![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
ja sterylizuje raczej z przyzwyczajenia a moze żeby miec czyste sumienie
![]() ![]() ![]() ![]() a co myslicie o rondach do kapieli jest przydatne ?? mam zamiar kupic , ale czy się oplaca??
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może kup, drogie to nie jest , u mnie leży w koncie.Natomiast znajoma zaczęła używac gdy mała skonczyła 4 lata ![]()
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Violette_24 wkladki laktacyjne wkladasz do staniczka i one dzialaja na zasadzie wkladki higienicznej-wsiaka w nie mleczko,ktore Ci wylatuje. Muszle sa z takiej niby-gumy i maja w srodku zbiorniczek,w ktorym zbiera sie wyciekajace mleko. Sa dobre,jezeli bedziesz miala popekane brodawki,bo nie ma tam bezposredniego kontaktu brodawka-stanik.Wklejam dla Ciebie zdjecie muszli,zebys widzial jak to dziala.
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mianowicie zanim dziecko nauczy się ssać mocno kąsa sutki, oczywiście smarujemy je wtedy maścią z lanoliną, ale odczuwałam ogromny ból, kiedy nakładałam stanik i wkładkę laktacyjną. Wtedy sprawdziły się muszle dzięki którym jest dostęp powietrza do ranek oraz nie ma bezpośredniego kontaktu ze skórą i szybko wszystko się goi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
ale wy tu sie spieracie a to miał być wątek z radami- ale trudno
moje dziecko ma 10 miesiecy a od jakis 4 sama sobie trzyma butelkę i sama sobie ja siega jak położe jej w łóżeczku. dzieki temu nie budzi się juz w nocy chyba że picie sie skończy. mam butelki i kibki niekapki z aventu - 5 butelek (bo ostatnio jedna juz nie wytrzyała)i 3 kubki no i jeden nuby z miękim ustnikiem ale ten póki co jej nie odpowiada.nie lubi też pić z samych kubków ale nakładam smoczek i jest super. nie używam i nie uzywałam sterylizatora i już i dziecku nic nie jest. raz przekonałam sie co to gorączka jakiś miesiac temu a rozwolnienie to tylko z opowiadań. uczę ją powoli jeść samodzielnie i próbuje wszystkiego co się da.gotuję nadal zupki ale ona juz nie lubi być karmiona i woli sama- kalafiorek, brokuł, ziemniaczki i mięsko, klopsiki, robie jej małe kanapeczki i daję do rączki i jej bardzo smakuję- robię tak jak uważam i korzystam z rad starszej siostry ,która ma 2 szkrabów- fantastycznych i całkeim samodzielnych i bardzo grzecznych i chcę żeby moje dziecko tez takie było. jak to jedna z dziewczyn napisała u nas na wątku- dzieci dzielą sie na czyste i radosne- moje jest bardzo radosne.
#727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozdrowionka i polecam chusteczki bella- miodowe- super pachną no i są bardzo pzyjemne i dobrze nasączone.
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki serdeczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
sterylizator- do mikrofali aventu uwazam za swietny, używam go cały czas i dla mnie to był strzał w 10.. karuzelka nad łóżeczko- bomba dziecię chce wyskoczycc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
ja tez cos od siebie dodam
![]() co nam sie bardzo przydało : parasolka do wózka, mała sie urodziła w lipcu moskitiera, mieszkam w domku z ogrodem wiec nie musialam sie obawiac ze cos jej wleci i użądli, mogłam spokojnie poczytac spiochy rozpinane w kroku body rozpinane w całosci gaziki LEKO do pępka bez czego mogłabym sie obejsc a co kupiłam: laktator, załuje ze nie kupiłam najtanszego, uzyłam moze z 3 razy, teraz robie masaz pod prysznicem, moze sie przyda jak bede chciala mleko odciągnąc do butli, np na wyjscie kapturki na brodawki, uzywałam przez 1 dzien, wiec tez mogły byc najtansze pas poporodowy, klapa
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Podpierając się króciutkim, bo zaledwie sześciotygodniowym doświadczeniem polecić mogę:
- parasolka do wózka - tak, tak i jeszcze raz tak - Linomag zielony na odparzenia - body i koszulki zapinane kopertowo - chusteczki do pupy Babydream Nie polecam: - chusteczek nawilżanych Huggies - grube, twarde, niewygodne - pieluszki Huggies - przeciekają na potęgę - przewijak - mnie się nie przydał, nie użyłam ani razu - niedużej wanienki - kupiliśmy takową z braku miejsca na większą i to był błąd, synek się w niej jeszcze mieści ale moja ręka już nie - śpiochy rozpinane w kroku - zdecydowanie wygodniej jest mi zdjąć całe wdzianko, niż wysupływać małemu wiercipięcie nogi
