![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
u mnie body zdecydowanie tak i z długim i z krótkim.zakładam codziennie ale moje dzieckoo nie nosi śpiochów. w nocy pajacyki a w dzień spodenki i bluzeczki(zwykle jakieś dresiki).body nosiłam nawet jak był jeszcze kikut pepowiny bo położna mi doradzała i mówiła że to nie pszeszkadza.
a smoczek w naszym przypadku był zbędny bo moje dziecko nie używa. a z pieluchami nie miałam problemu bo moja siostra mi już tłumaczyła że 1 to góra 2 opakowania.
#422 |
Zakorzenienie
|
My body mamy zawsze
![]()
#423 |
Konto usunięte
|
U nas tez prym wioda body, tak z dlugim jak i z krotkim rekawem
![]() A co do osobnego pokoju to ja sie zarzekalam, ze najpozniej po Nowym Roku, czyli 2 tygodnie temu Oli powedruje do swojego pokoju, taaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Mi jest wygodniej z Hania w naszej sypialni - nie musze nawet wstawac z lozka, zeby jej podac smoczek, a nawet nakarmic. A to sie bardzo liczy w nocy
![]()
#425 |
Zakorzenienie
|
u nas ubranka:
na noc: spiochy, pajacyki.. najwygodniej na dzien: -body->koszulka->rajstopki->spodnie->skarpetki uwielbiam jak moj mlody mezczyzna jest ubrany w jeansy ![]() a jesli chodzi o spanie z Adim to jest poprostu niewygodnie bo ten lobuziak wedruje po lozku w czasie snu. jak go uloze do lozeczka to zajrze za godzine a on juz w poprzek lezy a w srodku nocy jak go ide karmic to potrafi nieraz lezec z nozkami na podusi a glowka w nogach ![]()
#426 |
Zakorzenienie
|
ja też nie przepadam za body
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Pajace i body to jest to ale zauważyłam ale mam "kawał" dziecka że łatwiej ubiera sie te bodziaki i są wygodniejsze, które wyglądają na dość obszerne
![]() ![]() Co do spania Polcia w swoim łóżeczku, ale nad ranem ja biorę do nas bo by nas zagadała a tak to dosypia do 7 ![]()
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia ile czego kupić, jesli chodzi o ubranka, kocyki i rożki, pościeli nie kupuję - lepsze są śpiworki a na początku chyba rożek.
![]() |
#429 |
BAN stały
|
hej moge dolaczyc??
![]() u nas takze prawie caly czas body i na to spioszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spiwora nie kupowalam bo jak dziecku jest za goraco to sie samo odkryje jak ma kolderke a nie budzi nas marudzeniem ze ma za cieplo.. zapiete w spiworku pewnie by wolalo mamusie aby rozpiac
![]() |
#431 |
BAN stały
|
dla mnie śpiworek to jest super sprawa, bez niego to co tylko zajzalam do małej, to zawsze byla rozkryta, bo ona ma zwyczaj ze musi sobie pokopac chwile nawet jak sie przebudzi chocby po to aby glowe na druga strone przekrecic, i bez spiwora to zawsze zimne nogi w nocy miała, teraz jest ok, moze sobie kopac do woli a i tak ma spiworek na nozkach.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
refleksyjna jak malutka byla zimna to oczywiscie masz racje my mamy tak goraco w mieszkaniu ze przy wylaczonych kaloryferach chodzimy porozbierani do bielizny a mlody jak mu za cieplo to byl bardzo marudny.. Teraz tez nawet nie uzywamy w zimie tej koldry co byla w zestawie tylko ubralam w poszewke cienki kocyk i dziecko nie narzeka.. a ze sie kreci po lozeczku to juz inna sprawa
![]()
#433 |
BAN stały
|
no to może przykręćcie troche kaloryfery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
refleksyjna tak jak pisalam w poscie wyzej my nie wlanczamy kaloryferow w ogole
![]()
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kupiłam 3 piękne ręczniki z kapturami, uprałam, wyprasowałam.. i okazało się, że okrutnie sztywne są Staś od początku przepada za kąpielami ale na przewijak pod plecki i główkę podkładam mu złożona na pół wdłóż pieluszkę i szybciutko przykrywam go drugą pieluszką. Tą pod spodu wycieram mu główkę, opatulam tą z góry a Młody jest zachwycony. Szybciutko się wchłania woda, nie trzeba nawet pocierać skóry. Codziennie biorę świerzutkie pieluchy, tamte jak wyschną, w sumie w nocy schną używam potem w ciągu dnia do awarii. Mam takie dwie, asekuracja przy przewijaniu na łóżku jak mi się nie chce stać przy przewijaku. Wiecorem do kąpieli biore świerze. i tak w kółko... ![]() A ręczniki mam nadzieję się przydadzą jak Staś podrośnie, bo na razie (3 miesiące) są wg mnie nadal a sztywne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
ja tez po kapieli wycieram synka wlasnie pielucha tetrowa bądz flanelową, recznik daje pod spod bo wlasnie wydaja mi sie sztywne, albo to ja na jakies liche trafilam i sa jakies mieciutkie i delikatne?
![]()
#437 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() My do wycierania Oliwci również używaliśmy często pieluszek, bo są bardzo delikatne, ale teraz niestety jest za długa i kupiliśmy w ikei super ręczniczek z dopinanym kaptukiem, wygląda jak pelerynka i jest bardzo praktyczny i mięciutki ![]() Oczywiście u nas też królują bodziaki ![]() ![]() Oliwcia śpi z nami ale chciałabym przed ukończeniem roczku przenieść małą do jej pokoiku, ale ciężko mi sobie to wyobrazić w praktyce ![]()
#438 |
Przyczajenie
|
Hey! mam prosbe. zamierzam kupic swojemu synkowi wozek.. mozecie sie wypowiedziec co myslicie o tym modelu? moze ktoras z Was posiada podobny?? Chodzi mi glownie o to czy nie jest ciezki i czy nie rozpadnie sie po 2 miesiacach;p z gory dziekuje
http://allegro.pl/item313209653_woze...otelikiem.html |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Miałam podobny wózek. Ważył około 16 kg i był na kołach piankowych. Wózek sam w sobie był dobry. Szczególnym plusem jest przekładana rączka.
Ale niestety pasy w wózku (przynajmniej moim) były z cienkiej tasiemki i nie miały dodatkowych osłonek. Ja sobie dokupiłam takie osłonki jak do samochodów są na pasy (często z jakimiś zwierzątkami). No i te zawieszenie na paskach. Było bardzo wygode szczególnie przy kołysaniu malucha i w jeździe po nierównym terenie. Niestety kiedy musiałam wnieść wózek po schodach to przy podniesieniu koła opadały o jakieś 10cm w dół (opadały bo są mocowane właśnie na takich pasach). No i przy moim wzroście 160cm wniesienie wózka to już był koszmar. I musiałam zmienić pojazd. Mi się nie rozpadł - tylko, że ja go miałam z 2 - 3ms.
#440 |
BAN stały
|
Polecam ten
http://www.allegro.pl/item309672429_...staw_wawa.html wózek nie do zajechania i na każdy teren. |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
hej odnośnie wzózków sa specjalne wątki tam popytaj
![]()
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego typu wózków - ja mam Anmar Safari i jestem zadowolona. Piankowe koła, przekładana i regulowana rączka, duży wkład dla noworodka, spory kosz na zakupy, wentylacja w budce, moskitiera i folia przeciwdeszczowa. Waży około 12 kg, ale nie wiem, czy to dużo czy mało do noszenia - bo ja go nigdzie nie noszę ![]() Ja zaś w temacie ODRADZANIA- to odradzam koszule do karmienia te z dziurami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
ODRADZAM wkładki laktacyjne TommeeTippiee. Drogie, wielkie, a materiał z którego są wykonane podrażnił mi brodawki!!!
Maja jeden wielki plus - pakowane są pojedynczo w woreczki, więc można wrzucić do torebki, gdy wychodzi się z domu, ale niestety to jedyna dobrz rzecz, którą mogę o nich napisać.
#444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do smoczków uspokajaczy- mam z Aventu, myślicie, że powinnam też na wszelki wypadek kupić Tommee Tippee? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzis kupiłam wkładki laktacyjne i chusteczki nawilżajace z rossmana - bardzo je chwalili na kwc, a wy co o nich sądzicie?
przynajmniej cena ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do szpitala polecam tez papier toaletowy nawliz. z rossmanna. A w kwestii wkładek to u mnie I miejsce zajmują Chicco, a później bez znaczenia chyba... często kupowałam tez Fixies. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam aż 4 paczki tych chusteczek chociaz przyznam że nie czytałam o nich na kwc. dla mnie są super i kupiłam je w promocji po 3,79.
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6659981] A w kwestii wkładek to u mnie I miejsce zajmują Chicco, a później bez znaczenia chyba... często kupowałam tez Fixies.[/quote] dla mnie wkladki chicco tez byly najlepsze ![]()
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
A mi wkładki TT odpowiadały, najgorsze jakie miałam to Canpola. Najlepsze dla mnie okazały się J&J (Penaten - to samo) i Belli Mama.
Wkładki z Rossmana są ok z tylko jedną wadą, nie mają przylepca, mi ciągle jeździły po staniku, nosiłam je wyłącznie w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wkładek - u mnie się nie sprawdziły, bardzo szybko przemakały. Mi jakoś chico nie podpasowały, miałam wrażenie, że nie są przewiewne. Z takich jednorazowo pakowanych i zamieniających mleko w żel bardziej pasowały mi babyono, a najlepsze dla mnie są bella Mamma (z tym, że ja nie mam nawałów pokarmu - a przy nich pewnie przemokną). Z wkąłdkami to najlepiej kupić każdych po paczce i wypróbować, które najbardziej odpowiadają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.