Polecamy - odradzamy :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 09:32   #2281
andziat
Zakorzenienie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

nie chodziło mi o to czy dziecku może coś się stać czy nie, po prostu proszek jelp ma najmniej związków chemicznych i całego tego świństwa
Pani doktor przebadała klinicznie również chusteczki mokre huggies i nie poleca, praktycznie to sama chemia.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:47   #2282
NibyNic
Zakorzenienie

Używałam głównie JELPa, czasami Loveli (gratisowe saszetki)

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
nie chodziło mi o to czy dziecku może coś się stać czy nie, po prostu proszek jelp ma najmniej związków chemicznych i całego tego świństwa
Pani doktor przebadała klinicznie również chusteczki mokre huggies i nie poleca, praktycznie to sama chemia.

Ja spotkałam się z opiniami, że mokre chusteczki nadają się do używania tylko w sytuacjach podbramkowych czyli na wyjściach, wyjazdach, natomiast w domu, często - lepiej ich nie używać

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:29   #2283
poissonivy
Zakorzenienie

Dzidziusia od zawsze
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:28   #2284
dominikowa
Wtajemniczenie

u nas dzodziuś też rządzi do prania ale płyn nie proszek

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:12   #2285
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Koleżanki, a jaki bujaczek, leżaczek, huśtawkę polecacie?

Najchętniej chciałabym coś z wibracjami + opcją automatycznego bujania/huśtania. Bright Starts jest cudny, ale tylko do 9 kg się nadaje, natomiast Tiny Love nie ma opcji automatyczego bujania/huśtania

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:20   #2286
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja do prania uzywam Dzidziusia- do pralki proszek, do ręcznego płynu, nie uzywam płynu do płukania.

Podłączam się do pyt odnośnie bujaczka.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:33   #2287
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Najchętniej chciałabym coś z wibracjami + opcją automatycznego bujania/huśtania. Bright Starts jest cudny, ale tylko do 9 kg się nadaje, natomiast Tiny Love nie ma opcji automatyczego bujania/huśtania
Ja polecam primi sogni może nie sa tak ładne jak te z FP czy innych firm ale jak dla mnie mają same zalety , leżaczek jest płaski , w fishera bym niemowlaka nie wsadziła , moja mała do 5 miecha wnim spała w dzień i sporo czasu spędzała , zabawki olałam bo wiem juz w doświadczenia że jak dziecko się nimi interesuje to woli to już robić na podłodze . takze dla noworodka super potem mozna w nim dziecko karmić bo ma tacke .
Ja przy pierwszym miałam FP i to była porażka a przy drugim własnie ten i super się sprawdził
http://www.calineczka.pl/sklep/primi...l?filter_id=53
automatycznego bujania nie chciałam , bo dziecka lepiej do tego nie przyzwyczajać żeby potems ie nie okazało ze nie umie inaczej zasnąc . to samo się tyczy kołysek ( mam na kołach bujania nie wykorzystałam nawet raz ) czy bujania w wózkach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 22:26   #2288
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:

Mary, Beata ja mam taką:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...399870236.html
zalety:
-wibracje, które uspakają moją córę i zdarza sie, że nawet sama ucina sobie w nim drzemkę
- zabawki - "pan bzyko i pan jaszczur" - od 1 miesiąca ALicja zaczęła na nie zwracać uwagę i nawet gaworzyc do nich
- lezaczek jest do 18 kg, ma 3 pozycje, dla noworodków - całkowicie leżąca , - pół-leżąca i potem 3 jako fotelik bujany
- moze być jako bujaczek, ale można tez to zablokować

Podobnie jak poprzedniczka, uważam, że lepiej dzieci do bujania nie przyzwyczajać - ja byłam tydzień u rodziców i tak mi malą w wózku rozbujali, że jak wróciłam do domu to nie mogłam jej inaczej uspić , zajęło mi 3 czy 4 dni, żeby to zmienić - na szczęście teraz zasypia sama bez bujania, bez piersi i bez smoczka - no ale musiałam na to 2 miesiące czekać

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:57   #2289
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja spotkałam się z opiniami, że mokre chusteczki nadają się do używania tylko w sytuacjach podbramkowych czyli na wyjściach, wyjazdach, natomiast w domu, często - lepiej ich nie używać
tak, ja też się spotkałam z takimi opiniami i ta lekarka to potwierdziła, w domu woda a chusteczki w sytuacjach podbramkowych, np. na dworze, sklepie, itp.

