![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Ooo super ten pojemnik z aventu na mleko, mnie on na mleko jest nie potrzebny ale przyda się na kaszki
![]() Mnie bardzo przydały się i przydają pojemmniki a aventu do zamrażania http://allegro.pl/pojemnik-pojemniki...532453345.html. Uzywam go do przechowywania np ugotowanei i przygotowanejj zupy lodówce, deseru itp. Co do kupka nam się sprawdza cały czas ten od 4 miesiąca życia go używamy http://www.doidy.pl/ Na razie naczynia z Ikei leżą odłogiem, bo Małej najbardziej smakuje z takich samych talerzy jak my jemy, wtedy jest chętniejsza do jedzenia ![]()
#4052 |
Wtajemniczenie
|
A jak długo u was trwała nauka picia z doidy?
#4053 |
Konto usunięte
|
Ikeowskie kubeczki potwierdzam, boskie. Żaden doidy cup, spokojnie ikeowski starcza do nauki picia samodzielnego - lekki, szeroki na górze tak, że dziecko spokojnie pije, no i widać, czy pije czy nie, bo lekko prześwituje płyn.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Zakorzenienie
|
parę dni,ale jak córcia ma juz prawie 10 m-cy to kupiłabym inny plastikowy kubek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() Ja to widzę tak,ze za odstawianie zabiorę się powoli,w sumie odstawianie trwa ![]() ![]()
![]() |
#4055 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do karmienia piersią nie wypowiem się bo ja laktatorowa byłam ale akcja z odstawianiem smoczka też nas czeka ![]()
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
Mnie kubek doidy bardzo się sprawdza może dlatego że zaczełam go wprowadzać od 4 miesiaca
![]() ![]() ![]() Co do odstawienia to tak jak pisalam na razie sie wstrzymam, zwlaszcza ze zauwazylam podobnie jak kolezanka ze jak wychodza jej zęby jest gorzej a jak nic jej nie dolega jest w miare ok. No i faktycznie jak byla chora miala tzw trzydniowke to wisiala na cycu ale wiedziala ze sie nie odwodni i bardzo szybko przeszla jej goraczka niecale 2 dni a potem ja wysypało. Pozatym dermatolog doradzala abym ja karmila jak najdluzej, dla mnie to kolejny argument. Na pewno nie jestem tak silna psychicznie jak ania p zeby zastosowac jej metode ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2012-08-08 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
Łowczyni bo ja wredny rodzic jestem
![]() ![]() A było to też w sumie tak , że jechaliśmy na wakacje z all inclusive i myślę sobie jak tu browara nie wypić ( ta motywację sobie znalazła ) to był jakiś dodatkowy punkt ![]() ![]() Także moje dzieci np same zasypiają . Odkładam do wyrka i wychodzę . Mąż czesto w delegacji jest więc niby jak miałabym uśpić dwoje na raz ![]() ![]() ![]() ![]() Pilucha też szybko poszła wek , Olka dwóch lat nie miała nawet . O dwu latkach ze smokiem i butlą to nawet nie wspomnę , bo taki widok mnie po prostu brzydzi , więc wywaliłam. No i jeszcze wyra szczebelkowe , u mnie szły w odstawkę jak dzieci zaczęły tylko chodzić i tu znowu własna wygoda . Bo z niskiego wyra jak się w nocy obudzi wylezie i przyjdzie samo do mamy . Ja tylko zgarniam do wyra i śpię dalej ![]() ![]() Takie mam swoje dzieciowe wydziwiaki , ale pewnie każda z nas je ma . Ważne że żyję w zgodzie ze sobą i mam też chwilkę dla siebie mimo dwójki małych jeszcze dzieci . To sie nagadałam
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
ania p co ty piszesz że wredna, chyba zartujesz
![]() ![]() ![]() ![]() A co do szczebelków w łóżeczku nie skumałam. U mnie na razie jest obniżone łóżeczko i wszystkei szczebelki. Nicola jeszcze sama nie chodzi, dopiero pierwsze kroczki jej się udają. ale myślę że jak zacznie dobrze chodzi całkowicie bok zlikwiduje (mam taką możliwość w łóżku). Jakoś nie widzę sensu wyjmowania paru szczebelków po co....? żeby dziecko mogło w nocy wyłazić to nie bezpieczniej jest jak już całego boku nie ma. A tak to tylko przez tą dziurę może być problem, w nocy ciemno gdzieś jej się noga zawinie. A tak to więcej miejsca. ![]() Pieluchy hmmmm na razie są z ta roznica ze przezucamy sie na pieluchomajtki. Ale chciałabym ją jak najszybciej nauczyć siadać na nocnik, nawet go już zakupiłam. Ale nie wyraża zainteresowania ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2012-08-08 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
szczebelki sie wyjmuje by dziecko mogło samo wyjść to jasne..a zachowanie reszty pozwala uniknąć spadania z wyrka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dzieciaki śpią na takich łóżkach http://allegro.pl/lozko-dzieciece-le...546252303.html tylko Olka ma jeszcze barierkę . Nigdy nie wypadła . Nocnik moja załapała w tydzień metodą na żelki ( jest siku jest żelka ![]()
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
