![]() |
#2011 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() Cytat:
No wiesz, co jak co, ale dla mnie termomert to podstawa, ktora trzeba miec przy dziecku...lecialam z malym do portugalii na miesiac i w apteczce dzieciecej znalazlo sie wszystko - od 2 rodzajow termometru, po 2 rodzaje czopkow na zbicie ewentualnej temperatury, witaminki, prebiotyki itp. I jeszcze w Tunezji na dodatek.... ![]()
![]() |
#2012 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeżyć współczuję, bo to naprawdę musiała być koszmarna sytuacja, ale proszę nie wciskaj mi na siłę swojej opinii. Wszak opinia jest jak d***. Każdy ma swoją. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
A tak swoją drogą to czym różni się Tunezja od Portugalii (nie pisz mi, że położeniem na mapie, religią, kontynentem...). Dla mnie EOT.
Edytowane przez passionfruit Czas edycji: 2010-09-09 o 13:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie zakupy troche drogie są, wiesz niektórzy muszą liczyc sie z każdym groszem... Ja np. w ostateczności bym zadzwoniła, ale po co, skoro mogę za wczasu pomyśleć i mieć na zapas?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
Kultura i stanem oraz funkcjonowaniem sluzby zdrowia...
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, serio, nie odnoście się już do moich postów bo nie mam ochoty więcej na ten temat dyskutować. Powtarzam, że opinia jest jak d***, każdy ma swoją. A co do funkcjonowania służby zdrowia to korzystałaś kerenino z tunezyjskiej kiedyś???
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam tak zwyczaj ze wypowiadam sie tylko o tym, co znam z wlasnego doswiadczenia... Ale tak jak napisalas EOT ![]()
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
O! To napisz coś więcej, bo ja korzystałam z usług dentysty, oraz z lekarza ogólnego (odnośnie tej nieszczęsnej trzydniówki) i obie wizyty były na wyższym poziomie niż w PL.
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to nie jest wątek o służbie zdrowia, ani co wziąc czy nie brać na wakacje, więc skończcie już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze, ale ja mam porownania do Pl, bo mieszkam gdzie indziej i tu porownanie z Tunezja wypadlo kiepsko....w wiecej nie bede chyba pisala, bo kolezanka na dole ma racje... Poza tym troche za bardzo bierzesz do siebie pewne rzeczy....kropka napisala, co sie przytrafilo jej maluszkowi a zrozumialas to tak, ze ona tobie tego zyczy...ja napisalam, co biore do apteczi na wyjazd - zrozumialas, ze twierdze, ze jestes zla matka, co mi nawet przez mysl nie przeszlo... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2020 |
Przyczajenie
|
nie wiem o czym był wyżej spór.... ale chciałam sie tylko podzielic opinią na temat pampersów.
od niedawna uzywamy pieluszek z biedronki... tak tak moje drogi , i sa naprawde świetne. ładne, chłonne i niedrogie. tylko te pieluszki DADA żadne inne. pupcia różowa, bez odpażeń. naprawdę polecam. na dzień zakladamy DADA a na noc pampersa prawdziwego ![]() a co do sudokremu, bo wyżej byla o nim mowa. Lekarze jednak nie polecają, sudocrem jest na bazie sterydów, i powinno sie go stosowac jedyni e w przypadkach już odparzeń itp, a nie profilaktycznie. na codzień polecam Bepanten albo linomag. tak nam radzili na porodówce pediatrzy. i powiem szczerze że bepanten super. mały ma 6 miesięcy a ani razu nie miał odparzenia najmniejszego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja akurat polecam profilaktycznie albo wcale (nos sobie tym smaruję) a Bepanthen dopiero w przypadku odparzeń, bo akurat działa syna niczym nie smaruję, też ma 6 mies. i też nie ma odparzeń linomag dobrze działa na dłonie (skarpetki na noc), łokcie i pięty - dla dorosłych |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
no właśnie właśnie - też już o tym wspominałam; ja nie używałam żadnych specyfików na odparzenia i jakoś ich nie było
![]() a jak już wystąpiły (u nas przy biegunce) to pomógł bepanthen ![]()
![]() |
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zadomowienie
|
JUa kupiłam kilka dni temu krem w rossmannie z serii babydream - nagietkowy w zieolnym opakowaniu, na odparzenia. Jest super. Wcześniej mieliśmy ten biały, ale jego konsystencja była za rzadka. Ten polecam, nic nie odparza.
W ogóle serię baby dream rossmannowska uważam za bardzo trafioną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że Sudocrem nie zawiera sterydów. Edit: Skład sudocremu: Sudocrem zawiera kilkanaście składników: lanolina hipoalergiczna - pomaga w utrzymaniu prawidłowej wilgotności skóry; tlenek cynku - środek ściągający, który zmniejsza utratę płynu tkankowego; benzoesan benzylu i cynamonian benzylu – należą do składników balsamu peruwiańskiego, powszechnie uznanego za jego właściwości lecznicze; alkohol benzylowy - o właściwościach miejscowo znieczulających, zmniejsza ból miejscowy i podrażnienie. Działa również jako środek antyseptyczny / antybakteryjny i jest odpowiedzialny za ochronę przed bakteryjnymi czynnikami skażającymi. Poza tym chyba maści ze sterydami są na receptę... Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2010-09-19 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zadomowienie
|
ja napisze jak to było u mnie (dodam, że juz 3,5 miesiaca karmie piersia):
- laktator kupiłam wczesniej "na wszelki wypadek" - i bardzo dobrze. Byl potrzebny zaledwie kilka razy, ale wowczas chwaliłam dzien, w którym go kupiłam. Ja mam TT i dla mnie jest ok. W zestwie jest mała butelka ze smoczkiem, pojemniczki na pokarm i inne duperele. Uwazam, że warto miec laktator, w koncu wiekszosc kobiet kilka dni po porodzie ma nawał pokarmu, a dziecko niekoniecznie umie sobie poradzic z taka ilościa mleka. - butelek kupiłam cały arsenał ![]() - mleka w proszku nie kupowalam "na wszelki wypadek" - teraz mysle, że było to dosc lekkomyslne zachowanie, z tym ze ja naleze do tych kobiet którym mleka raczej nie brakuje, jak przysne w nocy podczas karmienia to mała budzi sie z mlekiem zaschnietym na brwaich tak ja popryskam ![]() ![]() - do pupy używamy zwyklego linodermu z zieloną nakrętką (cena ok 10zł) - zero odparzen - do kąpieli emolium emulsja do kąpieli - super sie sparwadza |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
Lekarze mówią różne dziwne rzeczy.
![]() Do mnie kiedyś do laboru zadzwonił internista z oddziału wewnętrznego z ryjem, że na wyniku z badania moczu nie ma normy cukru. Oniemiałam. A jak już się wykrzyczał i na koniec ryknął mi do słuchawki: "to jaka jest ta norma?" to mało nie zemdlałam... ![]() /Dodam, że w analityce generalnie nie opisuje się norm tych składników, których w ogóle nie ma być i wie to każdy, nawet praktykant po dwóch klasach studium pielęgniarskiego, który z analityką nic wspólnego nie ma./ _________________ Polecam bujaczek Fisher Price, ten najbardziej tu polecany. Żadna nowość w tym wątku, ale od siebie też go pochwalę. ![]() Ja mam ten zielony z lwem. Jest super. Do bujania (nogą niestety), do karmienia po wysunięciu nóżek, do zabawy (syn godziny przegadał do małpki) - fajna rzecz. I lekki. Wiele razy taszczyłam go do mamy w jednej ręce mając fotelik z dzieckiem, w drugiej leżaczek. U mnie sprawdził się super. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-20 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Hej Wam
![]() Chciałam zapytać Was, co sądzicie o foteliku dla dzieci Maxi Cosi Mobi? Jestem przed zakupem fotelika samochodowego, oglądam różne foteliki dla dzieci od 9 miesięcy do 6 lat, foteliki 9-25 kg i ten mnie akurat wybitnie zaintrygował. Mogą go używać nawet dzieci 6-cio letnie, a jednak jest montowany w najbezpieczniejszy sposób czyli tyłem do kierunku jazdy. Poza tym daje dziecku możliwość wygodnego ułożenia się, bo ma cztero – stopniową regulację do spania. Wydaje się być całkiem fajny, ale przed zakupem chciałam się jeszcze skonsultować i poznać Wasze opinie. Z góry dzięki za porady. |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Raczkowanie
|
U mnie ten fotelik się sprawdza (od ok. 3 miesięcy), bardzo wygodna jest 4-stopniowa regulacja pozycji dziecka. Cena niestety mogłaby być niższa, ale spokój w aucie podczas długiej jazdy jest bezcenny, podobnie jak wygoda naszego Miśka
![]() Bondolino a Tuli Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam pewnie głupie pytanie, ale to będzie moje pierwsze dziecko i nic na ten temat nie wiem: czy w takich nosidełkach dziecko można nosić i z przodu i z tyłu, czy tylko jedna pozycja jest możliwa?
(nie mogę się tego doczytać na stronach producentów...) |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w jakich nosidełkach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
Jaatkapewnie o takie cos chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Wtajemniczenie
|
na przykład w takich, o jakie pytała posta wyżej lonirex - przy tym: http://tublu.pl/Nosidelka_ergonomicz...-piaskowe.html nie ma o tym wzmianki, natomiast przy drugim już doczytałam, że można nosić z przodu i na plecach (http://tublu.pl/Nosidelka_Tuli/Nosid..._Coronado.html). Nie wiem, czy w tym, którego zdjęcie wkleiła kliwia, też się tak da? W ogóle nosiłyście w nosidełkach i polecacie jakieś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
prunelle nosidel raczej fizjoterapeuci nie polecaja. Ja zakupie chuste zamiast nosidla.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Konto usunięte
|
ja też polecam chustę.
![]() Wiązanie chusty początkowo wydaje się skomplikowane, ale jak tylko raz się spróbuję, to okazuje się banalnie proste. ![]() Teraz noszę dzidka w chuście elastycznej Lenny Lamb, a niedługo planuję kupić tkaną. ![]() Żałuję jedynie, że dopiero przy drugim dziecku zdecydowałam się na zakup. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. Bondolino. Kręgosłup, pozycja żabki, wszystko jak trzeba. Gdy dziecko siedzi, takie nosidło jest całkiem bezpieczne. /I nic nie wisi tak jak na zdjęciu wyżej - notabene dla mnie szok, bo to drogie nosidło jest, rzekomo dobrej firmy./ Z tańszych: nosidła ergonomiczne Mei Tai np. Lenny Lamb. Bardzo dobre, polecane, nawet przez doradców chustowych, świetnie oceniane przez użytkowniczki na chustowych forach. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-23 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nosidła ono są poelcane - poslkiego producenta;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.