Cytat:

ja mam to samo co essence30 tylko w innych kolorach i też polecam, nie ma co prawda automatycznego bujania a przydałoby się

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...392473704.html

a ja uważam, że bujanie wcale nie jest takie złe.
Jak to nie przyzwyczajać, przecież dziecko było bujane przez 9 miesięcy w naszym brzuchu i już zdążyło się przyzwyczaić, więc bez przesady Tak samo jest z noszeniem i przytulaniem przez 9 miesiecy dziecko czuło bicie naszego serca i było przy nas to nie dziwne, ze teraz płacze jak jesteśmy daleko i chce na ręce
Zawsze mnie to wkurza jak mądrzy doradcy mnie pouczają: nie bujaj i nie noś bo później nie odzwyczaisz! Przecież i tak każdy to robił, robi i będzie robił. Czasami jak dziecko płacze kilka godzin to i tak się buja i bierze na ręce żeby chociaż na chwilę przestało
Stary 2011-01-12, 07:21   #2290
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

My mielismy ten bujaczek FP 1403613278.jpg
Ma opcje wibracji, regulacje oparcia, jest bardzo solidny i posluzyl nam od 4 m-ca do 8-9...w miedzyczasie takze do karmienia na poczatku...

Jesli chodzi o opcje automatycznego bujania to z tego, co pamietam wszytskie, ktore ja maja sa wlasnie tylko do 9 kg...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:39   #2291
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:

Jak to nie przyzwyczajać, przecież dziecko było bujane przez 9 miesięcy w naszym brzuchu i już zdążyło się przyzwyczaić, więc bez przesady Tak samo jest z noszeniem i przytulaniem przez 9 miesiecy dziecko czuło bicie naszego serca i było przy nas to nie dziwne, ze teraz płacze jak jesteśmy daleko i chce na ręce
Zawsze mnie to wkurza jak mądrzy doradcy mnie pouczają: nie bujaj i nie noś bo później nie odzwyczaisz! Przecież i tak każdy to robił, robi i będzie robił. Czasami jak dziecko płacze kilka godzin to i tak się buja i bierze na ręce żeby chociaż na chwilę przestało

Andziat ja uwielbiam nosic i przytulac ... na okolicznosc odpadajacych rak zabezpieczyłam sie jednak chusta bo czasem juz przy 5,5 kg jest mi ciezko

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 08:59   #2292
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzięki, Dziewczyny za porady z tym autobujaniem, to nie pomyślałam, że się dziecina może przyzwyczaić. Macie rację, przemyślę jeszcze to

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 14:17   #2293
marysia1189
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ech, mój synek "narkotyzuje się" kciukiem
mam chwile zwątpienia, czy smok nie byłby lepszy
Mój synek też kciuka ssał, ale tylko przez miesiąc, nie robiłam z tego problemu i sam w końcu przestał

Na początku byłam zaniepokojona, ale kiedy próbowałam mu wyciągać kciuka z buzi to jeszcze bardziej się do niego przyklejał, traktował ten palec jak uspokajacz. Jak przestałam zwracać na to uwagę to mały też coraz rzadziej go ssał. A teraz zdarza się to już naprawdę sporadycznie i wygląda to bardziej na szukanie kolejnych ząbków niż ssanie

