![]() |
#1741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
no to faktycznie sporo. Mi szło ok 6 dziennie. Młoda średnio pół godz po karmieniu załatwiała swoje potrzeby, a potem przez 3h miała pustą pieluchę. A może zmieniasz suche pieluchy? Moi znajomi na poczatku zmieniali co 0,5h pieluchę bo non stop wydawała im się mokra, a jak sie potem okazało to był krem do pupy na pieluszce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
nie
![]() rano potrafi zrobić np 3 kupy, a przy każdej się awanturuje, więc trzeba zmieniać i faktycznie w trakcie karmienia też zwykle robi ![]() zmieniam też gdy jest duży posikus, bo już jestem na Pampersach 2 (mały ma 5tyg), a one słabiej chłoną i niestety zdarza się kupa po łopatki i siki po pachy ![]() EDIT: ale z tego wyrośniemy! |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20259410]normalnie zawinięte w zwykłym koszu tez nie śmierdzą
![]() POLECAM: ubranka z Biedronki firmy CODE ![]() Mam jeden dresik który musi być ręcznie prany bo farbuje niemożliwie. Nie zlicze ile razy już prałam a nadal soczysta zieleń i dresu i wody. Za to rajstopki Biedronkowe mogą być. Ciuszki raczej w Pepco kupuję albo w Tesco ![]()
#1744 |
Konto usunięte
|
a mnie nic nie farbuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
layla79, ja mam łożeczko z funkcją kołyski (radek II z szufladą) i u mnie sie super sprawdza.
moja córeczka ma prawie 4 miesiace, na poczatku była strasznym wrzaskunem i to bujanie nieraz nam zycie ratowało- zawsze lepsze to niz noszenie/lulanie na rekach. I wcale nie było tak, i do tej pory nie jest, ze sie przyzwycziła i musze cały czas bujac. Obecnie bujam jak sie drze i nie chce spac, albo jak mi sie spieszy i chce zeby szybciej zasnęła, (bujnę pare razy i spi). Wiadomo jest funkcja blokowania i wtedy "robi" za normalne łózeczko. Wg mnie ma jedna wade: mianowicie szuflada jest dosc nisko (ze wzgledu na te sprezyny robiace za plozy)a linia szczebelkow jest dosc wysoko (tzn.normalnie, ale z ta niską szflada tak sie wydaje) i przez to jest taka szpara i wszystko widać co w szufladzie. Ale i na to znalazłam sposób- mam tam powieszoną taka falbanke co są w kompletach od pościeli i wygląda ok. Wiadomo,ze dzieci różne są- u nas sie super sprawdziło. Szczególnie w wieku noworodkowym- takie maluszki to lubia, czuja sie bezpiecznie- u mamyw brzuszku tez przeciez kolysało. I jakoś dziwnie czesto jest tak, ze najwecej do powiedzenia w sprawie ewentualnego przyzwyczajenia bo bujania mają ci, których dzieci kołysek nie używają....
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
Evitka dzięki za info.
![]() mi się bardzo podobają te bujaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
rzucam pytanie:jakie polecacie krzeselko do karmienia,ale takie gdzie siedzisko da sie dla maluszka rozlozyc(mamy 4 miesiace i za jakies miesiac,dwa bedziemy sie wkurzac w pozycjilezacej i chcemy juz miec cos w zanadrzu
![]()
#1748 |
szeryfcio
|
Chicco polly. Rozkłada się na kilka pozycji, porządnie wykonane, wszystko odpinane do umycia, nie mam mu nic do zarzucenia.
#1749 |
Zakorzenienie
|
a ja zapytam z ilu tych pozycji korzystasz?
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście chciałam takiez kołyską, więc jakbym wcześniej wiedziała że tak to wygląda to chyba i tak bym sie zdecydowała, bo chyba inne firmy nie robią z kołyską. Ale jak chcesz inne z tej firmy, to może ja bym niekoniecznie polecała-może uda ci sie znaleźc w innej imie cosik podobnego...
