![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
A ja się nie zgadzam. Przy małym dziecku jest tyle wydatków + organizacja chrzcin, że rodzicom na pewno przyda się pomoc i odciążenie. A pamiętała będzie ze zdjęć, filmu, kartek z życzeniami.
![]() |
#1472 |
szeryfcio
|
Oj, z tymi prezentami na chrzest bywa różnie, co kto woli...
Są zwolennicy: - prezentów z akcentem religijnym, - gdżetów, bibelotów na wieczną pamątkę typu srebrny smoczek, srebrna łyżeczka... - zabawek - pieniędzy zależy od rodziny/rodziców. Najlepiej ich zapytać.
#1473 |
Raczkowanie
|
Pytanie do osób, które stosowały fridę do noska: czy faktycznie jest skuteczniejsza od zwykłej gruszki? Czy można nią szybciej oczyscic nosek dziecka? Jakie macie doświadczenia z tym urządzeniem?
Mój 4miesięczy synek przechodzi własnie swój pierwszy katar, strasznie się męczy a juz na samo syknięcie gruszki reaguje strasznym płaczem. Szukam jakiejs alternatywy, która byłaby szybka w uzyciu i mniej stresująca. A moze ktos ma to urządzenie podpinane do odkurzacza? Jak sie sprawdza? Czy dziecko nie boi sie tego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
kotika, my z fridy jestesmy super zadowolenie. A i Jas dobrze znosi czyszczenie noska.
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta urzadzenie do odkurzacza "katarek" chwala sobie kolezanki z watku listopadowo-grudniowego 2008. Ja osobiscie nie uzywalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie powiedzcie od którego tygodnia życia Maleństwa przydały Wam się maty edukacyjne i leżaczki - bujaczki? Jest sens kupować takie rzeczy jeszcze przed narodzeniem dziecka?
Karuzelkę już wybraliśmy i pomimo że dziecko nie będzie pewnie zainteresowane zabawkami na początku to chcemy kupić już teraz ze względu na melodie - wybraliśmy chyba tą najbardziej popularną Rainforest fisher price ![]() W sumie gdyby kupić te trzy "gadżety" naraz to wyjdzie ładna sumka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
lezaczek mala dostala jak miala tydzien i odrazu sie przydawal jak chcialam miec ja w kuchni czy łazience! nie wyobrazam sobie tych pierwszych miesięcy bez niego..uzywaliśmy do ok 6 m-ca bo potem nie chciala w nim siedziec wolala koc na podlodze ![]() ![]() mata to tak ok 2 miesiecy dziecko zaczyna sie interesowac u nas tez do ok5-6 miesiaca, mozna sie bez niej obejsc ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
ja akurat w rodzinie teraz mam trzy maleńkie dziewczynki,a chłopiec jest w drodze
![]() Nie miałam chwili, żeby napisać: z rodzicami to ciężko rozmawiać, bo w sumie moja kuzynka chce kase, a ja jako chrzestna nie dam jej kasy- nie wiem, może i źle robię, ale chcę żeby ona dostała coś materialnego. Zastanawiam się jeszcze nad tą karuzelą z muzyczką, i lampką, w Trójmieście odwiedzę kilka sklepów, bo chcę to zobaczyć namacalnie- bo zdjęcia na allegro nie odzwierciedlają faktycznego wyglądu. Druga dziewczynka 5-cio miesięczna od chyba połowy 2 miesiąca leży w huśtawkach, bo ma kilka ( rodzice przy kasie więc szaleją), do 3 miesiąca w ogole nie interesowała ją muzyczka czy miśki na karuzeli, a teraz ma taką fajną zawieszke w łóżeczku i spryciula sama sobie nogą włącza muzyke, zmienia melodie ![]() precious_81 : Rainforest fisher price- bardzo fajne, ale radziłabym się wstrzymać, choćby z powodu, że może wyjść jeszcze coś fajneijszego, oni co jakiś czas mają nowe serie- teraz najnowsza taka brązowa nie jest lepsza od tego lasu, ale radzę się wstrzymać, poza tym w tej huśtawce wszystko się rusza i pamiętam jak kuzyn małą włożył w ten las to zrobiła się histeria, ona się bała, a miaął wtedy dobre 3 miesiące, także nie każde dziecko jest gotowe na taką zabawke ![]() PS: co do chrzcin: wiecie co, ja na tą małą czekałam jak na swoje i nie mam zamiaru słuchać się jej rodziców ja przed Bogiem bede mówiła, że zrobie wszystko aby stawała się dobrym człowiekiem. Nie uważam też, żebym musiała sponsorować chrzciny, co by bardzo się spdoobało babci małej- ona tylko na to liczy. a co do prezentu, to chcę jej kupić zabawke, ale to jako dodatek, bo dostanie ode mnie smoczek z grawerką, otwierany na pierwszy ząbek- i to będzie pamiątka dla niej na lata, a wiem, że jej rodziców nie stać na zdroższe zabawki to chcę jej kupić coś ciekawszego niż śmieci z targu kupione bez babcie- z całym szacunkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1480 | |
szeryfcio
|
Cytat:
precious_81, karuzelka pierwsza, chyba przyda się już od drugiego mies. ( my kupiliśmy stosunkowo późno, w 3 miesiącu), a dziecko bardzo się radowało na widok jadących zwierzaków. Też mieliśmy rainforest fp, godna polecenia. Mata później, chyba od 3 mies. jest polecana. My kładliśmy od 4, ale mały nie był nią jakoś specjalnie zainteresowany. Leżaczka nie miałam, obeszłam się. ![]()
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
malin ja tylko napisalam ze mi sie zdaje to lepsze od opcji z odkurzaczem
![]() ![]() dzieci zwlaszcza male rzadko boja sie odkurzcza czy innych szumiacych gadzetow(raczej bym sie tego nie obawiala) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
mój Jasio wręcz uwielbia szum odkurzacza, albo suszarki.
