Polecamy - odradzamy :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-10, 21:31   #661
pappaya
Zadomowienie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Cytat:
Napisane przez Violette_24 Pokaż wiadomość
->A jeśli chodzi o spraye do noska-co wybrać-sterimar, mariner,nivea, czy moze sól fizjologiczną? Przeglądałam wątki ale jakoś nie zauważyłam
Jak dobrze, że jesteście
Ja stosowałam marimer i niestety mój synuś bardzo nie lubial jak mu sie ten roztwór wpsikiwalo - od razu zaczynał płakać (wiele razy to nawet nie dal sobie wpsiknac, bo tak kręcił głowa). Z drugiej strony bardzo mu pomagał - synuś najczęściej po nim psiknął i wychodziły glutki. Teraz (kiedy nosek jest dość czysty) używam sol fizjologiczna w ampułkach - zero płaczu. Do marimeru wrócę jak będzie konieczny tzn jak zauważę w nosku babolki.
Stary 2008-06-11, 11:45   #662
Violette_24
Zakorzenienie

A czy przy tych emolientach, dzidziuś nie ,,ślizga''się w rękach??Czy on pozostawia na skórze wyraznie tłustą warstwę? Czyli stosując emolient do kąpieli, nie stosuję mydła a potem oliwki czy kremu tak? A co z pupą? Potraktować ją potem jeszcze czymś z cynkiem czy zostawic?
Violette_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 12:51   #663
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Violette_24 Pokaż wiadomość
A czy przy tych emolientach, dzidziuś nie ,,ślizga''się w rękach??Czy on pozostawia na skórze wyraznie tłustą warstwę? Czyli stosując emolient do kąpieli, nie stosuję mydła a potem oliwki czy kremu tak? A co z pupą? Potraktować ją potem jeszcze czymś z cynkiem czy zostawic?
Nie wyślizgnie się.
Nie pozostawia wyraźnie tłustej warstwy.
Nie stosuje się nic na ciałko.
Pupę czymś potraktować.
Stary 2008-06-13, 08:09   #664
dominikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasiunial Pokaż wiadomość
co do Oilatum i Oilanu - kąpaliśmy w nich Marka ponieważ ciągle miał suchą skórę , przede wszskim na rączkach. Problem skończył się, gdy odstawiliśmy te specyfiki i kąpiemy synka w wodzie z płynem do kąpieli Hipp.

myjemy od kilku dni i rzeczywiście działa, jeszcze raz dziękujemy

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:08   #665
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

to moze teraz czas na ranking pieluszek? ja kupilam pierwszy huggisy i one szybko sie robia zbite, no i przeciekaja mi..pampersa są ok
~refleksyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:19   #666
joasiunial
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
myjemy od kilku dni i rzeczywiście działa, jeszcze raz dziękujemy
Cieszę sie bardzo, że mogłam pomóc. Buziaczki dla córci

Cytat:
Napisane przez ~refleksyjna Pokaż wiadomość
to moze teraz czas na ranking pieluszek? ja kupilam pierwszy huggisy i one szybko sie robia zbite, no i przeciekaja mi..pampersa są ok
Od samego początku używamy pieluszek z Rossmanna i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni
Mieliśmy też jedną paczkę Belli Happy, które strasznie przeciekały - nie polecam

Marek

Zosia
joasiunial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:27   #667
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

a jak sie zachowuja te pieluszki z rossmana w trakcie noszenia? jak dziecko nasika? i ile kosztuja juz nie raz o nich slyszalam ale jakos nie mialam odwagi sie na nie przerzucic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-13, 10:35   #668
joasiunial
Zadomowienie

Cytat:
a jak sie zachowuja te pieluszki z rossmana w trakcie noszenia? jak dziecko nasika? i ile kosztuja juz nie raz o nich slyszalam ale jakos nie mialam odwagi sie na nie przerzucic
W trakcie noszenia... Hmmm... nie zsuwają się - mają ściągacz z tyłu. Są mięciutkie w środku. Nie zmieniamy Markowi pieluszki w nocy - rano jest napęczniała ale nic nie przecieka, ani razu nie miał odparzonej pupki.
A cenowo 30 zł za 60 sztuk z hakiem

Marek

Zosia
joasiunial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:39   #669
sheryl
szeryfcio

Cytat:
U nas huggiesy były ok.
Ja lubię zarówno huggiesy jak i pampersy, chociaż obecnie bardziej skłaniam się ku huggiesom ze względu na stretchowe zapięcia.
Stary 2008-06-13, 10:47   #670
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

