![]() |
#2071 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
pudełko pampers..ale chusteczki osttnio jonhsona lubimy.. nie podejrzewałam cie o pozwolenie zalania sie dziecku moczem ![]() ale chyba lepiej poszukać pieluch które temu zapobiegaja.. jesli ma byc ekonomicznie to ok sa pampersy z Lidla te w duzych paczkach.. ale trzeba wziąc pod uwage ze ichrozmiary sa zawyzone tzn 3 sa wieksze od np 3 pampersa.. Cytat:
pampersy premium to zdecydowane mistrzostwo jesli chodzi o pieluchy.. sa bardziej chlonne a mniej pęcznieją.. i maja taką siateczkę jak newborny złóte.. a siateczka super sie sprawdza przy kupkach musztardówkach jakie robi noworodek i potem karmiony mlekiem maluszek.. ja bym brala premium dla maluszka! chociaz newborn tez sa ok.. dopiero od 3 jak zaczynaja sie w zielonych paczkach nie ma juz siateczek.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2010-09-28 o 08:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Konto usunięte
|
Pampersy żadne nie mają wycięcia, ale pieluchę zaginasz od góry na zewnątrz i pępek zadowolony. Natomiast bella happy to kaszana jakich mało - twarde pieruństwo, idealnie prostokątne (bez wcięcia w nóżkach), fuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny!!!! to biorę pampersy premium, bo wlaśnie widziałam takie żółte 1 waga 2-5 BUziale!
Ok, a teraz pytanie nr 2, czy faktycznie te filtry do apiratora fridy wymienia się codziennie? i jeszcze zastanawiam się, bo położna na SR mówiła , żeby na wszelki wypadek zaopatrzyć się w smoczek imitujący pierś , gdyby maleństwo miało silny odruch ssania, to już zgłupiałam jaki wybrać.... taki z plastikiem to jest inny, a taki do butelki to inny tak? I po przeczytaniu Waszych dyskusji butelkę kupię TT i ona będzie już z końcówką i ona będzie np. jak ściągnę sobie mleko , czy przechowuje się jeszcze w czym innym?.......... dobra przyznaje naprawdę zgłupiałam .......
#2074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I polecam - smoczek dac dopiero wtedy, gdy dziecko nauczy się ssac peirs prawidłowo - troche to trwa, troche musi powisieć przy piersi, takie życie. Jeśli chcesz karmic peirsią, to tak bym radziła. Każde dziecko ma silny odruch ssania. Butelke - moim zdaniem obojętnie jaką, my mamy najzwyklejszą, nawet nei wiem, jakiej firmy, na razie nieużywana, a młody ma 4,5 miesiaca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
tez uwazam ze na początku smoczek nie jest wskazany..butelki uwazam ze super są TT moja mala płynie przechodziła z piersi na taka butelkę i odwrotnie..
co do aspiratora to polecam marimer.. zasadę dzialania ma jak frida..ale latwiej sie czyści i nie trzeba dokupować filtrów tylko wkłada się trochę watki.. jeszcze raz pampy premium sa w bialych paczkach... w zóltych sa new baby.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Oglądałam w tym sklepie przeróżne foteliki, Maxi Cosi akurat rzuciło mi się strasznie po oczach. Wszyscy je chwalą, że ponoć taka dobra firma i w ogóle, ale ja chciałam się zapytać, jak to wygląda w praktyce? Czym różni się Maxi Cosi (propo jakości) od np. Polskiej marki Ramatti?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Raczkowanie
|
OK
![]() Apropos pampersów prem. no tak białe, widziałam je jakiś czas temu i nie wiem czemu ale skojarzyły mi sie z takim bladym żółtym, ale tak tak właśnie te. Ale jak np. karmię piersią to w niektórych sporadycznych sytuacjach mogę dać moje ściągnięte mleko z butelki prawda? Dzięki wielkie za pomoc ![]() AAAAAAA i jeszcze bo czytałam o tym aspiratorze marimer i rzeczywiście na tej samej zasadzie, ale o co chodzi z tym sprayem z wodą morską? Używacie tego? Bo rozumiem, że samym aspiratorem się oczyszcza, tak?