Dziewczyny, czy ktoś używał chusteczek dezynfekujących chicco? Skonczyl mi sie Milton i chce przetestowac te.
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() scorpionec, o tym nawilżaniu noska to ja wiem także ze szkoły rodzenia, ale dzięki za info ![]()
![]() |
#1485 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() już wiem jak sobie rozłożyć te zakupy w czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
o! Jaki nawilżacz powietrza polecacie? Zbilża się sezon grzewczy i się przyda takie cudo.
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
my mamy nawilżacz philps - avent... z zimna para jest ok..
ciepla para jest nie polecana bo w nawilzaczu jakies bakterie i inne sie namnazaja pod wplywem ciepla i potem nawilzaczje "rozdmuchuje" po pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Ja mam HB taki za 129 zł z saturna , jest bardzo fajny nie kupuj tych z wyswietlaczem LCD bo mojej kolezance się zrypał chyba ta para własnie zaszkodziła nawilżaczowi
#1489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.venta-airwasher.pl/ Stosuję już od kilku lat, oboje z mężem mamy wieczne problemy z zatokami i w sezonie grzwczym zaczynał się dla nas sajgon. Jest zdecydowanie lepiej ![]() Ultradźwiękowe też są niezłe, jeżeli ktoś nie ma w domu zwierzaków wrażliwych na ultradźwięki. Z tego co wiem, nie poleca się nawilżaczy na gorącą parę, gdyż sprzyjają rozwojowi roztoczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedyny minusik to wygląd - przypomina mi akumulator do samochodu ![]() ![]()
Michalinka jest już z nami ![]() Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-09-19 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
NoseFrida - najlepszy wynalazek XX wieku!
![]() ![]() Polecam! Polecam! Polecam! ![]() Gruszka do nosa po weekedowym horrorze trafiła do śmieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam cały wątek i postanowiłam wypowiedzieć się i ja. Jestem mamą półtorarocznego smyka i już jakieś doświadczenie mam. Nie będę jednak wracała do pierwszych miesięcy i tego co się sprawdziło a co nie. Ten temat został myślę wyczerpany.
My jesteśmy na etapie krzesełka do karmienia, butów i akcesorii wspomagających samodzielne jedzenie. Krzesełko do karmienia to rzecz dla nas cudowna. Żadne leżaczki, bujaczki czy foteliki. Zakupiliśmy na allegro drewniane, bukowe krzesełko za 150 zł z siedziskiem obitym ceratą. Można na mokro zmywać. Krzesełko ma odkręcany blat i myślę, że po rozłożeniu go na krzesełko i stolik, posłuży jeszcze kilka ładnych lat. Do nauki jedzenia polecam wygięte sztućce. Maluchowi łatwiej trafić z jedzonkiem do buźki i nie zniechęca się tak szybko. A buty? Zdecydowanie polecam ortopedyczne. Są po pierwsze odpowiednio wyprofilowane, po drugie ładne a po trzecie uszyte ze skóry. Czasem w sklepie oglądam buty i jestem przerażona ich wykonaniem. Nawet te droższe i niby takie dopasowane do dziecięcej stopy są sknocone i potrafią nieźle zaszkodzić małym stopkom. Buty ortopedyczne są drogie (trzewiczki bez paluszków 100zł), ale spełniają wszystkie niezbędne kryteria co do jakości a poza tym można liczyć na fachową pomoc przy doborze rozmiaru. A to spory problem u maluchów. Ach i jeszcze jedno - Frida. Gruszka się nie umywa. Cudowne urządzenie pozwalające przejść przez każde zaziębienie bez duszenia się przez dziecko.
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2009-10-08 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do krzesełka to mam bardzo podobne i polecam. Co do sztuców to córcia najchętniej chce jeść takimi jak my ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Fridę oczywiście i ja polecam. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem buty ortopedyczne to obuwie korekcyjne i nie powinny nosić ich dzieci bez wyraźnego wskazania ortopedy bo moga tylko zaszkodzić..
to tak jakby nosic aparat ortodontyczny albo gips na wszelki wypadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam buciki firmy emel - Polska firma , butki śliczne pięknie wykonane , i cenki bardziej przystępne niż butki znanych firm . Ja za półbuty dałam 75zł a zimowe kosztują w granicach 120 . takie do nauki chodzenia moża kupić juz za 55-65zł . tu macie stronkę http://www.emel.com.pl/ To nie reklama , nie robie w tej firmie ![]() Butki trafiłam przypadkiem w jakims małym sklepiku i naprawdę są super
![]() |
#1498 | |||
szeryfcio
|
Cytat:
Najlepsze buciki jakie do tej pory spotkałam to ecco. Bardzo dobrze wykonane, wyprofilowane, leciutkie, dopracowane pod kątem jakości , jak i wymagań ortopedycznych. No i jedyne jakie gładko wsuwają się na nóżkę malca z wysokim podbiciem. Przy innych to musieliśmy się napocić zanim doszło do przymiarki... ![]() A buty ortopedyczne to nie dla wszystkich jednak. (i wcale nie takie ładne, ale to, przepraszam, kwestia gustu ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1500 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.