![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
nie chodziło mi o to czy dziecku może coś się stać czy nie, po prostu proszek jelp ma najmniej związków chemicznych i całego tego świństwa
![]() Pani doktor przebadała klinicznie również chusteczki mokre huggies i nie poleca, praktycznie to sama chemia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Używałam głównie JELPa, czasami Loveli (gratisowe saszetki
![]() Cytat:
Ja spotkałam się z opiniami, że mokre chusteczki nadają się do używania tylko w sytuacjach podbramkowych czyli na wyjściach, wyjazdach, natomiast w domu, często - lepiej ich nie używać
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Dzidziusia od zawsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Wtajemniczenie
|
u nas dzodziuś też rządzi do prania ale płyn nie proszek
#2285 |
Zakorzenienie
|
Koleżanki, a jaki bujaczek, leżaczek, huśtawkę polecacie?
Najchętniej chciałabym coś z wibracjami + opcją automatycznego bujania/huśtania. Bright Starts jest cudny, ale tylko do 9 kg się nadaje, natomiast Tiny Love nie ma opcji automatyczego bujania/huśtania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zadomowienie
|
Ja do prania uzywam Dzidziusia- do pralki proszek, do ręcznego płynu, nie uzywam płynu do płukania.
Podłączam się do pyt odnośnie bujaczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy pierwszym miałam FP i to była porażka a przy drugim własnie ten i super się sprawdził http://www.calineczka.pl/sklep/primi...l?filter_id=53 automatycznego bujania nie chciałam , bo dziecka lepiej do tego nie przyzwyczajać żeby potems ie nie okazało ze nie umie inaczej zasnąc . to samo się tyczy kołysek ( mam na kołach bujania nie wykorzystałam nawet raz ) czy bujania w wózkach.
![]() |
#2288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...399870236.html zalety: -wibracje, które uspakają moją córę i zdarza sie, że nawet sama ucina sobie w nim drzemkę - zabawki - "pan bzyko i pan jaszczur" - od 1 miesiąca ALicja zaczęła na nie zwracać uwagę i nawet gaworzyc do nich - lezaczek jest do 18 kg, ma 3 pozycje, dla noworodków - całkowicie leżąca , - pół-leżąca i potem 3 jako fotelik bujany - moze być jako bujaczek, ale można tez to zablokować Podobnie jak poprzedniczka, uważam, że lepiej dzieci do bujania nie przyzwyczajać - ja byłam tydzień u rodziców i tak mi malą w wózku rozbujali, że jak wróciłam do domu to nie mogłam jej inaczej uspić , zajęło mi 3 czy 4 dni, żeby to zmienić - na szczęście teraz zasypia sama bez bujania, bez piersi i bez smoczka - no ale musiałam na to 2 miesiące czekać ![]()
![]() |
#2289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://allegro.pl/fisher-price-lezac...392473704.html a ja uważam, że bujanie wcale nie jest takie złe. Jak to nie przyzwyczajać, przecież dziecko było bujane przez 9 miesięcy w naszym brzuchu i już zdążyło się przyzwyczaić, więc bez przesady ![]() ![]() Zawsze mnie to wkurza jak mądrzy doradcy mnie pouczają: nie bujaj i nie noś bo później nie odzwyczaisz! Przecież i tak każdy to robił, robi i będzie robił. Czasami jak dziecko płacze kilka godzin to i tak się buja i bierze na ręce żeby chociaż na chwilę przestało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mielismy ten bujaczek FP 1403613278.jpg Ma opcje wibracji, regulacje oparcia, jest bardzo solidny i posluzyl nam od 4 m-ca do 8-9...w miedzyczasie takze do karmienia na poczatku... ![]() Jesli chodzi o opcje automatycznego bujania to z tego, co pamietam wszytskie, ktore ja maja sa wlasnie tylko do 9 kg... ![]()
![]() |
#2291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Andziat ja uwielbiam nosic i przytulac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, Dziewczyny za porady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na początku byłam zaniepokojona, ale kiedy próbowałam mu wyciągać kciuka z buzi to jeszcze bardziej się do niego przyklejał, traktował ten palec jak uspokajacz. Jak przestałam zwracać na to uwagę to mały też coraz rzadziej go ssał. A teraz zdarza się to już naprawdę sporadycznie i wygląda to bardziej na szukanie kolejnych ząbków niż ssanie ![]() Jeżeli chodzi o to, co byłoby lepsze. To trudno powiedzieć, od ssania kciuka są problemy ze zgryzem (jednak aparat załatwia problem w późniejszym czasie) a od smoka nie. Jednak prędzej czy później trzeba i od palca i od smoczka odzwyczaić. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o takie bujanie . Ja moją Ole wkładam do wyrka włączam karuzele i wychodze . Mała zasypia bez problemu sama u siebie w łózku w swoim pokoju i tak jest od zawsze . Tak więc nie bujanie się opłaca .