30 zl za 60 sztuk?i nie bylo odparzen? strasznie zachecajace, dziekuje za informacje
Stary 2008-06-13, 13:14   #671
Kancia
Zakorzenienie

no niestety pieluszki chyba trzeba dopasowac indywidualnie bo np dla nas Huggies Premium jest rewelacja nigdy nie przeciekły sa bardzo chłonne idealne, pampersy niestety nie sa takie chłonne a bella happy zawsze przeciekały. Takze chyba na wlasnym bączku trzeba wypróbowac
Stary 2008-06-13, 14:01   #672
sheryl
szeryfcio

No właśnie . Jednym przeciekają pampersy, innym huggiesy, a nam w pewnym momencie przeciekały i jedne i drugie, jak zmieniłam na większy rozmiar nie przeciekają żadne z nich. Tak więc jak komuś przeciekają pieluszki to nie znaczy, że te pieluszki ogólnie są złe; wszystko zależy od dziecka.
Stary 2008-06-13, 14:35   #673
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Cieszę sie bardzo, że mogłam pomóc. Buziaczki dla córci

Od samego początku używamy pieluszek z Rossmanna i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni
Mieliśmy też jedną paczkę Belli Happy, które strasznie przeciekały - nie polecam
u nas te belli też przeciekały- fatalne
te z rossmana mogą być- całkiem przyjemne
Cytat:
W trakcie noszenia... Hmmm... nie zsuwają się - mają ściągacz z tyłu. Są mięciutkie w środku. Nie zmieniamy Markowi pieluszki w nocy - rano jest napęczniała ale nic nie przecieka, ani razu nie miał odparzonej pupki.
A cenowo 30 zł za 60 sztuk z hakiem
cena przystępna ale ja jednak wybieram pampersy

te z biedronki-dada tez bardzo mi przypadły do gustu-polecam
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 19:52   #674
dominikowa
Wtajemniczenie

u nas na początku używalismy pampersów i byłu ok, potem zaczeliśmy szukac tańszych pieluszek i haggisy clasic przeciekały, teraz mam dada z biedronki od jakiegos czasu i sa rewelacyjne, kolorowe z gumkami po bokach nie przeciekaja i wydaja sie bardziej milutkie w śłrodku da pupy i rzadnych odparzeń nie było no i cena 29,99 za 64 szt, a ostatnio była promocja i kosztowały 25,99 to kupiłam 2 paczki
ważne jest żeby sprawdzać rozmiary bo pieluszki często przeciekaja bo po prostu sa za małe.

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 20:11   #675
bassienkaw
Zakorzenienie

huggisy u mnie klęska, pampersy mogły być ale cena nie bardzo zadowalająca... no i najbardziej jestem zadowolona z jakości, ceny itd z dady biedronkowej

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-13, 21:31   #676
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Jak dla mnie Huggisy clasic to była porażka, za to bardzo lubiłam huggisy premium, papmersy też są ok, ale ostatnio bardzo zadowolana jestem z Dady z biedronki
Podobno te z tesco są też ok
Stary 2008-06-16, 21:46   #677
Radość
Raczkowanie

Mam pytanie, wiem że nie w temacie ale nie mogę znaleźć tematu - "sprzedam".
Na przykład sprzedam wózek.

Radość jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:51   #678
primavera
Zakorzenienie

na wizażu handel jest zabroniony - można się ew. wymieniać
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:58   #679
sheryl
szeryfcio

A wątek "oddam, szukam - artykuły dzieięce" na Mamie z klasą? Tam zauważyłam, że dziewczyny mają wózki, ubranka do sprzedania...
Stary 2008-06-21, 10:32   #680
Violette_24
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Polecamy - odradzamy :)

a co z leżaczkami? założyłam gdzieś już podobny wątek ale póki co cisza... jeśli już ten temat był poruszany to przepraszam ale nie znalazłam. Co sądzicie o leżaczkach dla niemowlaków? tak sobie pomyślałam,że w takim leżaczku maluch może nam towarzyszyć wszedzie,bawi się i dzięki temu mozna spokojnie zrobić obiad czy powiesic pranie:p jakie są godne polecenia( mnie sie podobaja z fisher price ale e ceny) i na co zwrócic uwage przy zakupie? za każdą radę będę mega wdzięczna. Pozdrawiam
Stary 2008-06-21, 10:56   #681
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

My bez leżaczka nie dali byśmy rady, Sashka nie chce w ciągu dnia leżec w łóżeczku, musi nas widzieć i oglądać co dzieje sie wokoło, wieć bawi się w leżaczku, potem przysypia i tak wkółko. Do tego neurolog powiedział nam , że w leżaczku dziecko ma idealną pozycję fasolki dla kręgusłupa. My mamy taki jak poniżej.

