![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Duzo slyszlaam o żyrafie Sophie, ale na mnie nie zrobila szczególnego wrazenia i na mojej corce również. Wg mnie to zwykła zabawka gumowa z dobrym PR
![]()
#4442 |
Konto usunięte
|
I wysoką ceną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie wygórowaną
![]()
#4444 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam ksiązke Mamo tato co ty na to - Pawła Zawitkowskiego. Ma taki uspokajający ton wypowiedzi na temat rozwoju i pokazuje jak dziecko nosić kąpać itp.
#4445 |
Zakorzenienie
|
my dostaliśmy żyrafkę z okazji narodzin, natomiast uważam, że za 60 zł można kupić coś fajniejszego. ogólnie jest to piszczałka, nieżle dopasowana do małej rączki, służy też jako gryzak, natomiast jeżeli ją kupisz, to nie gotuj jej, ja swoją wygotowałam i przestała piszczeć. moje dziecko praktycznie wcale nie bawiło się żyrafką, jest mało kolorowa i przez to mi się wydaje, że mało ciekawa dla dzieci. ale dzieci znajomych były zadowolone z takiej żyrafki. moja opinia jednak jest taka, że ta żyrafka nie jest warta tych pieniędzy. o wiele bardziej podobają mi się takie pluszowe piszczałki z gryzakiem babyono za 10 zł. mają różne głowy i kolory, ja kupiłam owieczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Moja cora w wieku docelowym tej sophie wolała bardziej kolorowe zabawki, pokazalam jej te zyrafe w sklepie i zero zainteresowania, a do kolorowych zawieszek z Lamaze wyskakiwala z wózka niemal.
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-n...4589,ksiazka-p potem są następne części http://merlin.pl/Pierwszy-rok-zycia-...FUpb3godhgkAMw http://merlin.pl/Drugi-i-trzeci-rok-...FUON3godiUsACQ
![]() |
#4448 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem z Sophie zadowolona, maly od początku ją lubi, teraz jest świetnym gryzakiem, jest bardzo chwytna i estetyczna
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy uważają ją za szkodliwą (np. jest o stawianiu wcześnie na nóżki)
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2013-01-07 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sobie sprawilam ta ksiazke... ![]() I o ta teorie wlasnie mi chodzilo, bo nie inetersowaly mnie zawarte w niej rady stricte "wychowawcze" wiec przelatywalam je raczej wzrokiem, ale...jak przeczytalam zalecenie o sprawieniu sobie zatyczek do uszu, zeby nie slyszec placzu dziecka podczas tej wlasnie metody na wyplakiwanie sie (bo w koncu przeciez kiedy sprzestanie) to rzucilam ja po prostu w kat... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-01-07 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Hehe, ja też pomijam wniej fragmenty o wychowywaniu. Kupiłam, bo jest bardzo dokładna, ale kilka rzeczy mnie zdziwiło - na przykład o podpieraniu dziecka do siadu, kiedy samo tego jeszcze nie potrafi. Wtedy coś mi zaświeciło się za uszami i już inaczej zaczęłam patrzeć na tę książkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
każdy myślący człowiek wykorzysta te informacje które są dla niego akurat przydatne (a ciekawych info cała ta seria ma mnóstwo..jak przystępnie opisane medyczne zagadnienia czy etapy rozwoju psychoruchowego) .. traktowanie jakiejkolwiek książki jako wyrocznię i prawdę objawioną jest szkodliwe.. i moim zdaniem nie ma książek (a już zwłaszcza tych o wychowaniu i rozwoju dzieci) 100% mądrych i 100% głupich w każdej można znaleźć coś fajnego albo głupiego..ale to już zależy od czytającego.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2013-01-07 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzajmy, że połowy - wiele z tamtych informacji jest bardzo ciekawych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"pierwszy rok z życia dziecka" i całą tę trylogię napisały trzy kobiety ![]() i naprawdę o wychowaniu dziecka czy o metodach to tam jest nie wiele w porównaniu do innych treści ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2013-01-07 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Konto usunięte
|
A co do etapów rozwoju - g....uzik.
Są tak okrojone (i w 2 i 3 roku życia dziecka tak samo), że płakałam ze śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Miałam ją przez 1 dzień, przeczytałam sporą część, ale nie kapnęłam się, że to 3 babki pisały
![]() Pamiętam rozdział o rozszerzaniu diety, wczesnym sadzaniu i stawianiu, no i o zatyczkach do uszu, kilka innych. Nie podoba mi się jako całość. Jakaś taka niedzisiejsza.
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
A wg mnie są książki 100 procentowo głupie. Np te o zasypianiu, to było bodajże Usnij wreszcie, gdzie niemowlaki były porównywane do sprytnych liskow manipulatorow, a cały proces ustawiania dziecka wg własnego planu przypominał jakąś wojnę podjazdowa i ciągłą szarpanine. czytając te książkę, zastanawiałam się, czy autorzy mieli te dzieci za karę, czy co?
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moim zdaniem to super książka.. dzięki niej moja córka odkąd skończyła 2 miesiące ani razu nie obudziła się w nocy i do dziś(ma 4 lata) śpi po 12h ![]() bez płaczów histerii itp..grunt to czytać ze zrozumieniem ![]() dwa trudno oczekiwać nie wiadomo jakiej szczegółowości i dokładności np przy opisywaniu rozwoju 18 miesięcznego dziecka..wiadomo ze w tym wieku dzieci już nie rozwijają się tak samo podobnie jak 3 miesięczniaki.. niektóre bardzo szybko inne wolniej ..logiczne chyba ze to uśrednione dane ale tu też nie wystarczy tylko przeczytać dobrze by było potem przemyśleć to co się przeczytało ![]() wg mnie żeby książka była idealna dla konkretnej mamy i dziecka to by musiała byc praca o nich napisana w dodatku przez specjalistę który akurat mamie odpowiada (a tu sie mody zmieniają).. i dobrze jakby autor miał moc jasnowidzenia i wiedział co można oczekiwac po konkretnym przypadku i złota rade jak problemy wszelkie rozwiązywać.. a tak są różne dzieci, rodzice, sytuacje i jeszcze metody wychowawcze przechodzą co parę lat różne mody i nigdy się wszystkim nie dogodzi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Jakim kosztem to super i jakie to niesie skutki długofalowe mało kto się zastanawia. Bo w ksiązce napisali. W ogole przeraza mnie takie podejscie do wychowania ; ma byc szybko,łatwo i natychmiast. A przeciez w wychowaniu chodzi o ukształtowanie stabilnej emocjonalnie,pewnej siebie ,niezaleznej jednostki, a nie posłusznej marionetki .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam książkę. Powinna być moim zdaniem zabroniona. Więcej robi szkody niż pożytku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem skąd twoje wnioski?? Nie prowadziłam z nimi żadnych treningów zasypiania..książka fajnie opisuje fazy snu i pozwala zrozumieć jak dziecko śpi i ile jakie dziecko mniej więcej snu potrzebuje.. jakie można stworzyć warunki by jak dziecko przebudzi sie w nocy czuło sie bezpiecznie i samo zasneło..bez wpadania w panikę i niepotrzebnego płaczu.. A jestem zadowolona i owszem ![]() Wolę to niż nie wyspane matki frustratki wyżywające sie np na forum i wmajawiące wszystkim (jak to obecna moda mówi) ze spanie z dzieckiem jest boskie i ze to ze czasem są dzieci które muszą nauczyć sie same zasypiać i rodzice którzy próbuja je tego nauczyć to samo złoooo ![]() a w ksiązce która tak krytykujesz dokładnie jest opisane co niedobór snu robi z człowiekiem i małym i dużym.. i ze nie chodzi o samą ilość snu co równie ważna jest jego jakość.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2013-01-08 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Książki, o której piszecie, nie miałam okazji przeczytać, za to miałam inną pozycję o podobnym tytule "Pierwszy rok w życiu dziecka" Tekla S.Nee. I mówię jej zdecydowane nie. Tak jak pierwsze strony wydawały się nawet zabawne tak rady tam zawarte mnie powaliły, książka poszła w kąt i jak najszybciej usunęłam z głowy jej rady na rzecz "Języka niemowląt". Nikomu nie polecam książki pani Tekli!~ Za to bardzo podoba mi się pozycja naszej polskiej superniani "I Ty możesz mieć super dziecko". Może nie wszystko jest idealnie i skupiłam się głównie na dwu- i trzylatkach ale wiele się z niej nauczyłam i lubię do niej wracać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nikt tutaj ni mówi, że dziecko nie powinno spać ale powinno spać i zasypiać w poczuciu bezpieczeństwa (i to jest ta jakość o której piszesz), i mieć świadomość, że mama czy tata zawsze są blisko gdyby coś się działo. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autor pisze ze dziecko zawsze powinno czuć się bezpiecznie i wiedzieć, że rodzice sa blisko i w każdej chwili przyjdą..NIE WOLNO ZOSTAWIAĆ DZIECKA SAMEMU SOBIE DO WYPŁAKANIA SIĘ.. zaleca dokładnie to co ty w drugim akapicie ![]() owszem pojawia sie jakaś rozpiska z wychodzeniem na min itd ale to nie jest element obowiązkowy..wręcz ostateczność..która np u nas nigdy nie musiała być stosowana Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2013-01-08 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zadomowienie
|
oj, nie dogadałyśmy się, ja cały czas myślałam, ze mówimy o tym 'pierwszym roku'. Tej z 'uśnij' w tytule nie czytałam. Mój błąd, więc nasza rozmowa była bez sensu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do "pierwszego roku" i całej trylogii to nie są to ksiązki idealne..ale na pewno dla młodych rodziców bardzo przydatne.. (nie wiem czy są maja jakąś konkurencję jeśli chodzi o szczegółowości i szerokie spektrum zagadnień) ale chętnie sie dowiem.. zdarzają się tam "kwiatki" ale można przymknąć oko.. nikt tam przecież nie mówi ze każde dziecko obowiązkowo trzeba sadzać czy każdemu rozszerzać dietę w ten sam sposób.. btw za nim sie zrecenzuję jakąkolwiek książkę czy poleci lub odradzi warto ją najpierw przeczytać dokładnie a nie pluć na nią po przerzuceniu kilku stron (powszechne na wizażu) Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2013-01-08 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.