![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
ale temat dalej ważny.każdy sie może wypowiedziec i przekazać wszystkim mamą doświadczenia.
moja Paulinka używała pampersów tylko w szpitalu-niestety nieweim jak działały.natomiast z huggis jestem super zadowolona-zarówno z tych droższych jak i tańszych. duzo też kupowałam z biedronki moich zdaniem sa dobre. rzadne mi nieprzeciekały i nigdy niemiałam problemu z pieluchami. no tylko dwa razy z tetrami-tak mi sie rozdarła mała żmijka jak poczuła mokre pod sobą, że dałam se spokój . karuzela bardzo dobra sprawa. Edytowane przez joanna1978 Czas edycji: 2008-11-13 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja polecam produkty baby dream z rossmana pieluszki sa REWELACYJNE!!!
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
no właśnie tez ich używałam też sa dobre
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
To ja mm inne pytanie do doswiadczonych mamuś:
Bepanthen? Alantan? Sudocrem? Albo ktory na co najlepiej stosowac. Będe wdzięczna za opinie. Mama lutowa 2009. |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pieluchy moge polecić również tesco(ale nie te w paski, tylko fioletowe)bardzo fajne. dobrej jakości i duzo tańsze od pampersów ja osobiście polecam alpikę i w cięższych przypadkach tormentiol
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie sudocrem jest przereklamowany. Takie tam sobie mazidełko do codziennej pielęgnacji pupy jak nic się nie dzieje. Równie dobrze można używać jakieś inne, tańsze mazidło. W cięższych przypadkach również tormentiol. Mimo tej całej nagonki...
#877 |
Przyczajenie
|
Witam przyszłe mamusie!
Oto moje spostrzeżenia i prawie 2 - miesięczne doświadczenie: NIEZBĘDNE: - frida - bardzo ułatwia usuwanie wydzieliny z noska - szczotka do włosów - moja córeczka urodziła się z gęstą czupryną ![]() - Oilatum do kąpieli - wspaniale nawilża skórę - nie potrzeba już natłuszczać oliwką. - chusteczki nawilżane - przewijak na łóżeczko lub inny np. na komodzie, ale najważniejsze, aby był na takiej wysokości, by nie trzeba się schylać podczas przewijania - przewijak - ceratka, niezastąpiąny podczas przewijania poza domem - kocyk cienki i gruby - śpiworek do spania - dziecko się nie odkryje i nie przykryje twarzy - niania elektroniczna z monitorem oddechu - zaoszczędzi zamartwiania się czy dziecko oddycha - laktator - przydaje się podczas nawału mlecznego i gdy chcę się wyrwać z domu - wkładki laktacyjne - stanik do karmienia - radzę kupić go po porodzie , bo mi dopiero wtedy rozmiar skoczył o 2 numery ![]() MOŻNA SOBIE PODAROWAĆ - nożyczki z okrągłymi końcówkami - równie dobrze radzą sobie normalne nożyczki - rożek - używałam go przez pierwsze 3 dni do karmienia. Później spełniał funkcję kocyka, na którym leżał bobas - Sudocrem - położna i lekarka odradziły ze względu na dużą zawartość cynku. Zamiast niego stosowałam Alpikę, a na odparzenia Tormentiol - działa błyskawicznie. - Spirytus kosmetyczny - położna kazała przemywać kikut gencjaną, a gdy odpadł, przemywaliśmy pępek spirytusem salicylowym - Body z krótkim rękawem - w okresie zimowym zupełnie niepraktyczne. - Oliwka - karuzela - w moim przypadku się nie sprawdza, bo mam wrażenie, że zamiast usypiać, to rozbudza małą, a poza tym ona śpi tylko na brzuszku - mata edukacyjna - ten zakup można zostawić na później - nakładki silikonowe na piersi - sutki bolały, owszem, ale smarowałam Bepanthenem przez 2 dni chyba. Później się zahartowały i już było lepiej. Narazie to tyle, jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Raczkowanie
|
ja rzadko kremów uzywałam.jesli już musiałam to miałam linomag w kremie i w masci-moja niemiała problemów z pupcia wiec niewidziałam potrzeby jej smarowania za każdym razem
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Ja najbardziej polecam alantan. Jak była zaczerwieniona pupa, alantan sobie radził z tym w mig, a osławiony sudocrem nic nie pomógł.
![]() |
#880 |
Przyczajenie
|
Witam,
a jaki polecacie krem na zimę? |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
Na czerwona pupcie dobra jest maka kartowflana-dodawałam równiez do kąpieli.
a co kremów był wtedy przed 4 laty nive krem na zime-fajny był bo fajnie sie rozprowadzał a teraz używam ziajki tez fajnie sie smaruje. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
my używany wszyscy kremu emolium
![]()
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
ja miałam gąbke .dwa razy wyprałam i wyrzuciłam.niepolecam
a co do przewijaka -ja w szpitalu uzyłam ino raz Paulina o mało mi z niego niepoleciała bo mi sie wyślizgła, szkoda gadać -może z nerwów wiecie pierwsza pielucha i pierwsza chwila z dzieckiem. ale wystarczy zwykła cerata i pielucha tetrowa która mozna dac na łożko żeby je ochronic. wiele rzeczy mozna inaczej wymyslec. ja np gdy kąpałam mała zamiast tej gąbki dawałam ręcznik -było mi wygodnie kleknąc do brodzika. a jezeli ktos robi remont łazienki polecam wanne
#885 |
Wtajemniczenie
|
no i kąpiel w krochalu
![]() |
#886 |
Raczkowanie
|
w krochamalu? to chciałaś napisac .a cos nie tak? mąka jest dobra jezeli skóra jest podrażniona.i
#887 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
a jakie polecacie miseczki do karmienia? podobają mi się te antyposlizgowe i te utrzymujące ciepło - czy zdają egzamin?
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Ja przewijak polecam. Czasami przewijałam i na łóżku, ale potem tak czułam plecy, że dziękuję. A jeszcze męczyć się tak przez np.10 miesięcy? ... ![]() Wiele rzeczy można inaczej wymyśleć, ale nie zawsze jest to najlepsze wyjście, czasami lepiej dołożyć np. 20 zł (wanienka) i ułatwić życie sobie i dziecku. A i w temacie mąki; nam mąką ziemniaczana nie pomogła ![]() W ogóle wolę konkretne specyfiki od domowych sposobów. Cytat:
![]() Więc jeszcze nie wiem czy to się sprawdza, na początek (do roku) na pewno wystarczy najzwyklejsza.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
JA jednak za sudocremem jestem
Smarowalam tylko jak juz cos sie dziac zaczynalo i dzialalo swietnie a Alantanem to moglam sobie rece smarowac bo na pupe mojego synka nie dzialal wiec wniosek kazda pupa inna trzeba samemu poeksperymentowac |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
co do przewijaka
![]() ja musiałąm meć w domu miejsce zeby ćwiczyć dziecko w tym celu kupiłam komodę do której przybilismy z małzem blat na tej komodzie mam matę do jogi i tam przewijam mojego bąka, który ma prawie połtora roku ![]() ![]() sudocrem nam nie pomagał ![]() na powazne problemy z pupą polecam pyoctanina roztwór wodny 2 % ![]() co do miseczki natyposlizgowej to mój syn pierwsze co zrobił to oderwał miseczkę od tacki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamuski
Moje dzieciaczki miały zwykłe miseczki i wszystko było super,sztućce były takie wykrzywione na początku ,teraz uzywaja juz normalnych takich jak my.Przewijak swietna sprawa. Krem na odparzenia to tylko nivea u nas działał lub tormentiol na ostrzejsze odparzenia,które zdarzyły sie bodajże 2 razy.Kąpiel w krochmalu rewelacja lub z dodatkiem parafiny ciekłej. Krem do twarzy używaliśmy Balneum baby dla nas rewelacja. Pieluszki tylko pampers inne nie zdały egzaminu. Jeśli chodzi o body dla noworodka to owszem uzywałam a jeśli szliśmy na wizyte do lekarza to kaftanik wtedy łatwiej i szybciej można było rozebrac i ubrać maleństwo.A body świetnie sie sprawdzały ponieważ pieluszka zawsze była na swoim miejscu i nie było mowy o przesikaniu. Karuzela nad łóżeczko jak najbardziej,maluszki bardzo się nią interesowały.
#895 |
Zadomowienie
|
bo karuzela jest właśnie do zabawy a nie do usypiania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dostałam również taką miseczkę co się do niej wlewa wodę ciepłą i podtrzymuje temperaturę pokarmów ale szczerze to ani razu jej nie użyłam bo jak dziecko głodne to nie ma czasu na bawienie się z wlewaniem wody do miski jeszcze wrzątek nie może być żeby się dzidzia nie oparzyła oczywiście jest zabezpieczenie ale to nigdy nie wiadomo... polecam zwykłą miseczkę... najprostsze rzeczy są najlepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Przyczajenie
|
wracając do sudocremu to mówię tak: każdemu pomaga co innego, jednak większość osób używa go na niedoskonałości cery, głównie trądzik, w wieku dorastania, ze wzgledu na dużą zawartość cynku. A drugim powodem w kolejności przez który sięga sie po sudocrem jest czerwona pupcia dzidziusia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Wtajemniczenie
|
polecam herbatki granulowane-koperkową i jagodową - staram się zawsze je mieć i dzisiaj nawet baardzo sie przydały- jagodowa- bo dziecko dostało jakiegoś rozstroju żołądka ale dzięki szybkiej reakcji już chyba po problemie.
#899 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja polecam kaszki smaczny sen z bobovity, faktycznie dziecko które często w nocy je spokojniej śpi i potrafi wytrzymać na takiej kaszce do rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Wtajemniczenie
|
kaszki faktycznie sąbardzo dobre i dziecku smakują ale mój żarłoczek i tak budzi się głodny w nocy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.