Jeżeli chodzi o to, co byłoby lepsze. To trudno powiedzieć, od ssania kciuka są problemy ze zgryzem (jednak aparat załatwia problem w późniejszym czasie) a od smoka nie. Jednak prędzej czy później trzeba i od palca i od smoczka odzwyczaić.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Dzięki, Dziewczyny za porady z tym autobujaniem, to nie pomyślałam, że się dziecina może przyzwyczaić. Macie rację, przemyślę jeszcze to
Mój synek był bujany w bujaku do 4 miesiąca i się nie przyzwyczaił
marysia1189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:06   #2294
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ja też się spotkałam z takimi opiniami i ta lekarka to potwierdziła, w domu woda a chusteczki w sytuacjach podbramkowych, np. na dworze, sklepie, itp.

ja mam to samo co essence30 tylko w innych kolorach i też polecam, nie ma co prawda automatycznego bujania a przydałoby się

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...392473704.html

Ja też nosiłam dziecko na rękach jak miało kolki długo płakało itp . Ale mam kolezankę co bujała małą w leżaczku żeby ta spała bujneła kilka razy i ona spała , potem trafiła do szpitala gdzie bujaczka nie było i tam sie dopiero zaczęły kłopoty , bo córa jej nie mogła usnąc .
Chodziło mi o takie bujanie . Ja moją Ole wkładam do wyrka włączam karuzele i wychodze . Mała zasypia bez problemu sama u siebie w łózku w swoim pokoju i tak jest od zawsze . Tak więc nie bujanie się opłaca .
Stary 2011-01-13, 08:09   #2295
NibyNic
Zakorzenienie

Mój syn w ogóle nie chciał być bujany, ani na rękach ani w wózku, jeśli na rękach to tylko przytulony, lubił też leżeć na brzuszku na mojej lub męża klatce piersiowej

mieliśmy taki leżaczek http://milutek.pl/Fisher,Price,Uspok...2_0_526_0.html i się sprawdzał, ale wibracje mojego malucha irytowały

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:10   #2296
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Andziat ja uwielbiam nosic i przytulac ... na okolicznosc odpadajacych rak zabezpieczyłam sie jednak chusta bo czasem juz przy 5,5 kg jest mi ciezko
chyba będę musiała o tym pomyśleć bo moja córka już niedługo osiągnie taką wagę

ja noszę szczególnie wieczorami, bo jak sie moja Natalka obudzi koło 17 to nie śpi do 12 - 1 w nocy, ma tylko krótkie drzemki 15 minutowe, większość czasu przesiedzi w leżaczku i na moim lub męża brzuchu ale jak już zacznie płakać to wtedy noszę

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja też nosiłam dziecko na rękach jak miało kolki długo płakało itp . Ale mam kolezankę co bujała małą w leżaczku żeby ta spała bujneła kilka razy i ona spała , potem trafiła do szpitala gdzie bujaczka nie było i tam sie dopiero zaczęły kłopoty , bo córa jej nie mogła usnąc .
Chodziło mi o takie bujanie . Ja moją Ole wkładam do wyrka włączam karuzele i wychodze . Mała zasypia bez problemu sama u siebie w łózku w swoim pokoju i tak jest od zawsze . Tak więc nie bujanie się opłaca .
moja córka zasypia i sama w łóżeczku i jak jest bujana i na rękach lub na leżaczku, generalnie wszędzie i w każdej pozycji

a powiedz sprawdza się ta karuzelka?
bo ja jeszcze nie kupiłam, mam zamiar ale trochę mam mieszane uczucia bo kupiłam takiego konika morskiego co dziewczyny na forum zachwalały, który delikatnie świeci i ma 5 kołysanek, wyłącza się sam po 5 minutach ale moja córka nie bardzo na razie zwraca na niego uwagę a niby jest od urodzenia

http://allegro.pl/fisher-price-przyt...410833960.html

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Mój syn w ogóle nie chciał być bujany, ani na rękach ani w wózku, jeśli na rękach to tylko przytulony, lubił też leżeć na brzuszku na mojej lub męża klatce piersiowej

mieliśmy taki leżaczek http://milutek.pl/Fisher,Price,Uspok...2_0_526_0.html i się sprawdzał, ale wibracje mojego malucha irytowały
mojej córce te wibracje czasami pomagają zrobić kupkę
Stary 2011-01-13, 19:00   #2297
dominikowa
Wtajemniczenie

dziewczyny, a jaki polecacie płyn do kąpieli, przerabiałam już z Hippa, nivei, babydream, a nie chce używać emolientów