Urodziłam się 13ego w piątek ![]() Nasz Skarb ![]() Nasze nadchodzące Szczęście ![]() Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2010-09-28 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
psikam do noska synka przed czyszczeniem, część gili sama wylatuje przy kichnięciu, reszta jest bardziej rozwodniona i łatwiej się je Fridą wysysa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha ja ściągałam mleko w nocy najczęściej.. tj karmilam jedną piersią a zdrugiej pompowalam..mialam w nocy najwięcej pokarmu i bylo najszybciej napompowac ![]() woda morska rozcieńcza gile..tzn psikam najpierw wodą potem odciągam..czasem wystarczy sam woda..ja polecam spraye dla dzieci np sterimar baby..mniej dozuje tej wody do takiego malego noska.. a dla takich calkiem maluszków wystarczy sól fizjologiczna w ampułkach(za grosze w aptece) zakrapla sie po kropelce i tez super dziala.. te ampułki tez są super do przecierania oczek.. Cytat:
a poza tym jest wątek o fotelikach..polecam.. ja osobiście nie znalazłam nic lepszego niz maxi cosi.. mamy juz drugi..trzeci pewnie tez taki bedzie! Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2010-09-28 o 11:50 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 |
Konto usunięte
|
Taka pierdoła, ale dla początkujących słoikowców
![]() Nie polecam absolutnie słoikowych owoców. Po prostu się cholernie nie opłaca ![]() Tak, wiem, nieekologiczne pochodzenie i te sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22356287]Taka pierdoła, ale dla początkujących słoikowców
![]() Nie polecam absolutnie słoikowych owoców. Po prostu się cholernie nie opłaca ![]() Tak, wiem, nieekologiczne pochodzenie i te sprawy ![]() Prawda, prawda. Ale ja jak gdzieś wychodziliśmy to brałam właśnie w słoikach. Wygodniej. A w domu przecierałam sama. A co do ekologii...temat rzeka. Jeśli ktoś jest pewien na 100% tego co wkładają do tych słoików to niech się ze mną wiedzą podzieli, bo bo gwiazdka przy informacji "bez konserwantów" mówi, że zgodnie z prawem wspólnotowym. A ja choć po prawie jestem to nie mam pojęcia o tej dziedzinie prawa...
![]() |
#2084 |
Konto usunięte
|
A tak, na wyjścia to owszem
![]() Najlepszy gerber jest - normalne produkty, ekologiczne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22356287]Taka pierdoła, ale dla początkujących słoikowców
![]() Nie polecam absolutnie słoikowych owoców. Po prostu się cholernie nie opłaca ![]() Tak, wiem, nieekologiczne pochodzenie i te sprawy ![]() Tarte jabłko z warzywniaka podałam Antkowi raz, 23 VIII, a potem była jedyna nieprzespana noc do tej pory. Banan w słoiku kosztuje 1,99, a taki zwykły wystarczy widelcem rozpaćkać na pianę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Konto usunięte
|
Jakiej firmy? Hipp 3,39 sztuka, gerber 2,99, to samo bobovita. Za 3zł to ja mam przynajmniej 5 porcji dla dziecka.
Co do jabłka - jakie bym nie podała, ma uczulenie, bez znaczenia czy słoik czy surowe czy gotowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nie polecam absolutnie słoikowych owoców. Po prostu się cholernie nie opłaca ![]() Tak, wiem, nieekologiczne pochodzenie i te sprawy ![]() Latem owszem wolę nasze sezonowe owoce, ale poza sezonem korzystam cały czas ze słoiczków bo jest większe urozmaicenie owoców (z działki mamy teraz tylko maliny i brzoskwinie). A koszt wcale nie taki duży - zawsze kupuję w promocji albo w dwupaku i koszt jednego słoiczka wychodzi ok. 1,6 zł max 1,8 zł. Ostatnio pokusiłam się w promocji na pieluszki Huggies i jednak po raz kolejny się zawiodłam. Jednak zdecydowanie polecam Pampersy - używałam już chyba wszystkich firm i żadne nie dorównały Pampersom. Pudełeczko na chusteczki też polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22359419]Jakiej firmy? Hipp 3,39 sztuka, gerber 2,99, to samo bobovita. Za 3zł to ja mam przynajmniej 5 porcji dla dziecka.
Co do jabłka - jakie bym nie podała, ma uczulenie, bez znaczenia czy słoik czy surowe czy gotowane.[/QUOTE] gerber, promocja u szlekera (ta drogeria) w regularnych cenach nie kupuję teraz bobovita w carrefourze paczki: 1,72 x 3 |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Hugissach nawet nad kroczem była zaczerwieniona skóra, dodatkowo są sztywniejsze i przeciekały w okolicach nóżek. Domęczyliśmy jedna paczkę. Na noc ich nie stosowałam przez te wady. Dodam, że były to te Premium. Kupiłam tez dwupak Rossmanowskich 3 - niedobre, ostatnio kupiłam też dwupak rozmiaru 4, czekają na swą kolej, ale raczej nic nie dorówna pampkom. Po prosu jak widzę, że może być miękka, nieprzemakająca pieluch, w której dziecko całą noc komfortowo śpi, a i w dzień nie powoduje żadnych odparzeń, to nie chcę go wkładać w inne, które mu przeciekają, odparzają itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Konto usunięte
|
Ollencja, niestety nie mam tu tej drogerii. Za namiar na C. dziękuję, nie chadzam tam, ale jest u mnie, sprawdzę. Z tym, że i tak taniej wychodzi zmiksowanie samej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22357060]A tak, na wyjścia to owszem
![]() Najlepszy gerber jest - normalne produkty, ekologiczne ![]() ![]() ![]() ![]() pewnie tak ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Miałam Huggiesy 1, 2 i 3. Żadne nie miały wycięcia. Pampki zresztą też nie. Premium Care są świetne, ale od 2 chyba idą. Ale NewBorn też nie są złe. Podobnie jak NewBorn Huggiesy. W ogóle uważam, że 1ki obu firmom się udały. Cytat:
Maxi Cosi Cabrio Fix wygrał przed paroma laty (2007) w swojej klasie. 5 za obsługę i 5 za bezpieczeństwo. Jeden z najlepszych wyników w historii testów. W 2010 Cabrio Fix + Famili Fix oraz Pebble + Famili Fix dostały po 4 za bezpieczeńswo i 5 za obsługę. Ramatti chyba nawet nie dało swoich wyrobów do testowania, bo w sieci nie ma o ich wynikach danych. Nie wsadziłabym w to swojego dziecka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
pampersy w tym bialym opakowaniu sa tez od 1.
tylko drogie one jakies sa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem, co chwilę te reklamy,naprawdę te foteliki aż tak jej potrzebują?
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-10-06 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
do dziewczyn, które miały/mają elektryczny laktator medela mini - w zestawie jest jedna uszczelka i jeden filtr, czy warto dokupić więcej na zapas? mam możliwość kupić za granicą a nie wiem czy w PL są dostępne....i czy w PL można gdzieś kupić dodatkowe butelki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Butelki medela można kupić w Polsce, a w tej chwili to są chyba najtańsze z butelek. http://allegro.pl/listing.php/search...iew=Poka%C5%BC Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-10-06 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie dział ekspertów
![]() Zastanawiam się nad kosmetykami, wiem, że co skóra to może inaczej zareagować i potrzeba obserwacji, żeby jej nie przesuszyć, ani też żeby nie była za tłusta. Mam pytanie, czy np. lepiej kupić oilatum do kąpieli i wtedy już nie kupować oliwki, czy może np. kupić płyn do kąpieli nivea baby i oliwkę i krem pielęgnacyjny też z nivea?
#2097 |
Raczkowanie
|
Moim skromnym zdaniem na sam początek nie warto kupować od razu Oilatum, bo może się okazać, że Twoje dzieciątko nie będzie mieć przesuszonej skóry i wtedy nie trzeba jej aż tak nawilżać. Mój synek np. nie miał w ogóle suchej skóry i wystarczyły kąpiele w Szamponie i płynie do kąpieli 2 w 1 z serii Nivea. Muszę przyznać iż jest on bardzo wydajny
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
no i niektore mamy narzekaja po emolientach na tlusta wanienke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Czy ktoś może używa fotelika Recaro. Jakieś opinie, rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;22528170]Ja mam ręczny medela, butelki pasują wszystkie, te chude.
Butelki medela można kupić w Polsce, a w tej chwili to są chyba najtańsze z butelek. http://allegro.pl/listing.php/search...iew=Poka%C5%BC[/QUOTE] to fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.