![]() |
#4831 |
Konto usunięte
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Andziat, dawaj nożyczki, przecież sama jej nie zostawisz z nimi
![]() Klej - hicior u nas ![]() ![]() A czy puzzle polecam... a bo ja wiem? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
no to w takim razie muszę się zaopatrzyć w klej, nożyczki, kolorowy papier
![]() Coś jeszcze polecasz do takich robótek ręcznych? ![]() Edytowane przez andziat Czas edycji: 2013-05-07 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
andziat zuzka troche zle uklada nozyczki wzgledem papieru - dalam jej takie male staaaare z jakiegos zestawu, idealne dla niej, bo maja male oczka w ktore wkalda sie paluszki. i jej nie lataja. Ale ostatnio dorwala z szuflady takie do wycinania wzorkow. i brzegi kartek pociela to chyba nie ma tragedii.
Wczoraj corka jednej z wizazanek tez 2,5 lat obciela sobie grzywke ![]() ![]() A zuzka klejem dzis posklejala swoje puzle ![]() ![]() W zlobku tez kleja klejem to chyba stad ta pasja do kleju ![]() jedna z mamusiek dala swojemu synkowi taka linijke z otworami co sie odrysowywuje i tes sie dlugo tym zajac potrafil ![]() o cos w tym stylu, tylko ona miala jakies wielkanocne ksztalty: http://allegro.pl/szablon-wojskowy-2...216464033.html oo tu fajny wybor: http://allegro.pl/linijka-z-szablone...199735094.html ps. przypomnialo mi sie, ze moja mala ostatnio od kuzynki przytargala cale plastikowe nozyczki - i nawet tna ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-05-07 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
![]() tak, dzieciaczki są bardzo zdolne, to chyba rodzice (czytaj ja) myślą, że z pewnymi rzeczami nie dadzą sobie jeszcze rady ![]() Fajne te linijki do odrysowywania, muszę się przejść do jakiegoś papiernika albo do hipermarketu i zaopatrzyć się w podstawowy zestaw. W internecie wszystko jest ale jak sie podliczy z przesyłką to więcej wychodzi. Myślałam, że będą jakieś zestawy, ale w każdym są kredki lub flamastry a tego mamy sporo ![]() Jeszcze chciałam Was zapytać, co można kupić chłopczykowi na chrzest? Oprócz świecy i pamiątkowej kartki co ojciec chrzestny może jeszcze podarować? Dawno temu byłam chrzestną i dawałam albo srebrną łyżeczkę albo srebrny smoczek z grawerami, czy teraz kupuje się coś innego? ![]() Edytowane przez andziat Czas edycji: 2013-05-07 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
andziat, dziewczynce to latwiej, bo mozna kupic z bizuterii juz cos, a chlopcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, z dziewczynkami jest prosto, biżuterię kochają od małego
![]() a u mnie chrześniaki same chłopaki, nikt mnie nie chce dziewuszką uraczyć ![]() dobrze, że mam córkę to mam kogo stroić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
tak też mi mówiła koleżanka, żeby jeszcze do łańcuszka kupić medalik z Matką Boską to będzie miał do komunii
![]() Ale niestety mój mąż jest chrzestnym i powiedział, że nie chce łańcuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
mój prawie 3 latek też się interesuje puzzlami jak miał 2 latka to dostał z bobem budowniczym bo uwielbia tą bajkę i dłuuugo układałam dopóki nie dostał z większą ilością elementów z kubusiem puchatkiem- potem kubuś był na 1 miejscu i non stop układał, teraz znowu dostał więcej elementów chyba właśnie z lidla z autami (z tej bajki chyba) ale narazie słabo idzie :P albo dlatego że za dużo elementów albo dlatego że mu sie to już znudziło bo naprawdę codziennie po kilka razy układał jak nie więcej
![]() Jeszcze medalik na niego czeka (jak byłam w ciąży to byłam w Częstochowie i tam kupiłam ![]() Co do chrzestu- mój synek właśnie dostał taki smoczek srebrny z wygrawerowaną datą chrztu- śliczny ![]() Klej i wycinanki też lubi, najbardziej to klej (pewnie wyniósł z przedszkola bo tam często robią jakieś wyklejanki) Poza tym zazdroszczę wam pomysłów bo ja to nigdy nie umiem nic wymyśleć ciekawego.. A jak jest ciepło na dworzu to zabawkami się nie interesuje jedynie tymi do ogrodu, wtedy od rana do wieczora chce być tylko na dworzu, zjeżdżać, kopać, bawić się w piachu, jeździć na rowerze.. ![]() A namiot mam zwykły z kubusiem puchatkiem i w zeszłym roku lubił tam siedzieć zobaczymy jak w tym roku, bo jeszcze nie wystawiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
co do pomysłów to ja tez za bardzo kreatywna nie jestem
![]() dlatego tu zaglądam, podpytuje i podpatruje blog naszego Guru od zabaw dla dzieci ![]() znajoma podpowiedziała mi jeszcze, że na chrzciny można kupić złotą monetę albo sztabkę złota - brzmi to tylko tak poważnie ale jest malutka 1 g, są oczywiście cięższe ale i droższe ![]() na stronie mennicy polskiej są takie pamiątki, mają też swój sklep w Warszawie w Arkadii i Pani mi powiedziała, że jest spory wybór nawet do 200 zł, pewnie się tam przejadę na dniach i pooglądam ![]() Co myślicie, chyba to będzie fajna pamiątka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tz zapowiedzial ze na 3 ur maja dac 3 gr albo ich nie wposci ![]() ciekawe czy do 18-stki wytrzymają ![]() co do zabaw to tesciowa wynalazla farby w sztyfcie ![]() to nasz nowy hicior
![]() |
#4842 |
Konto usunięte
|
Hicior sprzed godziny - mata piankowa z puzzlami z cyframi dużymi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40690072]Hicior sprzed godziny - mata piankowa z puzzlami z cyframi dużymi
![]() ![]() Ha, moja do dziś sobie z nich domek buduje i tam włazi. Ale bratu nie pożyczy ![]()
#4844 |
Zakorzenienie
|
A propo puzzli. Agata moja ma te baby trefl (2,3,4 elementy), układa wszystkie bez większego kłopotu. I teraz się zastanawiam czy kupić te trefl junior (4,6,8,12), czy te maxi, czy jeszcze jakieś inne
![]() Za miesiąc kończy 2 latka. ardzo lubi puzzle, znalazłam w szafie jakieś stare, po szwagierce jeszcze (200 elementów chyba) i lubi patrzeć jak układam. A propo barbie przypomniało mi się, że Agata ma jedną barbiowatą lalkę tylko z tych mniejszych (jakby dziecko barbie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
scio spokojnie mozesz kupic Agacie takie od 12el. w zwyz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() poszukam tych farb, zaciekawiłaś mnie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40690072]Hicior sprzed godziny - mata piankowa z puzzlami z cyframi dużymi ![]() ![]() moja córka takie własnie puzzle piankowe układał u teściowej i strasznie była nimi zafascynowana, tam akurat były zwierzątka do ułożenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zestaw srubokretow i kompas, dla mnie to bardziej praktyczne niz smoczek z grawerem ja mojemu kupilam drewnianego aniolka w cepelii i tekturowa ksiazeczke o opiekunczym aniolku (chcialam zamowic aniolka tilde przytulanke, ale nie zdarzylam) siedmiorog ma ladnie wydane modlitwy http://www.gandalf.com.pl/b/moje-pie...wy-tradycyjne/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że to powinna być jednak pamiątka a nie coś praktycznego
![]() ![]() Tata chrześniaka jest sentymentalną osobą i na pewno będzie chciał prezent jakoś wyeksponować więc raczej do szuflady nie poleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
ja moge polecic jeszcze figurki zz willow tree - mam dwie
![]() http://www.willowtree.pl/figurki.htm...category_id=16 ale bez tej podstawki na ktorej stoja ![]() i jak sie zuzia urodzila ![]() http://www.willowtree.pl/figurki.htm...category_id=16 sa aniolki tez: te 'dla dzieci to maja wysokosc 13cm , ja mam te wyzsze ![]() http://www.willowtree.pl/anioly.html albo taki niekoniecznie aniolek http://www.willowtree.pl/anioly.html one sa zrobione z takiej masy i rzezbione jak w drewnie ![]() ![]() na stronie zagranicznej willow tree jest taki wybor ze az strach, u nas na razie skromnie. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-05-08 o 12:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Konto usunięte
|
Ano
![]() Dla mnie też takie prezenty-kurzołapki nie przemawiają. Chrzest jest dla dziecka? To Biblię dziecięcą na pamiątkę i coś, co dziecko wykorzysta. O ile biżutkę dziewczynka jakoś wykorzysta, o tyle... smoczek, łyżeczka? oj tam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Kliwia piękne te aniołki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
szajba ja tez nie lubie kurzolapow, ale ze to z takiej okazji i ze ladne to wystawiam hahaha
![]() ja mam dla zuzki pudlo z takimi sentymentalnymi rzeczami ![]() ![]() i gdybym dostala smoczek lyzeczke - to pewnie tez bym tak wstawila ![]() wydaje mi sie ze mozna dostac ksiazeczki o tematyce aniolkowej ![]() ![]() ![]() zuzka dostala zabawke od chrzestnej - w stylu szczeniaczka-uczniaka i zlote serduszko z wygrawerowanym imieniem - i wsio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Przyczajenie
|
Odradzam sklep Obi w Olsztynie: syf bród i ubóstwo. Brak przewijaka. Napisałam u siebie tekst na blogu krytykujący ten sklep, oni się odezwali, obiecali poprawę i w dalszym ciągu brak przewijaka. Dziwne.
#4854 |
Zakorzenienie
|
jask to chyba i tak nie przebije toalety dla matek ciezarnych lub z dziecmi a jednoczesnie dla osob niepelnosprawnych u mnie w galerii
![]() ![]() do tegu czasu sie szikac mozna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie "skarby" wydają mi się lepsze dla dziecka niż np. zabawki, o których dziecko za rok czy dwa już nie będzie nawet pamiętać, a te "kurzołapki" to jednak coś na całe życie ![]() Cytat:
Duże sklepy w większości nie są przygotowane dla matek z dziećmi czy ciężarnych. W popularnej w moim mieście "Galerii" do toalety trzeba czekać ok. 30 minut - obojętnie czy z dzieckiem w brzuchu czy na zewnątrz. Tylko kto tyle wytrzyma?
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
klarisa no ale czemu zwykla toaleta jest owtarta normalnie, a ta dla inwalidow i matek na klucz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Konto usunięte
|
Oo tego też nie ogarniam - klucz u ochrony sklepu. A "ochrony" ani widu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Też tego nie ogarniam, szczególnie że jakoś nie spodziewam się tam specjalnych luksusów zastać...
#4859 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pisałyście tu ostatnio o domkach drewnianych i mebelkach. Za tydzień będą w Lidlu: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_40418.htm
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.