![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
tak zachwalany Olilatum
![]() ![]() Najlepiej naoliwia małego oliwa z oliwek. A do kąpieli i pielęgnacji stosujemy kosmetyki: penatena i polskiego Linomaga (szczególnie polecamy maść w takiej zielonej tubce do ochrony fifilka i jajeczek ![]() chciałam jeszcze polecić za miast sterylizatora do butelek, urządzenie do gotowania na parze, w którym też można wyparzać butelki i smoczki tp. a przy okazji zdrowo gotować ![]() a i dużą poduszkę "fasolkę" mi się przydała już w ciąży do spania i wygodnego siedzenia a po porodzie (miałam cc) byla bardzo przydatna do karmienia, a teraz przydaje się też do podparcia maluszka. Polecam jak największe poduszki. |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Masiek, kazdy plyn moze potencjalnie uczulac, a Oilatum mimo wszystko jest chyba najbezpieczniejszy (parafina bardzo rzadko uczula) i ladnie nawilza, dlatego wlasnie jest tak polecany. Ale to chyba normalne, ze sa wyjatki od reguly i niektorym nie bedzie on odpowiadal.
My go uzywamy juz od kilku dobrych miesiecy i uzywac bedziemy ![]()
#693 |
Zadomowienie
|
A nie przeczę, że może moje dziecię wyjątkowe. Ale kilka znajomych mam (ze szkoły rodzenia) też zauważyło, że ciałko może i naoliwione, ale często czerwone. A przecież cena Oilatum nie mała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
ja używałam i nadal czasem używam zwykłej oliwki bella i nie mamy żadnych problemów i od początku nie mieliśmy. jak pojawiły sie potówki to kapalismy mała w krochmalu.
#695 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze bylam zdania, ze specjalnych kosmetykow (a takim jest Oilatum) powinno sie uzywac w specjalnych, wymagajacych tego sytuacjach, zeby skora sie nie przyzwyczajala do "wygody" i radzila sobie czesciowo sama. Niestety w pewnym momencie (Hania miala chyba z 2 miesiace) pojawily sie problemy z bardzo sucha skora, niemal skorupa zrobila jej sie tak z dnia na dzien, co moze byc objawem alergii, ale nie musi. Dostalysmy recepte na Oilatum i od pierwszego uzycia byla wyrazna poprawa. Kilka razy probowalam wrocic do innych plynow lub kapac Misie w samej wodzie i za kazdym razem byly problemy, wiec teraz trzymamy sie Oilatum (cale szczescie mamy go za darmo - na recepte).
#696 |
Zakorzenienie
|
Butelka raz jeszcze
![]() A tak z innej beczki- jestem na etapie przygotowywania ubranek dla synka, prania, prasowania, itp. Miałam próbki Jelpa, lowelli i kupiłam płyn do prania Barwa Bebi i ten ostatni jest fantastyczny, kosztuje grosze a pachnie świetnie, posiada atesty i zawiera naturalne mydło, ubranka nie są sztywne, fajnie się prasują. Myślę,że warto spróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
co do butelki to ja miałam zestaw startowy Aventu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#699 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Ja też chwalę Avent. A jak chcesz żeby dziecku okazyjnie pijącemu z butelki nie zaniknęła umiejętność ssania piersi to pomocna jest Tomme Tippee. Na etapie karmienia piersią była moją (i synka) ulubioną.
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
moje kochane odpowiedzcie mi proszę co lepsze-muszle laktacyjne czy wkładki??czym to się różni? kupiłam juz wkładki laktacyjne( takie jednorazowe) ale słyszałam, że muszle są duzo lepsze. Proszę o opinię, oj zostało mi niewiele czasu a tu co rusz dowiaduję się czegos nowego i zaczynam juz troche schizować....
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Raczkowanie
|
ja powiem tak pampersy super nie zamieniłbym ich na inne , chsteczki świetne , co do kremu ja uzywam sudocremu ale nie polecam przy wiekszych odparzeniach nie pomaga. Jedynym błedem było kopno huśtawki na stelażu stoi i zawala miejsce ale czego nie zrobi sie dla dzidziusia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wredna maupa23 Czas edycji: 2008-07-22 o 19:07 Powód: poprawione ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
aa co do butelek to ja kupiłam 6 normalnych szklanych do 120 ml na poczatek gdyz nie mogłam karmic piersią a potem 6 do 220 ml a szesć poniewaz mam sterylizator który tez sie bardzo przydaje bo gdy gotowałam butelki robił sie na nich biały nalot sterylizatora uzywam do dzis a córka ma rok
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
wredna maupa23 - twoje rady na pewno cenne, ale nie da się tego przeczytać
![]() (może edytuj i dodaj jakąś interpunkcję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
![]()
wiem wiem ale jakoś musze sobie radzic w domu mały szkrab to i szybko trzeba pisac
![]() ![]() ![]()
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Moja córka też ma rok i w życiu mi nawet przez myśl nie przeszło, żeby jej sterylizować butelki. Poza tym szklane są niebezpieczne (mogą się potłuc i skrzywdzić dziecko) i niewygodne (ciężkie). Więc ja jestem na nie szklanym butelkom. Poza tym 6 sztuk?? Po co????