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
to i ja dodam cosik od siebie:
-buteleczki mam z nuka dwie szklane jedna duza jedna mała.polecam -Kaszki polecam z milupy bananowe np - kosmetyki: - plyn do plukania lenor sensitive proszek przeważnie ariel albo vizir -kremy do pupci i ciała Bubchen i Weleda dobre są - hustki z pampers sensitiv i z rossmanna te zielone babydream najlepsze są -zel do kąpieli hipp bądz penaten oba dobre - pozatym herbatka z bobowita melisa i jabluszko dobra jest maly bardzo lubi - body zgadzam sie niektore ja np mam z H&m duzo ciuszków to nwet jak wiesze dziecko to rozmiar 62-68 na dlugo starcza a 56 mial do 2 miesiąca gdzieś -ostatnio także testowalam pieluszki w polsce to te z tesco GAGA są dobre i niedrogie - co do innych rzeczy to jak narazie mały jeszcze nie je słoiczków ani mleka (b o ma cyca) co do zabawek, to wszystko co grzechocze sie podoba hehe ale mam wiekszość z campola i disneya grzechotki a także leżaczek i foteli do auta z chicco to chyba na tyle ![]()
#1752 |
szeryfcio
|
Z żadnej
![]() Jak kupiłam dziecko już miałam siedzące i rozkładanie nie było już mi potrzebne. Według mnie rozkładanie nie jest istotnym kryterium przy zakupie krzesełka do karmienia, ale jak komuś potrzebne, ktoś pyta - to piszę. Korzystałam natomiast niejednokrotnie z opcji: obniżanie/podwyższanie siedziska - w zależności od tego na jakim poziomie ja - karmiąca byłam.
#1753 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() po za tym podpórka pod nóżki ma równiez fajną regulację.. jak była mlodsza podnózek mialam w poziomie teraz opuszczony i dodatkowo podstopnik przekładam odpowiednio do długości nóżek.. bardzo fajana jest ta cecha bo nóżki nie wiszą bezładnie.. regulacji oparcia używałam tylko początkowo..bo małej bylo było latwiej napić się z niekapka jak byla nieco odchylona ![]() uwazam ze te krzesełko jest super przemyślane i nie przebajeżone przy tym..takie akurat ![]() łożeczko mamy glucka z szufladą.. jakość bez zarzutu.. wykonane z drewna bukowego..warto zwrócić uwagę na drewno z jakiego jest łożeczko bo od tego sporo zależy..rózne rodzaje mają inną twardość np.. klupś to chyba sosna w większośći a to miękkie drewno... ja nie zdecydowałam sie na łozeczko z opcją bujania bo synek kolezanki takie mial i jak zaczął stawać (a byl sporym chłopcem) to tak domagał się bujania (próbowal sam rozbujać łozeczko) ze w krótkim czasie rozwalił blokady bujania... a dla stojącego dziecka bujane łozeczko jest nie bezpieczne.. przewijak ja mam oddzielny..tzw komode kąpielową.. dostałam i super się sprawdza(od prawie 20 miesięcy non stop).. ale wanienki bardzo krótko uzywalam bo maleńka.. no iestetycznie słabe.. następnym razem chyba zdecyduję sie na komodę z przewijakiem (np jak ta z ikea) przewijak na łóżeczko bedzie się sprawdzał ale krótko.. po pierwsze dziecko (moje) bardzo szybko zaczeło migrować po łóżeczku..nie chciałabym aby spała pod.. ![]() ![]() ![]() kosz na pieluchy..to dobre rozwiązanie jak ktoś ma duzy dom i z kazda pieluchą nie lata do kosza.. ja nie mam tego problemu i uzywamy paklanków do kupowych pieluch..a tylko mokre nie śmierdzą..smieci wyrzucamy codziennie i jest ok... ja bym poleciła mate do wanny zawsze kładziemy na dnie taka antypoślizgową.. i to super rozwiązanie na wyjazdy.. bo zabieramy tylko mate a nie całą wanienkę ![]() pierwsze miesiące zamiast maty lezaczek + pieluszka.. rodzic ma dwie rece wolne a dziecko lezy wygodnie i bezpiecznie ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2010-06-28 o 06:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
Evitka, to chyba rzeczywiście poszukam innego, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszym krzesełku (połowę tańsze ![]() I w sumie jestem zadowolona że nie wywaliłam paru stów na krzesełko z dużą ilością zbędnych bajerów. Przy mniejszym dziecku pewnie różne stopnie odchylania siedziska bardziej się sprawdzą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Ja mam takie zboczenie na punkcie jakości i wykonania.... Cytat:
![]() ![]() Miałam to szczęście, że w tym czasie kiedy szukałam krzesełka, był na allegro jeden sprzedający mający te krzesełka za połowę ceny, tyle, że trzeba było na dostawę czekać 3 tygodnie, bo on je sprowadzał gdzieś spod Czech... Tak więc zapłaciłam za nie 260 (a za tyle też chodziły na all używane). Za 400-500 na pewno by nie kupiła.... ![]() Wiesz, mnie na dzień dzisiejszy też się wydaje, że spokojnie można kupić tańsze, prostsze krzesełko, bo z wielu funkcji się nie korzysta (ja na przykład) ale z drugiej strony nie mam porównania.... może gdybym teraz miała to prostsze i tańsze, na dużo rzeczy bym narzekała mając większe wymagania. Pamiętam, jak zastanawiałam się nad krzesełkiem, wypowiedź jednej dziewczyny z forum, która przy pierwszym dziecku miała chicco polly, przy drugim kupiła tańsze i jako, że miała porównanie, przy tym tańszym widziała mnóstwo minusów i niedociągnięć. Twiedziła, że jest kolosalna różnica między krzesełkami, ale to jak ma się porównanie.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2010-06-28 o 11:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was miała takie leżaczki-huśtawki?
Bardziej skłaniam się ku tej pierwszej: http://allegro.pl/item1080557285_bri...xe_slonik.html ale ta też jest fajna: http://allegro.pl/item1082099017_bri...eluxe_lew.html
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem tak.. taki leżaczek.. długo nie posłuży.. bo bardziej ruchliwe dziecko z niego wyleci, ze nawet nie wspomnę o takim juz siadającym (5-6 mcy) to raz a dwa szybko wyrośnie.. ja bym bardziej skłaniała się ku klasycznym lezaczkom.. i to takie ktore są przewidzane do np 12 klio w którym większe dziecko tez moze posiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Konto usunięte
|
My mamy do 18kg, taki leżaczek potem służyć może jako fotelik. Warto patrzeć na to, czy boczki leżaczka są zabudowane - z całkiem płaskiego po bokach nawet najmniejszy maluch się sturla, wystarczy moment niepatrzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
lezaczek powinien mieć szelki bezpieczeństwa.. ja malą od początku przypinałam (żeby się przyzwyczajała).. nigdy mi nie wyleciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie
Ten leżaczek http://allegro.pl/item1080557285_bri...xe_slonik.html ma zarówno boczki jak i pasy bezpieczeństwa i jest do 11 kg, chociaż wolałabym taki do 15-18, ale nie mogę znaleźć. Dostaniemy taki mały leżaczek przenośny (do zabierania ze sobą i używania w domku np. na piętrze, bo dużego bym nie znosiła co chwilę), a chce taki wyższy z huśtawką i melodyjkami, które postawię "na stałe" w domku na parterze i będę mogła coś zrobić w kuchni itd. Poza tym mam psiaka i chcę mieć jeden leżaczek taki wyższy i większy, a że jestem zielona ![]() ![]()
#1763 |
Zakorzenienie
|
My mamy taki leżaczek: http://www.allegro.pl/item1089998745...1_0_18_kg.html Zaczęliśmy go używać w 3. miesiącu życia synka, ale odkąd zaczął być mobilny (pełzanie, a teraz raczkowanie) leżaczek jest bee
![]() ![]()
#1764 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20259410]
POLECAM: ubranka z Biedronki firmy CODE ![]() Ehh rozmiarówka wcale nie jest ok jak dla mnie - jest zaniżona jednak ![]() Cytat:
![]() O Malinko widze, że razem o tym samym piszemy ![]()
![]() |
#1765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wiesz ,dzieci są różne - mój synek ,gdy miał pół roku ważył 10,5 kg ,na roczek 13kg, a teraz gdy ma niecałe 2 latka waży 18kg. Także moim zdaniem leżaczek z większą wagą dopuszczalną jest jak najbardziej potrzebny. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- [QUOTE=miss.hot;20343447]Ehh rozmiarówka wcale nie jest ok jak dla mnie - jest zaniżona jednak ![]() Potwierdzam, mój niespełna dwulatek nosi z biedronki rozmiar 110cm. Edytowane przez Aisza21 Czas edycji: 2010-06-29 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Ja też nie uważam żeby biedronkowa rozmarówka była ok, kupiłam kiedyś bodziaki na 80cm a na synka były dobre jak miał 70cm i szybko zrobiły się za małe
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popatrz też na to co napisała Aisza ![]() I moja i jej wypowiedź dotyczyły czegoś innego: dorka napisała, że jej córka ma 13,5kg mając prawie trzy lata, i z leżaczka nie korzysta więc po co kupować leżaczki do 18kg. No właśnie po to, że są dzieci które mając tyle ważą więcej i być może chętniej będą z takiego leżaczka korzystać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady
![]() Myślałam o leżaczku na większą wagę dziecka, bo starcza na dłużej, a to czy dziecko lubi w nim siedzieć to zależy chyba od jego charakteru. Zobaczę jaki leżaczek dostaniemy, a drugi kupię na pewno z funkcją bujania i melodyjkami, ale może ciut mniejszy (a co za tym idzie i tańszy) niż ten którego link wklejałam. Jeszcze raz dzięki doświadczone mamusie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.