#733 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a teraz pytanie... w sprawie maści,kremów itd na odparzenia... owszem zapobiegajace to i ja moge polecic... a teraz potrzebuje cos co pomoże. Napisze moze o co chodzi... do lekarza jestem w stanie wybrac sie z Łucją dopiero w przyszłym tygodniu, od 2 miesiecy walczymy z chrosteczkami na fifulince, od czasu jak Łucja miała przyklejony woreczek na mocz w szpitalu takie świństwa jej się porobiły że szkoda gadać... byłyśmy u lekarki, przepisała maść z antybiotykiem i smarujemy,smarujemy,smaru jemy... są momenty że wygląda to lepiej, są momenty że wygląda strasznie... nic nie pomagało, okazało się, że mała może mieć skazę białkową i to przez mleko jakie je, wiec zmieniliśmy mleko... przerabiamy pieluszki tetrowe, mąkę ziemniaczaną, rumianki, azulany, wietrzenie, talki, linomagi, nivee, linodermy... tragedia. Możliwe że w czwartek uda mi się wybrać do mojej lekarki z Łucją, ostatnio byłyśmy i powiedziała, że to proces długotrwały, a wtedy fifulka wyglądała już lepiej... a od wczoraj znowu coś okropnego... w przyszłym tygodniu zamierzam wybrać się albo do ginekologa z małą, albo do dermatologa... a może wy coś polecicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
#735 |
Zakorzenienie
|
Xantia możesz napisać coś więcej na ten temat? Mówisz z doświadczenia, czy też ktoś coś tam ci polecił, bo wszyscy polecają?
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Pisze z własnego doświadczenia. U nas na odparzenie nie pomagało nic, też przerabiałam wszystkie możliwe maści i kremy, dopiero tormentiol pomógł.
#737 |
Zakorzenienie
|
sprobuje... jeszcze znajoma polecala z wlasnego doswiadczenia alatan plus i clotrimazol... i teraz czytam rozne *******y na necie na ten temat, zobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
U nas clotrimazol nie pomógł. Alantan nie stosowałam.
#739 |
Zadomowienie
|
Mojemu smykowi na krostki pomógł Alantan Plus - zmiany nie zniknęły całkowicie ale się przynajmniej zaleczyły, a wyglądało to strasznie. Z tym że jego wysypało na buzi głównie. Też ma stwierdzoną skazę:/
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Alantan ponoć właśnie na krostki jest dobry - ale na odparzenia już nie tak bardzo. No ale to tylko wiem ze słyszenia, sama nie stosowałam.
#741 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie poczytalam na forum, i alatan tez ponoc jest dobry... ale w naszym wypadku to juz teraz wszystko naraz... pelno chrostek, przez ten glupi woreczek na mocz, potem lagodnialo, zaostrzalo sie... do tego doszlo odparzenie... tragedia po prostu
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj ten tormentiol. Tylko myj małą wodą, najlepiej bieżącą, dokładnie osuszaj czyściutkim ręcznikiem, najlepiej wyprasowanym i za każdym razem świeżym i smaruj grubo TYLKO tormentiolem. Niczym innym. Po 2-3 dniach powinno już być dużo lepiej.
#743 |
Zakorzenienie
|
wiesz co sprobuje... jak nie podziala, to sprobuje ktoras z tych drugich rzeczy, ktore dziewczyny polecily
![]() co do mycia to wlasnie tak robie jak piszesz... chce sie pozbyc tego swinstwa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Należy też pamiętać aby nie zakładać pieluszki na wilgotną pupę, tzn. po wytarciu nawilżoną chusteczką (u nas Babydream - rewelacja; z rossmana) trzeba powietrzyć trochę pupkę albo delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. U nas lekiem na całe zło był kremik z Hippa na odparzenia, ewentualnie Bephanten, ten do brodawek.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
nie uzywam chusteczek, pupke susze, wietrze, robie wszystko co robic powinnam... zobacze co z tymi rzeczami co dziewczyny polecily, najpierw wyprobuje jedna, zobacze czy dziala, a jak nie to sporbuje nastepna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam takie pytanie - jak już nie wyparzacie butelek to czym je myjecie/? jakimś specjalnym środkiem??
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Normalnym płynem do mycia naczyń. Od czasu do czasu przelewam wrzątkiem, teraz już coraz rzadziej.
#750 |
Wtajemniczenie
|
No ja tak właśnie robię ale pomyślałam, że może jednak tak nie wolno
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.