![]() A co to "chodak"? Ja właśnie kołyskę polecam i to bardzo! Fakt, wystarcza na krótko, póki dziecko nie zacznie siadać, ale kołyska jest po prostu GENIALNA.
#707 |
Raczkowanie
|
chodak - chodzik
![]()
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja dziękuję bardzo gdzieś jechać i targać z sobą sterylizator i szklane butelki ![]() Nie jest grzechem sterylizowanie butelek rocznemu dziecku, ale według mnie to brak rozsądku po prostu i trzymanie dziecka pod sterylnym kloszem.
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
![]()
posłuchaj kochana ja nie trzymam dziecka pod sterylnym kloszem nie znasz mnie i mojego dziecka a to forum jest po to zeby kazda matka mogła się wypowiedziec a to ze moja córka nie trzyma butelki sama to nie tragedia nie chce i nie trzyma więc opanuj sie z komentarzami bo to nie jest miejsce i czas na takie opinie . kazdy ma swoje zasady ja twoich nie komentuje
![]()
#710 |
Raczkowanie
|
a co do wyjazdów to nie było i niej est to wcale takie trudne wystarczy dobrze sie zorganizowac a co do samolotów to nie latam
![]()
#711 |
Zakorzenienie
|
Nie piszemy posta pod postem to raz.
Dwa - stosujemy znaki interpunkcyjne. Trzy - moja opinia jest inna od Twojej i mam prawo ją wyrazić. W Twoim sposobie wychowania mi się wiele nie podoba i właśnie o tym piszę. A jeśli Cię to boli, to trudno, nikt nie jest ideałem.
#712 |
Raczkowanie
|
Nie boli mnie to ze mnie krytykujesz ale czytając twoje posty tez bym miała wiele Ci do zarzucenia ale nie robie tego bo to Twoje dziecko i Twoje życie i ja sie nie wtrącam , tak faktycznie masz prawo się wypowiedziec ale zrób to kulturalnie i bezkonfliktowo . Co do pisania tutaj to mój bład jestem nowa nie znam wszystkich zasad na pamiec .
miło było pgawędzić pozdrawiam
#713 |
Zakorzenienie
|
no akurat z tym sterylizowaniem to sie zgadzam z Xantia
![]() co do reszty przemilcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Konto usunięte
|
Ja to mam szczescie ostatnio, co nie wejde na jakis watek to przepychanki slowne
![]() Oli ma 10 miesiecy i tez nie trzyma sam butelki ![]() ![]() A niee, przypomnialo mi sie, ze trzymal sam butelke jak mial 3-4 miesiace, potem mu przeszlo, wykorzystuje rodzicow do tego celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
bo on jest wygodny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Nawet bardzo, cwaniak - już wie jak mamę wykorzystać
![]() ![]()
#717 |
Konto usunięte
|
Nie, ja mysle, ze on chcial byc samodzielny, ale geny zwyciezyly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do sterylizowania - przez pierwsze 4 miesiące przelewałam wrzątkiem, teraz tylko myję. [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8319431] Oli ma 10 miesiecy i tez nie trzyma sam butelki ![]() A niee, przypomnialo mi sie, ze trzymal sam butelke jak mial 3-4 miesiace, potem mu przeszlo, wykorzystuje rodzicow do tego celu ![]() ...bo on ma ludzi od tego ![]() ![]() Hubert małą trzyma sam od ok 4 mies, dużą od 6, ale dopiero od jakichś 2 tyg zajarzył, że musi przchylić butelkę do góry, żeby leciało. Teraz już rozumie - co doceniam zwłaszcza w nocy -daję mleko i niech się obsługuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
obiecuję ze będę pisac wyraźnie
![]() moja córka tez trzyma butelkę tyle ze własnie nie umie sobie przechylic, z małą jako tako daje rade duzej nie chce dotknąc ![]() ![]()
#720 |
Zakorzenienie
|
Adrian ma rok i umie sobie trzymac butle, choc nie zawsze mu sie chce (a nawet zwykle mu sie nie chce
![]() butelki uzywamy plastikowe z aventu i mamy kilka tanszych (ale z tych tylko soczki Adi uznaje) butelek szklanych bym nie kupila.. sterylizator mialam aventowski do mikrofali i faktycznie do 6 miesiaca Adi mial wszystko wysterylizowane a potem to juz i tak wydawalo mi sie bez sensu skoro raczkuje i wszytko co znajdzie na podlodze pakuje do dzioba (np psi wlos)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.