dal dwójki dzieci..polecam
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 13:45   #3975
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
A ja używam je obecnie i czym prędzej muszę się rozejrzeć za czymś innym na allegro. Wogóle się nie sprawdzają są za niskie, jeszcze jak dziecko jest małe i się nie kręci to obleci. Ale moja córka jest taka wiercipięta, co chwila w innej pozycji, potrafi z zamkniętymi oczami poraczkować i usnąc na brzuchu z tyłkiem do góry z głową w szczebelkach. Juz nie zliczę ile razy ubudziła mnie płaczem bo albo nóżka uwięzła jej w szczebelkach, albo ręka, albo po prostu się uderzyła. BADZIEWIE które ładnie wygląda i jest dobrze wykonane, gdyby było wyższe było by idealne.
Stary 2012-07-05, 17:22   #3976
hoffnungg
Przyczajenie

zastanawiam sie nad fotelikiem samochodowym 9-36 kg. macie jakis juz sprawdzony? polecacie jakis? zalezy mi na bezpieczenstwie i pkt adac;> widziaialam ze sporo ludzi kupuje na allegro CYBEX pallas, Recaro... mam straszny metlik w tej sprawie w glowie... hm tylko zastanawia mnie w cybex ta oslona tlowia... nie do konca mnei przekonuje, w sensie wiadomo podobno bezpeiczenstwo lepsze ale na upalach nie bedize dziecku goraco od tego? czy swobodnie dziecko sie w tym czuje? czy moze jednak w podobnej cenie fotelik z tradycyjnymi pasami?
Stary 2012-07-05, 20:13   #3977
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dla mnie odpada, zdecydowanie bardziej wierzę fotelikom 9-18kg.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:16   #3978
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35131547]Dla mnie odpada, zdecydowanie bardziej wierzę fotelikom 9-18kg.[/QUOTE]

ja tez,czym mnij sklładany i kombinowany tym lepiej..

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 21:50   #3979
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hoffnungg Pokaż wiadomość
zastanawiam sie nad fotelikiem samochodowym 9-36 kg. macie jakis juz sprawdzony? polecacie jakis? zalezy mi na bezpieczenstwie i pkt adac;> widziaialam ze sporo ludzi kupuje na allegro CYBEX pallas, Recaro... mam straszny metlik w tej sprawie w glowie... hm tylko zastanawia mnie w cybex ta oslona tlowia... nie do konca mnei przekonuje, w sensie wiadomo podobno bezpeiczenstwo lepsze ale na upalach nie bedize dziecku goraco od tego? czy swobodnie dziecko sie w tym czuje? czy moze jednak w podobnej cenie fotelik z tradycyjnymi pasami?
moja córka jeździ w foteliku Cybex solutions z isofixem..i z tego co o nich czytalam to wersja pallas to odmiana solutions wlaśnie tylko tylko z dodaną tą osłonką (belką) z przodu..jak ją się zdemontuje to identyko solutions..

moim zdaniem z ta osłonką dziecko się zapoci po uszy ( to mi się wydało dyskfalifikujące i kupiłam fotelik 9-18 najpierw mc priori fix).. to podobno bardzo bezpieczne rozwiązanie fotelik w obu wersjach (i solutions i pallas) jest bardzo wysoko w testach..

co do swobodnego samopoczucia to raczej dziecko ma więcej swobody niż w 5 punktowych pasach..

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2012-07-05 o 21:52
Stary 2012-07-10, 21:27   #3980
maria_mag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hoffnungg Pokaż wiadomość
Moja siostra ma taki z ta poduszką/osłonką czy jak to się tam zwie z przodu i chwali. Chyba wszystko zależy od tego z jakich materiałów to jest zrobione, jak oddychające, z jakąś tam wentylacją to się maluszek nie zapoci. A dla takiego mniejszego to nawet wygodniejsze i mocniej w tym foteliku się trzyma . Siostra ma jak dobrze napiszę Jane Montecarlo , chwaliła że rozszerza sie na boki wiec jak dziecku pupa urośnie to i tak się zmieści
maria_mag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:35   #3981
Lowczyni
Zakorzenienie

Znów licze na waszą pomoc
Zauważyłam że mojej córci najbardziej się podoba zabawa pod rozkładanym krzesełkiem gdzie się wiesza, przechodzi pod nim, przy nim wstaje, wiesza się rekami. Ma teraz 11 miesiecy lubie jak się z nią chodzi za ręce. I tak się zastanawiam czy sprawdził by nam się pchacz? a może coś innego co byłoby podobne do zabawy pod rozkładanym krzesełkiem do karmienia? Macie jakieś pomysły i doświadczenia?

Myślałam o czymś takim http://allegro.pl/smily-edukacyjny-m...475930579.html
http://allegro.pl/chicco-edukacyjny-...466531462.html

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2012-07-16 o 14:41
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:21   #3982
Konto usunięte

Pchaczyk fajny, ja kupowałam bo nic do pchania córa nie miała, 2 pufy w domu cięzkie jak szlag Kupiłam biedronkowy za 55zł i świetny był.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:16   #3983
scorpionec
Zakorzenienie

http://allegro.pl/vtech-interaktywny...472184490.html

mamy ten..polecam porządna firma i świetne zabawki
Stary 2012-07-16, 19:41   #3984
primavera
Zakorzenienie

A ja akurat pchaczy nie polecam - tzn u nas się nie sprawdził; za szybko synkowi odjeżdżał. Sprawdziło się coś takiego http://allegro.pl/super-jezdzik-pcha...468961742.html ale też wtedy, gdy w schowek pod siedzonkiem młody miał wsadzony 10-kilowy odważnik Wtedy było w sam raz - bardzo szybko opanował przy tym naukę chodzenia
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:15   #3985
Lowczyni
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedż tak szybką chętnie poczytaj jeszcze kolejne wypowiedzi.
Stary 2012-07-16, 21:58   #3986
magda-lenka*
Raczkowanie

U nas sprawdził się i pchacz i jeździk-pchacz Faktycznie na samym początku pchacz jej uciekał, ale sprytnie umieściliśmy w nim hantla 1,5 kg (położyliśmy go na takiej jakby półeczce za panelem) i było ok. Potem obyło się bez obciążenia, a mała nadal lubi się nimi bawić - ma 1,5 roku

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
A ja akurat pchaczy nie polecam - tzn u nas się nie sprawdził; za szybko synkowi odjeżdżał. Sprawdziło się coś takiego http://allegro.pl/super-jezdzik-pcha...468961742.html ale też wtedy, gdy w schowek pod siedzonkiem młody miał wsadzony 10-kilowy odważnik Wtedy było w sam raz - bardzo szybko opanował przy tym naukę chodzenia
10 kilowy odważnik??? Jeju, dał radę to pchać??? U nas starczyło 1,5 kg
Stary 2012-07-16, 23:31   #3987
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Kupiłam (używany, na Allegro) taki pchaczyk: http://allegro.pl/smiki-muzyczny-cho...473491621.html jeszcze zanim synek przejawiał chęć do chodzenia przy meblach. Bardzo lubił przy nim majstrować, a szczególnie włączać melodyjki. Lubi go do tej pory i nie pozwala schować, mimo że zaraz będzie dwa lata, jak chodzi Najczęściej udaje wóz strażacki
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:42   #3988
Konto usunięte

No myśmy identyczny miały biedronkowy :d aż sprawdzałam w Smyku - są TAKIE SAME. Dźwięk, rozłożenie zabawek, nawet te wytłaczane takie wzorki te same. I jakość ta sama, tylko cena biedronkowego zdecydowanie lepsza
Stary 2012-07-17, 08:24   #3989
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Szaja, bo ceny w Smyku w porównaniu z każdym innym sklepem są porażające
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:39   #3990
Konto usunięte

A to na pewno. Amoja prywatna teoria jest taka, że dla Smyka i Biedronki zabawki robi ten sam producent - one są często identyczne, tylko biedronkowe mają nazwę ELEFUN, a smykowe SMIKI. Ale są takie same, nie podobne, a - xero
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości