![]() |
#4741 |
Konto usunięte
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Kiciulec, bierz gadzinę na dwór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40230577]Klarissa, jak Malin powiem JJ są świetnie wyprofilowane więc się w miseczce nie marszczą i nie widać ich. Płacę 17zł/50 sztuk. [/QUOTE]Trzeba sprawdzać ofertę Rossmanna, bo tam zawsze je kupowałam, jak zniżali cenę tak gdzieś do 14-15 zł
#4743 |
Zakorzenienie
|
klarissa -ja jak dziewczyny polecam J&J, natomiast odradzam lovi,brrr (mimo iż gneralnie rzeczy tej formy lubie bardzo i mam sporo). wieeelkie (owszem, biust mam niewielki -ale tego się nie dało włożyć do zadnego stanika), szeleszczące, foliowo- nieprzyjemne. Może jak ktoś ma bardzo duzy biust to się sprawdzą, bo trzeba im przyznać ze są cieniutkie (one mają inny wsad - wiążą mleko w żel jak pampersy)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za rady
![]() Spacer był, ładnie noskiem oddychała, pospała nawet nieźle- tez nosem oddychała, a po spaniu znowu zalew kataru, no ale chyba naturalna kolej rzeczy. Uskuteczniamy katarek, sól morską i syrop cebulowy. A z miodem poczekam aż będzie zdrowa, nie chciałbym jeszcze z alergia walczyć teraz ![]() wietrze co trochę, a maliny może będą po południu, towar deficytowy ![]()
#4745 |
Zakorzenienie
|
maliny sa w lidlu
![]() ![]() wkladki z JJ tez polecam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Muszę zobaczyć te J&J. Ja wiem, że takich całkiem niewidocznych nie dostanę
![]()
#4747 |
Wtajemniczenie
|
Klarissa, ja również polecam JJ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie juz o tym było, ale znalezc nie mogę. Z okazji 10 mca wyszedł nam pierwszy ząbek ![]() ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2013-04-11 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Konto usunięte
|
Camilla (camilia?), dentinox-n. TO się sprawdzało - u nas najgorzej 3 wychodziły gdy córa miała 2,2 roku, pomogło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40266069]Camilla (camilia?), dentinox-n. TO się sprawdzało - u nas najgorzej 3 wychodziły gdy córa miała 2,2 roku, pomogło.[/QUOTE]
Dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#4752 |
Konto usunięte
|
Taszkin: a Dentinoxu przy Nince nie uzywalas, albo Bobodentu? Pamietam, ze wtedy chyba wszystkie to dzieciom podawalysmy
![]() Camilia to krople homeopatyczne, moj mlodszy dostawal od nich wymiotow, za chiny nie wiedzialam jak je wkroplic, zeby mu gardla nie podrazniac, tak sie wyrywal |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
U mnie rewelacyjnie sprzwdziły sie Camilla. Córką ja bardzo lubi, teraz jak ma 1,5 roku potrafi sama sobie ją wcisnąc do buzi a opakowanie uwielbi gryźć. Ale wiadomo różnie dziecie reagują na "leki". U nas żaden żel się nie sprawdził, dopiero ciężko to dokładnie zaaplikować i jeszcze żeby zostało coś na dziąśle a nie połknięte od razu
![]()
#4754 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4026645 5]Taszkin: a Dentinoxu przy Nince nie uzywalas, albo Bobodentu? Pamietam, ze wtedy chyba wszystkie to dzieciom podawalysmy
![]() ![]()
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dentinox i Bobodent to podobne preparaty, niestety działają jedynie miejscowo i bardzo krótko, minus to aplikacja. Camilia czy Cammilla (nie wiem jak to sie pisze) to środek homeopatyczny, na jednych działa na innych nie. Taszkin podobnie jak u ciebie mojej córce pierwszy ząbek wyszedł jak miała 11 miesięcy (wczesniej zaczęła chodzić niż ząbkować ![]() Podobno im później wychodzą pierwsze zęby tym są mocniejsze, ale nie wiem jak jest w rzeczywistości. Moja córka ma 2 lata i 5 miesięcy i jeszcze niepełne uzębienie ![]() Najgorzej jest z jedynkami i trzonowymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Konto usunięte
|
Andziu, moja Agu miała prawie 14mcy przy pierwszych dolnych 11
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
to faktycznie późno
![]() moja strasznie cierpi jak jej wychodzą zęby. Przy pierwszym ząbku to sie budziła co 20 minut i całą noc spała mi na rękach, ja w pozycji pół siedzącej niewiele pospałam ![]() ![]() ![]() Teraz to jest dobrze bo w razie co to sama mówi jak ją coś boli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Konto usunięte
|
Ja się bardzo bałam ząbkowania, bo naczytałam się, że jak późno to masakra będzie - a tu rano zęby po prostu były, przy górnych 3 dni lekkiego marudzenia, a czwórki to wyszły nie wiem kiedy. Najgorzej dolne 3 wychodziły, 2 tygodnie smarowania, podawania ibum w sytuacjach ostrych, biegunka, katar... A górne już ok wylazły. Teraz też - dolne 5 nie bardzo wiem kiedy, górna jedna też i ostatnia została tylko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Konto usunięte
|
Szaja: ja mialam podobnie ze starszym, wychodzily te zeby sama nie wiem kiedy, fakt, troche byl nieswoj, dzien czy dwa, dentinox i ok, bezproblemowo
![]() Za to mlodszy to tragedia, kazdy jeden zab jest okupiony dluuuugim katarem, rozwolnieniem, niejedzeniem, placzem po nocy i ogolnym kreceniem nosa na wszystko. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40271728]Andziu, moja Agu miała prawie 14mcy przy pierwszych dolnych 11
![]() Moja córka ząbkowała w normalnym tempie, przeciętnie, a nie ma do tej pory ani jednej 5, nic a nic. Ba, nawet się nie zapowiada z tego co mi stomatolog powiedział na wizycie pod koniec stycznia ![]() ![]()
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40271728]Andziu, moja Agu miała prawie 14mcy przy pierwszych dolnych 11
![]() starszy zaczął ząbkować jak miał 4,5 miesiąca, jak miał rok i 8 miesięcy miał już wszystkie ![]() Młodsza poszła w jego ślady, 5 miesięcy i dolna jedynka jest. A marudzi...bobodent na chwilę, nurofen na noc ![]()
#4763 |
Zakorzenienie
|
u nas pierwszy ząbek pojawil sie, gdy mloda miała 5 miesięcy i tydzien bodajże, teraz ma dwa lata i brak jej gornych piatek, a dolne piatki z 3 miesiace temu. Niestety, ząbkowanie przebiegało dosc problematycznie, bylo mnostwo nocy oelnych placzu,goraczka, wymioty, szczegolnie ciezko przechodizla corka wyrzynanie gornych jedynek i dwojek,.te dalsze zeby, trojki czy czworki, byly juz calkiem spoko.A piatki to wogole lajcik, bo juz byla rozumna, dalo jej sie wyjasnic, dlaczego boli, ze wkrotce minie itp.
#4764 |
Zakorzenienie
|
już niedługo dzień dziecka
![]() i w związku z tym chciałam Was zapytać, czy macie już jakieś pomysły na prezent dla Waszych dzieci, chrześniaków, siostrzeńców lub bratanków ![]() ![]() Mam za to do obkupienia córkę 2,5 roku, chrześniaka 11 lat i bratanice 7 lat. A jak tam u Was? Szajajaba masz jakieś nowinki zabawkowe ![]() PS. Ciasto wyszło piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Tak... córka: Wild Republic - kolekcjonuje ptaki, więc pewnie następne do kolekcji
![]() Synek: basenik na wodę i na piłki, namiot (cały dzien siedzimy w ogrodzie więc raczej coś ogrodowego).
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2013-04-22 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Konto usunięte
|
Moja urodziny w maju ma, więc podwójnie myślę
![]() Na urodziny mebelki drewniane kupne, dłuuugo szukałam i znalazłam różne oferty. Domek robię sama - domek miał być w ogóle jakiś od babci pod choinkę już, ale nie wyszło jednak, więc urodzinowo myślimy. mebelki składkowe, bo dość droga impreza: http://ekotoys.pl/zabawki/dla-dziewc...-dla-lalek.php http://nefere.pl/produkty,szukaj?q=m...k=&plec=&cena= http://www.zielonezabawki.pl/kategor...mki-i-laleczki Na razie kupiłam takie niewykończone - niemalowane, nielakierowane, bo chcę poglądowo mieć do wielkości domku i dodatków ![]() http://allegro.pl/mebelki-drewniane-...193814364.html w Realu są po 29,95, ale akryle w domu mam to pomaluję. Na pewno jeszcze będzie kuchnia, łazienka, sypialnia. Na Dzień dziecka nie wiem - może po prostu dokupię np pokój dziecięcy albo zestaw akcesoriów: http://www.zielonezabawki.pl/product...pani-domu-goki Wiem, że od mamtkokrzesno córa ma wózek dostać lalkowy. A w ogóle to ciągle podoba mi się to: http://www.smyk.com/torebka-wielofun...y-dla-dzieci-p W maju dla 3 i 4 latka też coś muszę wymyślić, i chodzi mi po głowie: http://www.smyk.com/kaskada-kulodrom...y-dla-dzieci-p smykowymi cenami proszę się nie sugerować, bo wysokie ![]() ![]() Dla 7latki andziat może popatrz na shains.pl? fajne bransoletki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
Myśmy chcieli rowerek biegowy, ale okazało się ze za niska jest i musimy zaczekać aż urośnie ze 3 cm
![]() Za to kupimy jej hulajnoge, tu już na pewno da radę ![]()
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
My mamy
![]() Mamy taką: hulajnoga-mini-micro-torebka.jpg Wadą jest cena, 280 zł ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-04-23 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam o hulajnodze, ale nie wiem czy nie za wcześnie??. Moja córka ma rok i 8 miesięcy, jest bardzo wysoka i sprawna zaczeła chodzić mając 11 miesięcy. I nie wiem zebym się nie pospieszyła za bardzo, bo na rowerek to jeszcze poczekam i może jak będzie miała pełna 2 lat (wrzesień) to kupie.
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest za wczesnie. Moja Cora wlasnie na micro zaczela jezdzic majac 18 miesiecy gdzies. Do teraz uwielbia hulajnoge, a ma juz 4,5 roku. Tyle, ze ma juz wiekszy model dla starszych dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.