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 12:12   #682
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

My mamy taki jak powyzej, sprawdzil sie
Stary 2008-06-24, 20:29   #683
Violette_24
Zakorzenienie

no właśnie oglądałam taki i bardzo mi przypadł do gustu jest jeszcze taki zielony-egzotyczny gdzie dziecko łapiąc zawieszone zabawki uruchamia wodospadzikchyba się zdecyduję na któryś z nich dzieki wielkie, pozdrawiam
Stary 2008-06-24, 20:33   #684
bassienkaw
Zakorzenienie

mam ten sam... teraz juz mniej uzyteczny niz na poczatku,ale do 4 miesiaca rewelacja... teraz mala wszystko interesuje, czasem polezy z 20minut,ale juz trzeba ja w pasy zapinac, troche kotami sie pobawi i tyle... a na poczatku wibracje zamontowane w lezaczku chodzily bardzo czesto... Łucja uwielbiala je, i czesto przez dzien spala w lezaczku

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 23:47   #685
sheryl
szeryfcio

Dziewczyny, jakie krzesełka do karmienia polecacie? I na co warto zwracać uwagę?
Stary 2008-06-26, 03:59   #686
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
mam ten sam... teraz juz mniej uzyteczny niz na poczatku,ale do 4 miesiaca rewelacja... teraz mala wszystko interesuje, czasem polezy z 20minut,ale juz trzeba ja w pasy zapinac, troche kotami sie pobawi i tyle... a na poczatku wibracje zamontowane w lezaczku chodzily bardzo czesto... Łucja uwielbiala je, i czesto przez dzien spala w lezaczku
my mieliśmy zwykły leżaczek- bez zadnych wibracji, zabawek, dostaliśmy tez po kimś i i tak był super i wystarczył. mała uwielbiała w nim zasypiać tylko trzeba ją było pobujać chwilkę .tak do tak do 4- 5 miesiąca bo później juz ja mało to interesowało.

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie krzesełka do karmienia polecacie? I na co warto zwracać uwagę?
zwykłe drewniane- kupiliśmy ok.4 miesiąca- na początku miała oczywiście problemy z siedzeniem w nim i wygidniej nam było karmić w leżaczku ale ok. 7 miesiąca już było bez wiekszych problemów . teraz ma 9 i to jest rewelacja.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 08:08   #687
Kancia
Zakorzenienie

co do krzesełka to kupiłam coś na styl http://www.allegro.pl/item385592383_...rystyczne.html

ale odradzam,
mały jak siedzi bez tacki to jest ok ale z tacką już jest lipa.Dziecko ma 10 m, tacke ma prawię na wysokości brody ale w duzej odległosci od niego, zeby z tacki cokolwiek wziąć musi sie na maksa wyprosowac i wychylic odległosc tacki jest regulowana ale my mamy problem na tej najblizszej dziecka więc nie mysle nawet o tych dalszych.
Teraz już wiem, ze kupiłabym najzwyklejsze drewniane krzesełko, w takim Adrian jadł u znajomych i pasowało do niego rewelacyjnie tackę miał na dobrej wysokości i generalnie chyba czuł sie w nim lepiej
Stary 2008-06-27, 05:19   #688
Violette_24
Zakorzenienie

A słyszałyście może o leżaczkach, które spełniają też funkcję krzesełka do karmienia po domontowaniu kilku elementów?Moze widziałyście gdzieś coś podobnego? ja szukałam ale jakoś nie natknęłam się na takie cośi swoją drogą, ciekawa jestem jak to wygląda i ile kosztuje
Stary 2008-06-27, 10:35   #689
Opiumalfa
Zakorzenienie

ja polecam http://www.4kids.com.pl/produkt-959.html (moja siostra) z akcesoriami do siedzenia dla mniejszych dzieci
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:40   #690
sheryl
szeryfcio

A ja tym razem na temat emolientów; przetestowałam Oilatum, a po nim Oillan, ponieważ słyszałam, że jest to tańsza, rodzima wersja Oilatum. No i cóż, tańszy jest, ale za to mniej wydajny. Miałam 500 ml jednego i drugiego, w obu producent zalewa stosować 1-2 nakrętki. Tyle tylko, że Oilatum ma mały koreczek, a Oillan ma duży, więc stosując te 1,5 nakrętki ( no mniej się nie dało na tę ilość wody) Oillan zszedł mi po ok. 1 miesiącu, a Oilatum miałam 2,5. Tak więc Oillan wcale nie jest bardziej opłacalny.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości