![]() |
#1081 | |
szeryfcio
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
precious81 - rzadko się zdarza, żeby dziecko od urodzenia nosiło 62, to musi być duże dziecko. Większość dzieci zaczyna od 56. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- 5-10-15 też bardzo lubię. mają ładne ubranka, cenowo ok,. A jak zrobią promocje to takich cen nigdzie nie widziałam: bodziaki fajne za 6 zł, sweterek, spodnie 11-15.
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
mój synek też miał 52 jak się urodził. Dziś ma 6 tyg i nadal mieści się w ubranka 56. Ale jak dziecko rodzi się i ma 56 cm to ubranka na 56 są na styk więc według mnie lepiej kupić 2-3 kompletów 56 i resztę 62. Jaś nosi 62 w którym po prostu podiwjamy rękawki
![]()
![]() |
#1083 | |
szeryfcio
|
Cytat:
passonfruit, mój pływał w 56, nie chciałabyś go widzieć w 62 ![]() ![]()
![]() |
#1084 |
Zadomowienie
|
Przez komplet rozumiem np. body+ śpioszki, albo body i pajacyk. Ja też wszystko kupowałam luzem, a córa miała 59 cm wiec w 56 zmieściła się od razu po porodzie jak jeszcze była przkurczona, a mąż to i tak jechał do domu po ubranka na 62. Tak jak teraz mi się przypomniało,że w body 56 troszkę chodziła, tzn jakieś 1-2 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Wtajemniczenie
|
Po kilku wypowiedziach widać, że każda ma inne doświadczenia z wielkością Bobasa i rozmiarówką. Dlatego dzisiaj sobie obmyśliłam, że kupię komplet body (bardzo ładne w siedmiopaku) na 56 i 62, bo one muszą być jak najbardziej dopasowane i przyległe do ciała, żeby były wygodne, a resztę ubranek typu pajace, śpioszki, bluzeczki kupię na 62 i jak będą bardzo bardzo za duże to szybko dokupię na 56, a jak niezbyt to tak jak passionfruit będę troszkę zawijać rękawki. ZObaczymy jak to wyjdzie w praktyce
![]() A w Smyku ostatnio też sie skusiłam na promocje i kupiłam świetne śpioszki za 12 zł. Były też fajne dresiki ale już niestety typowo dziewczęce i chłopięce. A właśnie sprawdziły się u Was na początku takie dresiki albo półśpiochy i bluzeczki? Bardzo fajne ostatnio widziałam z milutkiej bawełny dresiki i zastanawiałam się czy nie kupić zamiast pajaców. |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1087 |
Zadomowienie
|
Na początku to były tylko pajace i śpiochy. Bluzeczki, spodenki to zaczełam stosowac ok 3 m-ca ale to dlatego ze moja córa ma już rozmiar 74 a pajace już nie są takie fajne. No i wszystko zapinane na brzuszku, z przodu, jak kupujesz body to zwróc uwagę czy przypadkiem nie zapina się na pleckach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
W przypadku mego dziecka takie małe dresiki się sprawdziły. Synek urodził się na początku sierpnia i do tego od początku woli jak mu jest chłodniej, więc zakładalam mu spodenki i skarpetki, chociaż spiochy też natomiast nie używałam półśpiochów. Trudno jest tak doradzac bo każde dziecko jest inne jak i preferencje matki. Warto się zastanowic, czy np nie będziesz się bała zakładac takiemy maluchowi koszulki przez główkę. Wg mnie takie pajacyki rozpinane na calej długości to mozna łatwo i sprawnie założyc i bez obawy, że się nóżkę czy rączkę mocniej wykręci lub przyciśnie.
