![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
kasiu, ja mysle ze polroczne dziecko juz sie nie da w tym wykapac...
![]() |
#1382 |
Zadomowienie
|
ja też mam małą łazienkę ale takiego czegoś bym nie kupiła, na początku miałam zwykłą wanienkę i trzymałam ją na szafie teraz ma taką dużą miskę z uchwytami i dużo lepiej mi się kapie syna bo nie da rady sie w niej położyć. Pod prysznicem próbowałam pare razy ale u mnie jest tak, że mam mały dostęp do kabiny (z jednej strony pralka, z drugiej umywalka, poza tym ciągle wstaje i sie ślizga choć kupiłam mate antypoślizgową) więc myslę, że ta miska jeszcze nam trochę posłuży. Jak gdzieś znajdę ją na necie to wkleje link.
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna powiedziała, że dwa opakowania wystarczą.
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
my czasem kapiemy Jasia pod prysznicem. Pierwszy raz robilimy to jak miał może z miesiąc. Badzo mu się to podoba, ale trzeba powoli dziecko przywyczajać, nie lac od razu wodę. No i niewielki strumień na początek.
U nas prysznic to takie emergency na wypadek braku czasu.
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
narazie nie chodzimy na zadne zajecia tylko ot tak sie popluskac i przyzwyczaic..dobrze zeby byl maly basen dla dzieci ..bo jest plytszy(ok 1m) wiec latwiej z dzieckiem sie bawic i ma cieplejsza wode ![]() od wrzesnia zapiszemy sie na kurs gzie instruktor prowadzi zajecia.. uwazam ze dobrze isc na basen 1 raz gdy dziecko juz siedzi samo bo latwiej sie z nim tam bawic.. i warto miec kółko dla malucha takie z majtkami zeby dziecko nie wylecialo ![]() ostania faza wizyty na basenie jest wizyta w jakuzzi..mala uwielbia babelki i goraco wode ![]() aha po basenie razem bierzemy prysznic i po pierwszym szoku mala w niebowzieta ![]() wlasnie dzis tez jedziemy ..za chwilke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam kiedyś okazję obserwowac takie zorganizowane zajęcia dla niemowlaków. Dzieci miały mnóstwo mat, kółek, zabawek, etc. Miny miały bezcenne - takie zdziwienie pomieszane z zachwytem - przynajmniej ja tak to odbierałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
scorpioniec, ja własnie jutro ide na basen z jasiem. Co mam zabrac ze sobą? Jak się przygotowac logistycznie???
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie co kraj to obyczaj ![]() ![]() My mamy ( dostalismy od znajomego) ale nigdy nie uzywalismy, bo kapiemy mala zawsze razem ![]()
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1391 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem pomysl z takim wiadrem jest chybiony. Pomyślcie czy Wy, dziewczyny chcialybyscie siedziec w czyms takim. Przeciez dzicko czerpie radosc z kapieli jak moze sie popluskac czy wogole ruszac w wodzie a tu ma baaardzo ograniczone ruchy .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta to wiadro jest dobre na sam poczatek
![]() |
#1393 |
Raczkowanie
|
U nas "na sam początek" to potrzebne były 2 osoby do kąpieli dzidzi w wanience...tyle było wrażeń
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My do teraz kapiemy we dwoje ![]() ![]() ![]() Sa mamy ktorym Tz nie pomagaja w kapieli, i sa mamy ktore boja sie pierwszych kapieli... prawda ![]() ![]()
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
dla dziecka huggiessy swimersy (2 szt na wszelki wypadek ![]() 2 reczniki (jeden do wytarcia drugi jako podklad na przewijak bo podklady sie na basenie kiepsko sprawdzaja) plyn do mycia cialka dla dziecka i ja biore krem emolium do posmarowania cialka.. i picie dla malucha bo po wyjsciu chce sie pic ![]() dobrze by dziecko bylo najedzone ale nie zaraz po jedzeniu.. i nie isc w porze drzemki ![]() aha i dobrze miec kogos ze soba w szatni co przypilnuje bobasa jak mam sie przebiera ![]() ![]() aha my bierzemy kolko dla malej ale czasem na basenie sa.. ![]() no i woda musi miec ok 30st( w brodzikach z reguly ma ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
scorpioniec, dzięki. Nie poszlismy dziś bo tak nam się dobrze spało, ale idziemy jutro na 100%. Własnie z tym, że dobrze żeby ktoś był ze mną będzie problem..mam nadzieje ze jakoś dam radę.
![]() |
#1397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaczełam przygodę z basenem od zajęć zorganizowanych. Polecam ze wzgledu na to,że pokazują jak trzymać dziecko,żeby było bezpiecznie oraz co robic jak się zakrzusi wodą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jaki mi doradzicie fotelik samochodowy dla malucha powyzej
6 miesiaca...to jest bodajze od 9 kg......? My niedługo bedziemy musieli zmieniac bo nasz synek juz ledwo co sie miesci... Czym powinnam sie kierowac i na co patrzec wybierajac ten fotelik...? pomózcie kochane... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismy dzis na basenie. Jas zachwycony, choć na początku sie przestraszył. Polecam każdej mamie. A pytanie jakie niekapki polecacie dla 6 miesieczniaka?
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi fotelik (nosidełko) tylko przeszkadzał, więc miałam je tylko raz. Chybione akcesorium dla mamy, która jest na basenie sama. A jeździłam na basen z domu wózkiem, zimą. Ja miałam z sobą wszystko w jednej torbie na ramię. Kosmetyki, stroje kąpielowe, ręczniki. Na początku nosiłam też z sobą butlę z kaszą. Po basenowych wygibasach jak pociągnęła to od razu spała. Zdążyłam dojść do domu, wyjść z psem :P, potem ją przełożyć do łóżeczka, rozwiesić wszystko po basenie i jeszcze pobuszować na necie :P.
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Xantia, Jas dziś tez po basenie padł jak zabity...
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wybierałam wg bezpieczeństwa i sugerowałam się testami ADAC: http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...ePageID=130822 ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Moja Elis też dziś padła po basenie ![]()
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kierowalam sie testami bezpieczenstwa. Polecam strone www.fotelik.info Foteliki powyzej 9kg sa od okolo 9-tego miesiaca, kiedy dziecko samo juz pewnie siedzi. Ja wybralam Maxi Cosi Priorifix ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze... Ja niewiem czy bede tyle czekac... Mój szkrab juz prawie wazy 9 kilo a ma 6miesiecy... Zaczał niedawno sam siedziec no ale jeszcze nie za stabilne to jego siedzenie.. Mysle ze góra miesiac i bede musiała wymienic bo naprawde sie juz nie miesci... ma biedaczek tak nózki podkulone... Dziekuje za stronki... poczytam wiecej... a propo maxi cosi to chyba dobra marka... Ja myslałam nad tymi: http://www.toys.ie/Maxi-Cosi-Priori-SPS-Car-Seat-!F11170-prod.aspx http://www.toys.ie/Maxi-Cosi-Priori-XP-Car-Seat-!F11171-prod.aspx musze je jeszcze poogladac na zywo i pomacac ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Czytam o tych testach fotelikowych i chyba sie wstrzymam na dłuzej z kupnem... Nożki moga byc podkulone.. wazne zeby główka nie wystawała... ![]() No ale zobaczymy w praniu bo Alanowi to juz jest troche niewygodnie w tym foteliku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuje MaxiCosi Tobi. Ale to za jakiś czas dopiero. Niech Jasio jak najdłużej jeźdźi tłem do kierunku jazdy.
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego?
#1407 |
Zakorzenienie
|
Xantia, jezdzenie tyłem do kierunku jazdy jest najbezpieczniejsze dla takiego malucha: http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Tak, jasne. Moja bardzo szybko wyrosła na długość z pierwszego fotelika, dlatego może nie było to dla mnie jakimś priorytetem
![]()
#1409 |
Zakorzenienie
|
No, my mamy bardzo duży fotelik i Jasiowo do wyrośnięcia jeszcze duuuużo brakuje.
![]() |
#1410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez zawsze chodziłam sama choć na poczatku mi sie fotelik przydawał , ubierałam małego , kładłam w fotelik i sama się ubierałam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.