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
Mój syn w ogóle nie chciał być bujany, ani na rękach ani w wózku, jeśli na rękach to tylko przytulony, lubił też leżeć na brzuszku na mojej lub męża klatce piersiowej
mieliśmy taki leżaczek http://milutek.pl/Fisher,Price,Uspok...2_0_526_0.html i się sprawdzał, ale wibracje mojego malucha irytowały
#2296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja noszę szczególnie wieczorami, bo jak sie moja Natalka obudzi koło 17 to nie śpi do 12 - 1 w nocy, ma tylko krótkie drzemki 15 minutowe, większość czasu przesiedzi w leżaczku i na moim lub męża brzuchu ale jak już zacznie płakać to wtedy noszę ![]() Cytat:
![]() a powiedz sprawdza się ta karuzelka? bo ja jeszcze nie kupiłam, mam zamiar ale trochę mam mieszane uczucia bo kupiłam takiego konika morskiego co dziewczyny na forum zachwalały, który delikatnie świeci i ma 5 kołysanek, wyłącza się sam po 5 minutach ale moja córka nie bardzo na razie zwraca na niego uwagę a niby jest od urodzenia ![]() http://allegro.pl/fisher-price-przyt...410833960.html Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a jaki polecacie płyn do kąpieli, przerabiałam już z Hippa, nivei, babydream, a nie chce używać emolientów
#2298 |
Zakorzenienie
|
andziat - zarówno jak i przy synku tak i przy córci karuzelka rewelka , polecam te z fishera bo mają pilota i można włączyć i nie podchodzić do łóżeczka ( pewnie inne firmy też mają ) ale ja akurat mogę się tylko na temat tych wypowiedzieć . Konika też chciałam córci kupić bo bardzo mi się podobał, ale jakoś inne wydatki były
![]() http://allegro.pl/mw-fp-karuzela-rai...393490785.html z tym że kupiłam używkę od kolezanki . Mała ma ją od urodzenia i do tej pory używamy ![]() Przy synku miałam jakąś z rybkami , ale też z fishera i tak samo była bardzo dobra Konik moze i od urodzenia ale nie oszukujmy się miesięczny nawet maluch nie bardzo umie przytulić taką zabawkę , w karuzlkę dzieciaki leżą i się poprostu gapią bo coś tam lata .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-01-13 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam markeWeleda...ta marka nie ma zadnych konserwantow i kosmetyki sa swietnej jakosci - plyny, balsamy i wszystkie kremy od tych do pupci do ochronnych na zime. ![]()
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2302 |
szeryfcio
|
Ja zatrzymałam się przy płynie czy raczej żelu Babydream. Bardzo nam podpasował, przede wszystkim ze względu na dobry skład.
#2303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz włączam jej lampkę i ona tak patrzy się na rozproszone światło i na cienie na suficie ![]() nie myślałam jeszcze o przytulaniu konika ale miałam nadzieję, że chociaż kołysanki podziałają, na razie jedynie od czasu do czasu na światełko się patrzy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Ja dla mojej córci też miałam karuzelkę i sprawdzała się fantastycznie
![]() Z kosmetyków od ur używałam Hipp,ale jak po jakims czasie spróbowałam użyć oliwki okazało się że jest na nią uczulona ![]() ![]()
#2305 |
Zakorzenienie
|
a co myślicie o tej karuzeli?
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...411783908.html podoba mi się w niej to, że jest projektor i wyświetlane obrazki są blisko dziecka i są lepiej widoczne, bo podobno tych na suficie nie za bardzo widać. Jest jeszcze odgłos bicia serca. Co sądzicie? Czy zabawki nie są zbyt pastelowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jest jeszcze penaten
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Najlepszy sposob na wybranie karuzeli to zobaczyc ja z punktu widzenia dziecka - polozyc sie pod wybrana, zmruzyc oczy tak, zeby widziec 10% tego, co normalnie widzimy i wtedy ocenic czy nam sie podoba...
![]()
![]() |
#2308 |
Przyczajenie
|
Witam!
![]() ![]() ![]() Wiem,że takie informacje na forum są bardzo potrzebne, dlatego postanowiłam się podzielić własnymi spostrzeżeniami. Każda z was na pewno sobie to zweryfikuje. Mam nadzieje, że choć jednej osobie pomogę ![]() ![]() Co najważniejsze- wózek. Wybierzcie sobie taki który będzie WAM pasował. Doskonale wiecie co jest dla was ważne, co wam się podoba i z czego będziecie zadowolone. Nie sugerujcie się zdaniem męża, rodziny etc. bo każdy zwraca uwagę na co innego, a z doświadczenia wiem, że mężczyźni nie przywiązują do tego takiej wagi jak my! Ja niestety wózek otrzymałam w prezencie (od teścia co gorsza) i nie miałam wpływu na jego wybór- niestety. Ze swojego doświadczenia mogę poradzić duże pompowane koła, najlepiej 4. jeśli z przodu obrotowe to najlepiej z ich blokadą. I zwróćcie uwagę na wagę, to istotne na podjazdach i dłuższych spacerach. ![]() ![]() ![]() ![]() Fotelik samochodowy- ja mam maxi cosi i szczerze go polecam. Trochę drogi,ale jak planujecie dwójkę dzieci to na pewno warte inwestycji. Myślę, że przydatny jest tez stelaż w ktory mozna wpiąc fotelik, ale to tak jak dopiero dzidzia będzie miala ze 3 miesiace, bo wczesniej nie polecam. Bo póki dzieciątko malutkie i ma jeszcze słabą siłę mięśniową to nigdy nie wiadomo jak wpłynie na niego tak mało fizjologiczna pozycja. Co do fotelika jedyna wadą jest jego waga , bo im dziecko starsze to jest co raz trudniej się z nim przemieszczać. Tapicerke można prac, przydaje sie to gdy dziecko karmimy w tym fotelik ( w moim przypadku dopóki nie zacznie pewnie,samodzielnie siedzieć, a ma juz 7 miesięcy). Ubranka- zalezy w jakiej porze roku rodzimy. Ja kupowałam wszystko na 62cm. i wiekszosc ubranek wymienialam już po miesiącu. Bo moj mały w ciagu miesiąca przytył 2250 t ![]() ![]() ![]() Na poczatku kąpałam go w oilatum soft i innych podobnych i szcerze polecam. zero problemów ze skórą, myłam mu w tym główkę i nie mielismy tez problemu z ciemieniucha- jak dla mnie rewelacja na początek. Teraz myje go co w promocji ![]() Pampersy- oryginalne pamppers- najlepsze!!! co by nie wymyslili i co by nie mowili!!! ALE dosc dobre sa te nowe happy bella z system 3d flexi (tez dosc drogie) ale obszerniejsze niz pampersy w tym samym rozmiarze a i tez bardzo chłonne. z tych tanszych biedronkowe dady i lidlowskie tałrusy (chyba org. nazwa to tourse czy cos w tym stylu) i rossmanowskie. Chusteczki dla mnie najlepsze nive'a. idealnie nasączone- nie za suche, nie za mokre. dobrze się wyciągają ( to tez ważne gdy np. maluszek zaczyna robić kupkę przy zmienianiu pampersa i trzeba to wszystko jakos złapac!!!) ![]() Stelaż pod wanienkę- na początku bezcenny dla waszego kręgosłupa!wygoda i jeszcze raz wygoda! Butelki - NUK first choice . Szerokie otworki- łatwa sie wsupuje mleko, jak juz przejdzimey na butelke. duży wybór smoczków - co najważniejsze można kupic takie najzwyklejsze. mój mały nie łapał wynalazków typu "kobiecy sutek" i inne. Mata edukacyjna- myślę ze gdzieś 3 miesiąc życia jak już maluszek ma w miarę dobry i ostry wzrok.Na pewno bardzo sie przydaje- można w spokoju napić sie porannej kawy gdy on świetnie sie bawi ![]() I na ta chwile tyle mi sie kojarzy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a z rzeczy nie potrzebnych- laktator (jak trzeba było, to bezboleśnie ściągałam własnymi rękoma) , kapturki do karmienia- sama sobie nawet ich nie umialam założyc a sutki i tak po tygodniu same sie hartują- przeżyjecie poród to i z bolem sutków dacie rade. Przescieradła na przewijak- jak dla mnie pieniadze wyrzucone w błoto, bo ciagle w praniu. tzreb aby miec ich chyba z 10 a i tak zawsze sie cos nabrudzi. A tak teraz to tylko przemywam i z głowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() |
#2310 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ja nadal kompletuję wyprawkę i teraz mam pytanie jaki materacyk do łóżeczka? Raczej maleństwo będzie spało u siebie, choć życie zweryfikuje. Tak czy tak nie wiem jaki wybrać. Materacowy zawrót głowy. Help me!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.