![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41582462]A to mi się takie jeszcze kojarzy:
http://mhtrade.nazwa.pl/foto/Tomy/Domek/3.jpg[/QUOTE] to też nie ten, Wstawie w wolnej chwili prywatne zdjęcia ![]()
#4952 |
Konto usunięte
|
Scio, już :d mam wrażenie, że ciut lepsze niż trefl, ale nie są takie grube jak baby puzzle, raczej jak normalne, lecz sztywniejsze. Wielkość... 3x4cm na oko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Przyczajenie
|
ja mogę szczególnie polecić :
- nawilżacz powietrza stosuje się go gdy mamy niską wilgotność powietrza- wilgotność nie powinna spadać poniżej 40, - elektroniczna niania też jest super, można ze spokojem przebywać poza pokojem dziecka - super sprawdza się na wyjazdach. Mają też dużo funkcji: temp. wilgotność, muzyczka, lampka, kamerka itp - profilaktyczną poduszkę dla niemowląt - to jest anatomiczna poduszka z dziurą w środku do spania na plecach, szczególnie przydatna w sytuacji kiedy mamy problem z kształtem główki - moje dziecko miało plagiocefalię, bardzo nam pomogła. - mata edukacyjna uważam, że też jest super. (mata z pałąkami na których zawieszone są różne zabawki- dziecko ma na co patrzeć gdy leży na pleckach) |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Wtajemniczenie
|
witam.
mam pytanie odnosnie wozkow.... mozecie jakies dobre konkretne modele Tako polecic?
#4955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze swojej strony cięzko komuś doradzić wózek bo inazcej sięw ybiera wózek na zimę, inaczej jak ktoś ma domek jednorodzinny i nie będzie z nim dymał na 4 piętro itd. Odpisz to spróbuje ci z własnego doświadczenie powiedziec jak to wygląda.
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-07-08 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Wtajemniczenie
|
na wadze to jakos mocno mi nie zalezy bo na parter tlyko bede wnosic,wiec kilka schodow.
Mam doswiadczenie z wozkiem bez skretnych kol i porazka dla mnie. uparlam sie i mam za swoje. Szukam zestawu 3 w 1.
#4958 |
Zakorzenienie
|
No to oba modele będą ok. Laret prowadzi się lekko, ma rozkładaną na płasko spacerówkę, dobrze zabudowaną budkę. Cały materiał można wyprać w pralce. Spacerówka jest wystarczająco duża. Co chciałabyś wiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Wtajemniczenie
|
a np tako jumper 3w1? chyba starszy jakis model ale podoba mi sie.....
#4960 |
Zakorzenienie
|
black, w wozku 3w1 zwroc uwage na:
- budke, czy jest przewiewna na upalne lato, czy da sie mocno naciagnac (w mojej spacerowce, ale nie z zestawu, budka jest dosc krotka, i razi po oczach slonce, a na lezaco to juz w ogole ![]() - amortyzacje, im plynniejsza tym lepiej. Niestety przy skretnych kolach amortyzacja jest dosc sztywna, ale bywaja miekkie zawieszenia ![]() ![]() - hamulec, hamulec w wózku Jedo bartatina, model na pasach z 2010, kiepski, bo wylamywaly sie ząbki z kólka ktory sluszyl do hamowania. - regulowana raczka oraz jakos tworzywa ktorym naciagnieta jest raczka. Samo regulowanie raczki czy jest latwe. ja znam kilka osob, ktore bardzo polecaja xlandera 3w1 ![]() ile na wózek chcesz przeznaczyc? Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-07-09 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Bardzo byłam Ja miałam xlandera ale wzielismy tylko gondole, kółka pompowane skrętne największe (rewelacyjne rozwiązanie na wysoki nie ubity śnieg- akurat rodziłam we wrześni i cała zima była przede mną). Kolejny plus to duża/długa gondola, więc jak nawet ubrałam dziecko w śpiwór miała sporo miejsca koło siebie, (jedna z najwiekszych na rynku)nie wyrosła z niej mimo że urodziła się bardzo długa i szybko nam rosła.
Jedyny minus to rączka której nie da się przełozyć na drugą stronę. Ponieważ koleżanka pozyczyła mi później spacerówkę z przekładaną rączką stwierdziłam że to rewelacyjne rozwiązanie. Bo jak idziesz z wiatrem zmieniasz rączkę i już dziecku nie wieje a nie musisz kombinować żeby ostry wiatr nie wiewał się do wózka itd. Ja ja kupowałam w 2011 nie wiem czy teraz nie ma już modeli z przekładaną rączką. Koleżanka miała do xlandera spacerówkę też bardzo zadowolona, mnie jednak zależało na wadze i od razu przełożyliśmy mała do McLarena XLR (wzielismy najwiekszy model żeby nam na dłużej posłużyła bo moje dziecko w niej urządza sobie drzemki 1,5 godzinne w południe a jest długa). Również polecam w 100000%, wart swoich pieniędzy, mieliśmy z wkładka na zimę i okrywą na nogi także kolejna zimę juz w nim jeżdziła i nawet w śnieg sobie dawała radę. Budka rewelacynie podwójnie rozkładana tak że prawie całe dziecko się kryje (nie ma problemu że słońce świeci w oczy bo jest jeszcze dodatkowo rozkładana folia przeciwsłoneczna,, od góry z okienkiem, rozkładana prawie na płasko także nie ma problemu jak dziecko uśnie. Ma sporo bajerów ta spacerówka ale wszystkie się wykorzystuje, ma nawet taki specjalny zagłówek dla bardzo małych dzieci. Ogólnie odradzam kupowanie 3w 1, bo nigdy nie wiadomo jak urośnie ci dzecko i czy nie będzie potrzebna ci inna spacerówka a jakby co zawsze możesz ją dokupić. My też na poczatku myśleliśmy żeby tak 3 ale troszkę brakło kasy, a potem cieszyliśmy się strasznie że ta spacerówka xlandera nie umywa się do McLarena. Ceną jest wysoka ale warto, wszystkie znajome mi zazdroszcza wygody, lekkości i super prowadzenia. Ale trzeba sie samemu przekonać jak się obok siebie połozy dwie spacerówki. A i gwarancje masz dożywotnią.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2013-07-09 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny za opinie.
Myslalam zeby tak w kwocie 1200-1400 max sie zmiescic jednak....
#4963 |
Zakorzenienie
|
jeszcze polecams ieprzejscie po komisach, czesto nowe malo uzywane wozki mozna spotkac. i nie placi sie az tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze lekką spacerówkę, ale wg mnie Laret zawsze będzie prowadził się lepiej niż leciutki wózeczek. Masz możliwość zobaczenia ich na żywo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zadomowienie
|
O wózkach jest chyba oddzielny wątek.
Co polecacie zabrać na wakacje? W sensie zabawki? Jedziemy ze znajomymi nad morze, będą w sumie 3 dziewczynki w podobnym wieku, kupiłam już 2 książeczki do czytania, 1 z łamigłówkami i kredki, nie mam za dużo miejsca w walizce bo jedziemy 1 samochodem 2 rodziny Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2013-07-09 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
beata duzo atrakcji bedzie na samej plazy.
![]() ![]() zeszyt bym wziela do malowania zamiast bloku rysunkowego, ktory sie moze rozleciec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
Kliwia- jasne, jeśli będzie ładna pogoda to będziemy siedzieć na plaży, jak gorsza to mam nadzieję że będziemy gdzieś jeździć i zwiedzać, spacerować, ale chce coś wziąć na wszelki wypadek, żeby się dziewczynki zajęły. Myślałam też o modelinie, mam w domu, moja się średnio bawi ale może we 3 bardziej się zajmie, plus któraś matka. Zeszyt też kupię i mam naklejki od chińczyka za 1 zł to tez wezmę, może jeszcze dokupię to będą sobie naklejać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Konto usunięte
|
Ja jeszcze odnośnie wózka - GENIALNYM rozwiązaniem jest cała siatka z tyłu spacerówki. Już piszę, czemu - otóż są dzieci (i dużo ich), które nie przepadają za leżeniem na brzuchu. A taka siatka jest świetnym motywatorem
![]() http://3.bp.blogspot.com/-Od5coehyI2...0/CAM00346.jpg wózek Bexa, 4kołowy (przednie skrętne z blokowaniem), duże, pompowane koła, rozkładanie na płasko całkowicie, jak widać. Beata, na wakacje ja wzięłam kilka duperelek typu malutka laleczka, 3 koniki malutkie, woreczki z grochem sztuk 2 (do róznych zabaw), karty czuczu, nowe puzzle, książeczkę z magnesami (czerwony kapturek), dmuchaną piłkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
Szajajaba my teraz mamy taka siatke w wozku,masz racje fajne rozwiazanie jak dziecko nie chce zazwyczaj na brzuszku lezec
![]()
#4970 |
Zakorzenienie
|
a jaki super przewiwe w upaly, zazdroscilam mamom ktore mialy taka siatke, a moja sie w bartatinie bez siatki gotowala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
W Larecie jest siatka, jakby co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
na problem z myciem zebow moge polecic taki oto uchwyt na sczoteczke do zebow. Moja corka nareszcie sama myje zeby i to chetnie. Wczesniej nie bylo o tym mowy, ani ja nie moglam jej umyc, ani ona sama nie chciala nawet szczoteczki do reki wziac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Odp: Polecamy - odradzamy :)
W ubiegle wakacje w listopadzie (mloda 19 miesięcy ) wzięliśmy wiaderko,lopatke i babke, 2 książeczki, 2 kolorowanki z naklejkami, ulubionego misia i lalkę. Taki zestaw spokojnie starczyl. W te wakacje zabierzemy te rzeczy, zamiast misia królika, jakieś dmuchance i ludziki. Ale do listopada jeszcze kawałek, więc może się córce odmieni w kwestii ulubionych zabawek. Tak czy siak, dużo tego nie potrzeba.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2013-07-09 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Przyczajenie
|
ja tez myślałam o macie piankowej, ale wyczytałam że nie jest najlepsza dla zdrowia dzieciaczków, także zrezygnowałam. I w sumie chyba dobrze, bo jak mój mały zaczął raczkować to latał po całym mieszkaniu, nie ma opcji żeby ograniczał się do maty. a zaczynał raczkować na zwykłym dywanie.
A wracając do zabawek edukacyjnych, to ja fajne kupowałam w www.e-pszczolka.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() na zebraniu w przedszkolu, dano nam listę rzeczy niezbędnych dla przedszkolaka, między nimi jest poszewka na pościel i poduszkę o wymiarach pościel: 160 x 220 i poduszka 70 x 80. Moje zdziwienie było ogromne ale wyjaśniono mi, że musi być taka duża poszewka bo mają takie duże koce ![]() ![]() ![]() No dobra, niech będzie, mój problem polega na tym, że nie bardzo wiem gdzie kupić pościel o takich wymiarach w rozsądnej cenie i w jakimś normalnym kolorze i wzorze. Większość ma wymiary 160 x 200 a nie na 220, jak są takie wymiary to kosztują powyżej 100 zł i mają wzory krótko mówiąc mało dziecinne ![]() Byłam w jysku, ikei nie maja takich wymiarów, w okolicznych sklepach są wzory dla "dorosłych" i w kosmicznych cenach, na allegro znalazłam tylko jedną za jakieś 53 zł ale o strasznym wzorze ![]() Oczywiście znalazłam mnóstwo pięknych z postaciami bajkowymi za ok. 70 - 90 zł ale o wymiarach 160 x 200 ![]() Czy mogłybyście mi coś polecić, czy wy też musiałyście kupować takie poszewki ![]() Oczywiście mam na myśli pościel z bawełny, bawełny i satyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
Andziat- u mnie w przedszkolu (cóa idzie od września) rodzice sami przynoszą kocyk i też jest składany na 3 razy, na razie się tym nie przejmuję i nie myślę o tym, ale czekam na relacje innych mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Konto usunięte
|
Andziu, dziwne wymaganie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41747777]Andziu, dziwne wymaganie ![]() strasznie dziwne wymagania, zrobię tak jak piszesz albo po prostu kupię rozmiar 160x200 i jeśli mają takie duże koce (według mnie mają na 200 tylko to jakaś pomyłka) to zawiną kawałek kocyka i już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
andziat no ale w przedszkolach piora koce co jakis zcas
![]() ![]() ja wiem jak sa te koce skladane , bo w zlobku tak moja spi, na pol-wzdluz, kladzie sie na lezak, reszte tez na pol i dziecko wchodzi nie pod caly koc, ale wzasadzie pod 1/4 i co najlepsze koc sie nie sciaga, dzieciaki sie nie odkrywaja ![]() U mnie w sklepei z tkaninami maja super wybor bawelny, to bym kupila i uszyla ![]() albo kupilabym posciel 'hotelowa' z bawelny satynowej. ona na pewno nie jest w cenie powyzej 100zl w gladkim kolorze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
wiem, że piorą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.