Z rozmiarami to czasami jest jak z loterią, bywa tak, że jedne 56 jest takie same jak 62 innej firmy i na przemian
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skarpetki- ściaga szybciej niz ja je zakładam. Dopiero jak dopadłam takie dłuższe, ala podkolanka to trzymają się na nóżkach. jeszcze wracając do ubranek w Smyku - należy zwracac uwagę czy śpiochy są rozpinane w kroku(ogromna wygoda), a czy pajacyki są rozpinane na całej długości. Bo zdrarza się że pajacyk jest rozpinany na brzuszku i w kroku , ale nie da się go rozłożyc. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-03-28 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, dużo mi się rozjaśniło po Waszych obiektywnych opiniach
![]() Właśnie body z mothercare i early days chciałam kupić, bo wychodzą najtaniej, ale one są rozpinane tylko w kroku a w sklepach choć wychodzą dwa-trzy razy drożej dużo jest rozpinanych na całej długości. |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Ja dla mojego syna kupiłam na poczatek różne ciuszki: body, koszulki, śpiochy, kaftaniki, pajacyki, półśpiochy, ...wszystko co mozliwe żeby sprawdzić co będzie dla mnie najlepsze. Najwygodniej dla mnie było go ubierać w body i śpiochy a teraz jak jest większy to mu ubieram body rajtki i dres. Co ważne to śpiochy jak dla mnie powinny być rozpinane w kroku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tylko kwestia wprawy i poczucia pewności z ciałkiem dziecka. Ja pod koniec 1 miesiąca odkryłam i polubiłam to siup przez głowę. ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2009-03-28 o 23:04 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Raczkowanie
|
Moze ja dorzuce swoje 3 grosze. Z perspektywy 6 tygodniowego doswiadczenia moge powiedziec, ze przydaly sie bardzo:
-przwijak na lozko, nie wyobrazam sobie gdzie indziej moglabym przewinac dziecko, odpowiednia wysokosc, wszystko pod reka. poza tym gdy maly zrobi psikusa bez pieluchy ceratke szybko sie czysci. -pajace rozpinane na calej dlogosci-chyba nie musze mowic dlaczego -body zapinane kopertowo-na pewno na samym poczatku latwiej ubrac dziecko no i u lekarza mozna szybko rozpiac; aczkolwiek trudniej je kupic -plyn do mycia hippa-wygodna butlka z pompka, ladnie pachnie, nie podraznil nas -wkladki laktacyjne j&j-maja takie zelowe granulki chlonace wilgoc, jeszcze mi nie przemokly -sol fizjologiczna w ampulkach-do przemywania oczu, uszu, ryjka -baza samochodowa do fotelika-duzo latwiej zapakowac dziecko niz tarmosic sie z pasami -kombiezon-spiworek-rozpinany po obu stronach, latwiej zapakowac dziecko -zwykla, duza wanienka, bez bajerow; na stelazu- my kapiemy malego w pokoju, nie byloby jej gdzie postawic. kupilsmy taka o dlugosci 100 cm, nie wyobrazam sobie wiekszego dziecka w mniejszej wanience. aha, i bez prolemow 1 osoba daje sobie rade z myciem, nie trzeba foczek, lezaczkow, hamaczkow, mysle, ze na dlugo starczy -koszula do karmienia z rozcieciem na srodku -majtki siateczkowe, wielorazowe, tena-po porodzie wygodne, przewiewne, wysokie, nie draznia szwu jak sie mialo cc, nie szkoda jak sie zabrudza bez rewelacji, ale w porzadku -ubranka, kocyk, recznik z drewexu-jakosc ok, choc wszystko jakos krzywo uszyte, aczkolwiek kocyk jest bardzo milutki i lubimy go -rozek-w szpitalu sie przydal, tym bardziej jak panstwowych nie bylo czystych :P -recznik z kapturkiem-ale mozna dac sobie rade i ze zwyklym, ot taki bajer -pieluch huggies-miekkie, nie uczulily nas, jeszcze nic nie wyplynelo na plecy, co raz zdarzylo sie w pampersie, ale wydaje mi sie, ze w porownaniu z nimi sa mniej chlonne. na razie uzywamy obu marek, osobiscie bardziej wole pampresy -chusteczki do pupy pampers, nivea, j&j-nie widze wiekszych roznic miedzy nimi, wszystkie miekkie, pampersy moze najbardziej z nich nasaczone, uzywamy zamiennie. beznadziejne: -wkladki laktacyjne bella, nic nie chlona, zwykla lignina, w czasie jednego karmienia przemokly one i stanik wokol nich, w ciagu dnia moge zuzyc i 10 szt, szkoda kasy -chusteczki do pupy huggies-twarde okrutnie, dupka od razu czerwona i podrazniona wiecej grzechow nie pamietam...
#1097 |
Zakorzenienie
|
o tak, baza do fotelika jest super. Jeden klik i fotelik zamontowany
![]()
![]() |
#1098 |
Przyczajenie
|
![]()
hej kobietki! niedawno sie dowiedzialam,ze zostane mama
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie - jaki krem polecacie do buźki na wiosnę (i ewentualnie lato). Macie coś sprawdzonego, poza Nivea na każdą pogodę
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.um.warszawa.pl/pliki/bpz/...enia_wykaz.pdf warto skorzystac najlepiej oczywiście jest uczęśzcza do danego szpitala gdzie chcesz rodzic. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nivea na każdą pogodę, to dla mnie porażka, za tłusty na wiosnę (oczywiście jak już jest ciepło), a za mało chroni jak jest zimno (zimą używam Dax i rewelacyjnie się sprawdza i konsystencja lepsza niż Nivea. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze gratuluję ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1106 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
dziekuje Ci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Jeśli chodzi o opinie: na temat każdego szpitala znajdziesz dobre i złe opinie, dużo zależy od porodu. Ja rodziłam na Żelaznej i byłam bardzo zadowolona. Połozna trafiła mi się super (nieopłacona, zresztą za nic nie płaciłam), inne dziewczyny na sali też zadowolone z położnych przy porodzie (nieopłacanych), opieka nad dzieckiem profesjonalna jak coś się działo, po wyjściu ze szpitala też zajmowali się dzieckiem jak był problem. W moim przypadku żółtaczka, wypisali dopiero jak było ok, ale kazali przychodzić na kontrole aż wszystko było idealnie.
![]() |
#1108 |
Przyczajenie
|
![]()
o patrz... to nie wiedzialam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Rozeznanie
|
Z mojego miesiecznego doswiadczenia, moge powiedziec, ze hitami sa dla mnie:
-przewijak-klasycznie ![]() - polspiochy , dresiki (tzn doly dresikow ze stopkami)- szybko sie ubiera, dla mnie to bylo zaskoczenie -na pupe: ktoras z masci, ja uzywalam bephantenu- nie mielismy duzych odparzen, ale tam gdzie splywala kupka robilo sie zaczerwienie. poczatkowo stosowalam sudokrem, ale nie bardzo byla poprawa, poza tym mialam wrazenie, ze wysusza. hitem okazal sie wlasnie bepanthen, teraz mam alantan plus o podobnym skladzie. -ubranka bawelniane polskich sprawdzonych firm: Ewa, Pinokio, Sofija, mam nawet pare sztuk ww Szwata- nie narzekam. Dla mnie ww to rewelacja, nie mam potrzeby kupowania w smykach czy 5-10-15, bo te sa sporo tansze a i dobrej jakosci. -kosmetyki bambino- myje mydelkiem, a krem pielegnacyjny wcieram w faldki. nie moge narzekac.ladnie pachna. chusteczek uzywalam bambino, dzidzius i pampers, ale najczesciej myje pupke wacikami (sama robie takie kuleczki z waty) lub gotowymi platkami kosmetycznymi i woda. Chusteczki na wyjscia i w nocy. nie moge narzekac na ww. obojetne: -body- owszem, maja zalety, le tez i wady. (wkladanie przez glowe, a te rozpinane z boku maja z przodu sporo warstw i nigdy nie wiedzialam czy Antkowi nie jest za cieplo) -pajacyki- moga byc. -myjka- uzywalam na poczatku, teraz myje reka. wanienke tez mam najwieksza,zwykla, ale troche zalowalam, ze nie kupilam noworodkowej, bo kapie w pokoju, teraz juz sie nie oplaca. nie mam zadnych gadzetow do wanienki i sobie chwale. a dziecka na slonce nie wystawiam, ot co. poki co staram sie nie stosowac kremow, ale jak przyjdzie lato to pewnie bedzie trzeba czyms smarowac.
Antoś 4.03.2009 ![]() Grześ 22.10.2010 ![]() Czekamy na Córeczkę TP 4.07.2014 ![]() Edytowane przez memi Czas edycji: 2009-04-07 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Mamusie napiszcie mi co sądzicie o zakupie sterylizatora? Czy wystarczy wyparzanie butelek i smoczków we wrzątku?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.