to zależy jak dziecko śpi..moja ma już prawie 4 lata i spada namiętnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradzcie
![]() Chciałabym kupić dla córki zabawkę. Zauważyłam ze bardzo lubi bawić sie kluczami. Pomyślałam ze poszukam jej jakiegoś pudełka, skrzynki do otwierania kluczem, najlepiej żeby w środku było coś fajnego. Przegladam Allegro ale nic nie znalazłam. Macie jakiś pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojej kładłam materac pod łóżkiem ale nigdy nie spadła . Cytat:
http://allegro.pl/smoby-cotoons-sort...538327421.html
![]() |
#4067 |
Konto usunięte
|
Mamy, fajna rzecz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
O fajne
![]() Dzięki ![]() Szajka mówisz ze fajne, myślisz ze dla dwulatki będzie jeszcze ok czy szukać czegoś trudniejszego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Odradzam popularną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff z Sharon Mazel. Przede wszystkim za polecanie metody Ferbera do nauki samodzielnego zasypiania półrocznego (!) dziecka: porada, żeby używac zatyczek do uszu, włączyć tv, wiatraczek, przyciszenie elektronicznej niani, żeby nie słyszeć płaczu dziecka, a w ostateczności przyjśc do pokoju, pogłaskać i wyjść. W ogóle przedstawianie starszego niemowlaka jako, cytat, "wyrachowanej" istoty. Do tego porada, żeby porozmawiać i ostrzec sąsiadów (a nawet podarować im zestaw zatyczek do uszu!), że nasze dziecko będzie płakało nocami, bo uczymy je samodzielnie zasypiać...
Stosowanie takiej metody niesie niedobre konsekwencje dla rozwoju emocjonalnego dziecka, pomijając to, że chyba trzeba być bez serca, żeby siedzieć sobie przed tv, kiedy tak małe dziecko zanosi się płaczem. Ksiażka tej autorki o ciąży była całkiem fajna, ale na tę szkoda pieniędzy. No i jeszcze porada, żeby sadzać 3 miesięczne dziecko oparte o poduszki, w ogóle dużo i wcześnie sadzać, bo od tego szybko nauczy się siedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Konto usunięte
|
Ja fragmentami przejrzałam z tej serii i autorki 2 i 3 rż dziecka, no i to co podają że dziecko powinno umieć - śmiech na sali
![]() Bo wybaczcie, dziecko mające skończone 2 lata i ma tylko 4 obrazki wskazywać w książce? Kpiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() |
#4073 |
Zakorzenienie
|
samodzielnym zasypianiu jest kilka, ją 2 przeczytałam i rozwalilo mnie w jednej z nich porównanie niemowlaka do sprytnego liska
![]()
#4074 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35827435]Ja fragmentami przejrzałam z tej serii i autorki 2 i 3 rż dziecka, no i to co podają że dziecko powinno umieć - śmiech na sali
![]() Bo wybaczcie, dziecko mające skończone 2 lata i ma tylko 4 obrazki wskazywać w książce? Kpiny ![]() Może to normy dla amerykańskich dzieci? ![]() Ja tej o 2 i 3 latkach już na pewno nie kupię. Ilu rodziców zastosuje ten genialny sposób usypiania dziecka po lekturze tej książki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Przyczajenie
|
polecam jako pierwszy kubek niekapek - niekapek z "MAM"- długi ustnik, dziecko łatwo się przestawia z butelki na niekapek. u nas był to 3 niekapek i dopiero z tym udało nam się ładnie pic
![]() przynajmiej u nas sie sprawdzil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
u nas niekapki się nie sprawdziły, więc kupiłam córce bidon że slomka Nuby pstryczek i to jest przebój od kilku miesięcy, sama potrafi otworzyć i zamknąć , sam bidon mieści się w podstawce na napoje do wózka i można dokupić do niego zapasowy ustnik i slomke. Fajny jest też bidon Canpolu, tylko więcej się z niego wylewa i jest za szeroki do mojej podstawki. ogólnie uważam, że bidony są lepsze od niekapkow i z tego ,co czytałam, zdrowsze dla zgryzu.
#4077 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
U nas też bidon ze słomką nuby najlepiej się sprawdził.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
my mielismy bidon baby ono z uchwytami, ale mala wyrzycila na chodnik i sie ukryszylo kawalek gwintu i zaczal przeciekac. a byl fajny przez te uchwyty. Niestety brak mozliwosci zakupuc dodatkowe slomki na wymiane.
Teraz mamu NUK, nie ma uchwytow, ale ma ma slomki co mozna wymienic jak sie zniszczy. A i tak mala przerzucila sie chyba na zwykly kybek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Przyczajenie
|
moj jest jeszcze za maly na bidony takze na razie sie ciesze ze ten niekapek sie sprawdzil, ale dobrze wiedziec ktore sa juz sprawdzone;D
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- wlasnie zerknelam na te bidony (nuby) na internecie, faktycznie fajne ale jeszcze musze poczekac kilka miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.