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:23   #2298
ania p
Zakorzenienie

andziat - zarówno jak i przy synku tak i przy córci karuzelka rewelka , polecam te z fishera bo mają pilota i można włączyć i nie podchodzić do łóżeczka ( pewnie inne firmy też mają ) ale ja akurat mogę się tylko na temat tych wypowiedzieć . Konika też chciałam córci kupić bo bardzo mi się podobał, ale jakoś inne wydatki były pewnie zaraz i twojemu dziecku się spodoba . Karuzelkę mam fisher price rainorest
http://allegro.pl/mw-fp-karuzela-rai...393490785.html
z tym że kupiłam używkę od kolezanki . Mała ma ją od urodzenia i do tej pory używamy ma fajną opcje że jak się kręci to jest też taka lapmka i dziecko nie ma zupełnie ciemni jak zasypia . gra ok 15 min. oprócz muzyczek ma też takie odgłosy - deszczu , liści , ptaków itp .
Przy synku miałam jakąś z rybkami , ale też z fishera i tak samo była bardzo dobra

Konik moze i od urodzenia ale nie oszukujmy się miesięczny nawet maluch nie bardzo umie przytulić taką zabawkę , w karuzlkę dzieciaki leżą i się poprostu gapią bo coś tam lata .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-01-13 o 19:24
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:30   #2299
marysia1189
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jaki polecacie płyn do kąpieli, przerabiałam już z Hippa, nivei, babydream, a nie chce używać emolientów
Ja bym poleciała Johnson's Baby Bedtime... u nas się sprawdza
marysia1189 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 20:46   #2300
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam markeWeleda...ta marka nie ma zadnych konserwantow i kosmetyki sa swietnej jakosci - plyny, balsamy i wszystkie kremy od tych do pupci do ochronnych na zime.

Stary 2011-01-13, 21:23   #2301
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
natłuszczający z ziaji od 1 dnia zycia. moja córcia taka fajna, mięciutka po nim

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:51   #2302
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ja zatrzymałam się przy płynie czy raczej żelu Babydream. Bardzo nam podpasował, przede wszystkim ze względu na dobry skład.
Stary 2011-01-13, 23:47   #2303
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
mydło bobas jeśli dziecko ma skórę wrażliwą to kąpiel nie powinna trwać dłużej niż 5 minut, nam tak poleciła alergolog.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
andziat - zarówno jak i przy synku tak i przy córci karuzelka rewelka , polecam te z fishera bo mają pilota i można włączyć i nie podchodzić do łóżeczka ( pewnie inne firmy też mają ) ale ja akurat mogę się tylko na temat tych wypowiedzieć . Konika też chciałam córci kupić bo bardzo mi się podobał, ale jakoś inne wydatki były pewnie zaraz i twojemu dziecku się spodoba . Karuzelkę mam fisher price rainorest
http://allegro.pl/mw-fp-karuzela-rai...393490785.html
z tym że kupiłam używkę od kolezanki . Mała ma ją od urodzenia i do tej pory używamy ma fajną opcje że jak się kręci to jest też taka lapmka i dziecko nie ma zupełnie ciemni jak zasypia . gra ok 15 min. oprócz muzyczek ma też takie odgłosy - deszczu , liści , ptaków itp .
Przy synku miałam jakąś z rybkami , ale też z fishera i tak samo była bardzo dobra

Konik moze i od urodzenia ale nie oszukujmy się miesięczny nawet maluch nie bardzo umie przytulić taką zabawkę , w karuzlkę dzieciaki leżą i się poprostu gapią bo coś tam lata .
dzięki za opinię, chyba jednak kupię tą karuzelkę
teraz włączam jej lampkę i ona tak patrzy się na rozproszone światło i na cienie na suficie

nie myślałam jeszcze o przytulaniu konika ale miałam nadzieję, że chociaż kołysanki podziałają, na razie jedynie od czasu do czasu na światełko się patrzy
Stary 2011-01-16, 21:12   #2304
kasica123
Zakorzenienie

Ja dla mojej córci też miałam karuzelkę i sprawdzała się fantastycznie polecam każdemu.
Z kosmetyków od ur używałam Hipp,ale jak po jakims czasie spróbowałam użyć oliwki okazało się że jest na nią uczulona nie wiem czy to nie przez to że od pierwszych dni smarowałam ją balsamem
Stary 2011-01-17, 10:10   #2305
andziat
Zakorzenienie

a co myślicie o tej karuzeli?

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...411783908.html

podoba mi się w niej to, że jest projektor i wyświetlane obrazki są blisko dziecka i są lepiej widoczne, bo podobno tych na suficie nie za bardzo widać. Jest jeszcze odgłos bicia serca. Co sądzicie? Czy zabawki nie są zbyt pastelowe?
Stary 2011-01-17, 10:28   #2306
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja zatrzymałam się przy płynie czy raczej żelu Babydream. Bardzo nam podpasował, przede wszystkim ze względu na dobry skład.
mnie także , szary jeleń też ok poleca też kosmetyki SVR
jest jeszcze penaten
Stary 2011-01-17, 11:41   #2307
karenina19
Zakorzenienie

Najlepszy sposob na wybranie karuzeli to zobaczyc ja z punktu widzenia dziecka - polozyc sie pod wybrana, zmruzyc oczy tak, zeby widziec 10% tego, co normalnie widzimy i wtedy ocenic czy nam sie podoba...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 11:45   #2308
jagod_ka
Przyczajenie

Witam!

Wiem,że takie informacje na forum są bardzo potrzebne, dlatego postanowiłam się podzielić własnymi spostrzeżeniami. Każda z was na pewno sobie to zweryfikuje. Mam nadzieje, że choć jednej osobie pomogę

Co najważniejsze- wózek. Wybierzcie sobie taki który będzie WAM pasował. Doskonale wiecie co jest dla was ważne, co wam się podoba i z czego będziecie zadowolone. Nie sugerujcie się zdaniem męża, rodziny etc. bo każdy zwraca uwagę na co innego, a z doświadczenia wiem, że mężczyźni nie przywiązują do tego takiej wagi jak my! Ja niestety wózek otrzymałam w prezencie (od teścia co gorsza) i nie miałam wpływu na jego wybór- niestety. Ze swojego doświadczenia mogę poradzić duże pompowane koła, najlepiej 4. jeśli z przodu obrotowe to najlepiej z ich blokadą. I zwróćcie uwagę na wagę, to istotne na podjazdach i dłuższych spacerach.

Fotelik samochodowy- ja mam maxi cosi i szczerze go polecam. Trochę drogi,ale jak planujecie dwójkę dzieci to na pewno warte inwestycji. Myślę, że przydatny jest tez stelaż w ktory mozna wpiąc fotelik, ale to tak jak dopiero dzidzia będzie miala ze 3 miesiace, bo wczesniej nie polecam. Bo póki dzieciątko malutkie i ma jeszcze słabą siłę mięśniową to nigdy nie wiadomo jak wpłynie na niego tak mało fizjologiczna pozycja. Co do fotelika jedyna wadą jest jego waga , bo im dziecko starsze to jest co raz trudniej się z nim przemieszczać. Tapicerke można prac, przydaje sie to gdy dziecko karmimy w tym fotelik ( w moim przypadku dopóki nie zacznie pewnie,samodzielnie siedzieć, a ma juz 7 miesięcy).

Ubranka- zalezy w jakiej porze roku rodzimy. Ja kupowałam wszystko na 62cm. i wiekszosc ubranek wymienialam już po miesiącu. Bo moj mały w ciagu miesiąca przytył 2250 także do 6 miesiaca zycia garderobę odświeżałam dość często. Teraz ma 7 miesięcy, wazy 10 kga ubranka kupuje co najmniej na rozm 86 bądź 12-18 miesięcy.

Na poczatku kąpałam go w oilatum soft i innych podobnych i szcerze polecam. zero problemów ze skórą, myłam mu w tym główkę i nie mielismy tez problemu z ciemieniucha- jak dla mnie rewelacja na początek. Teraz myje go co w promocji nivea, bambino i wszystko co na rynku.

Pampersy- oryginalne pamppers- najlepsze!!! co by nie wymyslili i co by nie mowili!!! ALE dosc dobre sa te nowe happy bella z system 3d flexi (tez dosc drogie) ale obszerniejsze niz pampersy w tym samym rozmiarze a i tez bardzo chłonne. z tych tanszych biedronkowe dady i lidlowskie tałrusy (chyba org. nazwa to tourse czy cos w tym stylu) i rossmanowskie.
Chusteczki dla mnie najlepsze nive'a. idealnie nasączone- nie za suche, nie za mokre. dobrze się wyciągają ( to tez ważne gdy np. maluszek zaczyna robić kupkę przy zmienianiu pampersa i trzeba to wszystko jakos złapac!!!)

Stelaż pod wanienkę- na początku bezcenny dla waszego kręgosłupa!wygoda i jeszcze raz wygoda!

Butelki - NUK first choice . Szerokie otworki- łatwa sie wsupuje mleko, jak juz przejdzimey na butelke. duży wybór smoczków - co najważniejsze można kupic takie najzwyklejsze. mój mały nie łapał wynalazków typu "kobiecy sutek" i inne.

Mata edukacyjna- myślę ze gdzieś 3 miesiąc życia jak już maluszek ma w miarę dobry i ostry wzrok.Na pewno bardzo sie przydaje- można w spokoju napić sie porannej kawy gdy on świetnie sie bawi

I na ta chwile tyle mi sie kojarzy:confuse d::co nfused::confuse d: Piszcie jak macie jakies pytania to chetnie odpowiem, bo wiem że na początku jest dużo wątpliwości i ciężko to wszystko ogarnąć!:bu nia:

a z rzeczy nie potrzebnych- laktator (jak trzeba było, to bezboleśnie ściągałam własnymi rękoma) , kapturki do karmienia- sama sobie nawet ich nie umialam założyc a sutki i tak po tygodniu same sie hartują- przeżyjecie poród to i z bolem sutków dacie rade. Przescieradła na przewijak- jak dla mnie pieniadze wyrzucone w błoto, bo ciagle w praniu. tzreb aby miec ich chyba z 10 a i tak zawsze sie cos nabrudzi. A tak teraz to tylko przemywam i z głowy
jagod_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:17   #2309
sheryl
szeryfcio

Cytat:
a co myślicie o tej karuzeli?

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...411783908.html

podoba mi się w niej to, że jest projektor i wyświetlane obrazki są blisko dziecka i są lepiej widoczne, bo podobno tych na suficie nie za bardzo widać. Jest jeszcze odgłos bicia serca. Co sądzicie? Czy zabawki nie są zbyt pastelowe?
napiszę tylko o tej, którą mieliśmy czyli z projektorem na sufit. Rzeczywiście z tym sufitem to żadna rewelacja, mało tego używaliśmy. Reszta karuzelki za to super była.
Stary 2011-01-17, 13:35   #2310
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

dziewczyny ja nadal kompletuję wyprawkę i teraz mam pytanie jaki materacyk do łóżeczka? Raczej maleństwo będzie spało u siebie, choć życie zweryfikuje. Tak czy tak nie wiem jaki wybrać. Materacowy zawrót głowy. Help me!!!!!!
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości